Wat is de beste afstandmeter van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 19 april, 2024

Het kopen van een goede afstandmeter is een lastige opgave. Wat is de beste afstandmeter van 2024? Na het onderzoeken van 301 afstandmeters kwam de Peakpulse 6Pro als beste uit onze afstandmeter-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de afstandmeters, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 afstandmeters-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige afstandmeter-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

Onze afstandmeter selectie

De top 10 beste afstandmeters

1Score: 9.8
Peakpulse 6Pro
Beste afstandsmeter
Peakpulse 6Pro
Peakpulse
2Score: 8.7
TideWe GR-F700
TideWe GR-F700
TideWe
3Score: 8
Callaway EZ Laser Rangefinder
Callaway EZ Laser Rangefinder
Callaway
Ga naar laagste prijs
4Score: 7
Gogogo Pro-GS24
Gogogo Pro-GS24
Gogogo
Ga naar laagste prijs
5Score: 6.3
Gogogo GS03
Gogogo GS03
Gogogo
Ga naar laagste prijs
hero illustration

Hoe testen we afstandmeters?

Om de beste afstandmeter te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze afstandmeter-test hebben we 301 afstandmeters vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze afstandmeter-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze afstandmeter-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne afstandmeter-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste afstandmeter in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 301 afstandmeters te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste afstandmeters op een rij

1. Beste afstandsmeter: Peakpulse 6Pro

Loading ...

Voordelen Peakpulse 6Pro

 • list plusBudget-vriendelijke optie met functies die doorgaans te vinden zijn in duurdere modellen
 • list plusBereik van 500 yard, 6x vergroting en waterbestendigheid voor indrukwekkende specificaties
 • list plusSlope-Switch technologie voor naadloos schakelen tussen hellingcompensatie en toernooi-legale modi

Nadelen Peakpulse 6Pro

 • list plusOntbeert sommige geavanceerde functionaliteiten van duurdere modellen, zoals beeldstabilisatie of slimme technologie

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.42
Functionaliteit
9.98
Gebruiksgemak
9.88
Als fervent golfliefhebber weet ik hoe belangrijk het is om een goede afstandsmeter te hebben die betrouwbaar en betaalbaar is. Daarom ben ik razend enthousiast over de PEAKPULSE 6Pro Golf Laser Rangefinder. Met een bereik van 500 yards, 6x vergroting en waterbestendigheid biedt deze afstandsmeter indrukwekkende specificaties voor elke golfbaan. Dankzij de "Slope-Switch technologie" kan ik moeiteloos schakelen tussen hellingcompensatie en toernooi-legale modi, waardoor ik flexibiliteit heb tijdens het spel. De "Vibrational Pin Lock" functie, in combinatie met een nauwkeurigheid van 1 yard en snelle focus, verbetert mijn precisie en snelheid bij het vinden van doelen, wat mijn spelervaring aanzienlijk verbetert.

In vergelijking met andere modellen in dezelfde prijsklasse, staat de PEAKPULSE 6Pro zijn mannetje met zijn praktische formaat, energiebesparende functies en betrouwbare prestaties. Het concurreert met bekende merken zoals Bushnell, Garmin en Precision Pro en springt eruit vanwege de balans tussen functies en betaalbaarheid. Hoewel het misschien niet beschikt over geavanceerde functionaliteiten van high-end modellen, zoals beeldstabilisatie of slimme technologie, biedt het alle noodzakelijke functies voor golfers, waardoor het een solide keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare afstandsmeter zonder de bank te breken.

In het bredere landschap van golfafstandsmeters, onderscheidt de PEAKPULSE 6Pro zich als een betaalbare optie die geen concessies doet aan essentiële functies, wat aantrekkelijk is voor golfers die waarde hechten aan een goede balans tussen prestaties en betaalbaarheid. De nauwkeurige hellingtechnologie, vibratiefunctie en compacte ontwerp maken het een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een afstandsmeter die een competitief voordeel biedt zonder een zware prijskaartje. Voor golfers die precisie, betrouwbaarheid en waar voor hun geld prioriteren, is de PEAKPULSE 6Pro Golf Laser Rangefinder een topkeuze in de categorie beste budget afstandsmeter, met een compleet pakket dat de golfervaring verbetert.

Verkrijgbaar bij:

2. TideWe GR-F700

Loading ...

Voordelen TideWe GR-F700

 • list plusIndrukwekkende nauwkeurigheid en gemak
 • list plusStevige behuizing met een magnetische knop en compact ontwerp
 • list plus6x vergroting en snelle metingen

Nadelen TideWe GR-F700

 • list plusPrestaties van het LCD-display in omstandigheden met weinig licht
 • list plusMogelijkheid tot verbetering met een OLED-display voor betere zichtbaarheid in extreme scenario's

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
9.23
De TideWe GR-F700 Afstandsmeter is een opvallende instapoptie, met indrukwekkende nauwkeurigheid, gemak en betaalbaarheid. Zijn stevige behuizing met een magnetische knop, compacte ontwerp en precieze metingen tot 700 yards worden breed gewaardeerd. De 6x vergroting en snelle metingen versterken verder zijn aantrekkingskracht, waardoor het een ideale metgezel is voor de jacht en buitenactiviteiten. Zoals opgemerkt in een recensie: "De TideWe Laser Afstandsmeter HR-F700 wordt geprezen om zijn stevige behuizing, compacte ontwerp en nauwkeurige metingen tot 700 yards met snelle metingen in <0,5 seconden."

Het gebruiksvriendelijke ontwerp van het apparaat, met twee knoppen voor modewijzigingen en een scanmodus voor continue afstandsrapportage, draagt bij aan zijn aantrekkingskracht. De oplaadbare batterij met een duidelijk zicht op de laadindicator en een USB-C-kabel voor opladen is een handige en milieuvriendelijke functie die zijn bruikbaarheid verbetert. De prestaties van het LCD-scherm in omstandigheden met weinig licht zijn echter een punt van discussie, aangezien het uitdagend kan zijn in extreme situaties. Een beoordeling suggereert een alternatief model met een OLED-scherm voor verbeterde zichtbaarheid in dergelijke scenario's, wat duidt op een potentieel verbeterpunt. Zoals een andere recensie vermeldt: "Echter, het LCD-scherm wordt genoemd als een zwakte, vooral bij weinig licht, en een alternatief model met een OLED-scherm wordt voorgesteld."

De TideWe GR-F700 wordt gepositioneerd als een budgetvriendelijk alternatief dat gunstig concurreert met duurdere merken. Gebruikers hebben het gevonden om vergelijkbare prestaties te leveren tegen een fractie van de kosten, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor degenen die betaalbaarheid zoeken zonder in te leveren op functionaliteit. Zijn lange batterijlevensduur en helder glas dragen bij aan zijn aantrekkingskracht, zoals benadrukt in een Amazon-recensie: "Gebruikers waarderen zijn nauwkeurigheid, helder glas, gebruiksvriendelijkheid en lange batterijlevensduur."

In de wereld van de jacht schittert de TideWe GR-F700, met een lichtgewicht en compact ontwerp dat naadloos integreert in buitenactiviteiten. De camo-afwerking en anti-slip rubberen materiaal verbeteren zijn bruikbaarheid in ruige omstandigheden, waardoor het lof krijgt voor zijn geschiktheid voor de jacht. Zijn consistente nauwkeurigheid, vermogen om rechte en horizontale afstanden te meten, en doelsnelheid, evenals het gemak van zijn twee-knop bediening, dragen bij aan zijn aanbeveling voor jachtdoeleinden. Zoals vermeld in een recensie: "Het compacte en lichtgewicht ontwerp van de afstandsmeter wordt benadrukt, waardoor het gemakkelijk is om mee te nemen tijdens de jacht. De camo-afwerking en anti-slip rubberen materiaal dragen bij aan zijn bruikbaarheid in ruwe omstandigheden."

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de TideWe GR-F700 op door zijn uitzonderlijke waardepropositie, waardoor het een ideale keuze is voor beginners, budgetbewuste consumenten en degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare afstandsmeter voor buitenactiviteiten. Hoewel de beperkingen van het LCD-scherm in omstandigheden met weinig licht worden genoemd, positioneert zijn algehele prestatie en betaalbaarheid het als een overtuigende optie in de categorie instapafstandsmeters.

Concluderend excelleert de TideWe GR-F700 Afstandsmeter als een budgetvriendelijke, nauwkeurige en gebruiksvriendelijke optie voor buitenliefhebbers, met name jagers. Zijn robuuste functieset en concurrerende prijsstelling maken het een lovenswaardige keuze, waarbij zijn voornaamste beperking de zichtbaarheid van het LCD-scherm in omstandigheden met weinig licht is.

Verkrijgbaar bij:

3. Callaway EZ Laser Rangefinder

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Callaway EZ Laser Rangefinder

 • list plusSnelle vlaggenstokacquisitie met EZ-modus
 • list plusPin Acquisitietechnologie voor nauwkeurige pinvergrendeling
 • list plus5X vergroting voor gedetailleerde weergaven

Nadelen Callaway EZ Laser Rangefinder

 • list plusNiet beschikbaar voor internationale verzending

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.01
Functionaliteit
8.34
Gebruiksgemak
7.71
Als ik het heb over de Callaway EZ Laser Rangefinder, dan heb ik het over een absolute topper op de markt. Met functies als EZ-modus voor snelle vlaggenstok-acquisitie, Pin Acquisition Technology voor nauwkeurige pin-vergrendeling, 5X vergroting en een bereik van 5-800 yards, zorgt deze afstandsmeter voor nauwkeurige metingen in yards of meters. Dankzij de water- en mistbestendigheid en een garantie van een jaar is deze afstandsmeter duurzaam en betrouwbaar. De Magnahold functie maakt het gemakkelijk om hem op golfkarren te bevestigen en op te bergen, terwijl het externe LCD-scherm afstandsmetingen bevestigt en de scanmogelijkheid voor meerdere doelen veelzijdigheid toevoegt aan zijn functionaliteit. Met een prijs van $299,99 is het een premium optie, maar financieringsopties en gratis verzending maken de deal nog aantrekkelijker. Helaas is de Callaway EZ Laser Rangefinder niet beschikbaar voor internationale verzending, waardoor de toegankelijkheid beperkt is.

In vergelijking met andere modellen in de Callaway Rangefinder-reeks, biedt de EZ Laser Rangefinder een overtuigende optie, met uitblinkende functies als snelle acquisitie en nauwkeurige metingen. Hoewel de Tour S Rangefinder en de 300 Pro with Slope superieure technologie bieden, slaat het EZ-model een balans met zijn essentiële functies en concurrerende prijsstelling, waardoor het een geweldige waarde is voor golfers die kwaliteit zoeken zonder de bank te breken. Zoals een recensie opmerkte: "Het scoorde 9.0 in prestaties, 8.5 in ontwerp, 8.5 in functies en 9.0 in waarde," waarmee het zijn aantrekkingskracht bevestigt.

In de bredere markt valt de Callaway EZ Laser Rangefinder op door zijn uitgebreide functies en betrouwbare prestaties. Het concurreert echter met de Callaway CSI Pro Golf Laser Rangefinder, die een hoge beoordeling van 4.8 van de 5 sterren heeft gekregen op basis van klantrecensies. Hoewel de CSI Pro is geprezen om zijn prestaties, kunnen de diverse functies en prijsstelling van de EZ Laser Rangefinder de balans in zijn voordeel doen doorslaan voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige optie.

De Callaway EZ Laser Rangefinder biedt een overtuigende keuze voor golfers die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige afstandsmeter tegen een concurrerende prijs. Zijn vermogen om snel nauwkeurige metingen te leveren, samen met zijn duurzame constructie en essentiële functies, positioneert het als een sterke concurrent op de markt. De beperking in internationale verzending kan echter een uitdaging vormen voor potentiële kopers buiten zijn huidige bereik. Desondanks maakt de gebalanceerde mix van functies en prijsstelling het een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare afstandsmeter zonder in te leveren op prestaties.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

4. Gogogo Pro-GS24

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gogogo Pro-GS24

 • list plusGoede nauwkeurigheid en snelle werking
 • list plusBetaalbare prijs
 • list plusVeelzijdige functies, waaronder hellingcalculator en trillende pinvergrendeling

Nadelen Gogogo Pro-GS24

 • list plusBeperkt bereik voor vlagvergrendelingsfunctie
 • list plusHellingmodus is een beetje traag
 • list plusAf en toe moeite met het oppakken van achtergrondobjecten in plaats van het beoogde doelwit

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.31
Functionaliteit
7.11
Gebruiksgemak
6.61
De Gogogo Pro-GS24 Rangefinder is een betaalbare laser afstandsmeter die indruk maakt met zijn essentiële en geavanceerde functies, en betrouwbare afstandsmetingen biedt voor golfers. Met een prijs van $99 concurreert het goed met duurdere opties, en biedt het goede nauwkeurigheid, snelle werking en een bereik van 650 yards. Deze afstandsmeter heeft een 6x vergrotingslens, een trillende pin lock voor nauwkeurige afstandsmeting, en een hellingcalculator, waardoor het geschikt is voor golfers die op zoek zijn naar eenvoud en nauwkeurigheid. Zoals opgemerkt door PluggedInGolf, "Het concurreert goed met duurdere opties, scoort hoog op nauwkeurigheid, constructie en functies."

Het instelbare diopter van het apparaat zorgt voor duidelijk zicht, terwijl de AAA-batterijen die het gebruikt handig en kosteneffectief zijn. Het heeft ook een continue scanmodus en een snelheidsmeter, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid. De Gogogo Pro-GS24 wordt geprezen om zijn betaalbaarheid, rubberen grepen, lichtgewicht ontwerp en eenvoudige bediening, waardoor het een overtuigende optie is voor budgetbewuste golfers die betrouwbare afstandsmetingen zoeken. Zoals benadrukt door National Club Golfer: "Het geeft consistente, nauwkeurige afstanden weer, berekent automatisch hellingafstanden, en gebruikt AAA-batterijen."

De hellingmodus van het apparaat is echter, hoewel functioneel, een beetje traag, en de vlagvergrendelingsfunctie heeft een beperkt bereik, tot 150 yards naar een vlaggenmast en 250 yards met een uitgevouwen vlag. Deze beperking kan een nadeel zijn voor betere spelers die vertrouwen op nauwkeurige afstanden van lange afstanden. Bovendien wordt af en toe gemeld dat de afstandsmeter achtergrondobjecten oppikt in plaats van het beoogde doel, zoals vermeld door GoGoGo Sport. Ondanks deze nadelen maakt de Gogogo Pro-GS24 indruk met zijn essentiële en geavanceerde functies, en kan het concurreren met duurdere concurrenten. Het wordt aanbevolen vanwege betrouwbaarheid en waar voor je geld.

In vergelijking met de Gogogo Sport VPro GS03 en andere betaalbare afstandsmeters, valt de Pro-GS24 op door zijn hellingcalculator, instelbare diopter en trillende pin lock, waardoor het een veelzijdige en betrouwbare optie is voor golfers die nauwkeurige afstandsmetingen zoeken. Terwijl de GS03 goede nauwkeurigheid en snelle werking biedt, bieden de extra functies van de GS24, waaronder de hellingcalculator en instelbare diopter, extra functionaliteit. Het vermogen van de GS24 om te concurreren met duurdere opties en zijn essentiële en geavanceerde functies maken het een aantrekkelijke keuze voor degenen die een betaalbare maar betrouwbare afstandsmeter zoeken.

Samengevat, de Gogogo Pro-GS24 Rangefinder excelleert als een betaalbare optie voor golfers die betrouwbare afstandsmetingen zoeken. Zijn essentiële en geavanceerde functies, samen met zijn betaalbaarheid, rubberen grepen en lichtgewicht ontwerp, maken het een overtuigende keuze ondanks enkele beperkingen in de hellingmodus en vlagvergrendelingsfunctie. Als je een golfer bent die een nauwkeurige en veelzijdige afstandsmeter zoekt zonder de bank te breken, is de Gogogo Pro-GS24 zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Gogogo GS03

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gogogo GS03

 • list plusZeer betaalbare en betrouwbare optie
 • list plusIndrukwekkende mix van nauwkeurigheid, snelheid en kwaliteitskenmerken
 • list plusConcurrerend met duurdere modellen

Nadelen Gogogo GS03

 • list plusBeperkingen buiten 150 yards
 • list plusTrage hellingmodus kalibratie
 • list plusGebrek aan waterbestendigheid en zorgen over duurzaamheid

Beoordeling

6.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.35
Functionaliteit
6.7
Gebruiksgemak
5.77
Ik ben enthousiast over de Gogogo Sport VPro GS03 Laser Rangefinder, die zich heeft bewezen als een zeer betaalbare maar betrouwbare optie, waardoor het een overtuigende keuze is voor zowel golf als jacht. Met een prijs van slechts €99 biedt het een indrukwekkende mix van nauwkeurigheid, snelheid en kwaliteitskenmerken, waaronder een sterke magneet, 6X vergroting en Slope modus. Volgens Plugged In Golf kan het goed concurreren met duurdere modellen op het gebied van nauwkeurigheid, met consistente prestaties en sterke functies, waardoor het een waardevolle optie is. De eenvoudige bediening en installatie, samen met drie modi en een schuifregelaar voor hellingaanpassing, versterken zijn aantrekkingskracht, waardoor het een uitstekende budgetvriendelijke keuze is voor zowel golfers als jagers.

In vergelijking met zijn tegenhangers biedt de Gogogo GS03 een opvallende mix van functies tegen een onverslaanbare prijs. Critical Golf benadrukt zijn nauwkeurige metingen tot 650 yards met decimale precisie, de vlaggenstokvergrendelingsfunctie en verstelbare dioptrie, waardoor het een betrouwbare investering is voor prijsbewuste golfers. De beperkingen voor afstanden boven de 150 yards en de langzame hellingmoduskalibratie worden opgemerkt, maar deze factoren worden overschaduwd door de algehele waarde voor geld.

Bij het vergelijken met andere top golf afstandsmeters, zoals de Garmin Approach Z82, de Bushnell Golf Tour V5 Shift, en de Pinned Golf Prism Rangefinder, valt de GS03 op als het beste budgetproduct voor zowel golf- als jachtenthousiastelingen. Hoewel de Garmin- en Bushnell-modellen geavanceerde mogelijkheden en nauwkeurige afstanden bieden met extra functies zoals windmeting en putt-hulpmiddelen, concurreert de Gogogo GS03 effectief met zijn nauwkeurigheid en functionaliteit, waardoor het een budgetvriendelijk alternatief biedt zonder essentiële functies te compromitteren.

Forbes' vermelding van de Pinned Golf Prism Rangefinder, geprijsd op €240, benadrukt het waardevoorstel van de GS03, die nog aantrekkelijker is geprijsd op €99. De inclusie van Slope modus, Jolt-technologie en 6x vergroting voor deze prijs maakt het een opvallende keuze, die tegemoetkomt aan de behoeften van prijsbewuste golf- en jachtenthousiastelingen.

Potentiële nadelen, zoals het gebrek aan waterbestendigheid en zorgen over duurzaamheid die door gebruikers worden geuit, moeten worden overwogen. Bovendien, moeten golfers die op zoek zijn naar een afstandsmeter voor competitief gebruik, rekening houden met de zorgen over de legaliteit ervan voor toernooispel vanwege de hellingaanpassingen.

Samenvattend komt de Gogogo Sport VPro GS03 Laser Rangefinder naar voren als een overtuigende budgetvriendelijke optie voor golfers en jagers, met een opmerkelijke mix van nauwkeurigheid, functies en functionaliteit tegen een onverslaanbare prijs. Zijn beperkingen op het gebied van waterbestendigheid en toernooilegaliteit worden overschaduwd door de algehele waarde voor geld, waardoor het een zeer aanbevolen keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare maar betrouwbare afstandsmeter voor hun buitenactiviteiten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van afstandmeters. Er zijn namelijk 301 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!