Bestenu

Beste Zonnebank - Jan. 2022

Met meer dan 21 zonnebanken op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Op deze pagina vind je de beste zonnebanken in een handige lijst
01Score: 9.9
LOUZIR silicone Zonnebank bril (origineel)
LOUZIR silicone Zonnebank bril (origineel)
Ga naar laagste prijs
02Score: 9.7
HKJ Zonnenbank masker Zonnebank Bril Flex UV-oogbescherming, FDA-conforme zonnebril zonnebankbril oogbeschermers (zwart)
HKJ Zonnenbank masker Zonnebank Bril Flex UV-oogbescherming, FDA-conforme zonnebril zonnebankbril oogbeschermers (zwart)
Ga naar laagste prijs
03Score: 9.4
Sunshower Deluxe White
Sunshower Deluxe White
Ga naar laagste prijs
04Score: 9
HAPRO ZONNEHEMEL JADE 12TLC met geïntegreerde gezichtsbruiner
HAPRO ZONNEHEMEL JADE 12TLC met geïntegreerde gezichtsbruiner
Ga naar laagste prijs
05Score: 8.2
Hapro Onyx 26/1 C Horizontaal Full-body solarium 3240 W
Hapro Onyx 26/1 C Horizontaal Full-body solarium 3240 W
Ga naar laagste prijs
06Score: 7.9
Hapro Jade 24 Combi LC met geïntegreerde gezichtsbruiner
Hapro Jade 24 Combi LC met geïntegreerde gezichtsbruiner
Ga naar laagste prijs
07Score: 7.8
Sunshower Deluxe Black UV- en infrarood inbouwapparaat 32x187x16cm full body 2000watt zwart/aluminium
Sunshower Deluxe Black UV- en infrarood inbouwapparaat 32x187x16cm full body 2000watt zwart/aluminium
Ga naar laagste prijs
08Score: 7.7
Hapro 12596 Bodycooler
Hapro 12596 Bodycooler
Ga naar laagste prijs
09Score: 7.2
Sunshower Pure Wandframe
Sunshower Pure Wandframe
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Sunshower Combi White
Sunshower Combi White
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Zonnebank Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 24, 2021


Je wilt graag een zomerkleurtje, maar zoals altijd in Nederland is het weer wisselvallig en laat de zon zich weinig zien. Een zonnebank biedt dan de juiste oplossing. Het kiezen van de juiste zonnebank kan lastig zijn: daarom leg ik je hieronder uit waar je op let bij de aankoop van een zonnebank.

Wat voor zonnebanken zijn er?

Er zijn verschillende zonnebanken voor thuis verkrijgbaar. Heb je weinig ruimte, maar wil je toch genieten van de warmte en tegelijkertijd een kleurtje krijgen, dan is een inklapbare full-body zonnehemel ideaal. Deze zijn geschikt voor je hele lichaam en verwarmen alleen van boven. Ze zijn volledig in te klappen en zijn daarmee gemakkelijk op te bergen.

Een horizontaal solarium is ideaal voor als je snel aan beide kanten van je lichaam wilt bruinen. Je gaat simpelweg in het solarium liggen, drukt op de knop en tien minuten later kom je er weer onderuit. Het nadeel van deze zonnebanken is dat ze veel ruimte in beslag nemen en er een stevig prijskaartje aan hangt.

Dan zijn er ook nog zonnebanken met alleen een bovenkant, de zogenaamde hemel of ook wel half-body zonnebank genoemd. Deze plaats je bij voorkeur boven een bed. Ze zijn niet in te klappen zoals een inklapbare full-body hemel, maar behalen wel hetzelfde effect en zijn vaak goedkoper.

Dan zijn er ook nog goede gezichtsbruiners te koop. Deze zijn, zoals het woord je al verklapt, geschikt voor het bruinen van je gezicht. Hier geldt ook: gebruik met mate, want al zijn ze kleiner, sommige gezichtsbruiners zijn net zo krachtig als een zonnebank en kunnen evenveel schade aanbrengen.

Hoe vaak mag je onder de zonnebank?

Ga niet meer dan twintig keer per jaar onder de zonnebank. Idealiter ga je zelfs niet meer dan tien keer per jaar. Als je nog geen achttien bent mag je daarnaast geen gebruik maken van een zonnebank. Hetzelfde geldt als je huidtype 1 hebt, oftewel een erg lichte huid en rood haar. Je verbrandt in dat geval snel en je wordt niet snel bruin. Je gaat ook niet onder de zonnebank als je zwanger bent.

In België is het zelfs bij wet verboden om de zonnebank te gebruiken als je huidtype 1 hebt. Als je een huidaandoening hebt of medicijnen slikt, raadpleeg dan eerst een arts voordat je aan een zonnebankkuur begint.

Dit klinkt misschien allemaal overdreven, maar als je je bedenkt dat het licht onder de zonnebank zes keer sterker is dan middagzonlicht, en daarmee ook meer schade aanricht, is dit eigenlijk helemaal niet zo gek.

Het gebruik van de zonnebank valt in de hoogste categorie voor ontwikkeling van kanker: dat is dezelfde categorie als asbest en tabak. Als je voor je 35ᵉ de zonnebank gebruikt, loop je 75% meer risico op kanker dan iemand die geen zonnebank gebruikt.

Een door de zon gekleurde huid mag dan mooi zijn, maar dit bereik je niet zonder risico's. Houd je goed aan de voorschriften en zoals met alles: geniet met mate.

Hoe lang mag je onder de zonnebank?

Hoe lang je gebruik maakt van de zonnebank, hangt af van wat voor type huid je hebt. Een donkere huid is minder gevoelig dan een hele lichte huid. Wat voor huid je echter ook hebt, ga nooit langer dan twintig minuten onder de zonnebank.

Daarnaast bouw je het gebruik van de zonnebank langzaam op. Begin bijvoorbeeld met vijf minuten en kijk hoe je huid hierop reageert. Er moet vervolgens 48 uur tussen de eerste en de tweede sessie zitten. Daarna is 24 uur voldoende.

Gaat je huid jeuken, prikken of tintelen, wacht dan niet tot de timer af gaat, maar stop de sessie. Je wilt je huid niet beschadigen. Als je met een zonnebankkuur begint is het altijd even aftasten hoe je reageert en eerder stoppen hoort daar soms bij.

Hoe vaak moet je onder de zonnebank om bruin te worden?

Om een kleurtje op te bouwen gebruik je een zonnebank ongeveerdrie keer per week. Om deze kleur te onderhouden is daarna eens per week voldoende. Gebruik de zonnebank niet teveel, want een zonnebank kan ernstige schade aanrichten aan je huid.

Wanneer vervang je de lampen van een zonnebank?

Lampen die gebruikt worden in een zonnebank voor thuis gaan meestal rond de 500 branduren mee. Het is lastig om te bepalen wanneer je nu precies de lampen moet vervangen. Er wordt daarom aangeraden deze elke vier jaar te vervangen, of iets eerder als het hele gezin gebruik maakt van de zonnebank.

Oudere lampen kunnen op zich geen kwaad, maar naar verloop van tijd werken ze minder goed . Je wordt minder snel bruin en om een goed effect te krijgen moet je daarom langer onder de zonnebank. Het is daarnaast ook erg belangrijk dat je de juiste lampen koopt. Kijk hiervoor naar het merk, het type, het wattage en de lengte van de lampen.

Vanaf welke leeftijd mag je onder de zonnebank?

Je mag onder de zonnebank als jeachttien jaar of ouder bent. Dit komt omdat bij kinderen en jongeren de huid nog volop in ontwikkeling is. Hierdoor kan het licht van de zonnebank de huid verbranden of zorgen voor beschadigingen op latere leeftijd.

Moet je zonnebrandcreme gebruiken onder de zonnebank?

Je gaat maximaal twintig minuten onder de zonnebank. Hierdoor heb je geen zonnebrand met een beschermende factor nodig. De blootstelling is hierbij volledig afgestemd naar gelang jouw huidtype, terwijl dit niet het geval is als je uren door gaat brengen op het strand. In dat geval moet je je huid wel beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

Als je zonnebrandcrème gebruikt onder de zonnebank, word je niet bruin en dat is juist wel de bedoeling. Het is daarentegen wel een goed idee om een speciale zonnecrème voor onder de zonnebank te gebruiken. Deze crèmes verzorgen de huid door te hydrateren. Naast het verzorgen van de huid, stimuleren ze het bruiningsproces.

hero illustration

Hoe komt deze handige zonnebank opsomming tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de speurtocht naar de beste zonnebank ook!
In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over zonnebanken, maar nu helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle zonnebanken die op de markt zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke zonnebanken het best verkopen
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van zonnebanken stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste zonnebanken in een oogopslag

1 - LOUZIR silicone Zonnebank bril (origineel)

Loading..
Ga naar laagste prijs

Zonnebank bril met UV bescherming voor de ogen. Materiaal: silicone. Verstelbaar met elastic. Een uv zonnebank brilletje beschermt je ogen tegen het UV-light. Het is sterk aan te raden tijdens het zonnebanken er een te dragen. Een uv zonnebank brilletje beschermt je ogen tegen het UV-light. Het is sterk aan te raden tijdens het zonnebanken er een te dragen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - HKJ Zonnenbank masker Zonnebank Bril Flex UV-oogbescherming, FDA-conforme zonnebril zonnebankbril oogbeschermers (zwart)

Loading..
Ga naar laagste prijs

Lukt het niet om kleur te pakken in deze Corona tijd? Doe het thuis met de 0ogbeschermers met de slankste oogdop! MAXIMALE UV-BESCHERMING! Met het kenmerkende zachte flexibele materiaal zullen de oogschelpen zachtjes over uw ogen glijden en u helpen uw beste bruine kleur te bereiken - zonder grote bruiningslijnen! VOORDELEN: ✔ HK brillen zijn voorzien van een flexibele hoge neus brug, Form fitting voor een pefect fit elke keer. ✔ Flexibele HQ brillen bezitten FDA standaard voor UV-bescherming voor zonnebedden ✔ Blokkeert meer dan 99,9% van de UV-B-stralen en meer dan 99% van de UVA-stralen terwijl het zicht mogelijk is ✔ Speciaal ontworpen groene lenzen bieden maximale bescherming voor hoge druk en standaard UV-looien, evenals rode lichtbehandelingen ✔ Verpakkingslijst: 1 zonnebril ✔ zelfbruiner niet inbegrepen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Sunshower Deluxe White

Loading..
Ga naar laagste prijs

Wilt u ook het hele jaar door genieten van de zon? Al het goede van zon is terug te vinden in de Sunshower Deluxe White. Installeer dit innovatieve en stijlvolle product snel in uw badkamer. Hierdoor wordt iedere douche een unieke ervaring! De Sunshower Deluxe White is de meeste luxe variant van alle sunshowers. De sunshower beschikt over een touchscreen, waardoor u met een druk op de knop de infrarood- en UV-functie inschakelt. Het apparaat bevat vijf kortegolf infaroodlampen, van 500 Watt. Dit zorgt voor een ontspannen gevoel en verlicht ook de pijn in gewrichten en spieren. Daarnaast zijn er vier UV-lampen te vinden, welke zorgen voor een gezonde dosis UV-licht. Hierdoor krijgt u snel en veilig een gezonde kleur en zal u uzelf ook energieker voelen. Ten slotte wordt ook de aanmaak van vitamine D in het lichaam gestimuleerd. Met de Sunshower Deluxe White voelt het hele jaar als vakantie!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - HAPRO ZONNEHEMEL JADE 12TLC met geïntegreerde gezichtsbruiner

Loading..
Ga naar laagste prijs

Zonnehemel - lampen 12 x 100 W - clickstripsysteem - stripreflectorsysteem - gezichtsbruiner geïntegreerd - analoge timer - weksignaal - beschermbrilletjes Productbeschrijving Geniet het hele jaar door van je eigen zon met extra aandacht voor je gezicht! De Hapro Jade 12T LC zorgt voor een mooie, gezonde bruine teint met extra aandacht voor uw gezicht zonder extra warmteontwikkeling! De kwalitatief hoogwaardige materialen, de elegante kleurstelling en het comfort van uw eigen bed, matras of bank als ondergrond tijdens het zonnen maken deze prachtige zonnehemel werkelijk tot een verwenmeubel! Door de zorgvuldige positie van de lampen in de sterk gebogen hemel bereiken de heerlijk warme zonnestralen optimaal de zijkanten van uw lichaam! De Hapro Jade 12T LC biedt u als zonaanbidder een mooie en egale bruine teint met extra aandacht voor uw gezicht! En na het genieten van de zonnesessies, zet u de hemel gemakkelijk in de ruimtebesparende positie dankzij het dubbelscharnierend statief! Kenmerken 12 x 100 Watt CE III Maxlight bruiningslampen waarvan 6 met geïntegreerd gezichtsbruiner. Technische kenmerken Producctnummer JADE 12 T LC Mek Hapro Type zonnehemel L x B x H (cm) 225 x 110x 140 Bruingsveld (cm) 180 x 75 Aantal lampen 12 Lampen hemel 12 x 100 Watt Gezichtsbruiner Ja, geïntegreerd Mechanische timer Ja Safety-timer Ja Body Cooler: Neen (optioneel) Urenteller Neen Reflector plaat Ja Acrylplaat Ja Click-strip systeem Ja Tijdschakelaar Ja Beschermbrilletjes Ja Vermogen 1,33 Kw Garantie 2 jaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Hapro Onyx 26/1 C Horizontaal Full-body solarium 3240 W

Loading..
Ga naar laagste prijs

Hapro Onyx Combi zonnebank zorgt met haar 26 bruiningslampen voor een luxe zonbeleving met een prachtig resultaat. De kwalitatieve binnenzon biedt prettige lichaamskoeling tijdens de zonnesessie. Het speciale reflectiesysteem (SRS) zorgt voor de meest efficiënte benutting van de zonnestralen. Er zijn drie versies van dit luxe model (26, 26/1, 26/5). Lampen De Onyx 26/1 combi heeft een speciale 400 Watt hogedruklamp voor een extra bruiningsaccent van het gezicht dankzij het directe pigmentatieresultaat. De speciale lamp levert bovendien een comfortabele infrarood warmte, hetgeen de doorbloeding van de huid stimuleert waardoor deze nog beter bruint. De Onyx 26/5 heeft vijf speciale spagettilampen (25 Watt) voor optimale gezichtsbruining en indirecte pigmentatie door meer UVB. De digitale timer zorgt voor de juiste duur van de zonnesessie, toont via het display aan hoe lang de sessie nog duurt en geeft een subtiel wekgeluid enkele seconden voor het einde van de sessie. Ook voor het onderhoud is er aan u als gebruiker gedacht, waardoor u met de gemakkelijk clickstrip-functie en speciale acryl wipper de acrylplaten en de lampen reinigt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Hapro Jade 24 Combi LC met geïntegreerde gezichtsbruiner

Loading..
Ga naar laagste prijs

Zonnebank - lampen 24 x 100 W - clickstripsysteem - stripreflectorsysteem - analoge timer - weksignaal - beschermbrilletjes Productbeschrijving Geniet het hele jaar door van je eigen zon met extra aandacht voor je gezicht! De Hapro Jade 24C zorgt voor een mooie, gezonde bruine teint voor heel uw lichaam met extra aandacht voor uw gezicht zonder extra warmteontwikkeling. De kwalitatief hoogwaardige materialen, de elegante kleurstelling in het design en het maximale comfort tijdens het zonnen, maken van deze prachtige zonnebank letterlijk het zonnetje in huis. De zorg en kennis die in het ontwerp, de productie en de afwerking is gestopt, straalt van dit ruime zonneapparaat. Door de zorgvuldige positie van de lampen in de sterk gebogen hemel, biedt de Jade u als zonaanbidder een mooi egaal bruine teint. De heerlijke warme zonnestralen bereiken dankzij het ergonomische design de zijkanten van het lichaam! De Hapro Jade 24C is een aangename verschijning in elk interieur. Onder uw verwenmeubel doet u in alle privacy zorgeloos en op verantwoorde wijze een mooie kleur op met extra aandacht voor uw gezicht! Kenmerken 24 x 100 Watt CE III Maxlight bruiningslampen Technische kenmerken Productnummer JADE 24 C Merk Hapro Type zonnehemel Uitvoering Zonnecombinatie Ingebouwde gezichtsbruiner Neen Aantal lampen 24 Infraroodlampen Neen HPA lampen Neen Timer Ja Reflectorplaat Ja Acrylplaat Ja Beschermbrilletjes Ja Rustgevende geluiden Neen Hoogte (cm) 117 Breedte (cm) 210 Diepte (cm) 99 18 Maxlight 100 W CE III (met geïntegreerde gezichtsbruiner) bruiningsveld 180 x 75 cm optimale zijbruining door ergonomisch gevormde hemel analoge timer met automatische afslag klikstripsysteem voor eenvoudige reiniging van de acrylplaat acrylplaat die uw lichaam beschermt tegen contact met de lampen 2 beschermbrillen Afmeting in cm: L:215 x B:105 x H:47 Gewicht: 136 kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Sunshower Deluxe Black UV- en infrarood inbouwapparaat 32x187x16cm full body 2000watt zwart/aluminium

Loading..
Ga naar laagste prijs

Sunshower Deluxe Black UV- en infrarood inbouwapparaat 32x187x16cm full body 2000watt zwart/aluminium kopen? Bestel dan dit product van het kwalitatieve merk Sunshower

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Hapro 12596 Bodycooler

Loading..
Ga naar laagste prijs

Hapro 12596 Bodycooler

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Sunshower Pure Wandframe

Loading..
Ga naar laagste prijs

Sunshower Pure Wandframe

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Sunshower Combi White

Loading..
Ga naar laagste prijs

Bent u op zoek naar een ontspannende ervaring wanneer u onder uw douche stapt? Aarzel dan niet en schaf snel de Sunshower Combi White aan! Met deze sunshower haalt u alle de voordelen van de zon naar binnen. De sunshower is gemakkelijk te bedienen, want met maar een knop profiteert u er al van. De Combi White bevat een UV- en infrarood-functie. Zo heeft de sunshower drie UV-lampen, die er voor zorgen dat u een prachtige, gezonde kleur krijgt. Daarnaast voelt u zich energieker en wordt de aanmaak van vitamine D gestimuleerd. De vier infraroodlampen zijn 500W en stoten korte golven uit. Hierdoor wordt spier- en gewrichtspijn verleden tijd! U zal uzelf iedere keer als herboren voelen wanneer u heeft gedoucht met de Sunshower Combi White.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van zonnebanken. Er zijn immers 21 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste zonnebank kopen.