De Bestenu Zonnebank Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/23/2020


Je wilt graag een zomerkleurtje, maar zoals altijd in Nederland is het weer wisselvallig en laat de zon zich weinig zien. Een zonnebank biedt dan de juiste oplossing. Het kiezen van de juiste zonnebank kan lastig zijn: daarom leg ik je hieronder uit waar je op let bij de aankoop van een zonnebank.

Wat voor zonnebanken zijn er?

hide product content

Er zijn verschillende zonnebanken voor thuis verkrijgbaar. Heb je weinig ruimte, maar wil je toch genieten van de warmte en tegelijkertijd een kleurtje krijgen, dan is een inklapbare full-body zonnehemel ideaal. Deze zijn geschikt voor je hele lichaam en verwarmen alleen van boven. Ze zijn volledig in te klappen en zijn daarmee gemakkelijk op te bergen.

Een horizontaal solarium is ideaal voor als je snel aan beide kanten van je lichaam wilt bruinen. Je gaat simpelweg in het solarium liggen, drukt op de knop en tien minuten later kom je er weer onderuit. Het nadeel van deze zonnebanken is dat ze veel ruimte in beslag nemen en er een stevig prijskaartje aan hangt.

Dan zijn er ook nog zonnebanken met alleen een bovenkant, de zogenaamde hemel of ook wel half-body zonnebank genoemd. Deze plaats je bij voorkeur boven een bed. Ze zijn niet in te klappen zoals een inklapbare full-body hemel, maar behalen wel hetzelfde effect en zijn vaak goedkoper.

Dan zijn er ook nog goede gezichtsbruiners te koop. Deze zijn, zoals het woord je al verklapt, geschikt voor het bruinen van je gezicht. Hier geldt ook: gebruik met mate, want al zijn ze kleiner, sommige gezichtsbruiners zijn net zo krachtig als een zonnebank en kunnen evenveel schade aanbrengen.

Hoe vaak mag je onder de zonnebank?

hide product content

Ga niet meer dan twintig keer per jaar onder de zonnebank. Idealiter ga je zelfs niet meer dan tien keer per jaar. Als je nog geen achttien bent mag je daarnaast geen gebruik maken van een zonnebank. Hetzelfde geldt als je huidtype 1 hebt, oftewel een erg lichte huid en rood haar. Je verbrandt in dat geval snel en je wordt niet snel bruin. Je gaat ook niet onder de zonnebank als je zwanger bent.

In België is het zelfs bij wet verboden om de zonnebank te gebruiken als je huidtype 1 hebt. Als je een huidaandoening hebt of medicijnen slikt, raadpleeg dan eerst een arts voordat je aan een zonnebankkuur begint.

Dit klinkt misschien allemaal overdreven, maar als je je bedenkt dat het licht onder de zonnebank zes keer sterker is dan middagzonlicht, en daarmee ook meer schade aanricht, is dit eigenlijk helemaal niet zo gek.

Het gebruik van de zonnebank valt in de hoogste categorie voor ontwikkeling van kanker: dat is dezelfde categorie als asbest en tabak. Als je voor je 35ᵉ de zonnebank gebruikt, loop je 75% meer risico op kanker dan iemand die geen zonnebank gebruikt.

Een door de zon gekleurde huid mag dan mooi zijn, maar dit bereik je niet zonder risico's. Houd je goed aan de voorschriften en zoals met alles: geniet met mate.

Hoe lang mag je onder de zonnebank?

hide product content

Hoe lang je gebruik maakt van de zonnebank, hangt af van wat voor type huid je hebt. Een donkere huid is minder gevoelig dan een hele lichte huid. Wat voor huid je echter ook hebt, ga nooit langer dan twintig minuten onder de zonnebank.

Daarnaast bouw je het gebruik van de zonnebank langzaam op. Begin bijvoorbeeld met vijf minuten en kijk hoe je huid hierop reageert. Er moet vervolgens 48 uur tussen de eerste en de tweede sessie zitten. Daarna is 24 uur voldoende.

Gaat je huid jeuken, prikken of tintelen, wacht dan niet tot de timer af gaat, maar stop de sessie. Je wilt je huid niet beschadigen. Als je met een zonnebankkuur begint is het altijd even aftasten hoe je reageert en eerder stoppen hoort daar soms bij.

Hoe vaak moet je onder de zonnebank om bruin te worden?

hide product content

Om een kleurtje op te bouwen gebruik je een zonnebank ongeveer drie keer per week. Om deze kleur te onderhouden is daarna eens per week voldoende. Gebruik de zonnebank niet teveel, want een zonnebank kan ernstige schade aanrichten aan je huid.

Wanneer vervang je de lampen van een zonnebank?

hide product content

Lampen die gebruikt worden in een zonnebank voor thuis gaan meestal rond de 500 branduren mee. Het is lastig om te bepalen wanneer je nu precies de lampen moet vervangen. Er wordt daarom aangeraden deze elke vier jaar te vervangen, of iets eerder als het hele gezin gebruik maakt van de zonnebank.

Oudere lampen kunnen op zich geen kwaad, maar naar verloop van tijd werken ze minder goed . Je wordt minder snel bruin en om een goed effect te krijgen moet je daarom langer onder de zonnebank. Het is daarnaast ook erg belangrijk dat je de juiste lampen koopt. Kijk hiervoor naar het merk, het type, het wattage en de lengte van de lampen.

Vanaf welke leeftijd mag je onder de zonnebank?

hide product content

Je mag onder de zonnebank als je achttien jaar of ouder bent. Dit komt omdat bij kinderen en jongeren de huid nog volop in ontwikkeling is. Hierdoor kan het licht van de zonnebank de huid verbranden of zorgen voor beschadigingen op latere leeftijd.

Moet je zonnebrandcreme gebruiken onder de zonnebank?

hide product content

Je gaat maximaal twintig minuten onder de zonnebank. Hierdoor heb je geen zonnebrand met een beschermende factor nodig. De blootstelling is hierbij volledig afgestemd naar gelang jouw huidtype, terwijl dit niet het geval is als je uren door gaat brengen op het strand. In dat geval moet je je huid wel beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

Als je zonnebrandcrème gebruikt onder de zonnebank, word je niet bruin en dat is juist wel de bedoeling. Het is daarentegen wel een goed idee om een speciale zonnecrème voor onder de zonnebank te gebruiken. Deze crèmes verzorgen de huid door te hydrateren. Naast het verzorgen van de huid, stimuleren ze het bruiningsproces.

Hoe komt deze handige Zonnebank ranglijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de speurtocht naar de beste Zonnebank ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Zonnebanks, maar nu helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Zonnebanks die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Zonnebanks het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Zonnebanks stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

De beste Zonnebanks in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Zonnebank bril met UV bescherming voor de ogen. Materiaal: hard plastic. Verstelbaar met elastic. Een uv zonnebank brilletje beschermt je ogen tegen het UV-light. Het is sterk aan te raden tijdens het zonnebanken er een te dragen.

1. Zonnebank bril


Product informatiePlus or Show more

Originele zonnebank bril met 100% UV-bescherming voor de ogen van het topmerk Hapro (voorheen Philips). DE BESTE OP HET INTERNET!! De zonnebankbrilletjes laten geen uv licht door, waardoor u veilig kunt bruinen onder de zonnebank of in de zonnestudio's. - Materiaal: hard plastic - Verstelbaar met elastiek Een uv zonnebank brilletje beschermt je ogen tegen het UV-light. Het is sterk aan te raden tijdens het zonnebanken er een te dragen.

2. Zonnebank bril Hapro (origineel) - 100% uv-bescherming (voorheen Philips)


Product informatiePlus or Show more

De Sunshower Pure White zal ervoor zorgen dat geen een douchebeurt meer hetzelfde aanvoelt als voorheen. Met een druk op de knop zal u zich als herboren voelen! De Pure White bevat een 1250W infraroodlamp, wat zorgt voor ontspanning en verlichting van pijn. Tevens zal dit ook helpen wanneer u herstelt van een intensieve workout. Een douchesessie met de Sunshower Pure White kan echt het verschil maken!

3. Sunshower Pure White


Product informatiePlus or Show more

Hapro Onyx Combi zonnebank zorgt met haar 26 bruiningslampen voor een luxe zonbeleving met een prachtig resultaat. De kwalitatieve binnenzon biedt prettige lichaamskoeling tijdens de zonnesessie. Het speciale reflectiesysteem (SRS) zorgt voor de meest efficiënte benutting van de zonnestralen. Er zijn drie versies van dit luxe model (26, 26/1, 26/5). Lampen De Onyx 26/1 combi heeft een speciale 400 Watt hogedruklamp voor een extra bruiningsaccent van het gezicht dankzij het directe pigmentatieresultaat. De speciale lamp levert bovendien een comfortabele infrarood warmte, hetgeen de doorbloeding van de huid stimuleert waardoor deze nog beter bruint. De Onyx 26/5 heeft vijf speciale spagettilampen (25 Watt) voor optimale gezichtsbruining en indirecte pigmentatie door meer UVB. De digitale timer zorgt voor de juiste duur van de zonnesessie, toont via het display aan hoe lang de sessie nog duurt en geeft een subtiel wekgeluid enkele seconden voor het einde van de sessie. Ook voor het onderhoud is er aan u als gebruiker gedacht, waardoor u met de gemakkelijk clickstrip-functie en speciale acryl wipper de acrylplaten en de lampen reinigt.

4. Hapro Onyx 26/1 C Horizontaal Full-body solarium 3240 W


Product informatiePlus or Show more

Zonnebank bril met UV bescherming voor de ogen. Materiaal: silicone. Verstelbaar met elastic. Een uv zonnebank brilletje beschermt je ogen tegen het UV-light. Het is sterk aan te raden tijdens het zonnebanken er een te dragen.

5. Zonnebank bril - gemaakt van silicone - ideaal voor tijdens het zonnebanken


Product informatiePlus or Show more

Sunshower Deluxe Black inbouw zonlicht en infrarood zwart

6. Sunshower Deluxe Black inbouw zonlicht en infrarood zwart


Product informatiePlus or Show more

Zonnebank bril met UV bescherming voor de ogen. Materiaal: silicone. Verstelbaar met elastic. Een uv zonnebank brilletje beschermt je ogen tegen het UV-light. Het is sterk aan te raden tijdens het zonnebanken er een te dragen. Een uv zonnebank brilletje beschermt je ogen tegen het UV-light. Het is sterk aan te raden tijdens het zonnebanken er een te dragen.

7. LOUZIR silicone Zonnebank bril (origineel) - 100% uv-bescherming


Product informatiePlus or Show more

Het nemen van een douche zal voor altijd veranderen wanneer u gebruik maakt van de Sunshower Pure White XL. Deze douche zorgt voor de meest ontspannende ervaring die u ooit heeft meegemaakt. De Pure White XL bevat maar liefst twee infraroodlampen, van elk 1000W, die ervoor zorgen dat het gehele lichaam beter gaat functioneren. Zo wordt spier- en gewrichtspijn verleden tijd, maar wordt ook de bloedsomloop gestimuleerd en zal u uzelf ontspannen voelen. Dit kan allemaal gebeuren met maar een druk op de knop, en u voelt zich als herboren!

8. Sunshower Pure White XL


Product informatiePlus or Show more

Zonnebank - lampen 14 x 100 W + 12 x 100 W - clickstripsysteem - stripreflectorsysteem - gezichtsbruiner 5 x 25 W - digitale timer - weksignaal - urenteller - beschermbrilletjes - bodycooler - decoratie element voorkant Productbeschrijving Geniet het hele jaar door van je eigen zon! LUXE met hoofdletters! De Hapro Onyx 26/5C is uitgerust met speciale 5x25Watt accent lampen, deze geven een extra bruinings accent aan het gezicht zonder extra warmteontwikkeling. De zeer Luxe en comfortable Hapro Onyx 26/5 is verder uitgerust met extra lange lampen (1.90m) in de hemel en vele standaard features. Dit alles zorgt voor uiterst ontspannen en plezierige bruiningssessies met een optimaal bruiningsresultaat! De stijlvolle hoogglans afwerking in Titanium Bronze en het mooie design met ronde vormen zijn een Wellness toevoeging voor het oog, uiteraard naast de Wellness voor het lijf waar de Onyx absoluut garant voor staat! De zorg en kennis die in het ontwerp, de productie en de afwerking is gestopt, straalt van dit ruime zonneapparaat. Kenmerken 26 x 100 Watt CE III Maxlight bruiningslampen 5 x 25 Watt CE III Maxlight bruiningslampen Technische kenmerken Productnummer ONYX 26/5 C Merk Hapro Type zonnebank L x B x H (cm) 210 x 99 x 119 Bruingsveld (cm) 190 x 85 Aantal lampen 26/5 Lampen hemel 14 x 100 Watt *Gezichtsbruiner 5 x 25 Watt Lampen bank 12 x 100 Watt Digitaal display Ja Safety-timer Ja Body Cooler Ja Urenteller Ja (2x) Strip-reflector systeem Ja Acrylplaat Ja Click-strip systeem Ja Tijdschakelaar Ja Beschermbrilletjes Ja Vermogen 3,19 Kw Garantie 2 jaar

9. Hapro Onyx 14/5T - Enkele zonnebank met 5 gezichtslampen


Product informatiePlus or Show more

Wilt u ook het hele jaar door genieten van de zon? Al het goede van zon is terug te vinden in de Sunshower Deluxe White. Installeer dit innovatieve en stijlvolle product snel in uw badkamer. Hierdoor wordt iedere douche een unieke ervaring! De Sunshower Deluxe White is de meeste luxe variant van alle sunshowers. De sunshower beschikt over een touchscreen, waardoor u met een druk op de knop de infrarood- en UV-functie inschakelt. Het apparaat bevat vijf kortegolf infaroodlampen, van 500 Watt. Dit zorgt voor een ontspannen gevoel en verlicht ook de pijn in gewrichten en spieren. Daarnaast zijn er vier UV-lampen te vinden, welke zorgen voor een gezonde dosis UV-licht. Hierdoor krijgt u snel en veilig een gezonde kleur en zal u uzelf ook energieker voelen. Ten slotte wordt ook de aanmaak van vitamine D in het lichaam gestimuleerd. Met de Sunshower Deluxe White voelt het hele jaar als vakantie!

10. Sunshower Deluxe White


Producten gerelateerd aan Zonnebanks


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Zonnebanks. Er zijn namelijk 22 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Zonnebank kopen.