Bestenu

Beste zonnebanken - dec. 2022

Met meer dan 39 zonnebanken op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Op deze pagina vind je de beste zonnebanken op een rij
01Score: 10
Hapro Zonnehemel Innergize Hp8580 White
Hapro Zonnehemel Innergize Hp8580 White
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.6
1 Brilletje zonnebank
1 Brilletje zonnebank
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.5
Sunshower Combi White
Sunshower Combi White
Ga naar laagste prjis
04Score: 9.2
Sunshower Pure XL inbouw infrarood wit
Sunshower Pure XL inbouw infrarood wit
Ga naar laagste prjis
05Score: 9.1
Sunshower ventilatierooster 2 stuks 15x9cm Organic grey
Sunshower ventilatierooster 2 stuks 15x9cm Organic grey
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.9
Sunshower Pure XL inbouw infrarood zwart
Sunshower Pure XL inbouw infrarood zwart
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.9
Sunshower Ventilatierooster Set
Sunshower Ventilatierooster Set
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.6
Sunshower Ventilatierooster Set
Sunshower Ventilatierooster Set
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.2
Sunshower Solo infrarood opbouwapparaat 20x125x18cm full body 1500watt aluminium
Sunshower Solo infrarood opbouwapparaat 20x125x18cm full body 1500watt aluminium
Ga naar laagste prjis
10Score: 7
Sunshower Deluxe White
Sunshower Deluxe White
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Zonnebank Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 24, 2021


Je wilt graag een zomerkleurtje, maar zoals altijd in Nederland is het weer wisselvallig en laat de zon zich weinig zien. Een zonnebank biedt dan de juiste oplossing. Het kiezen van de juiste zonnebank kan lastig zijn: daarom leg ik je hieronder uit waar je op let bij de aankoop van een zonnebank.

Wat voor zonnebanken zijn er?

Er zijn verschillende zonnebanken voor thuis verkrijgbaar. Heb je weinig ruimte, maar wil je toch genieten van de warmte en tegelijkertijd een kleurtje krijgen, dan is een inklapbare full-body zonnehemel ideaal. Deze zijn geschikt voor je hele lichaam en verwarmen alleen van boven. Ze zijn volledig in te klappen en zijn daarmee gemakkelijk op te bergen.

Een horizontaal solarium is ideaal voor als je snel aan beide kanten van je lichaam wilt bruinen. Je gaat simpelweg in het solarium liggen, drukt op de knop en tien minuten later kom je er weer onderuit. Het nadeel van deze zonnebanken is dat ze veel ruimte in beslag nemen en er een stevig prijskaartje aan hangt.

Dan zijn er ook nog zonnebanken met alleen een bovenkant, de zogenaamde hemel of ook wel half-body zonnebank genoemd. Deze plaats je bij voorkeur boven een bed. Ze zijn niet in te klappen zoals een inklapbare full-body hemel, maar behalen wel hetzelfde effect en zijn vaak goedkoper.

Dan zijn er ook nog goede gezichtsbruiners te koop. Deze zijn, zoals het woord je al verklapt, geschikt voor het bruinen van je gezicht. Hier geldt ook: gebruik met mate, want al zijn ze kleiner, sommige gezichtsbruiners zijn net zo krachtig als een zonnebank en kunnen evenveel schade aanbrengen.

Hoe vaak mag je onder de zonnebank?

Ga niet meer dan twintig keer per jaar onder de zonnebank. Idealiter ga je zelfs niet meer dan tien keer per jaar. Als je nog geen achttien bent mag je daarnaast geen gebruik maken van een zonnebank. Hetzelfde geldt als je huidtype 1 hebt, oftewel een erg lichte huid en rood haar. Je verbrandt in dat geval snel en je wordt niet snel bruin. Je gaat ook niet onder de zonnebank als je zwanger bent.

In België is het zelfs bij wet verboden om de zonnebank te gebruiken als je huidtype 1 hebt. Als je een huidaandoening hebt of medicijnen slikt, raadpleeg dan eerst een arts voordat je aan een zonnebankkuur begint.

Dit klinkt misschien allemaal overdreven, maar als je je bedenkt dat het licht onder de zonnebank zes keer sterker is dan middagzonlicht, en daarmee ook meer schade aanricht, is dit eigenlijk helemaal niet zo gek.

Het gebruik van de zonnebank valt in de hoogste categorie voor ontwikkeling van kanker: dat is dezelfde categorie als asbest en tabak. Als je voor je 35ᵉ de zonnebank gebruikt, loop je 75% meer risico op kanker dan iemand die geen zonnebank gebruikt.

Een door de zon gekleurde huid mag dan mooi zijn, maar dit bereik je niet zonder risico's. Houd je goed aan de voorschriften en zoals met alles: geniet met mate.

Hoe lang mag je onder de zonnebank?

Hoe lang je gebruik maakt van de zonnebank, hangt af van wat voor type huid je hebt. Een donkere huid is minder gevoelig dan een hele lichte huid. Wat voor huid je echter ook hebt, ga nooit langer dan twintig minuten onder de zonnebank.

Daarnaast bouw je het gebruik van de zonnebank langzaam op. Begin bijvoorbeeld met vijf minuten en kijk hoe je huid hierop reageert. Er moet vervolgens 48 uur tussen de eerste en de tweede sessie zitten. Daarna is 24 uur voldoende.

Gaat je huid jeuken, prikken of tintelen, wacht dan niet tot de timer af gaat, maar stop de sessie. Je wilt je huid niet beschadigen. Als je met een zonnebankkuur begint is het altijd even aftasten hoe je reageert en eerder stoppen hoort daar soms bij.

Hoe vaak moet je onder de zonnebank om bruin te worden?

Om een kleurtje op te bouwen gebruik je een zonnebank ongeveerdrie keer per week. Om deze kleur te onderhouden is daarna eens per week voldoende. Gebruik de zonnebank niet teveel, want een zonnebank kan ernstige schade aanrichten aan je huid.

Wanneer vervang je de lampen van een zonnebank?

Lampen die gebruikt worden in een zonnebank voor thuis gaan meestal rond de 500 branduren mee. Het is lastig om te bepalen wanneer je nu precies de lampen moet vervangen. Er wordt daarom aangeraden deze elke vier jaar te vervangen, of iets eerder als het hele gezin gebruik maakt van de zonnebank.

Oudere lampen kunnen op zich geen kwaad, maar naar verloop van tijd werken ze minder goed . Je wordt minder snel bruin en om een goed effect te krijgen moet je daarom langer onder de zonnebank. Het is daarnaast ook erg belangrijk dat je de juiste lampen koopt. Kijk hiervoor naar het merk, het type, het wattage en de lengte van de lampen.

Vanaf welke leeftijd mag je onder de zonnebank?

Je mag onder de zonnebank als jeachttien jaar of ouder bent. Dit komt omdat bij kinderen en jongeren de huid nog volop in ontwikkeling is. Hierdoor kan het licht van de zonnebank de huid verbranden of zorgen voor beschadigingen op latere leeftijd.

Moet je zonnebrandcreme gebruiken onder de zonnebank?

Je gaat maximaal twintig minuten onder de zonnebank. Hierdoor heb je geen zonnebrand met een beschermende factor nodig. De blootstelling is hierbij volledig afgestemd naar gelang jouw huidtype, terwijl dit niet het geval is als je uren door gaat brengen op het strand. In dat geval moet je je huid wel beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

Als je zonnebrandcrème gebruikt onder de zonnebank, word je niet bruin en dat is juist wel de bedoeling. Het is daarentegen wel een goed idee om een speciale zonnecrème voor onder de zonnebank te gebruiken. Deze crèmes verzorgen de huid door te hydrateren. Naast het verzorgen van de huid, stimuleren ze het bruiningsproces.

hero illustration

Hoe komt deze super zonnebank reeks tot stand..?

De wereld verandert... en dus de het winkelonderzoek naar de beste zonnebank ook!
In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over zonnebanken, maar nu helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle zonnebanken die te koop zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke zonnebanken het best verkopen
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van zonnebanken stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

Artikelen die vergelijkbaar zijn aan zonnebanken

De beste zonnebanken in een handige lijst

1 - Hapro Zonnehemel Innergize Hp8580 White

Loading..
Ga naar laagste prjis

Wilt u genieten van een optimale welnessbeleving in uw eigen huis? Dan is de nieuwe Hapro Innergize het ideale apparaat voor u! Dit full body wellness solarium kan door haar compactheid en flexibiliteit bijna overal geplaatst worden, zodat u op ieder moment van de dag kunt genieten van een ontspannen wellnessbeleving. De Hapro Innergize combineert infrarood licht met een milde en uitgebalanceerde hoeveelheid UV licht. Het infrarood licht zorgt voor een heerlijk intense verwarming van spieren en gewrichten, waar het milde UV licht een lichte bruine teint geeft en onder andere de aanmaak van Vitamine D stimuleert. Diverse features maken het wellnessplaatje compleet. Bovendien is de Hapro Innergize bijzonder compact en gebruiksvriendelijk. Binnen 10 seconden is het apparaat uitgeklapt en gebruiksklaar om vervolgens na gebruik net zo makkelijk weer ingeklapt en opgeborgen te worden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - 1 Brilletje zonnebank

Loading..
Ga naar laagste prjis

1 Brilletje om je ogen te beschermen onder de zonnebank. zit apart verpakt in een folie en komt met een elastiekje dat je eraan kunt hangen. Op de foto is de display te zien, maar het gaat over 1 brilletje of per 5 in promotieprijs, de kleur is NIET te kiezen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Sunshower Combi White

Loading..
Ga naar laagste prjis

Bent u op zoek naar een ontspannende ervaring wanneer u onder uw douche stapt? Aarzel dan niet en schaf snel de Sunshower Combi White aan! Met deze sunshower haalt u alle de voordelen van de zon naar binnen. De sunshower is gemakkelijk te bedienen, want met maar een knop profiteert u er al van. De Combi White bevat een UV- en infrarood-functie. Zo heeft de sunshower drie UV-lampen, die er voor zorgen dat u een prachtige, gezonde kleur krijgt. Daarnaast voelt u zich energieker en wordt de aanmaak van vitamine D gestimuleerd. De vier infraroodlampen zijn 500W en stoten korte golven uit. Hierdoor wordt spier- en gewrichtspijn verleden tijd! U zal uzelf iedere keer als herboren voelen wanneer u heeft gedoucht met de Sunshower Combi White.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Sunshower Pure XL inbouw infrarood wit

Loading..
Ga naar laagste prjis

Sunshower Pure XL inbouw infrarood wit

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Sunshower ventilatierooster 2 stuks 15x9cm Organic grey

Loading..
Ga naar laagste prjis

Sunshower ventilatierooster 2 stuks 15x9cm Organic grey

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Sunshower Pure XL inbouw infrarood zwart

Loading..
Ga naar laagste prjis

Sunshower Pure XL inbouw infrarood zwart

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Sunshower Ventilatierooster Set

Loading..
Ga naar laagste prjis

Beschik je over een inbouwmodel van Sunshower? Dan is een ventilatieopening, welke voor de af- en toevoer voor frisse lucht zorgt, noodzakelijk. De Sunshower ventilatieroosters zijn speciaal ontwikkeld om deze ventilatieopeningen van een Sunshower op een fraaie wijze af te werken. Deze set, bestaande uit twee ventilatieroosters, is geschikt wanneer je in het bezit bent van de Sunshower Pure, Pure XL of Deluxe. Met de ventilatieroosters van Sunshower ben je verzekerd van een net afgewerkte en stijlvolle doucheruimte. Deze set bestaat uit twee installatieframes, twee terugslagkleppen en twee afdekplaatjes. Unieke productkenmerken Geschikt voor de Sunshower Pure, Pure XL en Deluxe. Het zwarte glas zorgt voor een stijlvolle afwerking Creëer een mooi en passend geheel in de badkamer Belangrijke productkenmerken Kleur: zwart 2 stuks Formaat: 15x19 cm Verkrijgbaar in meerdere kleuren en afmetingen Waarom Sunshower ventilatieroosters set 2 stuks kopen? Beschik jij over een van de inbouwmodellen van Sunshower, zoals de Sunshower Pure, Pure XL of Deluxe? Dan mag deze ventilatieroosterset zeker niet ontbreken! De roosters zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en formaten, zodat er altijd wel een geschikt model voor jou bij zit. Zo geniet je niet alleen van een ultieme douchebeleving, maar ook van een stijlvol en passend geheel in de badkamer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Sunshower Ventilatierooster Set

Loading..
Ga naar laagste prjis

Beschik je over een inbouwmodel van Sunshower? Dan is een ventilatieopening, welke voor de af- en toevoer voor frisse lucht zorgt, noodzakelijk. De Sunshower ventilatieroosters zijn speciaal ontwikkeld om deze ventilatieopeningen van een Sunshower op een fraaie wijze af te werken. Deze set, bestaande uit twee ventilatieroosters, is geschikt wanneer je in het bezit bent van de Sunshower Pure, Pure XL of Deluxe. Met de ventilatieroosters van Sunshower ben je verzekerd van een net afgewerkte en stijlvolle doucheruimte. Deze set bestaat uit twee installatieframes, twee terugslagkleppen en twee afdekplaatjes. Unieke productkenmerken Geschikt voor de Sunshower Pure, Pure XL en Deluxe Het witte glas zorgt voor een stijlvolle afwerking Creëer een mooi en passend geheel in de badkamer Belangrijke productkenmerken Kleur: wit 2 stuks Formaat: 13x13 cm Verkrijgbaar in meerdere kleuren en afmetingen Waarom Sunshower ventilatieroosters set 2 stuks kopen? Beschik jij over een van de inbouwmodellen van Sunshower, zoals de Sunshower Pure, Pure XL of Deluxe? Dan mag deze ventilatieroosterset zeker niet ontbreken! De roosters zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en formaten, zodat er altijd wel een geschikt model voor jou bij zit. Zo geniet je niet alleen van een ultieme douchebeleving, maar ook van een stijlvol en passend geheel in de badkamer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Sunshower Solo infrarood opbouwapparaat 20x125x18cm full body 1500watt aluminium

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Sunshower Solo is speciaal ontwikkelt om druk op het lichaam te verlichten. Dankzij de twee aparte infraroodlampen wordt je lichaam optimaal verwarmd, wat resulteert in een betere bloedsomloop en minder spier- en gewrichtspijn. Ook heeft het een positieve werking op reumatische klachten. Daarnaast zorgt de warmte van infrarood ook voor een ontspannende nachtrust en een stralende huid. De Sunshower Solo is, met al haar voordelen, een onmisbaar element voor in de badkamer. Met slechts één druk op de knop geniet je 10 minuten lang van deze bijzondere douchebeleving. Vind je dit te lang? Geen zorgen! Je stelt de tijd namelijk eenvoudig zelf in aan de hand van de touchscreen bediening. Unieke productkenmerken Eenvoudige bediening (één druk op de knop) Geniet 10 minuten van een infrarood-sessie Sunshower Solo verbetert de mobiliteit en verlicht druk op de rug en schouders De infraroodlamp stimuleert de bloedsomloop Sunshower Solo laat je fitter en vitaler voelen Belangrijke productkenmerken Kleur: wit Afmeting: 125x20x18 cm Touchscreen bediening 2x 750 Watt IR-lampen Maximaal vermogen: 1550 Watt Opbouwmodel geschikt voor bestaande douchewand Waarom Sunshower Solo opbouw infrarood wit kopen? Met de Sunshower Solo geniet je van een unieke douchebeleving dankzij de twee infraroodlampen. Het krachtige infrarood van de Sunshower Solo dringt door tot diep in de huid en zorgt voor ontspanning en een betere mobiliteit. Dankzij het stijlvolle en luxe design komt de Sunshower Solo in ieder badkamerinterieur tot zijn recht. Bovendien plaats je het paneel eenvoudig in een bestaande douchecabine tegen de wand aan. Kortom, ultiem ontspannen doe je met de Sunshower Solo!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Sunshower Deluxe White

Loading..
Ga naar laagste prjis

Wilt u ook het hele jaar door genieten van de zon? Al het goede van zon is terug te vinden in de Sunshower Deluxe White. Installeer dit innovatieve en stijlvolle product snel in uw badkamer. Hierdoor wordt iedere douche een unieke ervaring! De Sunshower Deluxe White is de meeste luxe variant van alle sunshowers. De sunshower beschikt over een touchscreen, waardoor u met een druk op de knop de infrarood- en UV-functie inschakelt. Het apparaat bevat vijf kortegolf infaroodlampen, van 500 Watt. Dit zorgt voor een ontspannen gevoel en verlicht ook de pijn in gewrichten en spieren. Daarnaast zijn er vier UV-lampen te vinden, welke zorgen voor een gezonde dosis UV-licht. Hierdoor krijgt u snel en veilig een gezonde kleur en zal u uzelf ook energieker voelen. Ten slotte wordt ook de aanmaak van vitamine D in het lichaam gestimuleerd. Met de Sunshower Deluxe White voelt het hele jaar als vakantie!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van zonnebanken. Er zijn immers 39 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste