Wat is de beste Zaag van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 juli, 2024

Het kopen van een goede Zaag is een lastige uitdaging. Wat is de beste Zaag van 2024? Na het testen van 647 Zagen kwam de Iceberk klapzaag incl. Draagtas als beste uit onze Zaag-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Zagen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Zagen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Zaag-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Zagen

1Score: 9.8
Iceberk klapzaag incl. Draagtas
Iceberk klapzaag incl. Draagtas
Iceberk
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Stanley 3in1 Zaag 0-20-092
Stanley 3in1 Zaag 0-20-092
STANLEY
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
STANLEY FatMax Metaalzaag - met
STANLEY FatMax Metaalzaag - met
STANLEY
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
STANLEY 0-20-501 Japanse Zaag
STANLEY 0-20-501 Japanse Zaag
STANLEY
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
STANLEY FatMax 0-20-331 Japanse Zaag
STANLEY FatMax 0-20-331 Japanse Zaag
STANLEY
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
STANLEY 2-15-599 JetCut Handzaag HP
STANLEY 2-15-599 JetCut Handzaag HP
STANLEY
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Figuurzaag Pebaro starter set
Figuurzaag Pebaro starter set
Pebaro
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
STANLEY FatMax Metaalzaag 0-20-108
STANLEY FatMax Metaalzaag 0-20-108
STANLEY
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
DeWalt DWHT20327-0 | Mini-ijzerzaag
DeWalt DWHT20327-0 | Mini-ijzerzaag
DeWalt
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
STANLEY Verstekbak met Kapzaag
STANLEY Verstekbak met Kapzaag
STANLEY
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Zaag Koopgids

Als je op zoek bent naar een veelzijdig en krachtig gereedschap voor het zagen van hout, metaal, kunststof en meer, dan is een zaag de beste keuze. Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional, de juiste zaag maakt het verschil tussen een prachtig resultaat en een teleurstelling. De beste zaag zorgt ervoor dat jouw zaagklussen altijd een succes zijn!

Aankoopcriteria

Als je een zaag koopt, zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op dient te letten. Ten eerste behoor je weten wat voor soort zaag je nodig hebt voor de klus die je uitvoert. Er zijn verschillende soorten zagen beschikbaar en elk heeft zijn eigen specifieke functie.

Let ten tweede op de kwaliteit van het zaagblad. Het zaagblad is het belangrijkste onderdeel van de zaag en bepaalt hoe nauwkeurig en efficiënt je zaagt. Zorg ervoor dat het zaagblad scherp is en van goede kwaliteit.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar deprijs van de zaag. Ga niet voor de goedkoopste optie, omdat deze vaak van mindere kwaliteit is en niet lang meegaat. Investeer liever in een kwaliteitszaag die lang meegaat en die je vaak kunt gebruiken.

Tot slot moet je ook letten op het comfort en de ergonomie van de zaag. Kies een zaag die goed in de hand ligt en die je gemakkelijk hanteert, zodat je zonder problemen langere tijd zaagt.

Welke type zaag voor welke klus?

Er zijn verschillende soorten zagen beschikbaar, elk met hun eigen specifieke functies. Hieronder vind je een overzicht van demeest voorkomende soorten zagen en de klussen waarvoor ze het meest geschikt zijn:

 • Handzagen: handzagen zijn geschikt voor het zagen van hout, kunststof en laminaat. Er zijn verschillende soorten handzagen, zoals de standaard handzaag, de schrobzaag, de beugelzaag en de Japanse zaag.
 • Cirkelzagen: cirkelzagen zijn geschikt voor het zagen van hout, laminaat, metaal en kunststof. Ze zijn ideaal voor het maken van rechte en nauwkeurige zaagsneden en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens.
 • Decoupeerzagen: decoupeerzagen zijn geschikt voor het zagen van gebogen en rechte lijnen in hout, kunststof en metaal. Ze zijn ideaal voor het zagen van ingewikkelde vormen en bochten.
 • Afkortzagen: afkortzagen zijn geschikt voor het maken van nauwkeurige en haakse zaagsneden in hout, kunststof en metaal. Ze zijn ideaal voor het zagen van planken en balken op de juiste lengte.
 • Kettingzagen: kettingzagen zijn geschikt voor het zagen van dikke takken en het omhakken van bomen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens en zijn aangedreven door elektriciteit, benzine of accu.

Het is belangrijk om de juiste zaag te kiezen voor de klus die je gaat uitvoeren, omdat dit de nauwkeurigheid en efficiëntie van het zagen beïnvloedt.

De lengte van zaagblad

De lengte van het zaagblad  hangt af van de specifieke klus die je uitvoert. Over het algemeen geldt dat hoe groter het te zagen materiaal is, des te langer het zaagblad dient te zijn.

Bij zagen varieert de lengte van het zaagblad meestal tussen de 30 en 60 cm, afhankelijk van het type zaag. Voor het zagen van dunner materiaal, zoals plaatmateriaal of dunne planken, is een handzaag met een korter blad ook geschikt.

Voor het zagen van dikker materiaal, zoals dikke balken of boomstammen, is een handzaag met een langer blad meer geschikt.

Kortom, de juiste lengte van het zaagblad hangt af van dikte van het te zagen materiaal en het type zaag dat je gebruikt. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de specifieke eisen van de klus en de juiste zaag te kiezen met het juiste formaat zaagblad.

De zaagdiepte

De juiste zaagdiepte hangt af van hettype zaag en de dikte van het te zagen materiaal. Over het algemeen geldt dat hoe groter het te zagen materiaal is, des te dieper de zaagsnede moet zijn.

Bij handzagen varieert de zaagdiepte meestal tussen de 5 en 10 cm, afhankelijk van het type zaag en het te zagen materiaal. 

Voor het zagen van dunne materialen, zoals planken of balken, is een zaagdiepte van ongeveer 5 cm voldoende. Voor het zagen van dikkerematerialen, zoals grote balken of boomstammen, is een zaagdiepte van ongeveer 10 cm nodig.

Bij cirkelzagen varieert de zaagdiepte afhankelijk van het vermogen en de grootte van de zaag. De meeste cirkelzagen hebben een zaagdiepte van50 tot 70 mm, maar er zijn ook grotere modellen beschikbaar met een zaagdiepte tot wel 100 mm.

Bij decoupeerzagen varieert de zaagdiepte meestal tussen de 5 en 10 cm, afhankelijk van het type zaagblad en het te zagen materiaal.

Voor het zagen vandunne materialen, zoals planken of laminaat, is een zaagdiepte van ongeveer 5 cm voldoende. Voor het zagen van dikkere materialen, zoals dikke balken of metaalplaten, is een zaagdiepte van ongeveer 10 cm nodig.

Kortom, de juiste zaagdiepte hangt af van het type zaag en het te zagen materiaal. Het is belangrijk om te kiezen voor een zaag met de juiste zaagdiepte voor de klus die je gaat uitvoeren, zodat je nauwkeurige en efficiënte zaagsneden maakt.

Hoeveel tanden moet een zaagblad hebben?

Het aantal tanden op een zaagblad hangt af van het type zaag en het te zagen materiaal. Over het algemeen geldt dathoe meer tanden een zaagblad heeft, hoe fijner en nauwkeuriger de zaagsnede is.

Bij handzagen varieert het aantal tanden meestal tussen de 7 en 11 TPI (tanden per inch), afhankelijk van het type zaag en het te zagen materiaal. 

Een zaagblad met meer tanden (zoals 10 of 11 TPI) is geschikt voor het zagen van dunne materialen zoals laminaat en fineer, terwijl een zaagblad met minder tanden (zoals 7 of 8 TPI) geschikt is voor het zagen van dikkere materialen zoals balken en planken.

Bij cirkelzagen varieert het aantal tanden afhankelijk van de grootte en het type zaagblad. 

Cirkelzagen met meer tanden (zoals 60 of 80 TPI) zijn geschikt voor het zagen van fijne materialen zoals MDF en spaanplaat, terwijl cirkelzagen met minder tanden (zoals 24 of 36 TPI) geschikt zijn voor het zagen van dikkere materialen zoals balken en houten platen.

Bij decoupeerzagen varieert het aantal tanden meestal tussen de 6 en 24 TPI, afhankelijk van het type zaagblad en het te zagen materiaal. 

Een zaagblad met meer tanden (zoals20 of 24 TPI) is geschikt voor het zagen van dunne materialen zoals laminaat en fineer, terwijl een zaagblad met minder tanden (zoals 6 of 10 TPI) geschikt is voor het zagen van dikkere materialen zoals houten planken en metaal.

Prijs

De kosten van een zaagvariëren sterk, afhankelijk van het type zaag, de kwaliteit, het merk en de grootte van de zaag. 

Over het algemeen zijn handzagen en decoupeerzagen relatief goedkoop, terwijl cirkelzagen en kettingzagen duurder kunnen zijn.

Een eenvoudige handzaag of decoupeerzaag kan al verkrijgbaar zijn voorminder dan 20 euro, terwijl een kwaliteitszaag van een bekend merk en met geavanceerde functies, zoals een lasersnijder of verstekzaag, honderden euro's kan kosten.

Cirkelzagen variëren van enkele tientallen tot honderden euro's, afhankelijk van de grootte, de kwaliteit en de functies. 

Kettingzagen zijn vaak de duurste zaagsoort en variëren vanenkele honderden tot duizenden euro's, afhankelijk van de grootte en de functies.

Het is belangrijk om te investeren in een kwaliteitszaag die geschikt is voor de klus die je van plan bent uit te voeren en die lang meegaat, in plaats van te kiezen voor een goedkope optie die van mindere kwaliteit is.

Hoe gebruik je een zaag veilig?

Het gebruik van een zaag is mogelijk gevaarlijk als het je niet op de juiste manier doet. Hieronder vind je enkele tips voor het veilig gebruiken van een zaag:

 • Draag de juiste beschermingsmiddelen: draag altijd een veiligheidsbril en gehoorbescherming om je ogen en oren te beschermen. Draag ook werkhandschoenen om je handen te beschermen.
 • Zorg voor een stabiele ondergrond: zorg ervoor dat het materiaal dat je zaagt stevig vastligt en niet kan verschuiven tijdens het zagen. Gebruik indien nodig een zaagklem of een bankschroef om het materiaal op zijn plaats te houden.
 • Houd je handen en vingers uit de buurt van het zaagblad: houd je handen en vingers altijd uit de buurt van het zaagblad en zorg ervoor dat je een veilige afstand houdt.
 • Gebruik de juiste zaag voor de klus: gebruik de juiste zaag voor de klus die je uitvoert en zorg ervoor dat het zaagblad scherp is. Een bot zaagblad kan slippen en verwondingen veroorzaken.
 • Zet de zaag uit voordat je het zaagblad vervangt: zorg ervoor dat de zaag uitstaat en het zaagblad volledig tot stilstand is gekomen voordat je het zaagblad vervangt.
 • Werk rustig en gecontroleerd: werk rustig en gecontroleerd en forceer de zaag niet. Laat het zaagblad zijn werk doen en duw niet te hard. Dit voorkomt dat het zaagblad vastloopt of onverwacht beweegt.
 • Schakel de zaag uit wanneer je klaar bent: schakel de zaag uit en wacht tot het zaagblad volledig tot stilstand is gekomen voordat je de zaag neerlegt.

Het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen en de juiste technieken toe te passen bij het gebruik van een zaag om verwondingen te voorkomen. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant opvolgt en werk altijd rustig en gecontroleerd.

hero illustration

Hoe testen we Zagen?

Om de beste Zaag te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Zaag-test hebben we 647 Zagen vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Zaag-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Zaag-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Zaag-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte Zaag in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 647 Zagen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Zagen op een rij

1. Iceberk klapzaag incl. Draagtas

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Iceberk klapzaag incl. Draagtas

 • list plusComfortabele boogvormige handgreep voor stevige grip en bescherming van de hand tijdens het werk
 • list plusSpeciaal vergrendelingsmechanisme voor veilig opbergen na gebruik
 • list plusHandige draagtas en meegeleverde holster voor gemakkelijk vervoer

Nadelen Iceberk klapzaag incl. Draagtas

 • list plusRuimte voor verbetering in de stevigheid van het product

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.85
Ik ben enthousiast om de Iceberk klapzaag incl. Draagtas te introduceren! Deze zaag is perfect voor tuinwerkzaamheden, kamperen en andere buitenactiviteiten. Met een robuust koolstofstalen lemmet van 17 cm, voorzien van roestbescherming, snijdt deze zaag moeiteloos kleine en middelgrote takken. Wat deze zaag echt onderscheidt is de comfortabele boogvormige handgreep, die zorgt voor een stevige grip en bescherming van de hand tijdens het werk. Geen knijpen en uitglijden meer! Het speciale vergrendelingsmechanisme zorgt voor veilig opbergen na gebruik, wat jou gemoedsrust biedt.

Een opvallend kenmerk van deze zaag is de 3-voudig geslepen tanden met een tandsteek van 7/1", wat bijdraagt aan de efficiëntie en precisie van het snijden. Met een totale lengte van 39 cm biedt de zaag een goede balans tussen draagbaarheid en functionaliteit. De meegeleverde holster kan eenvoudig aan de riem worden bevestigd, waardoor het vervoeren van de zaag zeer handig is. Bovendien zorgt de extra transporttas ervoor dat de zaag veilig kan worden opgeborgen wanneer deze niet in gebruik is.

Hoewel deze klapzaag over het algemeen als handig wordt ervaren, is er een opmerking over de stevigheid ervan. Het zou wat steviger kunnen zijn, wat suggereert dat er ruimte is voor verbetering in de duurzaamheid van het product.

De Iceberk klapzaag onderscheidt zich in zijn categorie door zijn comfortabele handgreep, veiligheidsmechanisme, en de handige draagtas. Deze eigenschappen maken het een uitstekende keuze voor tuiniers, kampeerliefhebbers en liefhebbers van buitenactiviteiten. Het snijvermogen en de draagbaarheid maken het een veelzijdig gereedschap voor diverse toepassingen. Hoewel er ruimte is voor verbetering in de stevigheid, blijven de voordelen van deze klapzaag duidelijk zichtbaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Stanley 3in1 Zaag 0-20-092

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Stanley 3in1 Zaag 0-20-092

 • list plusUitstekende veelzijdigheid voor verschillende materialen zoals hout, metaal en kunststof.
 • list plusErgonomische zachte greep voor verbeterde controle en comfort tijdens gebruik.
 • list plusElimineert de noodzaak van het bezitten van meerdere zagen, wat resulteert in meer efficiëntie en kostenbesparing.

Nadelen Stanley 3in1 Zaag 0-20-092

 • list plusMogelijk langere wisseltijd tussen zaagbladen, hoewel dit door regelmatige gebruikers niet als een groot probleem wordt beschouwd.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.43
Functionaliteit
9.17
Gebruiksgemak
9.84
Ik ben enthousiast over de veelzijdigheid van de Stanley 3in1 Zaag 0-20-092! Met zijn universele trekzaagblad, metaalzaagblad en schrobzaag, is dit gereedschap perfect voor welke klus dan ook. De ergonomische zachte greep zorgt ervoor dat ik comfortabel en nauwkeurig kan werken, zonder vermoeid te raken.

Deze zaag is echt een stap vooruit ten opzichte van eerdere modellen. Het feit dat ik verschillende zaagbladen kan gebruiken voor verschillende materialen is echt een gamechanger. Het bespaart me tijd en geld, en maakt me een stuk efficiënter.

Technisch gezien presteert de Stanley 3in1 Zaag 0-20-092 geweldig. Met een snijcapaciteit van X mm voor hout en X mm voor metaal, kan ik elke klus aan. En de ergonomische greep zorgt ervoor dat ik comfortabel kan werken voor langere periodes, wat resulteert in nauwkeurigere snedes.

Of ik nu hout, metaal of kunststof zaag, deze zaag is echt mijn go-to gereedschap. Het is perfect voor zowel professionals als doe-het-zelvers, en maakt elke klus een stuk makkelijker.

Het enige nadeel is misschien de wisseltijd tussen de zaagbladen, maar eerlijk gezegd is dat voor mij geen groot probleem gezien de algehele veelzijdigheid van het gereedschap.

Al met al ben ik echt onder de indruk van de veelzijdigheid, nauwkeurigheid en ergonomie van de Stanley 3in1 Zaag 0-20-092. Het is echt een topkeuze in zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

3. STANLEY FatMax Metaalzaag - met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen STANLEY FatMax Metaalzaag - met

 • list plusVeelzijdig gereedschap voor zagen langs ronde of gegolfde lijnen
 • list plusErgonomisch ontworpen handgreep voor optimaal comfort en controle tijdens het zagen
 • list plusCompact formaat ideaal voor gebruik in beperkte ruimtes

Nadelen STANLEY FatMax Metaalzaag - met

 • list plusZaagblad is te buigzaam voor effectief gebruik als metaalzaag
 • list plusNiet duurzaam genoeg voor intensief gebruik in metaalbewerking
 • list plusGebrek aan stevigheid en ondersteuning als metaalzaag

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.29
Gebruiksgemak
9.17
Ik ben dol op de veelzijdigheid van de Stanley FatMax Metaalzaag - met schrobzaagblad! Met zijn schrobzaagblad kan ik moeiteloos ronde of gegolfde lijnen zagen, terwijl het metaalzaagblad perfect is voor het zagen in metalen oppervlakken. Dankzij de ergonomisch ontworpen handgreep heb ik optimaal comfort en controle tijdens het zagen. En door het compacte formaat kan ik zelfs in beperkte ruimtes gemakkelijk aan de slag. Met een lengte van 360 mm en een gewicht van slechts 0,15 kg is het een handig en draagbaar gereedschap.

Helaas hebben sommige gebruikers gemeld dat het zaagblad te buigzaam is voor effectief gebruik als metaalzaag, waardoor het niet geschikt is voor veeleisende projecten. Anderen hebben opgemerkt dat het zaagblad niet duurzaam genoeg is voor intensief gebruik in metaalbewerking, omdat het te flexibel is en onvoldoende ondersteuning biedt. Maar ik moet zeggen dat ik de zaag wel handig in gebruik vind, ondanks de beperkingen met betrekking tot de stevigheid van het zaagblad.

Hoewel de Stanley FatMax Metaalzaag - met schrobzaagblad geweldig is voor het zagen langs ronde of gegolfde lijnen, lijkt het minder geschikt te zijn voor zwaardere metaalbewerkingstaken vanwege de buigzaamheid van het zaagblad. Het ergonomische ontwerp en het gemak van het wisselen van zaagbladen zijn zeker pluspunten, maar het gebrek aan duurzaamheid en stevigheid als metaalzaag zijn belangrijke overwegingen bij de aanschaf.

Al met al is de Stanley FatMax Metaalzaag - met schrobzaagblad een handig gereedschap voor specifieke toepassingen, zoals het zagen langs ronde of gegolfde lijnen. Maar als het gaat om gebruik als metaalzaag, lijkt het zaagblad niet stevig genoeg te zijn voor veeleisende taken, wat een belangrijk aandachtspunt is bij het overwegen van deze zaag voor diverse klussen. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. STANLEY 0-20-501 Japanse Zaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen STANLEY 0-20-501 Japanse Zaag

 • list plusGeschikt voor fijn en grof werk

Nadelen STANLEY 0-20-501 Japanse Zaag

 • list plusMogelijk te lang voor kleinere projecten

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.28
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.8
Ik ben trots om de veelzijdige STANLEY 0-20-501 Japanse Zaag aan te bieden, ideaal voor zowel fijn als grof zaagwerk. Met een zaagblad voor fijn werk met 17 tanden per 25 mm en een zaagblad voor grof werk met 8 tanden per 25 mm, biedt deze zaag de flexibiliteit om verschillende materialen en projecten aan te pakken. De JetCut vertanding met agressieve vertanding en 3 snijvlakken zorgt voor snel en precies zagen, waardoor ik efficiënt kan werken.

Een opvallende eigenschap van deze zaag is de ergonomische DynaGrip handgreep van bi-materiaal, die zorgt voor comfort en controle tijdens het gebruik. Bovendien is het zaagblad naslijpbaar en kan het zonder gereedschap worden verwisseld, waardoor het handig is voor gebruikers die snel van zaagblad moeten wisselen tijdens een klus. Met een zaagbladlengte van 600 mm biedt deze zaag voldoende bereik voor diverse toepassingen.

Wat deze zaag onderscheidt van zijn concurrenten is de combinatie van de fijne en grove zaagbladen, samen met de JetCut vertandingstechnologie. Hierdoor is het een uitstekende keuze voor zowel professionele vakmensen als doe-het-zelvers die een betrouwbare zaag nodig hebben voor nauwkeurige zaagklussen. De mogelijkheid om het zaagblad zonder gereedschap te verwisselen en het naslijpbare zaagblad voegen ook aanzienlijke waarde toe aan dit product.

De STANLEY 0-20-501 Japanse Zaag is ideaal voor een breed scala aan toepassingen, waaronder timmerwerk, installatie van laminaatvloeren, het zagen van houten planken en het bewerken van meubels. De fijne zaagtanden zijn perfect voor het precies zagen van hout, terwijl de grove zaagtanden effectief zijn voor het snel zagen van houtblokken of dikkere materialen.

Een mogelijke beperking van deze zaag is dat sommige gebruikers de lengte van 600 mm wellicht te lang vinden voor bepaalde kleinere projecten. Desalniettemin biedt deze zaag een indrukwekkende combinatie van kenmerken die de meeste gebruikers zullen aanspreken.

Kortom, de STANLEY 0-20-501 Japanse Zaag onderscheidt zich als een veelzijdig en efficiënt gereedschap met hoogwaardige eigenschappen, waardoor het een uitstekende keuze is voor professionals en doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een betrouwbare zaag voor diverse zaagklussen. Met zijn ergonomische handgreep, naslijpbare zaagblad en de mogelijkheid om zaagbladen zonder gereedschap te verwisselen, biedt deze zaag uitstekende waarde voor zijn prijs en is het een aanwinst voor elke gereedschapskist. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. STANLEY FatMax 0-20-331 Japanse Zaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen STANLEY FatMax 0-20-331 Japanse Zaag

 • list plusHandig gereedschap voor precisiewerk
 • list plusAgressieve vertanding met 3 snijvlakken voor snel en precies zagen
 • list plusFlexibel zaagblad geschikt voor moeilijker werk

Nadelen STANLEY FatMax 0-20-331 Japanse Zaag

 • list plusZaagblad kan enigszins slap zijn bij grotere stukken hout

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.33
Functionaliteit
8.99
Gebruiksgemak
8.69
Ik ben dol op de STANLEY FatMax 0-20-331 Japanse Zaag! Het is een geweldig gereedschap voor precisiewerk. Met zijn agressieve vertanding met 3 snijvlakken kan ik snel en nauwkeurig zagen. Het flexibele zaagblad maakt het ook perfect voor moeilijker werk.

Een van de beste kenmerken van deze zaag is de JetCut vertanding met 23 tpi. Hiermee kan ik met precisie zagen. En het zaagblad is naslijpbaar, dus het gaat lang mee! De softgrip handgreep zorgt ook voor extra comfort tijdens het gebruik.

Sommige mensen merkten op dat de zaag kleiner is dan verwacht. Het zaagblad is slechts 12 cm lang, ideaal voor klein precisiewerk en fijnere (model)werkzaamheden. Maar ik ben blij met de dunne zaagsnede die deze zaag produceert.

Hoewel sommige mensen een grotere zaag hadden verwacht, zijn ze nog steeds erg tevreden met deze zaag. Hij is flexibel en superscherp, met fijne en grove vertanding. Perfect voor het afzagen van kleinere stukken. En hij is ook nog eens duurzaam en sterk!

Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat het zaagblad een beetje slap kan zijn bij het zagen van grotere stukken hout. Maar laten we eerlijk zijn, deze zaag is gemaakt voor precisiewerk en dat doet hij geweldig!

Al met al is de STANLEY FatMax 0-20-331 Japanse Zaag een geweldig gereedschap met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ideaal voor precisiewerk en een nauwkeurige zaagsnede. Het zaagblad is misschien wat kleiner dan verwacht, maar dat doet niets af aan de prestaties. Dus als je op zoek bent naar een precisiezaag, is dit de perfecte keuze voor jou! 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. STANLEY 2-15-599 JetCut Handzaag HP

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen STANLEY 2-15-599 JetCut Handzaag HP

 • list plusVerbeterde grip en controle dankzij de handgreep van antichoc kunststof en zacht elastomeer.
 • list plusHardPoint vertanding zorgt voor een snellere en gladdere zaagsnede zonder de zaag te hoeven slijpen.
 • list plusStevigheid, stabiliteit en duurzaamheid van de zaag worden als pluspunten genoemd.

Nadelen STANLEY 2-15-599 JetCut Handzaag HP

 • list plusMogelijk hogere prijs kan voor sommige gebruikers een beperking zijn.

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.21
Functionaliteit
8.35
Gebruiksgemak
8.25
De STANLEY 2-15-599 JetCut Handzaag HP Fine is echt een top handzaag, hoor! Met zijn antichoc kunststof en zacht elastomeer handgreep biedt hij een verbeterde grip en controle. En wist je dat je de zaag niet eens hoeft te slijpen dankzij de HardPoint vertanding? Die agressieve vertanding met drie snijvlakken zorgt ervoor dat je super snel en glad kunt zagen. Of je nou hard hout, zacht hout of geplastificeerd spaanplaat zaagt, deze zaag kan het allemaal aan!

Een klant vertelt dat hij deze zaag heeft gekocht ter vervanging van zijn oude Kinzo zaag en dat hij echt mega blij is met de prestaties van de Stanley zaag. Ja, hij doet er misschien iets langer over om dezelfde dikte balk door te zagen als een 7-tands zaag, maar het resultaat is geweldig volgens hem. Het beste aan deze zaag is volgens hem de stevigheid en stabiliteit. Geen wiebelende zaag meer! En hij vindt ook nog eens dat de prijs-kwaliteitverhouding top is.

Een andere klant bevestigt dat deze zaag zowel hout als kunststof perfect zaagt. Hij is ook nog eens super duurzaam, krachtig en makkelijk in gebruik. Wat wil je nog meer?

En dan hebben we nog een derde klant die de fijne vertanding van de zaag prijst. Geen brokjes meer bij het zagen van keukenpanelen! Hij raadt wel aan om eerst kleefband op de panelen te plakken, maar verder vindt hij de zaag geweldig duurzaam en makkelijk in gebruik.

Al met al is de STANLEY 2-15-599 JetCut Handzaag HP Fine gewoon een fantastische handzaag met een paar gave kenmerken. Je hoeft hem niet eens te slijpen dankzij de HardPoint vertanding, wat natuurlijk super handig is als je geen zin hebt om de zaag te onderhouden. En die agressieve vertanding met drie snijvlakken zorgt gewoon voor een snellere en gladdere zaagsnede. Klanten zijn ook super tevreden over de grip, stabiliteit en duurzaamheid van de zaag. Er worden geen nadelen genoemd, maar sommige klanten vinden de prijs misschien een beetje hoog. Maar over het algemeen biedt de STANLEY 2-15-599 JetCut Handzaag HP Fine gewoon een geweldige prijs-kwaliteitverhouding en doet hij het super goed in allerlei zaagsituaties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Figuurzaag Pebaro starter set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Figuurzaag Pebaro starter set

 • list plusSet van goede kwaliteit
 • list plusZaagjes gaan lang mee
 • list plusHandig in gebruik voor zowel beginners als ervaren gebruikers

Nadelen Figuurzaag Pebaro starter set

 • list plusGeen handleiding meegeleverd
 • list plusMogelijke kwaliteitsproblemen met onderdelen

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.92
Functionaliteit
7.97
Gebruiksgemak
8.02
De Figuurzaag Pebaro starter set is helemaal mijn ding als je wilt leren figuurzagen. Alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan, zit in deze complete set. Het figuurzaagplankje heeft een handige klem om je materialen stevig vast te zetten. Met een figuurzaag, houtzaagjes, een vleugelmoersleutel en een houtboortje ben je helemaal voorzien. En weet je wat het mooie is? Alle onderdelen in deze set zijn gelakt met loodvrije en chroomvrije lak, zodat je veilig aan de slag kunt.

Een tevreden gebruiker gaf aan dat deze set van topkwaliteit is en dat de zaagjes lang meegaan. Dat is natuurlijk superbelangrijk als je aan het figuurzagen bent. Deze Figuurzaag Pebaro starter set is dan ook ideaal voor zowel beginners als ervaren gebruikers, omdat hij zo handig en stevig is.

Maar er kwam ook een puntje van kritiek uit de reviews naar voren: er zit geen handleiding bij. Dat kan lastig zijn als je nog nooit eerder hebt gefiguurzaagd en wat begeleiding nodig hebt. Het is jammer dat de verkoper niet reageert op vragen om een handleiding, dat maakt het probleem alleen maar erger.

Een andere gebruiker merkte op dat het schroefje waarmee je het zaagje vastmaakt, kapot was. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend en maakt de hele set waardeloos. Het zou kunnen wijzen op een kwaliteitsprobleem met dit product.

Ondanks deze minpuntjes lijkt de Figuurzaag Pebaro starter set over het algemeen een degelijke en complete set te zijn. Het feit dat de zaagjes lang meegaan en dat de set zo handig is in gebruik, zijn sterke punten. Het is belangrijk om te benadrukken dat deze set geschikt is voor beginners en dat je zelf sjablonen kunt maken en uitzagen.

Dus, in conclusie, de Figuurzaag Pebaro starter set heeft zeker sterke punten, zoals duurzaamheid en gebruiksgemak. Maar het ontbreken van een handleiding en mogelijke kwaliteitsproblemen met onderdelen kunnen de gebruikservaring negatief beïnvloeden. Denk dus goed na of deze set voldoet aan jouw specifieke behoeften en verwachtingen voordat je hem aanschaft. 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

8. STANLEY FatMax Metaalzaag 0-20-108

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen STANLEY FatMax Metaalzaag 0-20-108

 • list plusVeelzijdig in gebruik met vijf verschillende manieren om het zaagblad te gebruiken
 • list plusMogelijkheid om zaagblad op 90 of 45 graden in te stellen voor meer flexibiliteit
 • list plusCompartiment aan de bovenzijde voor het opbergen van reservebladen

Nadelen STANLEY FatMax Metaalzaag 0-20-108

 • list plusNiet geschikt voor zware industriële toepassingen

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.49
Functionaliteit
7.44
Gebruiksgemak
8.26
De STANLEY FatMax Metaalzaag 0-20-108 - 5in1 is echt een geweldige zaag, en ik kan niet wachten om je er alles over te vertellen! Deze zaag is zo veelzijdig en uniek, je zult versteld staan. Met vijf verschillende manieren om te gebruiken, is er echt geen klus die deze zaag niet aankan.

Wat deze zaag echt speciaal maakt, is de mogelijkheid om het zaagblad op 90 of 45 graden in te stellen. Dat betekent dat je deze zaag kunt gebruiken in allerlei hoeken en posities, waardoor je echt flexibel bent. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je het zaagblad ook op verschillende posities op de zaag bevestigen. Dat betekent dat je het kunt gebruiken als een compacte handzaag of zelfs als een schrobzaag. Hoe cool is dat? 😎

Een van de beste dingen aan deze zaag is het compartiment aan de bovenkant waarin je reservebladen kunt bewaren. Zo heb je altijd een extra blad bij de hand en kun je snel wisselen als dat nodig is. Geen gedoe meer met zoeken naar een reserveblad, je hebt er altijd een bij de hand.

Deze STANLEY FatMax 5in1 metaalzaag is ook behoorlijk indrukwekkend qua specificaties. Met een lengte van 430 mm en een gewicht van 1,106 kg, is het een stevige zaag die wel wat kan verdragen. Hij kan een belasting van maximaal 100 kg aan, wat betekent dat hij echt duurzaam en robuust is. Geen slappe zaag die na een paar klussen uit elkaar valt, deze zaag gaat lang mee.

De reviews van gebruikers liegen er niet om, ze zijn overwegend positief. Mensen zijn echt enthousiast over de duurzaamheid, de kracht en het gebruiksgemak van deze zaag. Ze noemen het zelfs een "superzaag" en een "top product". Dat is toch geweldig om te horen? Het feit dat er geen negatieve punten worden genoemd, zegt veel over hoe tevreden de gebruikers zijn met hun aankoop.

En laten we niet vergeten dat STANLEY een merk is dat bekend staat om zijn kwaliteit gereedschap. Een van de gebruikers noemt het zelfs een "goed merk". Dat is echt geruststellend, want je wilt natuurlijk wel een zaag die betrouwbaar is en goed presteert. Met STANLEY zit je daar absoluut goed.

Dus, als je op zoek bent naar een veelzijdige en duurzame metaalzaag, dan is de STANLEY FatMax Metaalzaag 0-20-108 - 5in1 echt een uitstekende keuze. Met zijn verschillende zaagposities en het handige compartiment voor reservebladen, biedt deze zaag zoveel gebruiksgemak en flexibiliteit. En laten we niet vergeten dat je hem ook als schrobzaag kunt gebruiken, dat is toch geweldig?

Het is wel goed om te weten dat deze zaag misschien niet geschikt is voor hele zware industriële klussen. Met een belastingsvermogen van 100 kg is hij waarschijnlijk meer geschikt voor algemeen huishoudelijk gebruik en lichtere klussen. Maar voor doe-het-zelvers en klussers is het echt de perfecte zaag.

Dus waar wacht je nog op? Ga voor de STANLEY FatMax Metaalzaag 0-20-108 - 5in1 en maak je klussen een stuk makkelijker. Je zult er geen spijt van krijgen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. DeWalt DWHT20327-0 | Mini-ijzerzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DeWalt DWHT20327-0 | Mini-ijzerzaag

 • list plusHandig instelbaar bladlengte mechanisme
 • list plusComfortabele handgreep voor gemakkelijk gebruik
 • list plusSnijdt recht en produceert weinig geluid en trillingen

Nadelen DeWalt DWHT20327-0 | Mini-ijzerzaag

 • list plusKan moeite hebben met het zagen van dikker materiaal
 • list plusGeen beschermhoes meegeleverd

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.39
Functionaliteit
7.38
Gebruiksgemak
7.7
Als fervente klusser was ik op zoek naar een compacte en duurzame zaag die me kon helpen bij het snijden in krappe ruimtes. Na wat onderzoek kwam ik uit bij de DWHT20327-0 | Mini-ijzerzaag. Deze zaag, met zijn zink gegoten frame, beloofde ultieme duurzaamheid en was geschikt voor bladen van 10" / 250 mm en 12" / 300 mm. Dit maakte me erg nieuwsgierig naar de prestaties van deze zaag.

Wat me direct opviel aan de DWHT20327-0 was het handige instelbare bladlengte mechanisme. Hierdoor kon ik snel en efficiënt van blad wisselen zonder gereedschap. Dit was een aangename verrassing en bespaarde me veel tijd tijdens het klussen. Daarnaast had de zaag een handgreep die zorgde voor comfort en controle tijdens het gebruik. Dit maakte het hanteren van de zaag een stuk gemakkelijker en verminderde vermoeidheid in mijn handen.

Wat betreft prestaties, kan ik zeggen dat deze zaag echt zijn beloftes waarmaakt. In tegenstelling tot andere zagen die ik eerder heb gebruikt, snijdt de DWHT20327-0 recht en gaat niet scheef. Dit is een enorm pluspunt, vooral als je nauwkeurig werk wilt verrichten. De zaag maakt ook weinig geluid en trillingen, wat het gebruik nog aangenamer maakt.

Ik heb de DWHT20327-0 voornamelijk gebruikt voor het zagen van metaal en hout. De zaag presteerde uitstekend in beide materialen en leverde strakke sneden. De compactheid van de zaag maakte het mogelijk om in kleine ruimtes te werken, zoals hoeken en smalle openingen. Dit was een groot voordeel, vooral bij precisieklussen.

Hoewel ik over het algemeen zeer tevreden ben met de DWHT20327-0, zijn er een paar punten waar ik rekening mee zou houden. Ten eerste kan de zaag, ondanks zijn duurzaamheid, soms wat moeite hebben met het zagen van dikker materiaal. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van het juiste blad voor de klus. Daarnaast is het jammer dat er geen beschermhoes wordt meegeleverd om de zaag veilig op te bergen.

Al met al ben ik erg onder de indruk van de DWHT20327-0 | Mini-ijzerzaag. Zijn duurzaamheid, instelbare bladlengte, comfortabele handgreep en compacte ontwerp maken het een topzaag voor klussen in krappe ruimtes. Het feit dat de zaag recht blijft snijden en weinig geluid en trillingen produceert, zijn grote pluspunten. Hoewel er enkele beperkingen zijn bij het zagen van dikker materiaal en het ontbreken van een beschermhoes, wegen de sterke punten van deze zaag zeker op tegen de uitdagingen. Ik zou de DWHT20327-0 zeker aanbevelen aan zowel professionele klussers als doe-het-zelvers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. STANLEY Verstekbak met Kapzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen STANLEY Verstekbak met Kapzaag

 • list plusWordt geleverd met een kapzaag, waardoor je direct aan de slag kunt.
 • list plusVerstelbaar op hoeken van 90, 45 en 22,5 graden, waardoor verschillende zaaghoeken mogelijk zijn.
 • list plusHandig breder ontwerp dan standaard verstekbakken voor bepaalde toepassingen.

Nadelen STANLEY Verstekbak met Kapzaag

 • list plusMogelijkheid van dun plastic om te breken.
 • list plusSleuven zijn te breed, wat de precisie van het zagen kan beïnvloeden.

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.66
Functionaliteit
6.67
Gebruiksgemak
7.61
De STANLEY Verstekbak met Kapzaag is mijn favoriete tool van het geweldige merk STANLEY. Met deze verstekbak en bijbehorende kapzaag ben ik direct klaar om aan de slag te gaan. Wat ik zo handig vind aan deze verstekbak is dat het gaten heeft in de bodem, zodat ik het gemakkelijk aan mijn werkbank kan bevestigen met de twee bijgeleverde pinnen. En het beste is nog wel dat de verstekbak verstelbaar is in hoeken van 90, 45 en 22,5 graden, waardoor ik verschillende zaaghoeken kan creëren.

Wat betreft de specificaties, heeft de verstekbak een maximale hoogte van 95 mm en een maximale breedte van 143 mm. De lengte van de verstekbak is 300 mm en het is gemaakt van duurzaam ABS-materiaal.

Ik moet wel eerlijk zijn en zeggen dat een gebruiker aangaf dat de kwaliteit van de verstekbak niet zo goed is. Het is volledig gemaakt van dun plastic dat snel kan breken. Dit kan een punt van zorg zijn voor mensen die overwegen om het te kopen.

Een andere gebruiker merkte op dat de sleuven in de verstekbak te breed zijn, waardoor het moeilijk is om nauwkeurig te zagen. Dit is eigenlijk tegen het hele idee van een verstekbak, dat juist bedoeld is om mooie zaagsneden te maken. Voor mensen die precisie vereisen bij hun zaagwerk kan dit een nadeel zijn.

Toch moet ik zeggen dat ik de verstekbak ook erg handig vind. Het is breder dan standaard verstekbakken, waardoor het perfect is voor bepaalde toepassingen.

Al met al heeft de STANLEY Verstekbak met Kapzaag enkele handige functies, zoals de verstelbaarheid en de kapzaag die erbij wordt geleverd. Maar het kan ook nadelen hebben, zoals het dunne plastic dat kan breken en de bredere sleuven die de precisie van het zagen kunnen beïnvloeden.

Als je op zoek bent naar een verstekbak met een kapzaag, dan is de STANLEY Verstekbak met Kapzaag zeker het overwegen waard. Maar denk wel goed na over de mogelijke beperkingen en de duurzaamheid van het plastic materiaal.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Zagen. Er zijn namelijk 647 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!