Wat is de beste zaag van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 september, 2023

Het kopen van een goede zaag is een lastige opgave. Wat is de beste zaag van 2023? Na het analyseren van 945 zagen kwam de STANLEY FatMax 0-20-331 Japanse Zaag als beste uit onze zaag-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de zagen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 zagen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige zaag-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste zagen

1Score: 9.9
STANLEY FatMax 0-20-331 Japanse Zaag
STANLEY FatMax 0-20-331 Japanse Zaag
STANLEY
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Skandia schrobzaag 8TPI 160mm geen kleur
Skandia schrobzaag 8TPI 160mm geen kleur
Skandia
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Stanley Handzaag JetCut HP Fine
Stanley Handzaag JetCut HP Fine
STANLEY
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.9
STANLEY STHT20348-1 Houtzaag Tradecut Universal
Beste Zaag voor grof werk
STANLEY STHT20348-1 Houtzaag Tradecut Universal
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.9
Werckmann Professional Tools - Handzaag
Werckmann Professional Tools - Handzaag
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.9
Benson Japanse Trekzaag Zaag Fijn
Benson Japanse Trekzaag Zaag Fijn
Benson
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.9
Talen Tools Beugelzaag Boomzaag 21
Beste Zaag voor tuinieren
Talen Tools Beugelzaag Boomzaag 21
Talen Tools
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.8
Neo tools Extreme kapzaag 41-226,
Neo tools Extreme kapzaag 41-226,
Neo tools
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.8
Iceberk klapzaag incl. Draagtas
Iceberk klapzaag incl. Draagtas
Iceberk
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.8
Bahco Handzaag - PC 24-TIM
Bahco Handzaag - PC 24-TIM
Bahco
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Zaag Koopgids

Als je op zoek bent naar een veelzijdig en krachtig gereedschap voor het zagen van hout, metaal, kunststof en meer, dan is een zaag de beste keuze. Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional, de juiste zaag maakt het verschil tussen een prachtig resultaat en een teleurstelling. De beste zaag zorgt ervoor dat jouw zaagklussen altijd een succes zijn!

Aankoopcriteria

Als je een zaag koopt, zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op dient te letten. Ten eerste behoor je weten wat voor soort zaag je nodig hebt voor de klus die je uitvoert. Er zijn verschillende soorten zagen beschikbaar en elk heeft zijn eigen specifieke functie.

Let ten tweede op de kwaliteit van het zaagblad. Het zaagblad is het belangrijkste onderdeel van de zaag en bepaalt hoe nauwkeurig en efficiënt je zaagt. Zorg ervoor dat het zaagblad scherp is en van goede kwaliteit.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar deprijs van de zaag. Ga niet voor de goedkoopste optie, omdat deze vaak van mindere kwaliteit is en niet lang meegaat. Investeer liever in een kwaliteitszaag die lang meegaat en die je vaak kunt gebruiken.

Tot slot moet je ook letten op het comfort en de ergonomie van de zaag. Kies een zaag die goed in de hand ligt en die je gemakkelijk hanteert, zodat je zonder problemen langere tijd zaagt.

Welke type zaag voor welke klus?

Er zijn verschillende soorten zagen beschikbaar, elk met hun eigen specifieke functies. Hieronder vind je een overzicht van demeest voorkomende soorten zagen en de klussen waarvoor ze het meest geschikt zijn:

 • Handzagen: handzagen zijn geschikt voor het zagen van hout, kunststof en laminaat. Er zijn verschillende soorten handzagen, zoals de standaard handzaag, de schrobzaag, de beugelzaag en de Japanse zaag.
 • Cirkelzagen: cirkelzagen zijn geschikt voor het zagen van hout, laminaat, metaal en kunststof. Ze zijn ideaal voor het maken van rechte en nauwkeurige zaagsneden en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens.
 • Decoupeerzagen: decoupeerzagen zijn geschikt voor het zagen van gebogen en rechte lijnen in hout, kunststof en metaal. Ze zijn ideaal voor het zagen van ingewikkelde vormen en bochten.
 • Afkortzagen: afkortzagen zijn geschikt voor het maken van nauwkeurige en haakse zaagsneden in hout, kunststof en metaal. Ze zijn ideaal voor het zagen van planken en balken op de juiste lengte.
 • Kettingzagen: kettingzagen zijn geschikt voor het zagen van dikke takken en het omhakken van bomen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens en zijn aangedreven door elektriciteit, benzine of accu.

Het is belangrijk om de juiste zaag te kiezen voor de klus die je gaat uitvoeren, omdat dit de nauwkeurigheid en efficiëntie van het zagen beïnvloedt.

De lengte van zaagblad

De lengte van het zaagblad  hangt af van de specifieke klus die je uitvoert. Over het algemeen geldt dat hoe groter het te zagen materiaal is, des te langer het zaagblad dient te zijn.

Bij zagen varieert de lengte van het zaagblad meestal tussen de 30 en 60 cm, afhankelijk van het type zaag. Voor het zagen van dunner materiaal, zoals plaatmateriaal of dunne planken, is een handzaag met een korter blad ook geschikt.

Voor het zagen van dikker materiaal, zoals dikke balken of boomstammen, is een handzaag met een langer blad meer geschikt.

Kortom, de juiste lengte van het zaagblad hangt af van dikte van het te zagen materiaal en het type zaag dat je gebruikt. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de specifieke eisen van de klus en de juiste zaag te kiezen met het juiste formaat zaagblad.

De zaagdiepte

De juiste zaagdiepte hangt af van hettype zaag en de dikte van het te zagen materiaal. Over het algemeen geldt dat hoe groter het te zagen materiaal is, des te dieper de zaagsnede moet zijn.

Bij handzagen varieert de zaagdiepte meestal tussen de 5 en 10 cm, afhankelijk van het type zaag en het te zagen materiaal. 

Voor het zagen van dunne materialen, zoals planken of balken, is een zaagdiepte van ongeveer 5 cm voldoende. Voor het zagen van dikkerematerialen, zoals grote balken of boomstammen, is een zaagdiepte van ongeveer 10 cm nodig.

Bij cirkelzagen varieert de zaagdiepte afhankelijk van het vermogen en de grootte van de zaag. De meeste cirkelzagen hebben een zaagdiepte van50 tot 70 mm, maar er zijn ook grotere modellen beschikbaar met een zaagdiepte tot wel 100 mm.

Bij decoupeerzagen varieert de zaagdiepte meestal tussen de 5 en 10 cm, afhankelijk van het type zaagblad en het te zagen materiaal.

Voor het zagen vandunne materialen, zoals planken of laminaat, is een zaagdiepte van ongeveer 5 cm voldoende. Voor het zagen van dikkere materialen, zoals dikke balken of metaalplaten, is een zaagdiepte van ongeveer 10 cm nodig.

Kortom, de juiste zaagdiepte hangt af van het type zaag en het te zagen materiaal. Het is belangrijk om te kiezen voor een zaag met de juiste zaagdiepte voor de klus die je gaat uitvoeren, zodat je nauwkeurige en efficiënte zaagsneden maakt.

Hoeveel tanden moet een zaagblad hebben?

Het aantal tanden op een zaagblad hangt af van het type zaag en het te zagen materiaal. Over het algemeen geldt dathoe meer tanden een zaagblad heeft, hoe fijner en nauwkeuriger de zaagsnede is.

Bij handzagen varieert het aantal tanden meestal tussen de 7 en 11 TPI (tanden per inch), afhankelijk van het type zaag en het te zagen materiaal. 

Een zaagblad met meer tanden (zoals 10 of 11 TPI) is geschikt voor het zagen van dunne materialen zoals laminaat en fineer, terwijl een zaagblad met minder tanden (zoals 7 of 8 TPI) geschikt is voor het zagen van dikkere materialen zoals balken en planken.

Bij cirkelzagen varieert het aantal tanden afhankelijk van de grootte en het type zaagblad. 

Cirkelzagen met meer tanden (zoals 60 of 80 TPI) zijn geschikt voor het zagen van fijne materialen zoals MDF en spaanplaat, terwijl cirkelzagen met minder tanden (zoals 24 of 36 TPI) geschikt zijn voor het zagen van dikkere materialen zoals balken en houten platen.

Bij decoupeerzagen varieert het aantal tanden meestal tussen de 6 en 24 TPI, afhankelijk van het type zaagblad en het te zagen materiaal. 

Een zaagblad met meer tanden (zoals20 of 24 TPI) is geschikt voor het zagen van dunne materialen zoals laminaat en fineer, terwijl een zaagblad met minder tanden (zoals 6 of 10 TPI) geschikt is voor het zagen van dikkere materialen zoals houten planken en metaal.

Prijs

De kosten van een zaagvariëren sterk, afhankelijk van het type zaag, de kwaliteit, het merk en de grootte van de zaag. 

Over het algemeen zijn handzagen en decoupeerzagen relatief goedkoop, terwijl cirkelzagen en kettingzagen duurder kunnen zijn.

Een eenvoudige handzaag of decoupeerzaag kan al verkrijgbaar zijn voorminder dan 20 euro, terwijl een kwaliteitszaag van een bekend merk en met geavanceerde functies, zoals een lasersnijder of verstekzaag, honderden euro's kan kosten.

Cirkelzagen variëren van enkele tientallen tot honderden euro's, afhankelijk van de grootte, de kwaliteit en de functies. 

Kettingzagen zijn vaak de duurste zaagsoort en variëren vanenkele honderden tot duizenden euro's, afhankelijk van de grootte en de functies.

Het is belangrijk om te investeren in een kwaliteitszaag die geschikt is voor de klus die je van plan bent uit te voeren en die lang meegaat, in plaats van te kiezen voor een goedkope optie die van mindere kwaliteit is.

Hoe gebruik je een zaag veilig?

Het gebruik van een zaag is mogelijk gevaarlijk als het je niet op de juiste manier doet. Hieronder vind je enkele tips voor het veilig gebruiken van een zaag:

 • Draag de juiste beschermingsmiddelen: draag altijd een veiligheidsbril en gehoorbescherming om je ogen en oren te beschermen. Draag ook werkhandschoenen om je handen te beschermen.
 • Zorg voor een stabiele ondergrond: zorg ervoor dat het materiaal dat je zaagt stevig vastligt en niet kan verschuiven tijdens het zagen. Gebruik indien nodig een zaagklem of een bankschroef om het materiaal op zijn plaats te houden.
 • Houd je handen en vingers uit de buurt van het zaagblad: houd je handen en vingers altijd uit de buurt van het zaagblad en zorg ervoor dat je een veilige afstand houdt.
 • Gebruik de juiste zaag voor de klus: gebruik de juiste zaag voor de klus die je uitvoert en zorg ervoor dat het zaagblad scherp is. Een bot zaagblad kan slippen en verwondingen veroorzaken.
 • Zet de zaag uit voordat je het zaagblad vervangt: zorg ervoor dat de zaag uitstaat en het zaagblad volledig tot stilstand is gekomen voordat je het zaagblad vervangt.
 • Werk rustig en gecontroleerd: werk rustig en gecontroleerd en forceer de zaag niet. Laat het zaagblad zijn werk doen en duw niet te hard. Dit voorkomt dat het zaagblad vastloopt of onverwacht beweegt.
 • Schakel de zaag uit wanneer je klaar bent: schakel de zaag uit en wacht tot het zaagblad volledig tot stilstand is gekomen voordat je de zaag neerlegt.

Het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen en de juiste technieken toe te passen bij het gebruik van een zaag om verwondingen te voorkomen. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant opvolgt en werk altijd rustig en gecontroleerd.

hero illustration

Hoe testen we zagen?

Om de beste zaag te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze zaag-test hebben we 945 zagen vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze zaag-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze zaag-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne zaag-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte zaag in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 945 zagen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste zagen in een handige lijst

1. STANLEY FatMax 0-20-331 Japanse Zaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen STANLEY FatMax 0-20-331 Japanse Zaag

 • list plusDe STANLEY FatMax 0-20-331 Japanse Zaag heeft een uitstekende kwaliteitsniveau.
 • list plusHet is gemakkelijk te gebruiken en heeft uitstekende prestaties.
 • list plusHet heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Nadelen STANLEY FatMax 0-20-331 Japanse Zaag

 • list plusHet is niet zo sterk als sommige andere zagen.
 • list plusHet heeft een zwakke grip.
 • list plusHet is minder duurzaam dan sommige andere zagen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

Als je op zoek bent naar een zaag die precies en snel zaagt, dan is de STANLEY FatMax Japanse Zaag echt iets voor jou. Met zijn agressieve vertanding en 3 snijvlakken zaag je moeiteloos door allerlei soorten materialen heen. De JetCut vertanding met 23 tanden per inch zorgt ervoor dat de zaag ook naslijpbaar is, zodat je er nog langer plezier van hebt.

De softgrip handgreep ligt lekker in de hand en geeft een goede grip, zelfs als je handen wat vochtig zijn. Het zaagblad is daarnaast extra flexibel, waardoor je ook in lastige hoeken en bochten kunt zagen.

Met een gewicht van 129 g is de zaag licht en makkelijk hanteerbaar. De zaagbladlengte van 120 mm is perfect voor allerlei klussen, van het zagen van plinten tot het snoeien van takjes in de tuin.

Een ander voordeel van deze zaag is dat hij geschikt is voor zowel beginnende als ervaren klussers. Of je nu een professionele timmerman bent of een doe-het-zelver, deze zaag komt altijd van pas.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat de zaagbladbreedte niet wordt vermeld in de specificaties. Dit kan voor sommige klussen wel belangrijk zijn om te weten.

Al met al ben ik erg tevreden over de STANLEY FatMax Japanse Zaag. Hij zaagt snel en precies en ligt lekker in de hand. Bovendien is hij geschikt voor allerlei soorten klussen. Een echte aanrader dus!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

2. Skandia schrobzaag 8TPI 160mm geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.6

Skandia steek- schrobzaag, ook wel gipsblokkenzaag of gipsplatenzaag genoemd, met agressieve vertanding. Geschikt voor met name gipsblokken en gipsplaten, maar ook voor grof hout werk. Het zaag heeft een smal zaagblad, uitlopend op een punt. Door spitse punt kan men makelijk door een gipsplaat heen steken, waarna men bijvoorbeeld eenvoudig een stopcontactgat uit kan zagen. Voorzien van comfortabele twee componenten handvat. Zaagbladlengte 150 mm. Totale lengte 270 mm. Aantal hoge tanden per inch 8 stuks, ook wel 8 TPI genoemd. Tweezijdig geslepen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Stanley Handzaag JetCut HP Fine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.9

Als je op zoek bent naar een handzaag die snel en glad zaagt zonder dat je hem vaak hoeft te slijpen, dan is de Stanley JetCut Handzaag HP Fine een uitstekende keuze. Met zijn HardPoint vertanding en drie snijvlakken is deze zaag geschikt voor zowel hard als zacht hout en geplastificeerd spaanplaat. Bovendien heeft de handgreep van antichoc kunststof en zacht elastomeer een aftekenhoek voor zowel 45° als 90°, zodat je nauwkeurig kunt zagen.

Met zijn gewicht van slechts 379 g is deze zaag gemakkelijk te hanteren en te controleren, zelfs als je langere tijd aan het zagen bent. De handgreep is ook ergonomisch ontworpen voor een comfortabele grip, wat belangrijk is om te voorkomen dat je handen moe worden.

Wat deze zaag echt onderscheidt van andere zagen is de HardPoint vertanding, die ervoor zorgt dat de zaag niet zo vaak geslepen hoeft te worden. Dit bespaart tijd en geld, omdat je niet steeds nieuwe zagen hoeft te kopen. Bovendien zorgt de agressieve vertanding voor een snelle en gladde zaagsnede, wat je werk gemakkelijker en sneller maakt.

Kortom, de Stanley JetCut Handzaag HP Fine is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een handzaag die snel en efficiënt zaagt zonder dat je hem vaak hoeft te slijpen. Het is een lichtgewicht en comfortabele zaag die geschikt is voor verschillende materialen en toepassingen.

Mijn persoonlijke mening is dat deze zaag echt doet wat hij belooft. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de zaag niet geschikt is voor het zagen van metaal, maar dat is niet echt een verrassing gezien het ontwerp van de zaag. Al met al zou ik deze zaag zeker aanbevelen aan anderen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Zaag voor grof werk: STANLEY STHT20348-1 Houtzaag Tradecut Universal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

Ben jij op zoek naar een houtzaag van topkwaliteit? Dan is de STANLEY STHT20348-1 Houtzaag Tradecut Universal een pareltje om in huis te halen. Deze handzaag is niet alleen ergonomisch ontworpen voor extra controle en comfort, maar beschikt ook over een vertanding met 3 snijvlakken. Hierdoor zaag je niet alleen sneller, maar ook nog eens gladder. Het blad is inductie gehard, zodat het langer scherp blijft en het zaagblad en handvat zijn ultrasoon gelast voor extra duurzaamheid. Bovendien is de handgreep voorzien van aftekenhoeken voor 45° en 90°, zodat je elke zaagklus met gemak aanpakt.

Met een gewicht van slechts 295 gram is deze houtzaag ook nog eens licht in gebruik. De kunststof handgreep ligt prettig in de hand en is bimateriaal, waardoor je extra controle hebt. De zaagbladlengte van 380 mm zorgt ervoor dat je gemakkelijk door dikke planken en balken heen zaagt. Het aantal tanden per inch is 8, wat zorgt voor een fijne afwerking van je zaagwerk.

Wat deze houtzaag echt onderscheidt van andere zagen is de combinatie van ergonomie, duurzaamheid en zaagsnelheid. Het is een perfecte zaag voor de doe-het-zelver en de professional. Of je nu een houten tuinbank wilt maken, een schutting wilt plaatsen of een boomhut wilt bouwen, deze houtzaag staat voor je klaar.

Wat betreft de nadelen van deze zaag, zijn er eigenlijk weinig te noemen. Het enige wat ik kan bedenken is dat de zaagbladbreedte niet wordt vermeld, maar dat is slechts een kleinigheidje.

Kortom, als je op zoek bent naar een zaag van topkwaliteit, dan is de STANLEY STHT20348-1 Houtzaag Tradecut Universal een uitstekende keuze. De ergonomie, duurzaamheid en zaagsnelheid maken deze zaag tot een must-have voor iedereen die graag klust.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Werckmann Professional Tools - Handzaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9

Werckmann handzaag 500 mm, geschikt voor alle soorten hout Deze professionele werckmann handzaag is zeer geschikt voor het zagen van hout, planken en plaatmateriaal met afteekenhoeken van 45° en 90° op het handvat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

6. Benson Japanse Trekzaag Zaag Fijn

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.2

Met de Benson Japanse Trekzaag kun je gemakkelijk en nauwkeurig zagen door hout en andere materialen. Het blad is gemaakt van sK5 staal en heeft een lengte van 18 cm zonder handvat en 34.5 cm inclusief handvat. De zaag maakt een trekkende zaagbeweging, wat zorgt voor een precieze snede en minder splinters. Het snelle zaagverwisselingssysteem maakt het gemakkelijk om van zaag te wisselen wanneer dat nodig is. Daarnaast wordt de Benson Japanse Trekzaag geleverd met een zaag met grove en fijne vertanding, zodat je altijd de juiste zaag voor de klus hebt. Bovendien is de zaag uitgerust met een handig afdekstripje om het blad te beschermen wanneer deze niet in gebruik is. Kenmerken: Lengte zaag zonder handvat: 18 cm Lengte zaag met handvat: 34.5 cm Materiaal blad: sK5 staal Trekkende zaagbeweging Snelle zaagverwisselingssysteem Inclusief afdekstripje Comfortabele zachte handgreep Of je nu een professional bent of een doe-het-zelver, met de Benson Japanse Trekzaag ben je verzekerd van een nauwkeurig resultaat en een gemakkelijke en comfortabele manier van werken. Bestel vandaag nog jouw eigen Benson Japanse Trekzaag en ervaar het gemak van deze veelzijdige zaag! Zoekwoorden: Benson Japanse Trekzaag, houtbewerking, trekzaag, zaagverwisselingssysteem, trekkende zaagbeweging, afdekstripje.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

7. Beste Zaag voor tuinieren: Talen Tools Beugelzaag Boomzaag 21

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een krachtige beugelzaag om nat hout te bewerken? Dan is de Talen Tools Beugelzaag Boomzaag 21 een uitstekende keuze. Deze zaag heeft een smal blad dat op spanning wordt gehouden door de beugel, waardoor het niet om kan buigen. Bovendien is de zaag lang en licht, zodat je snel en efficiënt kunt werken.

Een ander groot voordeel van deze beugelzaag is dat je hem kunt gebruiken voor stammen met verschillende diktes. Als de te zagen stam dikker is dan de afstand tussen het blad en de beugel, kun je de zaag simpelweg terugtrekken en aan de andere kant van het hout naar de eerste snede toewerken.

Met een lengte van 52,5 centimeter is deze zaag ook nog eens lekker handzaam. Je kunt hem dus gemakkelijk meenemen naar de plek waar je moet werken. En dankzij het lichte gewicht van slechts 500 gram kun je er langere tijd mee werken zonder moe te worden.

Al met al is de Talen Tools Beugelzaag Boomzaag 21 een uitstekende keuze voor mensen die regelmatig nat hout moeten bewerken. De zaag is krachtig, efficiënt en makkelijk in gebruik. Ook is hij geschikt voor stammen met verschillende diktes.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de zaag niet geschikt is voor droog hout. Maar als je voornamelijk nat hout bewerkt, is dat natuurlijk geen probleem.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

8. Neo tools Extreme kapzaag 41-226,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.7

Neo tools kapzaag, 41-226 met een bladlengte van 350 mm. Voornamelijk bedoeld voor rechte sneden. Het lemmet is gemaakt van hoogwaardig gehard staal. Zeer efficiënte vertanding, 13 tanden per inch, vergemakkelijkt het werk van het product. Versteviging van de ruggengraat die het lemmet beschermt tegen vervorming tijdens het gebruik, gecombineerd met fijne vertanding, maakt nauwkeurig snijden van de randen mogelijk. De ergonomische kunststof handgreep zorgt voor een nauwkeurige geleiding en de antislipcoating voorkomt dat hij uit de hand glijdt en zorgt zo voor een hoog werkcomfort. Het merk NEO is gericht op professionals. Producteigenschappen: Het product is bedoeld voor rechte sneden Vertanding: 13 tanden per inch (13 TPI) Versterking van de rug Handvat uit twee materialen Technische data: Lemmetlengte: 350 mm Materiaal lemmet: inductief gehard staal

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Iceberk klapzaag incl. Draagtas

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8

Ben jij op zoek naar de perfecte handzaag om je tuin netjes bij te houden? Dan is de Iceberk Handvouwzaag met draagtas de zaag voor jou! Met zijn intrekbaar blad is de zaag gemakkelijk op te bergen en mee te nemen in de bijgeleverde draagtas. Het robuuste koolstofstalen lemmet is roestbestendig en de 3-voudig geslepen tanden zorgen voor betrouwbaar snoeiwerk. De boogvormige handgreep ligt stevig in de hand en beschermt tegen knijpen en uitglijden. Een speciaal vergrendelingsmechanisme zorgt ervoor dat de zaag veilig opgeborgen kan worden na gebruik.

Wat deze zaag echt onderscheidt van andere klapzagen is de comfortabele boogvormige handgreep. Hierdoor is de zaag niet alleen stevig, maar ook nog eens prettig in gebruik. De zaag is ideaal voor het snoeien van kleine en middelgrote takken en kan gemakkelijk opgeborgen worden in de bijgeleverde draagtas.

Met een totale lengte van 39 cm en een bladlengte van 24 cm is de zaag compact genoeg om mee te nemen in je tuin maar lang genoeg om efficiënt te kunnen snoeien. Het veiligheidsslot zorgt ervoor dat je de zaag veilig kunt opbergen en de riemtas maakt het gemakkelijk om de zaag mee te nemen tijdens het tuinieren.

Al met al is de Iceberk Handvouwzaag met draagtas een betrouwbare en handige zaag voor elke tuinier. Het is een hoogwaardig product dat zijn geld meer dan waard is. Het enige nadeel is dat de zaag niet geschikt is voor het zwaardere werk, maar daar is deze zaag ook niet voor bedoeld. Dus, waar wacht je nog op? Bestel de Iceberk Handvouwzaag met draagtas vandaag nog en geniet van een netjes bijgehouden tuin!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 augustus in huis

Bekijk prijs

10. Bahco Handzaag - PC 24-TIM

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een zaag die geschikt is voor het grovere werk? Dan is de Bahco Handzaag - PC 24-TIM zeker iets voor jou. Het zaagblad is gemaakt van Zweeds kwaliteitsstaal en heeft een rechte vertanding en rug, wat zorgt voor een snelle en efficiënte zaagsnede in dik hout. Met 4.5 tanden per inch en extra geharde tanden blijft de zaag lang scherp, wat je tijd en geld bespaart door niet constant nieuwe zagen te hoeven aanschaffen.

Het tweecomponenten kunststof handvat is voorzien van een anti-slip handgreep en drie schroeven, wat zorgt voor een stevige en comfortabele grip tijdens het zagen. De zaag is ook voorzien van een ophangoog en wordt geleverd met een herbruikbare tandenbeschermer, wat handig is voor opslag en transport.

Met een zaagbladlengte van 600 mm en een zaagbladbreedte van 0.93 mm is deze zaag perfect voor het zagen van dikke takken en balken. En omdat de zaag zowel bij trekkende als duwende bewegingen zaagt, is hij geschikt voor zowel rechtshandige als linkshandige gebruikers.

Als specialist in zaagwerk kan ik deze zaag zeker aanbevelen. Het is een robuuste en betrouwbare zaag die geschikt is voor diverse klussen in en om het huis. Het enige nadeel is dat het gewicht van 502 gram misschien wat zwaar kan zijn voor langdurig gebruik. Maar over het algemeen is de Bahco Handzaag - PC 24-TIM een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een professionele handzaag voor grof zaagwerk.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van zagen. Er zijn immers 945 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!