Bestenu

Beste Yoghurtmaker - Jan. 2022

Met meer dan 45 yoghurtmakers op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
hier vind je de beste yoghurtmakers op een rij
01Score: 10
DCG Elektrische Yoghurtmaker 1 liter
DCG Elektrische Yoghurtmaker 1 liter
Ga naar laagste prijs
02Score: 9.7
Moulinex Yogurteo YG231E32
Moulinex Yogurteo YG231E32
Ga naar laagste prijs
03Score: 9.6
Adler AD 4476
Adler AD 4476
Ga naar laagste prijs
04Score: 9.3
Brod & Taylor Proofer: Rijsautomaat, Yoghurtmaker, Slow Cooker, Sous Vide, Chocoladesmelter
Brod & Taylor Proofer: Rijsautomaat, Yoghurtmaker, Slow Cooker, Sous Vide, Chocoladesmelter
Ga naar laagste prijs
05Score: 9.1
Severin JG 3521
Severin JG 3521
Ga naar laagste prijs
06Score: 8.9
Cuisinart ® 2 in 1 YM400E
Cuisinart ® 2 in 1 YM400E
Ga naar laagste prijs
07Score: 8.4
Yoghurtmaker 20W kunststof
Yoghurtmaker 20W kunststof
Ga naar laagste prijs
08Score: 8
Easiyo Stroomloze Yoghurtmaker
Easiyo Stroomloze Yoghurtmaker
Ga naar laagste prijs
09Score: 7.3
Klarstein Gaia Yoghurtmaker
Klarstein Gaia Yoghurtmaker
Ga naar laagste prijs
10Score: 6.9
Rommelsbacher JG 80 yogurt maker 1,2 l Hüttenkäse, Yoghurt 20 W
Rommelsbacher JG 80 yogurt maker 1,2 l Hüttenkäse, Yoghurt 20 W
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Yoghurtmaker Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Je eigen yoghurt maak je het beste met een goede yoghurtmaker. Hieronder lees je waarop je let bij aankoop van een yoghurtmaker.

Wat voor soorten yoghurtmakers zijn er allemaal?

Alle yoghurtmakers op de markt doen hetzelfde: het behouden van de juiste temperatuur om zo de lekkerste yoghurt te creëren. Het verschil in de yoghurtmakers zit vooral in het aantal potjes en de inhoud daarvan en enkele extra functies zoals bijvoorbeeld het hebben van een timer. Soms wordt er een lepel bijgeleverd. Er zijn geen grote verschillen tussen de yoghurtmakers.

Wat voor soort yoghurt kan ik maken met een yoghurtmachine?

Met een yoghurtmaker maak je elke soort yoghurt die je maar wilt. Het is in het begin even experimenteren, maar zolang je de juiste basis gebruikt – zoals houdbare biologische melk en biologische yoghurt – kun je hier alle kanten mee op.

Wil je bijvoorbeeld vers fruit toevoegen, dan kook je dit eerst totdat het dik wordt. Je laat het vervolgens afkoelen en voegt het aan de yoghurt toe nadat die al afgekoeld is. Honing is een andere smaakmaker die erg populair is: voeg dit toe aan je afgekoelde yoghurt en je yoghurt smaakt zacht en zoet.

Hoeveel yoghurt kan ik per keer maken met een yoghurtmaker?

Hoeveel yoghurt je maakt per keer, hangt van de yoghurtmaker af. Meestal worden er zes of acht glazen potjes met de yoghurtmaker meegeleverd wat neer komt op zo'n een liter yoghurt, soms ietsje minder. De losse yoghurtpotjes zijn bovendien los verkrijgbaar. Mocht er een potje sneuvelen, dan zijn ze te vervangen.

Hoe maak ik een yoghurtmaker schoon?

Een yoghurtmaker is eenvoudig schoon te maken: je haalt er een vochtige doek doorheen. De glazen potjes was je af met een warm sopje. Voordat je ze weer gaat gebruiken, kook je ze eerst uit om (verkeerde) bacteriegroei te voorkomen.

Glazen potjes kunnen overigens prima in een goede vaatwasser gereinigd worden. De deksels reinig je beter met de hand.

Wat heb ik nodig om yoghurt te maken met een yoghurtmaker?

Er zijn meerdere recepten te vinden op het internet, maar om heerlijke, dikke yoghurt te maken gebruik je idealiter warme biologische houdbare melk en biologische (milde) yoghurt. Als je verse melk gebruikt wordt je yoghurt vaak te slap en hetzelfde geldt voor halfvolle melk.

Je kunt er ook voor kiezen om de biologische melk niet op te warmen. De yoghurt wordt dan nog steeds dik, maar hij wordt nóg dikker wanneer je de melk warm maakt. Hij wordt bovendien ietsje zuurder zoals yoghurt hoort te zijn.

Als je yoghurt met smaak wilt, gebruik je het beste vers, gekookt fruit. Dit laat je afkoelen en voeg je toe aan de afgekoelde yoghurt. Hierdoor wordt de yoghurt wel wat dunner.

Hoe gebruik ik een yoghurtmaker?

Ga je zelf yoghurt maken met een yoghurtmaker, dan desinfecteer je allereerst de glazen waar de yoghurt in gaat. Je wilt geen ongewenste bacteriën in deze glazen potjes. Het beste doe je dit door de glazen uit te koken.

Nu ga je het mengsel maken en je voegt dit toe aan de melk. Blijf roeren totdat het geheel egaal is: er mogen geen klontjes zijn. Verdeel het mengsel nu over de glazen en sluit de potten met de bijbehorende (schone!) deksels goed af.

Nu kunnen de potten in de yoghurtmaker gezet worden. Het apparaat zorgt ervoor dat de juiste temperatuur wordt bereikt en dat deze gedurende het proces hetzelfde blijft. Als het apparaat een timer heeft, stel je deze in op zes tot acht uur. Na deze tijd zet je de glazen nog vier uur in de koelkast. Nu kun je genieten van je yoghurt!

hero illustration

Hoe komt deze geweldige yoghurtmaker lijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste yoghurtmaker ook!
Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over yoghurtmakers, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle yoghurtmakers die te bestellen zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke yoghurtmakers het best over de toonbank gaan
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van yoghurtmakers stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste yoghurtmakers op een rij

1 - DCG Elektrische Yoghurtmaker 1 liter

Loading..
Ga naar laagste prijs

Deze Elektrische yoghurtmaker is ideaal voor het bereiden van heerlijke, dikke yoghurt. De yoghurtmaker heeft, in tegenstelling tot veel andere yoghurtmakers op de markt, een ruime capaciteit van 1 liter en is zeer gunstig geprijsd. Kenmerken: - Capaciteit van 1 liter - Een uitneembare container voor de yoghurt - Inclusief lepel om te roeren of de yoghurt op te eten - Schakelaar met controlelampje - Verlichte aan-/uitschakelaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Moulinex Yogurteo YG231E32

Loading..
Ga naar laagste prijs

Geniet van makkelijk zelf te maken yoghurt in vele smaken! Met Yogurteo kun je heel eenvoudig heerlijke zelfgemaakte yoghurt maken. Alles wat je daarvoor nodig hebt is inbegrepen! Productvoordelen ✅Gebruiksvriendelijk ✅ Automatische stopfunctie ✅ Heerlijke zelfgemaakte yoghurt ✅ Makkelijk op te bergen ✅ Slimme deksel ✅ 7 glazen potjes Gebruiksvriendelijk Selecteer de bereidingstijd in een handomdraai op het elektronisch display. Automatische stopfunctie Programmeerbaar tot 15 uur en automatische stop met geluidsmelding. Heerlijke zelfgemaakte yoghurt Ideeën voor recepten in de instructies bij het product. Makkelijk op te bergen Compact om makkelijk op te bergen in elke keuken. Slimme deksels Selecteer de datum op het display van de deksel 7 glazen potjes Zeven glazen potjes van 160 ml inbegrepen om jouw zelfgemaakte yoghurt op te bergen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Adler AD 4476

Loading..
Ga naar laagste prijs

Drie dingen zijn voldoende om verse, gezonde yoghurt te produceren: melk, bacterieculturen en het Adler AD 4476 apparaat. Met dit apparaat yoghurt op een ongelooflijk eenvoudige manier worden bereidt. Nadat de componenten zijn geplaatst, verloopt de rest van het proces automatisch zonder tussenkomst van de gebruiker. Yoghurt wordt direct in glazen potten met een inhoud van 200 ml per stuk gemaakt, wat later gemakkelijke opslag van het eindproduct in de koelkast mogelijk maakt. Voor optimale yoghurtproductie warmt het apparaat op en houdt het de temperatuur van 42 graden Celsius. Verlicht aan / uit 7 praktische glazen potten met schroefdoppen (200 ml) Transparant deksel Vermogen: 20 Watt

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Brod & Taylor Proofer: Rijsautomaat, Yoghurtmaker, Slow Cooker, Sous Vide, Chocoladesmelter

Loading..
Ga naar laagste prijs

Brod en Taylor Slow Cooker-Sous Vide-Deeg Rijs-Yoghurt Automaat model: FP-205179.50 1 In Winkelwagen Brod en Taylor Slow Cooker-Sous Vide-Deeg Rijs-Yoghurt Automaat Grotere afbeelding (opent in nieuw venster) Met de Brod & Taylor proofer laat u deeg rijzen, maakt u yoghurt, smelt u chocolade en boter. Daarnaast is het toestel geschikt als slow cooker en als sous vide koker. De elektronische temperatuurregeling zorgt voor een zeer precieze constante temperatuur. Ervaren koks weten dat voor gistdeeg, zuurdesemdeeg, yoghurt en probiotische levensmiddelen een constante temperatuur het belangrijkst is voor een goed resultaat. Professionele bakkers werken daarom met rijsovens, voorwarmovens en fermentatieovens met nauwkeurige temperatuurregeling. Met de Brod en Taylor kunt u dat professionele resultaat nu ook thuis krijgen! Traditioneel zuurdesembrood zal net zo goed lukken als gistdeeg voor brood, cake of pizza. Yoghurt en kefir van traditionele melk of veganistisch van sojamelk of kokosmelk, maakt u binnen enkele uren. Ook chocolade dips maakt u eenvoudig door de chocolade even in een porceleinen bakje in de brot en taylor te plaatsen. Boter smelten gaat even makkelijk. De rijsautomaat is helemaal in te klappen, dus makkelijk op te bergen. In enkele seconden klapt u de delen uit en is het toestel klaar voor gebruik. De meegeleverde aluminium waterschaal zorgt voor het juiste klimaat bij temperaturen tussen 21 en 90 graden. Eigenschappen: -Buitenafmeting open: 46x37x27cm -Binnenafmeting open: 37.5x32x20cm -Buitenafmeting dichtgeklapt: 46x37x8 cm -Temperatuur regeling tussen 21 en 90 graden : *Proofer mode: continu van 21 tot 49C *Slow Cook mode: in 5 stappen van 30 tot 90C -Aluminium verwarmplaat onderin -Aluminium waterbakje om de luchtvochtigheid op 60-80 procent te houden voor het rijzen van deeg. -RVS-inox rooster -Optioneel (los bij te bestellen): extra etage -Huis van voedselveilig Polypropyleen met venster in deksel -Losse delen kunnen in vaatwasser (niet de onderplaat met verwarmelement!) -Losse delen passen in toestel in dichtgeklapte toestand. -Gewicht: 3.5kg -Vermogen:220-240V, 200Watt

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Severin JG 3521

Loading..
Ga naar laagste prijs

NORMALE YOGHURT, VEGAN YOGHURT EN NOG VEEL MEER. MOEITELOOS, AUTOMATISCH, ALTIJD PERFECT. Heerlijke en zelfgemaakte yoghurt met succesgarantie? Geen enkel probleem, dankzij de nieuwe digitale yoghurtmaker JG 3521! Natuuryoghurt, drinkyoghurt, griekse yoghurt, kokosyoghurt, veganistische en lactose-vrije yoghurt en nog veel meer: Eindeloos genieten dankzij de geïntegreerde automatische programma's en individuele instellingen voor temperatuur en tijd. Selecteer gewoon het gewenste programma en geniet van de lekkerste zelfgemaakte yoghurt! Het transparante deksel met praktische geheugenknop maakt het mogelijk om permanent het fermentatieproces in de gaten te houden. De 7 glazen potten à 150 ml met lekvrij deksel zorgen voor een perfecte en veilige opslag, bij uitstek geschikt voor op reis of onderweg. Alle onderdelen (die in contact komen met voedsel) zijn 100% BPA-vrij voor natuurlijk en perfect gezond voedselplezier Voor natuurlijke yoghurt, yoghurt op Griekse wijze, drinkyoghurt, veganistische en lactosevrije yoghurt, kokosyoghurt en nog veel meer Succes gegarandeerd met vijf automatische programma's en bovendien instelbare temperatuur / tijd (recepten in de handleiding) Gezond genieten zonder conserveringsmiddelen met zelfgemaakte yoghurt Inclusief 7 glazen potjes à 150 ml met lekvrij deksel Praktische automatische uitschakeling en elektronisch gestuurde temperatuurregeling voor altijd perfecte resultaten. Moderne Easy-Select-draaiknop met LED-display voor comfortabele bediening 100% BPA-vrij voor natuurlijk en perfect gezond eten

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Cuisinart ® 2 in 1 YM400E

Loading..
Ga naar laagste prijs

Met de 2 in 1 Yoghurt- en Kaasmaker YM400E van Cuisinart kun je gemakkelijk home made yoghurt bereiden die vol en romig van smaak is. Je hoeft slechts een liter melk te verwarmen, basis yoghurt toe te voegen en de tijd in te stellen. De yoghurtmaker doet de rest. Je kunt ook zachte en romige kazen zoals ricotta maken. Vol van smaak Je kunt verschillende soorten yoghurt maken door verschillende soorten melk en yoghurtproducten te gebruiken. Home made yoghurt is niet alleen gezonder, maar net als de traditionele yoghurt vol van smaak. Door vruchten toe te voegen maak je het dessert helemaal af! Voordelen voor jou Maak eenvoudig gezonde, smaakvolle, huisgemaakte yoghurt, kwark en (room)kaas Je kunt geheel naar eigen smaak verse vruchten of aroma toevoegen Tip van de chef Ben je lactose-intolerant of heb je een eiwitallergie? Dan kun je de melk eenvoudig vervangen door sojamelk. Alle specs op een rij 2 x 125 ml glazen potten 2 x 125 ml glazen potten 2 x zachte kaaszeefjes 2 temperatuurstanden voor yoghurt en zachte kaas Instelbare timer 1-19 uur LED-scherm geeft resterende tijd weer Geluidssignaal aan het einde van de cyclus Automatische uitschakeling Geïntegreerd snoeropbergruimte Vaatwasmachinebestendige potten en zeven 3 jaar garantie

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Yoghurtmaker 20W kunststof

Loading..
Ga naar laagste prijs

Deze yoghurtmaker is geschikt voor het maken van verse en gezonde yoghurt zonder kunstmatige kleurstoffen, additieven, of smaakstoffen. Voor het maken van yoghurt kan gebruikt worden UHT-melk, magere melk, volle melk, soja of amandelmelk. De yoghurt kan je op smaak brengen met honing, suiker, vanille, kaneel, stevia, fruit, granen enzovoorts. Slechts 2 eetlepels yoghurt van hetzelfde vetgehalte als de melk die je wilt gebruiken of 1 snufje gisting met 1 liter melk en je yoghurt is klaar na 11 tot 12 uur. De yoghurt is 4-8 dagen houdbaar in de koelkast. De yoghurtmaker wordt geleverd met 1,5 liter yoghurt container, opslagcontainer met deksel en een zeef voor de Griekse yoghurt. Materiaal: Kunststof, 16 x 22 cm (diameter x hoogte) Vermogen: 20 Watt Ideaal voor mensen met een allergie Thermostaat 20-55° C 1 L verse yoghurt Eenvoudige bereiding zonder kunstmatige kleurstoffen/additieven/smaakstoffen gebruik UHT melk, magere melk, volle melk, soja of amandelmelk 4-8 dagen houdbaar in de koelkast Wordt geleverd met Nederlandse gebruiksaanwijzing, 1,5 liter yoghurt container, opslagcontainer met deksel en een zeef voor de Griekse yoghurt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Easiyo Stroomloze Yoghurtmaker

Loading..
Ga naar laagste prijs

De EasiYo is een stroomloze yoghurtmaker die kan worden gebruikt voor de bereiding van yoghurt. De yoghurtmaker en de maatbeker zijn volledig BPA vrij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Klarstein Gaia Yoghurtmaker

Loading..
Ga naar laagste prijs

Met de Klarstein Gaia Yoghurtmaker kun je met de ingrediënten van uw keuze zelf meteen lekkere en gezonde yoghurt maken. Yoghurt heeft als voedingsmiddel vele positieve eigenschappen op het menselijk lichaam en kan bijdragen aan het welzijn. Maar industrieel geproduceerde yoghurt heeft vaak een laag vruchtgehalte, maar een hoger suikergehalte. Dit probleem omzeilt de Klarstein yoghurtmaker op een zeer eenvoudige manier. Als basisingrediënten zijn alleen melk en bacterieculturen nodig. Daaruit bereidt het apparaat yoghurt die klaar is om te eten, afhankelijk van de gebruikte bacterieculturen in een individueel instelbare tijd. Bij de Gaia yoghurtmaker wordt de yoghurt zelfs in kleine glazen verdeeld en is klaar om te worden gegeten. De kleine glazen, met lekvrije schroefdoppen, zijn ideaal om de afgewerkte yoghurt mee te nemen naar het werk of naar school. Dus kan men ook onderweg genieten van een gezonde traktatie. Door de gelijkmatige verdeling van de warmte in het Klarstein apparaat gedijen niet alleen yoghurtculturen. Ook voor de productie van kwark worden de ideale omstandigheden gegeven. Of de yoghurt zoet, neutraal of droog moet zijn, of ze nu op smaak gebracht moet worden met fruit, noten of andere lekkernijen, belis jij alleen. Met de yoghurtmaker creëert u, zonder veel moeite en op elk gewenst moment, uw gewenste yoghurt. De 12 glazen gebruiken de warmhoudplaat van de yoghurtmaker optimaal. Het compacte apparaat verspilt op deze manier geen plaats, maar is ontworpen volgens het motto: standoppervlakte is gelijk aan gebruiksoppervlakte. Zo vindt de Gaia yoghurtmaker zelfs in kleinere keukens eenvoudig een plaats. Met een roestvrijstalen band rond de behuizing ziet het apparaat van Klarstein er nog goed uit ook.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Rommelsbacher JG 80 yogurt maker 1,2 l Hüttenkäse, Yoghurt 20 W

Loading..
Ga naar laagste prijs

Rommelsbacher JG 80. Totale capaciteit: 1,2 l, Kleur van het product: Zwart, Roestvrijstaal, Pot capaciteit: 0,125 l. Vermogen: 20 W, AC invoer voltage: 230 V. Breedte: 194 mm, Diepte: 194 mm, Hoogte: 185 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van yoghurtmakers. Er zijn namelijk 45 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste yoghurtmaker kopen.