Bestenu

Je Wifi-repeater Instellen doe Je Zo!

Heb je een zwak wifi-signaal? Dan is het tijd om een wifi-repeater te proberen. Lees hier meer over je wifi-repeater instellen.

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Je Wifi-repeater Instellen doe Je Zo!

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Wifi-repeaters zijn een uitkomst voor iedereen die last heeft van slechte wifi-dekking in huis. Ze versterken het signaal van je bestaande wifi-netwerk, zodat je overal in huis een sterk signaal hebt. Lees hier meer over je wifi-repeater instellen.

Je wifi-repeater instellen: het stappenplan

Hieronder lees je hoe je eenvoudig een wifi-repeater instelt en hoe het werkt.

Stap 1: Kies de juiste locatie

De eerste stap is om de juiste locatie te kiezen voor je Wifi-repeater. Het is belangrijk om hem op een centrale plaats te zetten, dicht bij je router, zodat hij het signaal goed kan ontvangen en versterken. 

Vermijd ook obstakels zoals muren, deuren en grote meubels die het signaal kunnen verzwakken.

Stap 2: Sluit de repeater aan op het stopcontact

Sluit de Wifi-repeater aan op een stopcontact en zorg ervoor dat hij in de buurt van je router staat. De repeater zal nu automatisch op zoek gaan naar het best beschikbare draadloze signaal.

Stap 3: Maak verbinding met de repeater

Vervolgens maak je verbinding met de Wifi-repeater. Hiervoor moet je je computer of mobiele apparaat naar het netwerk van de repeater verbinden. 

Dit kan worden gedaan door naar de lijst met beschikbare Wifi-netwerken te gaan en te zoeken naar de naam (SSID) van de repeater. Zodra je deze hebt gevonden, selecteert je hem en voer je je het wachtwoord in (dit staat meestal op de onderkant van de repeater vermeld).

Stap 4: Configureer de repeater

Nu je verbinding hebt gemaakt met de Wifi-repeater, moet je deze configureren. Dit doe je door in je webbrowser naar de beheerpagina van de repeater te gaan. 

Dit kan door het invoeren van het IP-adres van de repeater in de adresbalk van je webbrowser. Het IP-adres en het beheerderswachtwoord staan meestal op de onderkant van de repeater vermeld.

Op de beheerpagina wijzig je deze instellingen, zoals het netwerk waarmee deze moet communiceren en het wachtwoord voor het draadloze netwerk. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de instellingen van de repeater overeenkomen met die van jouw router.

Stap 5: Test de verbinding

Tot slot is het belangrijk om de verbinding te testen om ervoor te zorgen dat alles correct is geconfigureerd. Dit doe je door een apparaat te verbinden met het versterkte draadloze netwerk en te controleren of je een sterk signaal hebt. 

Als er problemen zijn met de verbinding, bekijk je de beheerpagina van de repeater opnieuw en pas je de instellingen aan om problemen op te lossen.

Verschil tussen een Wifi-repeater en een Wifi-versterker 

Een wifi-repeater is een apparaat dat het wifi-signaal opvangt van je router en het versterkt. Een wifi-versterker daarentegen versterkt het signaal door middel van een fysieke verbinding met je router of mesh-router, zoals een kabel. 

Een wifi-repeater is daarom een eenvoudiger en flexibelere oplossing als je alleen op zoek bent naar een betere wifi-dekking.

Welke lampjes moeten branden op een Wifi-repeater?

Als je wifi-repeater goed is aangesloten, zijn er meestal drie lampjes te zien:

  • Stroom: dit lampje moet continu branden als de repeater aan staat.
  • Wifi: dit lampje moet knipperen als de repeater het wifi-signaal opvangt.
  • Internet: dit lampje moet branden als de repeater verbonden is met internet.

De beste plaats voor een Wifi-repeater 

Voor de beste resultaten is het aan te raden om de wifi-repeater halverwege tussen je router en de plekken waar je slechte wifi-dekking hebt, te plaatsen. 

Dit zorgt ervoor dat het versterkte signaal zo sterk mogelijk is. Houd er rekening mee dat obstakels, zoals muren en meubels, het signaal kunnen verzwakken.

Oplossen van eventuele problemen: waarom werkt mij wifi-repeater niet 

Als je wifi-repeater niet werkt, kun je de volgende stappen proberen:

  • Zorg ervoor dat de stroom en de wifi-verbinding goed zijn aangesloten.
  • Zet de repeater opnieuw aan en wacht een paar minuten.
  • Probeer de repeater op een andere locatie te plaatsen.
  • Reset de repeater naar de fabrieksinstellingen.

Conclusie

In conclusion, met een wifi-repeater kun je eenvoudig en snel je wifi-dekking in huis verbeteren. Volg de stappen in dit artikel en je hebt binnen no-time een sterk signaal overal in huis.