Bestenu

Wat is wifi-direct?

Draadloos communiceren doe je met wifi-direct. Lees er hier meer over!

Geschreven door:
Geredigeerd door: Luca Nowak
Wat is wifi-direct?

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Wat is wifi-direct? 

Wifi-direct is een technologie die het mogelijk maakt om draadloos te communiceren tussen verschillende apparaten, zonder dat er een router of access point nodig is. 

Dit betekent dat je bijvoorbeeld bestanden kunt delen tussen twee smartphones of een laptop en een printer, zonder dat je verbonden bent met een traditioneel wifi-netwerk.

Hoe zet je wifi-direct uit? 

Het uitzetten van wifi-direct is afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt. Op de meeste smartphones kun je wifi-direct uitzetten door naar de instellingen te gaan, naar het wifi-menu te gaan en vervolgens wifi-direct uit te schakelen. 

Op sommige laptops kun je wifi-direct uitzetten door naar het systeemvak te gaan en op het wifi-pictogram te klikken, waarna je het wifi-direct-netwerk kunt uitschakelen.

Waar vind je het wifi-direct-wachtwoord? 

Het wifi-direct-wachtwoord is niet altijd nodig, omdat de verbinding tussen twee apparaten direct wordt gemaakt, zonder tussenkomst van een router. Als een wachtwoord nodig is, vind je dit meestal in de instellingen van het apparaat dat het wifi-direct-netwerk uitzendt.

Hoe werkt een wifi-verbinding in het algemeen? 

Eenwifi-verbinding werkt door het uitzenden van radiosignalen door een router of access point. Wanneer je een apparaat verbindt met een wifi-netwerk, ontvangt het apparaat, zoals een laptop of een smartphone, deze signalen en maakt het verbinding met het netwerk. 

Hierdoor kun je internetten, bestanden delen en andere online activiteiten uitvoeren. Het wifi-signaal wordt beveiligd door middel van een wachtwoord, zodat alleen personen met toegang tot het wachtwoord verbinding kunnen maken met het netwerk.

Conclusie

Wifi-direct is een handige technologie die het mogelijk maakt om tussen verschillende apparaten te communiceren zonder tussenkomst van een router, access point of mesh-routers. 

Het uitzetten van wifi-direct varieert per apparaat, maar het wachtwoord is meestal te vinden in de instellingen. Een wifi-verbinding werkt door het uitzenden van radiosignalen door een router of access point, en beveiligd door middel van een wachtwoord.