Bestenu

Wifi-bereik vergroten in een Paar Stappen

Een zwak wifi-signaal? Geen Nood! Lees hier hoe je je wifi-signaal vergroot!

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Wifi-bereik vergroten in een Paar Stappen

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Als wifi-expert weet ik hoe frustrerend het kan zijn als je internet niet werkt zoals het hoort, vooral als je in de achtertuin wilt zitten en van de zon wilt genieten terwijl je op je laptop werkt. 

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je wifibereik te vergroten en ervoor te zorgen dat je internet in alle delen van je huis werkt, zelfs in de achtertuin. Hieronder vind je enkele handige tips.

Hoe krijg je wifi in je achtertuin?

Als je wifi niet ver genoeg reikt om de achtertuin te bereiken, zijn er een paar dingen die je kunt doen om dit op te lossen. Een van de eenvoudigste oplossingen is het installeren van eenwifi-repeater of -extender. 

Dit apparaatje pakt het bestaande wifisignaal op en stuurt het opnieuw door, zodat het bereik wordt vergroot. Je kunt het apparaatje gewoon in een stopcontact in de buurt van de rand van je huidige wifibereik plaatsen en zo het signaal versterken. 

Je kunt ook een mesh-wifi-systeemgebruiken, dat bestaat uit meerdere draadloze stations die je door je huis kunt plaatsen. Dit zorgt voor een naadloze overgang tussen de verschillende stations en versterkt het signaal.

Hoe versterk je je wifisignaal?

Als je een zwak signaal hebt in huis, zijn er een paar dingen die je kunt doen om het te versterken. Een van de eenvoudigste oplossingen is het verplaatsen van je router naar een meer centrale locatie in huis. 

Als je router bijvoorbeeld in de kelder staat en je voornamelijk op de bovenverdieping internet gebruikt, kan het verplaatsen van de routernaar de begane grond het signaal verbeteren. 

Je kunt ook proberen om de antennes op de router anders te richten, bijvoorbeeld door ze te draaien of in een andere hoek te plaatsen. Als je een oudere router hebt, kan het vervangen van de router ook helpen om het signaal te versterken.

Wat te doen als je wifisignaal zwak is?

Als je al het bovenstaande hebt geprobeerd en je signaal nog steeds zwak is, zijn er een paar andere dingen die je kunt proberen. Ten eerste kun je proberen interferentie van andere apparaten te verminderen. 

Dit kan bijvoorbeeld door andere draadloze apparaten, zoals babyfoons of draadloze telefoons, uit de buurt van de router (dit geldt ook voor de beste gaming-router!)te houden. Ook kan het helpen om je routerkanaal te veranderen, omdat sommige kanalen minder druk zijn dan andere. 

Ten slotte kun je overwegen om een ​​nieuwere router aan te schaffen die is ontworpen om beter om te gaan met interferentie en een groter bereik heeft.

Hoe ver kan wifi gaan?

De afstand die wifi kan afleggen, hangt af van verschillende factoren, waaronder het type router dat je hebt, de omgeving waarin je woont en de aanwezigheid van obstakels zoals muren en meubels. 

Over het algemeen hebben routers in de 2,4 GHz-band een bereik van ongeveer 46 meter, terwijl routers in de 5 GHz-band een iets korter bereik hebben van ongeveer 33 meter. 

Dit bereik kan echter sterk variëren afhankelijk van de omstandigheden. Het is ook belangrijk om op te merken dat hoe verder je van de router bent, hoe langzamer je internetverbinding kan worden, omdat het signaal zwakker wordt naarmate het verder reist.

Conclusie

Tot zover enkele tips en informatie om je wifibereik te verbeteren. Hopelijk heb je hier iets aan en kun je nu zonder zorgen in je achtertuin werken of relaxen met een goede internetverbinding. 

Vergeet niet om de beveiliging van je wifi-netwerk goed in de gaten te houden en altijd sterke wachtwoorden te gebruiken om ongewenste indringers te voorkomen. Succes!