Wat is de beste Webcam van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 november, 2023

Het aanschaffen van een goede Webcam is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Webcam van 2023? Na het onderzoeken van 948 Webcams kwam de webcam als beste uit onze Webcam-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Webcams, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Webcams-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Webcam-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

Onze Webcam selectie

De top 10 beste Webcams

1Score: 9.8
webcam
Beste webcam
webcam
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Logitech C920S Pro HD
Logitech C920S Pro HD
Logitech
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Insta360 Link
Insta360 Link
Insta360
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.7
Microsoft Modern Webcam
Microsoft Modern Webcam
Microsoft
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.3
Logitech C270 HD
Logitech C270 HD
Logitech
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.1
Opal C1
Opal C1
Opal
7Score: 7.6
Elgato Facecam Pro
Elgato Facecam Pro
Elgato
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.2
Logitech StreamCam
Logitech StreamCam
Logitech
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Webcam Koopgids

Tijdens een online sollicitatiegesprek of een videocall op vakantie, is het wel zo fijn als je elkaar goed kunt zien. Daar gebruik je een webcam voor, en in deze koopgids lees je hoe de beste webcam kiest!

Hoe verbind je een webcam met de computer?

Hoe je de webcam met een computer of laptop verbindt, verschilt natuurlijk per webcam. Sommige webcams staan los en anderen zet je met een universele klem vast aan het beeldscherm. Vaak kun je de webcam met een kabeltje verbinden, maar een webcamhouder met een accu heeft geen snoer nodig. Ook moet het besturingssysteem van de PC compatibel zijn met de webcam.

De webcamhouder bepaalt hoe de webcam stabiel blijft staan of vastzitten. Heeft de webcam een bureaustandaard, dan steunt de webcam op een soort mini-tripod en zet je die op het bureau neer. Andere webcams hebben een universele klem. Deze is breed genoeg voor verschillende beeldschermen en zo zet je de webcam aan de bovenkant van het beeldscherm vast.

De meeste webcams sluit je aan met een kabeltje. Er wordt dan een usb-kabel meegeleverd die je simpelweg in de webcam en de computer doet om de apparaten te verbinden. Als de webcam een accu heeft, dan heb je geen kabel nodig om het apparaatje te verbinden en kun je de accu los opladen wanneer de webcam leeg raakt. Deze webcams werken vaak draadloos.

Verder werkt elke computer met een besturingssysteem, net als smartphones. Apple producten zijn uitgerust met het besturingssysteem MacOS en iOS, en ook Windows en Android klinken je waarschijnlijk bekend in de oren. Om te werken moet dat besturingssysteem compatibel zijn met de webcam. Let dus op die producteigenschap wanneer je er een aanschaft.

Welke resolutie moet mijn webcam hebben?

De resolutie vertelt hoe de beeldkwaliteit van de webcam is. Oplopend in kwaliteit komen de resoluties HD Ready (720p), Full HD (1080p) en Ultra HD (4K) het meest voor.

Betere kwaliteit kost meestal ook meer geld. Als je de webcam vooral gebruikt voor privégesprekken met vrienden en kennissen, geeft HD Ready genoeg beeldscherpte. Gebruik je de webcam voor zakelijke doeleinden waar betere kwaliteit gewenst is, zoals professionele streams en videogesprekken, dan ga je voor Full HD.

Denk daarbij wel aan het volgende: om beelden in 4K te bekijken, moeten zowel jouw webcam als het scherm van de ontvanger daar geschikt voor zijn. Als degene die jouw webcambeelden bekijkt geen scherm heeft dat 4K-resolutie kan afspelen, heeft het weinig zin om een 4K-webcam te gebruiken.

Heeft een webcam een ingebouwde microfoon?

Met een webcam krijg je beelden, maar bij videogesprekken, opnames en streaming is het wel zo fijn om ook geluid te hebben. In bepaalde webcams is zit de microfoon ingebouwd, maar dit geldt niet voor alle modellen. Sommige computers en laptops hebben namelijk ook al een ingebouwde microfoon; in dat geval is een extra microfoon overbodig.

Ook kan het soms handig zijn om een losse microfoon aan te schaffen in plaats van de ingebouwde microfoon te gebruiken. Vooral als je hoge geluidskwaliteit wilt, is het verstandig om een losse microfoon te overwegen. De ingebouwde microfoons in computers en bepaalde webcammodellen zijn goed genoeg om je verstaanbaar te maken, maar zijn ook vaak van middelmatige kwaliteit.

Bekijk dus eerst of jouw computer of laptop al een ingebouwde microfoon heeft. Is dit niet het geval, bedenk dan of de gemiddelde geluidskwaliteit van een ingebouwde microfoon in de webcam aan jouw wensen voldoet.

Welke extra functies kan een webcam hebben?

Webcams zijn soms voorzien van extra functies die het videobellen wat makkelijker maken. Die functies kunnen bestaan uit fysieke eigenschappen van de webcam, of juist een technische instelling in het apparaatje zijn.

Zo is autofocus een functie waar veel camera's mee zijn uitgerust. De meeste smartphone camera's hebben bijvoorbeeld autofocus. De camera stelt dan automatisch scherp door een object of persoon in beeld te detecteren en daarop te focussen.

Met een kantelbare webcam kun je daarnaast het beeld naar de zijkant kantelen, zonder dat je de webcam los hoeft te maken van de webcamhouder. Op die manier kun je het beeld draaien om bijvoorbeeld even iets anders te laten zien.

Een afstandsbediening bij een webcam is vrij zeldzaam en zie je eigenlijk alleen bij luxe uitvoeringen. Je bestuurt zo de webcam op afstand en bijvoorbeeld het beeld pauzeren of de webcam uitschakelen. Dat is vooral bij presentaties op afstand erg handig.

Ook een ingebouwde ringlap extra functie is zeldzaam voor webcams, maar kan wel erg handig zijn. Met een ingebouwde ringlamp ben je altijd goed te zien en hoeft je de belichting in huis niet aan te passen op een videogesprek: de ringlamp doet dat al voor je.

hero illustration

Hoe testen we Webcams?

Om de beste Webcam te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Webcam-test hebben we 948 Webcams vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Webcam-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Webcam-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Webcam-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte Webcam in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 948 Webcams te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Webcams op een rij

1. Beste webcam: webcam

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen webcam

 • list plusIndrukwekkende prestaties met een flexibel gezichtsveld
 • list plusGeavanceerde beeldaanpassingstechnologie
 • list plusOvertreft oudere modellen

Nadelen webcam

 • list plusDuur
 • list plusBeperkt tot 1080p/30fps resolutie
 • list plusHogere prijsklasse voor top presterende webcams

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.46
Functionaliteit
9.94
Gebruiksgemak
10
De Logitech Brio 500 springt eruit als de beste webcam voor de meeste mensen in 2023, volgens Tom's Hardware. Ondanks zijn 1080p/30fps resolutie levert hij indrukwekkende prestaties met zijn flexibele gezichtsveld van 90 graden en Logitech's RightLight 4 beeldaanpassingstechnologie. De automatische witbalans en automatische belichtingsmogelijkheden zorgen voor goed uitgebalanceerde beelden in verschillende lichtomstandigheden. Sterker nog, de Brio 500 presteert beter dan oudere Logitech webcams zoals de C920s en C930e, ondanks vergelijkbare specificaties. Deze webcam heeft een prijs van $130 en biedt uitstekende prestaties direct uit de doos voor mensen die willen upgraden van hun ingebouwde laptop webcam. Aangezien de meeste webconferentie-apps de streamingresolutie beperken tot 1080p of 720p, is de hogere resolutie van de Brio 500 nog steeds gunstig voor zoom- en bijsnijd-doeleinden.

Volgens de New York Times' Wirecutter wordt ook de Logitech Brio 505 aanbevolen als de beste webcam voor de meeste mensen, met hoogwaardige video en een scala aan functies. De Insta360 Link wordt genoemd als de meest uitgebreide webcam, met geavanceerde functies zoals 360-graden videocaptie. De Anker PowerConf C200 2K wordt aanbevolen als de beste goedkope HD webcam, met goede videokwaliteit tegen een betaalbare prijs.

De CNET-review benadrukt de Insta360 Link als de favoriete webcam in het algemeen, met uitstekende videokwaliteit, intelligente bediening en software. Het heeft streaming in 1080p/60fps, een verticale videomodus, een gimbal met automatische tracking en aangepaste presets. Het is echter aan de dure kant. Voor mensen met een beperkt budget is de Nexigo N60 1080p 30fps webcam een goede optie onder de $50. Het levert betere videokwaliteit dan veel 720p laptop webcams, met een goede witbalans en automatische belichting. De Razer Kiyo X is een andere betaalbare optie onder de $75, met goede prestaties, een eenvoudige bevestiging en een degelijke videokwaliteit.

Over het algemeen zijn deze webcams geschikt voor vergaderingen, videoconferenties, het streamen van games en meer. De Logitech Brio 500 valt op door zijn indrukwekkende prestaties, flexibele gezichtsveld en geavanceerde beeldaanpassingstechnologie. Hij presteert beter dan oudere modellen en biedt uitstekende prestaties direct uit de doos. De Insta360 Link wordt echter geprezen om zijn uitstekende videokwaliteit en geavanceerde functies, terwijl de Nexigo N60 en Razer Kiyo X betaalbare opties zijn met een degelijke videokwaliteit. De keuze tussen deze webcams hangt af van individuele behoeften en budgetbeperkingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Logitech C920S Pro HD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech C920S Pro HD

 • list plusGeweldige videokwaliteit met een resolutie van 1080p/30fps of 720p/20fps
 • list plusAutofocus en RightLight 2-technologie voor optimale videokwaliteit in elke lichtomstandigheid
 • list plusDuidelijke geluidskwaliteit met twee omnidirectionele microfoons

Nadelen Logitech C920S Pro HD

 • list plusPermanente kabel beperkt de flexibiliteit in positionering
 • list plusPrivacyhoes kan gemakkelijk losraken, waardoor extra voorzichtigheid vereist is

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.57
Gebruiksgemak
9.11
De Logitech C920s Pro HD Webcam is dé keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige webcam zonder de bank te breken. Met zijn uitstekende videokwaliteit, uitgebreide functies en redelijke prijs biedt deze webcam een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Met een afmeting van 3,7 x 2,8 x 1,7 inch en een gewicht van 5,71 ounce heeft deze webcam een compact en lichtgewicht ontwerp. Hij wordt geleverd met een 5-voet lange USB-A-kabel en een afneembare privacysluiter, wat zorgt voor gemak en privacy. De C920s Pro HD Webcam is compatibel met Windows 7 of hoger, macOS 10.10 of hoger en Chrome OS, waardoor hij veelzijdig en toegankelijk is voor een breed scala aan gebruikers.

Een van de kenmerken van deze webcam is de uitzonderlijke videokwaliteit. Hij biedt een resolutie van 1080p/30fps of 720p/20fps, waardoor realistische beelden worden weergegeven. De autofocus volgt bewegingen om vervaging te voorkomen, terwijl de RightLight 2-technologie zorgt voor optimale videokwaliteit in verschillende lichtomstandigheden. Zoals een recensie zegt: "De videokwaliteit is uitstekend, met de mogelijkheid om op te nemen in 1080p of 720p met 30fps. De autofocus is snel en de webcam past zich goed aan aan verschillende lichtomstandigheden."

Ook op het gebied van geluid presteert de Logitech C920s Pro HD Webcam uitstekend. Hij heeft twee omnidirectionele microfoons die zorgen voor heldere stemkwaliteit en achtergrondgeluid minimaliseren. Zoals een andere recensie vermeldt: "De geluidskwaliteit wordt ook geprezen, met helder en luid geluid."

Naast de indrukwekkende hardware wordt de webcam aangevuld met de Logitech Capture-software. Deze software biedt extra functionaliteiten, zoals het uitschakelen van autofocus en automatische witbalans, inzoomen en tekst overlays toevoegen, wat de gebruikerservaring en aanpassingsmogelijkheden verbetert.

Vergeleken met eerdere modellen biedt de C920s Pro HD Webcam verbeterde videokwaliteit en geavanceerde functies. Hij valt op in de markt vanwege zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, waardoor hij populair is onder gebruikers. Zoals een recensie concludeert: "De Logitech C920s HD Pro webcam wordt geprezen om zijn eenvoud, goede kwaliteit en betaalbaarheid."

Hoewel de C920s Pro HD Webcam veel voordelen biedt, zijn er een paar mogelijke beperkingen om rekening mee te houden. De vastgehechte kabel, hoewel handig, kan de flexibiliteit bij het positioneren van de webcam beperken. Bovendien is de privacysluiter een klein plastic onderdeel dat gemakkelijk kan losraken, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het hanteren van de webcam.

Al met al is de Logitech C920s Pro HD Webcam een betrouwbare keuze voor videogesprekken, conferentiegesprekken en het opnemen van gepolijste demo's. Met zijn uitstekende videokwaliteit, uitgebreide functies en redelijke prijs is het een solide performer die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Microsoft Modern Webcam

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.82
Functionaliteit
8.82
Gebruiksgemak
8.34
De Microsoft Modern Webcam biedt indrukwekkende beeldkwaliteit in verschillende lichtomstandigheden, waardoor het geschikt is voor videogesprekken en het vastleggen van helder geluid. Volgens Tom's Hardware presteert deze webcam uitstekend in goed verlichte kamers, met heldere en rijke kleuren en gedetailleerde texturen. In vergelijking daarmee lijkt de Logitech C920 iets wazig met een onnatuurlijke koele tint. De Microsoft webcam presteert ook goed in situaties met weinig licht, met behoud van rijke en natuurlijke kleuren, terwijl de Logitech C920 helderder lijkt maar met koelere kleuren.

Wat betreft de bouwkwaliteit van de webcam, is er echter kritiek. Creative Bloq vermeldt dat hoewel de Modern Webcam een slank en strak ontwerp heeft, voelt het enigszins fragiel aan en is het gemaakt van materialen die mogelijk geen vertrouwen wekken. De schuifafdekking is gemaakt van schuim en de bevestiging ontbeert stabiliteit vanwege het ontbreken van voetjes.

Technisch gezien biedt de Microsoft Modern Webcam een resolutie van 1080p en een breed gezichtsveld van 78°, zoals benadrukt door Windows Central. Het ondersteunt HDR en heeft een focus die niet willekeurig zoekt zoals sommige andere camera's. Het heeft ook een ingebouwd privacypaneel en een kleine ringverlichting om aan te geven wanneer de camera in gebruik is. Deze webcam is ontworpen om plug-and-play te zijn, zonder installatie nodig te hebben, maar kan worden aangepast met behulp van de Microsoft Accessory Center-app.

De Microsoft Accessory Center-app heeft echter verbetering nodig, zoals vermeld in de review van Windows Central. Instellingen worden vaak vergeten en de kleurtemperatuurinstellingen worden niet consistent toegepast. Bovendien wordt de ingebouwde microfoon niet aanbevolen door Microsoft en is deze niet Teams-gecertificeerd, wat suggereert dat gebruikers mogelijk moeten investeren in een aparte microfoon voor betere geluidskwaliteit.

In vergelijking met zijn concurrenten, raadt The Verge de Logitech C920s Pro HD webcam aan als de beste keuze voor de meeste mensen. Het biedt een resolutie van 1080p en heeft een prijs onder de $75. De Microsoft Modern Webcam wordt genoemd als een andere optie onder de $100 die het overwegen waard is, samen met de Logitech C270 HD. Voor degenen die op zoek zijn naar een 4K-webcam, wordt de Insta360 Link aanbevolen.

Samenvattend levert de Microsoft Modern Webcam indrukwekkende prestaties in verschillende lichtomstandigheden, met heldere en rijke kleuren. Het slanke en draagbare ontwerp, evenals de plug-and-play-functionaliteit, maken het gemakkelijk in gebruik. Echter, de bouwkwaliteit van de webcam kan een punt van zorg zijn voor sommige gebruikers, en de microfoon kan mogelijk extra investering vereisen voor betere geluidskwaliteit. Over het algemeen biedt het goede waarde voor zijn huidige prijs, maar degenen die op zoek zijn naar de beste webcam voor de meeste mensen zouden kunnen kiezen voor de Logitech C920s Pro HD webcam.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

5. Logitech C270 HD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech C270 HD

 • list plusBetaalbare prijs
 • list plusAutomatische lichtcorrectie voor natuurlijke kleuren
 • list plusMakkelijk schoon te maken en te desinfecteren

Nadelen Logitech C270 HD

 • list plusLagere beeldscherpte in vergelijking met webcams met een hogere resolutie
 • list plusBeperkt gezichtsveld en mist geavanceerde functies zoals autofocus, pan, tilt en zoom
 • list plusWordt geleverd zonder statief of privacy sluiter

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.98
Functionaliteit
8.19
Gebruiksgemak
8.61
De Logitech C270 HD Webcam is een voordelige optie die basisfunctionaliteit biedt. Met zijn 720p/30fps video- en audiokwaliteit biedt het een relatief helder beeld en vermindert het geluid met zijn ingebouwde mono-microfoon. Het valt echter in het niet in vergelijking met webcams met een hogere resolutie wat betreft beeldscherpte en kleurreproductie. De webcam heeft een vast gezichtsveld van 60 graden en mist functies zoals autofocus, pan, tilt en zoom.

Volgens Tom's Guide is de Logitech C270 HD Webcam aanbevolen voor basisgebruik en mensen met een beperkt budget. Het heeft een traditioneel en compact ontwerp met een universele clip voor eenvoudige bevestiging aan laptops en monitoren. Hoewel het een 5-voet USB-A-kabel bevat, wordt het niet geleverd met een statief of privacy sluiter.

Een opvallende functie van de Logitech C270 HD Webcam is de automatische lichtcorrectie, die zorgt voor levensechte en natuurlijke kleuren in verschillende lichtomstandigheden. Digital Camera World benadrukt het gebruik van het RightLight 2-systeem van de webcam om belichting in evenwicht te brengen en een goede beeldkwaliteit te produceren. Het strak bijgesneden beeld is echter mogelijk niet geschikt voor online presentaties of het vastleggen van de achtergrondomgeving.

Ondanks zijn beperkingen wordt de Logitech C270 HD Webcam geprezen om zijn betaalbaarheid en gebruiksgemak. Het is ontworpen om gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren na elk gebruik, wat een belangrijke overweging is in de huidige omgeving. De webcam wordt geleverd met een beperkte hardwaregarantie van 2 jaar, wat gebruikers gemoedsrust biedt.

In vergelijking met andere webcams valt de Logitech C270 HD Webcam op als een voordelige optie met basisfunctionaliteit. Het biedt mogelijk niet de hoogste resolutie of geavanceerde functies, maar het vervult zijn doel voor videogesprekken en basis webcam-behoeften. Voor degenen die op zoek zijn naar een hogere beeldkwaliteit of extra functies zoals autofocus, pan, tilt en zoom, zijn andere opties in de line-up van Logitech of van concurrenten wellicht meer geschikt.

Over het algemeen is de Logitech C270 HD Webcam een eenvoudige en betaalbare optie voor incidentele videogesprekken. De opvallende kenmerken zijn onder andere automatische lichtcorrectie, eenvoudige reiniging en een garantie van 2 jaar. Hoewel het mogelijk niet de hoogste beeldkwaliteit of geavanceerde functies heeft, biedt het goede waarde voor zijn prijs. Zoals Digital Camera World opmerkt, is het een basis webcam voor degenen die eenvoud en betaalbaarheid nodig hebben in hun webcam-setup.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Opal C1

Loading ...

Voordelen Opal C1

 • list plusDSLR-achtige videokwaliteit
 • list plusCompact formaat
 • list plusElegant en stijlvol design

Nadelen Opal C1

 • list plusCamera kan warm worden bij gebruik
 • list plusKan niet omhoog kantelen
 • list plusMomenteel geen ondersteuning voor Windows

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.03
Functionaliteit
7.83
Gebruiksgemak
8.35
De Opal C1 webcam valt op met zijn smartphone-achtige ontwerp, met een gestructureerde, volledig metalen buitenkant en een magnetische lenskap. Aan de achterkant heeft hij een koellichaam, wat aangeeft dat het een kleine computer is. Het is echter de moeite waard om op te merken dat de camera tijdens gebruik warm kan worden. Het excentrische objectief en de MicMesh aan de rechterkant, die een reeks omnidirectionele beamforming-microfoons is, dragen bij aan zijn unieke kenmerken.

"De Opal C1 biedt video van DSLR-kwaliteit in een compact formaat", volgens The Verge. Deze compacte webcam levert hoge trouw en presteert goed in goed verlichte omstandigheden. Het ondersteunt 4K-foto's en 1080p @ 60 fps video, waardoor het in het premium assortiment van webcams valt.

In vergelijking met de Dell Ultrasharp Webcam, die ook in het premium assortiment valt, biedt de Opal C1 vergelijkbare functies en prestaties. De Dell Ultrasharp Webcam is echter minder duur. Beide webcams bieden indrukwekkende beeldkwaliteit en videomogelijkheden.

De Opal C1 wordt geleverd met een monitorbevestiging zonder voet die een stevige verbinding biedt met gebogen en vlakke monitoren. Hij kan 180 graden naar beneden kantelen, maar mist de mogelijkheid om omhoog te kantelen. De camera heeft een enkele USB-C-aansluiting aan de achterkant en wordt geleverd met een USB-C naar USB-C-kabel, voornamelijk bedoeld voor gebruik met MacBook's van de huidige generatie.

Hoewel de Opal C1 een wit, zwart en grijs kleurenschema heeft, is er ook een volledig zwarte versie beschikbaar. Het heeft een stijlvol ontwerp en een compact formaat, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die waarde hechten aan esthetiek.

Een beperking om rekening mee te houden is dat de Opal C1 momenteel geen ondersteuning biedt voor Windows. Volgens IGN wordt Windows-ondersteuning later dit jaar verwacht, waardoor de compatibiliteit en aantrekkingskracht op een breder gebruikerspubliek wordt vergroot.

Al met al maakt de Opal C1 webcam indruk met zijn video van DSLR-kwaliteit, compacte formaat en strakke ontwerp. Het biedt een premium ervaring voor gebruikers die op zoek zijn naar beeld- en videovastlegging met hoge trouw. Hoewel het mogelijk concurrentie kan ondervinden van de Dell Ultrasharp Webcam qua prijs, valt de Opal C1 op met zijn unieke ontwerp en mogelijke toekomstige ondersteuning voor Windows.

Verkrijgbaar bij:

7. Elgato Facecam Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Elgato Facecam Pro

 • list plusIndrukwekkende videokwaliteit en geavanceerde functies
 • list plusRobuust en lichtgewicht ontwerp met afneembare monitorbevestiging

Nadelen Elgato Facecam Pro

 • list plusOntbreekt een fysieke privacy cover
 • list plusAuto-witbalans neigt naar warmere tinten
 • list plusHoge prijs kan de toegankelijkheid beperken

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.46
Functionaliteit
7.76
Gebruiksgemak
7.67
De Elgato Facecam Pro is een 4K/60fps webcam die indrukwekkende videokwaliteit en geavanceerde functies biedt. Ik heb een stevig en lichtgewicht ontwerp, waardoor ik gemakkelijk op een monitor kan worden geplaatst. Met de meegeleverde loskoppelbare monitorbevestiging bied ik stabiliteit en kantelinstellingen. Helaas heb ik geen fysieke privacy cover, wat een nadeel is gezien mijn high-definition mogelijkheden.

Wat prestaties betreft, blink ik uit in goed verlichte situaties met mijn standaardinstellingen. Mijn automatische witbalans kan echter neigen naar warme tinten. Gelukkig kunnen handmatige aanpassingen in Elgato's Camera Hub-software dit probleem eenvoudig verhelpen. Helaas wordt er in de review niet gesproken over mijn prestaties in situaties met weinig licht.

TechRadar benadrukt dat ik een gamechanger ben voor content creators die afhankelijk zijn van webcams voor hun werk. Met mijn grote sensor en 4K/60fps videomogelijkheden ben ik de ideale keuze voor live-streaming, YouTube-video's en TikToks. Maar mijn hoge prijskaartje van $299/£299 kan me minder toegankelijk maken voor de meeste gebruikers. In vergelijking met mijn concurrenten bied ik meer functies en een hogere resolutie, maar daar hangt wel een extra prijskaartje van $100/£100 aan.

Wat mij onderscheidt, is dat ik geen microfoon heb, zoals opgemerkt door Digital Camera World. Dit maakt mij een geschikte optie voor gebruikers die liever aparte opnameapparaten voor audio gebruiken. Ik heb ook een vaste focus, zodat de webcam niet constant opnieuw hoeft scherp te stellen en rommelige beelden creëert. Maar het ontbreken van een ingebouwde microfoon of autofocus is mogelijk niet geschikt voor alle gebruikers. Daarnaast kan de hoge prijs van de Facecam Pro de aantrekkingskracht beperken.

Al met al ben ik een solide optie voor degenen die behoefte hebben aan 4K/60fps videocaptatie en geavanceerde functies. Ik presteer goed in goed verlichte situaties en bied handmatige aanpassingen voor de witbalans. Er wordt echter niet expliciet gesproken over mijn prestaties in situaties met weinig licht. Mijn grote formaat maakt me mogelijk minder geschikt voor montage op een laptop. Daarnaast kan de hoge prijs een afschrikmiddel zijn voor sommige gebruikers.

In vergelijking met mijn concurrenten biedt de Elgato Facecam Pro meer geavanceerde functies en een hogere resolutie, maar tegen een hogere prijs. Ik kan de beste keuze zijn voor content creators die mijn geavanceerde mogelijkheden nodig hebben, maar er zijn andere opties beschikbaar tegen een vergelijkbare prijs die mogelijk een betere prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Samengevat is de Elgato Facecam Pro een solide keuze voor degenen die behoefte hebben aan een hoogwaardige webcam met geavanceerde functies. Mijn 4K/60fps videomogelijkheden, stevige ontwerp en handmatige aanpassingen maken mij geschikt voor content creators. Het ontbreken van bepaalde functies, zoals een ingebouwde microfoon en autofocus, en de hoge prijs kunnen echter de aantrekkingskracht beperken tot een nichepubliek.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Logitech StreamCam

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech StreamCam

 • list plusEen strak ontwerp en veelzijdige montagemogelijkheden
 • list plus1080p resolutie bij 60 fps voor vloeiende en levendige videokwaliteit
 • list plusAI-gestuurde gezichtsherkenning en automatische belichting voor professioneel ogende streams

Nadelen Logitech StreamCam

 • list plusMist functies zoals variabel gezichtsveld en HDR-instellingen
 • list plusHoge prijs van $169,99

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.83
Functionaliteit
7.18
Gebruiksgemak
7.68
De Logitech StreamCam is een indrukwekkende webcam die perfect is voor content creators en streamers. Met zijn strakke ontwerp en veelzijdige montagemogelijkheden biedt het topprestaties voor online content creatie en streaming. Deze webcam levert video's in 1080p resolutie met 60 fps, wat zorgt voor vloeiende en levendige beeldkwaliteit. Zoals één recensie vermeldt: "Het biedt topprestaties vergelijkbaar met de Razer Kiyo Pro."

Een van de belangrijkste kenmerken van de StreamCam is de AI-gestuurde gezichtsvolging en automatische belichting, waardoor je altijd scherp in beeld bent en goed belicht wordt. In combinatie met de beeldstabilisatie zorgt dit voor een professionele uitstraling van je stream of opname. Zoals een andere recensie benadrukt: "De StreamCam is een stijlvolle en capabele webcam voor content creators."

De StreamCam blinkt ook uit in geluidskwaliteit, dankzij de dubbele omnidirectionele microfoons met ruisonderdrukking. Dit zorgt voor levendig en helder geluid tijdens je streams of videochats.

De Logitech Capture software die bij de StreamCam wordt geleverd, maakt gemakkelijke aanpassingen en aanpassingen mogelijk. Gebruikers kunnen tekst overlays, filters en effecten toevoegen, evenals verschillende instellingen aanpassen om hun content te verbeteren. Deze software is intuïtief en gebruiksvriendelijk, waardoor het gemakkelijk is om professioneel ogende streams of video's te maken.

Hoewel de StreamCam een hoogwaardige webcam is, heeft het enkele beperkingen. Het ontbreekt aan functies zoals een variabel gezichtsveld of HDR-instellingen die te vinden zijn in concurrenten zoals de Razer Kiyo Pro. Echter, voor het beoogde gebruik van content creatie en streaming, is het nog steeds een topkeuze.

Wat betreft de prijs is de StreamCam aan de dure kant, met een prijs van $169.99. Maar als je serieus bent over het maken van hoogwaardige streams of video's, is het de investering waard. Zoals één recensie opmerkt: "Het is de investering waard als je op zoek bent naar een hoogwaardige webcam voor online content creatie of streaming."

Al met al valt de Logitech StreamCam op met zijn uitstekende video- en geluidskwaliteit, AI-gestuurde functies en gebruiksvriendelijke software. Hoewel het misschien niet alle functies heeft van zijn concurrenten, blinkt het uit in de primaire gebruiksscenario's van content creatie en streaming. Als je een content creator of streamer bent die op zoek is naar een stijlvolle en capabele webcam, is de Logitech StreamCam een uitstekende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Webcams. Er zijn immers 948 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!