Bestenu

Je tv-scherm Schoonmaken Doe je Zo!

Een schoon tv-scherm geeft je niet alleen een beter beeld, maar gaat ook langer mee. Lees hier hoe je je tv-scherm schoonmaakt.

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Je tv-scherm Schoonmaken Doe je Zo!

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Het schoonmaken van een tv-scherm van bijvoorbeeld de beste oled-tv of een goede 65 inch tv kan een uitdaging zijn, vooral als je niet zeker weet welke producten of methoden je het beste gebruikt. Gelukkig is het proces relatief eenvoudig als je de juiste stappen volgt.

Welke producten gebruik ik?

Eén van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het schoonmaken van een tv-scherm is dat je geen schurende of ruwe producten gebruikt.Dit kan krassen op het scherm veroorzaken of de coating beschadigen. 

Glassex is een veelgebruikt product voor het schoonmaken van ramen en spiegels, maar het is niet geschikt voor tv-schermen. Het bevat chemicaliën die het scherm kunnen beschadigen. Zelfs de beste 55 inch tv is hier niet tegen bestand.

Microvezeldoekjes

In plaats daarvan gebruik je liever een microvezeldoekje. Dit type doek is zacht en absorberend, waardoor het ideaal is voor het schoonmaken van delicate oppervlakken, zoals de beste tv

Voordat je begint met schoonmaken, zorg je er eerst voor dat het scherm is uitgeschakeld en afgekoeld. Doe je dit niet, dan kun je het scherm onherstelbaar beschadigen.

Stap voor stap je tv scherm schoonmaken

Volg deze stappen om je tv-scherm schoon te maken met een microvezeldoekje:

  1. Verwijder stof en vuil van het scherm met een zachte borstel of pluisvrije doek.
  2. Maak een oplossing van water en een milde zeep. Gebruik geen schuurmiddelen of abrasieve chemicaliën.
  3. Dompel het microvezeldoekje in de oplossing en wring het uit, zodat het vochtig is, maar niet nat.
  4. Begin met het schoonmaken van het scherm, beginnend bij de bovenkant en werkend naar beneden. Gebruik geen druk, maar wrijf zachtjes.
  5. Gebruik een droog microvezeldoekje om het scherm af te drogen.
  6. Schakel de TV weer aan en controleer of er geen strepen of vlekken achterblijven.

Producten zoals Glassex zijn niet geschikt voor het schoonmaken van tv schermen. Gebruik in plaats daarvan een microvezeldoekje om het scherm schoon te maken. Volg de stappen die ik hierboven beschreven heb en gebruik een milde oplossing van water en zeep. 

Zorg ervoor dat het scherm is uitgeschakeld en afgekoeld voordat je begint met schoonmaken. Gebruik geen druk, maar wrijf zachtjes. En droog het scherm af met een droog microvezeldoekje en controleer of er geen strepen of vlekken achterblijven. 

Door regelmatig het scherm schoon te maken en af te stoffen, verleng je de levensduur van het scherm en behoudt je een goede beeldkwaliteit.

Conclusie

Het schoonmaken van je tv-scherm is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van je tv-scherm. Het is belangrijk om te weten welke producten of methoden te gebruiken, zodat je geen krassen of beschadigingen veroorzaakt. 

Microvezeldoekjes zijn een veilige en effectieve manier om je tv-scherm schoon te maken, in combinatie met een milde oplossing van water en zeep. Bedankt voor het lezen!