Wat is de beste Trekkingfiets van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 13 juni, 2024

Het aanschaffen van een goede Trekkingfiets is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Trekkingfiets van 2024? Na het analyseren van 1041 Trekkingfietsen kwam de Priority Continuum Onyx als beste getest uit onze Trekkingfiets-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Trekkingfietsen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Trekkingfietsen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Trekkingfiets-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Trekkingfietsen

1Score: 9.7
Priority Continuum Onyx
Beste trekkingfiets
Priority Continuum Onyx
Priority
Ga naar laagste prijs
2Score: 8
Marin Fairfax 1
Marin Fairfax 1
Marin
Ga naar laagste prijs
3Score: 6.2
Jamis Coda S2
Soepel rijden
Jamis Coda S2
Jamis
hero illustration

Hoe testen we Trekkingfietsen?

Om de beste Trekkingfiets te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Trekkingfiets-test hebben we 1041 Trekkingfietsen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Trekkingfiets-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Trekkingfiets-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Trekkingfiets-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste Trekkingfiets in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1041 Trekkingfietsen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Trekkingfietsen in een makkelijke lijst

1. Beste trekkingfiets: Priority Continuum Onyx

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Priority Continuum Onyx

 • list plusEnviolo CVT naaf en Gates Carbon Drive riem voor soepel schakelen en verminderd onderhoud
 • list plusTektro hydraulische schijfremmen en dynamo-aangedreven verlichting voor verbeterde veiligheid
 • list plusGestroomlijste rijervaring op verschillende terreinen met NuVinci Nfinity N330 naaf en Tektro hydraulische schijfremmen

Nadelen Priority Continuum Onyx

 • list plusMogelijke weerstand van de CVT-naaf
 • list plusAfwezigheid van een bagagedrager voor opslag

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.87
Functionaliteit
9.84
Gebruiksgemak
9.36
De Priority Continuum Onyx is een echt hoogtepunt in het rijk van woon-werkverkeer en toerfietsen. Met een uitgebreid scala aan functies is dit wonder voor alle seizoenen ontworpen om te voldoen aan de eisen van alledaagse fietsers. De Enviolo CVT-naaf, gecombineerd met de Gates Carbon Drive-riem, zorgt niet alleen voor soepel en continu schakelen, maar vermindert ook aanzienlijk het onderhoud, waardoor het de beste keuze is voor forenzen. Zoals één recensie terecht opmerkt: "De Enviolo CVT biedt het equivalent van een traditionele 21-versnellingsfiets en vereist minimaal onderhoud." Deze technologische voorsprong, in combinatie met de Tektro hydraulische schijfremmen en door een dynamo aangedreven verlichting, verbetert de veiligheid, waardoor het een gebruiksvriendelijke en veilige optie is voor stadsfietsers.

In vergelijking met zijn voorganger, de Priority Classic, stroomlijnt de Continuum Onyx de rijervaring op verschillende terreinen, waarbij beperkingen op heuvels worden aangepakt en het fietsseizoen wordt verlengd tot in de winter. Volgens een recensent: "De fiets kwam goed verpakt aan en was gemakkelijk te monteren met de meegeleverde gereedschappen en instructievideo." Zijn NuVinci Nfinity N330-naaf en Tektro hydraulische schijfremmen zorgen niet alleen voor soepele en betrouwbare schakelingen, maar leveren ook uitstekende remkracht, waardoor de algehele rijervaring wordt verbeterd. De combinatie van de NuVinci-naaf en de Gates Carbon Belt Drive, zoals een andere recensie benadrukt, minimaliseert onderhoud en elimineert zorgen over een vette ketting, een aanzienlijk voordeel voor dagelijkse forenzen.

De Priority Continuum Onyx valt op in het rijk van riemaandrijvingswoon-werkverkeerfietsen, met zijn aluminium frame, schuifbare achtervorken voor riemspanning, hydraulische schijfremmen, spatborden en Enviolo CVT-naaf. De toevoeging van door een dynamo aangedreven verlichting en montagepunten voor rekken verhoogt verder zijn aantrekkingskracht. Het is echter belangrijk om de mogelijke weerstand van de CVT-naaf en het ontbreken van een rek als mogelijke beperkingen te vermelden.

In de context van de markt komt de Priority Continuum Onyx naar voren als een eersteklas keuze voor forenzen die op zoek zijn naar een betrouwbare, onderhoudsarme rit. Zijn naadloze combinatie van functionaliteit, veiligheidsvoorzieningen en doordacht ontwerp maakt het een sterke concurrent in zijn categorie. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, maken zijn indrukwekkende kenmerken, zoals één recensie bevestigt, zijn prijs meer dan waard. Voor individuen die prestaties, veiligheid en weinig onderhoud prioriteren in een woon-werkverkeerfiets, is de Priority Continuum Onyx ongetwijfeld een eersteklas keuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

4 - 6 weken

Bekijk prijs

2. Marin Fairfax 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Marin Fairfax 1

 • list plusWaarde voor je geld met stalen vork, aluminium stuur, Tektro schijfremmen en Shimano schakelaars
 • list plusVeelzijdig ontwerp voor fitnessritten, woon-werkverkeer en ontspannen cruises
 • list plusComfortabele rechtop zittende positie en vlak stuur voor plezierige langere ritten

Nadelen Marin Fairfax 1

 • list plusAf en toe problemen met schakelen tijdens intensief rijden
 • list plusZorgen over logge schakelaars, duurzaamheid van aandrijfonderdelen en gebrek aan lekbescherming in standaardbanden

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.37
Gebruiksgemak
7.51
Als ik kijk naar de Marin Fairfax 1 trekkingfiets, dan valt deze echt op in zijn categorie en heeft hij de titel "Beste Hybride Fiets" verdiend in verschillende expert reviews. Deze veelzijdige fiets is ontworpen voor fitnessritten, woon-werkverkeer en ontspannen tochten, waardoor het een ideale keuze is voor een breed scala aan fietsers. Zijn waarde is een opvallende eigenschap, met een stalen voorvork, aluminium stuur, Tektro schijfremmen en Shimano shifters. Het 6061 aluminium frame, interne kabelgeleiding en bevestigingspunten voor spatborden, bagagedragers en standaards voegen toe aan zijn aantrekkingskracht voor stadsverkeer en ontspannen ritten.

De Marin Fairfax 1 wordt gewaardeerd om zijn waarde, comfort en controle, met functies zoals een stalen voorvork, aluminium stuur, Tektro schijfremmen, Shimano shifters en Tourney derailleur," zoals opgemerkt door Bicycling. De standaard onderdelen van de fiets zijn betrouwbaar en betaalbaar, voor zowel beginnende als ervaren fietsers. De comfortabele rechtop zittende positie en vlakke stuur maken langere ritten plezierig, een functie die wordt benadrukt door Bikeride. Het lichte ontwerp van de Fairfax 1, betrouwbare remmen en Shimano Sora aandrijving worden consistent geprezen door zowel gebruikers als experts.

Echter, sommige gebruikers hebben melding gemaakt van af en toe problemen met schakelen tijdens intensief rijden, zoals benadrukt in de review van Bicycling. Daarnaast zijn er zorgen geuit over logge shifters, duurzaamheid van aandrijfonderdelen en het ontbreken van bescherming in standaardbanden, zoals vermeld in de review van Bikeride. Ondanks deze nadelen wordt de Fairfax 1 gezien als een goede waarde voor zowel beginners als ervaren fietsers, waarbij het zijn balans tussen prestaties en betaalbaarheid tentoonspreidt.

Het goed afgeronde ontwerp en prestaties van de Fairfax 1 maken het een topkeuze in de hybride fietscategorie, zoals aangegeven in een review van The New York Times Wirecutter. De veelzijdigheid van de fiets en zijn vermogen om te voldoen aan verschillende fitness- en vervoersbehoeften worden benadrukt door zijn geometrie, die een comfortabele en efficiënte rijpositie biedt. Zijn 7-speed aandrijving, schijfremmen en bevestigingspunten voor accessoires dragen bij aan zijn praktische bruikbaarheid voor woon-werkverkeer en ontspannen ritten. De mogelijkheid van de Fairfax 1 om een breed publiek aan te spreken, zijn aanpassingsopties en zijn betaalbare prijs versterken verder zijn positie als een top mededinger in de trekkingfietscategorie.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Marin Fairfax 1 op door zijn waarde, comfort en veelzijdigheid. Het concurreert nauw met modellen zoals de Jamis Coda S2 en de Priority Continuum Onyx, maar zijn combinatie van functies, prestaties en prijs maken het de beste keuze voor veel fietsers.

Al met al biedt de Marin Fairfax 1 trekkingfiets een indrukwekkende mix van comfort, prestaties en betaalbaarheid, waardoor het een opvallende keuze is voor fitnessritten, woon-werkverkeer en ontspannen tochten. Zijn waarde, betrouwbare onderdelen en veelzijdige ontwerp positioneren het als een top mededinger in de hybride fietsenmarkt, ondanks enkele gemelde problemen met schakelen en bandenduurzaamheid. Als je op zoek bent naar het beste budgetproduct voor een veelzijdige trekkingfiets, is de Marin Fairfax 1 een solide keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Soepel rijden: Jamis Coda S2

Loading ...

Voordelen Jamis Coda S2

 • list plusSoepele Reynolds Chromoly frames voor comfortabel rijden
 • list plusBrede versnellingsbereik en eenvoudig aan te passen stuurpen voor aanpasbaarheid en comfort
 • list plusShimano 24-speed aandrijfsysteem voor soepel schakelen

Nadelen Jamis Coda S2

 • list plusEnige concurrentie van andere woon-werkfietsen in dezelfde categorie
 • list plusMarin Fairfax 1 wordt benadrukt als de beste keuze in de hybride fietscategorie
 • list plusPotentiële kopers kunnen rekening houden met de concurrentie bij het afwegen van hun opties

Beoordeling

6.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.13
Functionaliteit
6.35
Gebruiksgemak
6.15
Als ik op zoek ben naar een stijlvolle en veelzijdige hybride fiets voor mijn stadsreizen en ontspannen ritten, dan is de Jamis Coda S2 Trekking fiets een uitstekende keuze. Met zijn soepel rijdende Reynolds Chromoly frames, doordachte geometrie en veelzijdige componentselecties, biedt deze fiets een breed bereik aan versnellingen en eenvoudig aan te passen stuurpennen, waardoor hij comfortabel en aanpasbaar is. De aluminium en chromoly frameopties van de fiets hebben verschillende prioriteiten, waarbij de eerste de nadruk legt op snelheid en reactievermogen, terwijl de laatste duurzaamheid en comfort benadrukt. De Shimano 24-speed aandrijving zorgt voor soepel schakelen, de Vittoria Randonneur banden bieden uitstekende grip en de verlengde balhoofdbuis zorgt voor extra comfort, waardoor deze fiets een betrouwbare en comfortabele keuze is voor rijders.

De Jamis Coda S2 is een geduchte concurrent in het segment van woon-werkverkeerfietsen, vooral in de hybride fietscategorie. Hoewel de Marin Fairfax 1 op sommige punten misschien de leiding neemt, blijft de Coda S2 een sterke concurrent, met een comfortabele en rechtopstaande rijpositie die geschikt is voor forenzen en ontspannen ritten. Het wordt geprezen vanwege zijn comfort en aanpasbaarheid, waardoor het een ideale metgezel is voor stadsreizen en ontspannen ritten. De brede versnellingsbereik en eenvoudig aan te passen stuurpennen verbeteren de veelzijdigheid, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan rijscenario's. Bovendien dragen de Reynolds Chromoly frames bij aan een soepele en comfortabele rit, waardoor het zich onderscheidt op de hybride fietsmarkt.

Desondanks staat de Jamis Coda S2 voor taaie concurrentie van andere woon-werkverkeerfietsen in zijn categorie. Hoewel het uitblinkt in comfort en aanpasbaarheid, wordt de Marin Fairfax 1 als de beste keuze in de hybride fietscategorie genoemd. Potentiële kopers kunnen dit overwegen bij het afwegen van hun opties. Desalniettemin maken de doordachte geometrie en veelzijdige componentselecties van de Coda S2, samen met zijn stijlvolle ontwerp en lichtgewicht constructie, het een sterke concurrent. "De fiets is relatief licht van gewicht, slechts 27,25 lbs, en is verkrijgbaar in verschillende maatopties voor een comfortabele pasvorm," waardoor het voldoet aan een breed scala aan behoeften van rijders.

Al met al is de Jamis Coda S2 Trekking fiets, met zijn soepel rijdende frames, veelzijdige componentselecties en comfortabel ontwerp, een betrouwbare en aanpasbare keuze voor stadsreizen en ontspannen ritten. Ondanks stevige concurrentie, maken zijn sterke punten op het gebied van comfort en aanpasbaarheid het een overtuigende optie op de hybride fietsenmarkt.

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Trekkingfietsen. Er zijn namelijk 1041 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!