De Bestenu Tegelsnijder Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 10/20/2020


Door het grote aanbod van allerlei soorten gereedschap zie je tegenwoordig de bomen door het bos niet meer. Dit geldt ook voor tegelsnijders. Om je te helpen bij het maken van een keuze, hebben ik de onderstaande koopgids voor je in elkaar gezet.

Wat voor soorten tegelsnijders zijn er verkrijgbaar?

show product content

Er zijn elektrische en manuele tegelsnijders te krijgen. Een manuele tegelsnijder is vaak compacter in formaat waardoor je hem makkelijker mee neemt. Dit is vooral handig als je buiten tegels wilt snijden. Je bent daarnaast ook niet afhankelijk van een stopcontact: je gebruikt een manuele tegelsnijder waar en wanneer je maar wilt.

Wil je terrastegels snijden? Dan heb je een elektrische tegelsnijder nodig. De meeste elektrische tegelsnijders hebben een diamantschijf en een krachtige motor waardoor je hardere materialen snijdt. Je bent hierbij wel afhankelijk van een stopcontact. Hierdoor werk je minder flexibel en ben je gebonden aan een vaste werkplek.

Een voordeel van een elektrische tegelsnijder is dat je ook in hoeken en verstel kunt zagen: dit kun je met een manuele tegelsnijder niet. Een nadeel van een elektrische tegelsnijder is dat deze veel lawaai maakt en bovendien ook veel onderhoud vergt. Een elektrische tegelsnijder wordt vooral aangeraden voor professionele gebruikers.

Hoe gebruik je een tegelsnijder?

show product content

Een tegelsnijder heeft eigenlijk de verkeerde naam, want deze snijdt helemaal geen tegels. Hij maakt een gleuf in de tegel waarna je de tegel kunt breken. Het is daarom eigenlijk een tegelbreker, want snijden doet een tegelsnijder niet.

Je legt de tegel op zo'n manier op het platform dat je met het snijwieltje een rechte lijn kunt snijden. De hefboom drukt vervolgens het snijwiel stevig op de tegel. Nu trek je de hefboom horizontaal over de tegel heen waardoor er een lijn wordt gesneden. Het wiel beweegt nu voorbij de tegel en de breker zet je op de rand van de tegel. De hefboom breekt nu de tegel.

Welke dikte tegels kun je snijden met een goede tegelsnijder?

show product content

Hoe dik de tegels kunnen zijn die je snijdt, hangt volledig af van het merk en model tegelsnijder die je hebt. Zo kunnen sommigen tegels snijden met een dikte van 12 mm en andere tegelsnijders kunnen tegels snijden met een dikte van 15 mm. Er zit bovendien ook verschil in de maximale lengte van de tegels die gesneden kunnen worden.

Kun je elke soort tegels snijden met een tegelsnijder?

show product content

Welke soort tegels je kunt snijden, hangt af van je tegelsnijder. Met de meeste tegelsnijders snijd je keramische tegels, vloertegels, mozaïek, steengoed, porselein en gips. Elke tegelsnijder heeft een maximale dikte die doorgesneden kan worden. Dit kan bijvoorbeeld 10 mm zijn, maar ook 20 mm. Lees daarom altijd goed de instructies voordat je het apparaat gebruikt.

Wat is beter: een elektrische of een manuele tegelsnijder?

show product content

Welke er beter is hangt af van waarvoor je de tegelsnijder gebruikt. Moet je dikke tuintegels doorsnijden, dan heb je geen keuze en gebruik je een elektrische tegelsnijder. Deze hebben een diamanten schijf en een krachtige motor waardoor je dikke tegels gemakkelijk door breekt. Een handmatige tegelsnijder is hier niet krachtig genoeg voor.

Een manuele tegelsnijder is daarentegen ideaal om mee te nemen om bijvoorbeeld buiten je klusjes te doen. Je werkt ook flexibeler omdat je geen elektriciteit nodig hebt. Een manuele tegelsnijder gebruik je voor dunnere tegels zoals bijvoorbeeld tegels in je douchecabine. Bovendien is een manuele tegelsnijder voordeliger in prijs.

Het eindresultaat van de tegel heeft geen verschil. Zowel een handmatige als een elektrische tegelsnijder snijdt erg nauwkeurig waardoor je tegels er altijd netjes uit zullen zien, mits je deze goed legt. Vergeet alleen niet dat je ook altijd een goede tegelhamer nodig hebt bij het leggen van tegels.

Hoe komt deze handige Tegelsnijder reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. En dus de het winkelonderzoek naar de beste Tegelsnijder ook!

In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Tegelsnijders, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Tegelsnijders die te koop zijn in Nederland, hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Tegelsnijders het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Tegelsnijders stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Soortgelijke artikelen aan Tegelsnijders

De beste Tegelsnijders in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Kenmerken geleiders van chroomstaal Specificaties lengte: 600 mm max. tegeldikte: 4-12 mm

1. Perel Tegelsnijder chroomstaal - 600mm


Product informatiePlus or Show more

Technische Gegevens De Professionele Tegelsnijder 600 mm. Handmatige tegelsnijder PRO heeft een stalen basis met ronde stalen geleide staven. Hardmetalen snijwiel met 5-12 mm snijdiepte. Schuim kussen snijoppervlak. Voorzien van schaalverdeling. Maximale snijlengte 600 mm. Voor het snel en nauwkeurig snijden van glas en keramiek. Geleverd inclusief 2 wielen.

2. Professionele Tegelsnijder 600 mm Inclusief 2 Snijwielen


Product informatiePlus or Show more

Technische Gegevens -Maximale capaciteit: 800 mm. -Geschikt voor tegeldiktes 3 - 15 mm. -Geëxtrudeerd aluminium basis. -Versterkte geleiders van 18 mm voor meer veerkracht. -Verchroomde en gerectificeerde geleidingen met anti-roestbehandeling. -Voor keramische tegels, vloertegels en mozaïek, steengoed, porselein en gids. -Twee zijsteunen voor extra ondersteuning van het werkstuk. -Nauwkeurige kogellager. (onderhoudsvrij) -Zijaanslag met 45° hoek. -Bodemplaat voor goede ondersteuning van de tegel. -Semi professionele tegelsnijder met extreem sterk multibreeksysteem. -Snijdt en breekt keramische tegels in 1 handeling. -Compleet geleverd met hardmetalen snijwiel -PVC schoenen veiligheid – -Veerbelaste draagvlakken met antislip schuimrubber voering. PVC voeten met anti-slip, voorkomen krassen of sporen met bestaande tegelwerk.

3. 800 mm Professionele Tegelsnijder Heavy Duty


Product informatiePlus or Show more

Voortaan kan je zelf tegelen! Leuk toch? En een mooie geldbesparing. Waarvoor is deze tegelsnijder geschikt? Met deze tegelsnijder van Kreator snijd je keramische en porseleinen tegels tot wel 600mm lang en 10mm dik. Wat zijn de voordelen? + Met de brede breekplaat geraak je heel eenvoudig door een tegel. + Het zachte EVA-materiaal zorgt er bovendien voor dat je met een gerust hart kan werken. + Je maakt geen krassen op je vloeren die mooi op hun plaats blijven liggen. Wat zijn de technische kenmerken? • Max. snijlengte: 600mm • Max. snijdikte: 10mm • Afwerking: metaal Wat zit er in de verpakking? Tegelsnijder

4. Kreator KRT001003 Tegelsnijder - 60 cm


Product informatiePlus or Show more

Deze heavy duty tegelsnijder is eenvoudig in gebruik en mobiel. Dankzij het lage gewicht van ongeveer 5 kg is het apparaat gemakkelijk te vervoeren. Het hardmetalen mes levert nauwkeurige snijresultaten voor tegels tot 600 mm lang. De geïntegreerde liniaal helpt bij de aanpassing. Hiermee kunt u snijkanten maken die tot op de millimeter nauwkeurig zijn. De stophoek kan worden aangepast met +/- 45 °. Het geïntegreerde gatboorapparaat maakt het snel boren van gaten mogelijk met diameters van Ø30-80 mm. De duurzame tegelsnijder kan veilig worden bediend. Het apparaat is extreem stabiel dankzij het antislipkussen. Kenmerken: ✔ Profi-ontwerp ✔ Hoge stabiliteit ✔ Hardmetalen lemmet, flexibele stophoek: instelbaar tot +/- 45 ° ✔ Snijlengte: geschikt voor tegelafmetingen tot 600 mm ✔ Voor tegeldiktes tot 8-12 mm ✔ Verstelbaar gat: Geïntegreerd ✔ Gatboorapparaat Ø30-80 mm ✔ Antislip pad ✔ Gemakkelijk te gebruiken Specificaties: ✓ Materiaal: Metaal ✓ Kleur: Blauw + Rood + Zwart + Zilver ✓ Totale grootte: 64x19,8x31cm ✓ Voor tegeldikte : 8-12 mm ✓ Maximale afmeting tegels: 600x600mm

5. 2-In-1 Heavy Duty Tegelsnijder Met Tegelboor - Manuele Tegel Snijder Met Gatboor - Tegelsnijmachine Boor Voor Tegels T/M 600 mm - Boorgat Ø30-80 mm


Product informatiePlus or Show more

Kreator KRT001002 Tegelsnijder Met deze tegelsnijder kun je gemakkelijk tegels met een lengte tot 500mm en dikte tot 14mm snijden. Deze tegelsnijder van Kreator staat zeer stabiel en heeft een stevige snijboom. De brede breekplaat zorgt ervoor dat het breken van de tegel gemakkelijker gaat. De schokdempers op de snijboomgeleiders zorgen ervoor dat schokken goed opgevangen worden, om zo te vermijden dat de tegel zou verschuiven. Tegels kunnen met de KRT001002 ook schuin gesneden worden. De KRT001002 tegelsnijder wordt geleverd met instelbare kantgeleider en heeft geen onderhoud nodig.

6. TEGELSNIJDER 500MM


Product informatiePlus or Show more

De TR-MAGNET is ideaal voor het snijden van zowel porseleinen als keramische tegels tot 15mm dik. Deze tegelsnijder is voorzien van een mobiel breekmechanisme. Deze tegelsnijder is ideaal voor het diagonaal snijden van -45 tot 45 graden door de verstelbare afstelhaak. Daarnaast zijn repeterende sneden zeer nauwkeurig te maken d.m.v. de verstelbare zijaanslag. Door het vernieuwde snij- en breekmechanisme is de TR-MAGNET met één hand te bedienen. De magneet houdt de breekvleugel tijdens het snijden omhoog, waardoor er een optimaal zicht is op de snijlijn en het snijwieltje. Door simpelweg de hendel omhoog te halen komt de breekvleugel los van de magneet en kan de tegel met maximaal 800 kg breekkracht gebroken worden. De TR-MAGNET heeft een versterkte en beweegbare aluminium bodemplaat met zijsteunen voor grootformaat tegels. Het hele assortiment aan snijwieltjes van 6 tot 22 mm kan voor de TR-Magnet gebruikt worden, waardoor het beste resultaat te behalen is voor het snijden van zowel porseleinen als keramische tegels. De TR-MAGNET wordt standaard geleverd met een 6 mm en 10 mm snijwieltje en een verstevigde koffer.

7. RUBI tegelsnijder TR-710 magnet


Product informatiePlus or Show more

Deze tegelsnijder met metalen grondplaat is verstelbaar. Met inkeping voor diagonaalsnede. Snijdt en breekt wand-, vloer- en mozaïektegels in 1 handeling. Compleet met hardmetalen snijwiel.

8. Jokosit Tegelsnijder - 115


Product informatiePlus or Show more

Deze radiale tegelsnijmachine is een betrouwbare, hoogwaardige machine voor het snel snijden van muur- en vloertegels naar de gewenste afmetingen. De robuuste 800 W motor heeft voldoende vermogen om met het 200 mm diameter diamanten snijwiel snel door zelfs het hardste materiaal te snijden. De tegelsnijmachine is geschikt voor het snijden van materialen tot 620 mm lang. Het grote werkblad met antislip rubberen oppervlak rust op een robuust basis frame. Water voor het koelen van het snijwiel wordt vanuit de solide watertank middels een geïntegreerde waterpomp getransporteerd. Verstekzaagsneden, dubbele verstekzaagsneden en longitudinale sneden kunnen in slechts enkele bewegingen gemaakt worden dankzij het diamanten snijwiel welke tussen 0° en 45° kan zwenken en dankzij de hoekaanslag die op de graad nauwkeurig versteld kan worden. Specificaties Netspanning: 230 V, 50 Hz Vermogen: 800 W Stationair toerental: 3000/min Maximale snijdiepte bij 45°: 25 mm Maximale snijdiepte bij 90°: 30 mm Maximale snijlengte: 620 mm Formaat diamanten snijwiel: 200 mm (wiel diameter) x 25,4 mm (gat diameter) Zwenkbereik snijwiel: 0° tot 45° Formaat werkblad: 650 x 380 mm (L x B) Robuust basis frame Stevig handvat Geïntegreerde waterpomp Hoekaanslag Groot werkblad met antislip rubberen ondersteuning IP rating: IP54

9. vidaXL Tegelsnijmachine 800 W 200 mm


Product informatiePlus or Show more

Tegelsnijwiel geschikt voor o.a de Gude GHF800. Uitgevoerd met een rollager om wrijving tegen te gaan. Voor tegels met een tegeldikte van 4 tot 20 mm. De afmetingen van het snijwiel zijn: 22mm doorsnee, 6mm dik en een gat van eveneens 6mm. Dit is de uitvoering MET lager!

10. Snijwiel - Tegelsnijwiel met rollager 22mm geschikt voor o.a. tegelsnijder Gude GFH800


Soortgelijke artikelen aan Tegelsnijders


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Tegelsnijders er zijn namelijk 111 verschillende op de markt..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en ga je straks de beste Tegelsnijder kopen.