De Bestenu Tegelsnijder Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/20/2020


Door het grote aanbod van allerlei soorten gereedschap zie je tegenwoordig de bomen door het bos niet meer. Dit geldt ook voor tegelsnijders. Om je te helpen bij het maken van een keuze, hebben ik de onderstaande koopgids voor je in elkaar gezet.

Wat voor soorten tegelsnijders zijn er verkrijgbaar?

hide product content

Er zijn elektrische en manuele tegelsnijders te krijgen. Een manuele tegelsnijder is vaak compacter in formaat waardoor je hem makkelijker mee neemt. Dit is vooral handig als je buiten tegels wilt snijden. Je bent daarnaast ook niet afhankelijk van een stopcontact: je gebruikt een manuele tegelsnijder waar en wanneer je maar wilt.

Wil je terrastegels snijden? Dan heb je een elektrische tegelsnijder nodig. De meeste elektrische tegelsnijders hebben een diamantschijf en een krachtige motor waardoor je hardere materialen snijdt. Je bent hierbij wel afhankelijk van een stopcontact. Hierdoor werk je minder flexibel en ben je gebonden aan een vaste werkplek.

Een voordeel van een elektrische tegelsnijder is dat je ook in hoeken en verstel kunt zagen: dit kun je met een manuele tegelsnijder niet. Een nadeel van een elektrische tegelsnijder is dat deze veel lawaai maakt en bovendien ook veel onderhoud vergt. Een elektrische tegelsnijder wordt vooral aangeraden voor professionele gebruikers.

Hoe gebruik je een tegelsnijder?

hide product content

Een tegelsnijder heeft eigenlijk de verkeerde naam, want deze snijdt helemaal geen tegels. Hij maakt een gleuf in de tegel waarna je de tegel kunt breken. Het is daarom eigenlijk een tegelbreker, want snijden doet een tegelsnijder niet.

Je legt de tegel op zo'n manier op het platform dat je met het snijwieltje een rechte lijn kunt snijden. De hefboom drukt vervolgens het snijwiel stevig op de tegel. Nu trek je de hefboom horizontaal over de tegel heen waardoor er een lijn wordt gesneden. Het wiel beweegt nu voorbij de tegel en de breker zet je op de rand van de tegel. De hefboom breekt nu de tegel.

Welke dikte tegels kun je snijden met een goede tegelsnijder?

hide product content

Hoe dik de tegels kunnen zijn die je snijdt, hangt volledig af van het merk en model tegelsnijder die je hebt. Zo kunnen sommigen tegels snijden met een dikte van 12 mm en andere tegelsnijders kunnen tegels snijden met een dikte van 15 mm. Er zit bovendien ook verschil in de maximale lengte van de tegels die gesneden kunnen worden.

Kun je elke soort tegels snijden met een tegelsnijder?

hide product content

Welke soort tegels je kunt snijden, hangt af van je tegelsnijder. Met de meeste tegelsnijders snijd je keramische tegels, vloertegels, mozaïek, steengoed, porselein en gips. Elke tegelsnijder heeft een maximale dikte die doorgesneden kan worden. Dit kan bijvoorbeeld 10 mm zijn, maar ook 20 mm. Lees daarom altijd goed de instructies voordat je het apparaat gebruikt.

Wat is beter: een elektrische of een manuele tegelsnijder?

hide product content

Welke er beter is hangt af van waarvoor je de tegelsnijder gebruikt. Moet je dikke tuintegels doorsnijden, dan heb je geen keuze en gebruik je een elektrische tegelsnijder. Deze hebben een diamanten schijf en een krachtige motor waardoor je dikke tegels gemakkelijk door breekt. Een handmatige tegelsnijder is hier niet krachtig genoeg voor.

Een manuele tegelsnijder is daarentegen ideaal om mee te nemen om bijvoorbeeld buiten je klusjes te doen. Je werkt ook flexibeler omdat je geen elektriciteit nodig hebt. Een manuele tegelsnijder gebruik je voor dunnere tegels zoals bijvoorbeeld tegels in je douchecabine. Bovendien is een manuele tegelsnijder voordeliger in prijs.

Het eindresultaat van de tegel heeft geen verschil. Zowel een handmatige als een elektrische tegelsnijder snijdt erg nauwkeurig waardoor je tegels er altijd netjes uit zullen zien, mits je deze goed legt. Vergeet alleen niet dat je ook altijd een goede tegelhamer nodig hebt bij het leggen van tegels.

Hoe komt deze super Tegelsnijder reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de zoektocht naar de beste Tegelsnijder ook!

In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Tegelsnijders, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Tegelsnijders die te bestellen zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Tegelsnijders het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Tegelsnijders stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Producten die vergelijkbaar zijn aan Tegelsnijders

De beste Tegelsnijders op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Technische Gegevens De Professionele Tegelsnijder 600 mm. Handmatige tegelsnijder PRO heeft een stalen basis met ronde stalen geleide staven. Hardmetalen snijwiel met 5-12 mm snijdiepte. Schuim kussen snijoppervlak. Voorzien van schaalverdeling. Maximale snijlengte 600 mm. Voor het snel en nauwkeurig snijden van glas en keramiek. Geleverd inclusief 2 wielen.

1. Professionele Tegelsnijder 600 mm Inclusief 2 Snijwielen


Product informatiePlus or Show more

Tegelsnijder economy 400 is onmisbaar voor elke tegelklus. Genesis tegelsnijder economy 400 - specificaties: 400mm tegelsnijder, snijvlak 400mm, recht: 40cm, diagonaal: 26cm

2. max4home Tegelsnijder Tegelsnijder economy 400


Product informatiePlus or Show more

Kreator KRT001002 Tegelsnijder Met deze tegelsnijder kun je gemakkelijk tegels met een lengte tot 500mm en dikte tot 14mm snijden. Deze tegelsnijder van Kreator staat zeer stabiel en heeft een stevige snijboom. De brede breekplaat zorgt ervoor dat het breken van de tegel gemakkelijker gaat. De schokdempers op de snijboomgeleiders zorgen ervoor dat schokken goed opgevangen worden, om zo te vermijden dat de tegel zou verschuiven. Tegels kunnen met de KRT001002 ook schuin gesneden worden. De KRT001002 tegelsnijder wordt geleverd met instelbare kantgeleider en heeft geen onderhoud nodig.

3. TEGELSNIJDER 500MM


Product informatiePlus or Show more

Stalen basis met ronde stalen geleide staven. Hardmetalen snijwiel met 5-12 mm snijdiepte. Schuim kussen snijoppervlak. Voorzien van schaalverdeling. Maximale snijlengte 600 mm. Voor het snel en nauwkeurig snijden van glas en keramiek.

4. Heavy Duty' Tegelsnijder, 600 mm (600 mm)


Product informatiePlus or Show more

Kenmerken geleiders van chroomstaal Specificaties lengte: 600 mm max. tegeldikte: 4-12 mm

5. Perel Tegelsnijder chroomstaal - 600mm


Product informatiePlus or Show more

Deal Tools Tegelsnijder 640mm Snijvlak | 400mm Met deze tegelsnijder kun je gemakkelijk tegels met een lengte tot 400mm en dikte tot 14mm snijden. Deze tegelsnijder van Deal Tools staat zeer stabiel en heeft een stevige snijboom. De brede breekplaat zorgt ervoor dat het breken van de tegel gemakkelijker gaat. De schokdempers op de snijboomgeleiders zorgen ervoor dat schokken goed opgevangen worden, om zo te vermijden dat de tegel zou verschuiven. De Deal Tools tegelsnijder wordt geleverd met instelbare kantgeleider en heeft geen onderhoud nodig.

6. Deal Tools Tegelsnijder 640mm Snijvlak | 400mm


Product informatiePlus or Show more

Güde GHF-800 tegelsnijder tot 80 cm, met gehard Ø 22 mm snij wiel, trapeziumvormige geleiderail gemonteerd in kogellagers met verstelbare, stabiele aluminium voetplaat, ergonomische handgreep voor moeiteloos werken, antislipmat, zijdelings uitklapbaar links en rechts: lengte 30 cm. Eenvoudige aanpassing van de hoogte van de opening via de middelste schroef. Voor het snijden van composietstenen, tegels en plavuizen tot een dikte van 12 mm. TECHNISCHE GEGEVENS: Max. Snijlengte: 800 mm Max. tegelgrootte: 800 x 800 mm Max. Snijcapaciteit: 12 mm Aluminium voetplaat ( roestvrij ) Snijwieldiameter: 22 mm Afmetingen (BxDxH): 1000 x 260 x 390 mm Gewicht: 7,6 netto Download hier de handleiding

7. Güde GHF 800 Professionele tegelsnijder | 12 mm | Ø 22 mm


Product informatiePlus or Show more

Tegelsnijder / Kraspen 125 x 60 mm

8. Tegelsnijder / Kraspen 125 x 60 mm


Product informatiePlus or Show more

Deze handmatige tegelsnijder van Skandia is een betrouwbaar gereedschap, geschikt voor zowel doe-het-zelvers als professionals! Hij heeft een wolfraam-carbide gecoat snijwiel en geleiders met een diameter van 16 mm. Hij heeft een snijlengte van 400 mm en is geschikt voor tegels met een dikte van 4-12 mm. De hendel aan de zijkant zorgt voor een perfect snijresultaat door de ingekeepte tegel te breken wanneer deze met kracht naar beneden wordt gebracht. Hij heeft ook een met rubber bedekte basisplaat om tegels stevig op het snijplatform te houden. Deze tegelsnijder met parallelstop is ideaal voor het snijden van verschillende soorten tegels. Kleur: oranje, zilver en zwart Materiaal: staal Lengte: 545 mm Breedte: 140 mm Snijlengte: 400 mm Tegeldikte: 4-12 mm Met parallelstop Met rubber bedekte basis Met een hendel aan de zijkant Met geleiders, 16 mm Met een wolfraam-carbide snijwiel, 15 x 6 x 2 (L x B x H) Geschikt voor het snijden en breken van verschillende soorten tegels

9. Skandia Handmatige tegelsnijder 400 mm staal 1046618


Product informatiePlus or Show more

Tegelen of betegelen? Met deze professionele Hyundai stenenknipper werkt u zeer precies. Zonder moeite knipt talloze soorten stenen, keien, tegels en klinkers door. En precies op de plek waar u dat wil. Een traploos instelbare knipper, geschikt voor stenen van maximaal 420 mm lang en/of 140 mm dik. De stenenknipper is volledig verrijdbaar doro twee soepele wielen en bovendien zeer ergonomisch in gebruik. Door de verlengde hendel knipt u zonder grote krachtinspanning en wordt u minimaal belast. Daarbij werkt de steenknipper zeer schoon en ontstaat er, in tegenstelling tot het gebruik van elektrische apparaten, geen fijnstof. Gezond voor u en er is weinig schoon te maken na gebruik. Unieke kenmerken; - Volledig mechanisch. - Geschikt voor diverse stenen, tegels, keien en klinkers. - Knipcapaciteit; 140 mm. - Maximale steenlengte; 42 cm. - Traploos instelbaar doormiddel van draadspindel. - Volledig verrijdbaar door twee soepele wielen. - Stabiel tijdens gebruik. - Type knipmes; vast mes. - Ergonomische, lichte bediening door verlengde hendel. - Schoon en gezond werken; er ontstaat geen fijnstof. - Gewicht; 42 kg. - Kleur; geel. - Garantie; 2 jaar.

10. Hyundai professionele steenknipper - stenenknipper / tegelknipper - 42 cm / 140 mm - volledig verrijdbaar en mechanisch


Producten die vergelijkbaar zijn aan Tegelsnijders


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Tegelsnijders. Er zijn immers 111 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Tegelsnijder kopen.