De Bestenu Stuurslot Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/20/2020


Je bent op zoek naar een manier om je auto extra te beveiligen en je oog is gevallen op een stuurslot. Een stuurslot is een simpele, maar effectieve manier om je auto net dat beetje minder populair te maken onder de autodieven. Lees hieronder waarom dat is!

Wat voor soorten stuursloten zijn er?

Er zijn verschillende stuursloten verkrijgbaar. Elke auto heeft het meest bekende stuurslot: een ingebouwd stuurslot. Deze laat je bij het verlaten van de auto in het slot vallen, waardoor je het stuur niet meer kunt bewegen. Dit biedt wel wat beveiliging, maar houdt een fervente dief niet tegen. De politie raadt dan ook aan om je auto extra te beveiligen.

Heeft je auto een goede audio-installatie? Dan wil je je auto extra goed beveiligen! Een extern stuurslot is het eerste waar je aan denkt. Dit slot gaat tussen, op of over je stuur heen, waardoor deze geblokkeerd wordt. Een extern stuurslot is daarnaast ook erg zichtbaar, waardoor een dief bij het zien vaak al geen zin meer heeft om in je auto in te breken: het is teveel werk.

Onderling verschillen externe stuursloten ook. De verschillen zijn vooral cosmetisch: de ene is rood, de andere is geel of hebben een andere opvallende kleur. Ze werken allemaal door het stuur te blokkeren, maar soms worden ze op een andere manier vastgezet.

Hoe zet je een stuurslot vast?

Elk stuurslot werkt net even iets anders, maar vaak klem je het onderstuk van het stuurslot vast aan het stuur, terwijl het langere gedeelte onder of tussen het stuur door gaat waardoor het niet gedraaid kan worden en geblokkeerd wordt. De meeste stuursloten hebben een sleutel die je aan de onderkant in het slot doet.

Hoe ontgrendel je een stuurslot?

Een stuurslot ontgrendel je door de sleutel in het slot te doen en tegelijkertijd druk uit te oefenen. Die druk oefen je uit naar de kant waar het stuur niet kan draaien. Door het draaien van het slot en het tegelijkertijd druk uitoefenen, wordt het slot automatisch ontgrendeld.

Hoe veilig is een stuurslot?

Een stuurslot is een goede en bovendien simpele manier om je auto extra te beveiligen. Een stuurslot vertraagt de dief, waardoor deze vaak al geen zin meer heeft om in te breken in je auto. Het uiteindelijke stelen van de auto neemt teveel tijd in beslag, dus hij laat hoogstwaarschijnlijk je auto links liggen.

Wat is de beste manier om je auto te beveiligen?

Zorg er als eerste voor dat je een goed auto-alarm in je auto hebt geïnstalleerd. Zorg ook dat dit alarm zichtbaar is. Of er nu een klein lampje knippert als het alarm aanstaat of je een sticker op het raam hebt, het schrikt een potentiële kwaadwillenden af.

Een gewone sleutel gebruiken in plaats van een transpondersleutel is ook een goed idee. Het transpondersysteem bij veel auto's is gemakkelijk te hacken. Gemak dient de mens, maar een gestolen auto is een hoop gedoe.

Er zijn bovendien een hoop extra sloten verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een pedaalslot, een handremslot, een versnellingsbakslot en een stuurslot. Al deze sloten vertragen het stelen, en tijd is net iets dat dieven niet hebben. Al deze sloten schrikken de potentiële dief daarom af en zorgen er misschien voor dat ze jouw auto laten staan.

Iets waar je misschien niet meteen aan denkt is het laten graveren van je kenteken in de ramen. Als een dief je auto steelt, is het eerste wat ze doen, het kenteken vervangen. Als het kenteken in de ramen staat gegraveerd, moeten de ramen ook vervangen worden. Dit is vaak een (te) duur grapje waardoor een dief eerder een andere auto zal kiezen.

Hoe komt deze leuke Stuurslot opsomming tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de speurtocht naar de beste Stuurslot ook!

Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over Stuurslots, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Stuurslots die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Stuurslots het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Stuurslots stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Producten overeenkomstig aan Stuurslots

De beste Stuurslots in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Defa stuurslot Stoplock Pro Deze stuurbebeveiliging biedt optimale veiligheid door het gebruik van extra gehard staal en is voorzien van een SMC-keurmerk. Het slot is eenvoudig te installeren en biedt beveiliging tegen diefstal van airbags of voertuig. Specificaties: Kleur: geel/zwart Materiaal: gehard staal/kunststof Afmeting verpakking: 65 x 11 x 10 cm (L x B x H) Gewicht: 1,7 kg

1. Stoplock PRO - Elite Stuurslot - Auto


Product informatiePlus or Show more

Het Carpoint Rotarylock stuurslot heeft een hoge preventieve werking tegen autodiefstal. Het stuurslot maakt het onmogelijk om het stuur nog te kunnen draaien als het slot geplaatst is. Draai het stuur eerst in de stuurslot positie en plaats dan de Rotary Lock. Het Rotary stuurslot heeft een opvallende gele kleur en een gehard stalen cilinderslot. Wordt geleverd met twee sleutels.

2. Carpoint Stuurslot Rotarylock


Product informatiePlus or Show more

Zorg ervoor dat jouw auto niet gestolen kan worden met dit stuurslot. Je bevestigt het slot eenvoudig aan je stuur en klapt de balk over het dashboard. Dit maakt het voor potentiële dieven onmogelijk om te sturen met jouw auto. De balk is voorzien van een fel gele laklaag zodat het stuurslot goed opvalt en dieven afschrikt.

3. ProPlus Heavy Duty Stuurvergrendeling Geel, Zwart


Product informatiePlus or Show more

Het Carpoint stuurslot Elephant heeft een hoge preventieve werking tegen autodiefstal. Als het stuurslot is geplaatst is het onmogelijk om het stuur nog te kunnen gebruiken. Draai het stuur eerst in de stuurslot positie en plaats dan het Elephant stuurslot. Het stuurslot heeft een opvallende rode kleur en wordt geleverd met twee sleutels.

4. Carpoint Stuurslot Elephant


Product informatiePlus or Show more

Het Carpoint stuurslot Belt Lock heeft een hoge preventieve werking tegen autodiefstal. Het stuurslot wordt met een lus door het stuur gehaald en het uiteinde van het slot wordt in de bevestiging van de autogordel geklikt. Het stuurslot maakt het nagenoeg onmogelijk om het stuur nog te kunnen draaien als het slot geplaatst is. De gehard stalen kabel heeft een opvallende rode beschermhoes zodat beschadigingen worden voorkomen. Het slot wordt geleverd met twee sleutels.

5. Carpoint Stuurslot Belt-Lock


Product informatiePlus or Show more

Stuurslot, met een hoge preventieve werking. Gehard cilinderslot. Geschikt voor Auto's en Campers

6. Stuurslot voor Auto of Camper - Stuurslot met Gehard Cilinderslot


Product informatiePlus or Show more

Deze stuurbebeveiliging biedt optimale veiligheid door het gebruik van extra gehard staal. Getest op veelvuldige en veelzijdige aanvallen en openbrekingen. SCM gekeurd en daarmee één van de meest veilige stuursloten op de markt.

7. Stoplock Pro Stuurslot Auto


Product informatiePlus or Show more

Dit stuurslot met alarm, LED en afstandsbediening heeft de ideale eigenschappen om autodiefstal te voorkomen. Het stuurslot heeft een gele kleur die ook in het donker duidelijk zichtbaar is, dit schrikt af en werkt preventief tegen auto inbraak. Ook het knipperende LEDje op het stuurslot schrikt autodieven af. De pasvorm is universeel, desondanks kunnen wij niet garanderen dat het slot ook op uw stuur past. Mochten autodieven ondanks het stuurslot toch proberen om uw auto te stelen, dan maakt het stuurslot een oorverdovend lawaai met het ingebouwde alarm van 110 decibel. Dit alarm wordt geactiveerd door beweging. Ook het LED lampje op het stuurslot zal sneller en feller gaan knipperen. Daarnaast is het vrijwel onmogelijk om een rijdende auto met een stuurslot te besturen. Kortom; met dit innovatieve stuurslot jaagt u autodieven gegarandeerd weg.

8. Stuurslot 110db alarm, LED en afstandsbediening


Product informatiePlus or Show more

Let op! Dit stuurslot past in de meeste auto's maar niet in onderstaande modellen: Mercedes CLA Volkswagen T2 Audi A3 Audi A3 S-line Audi RS Fiat 500 Abarth BMW M Peugeot 208 Stoplock 2 met ledverlichting is een universele stuurbeveiliging die op iedere auto past, inclusief auto's met een kleine airbag. Door de indicator met led-verlichting is de Stoplock 2 goed zichtbaar in het donker. Jouw auto staat een stuk veiliger geparkeerd met de stuurbeveiliging van Defa. Specificaties Kleur: geel Materiaal: staal Gewicht: 1,7 kg Lengte: 140 cm Inhoud 1 Anti-diefstalslot 2 Sleutels

9. Stoplock 2 Stuurslot Auto - Met LED


Product informatiePlus or Show more

Afmetingen 56,7 x 10,7 x 4,2 cm

10. Vinz Parbat Stuurslot - Geel


Producten overeenkomstig aan Stuurslots


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Stuurslots. Er zijn namelijk 39 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste Stuurslot kopen.