De Bestenu Stuurslot Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/20/2020


Je bent op zoek naar een manier om je auto extra te beveiligen en je oog is gevallen op een stuurslot. Een stuurslot is een simpele, maar effectieve manier om je auto net dat beetje minder populair te maken onder de autodieven. Lees hieronder waarom dat is!

Wat voor soorten stuursloten zijn er?

hide product content

Er zijn verschillende stuursloten verkrijgbaar. Elke auto heeft het meest bekende stuurslot: een ingebouwd stuurslot. Deze laat je bij het verlaten van de auto in het slot vallen, waardoor je het stuur niet meer kunt bewegen. Dit biedt wel wat beveiliging, maar houdt een fervente dief niet tegen. De politie raadt dan ook aan om je auto extra te beveiligen.

Heeft je auto een goede audio-installatie? Dan wil je je auto extra goed beveiligen! Een extern stuurslot is het eerste waar je aan denkt. Dit slot gaat tussen, op of over je stuur heen, waardoor deze geblokkeerd wordt. Een extern stuurslot is daarnaast ook erg zichtbaar, waardoor een dief bij het zien vaak al geen zin meer heeft om in je auto in te breken: het is teveel werk.

Onderling verschillen externe stuursloten ook. De verschillen zijn vooral cosmetisch: de ene is rood, de andere is geel of hebben een andere opvallende kleur. Ze werken allemaal door het stuur te blokkeren, maar soms worden ze op een andere manier vastgezet.

Hoe zet je een stuurslot vast?

hide product content

Elk stuurslot werkt net even iets anders, maar vaak klem je het onderstuk van het stuurslot vast aan het stuur, terwijl het langere gedeelte onder of tussen het stuur door gaat waardoor het niet gedraaid kan worden en geblokkeerd wordt. De meeste stuursloten hebben een sleutel die je aan de onderkant in het slot doet.

Hoe ontgrendel je een stuurslot?

hide product content

Een stuurslot ontgrendel je door de sleutel in het slot te doen en tegelijkertijd druk uit te oefenen. Die druk oefen je uit naar de kant waar het stuur niet kan draaien. Door het draaien van het slot en het tegelijkertijd druk uitoefenen, wordt het slot automatisch ontgrendeld.

Hoe veilig is een stuurslot?

hide product content

Een stuurslot is een goede en bovendien simpele manier om je auto extra te beveiligen. Een stuurslot vertraagt de dief, waardoor deze vaak al geen zin meer heeft om in te breken in je auto. Het uiteindelijke stelen van de auto neemt teveel tijd in beslag, dus hij laat hoogstwaarschijnlijk je auto links liggen.

Wat is de beste manier om je auto te beveiligen?

hide product content

Zorg er als eerste voor dat je een goed auto-alarm in je auto hebt geïnstalleerd. Zorg ook dat dit alarm zichtbaar is. Of er nu een klein lampje knippert als het alarm aanstaat of je een sticker op het raam hebt, het schrikt een potentiële kwaadwillenden af.

Een gewone sleutel gebruiken in plaats van een transpondersleutel is ook een goed idee. Het transpondersysteem bij veel auto's is gemakkelijk te hacken. Gemak dient de mens, maar een gestolen auto is een hoop gedoe.

Er zijn bovendien een hoop extra sloten verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een pedaalslot, een handremslot, een versnellingsbakslot en een stuurslot. Al deze sloten vertragen het stelen, en tijd is net iets dat dieven niet hebben. Al deze sloten schrikken de potentiële dief daarom af en zorgen er misschien voor dat ze jouw auto laten staan.

Iets waar je misschien niet meteen aan denkt is het laten graveren van je kenteken in de ramen. Als een dief je auto steelt, is het eerste wat ze doen, het kenteken vervangen. Als het kenteken in de ramen staat gegraveerd, moeten de ramen ook vervangen worden. Dit is vaak een (te) duur grapje waardoor een dief eerder een andere auto zal kiezen.

Hoe komt deze geweldige Stuurslot ranglijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de speurtocht naar de beste Stuurslot ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over Stuurslots, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Stuurslots die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Stuurslots het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Stuurslots stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Artikelen die soortgelijk zijn aan Stuurslots

De beste Stuurslots op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Dit Stoplock PRO Elite stuurslot is een zeer sterk universeel stuurslot dat op vrijwel iedere auto past. Het slot heeft een SCM keurmerk en is toegedeeld aan 'Thatcham Category 3' voor veiligheid. Het slot is gemaakt van gehard staal dat nagenoeg niet kapot te krijgen is. Met dit stuurslot is uw auto zeer goed beveiligd tegen diefstal. Want zoals in onderstaande video te zien is, is sturen met een Stoplock slot onmogelijk. In vergelijking met alle andere Stoplock stuursloten, is dit het slot met de meest universele pasvorm. Het slot heeft een diepere buiging en een grotere klem voor om het stuur, hierdoor is het maatbereik groter. Kijk in onze toepassingslijst om er zeker van te zijn dat het stuurslot geschikt is voor uw model auto.

1. Stoplock PRO - Elite Stuurslot - Auto


Product informatiePlus or Show more

Het Carpoint Rotarylock stuurslot heeft een hoge preventieve werking tegen autodiefstal. Het stuurslot maakt het onmogelijk om het stuur nog te kunnen draaien als het slot geplaatst is. Draai het stuur eerst in de stuurslot positie en plaats dan de Rotary Lock. Het Rotary stuurslot heeft een opvallende gele kleur en een gehard stalen cilinderslot. Wordt geleverd met twee sleutels.

2. Carpoint Stuurslot Rotarylock


Product informatiePlus or Show more

Stuurslot, met een hoge preventieve werking. Gehard cilinderslot. Geschikt voor Auto's en Campers

3. Stuurslot voor Auto of Camper - Stuurslot met Gehard Cilinderslot


Product informatiePlus or Show more

Zorg ervoor dat jouw auto niet gestolen kan worden met dit stuurslot. Je bevestigt het slot eenvoudig aan je stuur en klapt de balk over het dashboard. Dit maakt het voor potentiële dieven onmogelijk om te sturen met jouw auto. De balk is voorzien van een fel gele laklaag zodat het stuurslot goed opvalt en dieven afschrikt.

4. ProPlus Heavy Duty Steering wheel lock


Product informatiePlus or Show more

Het Carpoint stuurslot Elephant heeft een hoge preventieve werking tegen autodiefstal. Als het stuurslot is geplaatst is het onmogelijk om het stuur nog te kunnen gebruiken. Draai het stuur eerst in de stuurslot positie en plaats dan het Elephant stuurslot. Het stuurslot heeft een opvallende rode kleur en wordt geleverd met twee sleutels.

5. Carpoint Stuurslot Elephant


Product informatiePlus or Show more

Afmetingen 56,7 x 10,7 x 4,2 cm

6. Vinz Parbat Stuurslot - Geel


Product informatiePlus or Show more

Het Carpoint stuurslot Belt Lock heeft een hoge preventieve werking tegen autodiefstal. Het stuurslot wordt met een lus door het stuur gehaald en het uiteinde van het slot wordt in de bevestiging van de autogordel geklikt. Het stuurslot maakt het nagenoeg onmogelijk om het stuur nog te kunnen draaien als het slot geplaatst is. De gehard stalen kabel heeft een opvallende rode beschermhoes zodat beschadigingen worden voorkomen. Het slot wordt geleverd met twee sleutels.

7. Carpoint Stuurslot Belt-Lock


Product informatiePlus or Show more

Stuurslot “Elefant lock” - stuurslot - airbag slot Universeel, nagenoeg geschikt voor iedere auto en camper waardoor deze extra beveiligd is.

8. Stuurslot Airbagslot Auto Camper


Product informatiePlus or Show more

Mr. Alligator stuurstot Dit stevige stuurslot van Mr. Alligator heeft een uitstekende preventieve werking bij het voorkomen van autodiefstal. Dit stuurslot zit op twee plaatsen tegen het stuur aan, wat maakt dat het slot zelfs na doorzagen van het stuurwiel nog niet te verwijderen is. Het slot is alleen open te maken door middel de twee bijgeleverde kruissleutels.

9. zeer sterk Stuurslot - voorkomt diefstal en inbraak in uw auto - zware kwaliteit


Product informatiePlus or Show more

Opvallend stuur omvattend stuurslot Bescherm uw auto met dit zeer stevige XLock stuurslot. De opvallende gele kleur schrikt autodieven vaak al af. Het kost daarnaast dan teveel moeite om uw auto stelen. Het stuurslot gaat om heel uw stuur heen zodat het onmogelijk wordt om te sturen. Door plaatsing van dit stuurslot kan de dief ook niet meer bij de airbag komen. De extra stang (39 cm) kan voor uw navigatiesysteem geplaatst worden, zodat deze ook tegen diefstal beschermd is. Past op bijna alle sturen van auto's en bestelbussen tot een diameter van 39cm Inclusief 2 sleutels Inclusief draagzak / opbergzak

10. Stuurslot Xlock tot 39 cm


Artikelen die soortgelijk zijn aan Stuurslots


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Stuurslots. Er zijn immers 39 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste Stuurslot kopen.