Bestenu

Beste Stoompan - Jan. 2022

Met meer dan 173 stoompannen op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Hieronder vind je de beste stoompannen op een rij
01Score: 9.9
Stoompan 3.1 L
Stoompan 3.1 L
Ga naar laagste prijs
02Score: 9.7
Stoompan
Stoompan
Ga naar laagste prijs
03Score: 9.6
Imperial Kitchen Stoompan
Imperial Kitchen Stoompan
Ga naar laagste prijs
04Score: 9.2
Klausberg Stoompan
Klausberg Stoompan
Ga naar laagste prijs
05Score: 8.8
Edënbërg Classic Line
Edënbërg Classic Line
Ga naar laagste prijs
06Score: 8.6
Stoompan
Stoompan
Ga naar laagste prijs
07Score: 8.5
WMF Vitalis Stoom-en braadpan
WMF Vitalis Stoom-en braadpan
Ga naar laagste prijs
08Score: 8.1
Royal Swiss
Royal Swiss
Ga naar laagste prijs
09Score: 7.2
Lite-Body
Lite-Body
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Klausberg 7135
Klausberg 7135
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Stoompan Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Je wilt op een gezondere manier koken. Zo kom je al snel bij een stoompan uit! Waar je op let bij aankoop van een stoompan, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten stoompannen zijn er?

Stoompannen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Zo zijn er ronde stoompannen met een diameter van 26 centimeter, maar ook ronde stoompannen met een diameter van 20 centimeter. Soms bestaat de set uit drie lagen, maar er zijn ook sets verkrijgbaar met maar één laag. Daarnaast zijn er ook rechthoekige stoompannen te koop.

Er zijn speciale stoompannen waarmee je kookt op een inductiekookplaat en er zijn stoompannen waarmee je ook kunt braden. Er zijn tevens elektrische stoompannen te koop: deze worden stoomkokers genoemd. Een goede stoomkoker werkt hetzelfde als een stoompan, maar deze werkt op elektriciteit.

Wat kan ik bereiden in een stoompan?

Een stoompan leent zich uitstekend voor het stomen van vis, vlees en groente. Vooral vis is een populaire keuze om te stomen, omdat vis zijn zachte, sappige structuur behoudt. Daarnaast is het stomen van groente in een stoompan een droom! Doordat je groente niet in water wordt gekookt, blijven voedingstoffen zoals vitaminen, beter behouden.

Daarnaast zal het nooit te heet in de pan worden waardoor wederom voedingstoffen beter worden behouden, maar dat niet alleen: vooral groente behoudt zijn structuur. Je komt niet met zachte, slappe groente te zitten.

Is een stoompan veilig?

Een stoompan is veilig, maar zoals bij elke andere pan, gebruik je je gezonde verstand als je je pan in gebruik neemt. De handvaten en de buitenkant van de pan kunnen warm worden. Als je het deksel opent, kan er bovendien hete stoom ontsnappen waar je je aan kunt verbranden. Een stoompan is kortom niet minder veilig als een andere pan, maar voorzichtigheid is geboden.

Kan een stoompan in de vaatwasser?

Veel stoompannen zijn geschikt voor in de vaatwasser. Het is echter niet aan te raden om je pan altijd in de vaatwasser te zetten. Vaatwastabletten zijn agressief en het water is vaak erg heet waar je pan niet tegen bestand is. Was daarom je stoompan liever af met de hand. Zo gaat hij langer mee.

Waar let ik op bij het gebruik van een stoompan?

Het is belangrijk dat je niet teveel water in een stoompan doet. Zodra je voedingswaren in het water liggen, worden ze niet meer gestoomd, maar gekookt. Koken is natuurlijk prima, daar gebruik je je stoompan niet voor. Daarnaast is het belangrijk dat al je ingrediënten ongeveer even groot zijn.

Heb je bijvoorbeeld kleine en grote stukken vlees, dan kan het zijn dat je grote stukken vlees minder gaar zijn dan de kleinere stukken vlees. Hetzelfde geldt voor groenten. Let er daarnaast op dat je je ingrediënten niet te lang stoomt. De temperatuur ligt weliswaar lager bij stomen, maar als je te lang stoomt, verlies je uiteindelijk toch de structuur van je eten.

Hoe gebruik ik een stoompan?

Stoompannen zijn eenvoudig in gebruik. Haal als eerste het stoommandje uit de pan en vul de pan met een vloeistof. De meeste mensen denken dat dit water moet zijn, maar elke niet-vette vloeistof is geschikt. De meest voor de hand liggende vloeistof is water, maar je stoomt ook met bouillon of rode wijn.

Let op dat de vloeistof het mandje niet raakt, anders kook je de inhoud hiervan. Houd daarom ongeveer drie centimeter ruimte tussen het mandje en de vloeistof. Plaats nu de ingrediënten in het mandje. Zorg ervoor dat de ingrediënten allemaal ongeveer even groot zijn. Op deze manier zijn ze tegelijkertijd gaar. Verspreid vervolgens alle ingrediënten over één laag.

Gebruik je een pan die meerdere lagen heeft? Leg dan de voedingswaren die een langere bereidingstijd hebben onderin. Hierdoor hoef je niet alle lagen op te tillen als bijvoorbeeld je groente eerst klaar is. Plaats je stoompan nu op de warmtebron. Stomen op een goede inductiekookplaat gaat het beste. Hiermee kun je namelijk probleemloos op een lage stand beginnen.

Zodra je pan begint met stomen, gaat de bereidingstijd in. De ideale temperatuur ligt tussen de 80 en 90 °C. Een thermometer komt zodoende goed van pas bij een stoompan: hiermee houd je de temperatuur nauwlettend in de gaten.

hero illustration

Hoe komt deze fantastische stoompan ranglijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de zoektocht naar de beste stoompan ook!
Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over stoompannen, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle stoompannen die op de markt zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke stoompannen het best over de toonbank gaan
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van stoompannen stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste stoompannen in een oogopslag

1 - Stoompan 3.1 L

Loading..
Ga naar laagste prijs

De meest gezonde manier van eten bereiden is koken in stoom. Daardoor blijven waardevolle vitamines en mineralen behouden en ook de kleur van de groenten blijft zoals het hoort. Groenten blijven zacht maar wel beetgaar, vis valt niet uit elkaar. In stoom droogt niets uit en brandt niets aan. Ook het stomen van gare rijst of het met stoom verwarmen van bapao of dim-sum, de gerechten behouden hun intense eigen smaak. De uitstekende warmteoverdracht van waterdamp zorgt ervoor, dat ingrediënten ook van binnen gelijkmatig gaar worden. De stoompan is vervaardigd uit 18/10 roestvrijstaal. De onderste pan is voorzien van een gekapselde sandwich bodem voor snelle warmte geleiding. De roestvrijstalen stoominzet met stoomgaatjes in de bodem maar ook in de zijkant net als vroeger. De handige glasdeksel geeft tijdens het bereiden goed zicht op het stoomproces. De druppeltjes houden het zicht vrij tijdens het stomen. Het kleine overdruk gaatje in het glasdeksel voorkomt klepperen of te veel stoomverlies. De stoominzet kan ook dienen als vergiet en de onderpan met deksel als kookpan. De stoompan is geschikt voor alle warmtebronnen als gas, elektra, keramisch, halogeen en inductie. De 24 cm. is geschikt voor 4-6 personen. Deze set bestaat uit : -pan 20 cm diameter - stoominzet - glas deksel Eigenschappen : - Gezond eten door stomen - Roestvrijstaal 18/10 - Gaatjes in de zijkant van stoominzet - Vaatwasmachine bestendig - Stootvast glasdeksel voor koken/kijken zonder stoomverlies - Geschikt voor alle warmtebronnen, gas, elektra, keramisch, halogeen en inductie - Stoominzet is ook een vergiet

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Stoompan

Loading..
Ga naar laagste prijs

De meest gezonde manier van eten bereiden is koken in stoom. Daardoor blijven waardevolle vitamines en mineralen behouden en ook de kleur van de groenten blijft zoals het hoort. Groenten blijven zacht maar wel beetgaar, vis valt niet uit elkaar. In stoom droogt niets uit en brandt niets aan. Ook het stomen van gare rijst of het met stoom verwarmen van bapao of dim-sum, de gerechten behouden hun intense eigen smaak. De uitstekende warmteoverdracht van waterdamp zorgt ervoor, dat ingrediënten ook van binnen gelijkmatig gaar worden. De stoompan is vervaardigd uit 18/10 roestvrijstaal. De onderste pan is voorzien van een gekapselde sandwich bodem voor snelle warmte geleiding. De handige glasdeksel geeft tijdens het bereiden goed zicht op het stoomproces. De druppeltjes houden het zicht vrij tijdens het stomen. Het kleine overdruk gaatje in het glasdeksel voorkomt klepperen of te veel stoomverlies. De stoominzet kan ook dienen als vergiet en de onderpan met deksel als kookpan. De stoompan is geschikt voor alle warmtebronnen als gas, elektra, keramisch, halogeen en inductie. Deze set is geschikt voor 3-4 personen. Deze set heeft een inhoud van 2.5 L en bestaat uit : -pan 22 cm diameter x 11 cm hoogte - 2 STUKS stoominzet - glas deksel Eigenschappen : - Gezond eten door stomen - Roestvrijstaal 18/10 - Vaatwasmachine bestendig - Stootvast glasdeksel voor koken/kijken zonder stoomverlies - Geschikt voor alle warmtebronnen, gas, elektra, keramisch, halogeen en inductie - Stoominzet is ook een vergiet

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Imperial Kitchen Stoompan

Loading..
Ga naar laagste prijs

Kwalitatieve stoompan voor iedere warmtebron Eigenschappen: - RVS - Ø20cm - 3 delig Simpel in gebruik U vult de onderste pan met water, maximaal tot enkele centimeters onder de rand waar de stoominzet eindigt. Vervolgens vult u de stoominzet met de te stomen groenten, vis, vlees, aardappelen of rijst. U zet de pan op uw warmtebron en zet deze aan. De ingrediënten stomen nu gaar. Alle warmtebronnen Deze pan is te gebruiken op elke warmtebron (inductie, gas, keramisch, etc.) Handwas Om het artikel zo lang mogelijk goed te houden, kunt u het product het best met de hand wassen. Stoompan - 3-delig - Ø20cm - RVS

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Klausberg Stoompan

Loading..
Ga naar laagste prijs

De meest gezonde manier van eten bereiden is koken in stoom. Daardoor blijven waardevolle vitamines en mineralen behouden en ook de kleur van de groenten blijft zoals het hoort. Groenten blijven zacht maar wel beetgaar, vis valt niet uit elkaar. In stoom droogt niets uit en brandt niets aan. Ook het stomen van gare rijst of het met stoom verwarmen van bapao of dim-sum, de gerechten behouden hun intense eigen smaak. De uitstekende warmteoverdracht van waterdamp zorgt ervoor, dat ingrediënten ook van binnen gelijkmatig gaar worden. De Relance stoompan is vervaardigd uit 18/10 roestvrijstaal. De onderste pan is voorzien van een gekapselde sandwich bodem voor snelle warmte geleiding. De roestvrijstalen stoominzet met stoomgaatjes in de bodem maar ook in de zijkant net als vroeger. De handige glasdeksel geeft tijdens het bereiden goed zicht op het stoomproces. De druppeltjes houden het zicht vrij tijdens het stomen. Het kleine overdruk gaatje in het glasdeksel voorkomt klepperen of te veel stoomverlies. De stoominzet kan ook dienen als vergiet en de onderpan met deksel als kookpan. De stoompan is geschikt voor alle warmtebronnen als gas, elektra, keramisch, halogeen en inductie. De 18 cm. is geschikt voor 3-6 personen. Deze set bestaat uit : - 3 pannen 18 cm diameter - stoominzet - glas deksel Eigenschappen : - Gezond eten door stomen - Roestvrijstaal 18/10 - Gaatjes in de zijkant van stoominzet - Vaatwasmachine bestendig - Stootvast glasdeksel voor koken/kijken zonder stoomverlies - Geschikt voor alle warmtebronnen, gas, elektra, keramisch, halogeen en inductie - Stoominzet is ook een vergiet

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Edënbërg Classic Line

Loading..
Ga naar laagste prijs

De stoompan van EDËNBËRG is vervaardigd uit een hoge kwaliteit roestvrij staal. Deze stoompan bestaat uit drie delen (+deksel), van Ø 24cm. De bodem is 9 laags voor behoud van warmte. - Geschikt voor alle soorten kookplaten (incl.inductie). - Deze pannenset is vaatwasmachinebestendig.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Stoompan

Loading..
Ga naar laagste prijs

De meest gezonde manier van eten bereiden is koken in stoom. Daardoor blijven waardevolle vitamines en mineralen behouden en ook de kleur van de groenten blijft zoals het hoort. Groenten blijven zacht maar wel beetgaar, vis valt niet uit elkaar. In stoom droogt niets uit en brandt niets aan. Ook het stomen van gare rijst of het met stoom verwarmen van bapao of dim-sum, de gerechten behouden hun intense eigen smaak. De uitstekende warmteoverdracht van waterdamp zorgt ervoor, dat ingrediënten ook van binnen gelijkmatig gaar worden. De stoompan is vervaardigd uit 18/10 roestvrijstaal. De onderste pan is voorzien van een gekapselde sandwich bodem voor snelle warmte geleiding. De handige glasdeksel geeft tijdens het bereiden goed zicht op het stoomproces. De druppeltjes houden het zicht vrij tijdens het stomen. Het kleine overdruk gaatje in het glasdeksel voorkomt klepperen of te veel stoomverlies. De stoominzet kan ook dienen als vergiet en de onderpan met deksel als kookpan. De stoompan is geschikt voor alle warmtebronnen als gas, elektra, keramisch, halogeen en inductie. Deze set is geschikt voor 2-3 personen. Deze set heeft een inhoud van 2.5 L en bestaat uit : -pan 18 cm diameter x 9cm hoogte - 1 STUKS stoominzet - glas deksel Eigenschappen : - Gezond eten door stomen - Roestvrijstaal 18/10 - Gaatjes in de zijkant van stoominzet - Vaatwasmachine bestendig - Stootvast glasdeksel voor koken/kijken zonder stoomverlies - Geschikt voor alle warmtebronnen, gas, elektra, keramisch, halogeen en inductie - Stoominzet is ook een vergiet

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - WMF Vitalis Stoom-en braadpan

Loading..
Ga naar laagste prijs

Met de WMF Vitalis Stoom-/Braadpan kan je allerlei soorten ingrediënten stomen, stoven en braden. Het werk voor jou als kok wordt dankzij deze pan gemakkelijker gemaakt en de ingrediënten behouden hun volle aroma, veel meer kleur en veel meer vitaminen dan bij traditioneel koken het geval is. WMF Vitalis Stoom-en braadpan - Ø 28 cm Gemaakt van Cromargan 18/10 roestvrij staal Perfecte warmtegeleiding door de TransTherm® universele inductie bodem Met thermometer voor efficiënt koken. Deze kan van de pan verwijderd worden Brede schenkrand voor druppelvrij gieten Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie Geschikt voor in de oven tot180°C met deksel en tot 250°C zonder deksel Geschikt voor reiniging in de vaatwasser. LET OP: de thermometer niet! De WMF Vitalis Stoom-/Braadpan is rond en heeft een diameter van 28 cm. Het heeft een capaciteit van ongeveer 5 liter. De stoom-/braadpan is een gesloten systeem voor op de kookplaat. Vul de bodem van de pan met een kleine hoeveelheid water of bouillon en plaats vervolgens het stoomrek in de pan. Tip: je kan met dit water doen wat je maar wilt! Leg er bijvoorbeeld een heerlijk takje tijm in, basilicum, peterselie, munt enzovoort. Dankzij het gesloten systeem en de stoomeigenschappen trekt de smaak dan in het water waardoor je een extra flavour eraan toevoegt. Leg vervolgens de ingrediënten op het stoomrek en plaats de deksel op de pan. Het glazen deksel bevat een siliconen rand die de pan goed afsluit en de ingebouwde thermometer zorgt ervoor dat je de temperatuur nauwlettend in de gaten kunt houden. Je hoeft de deksel dan niet meer op te tillen om het kookproces te controleren en er ontsnapt geen stoom! Neem nu lekker pauze, laat de pan het werk doen. Alle ingrediënten (denk aan vlees, vis en groenten) komen niet in contact met het water, niets brandt aan, niets droogt uit en zo blijven dus de meeste vitaminen bewaart. Maar er is meer: ook kan je bijvoorbeeld een porseleinen bak op het stoomrek plaatsen om zo ook heerlijke puddingen en vlaaien te maken. Alle WMF Stoom-/braadpannen zijn uiterst duurzaam, vormvast, hygiënisch, zuurbestendig, smaakneutraal en geschikt voor in de oven en de vaatwasser dankzij het hoogwaardige materiaal: Cromargan® 18/10 roestvrij staal. Daarnaast wordt de warmte tijdens het koken snel en gelijkmatig opgeslagen door de hele pan en ook voor langere tijd opgeslagen dankzij de TransTherm® universele bodem. Zodra de warmte is opgeslagen kan het fornuis dus lager worden gezet, wel zo energiebesparend. Productvoordelen: Deze WMF Stoom en Braadpan in één zorgt ervoor dat je verschillende gerechten kunt stomen, stoven en braden. Het glazen deksel bevat een siliconen rand die de pan helemaal afsluit en de ingebouwde thermometer zorgt ervoor dat je altijd de temperatuur van jouw gerecht in de gaten kunt houden. Deze pan is geschikt voor in de oven en de vaatwasser. In de WMF Vitalis kan je perfect mals en delicaat koken. De ingrediënten liggen in de stoominzet en worden gaar door de stoom, zonder dat het met het water in contact komt. Hierdoor behoud je meer vitaminen & mineralen en geniet je van optimale smaak.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Royal Swiss

Loading..
Ga naar laagste prijs

Roestvrijstalen couscousmaker met een inhoud van 6, 8, 12 of 14 liter geschikt voor glaskeramiek, inductie, gas en elektrisch. Het zal familieleden van de kleinste tot de grootste verrukken

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Lite-Body

Loading..
Ga naar laagste prijs

Geniet van de meest gezonde, smakelijke en zelfs de gemakkelijkste kookwijze met deze geëmailleerde stoompan! Aardappelen en groenten smaken beter dan ooit! De onmisbaarheid van deze stoompan is tweeledig: ☺ met stomen behoud je de vitaminen en mineralen en de zuivere smaak in alle groenten en visgerechten. ☺ deze eenvoudig te reinigen geëmailleerde stoompan is aromaneutraal en nikkelvrij dus geschikt voor mensen met nikkelallergie. Afmetingen: Het stoommandje is 12cm hoog, 22cm breed met een inhoud van 3 liter De onderste pan (hier gaat het water in) is 10cm hoog, 24cm breed en heeft een inhoud van 3 liter Tips voor gebruik van de geëmailleerde stoompannen die namelijk anders zijn dan de roestvrijstalen pannen : ☺ Om te beginnen een energiebesparende richtlijn. Zet het vuur lager dan je gewend bent met RVS pannen ☺ Doe in de onderste pan 2 vingerbreedtes water (niet meer dan dat, anders wordt de druk te hoog en kan het stoommandje gaan wiebelen) en vul het stoommandje met de te stomen producten en zet het op de onderste pan. Plaats het deksel op de pan en plaats het geheel op het vuur ☺ Zorg er natuurlijk ook voor dat het vuur niet onder de pan uitkomt (dit geldt voor alle pannen) om beschadiging aan de buitenkant te voorkomen. N.B.: deze pan is niet geschikt voor het stomen van couscous. Onderhoud: ☺De Lite-Body geëmailleerde pannen kunnen in de vaatwasmachine gereinigd worden. Voordat je ze in de vaatwasmachine zet even kort afspoelen met water. Na gebruik goed droog in de kast zetten. ☺De pannen niet zonder inhoud verhitten, dan kan de bodem vervormen. Als de pan nog heet is, niet met koud water afspoelen, even laten afkoelen of met warm water spoelen. ☺Om de geëmailleerde laag niet te beschadigen is het niet verstandig om met scherpe voorwerpen, schuurmiddel of schuursponsjes aan de slag gaan, dit zorgt voor matte plekken of beschadigingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Klausberg 7135

Loading..
Ga naar laagste prijs

De Klausberg stoompan maakt koken tot een gemak. Door de meer-laagse rvs bodem van de pan zorgt dit voor een optimale warmte verspreiding. Door de afgeronde bodem is deze stoompan set gemakkelijk schoon te maken. Specificaties Materiaal : Roestvrijstaal Geperforeerdepannen voor te stomen Geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie Vaatwasmachine (advies met de hand afwassen) Ø 18x9 cm –2,5L (alleen de onderste pan) Let op: Kan zwaar aanvoelen Door een brede vlam kunnen de handvatten warm worden. Alle warmtebronnen: De term alle warmtebronnen betekend, dat alle pannen geschikt zijn voor. Elektrisch, gas,halogeen, keramisch en inductie platen. Let u wel op dat wanneer een pannenset op gas heeft gestaan deze niet meer gebruikt kan worden voor andere platen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

Artikelen gerelateerd aan stoompannen

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van stoompannen. Er zijn immers 173 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste stoompan kopen.