Bestenu

Beste stoompannen - dec. 2022

Met meer dan 193 stoompannen op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Op deze pagina vind je de beste stoompannen in een handige lijst
01Score: 9.5
Kinghoff 3315 stoompan
Kinghoff 3315 stoompan
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.4
Imperial Kitchen Stoompan
Imperial Kitchen Stoompan
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.1
Stoompan 3.1 L
Stoompan 3.1 L
Ga naar laagste prjis
04Score: 9
Kinghoff 3318 stoompan
Kinghoff 3318 stoompan
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.8
Klausberg Stoompan
Klausberg Stoompan
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.6
WMF Vitalis Stoom-en braadpan
WMF Vitalis Stoom-en braadpan
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.4
Joseph Joseph M-Cuisine Stomer
Joseph Joseph M-Cuisine Stomer
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.9
Klausberg 7135
Klausberg 7135
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.3
BIKO
BIKO
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.8
Kinghoff stoompan KH-3316
Kinghoff stoompan KH-3316
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Stoompan Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Je wilt op een gezondere manier koken. Zo kom je al snel bij een stoompan uit! Waar je op let bij aankoop van een stoompan, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten stoompannen zijn er?

Stoompannen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Zo zijn er ronde stoompannen met een diameter van 26 centimeter, maar ook ronde stoompannen met een diameter van 20 centimeter. Soms bestaat de set uit drie lagen, maar er zijn ook sets verkrijgbaar met maar één laag. Daarnaast zijn er ook rechthoekige stoompannen te koop.

Er zijn speciale stoompannen waarmee je kookt op een inductiekookplaat en er zijn stoompannen waarmee je ook kunt braden. Er zijn tevens elektrische stoompannen te koop: deze worden stoomkokers genoemd. Een goede stoomkoker werkt hetzelfde als een stoompan, maar deze werkt op elektriciteit.

Wat kan ik bereiden in een stoompan?

Een stoompan leent zich uitstekend voor het stomen van vis, vlees en groente. Vooral vis is een populaire keuze om te stomen, omdat vis zijn zachte, sappige structuur behoudt. Daarnaast is het stomen van groente in een stoompan een droom! Doordat je groente niet in water wordt gekookt, blijven voedingstoffen zoals vitaminen, beter behouden.

Daarnaast zal het nooit te heet in de pan worden waardoor wederom voedingstoffen beter worden behouden, maar dat niet alleen: vooral groente behoudt zijn structuur. Je komt niet met zachte, slappe groente te zitten.

Is een stoompan veilig?

Een stoompan is veilig, maar zoals bij elke andere pan, gebruik je je gezonde verstand als je je pan in gebruik neemt. De handvaten en de buitenkant van de pan kunnen warm worden. Als je het deksel opent, kan er bovendien hete stoom ontsnappen waar je je aan kunt verbranden. Een stoompan is kortom niet minder veilig als een andere pan, maar voorzichtigheid is geboden.

Kan een stoompan in de vaatwasser?

Veel stoompannen zijn geschikt voor in de vaatwasser. Het is echter niet aan te raden om je pan altijd in de vaatwasser te zetten. Vaatwastabletten zijn agressief en het water is vaak erg heet waar je pan niet tegen bestand is. Was daarom je stoompan liever af met de hand. Zo gaat hij langer mee.

Waar let ik op bij het gebruik van een stoompan?

Het is belangrijk dat je niet teveel water in een stoompan doet. Zodra je voedingswaren in het water liggen, worden ze niet meer gestoomd, maar gekookt. Koken is natuurlijk prima, daar gebruik je je stoompan niet voor. Daarnaast is het belangrijk dat al je ingrediënten ongeveer even groot zijn.

Heb je bijvoorbeeld kleine en grote stukken vlees, dan kan het zijn dat je grote stukken vlees minder gaar zijn dan de kleinere stukken vlees. Hetzelfde geldt voor groenten. Let er daarnaast op dat je je ingrediënten niet te lang stoomt. De temperatuur ligt weliswaar lager bij stomen, maar als je te lang stoomt, verlies je uiteindelijk toch de structuur van je eten.

Hoe gebruik ik een stoompan?

Stoompannen zijn eenvoudig in gebruik. Haal als eerste het stoommandje uit de pan en vul de pan met een vloeistof. De meeste mensen denken dat dit water moet zijn, maar elke niet-vette vloeistof is geschikt. De meest voor de hand liggende vloeistof is water, maar je stoomt ook met bouillon of rode wijn.

Let op dat de vloeistof het mandje niet raakt, anders kook je de inhoud hiervan. Houd daarom ongeveer drie centimeter ruimte tussen het mandje en de vloeistof. Plaats nu de ingrediënten in het mandje. Zorg ervoor dat de ingrediënten allemaal ongeveer even groot zijn. Op deze manier zijn ze tegelijkertijd gaar. Verspreid vervolgens alle ingrediënten over één laag.

Gebruik je een pan die meerdere lagen heeft? Leg dan de voedingswaren die een langere bereidingstijd hebben onderin. Hierdoor hoef je niet alle lagen op te tillen als bijvoorbeeld je groente eerst klaar is. Plaats je stoompan nu op de warmtebron. Stomen op een goede inductiekookplaat gaat het beste. Hiermee kun je namelijk probleemloos op een lage stand beginnen.

Zodra je pan begint met stomen, gaat de bereidingstijd in. De ideale temperatuur ligt tussen de 80 en 90 °C. Een thermometer komt zodoende goed van pas bij een stoompan: hiermee houd je de temperatuur nauwlettend in de gaten.

hero illustration

Hoe komt deze leuke stoompan lijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de het winkelonderzoek naar de beste stoompan ook!
In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over stoompannen, maar vandaag helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle stoompannen die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke stoompannen het best over de toonbank gaan
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van stoompannen stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!
illustration
hero illustration

De beste stoompannen in een makkelijke lijst

1 - Kinghoff 3315 stoompan

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze stoompan van KINGHOFF is een must voor iedere keuken. De stoompan is niet alleen zeer praktisch maar ziet er ook nog eens erg strak en modern uit. Deze stoompan is vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal en heeft mede hierom een lange levensduur. De stoompan bestaat uit twee delen en een deksel van Ø 18cm. De 9-laags bodem is ideaal voor behoud van warmte. - Geschikt voor alle soorten kookplaten (incl.inductie). - De stoompannenset is natuurlijk vaatwasmachinebestendig.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Imperial Kitchen Stoompan

Loading..
Ga naar laagste prjis

Kwalitatieve stoompan voor iedere warmtebron Eigenschappen: - RVS - Ø20cm - 3 delig Simpel in gebruik U vult de onderste pan met water, maximaal tot enkele centimeters onder de rand waar de stoominzet eindigt. Vervolgens vult u de stoominzet met de te stomen groenten, vis, vlees, aardappelen of rijst. U zet de pan op uw warmtebron en zet deze aan. De ingrediënten stomen nu gaar. Alle warmtebronnen Deze pan is te gebruiken op elke warmtebron (inductie, gas, keramisch, etc.) Handwas Om het artikel zo lang mogelijk goed te houden, kunt u het product het best met de hand wassen. Stoompan - 3-delig - Ø20cm - RVS

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Stoompan 3.1 L

Loading..
Ga naar laagste prjis

De meest gezonde manier van eten bereiden is koken in stoom. Daardoor blijven waardevolle vitamines en mineralen behouden en ook de kleur van de groenten blijft zoals het hoort. Groenten blijven zacht maar wel beetgaar, vis valt niet uit elkaar. In stoom droogt niets uit en brandt niets aan. Ook het stomen van gare rijst of het met stoom verwarmen van bapao of dim-sum, de gerechten behouden hun intense eigen smaak. De uitstekende warmteoverdracht van waterdamp zorgt ervoor, dat ingrediënten ook van binnen gelijkmatig gaar worden. De stoompan is vervaardigd uit 18/10 roestvrijstaal. De onderste pan is voorzien van een gekapselde sandwich bodem voor snelle warmte geleiding. De roestvrijstalen stoominzet met stoomgaatjes in de bodem maar ook in de zijkant net als vroeger. De handige glasdeksel geeft tijdens het bereiden goed zicht op het stoomproces. De druppeltjes houden het zicht vrij tijdens het stomen. Het kleine overdruk gaatje in het glasdeksel voorkomt klepperen of te veel stoomverlies. De stoominzet kan ook dienen als vergiet en de onderpan met deksel als kookpan. De stoompan is geschikt voor alle warmtebronnen als gas, elektra, keramisch, halogeen en inductie. De 24 cm. is geschikt voor 4-6 personen. Deze set bestaat uit : -pan 20 cm diameter - stoominzet - glas deksel Eigenschappen : - Gezond eten door stomen - Roestvrijstaal 18/10 - Gaatjes in de zijkant van stoominzet - Vaatwasmachine bestendig - Stootvast glasdeksel voor koken/kijken zonder stoomverlies - Geschikt voor alle warmtebronnen, gas, elektra, keramisch, halogeen en inductie - Stoominzet is ook een vergiet

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Kinghoff 3318 stoompan

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze stoompan van KINGHOFF is een must voor iedere keuken. De stoompan is niet alleen zeer praktisch maar ziet er ook nog eens erg strak en modern uit. Deze stoompan is vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal en heeft mede hierom een lange levensduur. De stoompan bestaat uit twee delen en een deksel van Ø 24cm. De 9-laags bodem is ideaal voor behoud van warmte. - Geschikt voor alle soorten kookplaten (incl.inductie). - De stoompannenset is natuurlijk vaatwasmachinebestendig.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Klausberg Stoompan

Loading..
Ga naar laagste prjis

De meest gezonde manier van eten bereiden is koken in stoom. Daardoor blijven waardevolle vitamines en mineralen behouden en ook de kleur van de groenten blijft zoals het hoort. Groenten blijven zacht maar wel beetgaar, vis valt niet uit elkaar. In stoom droogt niets uit en brandt niets aan. Ook het stomen van gare rijst of het met stoom verwarmen van bapao of dim-sum, de gerechten behouden hun intense eigen smaak. De uitstekende warmteoverdracht van waterdamp zorgt ervoor, dat ingrediënten ook van binnen gelijkmatig gaar worden. De Relance stoompan is vervaardigd uit 18/10 roestvrijstaal. De onderste pan is voorzien van een gekapselde sandwich bodem voor snelle warmte geleiding. De roestvrijstalen stoominzet met stoomgaatjes in de bodem maar ook in de zijkant net als vroeger. De handige glasdeksel geeft tijdens het bereiden goed zicht op het stoomproces. De druppeltjes houden het zicht vrij tijdens het stomen. Het kleine overdruk gaatje in het glasdeksel voorkomt klepperen of te veel stoomverlies. De stoominzet kan ook dienen als vergiet en de onderpan met deksel als kookpan. De stoompan is geschikt voor alle warmtebronnen als gas, elektra, keramisch, halogeen en inductie. De 18 cm. is geschikt voor 3-6 personen. Deze set bestaat uit : - 3 pannen 18 cm diameter - stoominzet - glas deksel Eigenschappen : - Gezond eten door stomen - Roestvrijstaal 18/10 - Gaatjes in de zijkant van stoominzet - Vaatwasmachine bestendig - Stootvast glasdeksel voor koken/kijken zonder stoomverlies - Geschikt voor alle warmtebronnen, gas, elektra, keramisch, halogeen en inductie - Stoominzet is ook een vergiet

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - WMF Vitalis Stoom-en braadpan

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de WMF Vitalis Stoom-/Braadpan kan je allerlei soorten ingrediënten stomen, stoven en braden. Het werk voor jou als kok wordt dankzij deze pan gemakkelijker gemaakt en de ingrediënten behouden hun volle aroma, veel meer kleur en veel meer vitaminen dan bij traditioneel koken het geval is. WMF Vitalis Stoom-en braadpan - Ø 28 cm Gemaakt van Cromargan 18/10 roestvrij staal Perfecte warmtegeleiding door de TransTherm® universele inductie bodem Met thermometer voor efficiënt koken. Deze kan van de pan verwijderd worden Brede schenkrand voor druppelvrij gieten Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie Geschikt voor in de oven tot180°C met deksel en tot 250°C zonder deksel Geschikt voor reiniging in de vaatwasser. LET OP: de thermometer niet! De WMF Vitalis Stoom-/Braadpan is rond en heeft een diameter van 28 cm. Het heeft een capaciteit van ongeveer 5 liter. De stoom-/braadpan is een gesloten systeem voor op de kookplaat. Vul de bodem van de pan met een kleine hoeveelheid water of bouillon en plaats vervolgens het stoomrek in de pan. Tip: je kan met dit water doen wat je maar wilt! Leg er bijvoorbeeld een heerlijk takje tijm in, basilicum, peterselie, munt enzovoort. Dankzij het gesloten systeem en de stoomeigenschappen trekt de smaak dan in het water waardoor je een extra flavour eraan toevoegt. Leg vervolgens de ingrediënten op het stoomrek en plaats de deksel op de pan. Het glazen deksel bevat een siliconen rand die de pan goed afsluit en de ingebouwde thermometer zorgt ervoor dat je de temperatuur nauwlettend in de gaten kunt houden. Je hoeft de deksel dan niet meer op te tillen om het kookproces te controleren en er ontsnapt geen stoom! Neem nu lekker pauze, laat de pan het werk doen. Alle ingrediënten (denk aan vlees, vis en groenten) komen niet in contact met het water, niets brandt aan, niets droogt uit en zo blijven dus de meeste vitaminen bewaart. Maar er is meer: ook kan je bijvoorbeeld een porseleinen bak op het stoomrek plaatsen om zo ook heerlijke puddingen en vlaaien te maken. Alle WMF Stoom-/braadpannen zijn uiterst duurzaam, vormvast, hygiënisch, zuurbestendig, smaakneutraal en geschikt voor in de oven en de vaatwasser dankzij het hoogwaardige materiaal: Cromargan® 18/10 roestvrij staal. Daarnaast wordt de warmte tijdens het koken snel en gelijkmatig opgeslagen door de hele pan en ook voor langere tijd opgeslagen dankzij de TransTherm® universele bodem. Zodra de warmte is opgeslagen kan het fornuis dus lager worden gezet, wel zo energiebesparend. Productvoordelen: Deze WMF Stoom en Braadpan in één zorgt ervoor dat je verschillende gerechten kunt stomen, stoven en braden. Het glazen deksel bevat een siliconen rand die de pan helemaal afsluit en de ingebouwde thermometer zorgt ervoor dat je altijd de temperatuur van jouw gerecht in de gaten kunt houden. Deze pan is geschikt voor in de oven en de vaatwasser. In de WMF Vitalis kan je perfect mals en delicaat koken. De ingrediënten liggen in de stoominzet en worden gaar door de stoom, zonder dat het met het water in contact komt. Hierdoor behoud je meer vitaminen & mineralen en geniet je van optimale smaak.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Joseph Joseph M-Cuisine Stomer

Loading..
Ga naar laagste prjis

* Magnetronbestendig * Stapelbaar * BPA Vrij en vaatwasmachinebestendig Met de M-Cuisine Stomer van Joseph Joseph bereid u snel en eenvoudig een complete gezonde maaltijd uit de magnetron. Alle losse onderdelen zijn afzonderlijk van elkaar te stapelen en te gebruiken. De onderste pot met een inhoud van 2 liter heeft een handvat net als het deksel om de stomer eenvoudig te verplaatsen. Voor het bereiden van groenten, kip, vis enzovoorts. Vaatwasmachinebestendig en BPA vrij. Over Joseph Joseph Joseph Joseph is een Engels merk en staat al jaren aan de top als het gaat om functionele keukenaccessoires. De tweeling broers Richard en Anthony Joseph ontwerpen en produceren vanaf 2002 de beste en meest hippe accessoires voor “the perfect kitchen” . Zij hebben al vele prachtige prijzen gewonnen met de ontwerpen van hun artikelen. Ze zijn wereldwijd bekend en erkend. Een prachtig merk met geweldige producten voor keukenhulpen, schoonmaken en slim opbergen. Joseph Joseph staat bekend om zijn functionaliteit gecombineerd met kleur, opvallend ontwerp en oog voor detail.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Klausberg 7135

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Klausberg stoompan maakt koken tot een gemak. Door de meer-laagse rvs bodem van de pan zorgt dit voor een optimale warmte verspreiding. Door de afgeronde bodem is deze stoompan set gemakkelijk schoon te maken. Specificaties Materiaal : Roestvrijstaal Geperforeerdepannen voor te stomen Geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie Vaatwasmachine (advies met de hand afwassen) Ø 18x9 cm –2,5L (alleen de onderste pan) Let op: Kan zwaar aanvoelen Door een brede vlam kunnen de handvatten warm worden. Alle warmtebronnen: De term alle warmtebronnen betekend, dat alle pannen geschikt zijn voor. Elektrisch, gas,halogeen, keramisch en inductie platen. Let u wel op dat wanneer een pannenset op gas heeft gestaan deze niet meer gebruikt kan worden voor andere platen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - BIKO

Loading..
Ga naar laagste prjis

De couscous pannen van BIKO zijn een stuk duurzamer, ze kunnen beter hitte verdragen dus gaan langer mee. oor de gladde marmeren laag bakt niets aan en is de pan erg makkelijk schoon te maken. Ook komen er geen giftige stoffen vrij zoals bij Teflon pannen wel het geval is. Nog een voordeel van marmeren coating boven keramische coating is dat de marmeren laag zwart is waardoor hij minder snel zal verkleuren. Wanneer gebruik je een couscous pan? Deze couscous pan is uitermate geschikt voor het voorbereiden en koken van couscous, maar tevens voor het stomen van groente, aardappelen, vis, vlees of rijst. Werking couscous pan In de onderste laag van de pan zit een laagje water, daarboven een stoom mandje waarin het product dat je wilt stomen ligt. Er is geen contact met het water, waardoor het garen heel geleidelijk gaat. Dit heeft enkele voordelen, bijvoorbeeld dat vitamines, aroma, mineralen en smaak beter behouden blijven. Erg gezond ook dus! Kenmerken Merk: Biko Kleur: Zwart Materiaal: Staal, aluminium en marmeren coating Inhoud: 6, 8 en 12 liter Vaatwasserbestendig: Ja Geschikt voor soort warmtebron: Voor alle warmtebronnen, ook voor inductie Bijzonderheden: De marmeren coating bevat geen giftige stoffen zoals PFOA. Leveringsomvang 1x BIKO couscous pan 1x Deksel Belangrijk! Gebruik geen extreem hoge temperaturen. De handvatten van deze set kunnen heet worden. Wij raden daarom pannenlappen of ovenhandschoenen aan. Gebruik geen harde spons en scherp metalen keukengerei zoals vorken en messen op de binnenste coating. Laat een leeg couscous pan na het koken niet op een hete brander of in een verwarmde oven staan. Plaats handgrepen weg van directe hitte. Bewaar na het koken geen voedsel in uw couscous pan, maar gebruik een andere bak.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Kinghoff stoompan KH-3316

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze stoompan van KINGHOFF is een must voor iedere keuken De stoompan is niet alleen zeer praktisch maar ziet er ook nog eens erg strak en modern uit. Deze stoompan is vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal en heeft mede hierom een lange levensduur. De stoompan bestaat uit drie delen en een deksel van Ø 18cm. Ideaal om meerdere gerechten in één keer klaar te maken. Stomen met deze 4-delige stoomset is niet alleen kostenbesparend maar ook zeer gezonden doordat alle vitaminen tijdens het stomen bewaard blijven. De gelaagde bodem is ideaal voor behoud van warmte. - Geschikt voor alle soorten kookplaten (incl.inductie). - De stoompannenset is natuurlijk vaatwasmachinebestendig.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

Artikelen overeenkomstig aan stoompannen

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van stoompannen. Er zijn namelijk 193 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste