Bestenu

Beste Spiraalsnijder - Jan. 2022

Met meer dan 88 spiraalsnijders op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Hieronder vind je de beste spiraalsnijders in een handige lijst
hero illustration

De Bestenu Spiraalsnijder Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 26, 2021


Met een spiraalsnijder tover je je groenten om in slierten! Op deze manier maak je de mooiste regenboogsalade en heb je geen afval als je gaat roerbakken. Hieronder lees je waarop je let bij het kopen van een spiraalsnijder.

Hoe werkt een spiraalsnijder?

Een handmatige spiraalsnijder is te vergelijken met een puntenslijper. Hij slijpt als het ware je groente waarbij het "afval" de slierten zijn. Er zijn ook spiraalsnijders die horizontaal werken. Bij deze spiraalsnijder klem je de groente tussen de twee delen van de snijder. Met de zwenkhendel draai je de groente rond waardoor de slierten eraf worden "geslepen".

Verticale spiraalsnijders zijn vaak elektrisch: je duwt de groente door de opening en de machine doet de rest zelf.

De voordelen van een spiraalsnijder

Het gebruik van een spiraalsnijder laat je eten er niet alleen leuker uitzien, het is ook nuttig als je je pasta wilt vervangen door groente. Bij veel diëten waar koolhydraten vermeden worden, vervang je deze door bijvoorbeeld slierten komkommer.

Het ondersteunt daarnaast een glutenvrij dieet en bespaard je tijd in de keuken, omdat het sneller gaar is. De meeste kinderen eten probleemloos sliertjes groente, terwijl een heel stuk groente vaak wordt afgewezen. Hetzelfde geldt voor fruit wat je door de spiraalsnijder haalt.

Welke groente kan ik gebruiken met een spiraalsnijder?

Vooral de stevigere, harde groenten zijn geschikt. Denk aan: courgette, wortel, zoete aardappel, rettich, selderijknol, pastinaak, raapknol, bietjes, koolraap, pompoen. Dit betekent niet dat de zachtere groente ongeschikt zijn. Komkommer gaat meestal ook prima.

Het is leuk om te experimenteren en alleen op die manier kom je erachter of je groente geschikt is voor je spiraalsnijder.

Kan ik de bladen van een spiraalsnijder verwisselen?

Meestal zijn de snijbladen van een spiraalsnijder niet te vervangen. Er zijn daarentegen modellen te koop waarbij dit wel mogelijk is.

Hoe maak je een spiraalsnijder schoon?

Je maakt een spiraalsnijder het beste schoon met een borsteltje. Hiermee haal je het meeste vuil weg. Daarna was je deze af in een warm sopje of, als de spiraalsnijder vaatwasbestendig is, kan hij de vaatwasser in.

Kan een spiraalsnijder in de vaatwasser?

De meeste spiraalsnijders zijn geschikt voor de vaatwasser, maar dit hangt van het model af.

hero illustration

Hoe komt deze geweldige spiraalsnijder ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste spiraalsnijder ook!
Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over spiraalsnijders, maar vandaag helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle spiraalsnijders die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke spiraalsnijders het best verkopen
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van spiraalsnijders stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

De beste spiraalsnijders in een oogopslag

Producten gerelateerd aan spiraalsnijders

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van spiraalsnijders. Er zijn namelijk 88 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste spiraalsnijder kopen.