Bestenu

Je Sonos Koppelen aan tv Doe je Zo!

Je hebt een Sonos, en nu? Juist - je moet je Sonos aan je tv koppelen. Lees hier hoe je dat precies doet.

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Je Sonos Koppelen aan tv Doe je Zo!

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Als Sonos-expert ben ik er om je te helpen met het koppelen van je Sonos aan je tv (of andere smartspeaker). Hieronder ga ik in op enkele veelgestelde vragen en geef ik tips over het aansluiten van je Sonos op je tv.

Hoe koppel ik mijn Sonos aan de tv?

Stap 1: Controleer welke aansluiting je tv heeft

Controleer eerst welke aansluiting je tv heeft. Als je tv een optische aansluiting heeft, kun je een Sonos Beam, Sonos Playbar of Sonos Arc aansluiten. Als je tv een HDMI ARC-aansluiting heeft, is de Sonos Arc de beste keuze.

Stap 2:Sluit de Sonos aan op je tv

Sluit je Sonos-systeem aan op je tv met behulp van een optische kabel of HDMI ARC-kabel, afhankelijk van de aansluiting op je tv. Zorg ervoor dat de juiste kabel is aangesloten op je Sonos-systeem en op je tv. Het formaat van je tv maakt hierbij niet uit, of het nu een 32 inch tv is of een 65 inch tv.

Stap 3: Pas de instellingen aan op je tv

Ga naar de instellingen op je tv en zoek naar de optie om het geluid uit te sturen via de optische of HDMI ARC-aansluiting. Schakel deze optie in en stel het volume in op een geschikt niveau.

Stap 4: Geniet van je Sonos-systeem op je tv!

Nu je Sonos is aangesloten op je 55 inch tv, ben je klaar om te genieten van een betere geluidskwaliteit bij het kijken naar films en series. Vergeet niet om de instellingen op je Sonos-systeem aan te passen via de Sonos-app om de beste geluidskwaliteit te verkrijgen.

Soms is het nodig je Sonos te resetten!

Kan het geluid van de tv via Sonos worden afgespeeld?

Ja, dat kan zeker! Je kunt je Sonos-systeem zo instellen dat het het geluid van je televisie afspeelt. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van het type Sonos-systeem dat je hebt.

Welke Sonos werkt op de tv?

Er zijn verschillende Sonos-producten die op je tv kunnen worden aangesloten, afhankelijk van de aansluiting op je tv. Als je een optische aansluiting op je tv hebt, kun je bijvoorbeeld een Sonos Beam, Sonos Arc of Sonos Playbar aansluiten. 

Als je een HDMI ARC-aansluiting hebt, is de Sonos Arc de beste optie. Er zijn ook andere manieren om je Sonos-systeem op je tv aan te sluiten, bijvoorbeeld via de hoofdtelefoonaansluiting of via een RCA-kabel.

Kan je een Sonos verbinden via bluetooth?

Nee, Sonos ondersteunt geen bluetooth-verbindingen. Het is echter wel mogelijk om je smartphone of tablet te gebruiken als afstandsbediening om je muziek af te spelen via de Sonos-app. 

Daarnaast biedt Sonos verschillende andere opties om muziek af te spelen, zoals via wifi of Apple AirPlay 2.

Kan je een Sonos gebruiken zonder wifi?

Nee, Sonos is ontworpen om verbinding te maken met wifi. Je hebt wifi nodig om je Sonos-systeem teinstalleren en te gebruiken. 

Zonder wifi kan je Sonos niet communiceren met andere Sonos-speakers of toegang krijgen tot muziekstreamingdiensten. Zorg er dus voor dat je wifi hebt voordat je je Sonos-systeem aanschaft.

Conclusie

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om je Sonos-systeem op je televisie aan te sluiten. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met de Sonos klantenservice. Veel luisterplezier!