Bestenu

Sfeervol je Slaapkamer Inrichten

Rust, warmte en sfeer: dat wil je in je slaapkamer. Lees hier hoe je je slaapkamer inricht!

Geschreven door:
Geredigeerd door: Luca Nowak
Sfeervol je Slaapkamer Inrichten

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Je slaapkamer is een plek waar je tot rust komt en je batterijen oplaadt voor de volgende dag. Het is daarom belangrijk dat deze kamer rustgevend en comfortabel is ingericht. Je slaapkamer inrichten is niet moeilijk.

Maar hoe pak je dat aan? In dit artikel geef ik je een aantalhandige tips voor het inrichten van je slaapkamer. Deze tips zijn ook handig voor het inrichten van je kelder, vooral als je van je kelder een slaapkamer wilt maken!

Kies voor rustige kleuren

Kleuren hebben veel invloed op ons gevoel. In de slaapkamer wil je vooral tot rust komen, daarom is het verstandig om te kiezen voor rustige kleuren. Denk hierbij aan wit, grijs, beige of pasteltinten. Vermijd felle kleuren, deze kunnen juist zorgen voor onrust en prikkels.

Denk ook goed na over de vloerbedekking voor in je slaapkamer. De kleur, het type vloerbedekking en je budget. Tapijt geeft bijvoorbeeld een andere uitstraling dan laminaat. Maak je zelf meubels, let dan ook op de kleur. Dit geldt ook wanneer je zelf je bed maakt.

Zorg voor goede verlichting

Verlichting is ook belangrijk in de slaapkamer. Zorg voor voldoende licht om bijvoorbeeld je boek te kunnen lezen, maar ook voor sfeerverlichting om tot rust te komen. Kies voor warm licht in plaats van fel licht, dit werkt rustgevender.

Creëer voldoende opbergruimte

Een opgeruimde slaapkamer zorgt voor rust en overzicht. Creëer daarom voldoende opbergruimte voor bijvoorbeeld kleding, beddengoed en accessoires. Kies voor kasten die passen bij de stijl van de kamer en zorg ervoor dat alles netjes opgeborgen is.

Wil je meer ruimte op zolder? Zorg dan voor een goede zolderindeling.

Kies voor comfortabel beddengoed

Een goed bed is onmisbaar voor een goede nachtrust. Kies daarom voor een comfortabel matras en goed beddengoed. Hierbij is het belangrijk om te letten op het materiaal en de dikte van het dekbed. Kies voor materialen die ademen en comfortabel aanvoelen op de huid. Dit helpt ook bij een koele slaapkamer in de zomer.

Conclusie

Met deze tips kan jij jouw slaapkamer omtoveren tot een rustgevende en comfortabele plek waar je tot rust kunt komen. Door te kiezen voor rustige kleuren, goede verlichting, voldoende opbergruimte en comfortabel beddengoed, slaap jij heerlijk. 

Is een nieuwe inrichting niet voldoende? Kies dan voor een slaapkamerverbouwing. Veel werk, maar dan heb je wel wat.

Vergeet ook niet om persoonlijke accenten toe te voegen, zoals een foto of schilderij, om de kamer helemaal eigen te maken. Slaap lekker!