Bestenu

Te Warm? Tijd om je Slaapkamer te Koelen!

Heerlijk, zo'n warme zomeravond! Maar je huis moet koel zijn en hier lees je hoe je dat voor elkaar krijgt.

Geschreven door:
Geredigeerd door: Luca Nowak
Te Warm? Tijd om je Slaapkamer te Koelen!

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Met de zomer in aantocht kan het in de slaapkamer al snel te warm worden om comfortabel te kunnen slapen. Gelukkig zijn er manieren om zelf je slaapkamer te koelen zonder een dure airconditioning aan te schaffen. 

In dit artikel geef ik je een lijst aan benodigdheden en tips en weetjes om jouw slaapkamer koel te houden tijdens warme zomernachten.

Wat heb ik nodig?

  • Ventilator
  • Koelelementen
  • Kussensloop
  • Handdoek

Alle tips op een rijtje

Probeer de onderstaande tips en geniet van een koele slaapkamer!

Houd overdag de ramen en gordijnen dicht 

Tijdens de warmste uren van de dag, tussen 11.00 uur en 16.00 uur, kan de temperatuur in de slaapkamer flink oplopen. Om te voorkomen dat de warmte binnenkomt, kun je overdag de ramen en gordijnen dicht houden. Zo blijft de warmte buiten en blijft de slaapkamer koel.

Creëer een luchtstroom 

Om de slaapkamer koel te houden is het belangrijk dat er voldoende luchtstroom is. Zet daarom tijdens de avond en nacht de ramen open en creëer een luchtstroom door een ventilator te plaatsen. Richt de ventilator op jezelf voor extra verkoeling.

Gebruik koelelementen 

Koelelementen zijn een goedkope manier om je slaapkamer te koelen. Leg ze in de vriezer en plaats ze voor het slapengaan in een kussensloop of wikkel ze in een handdoek en leg ze in bed. Zo blijft het bed koel en kun je comfortabel slapen.

Zet geen elektronische apparaten aan 

Elektronische apparaten zoals computers en televisies geven warmte af en kunnen de temperatuur in de slaapkamer flink op laten lopen. Zet daarom geen elektronische apparaten aan in de slaapkamer en haal stekkers uit het stopcontact om te voorkomen dat apparaten toch warmte afgeven.

Nog meer tips en weetjes

  • Plaats een bak met ijs voor de ventilator voor extra verkoeling
  • Zorg voor voldoende ventilatie in huis, ook overdag
  • Draag luchtige kleding om de warmte kwijt te kunnen
  • Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven tijdens warme zomernachten
  • Richt je slaapkamer zo in, dat je eenvoudig je ramen opent.
  • Pas deze tips ook toe om jezolder te koelen!

Conclusie

Met deze simpele stappen en benodigdheden kun je zelf je slaapkamer koelen tijdens warme zomernachten. Wil je je slaapkamer verbouwen? Ook daar hebben we een stappenplan voor! 

Hopelijk slaap je inmiddels weer goed! Bedankt voor het lezen en slaap lekker!