Bestenu

Van Opslagruimte tot Gezellige Kelder: Tips voor je Kelder Inrichten

Je kelder hoeft geen saaie ruimte te zijn!

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Van Opslagruimte tot Gezellige Kelder: Tips voor je Kelder Inrichten

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Een kelder is vaak een vergeten ruimte in huis. Maar wist je dat je er veel meer mee kunt doen dan alleen als opslag gebruiken? Het inrichten van een kelder kan namelijk zorgen voor extra leefruimte en waarde toevoegen aan je woning. 

Soms is het nodig om je kelder te verbouwen voordat je aan de slag gaat: hou hier rekening mee. In dit artikel delen we handige tips en ideeën om van jouw kelder een gezellige en praktische leefruimte te maken. 

Alle tips op een rijtje

Hieronder heb ik handige tips voor je op een rijtje gezet. Gebruik deze tips ook wanneer je je slaapkamer gaat inrichten!

Maak een plattegrond 

Voordat je begint met het inrichten van je kelder, is het handig om een plattegrond te maken. Zo kun je goed bepalen welke ruimtes je wilt creëren en waar je deze wilt plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speelkamer voor de kinderen, een thuisbioscoop of een extra slaapkamer.

Verlichting 

Een kelder is vaak een donkere ruimte, dus goede verlichting is belangrijk. Kies voor meerdere lichtbronnen, zoals staande lampen, wandlampen en plafondlampen. Zo creëer je verschillende sferen en kun je de verlichting aanpassen aan de activiteit in de ruimte.

Vloer en wanden 

De vloer en wanden zijn belangrijk voor de sfeer in de kelder. Kies voor een vloer die tegen vocht kan, zoals tegels of vinyl. Voor de wanden kun je kiezen voor verf, behang of zelfs tegels. Houd hierbij rekening met de lichtinval en de gewenste sfeer in de ruimte.

Meubels en accessoires 

Kies voor meubels en accessoires die passen bij de activiteit in de kelder. Voor een speelkamer zijn bijvoorbeeld opbergkisten en speelgoedrekken handig, terwijl je voor een thuisbioscoop comfortabele stoelen en een groot scherm nodig hebt. Accessoires, zoals kussens en plaids, zorgen voor extra sfeer en gezelligheid.

Conclusie 

Een kelder inrichten is een leuke uitdaging en kan zorgen voor extra leefruimte en waarde toevoegen aan je woning. Door een goede plattegrond te maken, de verlichting en de vloer en wanden goed te kiezen en de juiste meubels en accessoires toe te voegen, maak je van jouw kelder een gezellige en praktische leefruimte. Bedankt voor het lezen!