Wat is de beste Platenspeler van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 juli, 2024

Het kopen van een goede Platenspeler is een lastige opdracht. Wat is de beste Platenspeler van 2024? Na het onderzoeken van 1829 Platenspelers kwam de Rega Planar 1 Plus als beste uit onze Platenspeler-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Platenspelers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Platenspelers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Platenspeler-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Platenspelers

1Score: 9.9
Rega Planar 1 Plus
Rega Planar 1 Plus
Rega
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Technics SL-1500C
Robuust gebouwd; uitzonderlijke audio zonder complicaties; stijlvol ontwerp
Technics SL-1500C
Technics
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Pro-Ject Primary E
Uitstekende waarde, uitstekende kosteneffectiviteit
Pro-Ject Primary E
Pro-Ject
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Audio-Technica AT-LP60XBT Draaitafel met riemaandrijving
Audio-Technica AT-LP60XBT Draaitafel met riemaandrijving
Audio-Technica
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Pro-Ject Debut Pro
Hoogwaardige draaitafel met bekroonde prestaties en design
Pro-Ject Debut Pro
Pro-Ject
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Cambridge Audio Alva TT V2
Cambridge Audio Alva TT V2
Cambridge Audio
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Sony PS-LX310BT Belt Drive Turntable
Sony PS-LX310BT Belt Drive Turntable
Sony
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Pro-Ject Audio Systems Debut Carbon
Pro-Ject Audio Systems Debut Carbon
Pro-Ject Audio Systems
Ga naar laagste prijs
9Score: 9
Pro-Ject Debut Carbon Evo
Pro-Ject Debut Carbon Evo
Pro-Ject
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
Clearaudio Concept
Clearaudio Concept
Clearaudio
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Platenspeler Koopgids

De platenspeler is helemaal terug van weggeweest. Je haalt met een platenspeler echt een stukje nostalgie in huis. Er zijn verschillende platenspelers verkrijgbaar en welke de beste keuze voor je is, hangt van jouw behoeften af. Daarom leg ik je hieronder uit waar je op let bij aankoop van een platenspeler.

Wat voor soorten platenspelers zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten platenspelers verkrijgbaar. Een volautomatische platenspeler voert alle handelingen die nodig zijn om een plaat te kunnen spelen, zelf uit. Dit betekent dat het positioneren van de naald, het laten zakken van de naald en, na afloop van de plaat het terug optillen van de naald allemaal automatisch gebeurt.

Hierna volgt de halfautomatische platenspeler. Bij deze platenspeler laat je zelf de naald zakken aan het begin van de plaat. In de meeste gevallen gaat de naald wel zelf terug naar de rustpositie wanneer de muziek is afgelopen.

Een handmatige platenspeler doet niets zelf. Je positioneert de naald zelf op de plaat en brengt deze terug als de plaat is afgelopen.

Wat heb ik nodig voor een platenspeler?

Sommige platenspelers hebben een versterker nodig, maar de meeste platenspelers die je nu koopt, zijn vrij compleet. Soms zijn de speakers ingebouwd. Mochten de speakers niet zijn ingebouwd of wil je speakers van betere kwaliteit, dan koop je externe speakers die je aansluit op je platenspeler.

Kan ik mijn speakers aansluiten op een platenspeler?

Op de meeste platenspelers sluit je je eigen speakers of een versterker aan. Een andere optie is om een platenspeler te kopen met ingebouwde speakers. De kwaliteit van deze ingebouwde speakers laat vaak te wensen over waardoor de meeste mensen de voorkeur geven om externe speakers te gebruiken.

Hoe rijg je de snaar in een platenspeler?

Zorg allereerst dat de stekker uit het stopcontact is en verwijder de stofkap als dit mogelijk is. Vervolgens haal je het matje van het plateau. Daarna til je het plateau eraf. Let op: soms gaat dit erg lastig en moet je best wat kracht zetten. Twijfel je, neem je platenspeler dan mee naar een vakman om de snaar professioneel te laten rijgen.

Als het plateau eraf is, maak je het "snaar-pad" schoon. Hou nu het plateau ondersteboven en leg de nieuwe snaar om de binnenring van het plateau. Draai het plateau om en steek in één van de plateau-openingen een vinger onder de snaar. Laat het plateau zakken (met je vinger op de snaar).

Rek de snaar een beetje uit en leg deze onder motorpoelie. Leg het matje terug op het plateau en stop de stekker weer in het stopcontact. Je platenspeler is nu weer klaar voor gebruik!

Kan ik mijn platen digitaliseren met een platenspeler?

Sommige platenspelers zijn inderdaad geschikt voor het digitaliseren van je platen. Om je platen om te zetten in MP3's heeft je platenspeler een usb-uitgang nodig. Op deze manier verbind je de platenspeler met je computer.

Naast een usb-uitgang heb je ook de juiste software nodig. Soms wordt deze software met de platenspeler meegeleverd, maar niet altijd. Vaak is deze audio software niet gratis, dus let hier op bij de aankoop.

Zodra je de muziek digitaal hebt gemaakt, luister je deze via je computer, je smartphone of via een goede MP3-speler.

Waar staat LP voor?

De afkorting 'LP' staat voor 'langspeelplaat'. De afkorting 'lp' (kleine letters) staat voor 'laissez-passer', een tijdelijk reisdocument.

Worden er nog platen gemaakt?

Jazeker! De platenspeler is weer helemaal terug van weggeweest en daarmee zijn de bijbehorende langspeelplaten ook weer in opkomst. Steeds meer artiesten brengen weer muziek uit op vinyl. Behalve nieuwe platen, zijn er natuurlijk nog steeds de verzamelaars die altijd op zoek zijn naar uitbreiding van hun collectie. Dit zijn daarentegen geen nieuwe LP's.

hero illustration

Hoe testen we Platenspelers?

Om de beste Platenspeler te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Platenspeler-test hebben we 1829 Platenspelers vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Platenspeler-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Platenspeler-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Platenspeler-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Platenspeler in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1829 Platenspelers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Platenspelers op een rijtje

1. Rega Planar 1 Plus

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rega Planar 1 Plus

 • list plusUitzonderlijke geluidskwaliteit en prestaties voor een betaalbare prijs.
 • list plusZorgvuldige engineering met zorgvuldig ontworpen componenten, waaronder de motor, lagers, toonarm en cartridge.
 • list plusHandige, alles-in-één installatie met ingebouwde phono-voorversterker voor gebruiksgemak.

Nadelen Rega Planar 1 Plus

 • list plusSommige gebruikers geven misschien de voorkeur aan de flexibiliteit van aftermarket componenten die andere modellen bieden.
 • list plusVereenvoudigd ontwerp en constructiematerialen bieden mogelijk niet de aanpasbaarheid en high-end opties waar audiofielen naar op zoek zijn.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.49
Functionaliteit
9.63
Gebruiksgemak
10
Ik ben helemaal weg van de Rega Planar 1 Plus platenspeler! Deze betaalbare, instapklare platenspeler biedt uitzonderlijke geluidskwaliteit en prestaties. De zorgvuldige engineering van de motor, lagers, toonarm en cartridge is echt indrukwekkend. De RB110 toonarm en de Rega Carbon bewegende magneet cartridge voegen nog meer kwaliteit toe. En met handige functies zoals automatische biasaanpassing en stabiliserende voeten, is deze platenspeler echt een topper.

Wat mij vooral aanspreekt, is dat de ingebouwde phono-stage het gemakkelijk maakt om hem aan te sluiten op verschillende stereo- of actieve luidsprekersystemen. En het geluid is geweldig! Het weet de fijnste details en natuurlijke ritmes vast te leggen en levert een schone en gedetailleerde weergave. Het is echt een geweldige keuze voor zowel beginners als ervaren vinyl-liefhebbers.

Hoewel de Rega Planar 1 Plus op het gebied van geluidskwaliteit, gebruikersgemak en prijs echt uitblinkt, kan het zijn dat sommige gebruikers toch de flexibiliteit van aftermarket componenten missen. Ook is het belangrijk om te weten dat de eenvoudige ontwerp en materialen misschien niet voldoen aan de wensen van audiofielen die op zoek zijn naar meer aanpasbare en high-end opties.

Al met al is de Rega Planar 1 Plus platenspeler een fantastische keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare en hoogwaardige platenspeler. De combinatie van gemak, uitstekende geluidskwaliteit en gebruikersvriendelijk ontwerp maakt het een aantrekkelijke optie voor zowel beginners als ervaren vinyl-liefhebbers.🎶

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 3 weken

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Robuust gebouwd; uitzonderlijke audio zonder complicaties; stijlvol ontwerp: Technics SL-1500C

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Technics SL-1500C

 • list plusUitzonderlijke audiokwaliteit

Nadelen Technics SL-1500C

 • list plusOntbreekt aanvullende lijnuitgang met bijbehorende voorversterker

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.84
Functionaliteit
9.41
Gebruiksgemak
9.79
De Technics SL-1500C platenspeler is een toonbeeld van het merk's toewijding om uitzonderlijke audio te leveren zonder complicaties, verpakt in een stijlvol en robuust ontwerp. Als opvolger van de bekroonde SL-1500C, is deze direct drive handmatige platenspeler een opvallende verschijning in de instapcategorie. De aluminium gegoten draaitafelplaat en universele statische balans toonarm, samen met de borstelloze DC motor, bieden draaisnelheden van 33 1/3, 45 en 78 toeren per minuut, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten vinyl. Het aluminium spuitgegoten chassis met trillingsabsorberende eigenschappen en isolatiefuncties zorgt voor een robuuste bouw, terwijl de zilveren afwerking en touch-knoppen een slim en harmonieus ontwerp uitstralen.

De toonarmbasis van de Technics SL-1500C maakt hoogteverstelling mogelijk en bevat anti-skating en toonarm-lift functies, waardoor het voldoet aan de verfijnde behoeften van audiofielen. Het ontbreekt aan een extra lijnuitgang met een bijbehorende voorversterker, wat het onderscheidt van de SL-100C. De verpakking bevat een beschermhoes, kabels, headshell met een cartridge, draaitafelmat en een 45 RPM adapter, waardoor de waardepropositie wordt versterkt.

Volgens klanten heeft de SL-1500C veel lof gekregen voor zijn kwaliteit en gebruiksgemak, met een opmerkelijke beoordeling van 4,7 van de 5 sterren. Een meerderheid van klanten heeft het beloond met een 5-sterrenbeoordeling, waarbij de algehele waarde en gebruiksvriendelijke functies worden benadrukt. De uitzonderlijke bouw en audiokwaliteit van de platenspeler zijn goed ontvangen door gebruikers, waardoor het een aantrekkelijke optie op de markt is.

In vergelijking met zijn tegenhangers concurreert de Technics SL-1500C gunstig met zijn robuuste bouw en uitzonderlijke audiokwaliteit. De Pro-Ject Debut Pro wordt echter geprezen als de beste algehele platenspeler vanwege zijn stijlvolle ontwerp en uitstekende geluidskwaliteit, met helderheid, nauwkeurige timing en een juiste prijs. Hoewel de Debut Pro kan uitblinken in behendigheid en een ruimtelijk geluidsbeeld, ligt het onderscheidende kenmerk van de SL-1500C in zijn robuuste bouw en gebruiksvriendelijke functies.

Kortom, de Technics SL-1500C platenspeler is een topkeuze voor wie op zoek is naar een robuuste en stijlvolle platenspeler met uitzonderlijke audiokwaliteit en gebruiksvriendelijke functies. Zijn ontwerp, bouwkwaliteit en veelzijdige prestaties maken het een aantrekkelijke optie voor audiofielen. Hoewel het geen extra lijnuitgang met bijbehorende voorversterker biedt, maken de algehele waarde en prestaties het een opmerkelijke concurrent op de markt. Zoals een recensie opmerkt, combineert het naadloos "kwaliteit en gebruiksgemak", waardoor het een sterke concurrent is in de platenspeler categorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 20 februari in huis

Bekijk prijs

3. Uitstekende waarde, uitstekende kosteneffectiviteit: Pro-Ject Primary E

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pro-Ject Primary E

 • list plusEenvoud en gebruiksgemak voor nieuwkomers in de wereld van vinyl.
 • list plusHoog aangeschreven prestaties, levert gebalanceerd en schoon geluid met warmte en detail.
 • list plusUitbreiding naar de Primary E1-serie, gericht op diverse voorkeuren binnen het budgetsegment.

Nadelen Pro-Ject Primary E

 • list plusEenvoudig ontwerp kan esthetische flair missen die te vinden is in sommige concurrerende modellen.
 • list plusBiedt mogelijk niet het meest uitgebreide scala aan functies in vergelijking met sommige tegenhangers.
 • list plusBeschikbaarheid van goedkopere opties, hoewel de muzikale prestaties en eenvoud van de Primary E het een zeer aanbevolen keuze maken.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.43
Functionaliteit
9.48
Gebruiksgemak
9.95
Ik ben verheugd om de Pro-Ject Primary E platenspeler aan te prijzen als een uitstekende keuze voor liefhebbers van vinyl met een beperkt budget. Met een prijs van £150 biedt deze platenspeler een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare maar hoogwaardige platenspeler. De Primary E onderscheidt zich door zijn niet-opgehangen, riemaangedreven ontwerp en een nieuwe motor die werkt op 230v, waardoor extra arrangementen overbodig zijn. Zoals één recensie opmerkt, "biedt de Primary E een kosteneffectieve optie met vereenvoudigde installatie en prestatievoordelen."

Deze instapplatenspeler wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerde Ortofon OM-cartridge, waardoor de initiële montage wordt vereenvoudigd. De prestaties van de Primary E worden zeer gewaardeerd en leveren een gebalanceerd en helder geluid met warmte, detail en een levendige weergave over alle frequenties. Zoals treffend werd gezegd, "communiceert het effectief warmte, zoetheid en detail in muziek, waardoor het een overtuigende optie is voor liefhebbers van vinyl met een beperkt budget."

Pro-Ject heeft ook de Primary E-serie uitgebreid, met modellen zoals de Primary E1 BT met Bluetooth-connectiviteit en een schakelbare phono-voorversterker, om tegemoet te komen aan diverse voorkeuren binnen het budgetsegment. De Primary E1-serie richt zich op liefhebbers van vinyl en biedt een overtuigende optie voor degenen die een Bluetooth-platenspeler overwegen, waarbij de veelzijdigheid van de Primary E wordt vergroot.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Pro-Ject Primary E op door zijn gebruiksvriendelijke installatie, anti-skate gewicht en voorgeconfigureerde tracking force, waardoor het een toegankelijke keuze is voor nieuwkomers in de wereld van vinyl. De eenvoudige vormgeving kan echter ontbreken aan het esthetische flair dat te vinden is in concurrerende modellen. Ondanks de beschikbaarheid van goedkopere opties, maken de muzikale prestaties en eenvoud van de Primary E het tot een zeer aanbevolen keuze voor puristen die op zoek zijn naar een betaalbare platenspeler zonder extra functies.

In de wereld van budgetplatenspelers biedt de Pro-Ject Primary E een aantrekkelijke keuze, vooral voor degenen die prestaties en gebruiksgemak boven uitgebreide functies stellen. De evolutie naar de Primary E1-serie versterkt zijn positie verder, met opties voor extra functionaliteiten en behoud van betaalbaarheid. Hoewel het misschien niet de meest uitgebreide set aan functies heeft, onderscheidt het zich door zijn nadruk op eenvoud en muzikale prestaties in zijn prijsklasse, waardoor het een sterke concurrent is voor liefhebbers van vinyl met een beperkt budget.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 20 februari in huis

Bekijk prijs

4. Audio-Technica AT-LP60XBT Draaitafel met riemaandrijving

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.92
Functionaliteit
9.62
Gebruiksgemak
8.98
De Audio-Technica AT-LP60XBT is een moderne kijk op vinyl, met het gemak van Bluetooth-connectiviteit en een ingebouwde phono-voortrap tegen een betaalbare prijs. Met zijn strakke ontwerp en draadloze mogelijkheden valt hij op in de markt. Zoals opgemerkt door What Hi-Fi, "biedt de Audio-Technica AT-LP60XBT gebruiksgemak vergelijkbaar met een cd-speler," waardoor het een aantrekkelijke optie is voor degenen die op zoek zijn naar een probleemloze installatie. Er zijn echter zorgen over de bouwkwaliteit, met het uitgebreide gebruik van dun plastic dat het een kwetsbaar gevoel geeft. Dit gevoel wordt bevestigd door Trusted Reviews, die de "lichtgewicht en enigszins onwezenlijke bouw" benadrukken. Ondanks dit is het draaitafel's draadloze koppelingsproces naadloos, en ondersteunt het Bluetooth 5.0 aptX-connectiviteit, met indrukwekkende geluidskwaliteit zoals opgemerkt door TechRadar.

De AT-LP60XBT is uitgerust met een gegoten aluminium plateau, een herontworpen toonarm basis en headshell voor verbeterde tracking, en een geïntegreerde Dual Moving Magnet phono-cartridge. Zijn twee snelheden, 33-1/3 rpm en 45 rpm, voldoen aan een breed scala van vinylplaten. Bovendien verbetert de toevoeging van een anti-resonantie plateau en een schakelbare phono-voorversterker zijn algehele prestaties. Zoals benadrukt in de Amazon klantbeoordelingen, heeft het positieve feedback gekregen voor zijn functies en functionaliteit, waardoor het zijn positie als bestseller in de categorie Audio & Video Draaitafels heeft versterkt. Zijn compacte ontwerp, volledig automatische bediening en de mogelijkheid om draadloos verbinding te maken met een systeem of slimme luidspreker met behulp van aptX Bluetooth maken het een overtuigende keuze voor tech-savvy gebruikers.

Echter, de AT-LP60XBT schiet tekort in detail en worstelt met dichtere arrangementen, mogelijk door beperkingen in ruimte en de ingebouwde phono-voortrap, volgens What Hi-Fi. Dit kan echte vinylliefhebbers afschrikken die op zoek zijn naar een meer gedetailleerd en genuanceerd geluid. Bovendien zou het uitgebreide gebruik van dun plastic niet aanspreken bij degenen die op zoek zijn naar een robuuste en duurzame bouw. Hoewel het goede waarde biedt op basis van zijn prijs en functies, voldoet het mogelijk niet aan de normen die zijn gesteld door eerdere modellen van Audio-Technica, zoals vermeld in de What Hi-Fi review.

In het rijk van budgetvriendelijke Bluetooth-draaitafels valt de Audio-Technica AT-LP60XBT op door zijn draadloze connectiviteit, modern ontwerp en indrukwekkende geluidskwaliteit. Zijn naadloze draadloze koppeling en aptX Bluetooth streaming mogelijkheden maken het een handige en moderne optie voor vinylliefhebbers. Echter, zijn lichte bouw en beperkingen in het leveren van gedetailleerdheid kunnen degenen afschrikken die op zoek zijn naar een meer premium luisterervaring. Over het algemeen biedt de AT-LP60XBT een overtuigende optie voor gebruikers die moderne gemak en draadloze mogelijkheden prioriteren zonder de bank te breken.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 20 februari in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Hoogwaardige draaitafel met bekroonde prestaties en design: Pro-Ject Debut Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pro-Ject Debut Pro

 • list plusUitzonderlijke geluidskwaliteit
 • list plusRobuuste constructie
 • list plusEenvoudige installatie

Nadelen Pro-Ject Debut Pro

 • list plusMogelijkheid voor cartridge upgrade

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.01
Functionaliteit
9.58
Gebruiksgemak
9.76
De Pro-Ject Debut Pro platenspeler heeft lof gekregen vanwege zijn uitzonderlijke geluidskwaliteit, stevige bouw en eenvoudige installatie. Het is geprezen om zijn vermogen om helder en gedetailleerd geluid te leveren, waardoor het een overtuigende keuze is voor zowel beginners als audiofielen. De plug-and-play aard van de platenspeler is een opvallende eigenschap, waardoor het populair is geworden bij gebruikers. Volgens Stereophile is de Pro-Ject Debut Pro geprezen om zijn "indrukwekkende geluid en gebruiksvriendelijk ontwerp," terwijl What Hi-Fi opmerkt dat het uitblinkt in het reproduceren van "rijke en gruizige tonen met finesse" en instrumenten "met precisie en vloeiendheid" weergeeft.

Dit model is een opvolger van de Debut Pro, met opmerkelijke verbeteringen. Het beschikt over een met de hand beschilderde MDF plint, een nauwkeurig uitgebalanceerde aluminium plaat en een nieuwe toonarm met verstelbare functies. De toevoeging van de Pro-Ject Pick It Pro moving magnet cartridge is geprezen om zijn levendige en krachtige geluid. De elektronische snelheidsverandering en de mogelijkheid om 78 RPM platen af te spelen dragen bij aan het gemak, zoals benadrukt in de What Hi-Fi review.

Verder pronkt de Debut Pro met een koolstof omwikkelde toonarm, verbeterde elektrische afscherming en een Pick-IT Pro cartridge gemaakt door Ortofon. Het omvat ook een 3-snelheidsregeling, een nieuwe plaat gemaakt van dichter aluminiumlegering en in hoogte verstelbare voeten met een vernikkeld afwerking. Sommige gebruikers hebben echter gesuggereerd dat de meegeleverde cartridge kan worden opgewaardeerd voor nog betere prestaties, zoals vermeld in de Stereophile review en benadrukt in de review van The Audiophile Man.

In een markt verzadigd met platenspelers, valt de Pro-Ject Debut Pro op door zijn uitzonderlijke geluidsprestaties en gebruiksvriendelijk ontwerp. Zijn vermogen om rijk en gedetailleerd geluid te reproduceren, samen met zijn handige functies, onderscheidt het van de concurrentie. Hoewel het is geprezen om zijn indrukwekkende geluid en bouwkwaliteit, hebben sommige gebruikers aangegeven dat de potentiële voor verdere verbetering door het upgraden van de cartridge. In een segment waar de meeste platenspelers worden geleverd met vooraf geïnstalleerde cartridges, is de meegeleverde cartridge van de Debut Pro een punt van discussie, aangezien het veranderen ervan wordt gezien als een upgrade, volgens The Audiophile Man.

Samenvattend biedt de Pro-Ject Debut Pro platenspeler een verleidelijke mix van kwaliteitsconstructie, indrukwekkende geluidsprestaties en gebruiksvriendelijke functies. Zijn opvallende vermogen om helder en gedetailleerd geluid te leveren maakt het een overtuigende keuze voor zowel liefhebbers als beginners. Hoewel zijn meegeleverde cartridge onderwerp van discussie is geweest, maken zijn algehele prestaties en gemak het een sterke concurrent in het middensegment van platenspelers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 februari in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

6. Cambridge Audio Alva TT V2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cambridge Audio Alva TT V2

 • list plusNaadloos samenvoegen van hoogwaardige audio met moderne gemakken
 • list plusInclusie van Bluetooth-uitvoer naast een ingebouwde phono-voorversterker
 • list plusTechnische vaardigheid met directe aandrijving, statisch gebalanceerde toonarm en meerdere snelheden

Nadelen Cambridge Audio Alva TT V2

 • list plusBluetooth-optie levert mogelijk niet dezelfde audiokwaliteit als bedrade verbindingen
 • list plus'Altijd aan' phono-voorversterker komt mogelijk niet overeen met de voorkeuren van alle klanten
 • list plusBiedt mogelijk niet het hoogste niveau van audioprikkels bij draadloos gebruik

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.88
Functionaliteit
9.41
Gebruiksgemak
9.76
Ik stel je voor aan de Cambridge Audio Alva TT V2, een eersteklas hi-fi draaitafel die naadloos hoogwaardig geluid combineert met moderne gemakken, waardoor het een ideale keuze is voor audiofielen met een ruimer budget. Het opvallende kenmerk is de toevoeging van Bluetooth-uitvoer naast een ingebouwde phono-voorversterker afgeleid van het Duo phono-voorversterker van het bedrijf, wat betrouwbare en hoogwaardige prestaties garandeert. Volgens What Hi-Fi? introduceert het V2-model een op maat gemaakte moving-coil cartridge en een schakelaar om het uitgangssignaalniveau aan te passen, waardoor de veelzijdigheid wordt verbeterd. Maar het is de moeite waard om op te merken dat hoewel de Bluetooth-optie flexibiliteit biedt in de positionering, het mogelijk niet dezelfde audiokwaliteit levert als bedrade verbindingen. 😉

De technische kracht van de V2 wordt verder benadrukt door zijn directe aandrijving met een statisch gebalanceerde toonarm, meerdere snelheden en een solide aluminium voetplaat, zoals opgemerkt door Trusted Reviews. Deze combinatie van functies plaatst de Alva TT V2 als een premium aanbod, concurrerend met bekende alternatieven van Clearaudio, Rega, Technics en VPI. TechRadar benadrukt de bouwkwaliteit van de V2, met een tastbare aluminium voetplaat en een scharnierende rookkleurige stofkap, waardoor het een vleugje elegantie toevoegt aan zijn functionaliteit.

De toevoeging van 24bit/48kHz aptX HD draadloze streaming, geïntegreerde schakelbare phono-voorversterker en directe aandrijving onderscheiden de Alva TT V2 op de markt. Bovendien verbeteren het nieuwe toonarmontwerp met anti-skate en contragewichtaanpassing, en een vooraf geïnstalleerde high-output moving coil cartridge zijn aantrekkingskracht, zoals opgemerkt door Trusted Reviews. De integratie van Bluetooth-connectiviteit is een onderscheidend kenmerk, waardoor het een opvallende keuze is voor gebruikers die moderne draadloze mogelijkheden zoeken in een hoogwaardige platenspeler.

In vergelijking met zijn voorganger biedt de V2 verbeterde functies zoals een nieuwe toonarm en cartridge, met behoud van de oorspronkelijke bouwkwaliteit en geluidskwaliteiten, zoals opgemerkt door TechRadar. De premium prijs van de V2 wordt gerechtvaardigd door het gemak en de bouwkwaliteit, waardoor het een geschikte optie is voor degenen die een hoogwaardige draaitafel met moderne gemakken zoeken, zoals benadrukt door TechRadar.

Echter, de Alva TT V2 biedt mogelijk niet het hoogste niveau van audioplezier wanneer draadloos gebruikt, zoals opgemerkt door Trusted Reviews. Zijn premium prijs en de beslissing om een 'altijd aan' phono-voorversterker te hebben, sluiten mogelijk niet aan bij de voorkeuren van alle klanten, zoals vermeld door TechRadar.

Concluderend zet de Cambridge Audio Alva TT V2 een hoge standaard in de wereld van hoogwaardige draaitafels, en biedt het een mix van traditioneel hoogwaardig geluid en moderne gemakken door zijn draadloze connectiviteit. Hoewel het misschien niet de beste keuze is voor degenen die het hoogste niveau van audioplezier draadloos zoeken, maken zijn premium bouw, technische mogelijkheden en de integratie van Bluetooth het een overtuigende optie voor audiofielen met een ruimer budget.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. Sony PS-LX310BT Belt Drive Turntable

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony PS-LX310BT Belt Drive Turntable

 • list plusVeelzijdig en gebruiksvriendelijk met moderne functies

Nadelen Sony PS-LX310BT Belt Drive Turntable

 • list plusKan qua dynamiek en helderheid tekortschieten in vergelijking met hoogwaardige handmatige decks
 • list plusGeeft compromissen op het gebied van details en stereobeeldvorming in vergelijking met zuivere, volledig handmatige decks
 • list plusKan niet overeenkomen met de prestaties van hoogwaardige handmatige decks op bepaalde gebieden

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.62
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
8.66
Ik ben de Sony PS-LX310BT Belt Drive Turntable, een veelzijdige en gebruiksvriendelijke optie voor vinylliefhebbers. Met een prijs van $248.00 bied ik een eenvoudige start, stop en terugkeer, twee snelheden (33 1/3 rpm en 45 rpm), en een ingebouwde schakelbare phono-uitgang/lijnuitgang phono-voorversterker met 3 versterkingsinstellingen. Mijn USB-ripmogelijkheid en draadloze Bluetooth-verbinding maken mij een handige keuze voor degenen die moderne functionaliteit zoeken. Setup is eenvoudig en mijn Bluetooth-connectiviteit staat het koppelen met maximaal acht apparaten toe, met een sterke verbinding zelfs op afstand.

Mijn aluminium gietplaat zorgt voor stabiliteit in beweging, en mijn nieuw ontworpen toonarm en vooraf geïnstalleerde cartridge maken het snel om platen af te spelen. Ik omvat ook een trillingsdempende slipmat en een 45-adapter, waardoor mijn gebruiksvriendelijke ontwerp wordt versterkt. Qua connectiviteit bied ik phono-ingang, 4 stereo RCA-audio-ingangen, 3,5 mm ingang en stereo RCA-uitgang, waardoor ik verschillende installatievoorkeuren kan bedienen. Veel klanten koppelen mij regelmatig met boekenplankspeakers en een home stereo-ontvanger, waardoor mijn geluidsmogelijkheden worden versterkt.

In vergelijking met de Audio-Technica AT-LP3 bied ik vergelijkbare gebruiksvriendelijkheid en geluidskwaliteit, met het extra voordeel van Bluetooth-compatibiliteit. Ik val ook op door mijn volledig automatische aard, waardoor ik een uitstekende keuze ben voor degenen die gemak prioriteren. Als klant op Amazon opmerkt: "Ik ben absoluut dol op deze platenspeler. De Bluetooth-functie is fantastisch. Het was heel gemakkelijk om in te stellen en verbinding te maken met mijn speakers. De geluidskwaliteit is geweldig."

Kortom, de Sony PS-LX310BT Belt Drive Turntable is een solide keuze voor gebruikers die een moderne, functierijke platenspeler met een volledig automatische werking zoeken. Mijn Bluetooth-connectiviteit, USB-ripcapaciteit en stabiele ontwerp maken mij een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar gemak zonder in te leveren op geluidskwaliteit. Hoewel ik misschien niet overeenkom met de prestaties van high-end handmatige platenspelers op bepaalde aspecten, positioneren mijn algehele kenmerken en gebruiksgemak mij als een sterke concurrent op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Pro-Ject Audio Systems Debut Carbon

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pro-Ject Audio Systems Debut Carbon

 • list plusUitzonderlijke geluidskwaliteit
 • list plusMinimalistisch ontwerp
 • list plusGebruiksvriendelijke installatie

Nadelen Pro-Ject Audio Systems Debut Carbon

 • list plusFragiele stofkap

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.49
Functionaliteit
9.35
Gebruiksgemak
8.76
Ik ben erg enthousiast over de Pro-Ject Debut Carbon EVO draaitafel. Deze draaitafel combineert moderniteit met een rijke erfenis en levert echte analoge geluidskwaliteit tegen een betaalbare prijs. Met cutting-edge technologieën en design trends zorgt deze draaitafel voor hoogwaardige prestaties en minimalistische esthetiek. Met een Sumiko Rainier phono cartridge gemonteerd op een lichtgewicht carbon fiber tonearm en een Connect It E RCA-kabel voor superieure afscherming, ben ik ervan overtuigd dat deze draaitafel een geweldige keuze is voor geluidsliefhebbers. De zware stalen platter, bekleed met een anti-resonant thermo-plastisch elastomeer, zorgt voor minimale ruis en verbeterde rotatiemassa, wat bijdraagt aan de uitzonderlijke geluidskwaliteit. Zoals een review opmerkt, "de geluidskwaliteit wordt geprezen om zijn weelderige middenbereik, warmte in vocalen en gedetailleerde textuur," waardoor het een aantrekkelijke optie is in zijn prijsklasse.

De Pro-Ject Debut Carbon EVO heeft lof gekregen voor zijn indrukwekkende geluidskwaliteit, minimalistisch design en gebruiksvriendelijke installatie. De Ortofon 2M Red cartridge, samen met de carbon fiber tonearm, dragen bij aan zijn uitzonderlijke audioprestaties. De volwassen vormgeving met strakke lijnen en verschillende afwerkingsopties is goed ontvangen, waardoor het een overtuigende optie is voor muziekliefhebbers die hoge prestaties en minimalistisch design zoeken. Sommige gebruikers hebben echter opgemerkt dat de meegeleverde stofkap enigszins fragiel aanvoelt, wat voor sommigen een klein nadeel zou kunnen zijn. Desalniettemin raden de meeste recensenten de Pro-Ject Debut Carbon EVO ten zeerste aan vanwege zijn uitstekende geluid en waar voor je geld, zoals een review benadrukt, "de Pro-Ject Debut Carbon EVO wordt aanbevolen vanwege zijn makkelijke luisternatuur en aantrekkelijke prestaties."

In vergelijking met zijn voorgangers heeft de Debut Carbon EVO verbeteringen zoals een schakelaar voor het aanpassen van de rotatiesnelheid, verbeterde motorbevestiging en een zware stalen platter voor stillere werking. Zijn éénstuk Carbon tonearm wordt beschouwd als de beste onder Pro-Ject's Debut-aanbiedingen, en zijn relaxte benadering biedt een ontspannen karakter met boeiende dynamische expressie en ritmische precisie. Deze draaitafel is ideaal voor degenen die een hoogwaardig, minimalistisch ontwerp zoeken zonder gimmicky functies, waardoor het een sterke concurrent is op de markt.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Pro-Ject Debut Carbon EVO op door zijn uitzonderlijke geluidskwaliteit, minimalistisch design en gebruiksvriendelijke installatie. Hoewel sommige gebruikers bezorgdheid hebben geuit over de duurzaamheid van de stofkap, ontvangt de algehele bouwkwaliteit en oog voor detail veel lof. Zijn weelderige middenbereik, warmte in vocalen en gedetailleerde textuur maken het een overtuigende optie voor degenen die geluidskwaliteit prioriteren. Voor personen die op zoek zijn naar een draaitafel met een stevige stofkapkwaliteit, is het wellicht verstandig om alternatieve opties te verkennen.

Al met al blinkt de Pro-Ject Debut Carbon EVO uit als een moderne kijk op een klassieker, met uitzonderlijke geluidskwaliteit en minimalistisch design. Zijn verbeteringen en oog voor detail positioneren het als een sterke concurrent in zijn prijsklasse, met een makkelijke luisternatuur en aantrekkelijke prestaties. Ondanks kleine zorgen over de stofkap, maakt de combinatie van prestaties en esthetiek van de Debut Carbon EVO het een solide keuze voor audiofielen en muziekliefhebbers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Pro-Ject Debut Carbon Evo

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pro-Ject Debut Carbon Evo

 • list plusUitzonderlijke geluidskwaliteit met gedetailleerde en dynamische weergave
 • list plusDegelijke constructie en nauwkeurige aandacht voor geluidsdetail
 • list plusWaarde voor je geld, biedt hoge prestaties tegen een betaalbare prijs

Nadelen Pro-Ject Debut Carbon Evo

 • list plusGeen ingebouwde phono-voorversterker, vereist extra investering voor gebruikers zonder externe voorversterker
 • list plusKwetsbare componenten vereisen voorzichtige behandeling

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.35
Functionaliteit
9.13
Gebruiksgemak
8.58
Ik ben erg enthousiast over de Pro-Ject Debut Carbon Evo draaitafel. Het heeft een geweldige geluidskwaliteit, stevige bouw en biedt veel waar voor je geld. De carbon fiber toonarm, Ortofon 2M Red cartridge en de mogelijkheid om gedetailleerd en dynamisch geluid te leveren, worden door gebruikers geprezen. De verbeterde motorbevestiging, in hoogte verstelbare gedempte voeten en zware stalen platter met thermoplastisch elastomeer dempingsring dragen bij aan stillere werking en verbeterde algehele prestaties. De toevoeging van een tuimelschakelaar voor het aanpassen van de rotatiesnelheid is goed ontvangen en verbetert het gebruiksgemak en de functionaliteit.

De volwassen ontwerp- en bouwkwaliteit van de draaitafel worden benadrukt, met opties voor matte kleuren, wat de esthetische aantrekkingskracht en oog voor detail onderstreept. De weelderige, rijke middenklank, gedetailleerde textuur en boeiende dynamiek zorgen voor een meeslepende luisterervaring, hoewel sommige gebruikers opmerken dat het een meer ontspannen karakter heeft in vergelijking met bepaalde concurrenten. De geluidsbalans van de Pro-Ject Debut Carbon Evo zorgt voor wendbaarheid en stabiliteit, met bewonderenswaardige stereobeeldvorming en een ruimtelijk geluidsbeeld. Ondanks concurrentie van de Rega Planar 3/Elys 2, valt de Pro-Ject Debut Carbon Evo op door zijn heldere en scherpe geluidsweergave.

Ook de Pro-Ject Debut PRO platenspeler is een lovenswaardige keuze, met lof voor zijn hoogwaardige geluidsweergave, eenvoudige installatie en strakke ontwerp. Het vermogen om de vinyl luisterervaring te verbeteren en de sterke waarde voor de prijsklasse waarin het zich bevindt, wordt benadrukt. Sommige gebruikers hebben echter gesuggereerd dat de prestaties verbeterd kunnen worden door een upgrade van de cartridge.

Een opmerkelijke beperking van de Pro-Ject Debut Carbon Evo draaitafel is het ontbreken van een ingebouwde phono-voorversterker, wat kan leiden tot extra investering voor gebruikers zonder een externe voorversterker. Bovendien vereisen de delicate onderdelen voorzichtig hanteren. Desondanks worden deze overwegingen tenietgedaan door zijn indrukwekkende geluidskwaliteit, stevige constructie en gebruiksvriendelijke functies.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Pro-Ject Debut Carbon Evo op door zijn zorgvuldige bouwkwaliteit en aandacht voor geluidsdetails, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor audiofielen die streven naar een hoog presterende draaitafel zonder de bank te breken. Zijn sterke punten liggen in zijn gedetailleerde, dynamische geluid, gebruiksvriendelijk ontwerp en algehele waarde voor je geld, waardoor het een topkeuze is op de markt voor platenspelers.

Al met al is de Pro-Ject Debut Carbon Evo draaitafel een uitstekende optie voor audiofielen die streven naar een balans tussen prestaties en betaalbaarheid. Het biedt een boeiende luisterervaring met zijn gedetailleerde geluidsweergave, gebruiksvriendelijk ontwerp en zorgvuldige bouwkwaliteit. Hoewel het mogelijk extra investering vereist in een phono-voorversterker en voorzichtig hanteren, maken zijn overtuigende sonische prestaties en algehele waarde het tot een zeer aanbevolen keuze op het gebied van platenspelers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Clearaudio Concept

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Clearaudio Concept

 • list plusUitzonderlijke constructie
 • list plusGemakkelijke installatie
 • list plusIndrukwekkende geluidskwaliteit

Nadelen Clearaudio Concept

 • list plusHoge prijs
 • list plusGeen ingebouwde luidspreker en phono-voorversterker

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.12
Functionaliteit
8.74
Gebruiksgemak
9.02
Ik ben dol op mijn Clearaudio Concept platenspeler vanwege zijn uitzonderlijke constructie, gemakkelijke installatie en indrukwekkende geluidskwaliteit. Volgens Stereophile hebben gebruikers zijn "hoge kwaliteit constructie, gemakkelijke installatie en indrukwekkende geluidskwaliteit" geprezen, samen met zijn "gestroomlijnd ontwerp en lage geluidsniveaus tijdens gebruik." Zijn minimalistische, premium uitstraling en medium-dichtheid houtvezel behuizing maken het een esthetisch aantrekkelijke toevoeging aan elke opstelling. De plug 'n' play functionaliteit en snelheidsregeling knop van de platenspeler versterken verder zijn gebruiksvriendelijke karakter.

Ondanks zijn lof is de Clearaudio Concept platenspeler voorzien van een hoog prijskaartje, een nadeel dat door sommige gebruikers is opgemerkt. Dit plaatst het in een hogere prijsklasse, waardoor het mogelijk minder toegankelijk is voor sommige consumenten. Desalniettemin wordt zijn geluidskwaliteit zeer geprezen voor het leveren van "helderheid, gecontroleerde bas en meeslepend geluidsbeeld," zoals benadrukt in de Loudersound review. Het ontbreken van een ingebouwde luidspreker en phono-fase is opmerkelijk, maar de optie van de Clearaudio Concept Active wordt voorgesteld voor degenen die op zoek zijn naar extra functies.

In vergelijking met de Rega Planar 1, valt de Clearaudio Concept platenspeler op door zijn premium bouwkwaliteit en sonische presentatie. Terwijl de Rega Planar 1 wordt gepositioneerd als een meer betaalbaar alternatief, excelleert de Clearaudio Concept in het leveren van een overtuigende sonische ervaring en een strak, minimalistisch ontwerp. Potentiële kopers moeten echter opmerken dat het hogere prijskaartje van de Clearaudio Concept een beperkende factor kan zijn.

De Clearaudio Concept platenspeler is een ideale keuze voor audiofielen en liefhebbers die op zoek zijn naar een combinatie van premium ontwerp, uitzonderlijke geluidskwaliteit en gebruiksvriendelijke functies. Het is misschien niet het beste budgetproduct, maar zijn prestaties en bouwkwaliteit maken het een waardevolle investering voor degenen die helderheid en vakmanschap prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Platenspelers. Er zijn immers 1829 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!