Wat is de beste PC Voeding van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede PC Voeding is een lastige uitdaging. Wat is de beste PC Voeding van 2024? Na het onderzoeken van 505 PC Voedingen kwam de Corsair AXi Series, AX1600i als beste uit onze PC Voeding-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de PC Voedingen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 PC Voedingen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige PC Voeding-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste PC Voedingen

1Score: 9.8
Corsair AXi Series, AX1600i
Beste pc-voeding
Corsair AXi Series, AX1600i
Corsair
Ga naar laagste prijs
2Score: 8.7
MEG Ai1000P PCIE 5 &
MEG Ai1000P PCIE 5 &
MEG
Ga naar laagste prijs
3Score: 7.3
GIGABYTE GP-UD1000GM PG5 1000W
GIGABYTE GP-UD1000GM PG5 1000W
GIGABYTE
Ga naar laagste prijs
4Score: 6
ROG Thor 1000W Platinum II
ROG Thor 1000W Platinum II
ROG
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Pc Voeding Koopgids

Met de beste pc-voeding bescherm je je pc tegen overbelasting en lever je op betrouwbare wijze stroom naar alle onderdelen. Duik in de koopgids en leer meer!

Welk wattage heb ik nodig?

Het wattage dat je nodig hebt, hangt af van de onderdelen die je in je computer hebt en het doel van je pc. Als je bijvoorbeeld een krachtige gaming-pc hebt met meerdere grafische kaarten, dan heb je waarschijnlijk een voeding van 1000 watt of meer nodig. Voor een basis-pc met een enkele grafische kaart is een voeding van 500 tot 600 watt voldoende. 

Het is belangrijk om te weten dat het hebben van een te lage wattage-voeding kan leiden tot stabiliteitsproblemen en zelfs schade aan de componenten van je computer.

Het is dus verstandig om een voeding te kiezen die voldoende vermogen levert voor je huidige en toekomstige configuratie. Een handige vuistregel is om een voeding te kiezen die minimaal 20% meer vermogen levert dan je nodig hebt. Zo weet je zeker dat je voeding niet te zwaar wordt belast en je pc altijd stabiel blijft draaien.

Welke aansluitingen op de voeding heb ik nodig?

Een pc-voeding is een belangrijk onderdeel van je pc en is verantwoordelijk voor het leveren van stroom aan alle componenten van je pc. Om te zorgen dat je de juiste voeding kiest, moet je weten welke aansluitingen je nodig hebt. De meeste moderne pc-voedingen hebben verschillende kabels en aansluitingen om alle componenten van je pc van stroom te voorzien.

De belangrijkste aansluitingen die je nodig hebt, zijn de 24-pins ATX-stekker, die het moederbord van stroom voorziet, en de 4/8-pins CPU-stekker, die de processor van stroom voorziet. Andere aansluitingen die je nodig hebt, zijn onder andere de PCI-E-stekkers voor videokaarten, SATA-stekkers voor opslagapparaten en Molex-stekkers voor oudere apparaten. Zorg dat de pc-voeding die je kiest de juiste aansluitingen heeft voor je componenten.

Welke aansluitingen op de voeding heb ik nodig?

Ja, er zijn zeker afmetingen waar je op moet letten bij het kiezen van een pc-voeding. Het is belangrijk om te zorgen dat de pc-voeding past in de behuizing van je computer. Dit wordt meestal aangegeven met de term 'form factor'. De meest voorkomende form factors zijn ATX, Micro ATX en Mini ITX. Daarnaast is het ook belangrijk om de afmetingen van de ventilator te controleren, omdat een grotere ventilator over het algemeen betere koelprestaties biedt en bovendien stiller is.

Bescherming tegen overbelasting

Het is belangrijk om te zorgen dat je pc-voeding voldoende bescherming biedt tegen mogelijke problemen, zoals overbelasting, kortsluiting en overspanning. Dit kan helpen om schade aan je computer te voorkomen en de levensduur van je systeem te verlengen. 

Let bij het kiezen van een pc-voeding op of deze beschikt over beveiligingsfuncties zoals overbelastingsbeveiliging, kortsluitingsbeveiliging, overspanningsbeveiliging en onderbrekingsbeveiliging. Het is ook belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de componenten die worden gebruikt in de voeding, zoals de condensatoren en transformatoren, om te zorgen dat deze van hoge kwaliteit zijn en betrouwbaar werken.

hero illustration

Hoe testen we PC Voedingen?

Om de beste PC Voeding te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze PC Voeding-test hebben we 505 PC Voedingen geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze PC Voeding-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze PC Voeding-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen PC Voeding-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte PC Voeding in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 505 PC Voedingen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste PC Voedingen in een oogopslag

1. Beste pc-voeding: Corsair AXi Series, AX1600i

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Corsair AXi Series, AX1600i

 • list plusTot 99% efficiëntie, geavanceerde functies zoals totem-pool PFC-converter en GAN MODFETs
 • list plusUitzonderlijke bouwkwaliteit, vloeistofdynamische lagerventilator voor verbeterde betrouwbaarheid, volledig modulair kabelset voor eenvoudige installatie
 • list plusGebruik van galliumnitride FETs voor verbeterde efficiëntie en vermogensdichtheid, digitaal ontwerp waardoor controle en monitoring mogelijk is via Corsair LINK-software

Nadelen Corsair AXi Series, AX1600i

 • list plusOntbreekt een 12+4 pins PCIe-connector, tekortschietend in termen van compatibiliteit met ATX v3.0 en afwezigheid van de nieuwe PCIe-connector
 • list plusSommige gebruikers hebben een verlangen naar een 12+4 pins PCIe-connector geuit, mogelijke verbeterpunten die door gebruikers zijn voorgesteld
 • list plusSommige gebruikers hebben gewezen op de afwezigheid van de nieuwe PCIe-connector, waarbij ze wijzen op mogelijke verbeterpunten

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.44
Functionaliteit
9.77
Gebruiksgemak
10
De Corsair AX1600i PC-voeding is een hoogstandje van technologie, dat een nieuwe standaard zet in het landschap van voedingen. Met een efficiëntie tot 99% beschikt het over geavanceerde functies zoals een totempaal PFC-converter en GAN MODFETs, die een indrukwekkend vermogen van 1600W leveren bij 12V. De bouwkwaliteit is uitzonderlijk, met een ventilator met vloeistofdynamische lagers voor verbeterde betrouwbaarheid, waardoor het "geschikt is voor extreme systemen" (pcgamer.com). Uniek aan deze voeding is het gebruik van galliumnitride FETs, die zorgen voor verbeterde efficiëntie en vermogensdichtheid, samen met een digitaal ontwerp dat controle en monitoring mogelijk maakt via de Corsair LINK-software, waardoor functies zoals ventilatorsnelheidsaanpassing en overspanningsbeveiliging worden ingeschakeld.

De evolutie ten opzichte van zijn voorganger, de AX1500i, is duidelijk zichtbaar in de significante veranderingen in de architectuur en dichtheid als gevolg van de integratie van galliumnitride componenten, wat resulteert in verbeterde algehele efficiëntie en vermogensdichtheid. Het is echter vermeldenswaardig dat deze voeding een 12+4-pins PCIe-connector mist, een functie waar gebruikers een wens voor hebben geuit. Ondanks dit wordt de AX1600i geprezen om zijn "meer dan 94% efficiëntie, stabiele voltages en lage ruis" (amazon.com), evenals zijn volledig modulaire kabelset voor eenvoudige installatie.

In de markt onderscheidt de Corsair AX1600i zich met zijn state-of-the-art technologie en uitzonderlijke prestaties, vooral voor energieverslindende systemen. Zijn 80 PLUS Titanium-efficiëntie en Japanse condensatoren plaatsen het aan de top van voedingen. Sommige gebruikers hebben echter opgemerkt dat het tekortschiet op het gebied van compatibiliteit met ATX v3.0 en het ontbreken van de nieuwe PCIe-connector, wat wijst op mogelijke verbeterpunten.

Concluderend komt de Corsair AX1600i PC-voeding naar voren als een eersteklas keuze voor gebruikers die ongeëvenaarde prestaties en efficiëntie zoeken. Zijn geavanceerde technologie, uitzonderlijke bouwkwaliteit en geavanceerde functies maken het een opvallende concurrent in de categorie van hoogwaardige voedingen. Hoewel er ruimte is voor verbetering, positioneren zijn sterke punten op het gebied van efficiëntie, vermogenslevering en algehele prestaties het als een toonaangevende keuze voor extreme systeembouw en veeleisende gebruiksscenario's.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs

2. MEG Ai1000P PCIE 5 &

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MEG Ai1000P PCIE 5 &

 • list plusMaximale gelijkstroomuitvoer van 1000W

Nadelen MEG Ai1000P PCIE 5 &

 • list plusPremium positionering en hoge kosten

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.54
Functionaliteit
8.81
Gebruiksgemak
8.6
Ik ben enthousiast om de MSI MEG Ai1000P PCIe 5 & ATX 3.0 Gaming Power Supply te introduceren. Met een maximaal DC-uitgangsvermogen van 1000W en een 80 PLUS Platinum-efficiëntie is dit een hoogwaardig aanbod. De voeding wordt geleverd met een garantie van 10 jaar en uitgebreide beschermingsfuncties, waaronder een semi-digitale topologie en diverse connectoren, waardoor het geschikt is voor high-performance gaming rigs. Tom's Hardware prijst de robuuste bouw, met een semi-digitale topologie, Interleaved PFC, full-bridge & LLC converter en synchrone gelijkrichting.

Uitgebreide tests tonen aan dat de MSI MEG Ai1000P strakke belastingsregeling heeft over de belangrijkste rails, wat wijst op een nauwkeurige stroomvoorziening. De power ok-signaal is nauwkeurig en langer dan 16 ms, en de hold-up time is bewonderenswaardig lang. De Ai1000P levert ook solide prestaties bij hoge omgevingstemperaturen, een cruciale factor voor gamingopstellingen. ReviewsByAris Mpitziopoulos benadrukte dat "de inrush-stroom laag is bij 230V invoer, maar hoog bij 115V, terwijl de lekstroom laag is en binnen de maximaal aanvaardbare limiet van 3,5 mA valt."

MSI's toewijding aan hoogwaardige interne onderdelen en geavanceerde functies is duidelijk in het ontwerp van de Ai1000P. De voeding voldoet aan de ATX 3.0-standaard en heeft een 80 Plus Platinum-certificering, wat zorgt voor minimaal 90% energie-efficiëntie. De volledig modulaire opzet, Japanse interne onderdelen en 130mm blower zijn geschikt voor de nieuwste grafische kaarten, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gamingliefhebbers. Volgens Windows Central "heeft het ontwerp een semi-digitale systeem met een hydrodynamische lager 120mm blower en een reeks componenten voor efficiënte stroomomzetting."

In vergelijking met zijn tegenhangers springt de MSI MEG Ai1000P eruit als een robuuste en efficiënte voeding die geschikt is voor high-performance gamingopstellingen. Voor budgetbewuste consumenten kan de Corsair CX450 echter een meer geschikte keuze zijn vanwege de lage prijs en volledige reeks beschermingsfuncties. Hoewel de Ai1000P niet de "beste goedkope" tag draagt, maken zijn onderscheidende kenmerken, waaronder het maximale DC-uitgangsvermogen van 1000W, 80 PLUS Platinum-efficiëntie en uitgebreide beschermingsfuncties, het tot een opvallende optie voor high-end gaming builds.

Al met al maakt de MSI MEG Ai1000P PCIe 5 & ATX 3.0 Gaming Power Supply indruk met zijn hoge vermogensuitvoer, eersteklas efficiëntie en robuuste bouw. Het voldoet aan de eisen van high-performance gaming systemen en biedt betrouwbaarheid en efficiëntie. Echter, de premium positionering en focus op high-end functies sluiten mogelijk niet aan bij de behoeften van budgetgeoriënteerde gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. GIGABYTE GP-UD1000GM PG5 1000W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GIGABYTE GP-UD1000GM PG5 1000W

 • list plusRevolutionaire 12+4-pins PCIe-connector voor high-end GPU's
 • list plusUitgebreide testen en naleving van ATX-specificatievereisten en -voorschriften
 • list plusBaandoorbrekend ontwerp en toekomstgerichte PSU op maat gemaakt voor de nieuwste GPU-vereisten

Nadelen GIGABYTE GP-UD1000GM PG5 1000W

 • list plusMogelijke vermogensproblemen door twee EPS-connectors op dezelfde kabel met 18AWG dikte
 • list plusInclusie van overbodige FDD-connectors en mogelijke voordelen van een 4-pins Molex-vervanging
 • list plusMatige prestaties op de kleinere rails ondanks strakke belastingsregeling bij 12V en 5VSB

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.95
Functionaliteit
6.94
Gebruiksgemak
7.81
De GIGABYTE GP-UD1000GM PG5 1000W PC-voeding is een revolutionair product, met name geprezen om zijn geavanceerde 12+4-pins PCIe-connector, speciaal ontworpen voor Nvidia RTX 3090Ti en toekomstige GPU's. Volgens Tom's Hardware is "The Gigabyte UD1000GM PG5 de eerste voeding op de markt met een 12+4-pins PCIe-connector," wat zijn baanbrekende ontwerp laat zien. Verder biedt het een unieke mix van specificaties, onderdelenanalyse, belastingsregeling, efficiëntie, geluid, beschermingsfuncties en transiënte respons testen, uitgebreid behandeld in een uitgebreide review door Aris Mpitziopoulos.

Een van de opvallende kenmerken van de UD1000GM PG5 is zijn innovatieve ontwerp, met een 12+4-pins PCIe-connector, een primeur op de markt. Deze unieke eigenschap plaatst het als een vooruitstrevende voeding, op maat gemaakt voor de nieuwste GPU-vereisten. Het is echter vermeldenswaardig dat de voeding mogelijke stroomproblemen kan hebben door de aanwezigheid van twee EPS-connectoren op dezelfde kabel met 18AWG-dikte. Zoals Tom's Hardware vermeldt, "bevat het twee EPS-connectoren op dezelfde kabel met 18AWG-dikte, wat mogelijk kan leiden tot stroomproblemen."

De voeding ondergaat rigoureuze tests, waaruit strakke belastingsregeling bij 12V en 5VSB naar voren komt, zij het met matige prestaties op de kleinere rails. Bovendien voldoet het aan de ATX-specificatie-eisen, met een hold-up tijd van 17 ms en een nauwkeurig power ok-signaal binnen 16 ms. Daarnaast voldoet het aan de IEC-60950-1-regelgeving, met een lage lekstroom en hoge inschakelstroom bij 230V. Deze technische details, zoals gedetailleerd in de review van Tom's Hardware, tonen de robuuste prestaties van de voeding onder verschillende belastingscondities.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de GIGABYTE UD1000GM PG5 1000W-voeding zich door zijn PCIe-connectorinnovatie, specifiek afgestemd op hoogwaardige GPU's. Deze focus op toekomstige compatibiliteit en stroomlevering voor geavanceerde grafische kaarten onderscheidt het op de markt en maakt het een ideale keuze voor gebruikers die een voeding zoeken die is afgestemd op de eisen van geavanceerd gamen en professionele toepassingen.

Ondanks zijn baanbrekende PCIe-connector biedt de voeding wel ruimte voor verbetering, zoals het heroverwegen van de inclusie van onnodige FDD-connectoren en mogelijk profiteren van een 4-pins Molex-vervanging, zoals benadrukt door Tom's Hardware. Deze gebieden zouden mogelijkheden kunnen zijn voor verfijning in toekomstige iteraties om de algehele bruikbaarheid en efficiëntie van de voeding te verbeteren.

In conclusie, de GIGABYTE GP-UD1000GM PG5 1000W PC-voeding is een baanbrekende oplossing met zijn innovatieve 12+4-pins PCIe-connector, afgestemd op de stroomvereisten van high-end GPU's. Hoewel het opmerkelijke prestaties vertoont op belangrijke gebieden, biedt het ook mogelijkheden voor verfijning om zijn positie als topklasse voeding op de markt verder te versterken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. ROG Thor 1000W Platinum II

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ROG Thor 1000W Platinum II

 • list plusStille werking
 • list plus80 Plus Platinum certificering
 • list plusReal-time stroommonitoring

Nadelen ROG Thor 1000W Platinum II

 • list plusPremium positionering
 • list plusSpeciaal EVA-geïnspireerd ontwerp
 • list plusMinder budgetvriendelijk

Beoordeling

6.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.48
Functionaliteit
5.63
Gebruiksgemak
6.01
Ik ben enthousiast om je kennis te laten maken met de ROG Thor 1000W Platinum II EVA Edition PC-voeding van ASUS. Deze voeding is echt een klasse apart, met opvallende eigenschappen die perfect zijn voor high-performance systemen. Dankzij de stille werking en A++-certificering is deze voeding een ware winnaar. De ROG heatsinks en een 135mm Axial-tech ventilator met PWM-regeling zorgen voor innovatieve elementen. Met een 80 Plus Platinum Certificering en een OLED-display voor real-time stroommonitoring is deze voeding echt topklasse. Daarnaast is hij Aura Sync-compatibel, waardoor je de verlichting naar wens kunt aanpassen.

De stabiliteit bij volledige belasting en het geruisloze functioneren bij 50% belasting of minder hebben veel lof ontvangen, wat de betrouwbaarheid in veeleisende situaties benadrukt. Een recensent merkt op: "Het beschikt ook over een 80 Plus Platinum Certificering, OLED-display voor real-time stroommonitoring en Aura Sync-compatibiliteit voor aanpasbare verlichtingseffecten." Deze mening wordt gedeeld in klantfeedback, met een sterke beoordeling van 4,7 van de 5 sterren op Amazon, wat de tevredenheid met de prestaties en functies weerspiegelt.

In lijn met ASUS' toewijding om krachtige oplossingen te bieden voor high-performance systemen, valt de ROG Thor 1000W Platinum II EVA Edition op met zijn EVA-geïnspireerde designelementen en verbeterde koelcapaciteiten voor verminderd geluidsniveau. Deze samenwerking met EVANGELION heeft geresulteerd in een product dat wordt geprezen als "het beste in zijn klasse," wat zijn unieke aantrekkingskracht op de markt benadrukt. Bovendien onderstreept de integratie van de voeding in de grotere EVA Edition-serie zijn positie als een gespecialiseerd product met een onderscheidende visuele identiteit en verbeterde koelfuncties.

In vergelijking met andere voedingen blinkt de ROG Thor 1000W Platinum II EVA Edition uit in stille werking, real-time stroommonitoring en aanpasbare verlichtingseffecten, waardoor het een ideale keuze is voor liefhebbers en professionals die op zoek zijn naar een combinatie van prestaties en esthetiek. De premium positionering en gespecialiseerde EVA-geïnspireerde vormgeving kunnen echter een beperking vormen voor degenen die op zoek zijn naar meer ingetogen of budgetvriendelijke opties.

Al met al is de ROG Thor 1000W Platinum II EVA Edition PC-voeding een topproduct in de categorie high-performance voedingen, met een unieke mix van eigenschappen, prestaties en visuele aantrekkingskracht. De samenwerking met EVANGELION maakt het echt onderscheidend en een overtuigende keuze voor liefhebbers en professionals die hun PC-builds naar een hoger niveau willen tillen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 april in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van PC Voedingen. Er zijn immers 505 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!