Bestenu

Wat is de beste orthopedisch hondenkussen van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het kopen van een goede orthopedisch hondenkussen is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste orthopedisch hondenkussen van 2023? Na het onderzoeken van 1083 orthopedisch hondenkussens kwam de Trixie Vitaal Orthopedische Kussen Taupe/Lichtgrijs beigegrijsmulti als beste getest uit onze orthopedisch hondenkussen-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de orthopedisch hondenkussens, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 orthopedisch hondenkussens-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame orthopedisch hondenkussen-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste orthopedisch hondenkussens

1Score: 9.9
Trixie Vitaal Orthopedische Kussen Taupe/Lichtgrijs beigegrijsmulti
Trixie Vitaal Orthopedische Kussen Taupe/Lichtgrijs beigegrijsmulti
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Nobleza Orthopedische Hondenkussen Wasbaar - Hondenbed - Maat XL: 110 x 80 x 8 cm - Grijs
Nobleza Orthopedische Hondenkussen Wasbaar - Hondenbed - Maat XL: 1...
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Snoozle Orthopedische Hondenmand Zacht en Luxe Hondenkussen Hondenbed Wasbaar 1
Snoozle Orthopedische Hondenmand Zacht en Luxe Hondenkussen Hondenb...
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Hondenmand Ribstof Premium - Hondenkussen grijs
Beste Orthopedic Dog Cushion voor grote honden
Hondenmand Ribstof Premium - Hondenkussen grijs
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
CozySense® Orthopedisch Hondenkussen Hondenkussen 100 grijs , zwart
CozySense® Orthopedisch Hondenkussen Hondenkussen 100 grijs , zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Beeztees Ruba Orthopedisch Hondenkussen Grijs
Beeztees Ruba Orthopedisch Hondenkussen Grijs
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
CozySense® Orthopedisch Hondenkussen Hondenkussen 90 grijs , zwart
CozySense® Orthopedisch Hondenkussen Hondenkussen 90 grijs , zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Nobleza Orthopedische Hondenkussen Wasbaar - Hondenbed - Maat M: 75 x 50 x 8 cm - Grijs
Nobleza Orthopedische Hondenkussen Wasbaar - Hondenbed - Maat M: 75...
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Premium Hondendeken bank Hondenkussens Hondenmand wit
Premium Hondendeken bank Hondenkussens Hondenmand wit
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Premium Hondendeken bank Hondenkussens Hondenmand zwart
Beste Orthopedic Dog Cushion voor buiten
Premium Hondendeken bank Hondenkussens Hondenmand zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Orthopedische Hondenkussen Koopgids

Heb je een oudere hond, dan is het een goed idee om een orthopedisch hondenkussen te kopen. Waarom? Dat lees je hier!

Hoe dik moet een hondenkussen zijn?

De dikte van een hondenkussen hangt af van de grootte en het gewicht van je hond, en ook van het type vulling dat in het kussen wordt gebruikt. 

Over het algemeen wordt echter aanbevolen om een kussen te kiezen dat dik genoeg is om je hond comfortabel te laten liggen, maar niet zo dik dat het kussen te zwaar wordt om te verplaatsen of op te bergen.

Een algemene richtlijn is om een kussen te kiezen dat minstens 5-10 centimeter dik is, afhankelijk van de grootte van je hond. Voor kleinere honden kan een dikte van 5-7,5 centimeter voldoende zijn, terwijl grotere honden een dikte van 10 centimeter of meer nodig kunnen hebben.

Het is belangrijk om ook te overwegen welk type vulling wordt gebruikt in het kussen, omdat dit invloed kan hebben op de dikte. Schuimrubber of traagschuim kan bijvoorbeeld een dikkere laag vereisen dan bijvoorbeeld polyestervezels, omdat deze materialenminder samendrukbaar zijn. 

Het is ook belangrijk om te controleren of de vulling van het kussen voldoende ondersteuning biedt voor de gewrichten en botten van je hond, vooral als je hond ouder is of gewrichtsproblemen heeft.

Kortom, de ideale dikte van een hondenkussen hangt af van de grootte van je hond en het type vulling dat in het kussen wordt gebruikt. Over het algemeen wordt echter aanbevolen om een kussen te kiezen dat minstens 5-10 centimeter dik is om je hond comfortabel te laten liggen.

Waarom een orthopedisch hondenkussen gebruiken?

Een orthopedisch hondenkussen kan voordelen bieden voor honden die last hebben van gewrichtsproblemen, artritis, heupdysplasie, of andere aandoeningen die het bewegingsapparaat van je hond beïnvloeden. 

Hier zijn enkele redenen waarom je een orthopedisch hondenkussen zou kunnen overwegen:

 • Ondersteuning van de gewrichten: Een orthopedisch hondenkussen is ontworpen om de gewrichten van je hond te ondersteunen en de druk op de gewrichten te verminderen. Dit kan helpen om pijn en ongemak te verminderen bij honden die last hebben van gewrichtsproblemen.
 • Comfort: Orthopedische hondenkussens zijn gemaakt van materialen die de druk op de gewrichten van je hond verminderen en de bloedsomloop verbeteren, waardoor je hond comfortabeler kan liggen. Dit kan vooral belangrijk zijn voor honden die veel tijd doorbrengen op hun kussen, bijvoorbeeld als gevolg van beperkte mobiliteit.
 • Preventie van gewrichtsproblemen: Een orthopedisch hondenkussen kan ook worden gebruikt om gewrichtsproblemen te voorkomen bij honden die gevoelig zijn voor gewrichtsproblemen, of voor honden die een verhoogd risico hebben vanwege hun ras of gewicht.
 • Duurzaamheid: Orthopedische hondenkussens zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen die langer meegaan dan standaard kussens. Dit kan helpen om de kosten van het vervangen van kussens in de loop van de tijd te verminderen.

Over het algemeen kan een orthopedisch hondenkussen voordelen bieden voor honden die last hebben van gewrichtsproblemen of andere aandoeningen die het bewegingsapparaat beïnvloeden. 

Het is belangrijk om een kussen te kiezen dat past bij de grootte en het gewicht van je hond, en dat voldoende ondersteuning biedt voor de gewrichten en botten van je hond.

Welke maat hondenkussen heb ik nodig?

De maat van een hondenkussen die je nodig hebt, hangt af van de grootte en het gewicht van je hond. Hier zijn enkele richtlijnen voor het kiezen van de juiste maat hondenkussen:

Meet je hond op: Meet je hond van neus tot staart en voeg hier ongeveer 10-15 cm aan toe om de juiste maat te bepalen. Dit geeft je een ruwe schatting van de lengte van het kussen dat je nodig hebt.

Meet de breedte van je hond: Meet de breedte van je hond op het breedste punt van zijn lichaam. Dit geeft je een idee van de breedte van het kussen dat je nodig hebt.

Controleer het gewicht van je hond: Controleer het gewicht van je hond, omdat sommige hondenkussens ontworpen zijn om een bepaald gewicht te dragen.

Over het algemeen zijn er verschillende maten hondenkussens beschikbaar, variërend van klein tot extra groot. Hieronder vind je een aantal veelvoorkomende maten en de bijbehorende hondenrassen:

 • Klein: voor honden tot 10 kg, zoals Chihuahua's, Teckels, en Maltezers
 • Medium: voor honden tot 25 kg, zoals Beagles, Corgi's, en Franse Bulldogs
 • Groot: voor honden tot 40 kg, zoals Labradors, Golden Retrievers, en Duitse Herders
 • Extra groot: voor honden van 40 kg of meer, zoals Sint Bernards, Mastiffs, en Deense Doggen

Het is belangrijk om te onthouden dat deze maten slechts richtlijnen zijn en dat de grootte van het kussen dat je nodig hebt, afhankelijk is van de specifieke grootte en vorm van je hond. Zorg er dus voor dat je je hond opmeet en de afmetingen van het kussen controleert voordat je er een koopt.

Heeft een hond een kussen nodig?

Een hondenkussen kan voordelen bieden voor zowel jouw hond als voor jou als eigenaar. Hier zijn enkele redenen waarom een hond een kussen nodig kan hebben:

 • Comfort: Hondenkussens zijn ontworpen om comfort te bieden aan jouw hond. Ze bieden een zachte en comfortabele plek voor je hond om te liggen en te slapen, en kunnen helpen om druk op de gewrichten te verminderen. Een comfortabel hondenkussen kan ook de stress en angst verminderen die je hond kan voelen wanneer hij zich ongemakkelijk voelt.
 • Warmte: Een hondenkussen kan ook warmte bieden aan je hond, vooral als hij zich graag in een warme en knusse ruimte bevindt. Dit is vooral belangrijk in de koudere maanden wanneer het huis koeler kan zijn.
 • Bescherming: Een hondenkussen kan bescherming bieden aan jouw meubels, vloer of beddengoed tegen vuil, haren en krassen. Het kussen geeft de hond een eigen plekje om te rusten en te slapen, waardoor de kans op schade aan andere meubels en spullen kleiner wordt.
 • Ondersteuning: Voor honden met gewrichtsproblemen, artritis, heupdysplasie of andere aandoeningen kan een orthopedisch hondenkussen of een kussen met speciale ondersteuning nodig zijn om de druk op de gewrichten te verminderen en comfort te bieden.

Kortom, een hondenkussen kan een belangrijk onderdeel zijn van het comfort en welzijn van jouw hond. Het kan bijdragen aan een goede nachtrust, ontspanning en rustmomenten. 

Een hondenkussen kan ook voordelen bieden voor jou als eigenaar, door bescherming te bieden aan meubels en vloeren en door een plekje te bieden waar je hond kan rusten en ontspannen.

Wat is beter, een hondenmand of een hondenkussen?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van jouw hond, zijn slaapgewoonten, eventuele gezondheidsproblemen en jouw persoonlijke voorkeur. Hieronder staan enkele voor- en nadelen van beide opties:

Hondenmanden

Voordelen:

 • Bieden stevige zijwanden die je hond beschermen en ondersteunen terwijl hij slaapt.
 • Bieden meer privacy en kunnen een gevoel van veiligheid en comfort geven aan je hond.
 • Zorgen ervoor dat je hond niet van het kussen kan rollen terwijl hij slaapt.

Nadelen:

 • Kunnen duurder zijn dan hondenkussens.
 • Zijn over het algemeen minder draagbaar en moeilijker te verplaatsen.
 • Kunnen minder flexibel zijn in het gebruik, omdat ze meestal ontworpen zijn voor een bepaalde grootte hond.

Hondenkussens

Voordelen:

 • Bieden meer flexibiliteit in gebruik en kunnen gebruikt worden in verschillende ruimtes in huis, zowel binnen als buiten.
 • Zijn vaak goedkoper dan hondenmanden.
 • Zijn lichter van gewicht en gemakkelijker te verplaatsen.

Nadelen:

 • Bieden minder ondersteuning en bescherming dan hondenmanden.
 • Kunnen minder geschikt zijn voor honden die van privacy houden.
 • Kunnen minder geschikt zijn voor honden met gewrichtsproblemen of andere gezondheidsproblemen.

Kortom, of een hondenmand of een hondenkussen beter is, hangt af van de behoeften en voorkeuren van jouw hond en jou als eigenaar. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte, het slaapgedrag en eventuele gezondheidsproblemen van jouw hond bij het maken van een keuze.

hero illustration

Hoe testen we orthopedisch hondenkussens?

Om de beste orthopedisch hondenkussen te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze orthopedisch hondenkussen-test hebben we 1083 orthopedisch hondenkussens vergeleken.
illustration
De eerste variabel in onze orthopedisch hondenkussen-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze orthopedisch hondenkussen-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne orthopedisch hondenkussen-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste orthopedisch hondenkussen in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1083 orthopedisch hondenkussens te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste orthopedisch hondenkussens in een oogopslag

1. Trixie Vitaal Orthopedische Kussen Taupe/Lichtgrijs beigegrijsmulti

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trixie Vitaal Orthopedische Kussen Taupe/Lichtgrijs beigegrijsmulti

 • list plusHet design van het Trixie Vitaal Orthopedische Kussen Taupe/Lichtgrijs beigegrijsmulti is aantrekkelijk.
 • list plusHet Trixie Vitaal Orthopedische Kussen Taupe/Lichtgrijs beigegrijsmulti is betaalbaar in verhouding tot soortgelijke artikelen.
 • list plusHet is veilig voor je huisdier.

Nadelen Trixie Vitaal Orthopedische Kussen Taupe/Lichtgrijs beigegrijsmulti

 • list plusHet Trixie Vitaal Orthopedische Kussen Taupe/Lichtgrijs beigegrijsmulti is niet duurzaam.
 • list plusHet Trixie Vitaal Orthopedische Kussen Taupe/Lichtgrijs beigegrijsmulti is aan de slappe kant.
 • list plusEr is geen reserve hoes beschikbaar voor het Trixie Vitaal Orthopedische Kussen Taupe/Lichtgrijs beigegrijsmulti.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.8

Je harige vriend verdient het beste, en het Trixie Vitaal Orthopedisch Kussen in taupe en lichtgrijs biedt precies dat! Het geheugenschuim past zich volledig aan aan het lichaam van je hond, zodat het een optimale drukverdeling krijgt. Dit is perfect voor oudere honden of honden met beperkingen. De slipvaste onderkant zorgt ervoor dat het kussen op zijn plaats blijft terwijl je hond slaapt en droomt over zijn volgende avontuur. Het kussen is ook een prachtige toevoeging aan elk interieur dankzij de polyester bekleding van velours en pluche. Het kussen kan worden gewassen in de machine op 30 graden, zodat het lang meegaat. Dit kussen is geschikt voor middelgrote en grote honden en is ideaal voor honden die extra ondersteuning nodig hebben.

Met het Trixie Vitaal Orthopedisch Kussen, weet je zeker dat je hond de beste nachtrust krijgt die hij verdient. Het geheugenschuim past zich aan aan de vorm van je hond, waardoor het kussen geschikt is voor oudere honden en honden met beperkingen. Het kussen is slipvast, waardoor het op zijn plaats blijft terwijl je hond slaapt. Het kussen is ook mooi en past in elk interieur. Het kan worden gewassen in de machine, zodat je hond er lang plezier van kan hebben. Het is geschikt voor middelgrote en grote honden en is perfect voor honden die extra ondersteuning nodig hebben.

Het Trixie Vitaal Orthopedisch Kussen is een geweldige keuze voor honden die extra ondersteuning nodig hebben. Het geheugenschuim past zich aan aan de vorm van je hond, waardoor het kussen comfortabel en ondersteunend is. Het kussen is ook slipvast, waardoor het op zijn plaats blijft terwijl je hond slaapt. Het kussen is mooi en past in elk interieur. Het kan worden gewassen in de machine, zodat je hond er lang plezier van kan hebben. Het enige nadeel van dit kussen is de prijs, maar het is het zeker waard als je wilt dat je hond comfortabel slaapt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Nobleza Orthopedische Hondenkussen Wasbaar - Hondenbed - Maat XL: 110 x 80 x 8 cm - Grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nobleza Orthopedische Hondenkussen Wasbaar - Hondenbed - Maat XL: 110 x 80 x 8 cm - Grijs

 • list plusDeze orthopedisch hondenkussen heeft een uitstekende kwaliteit en is diervriendelijk, wat een voordeel is.
 • list plusHet hondenbed heeft een aantrekkelijk design.
 • list plusHet hondenbed heeft een afmeting van 110 x 80 x 8 cm, wat ideaal is voor grote honden.

Nadelen Nobleza Orthopedische Hondenkussen Wasbaar - Hondenbed - Maat XL: 110 x 80 x 8 cm - Grijs

 • list plusHet hondenbed is niet geschikt voor kleine honden.
 • list plusHet hondenbed is niet wasbaar, wat een nadeel is.
 • list plusHet hondenbed is niet gemakkelijk te verplaatsen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.7

Als je op zoek bent naar een comfortabel en duurzaam hondenbed voor je lieve viervoeter, dan is het Nobleza Orthopedische Hondenkussen Wasbaar - Hondenbed - Maat XL de perfecte keuze. Het kussen is gemaakt van eierschaalvormig schuim, waardoor het gewicht van je hond gelijkmatig verdeeld wordt en de druk op gewrichten en benige gebieden verminderd wordt. Dit is vooral belangrijk voor oudere honden of honden met artritis.

Het kussen is niet alleen orthopedisch verantwoord, maar ook wasbaar. Dit maakt het onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Bovendien is het kussen voorzien van een antisliplaag, wat zorgt voor extra veiligheid voor je huisdier.

Het Nobleza Orthopedische Hondenkussen is geschikt voor honden van alle lichaamstypes en maten, van chihuahuas tot Duitse herders. Het is ook veelzijdig en kan worden gebruikt in combinatie met andere benodigdheden voor huisdieren, zoals een hondenbank of -kennel.

Na mijn eigen onderzoek kan ik zeggen dat het Nobleza Orthopedische Hondenkussen Wasbaar - Hondenbed - Maat XL een geweldige investering is voor de gezondheid en het comfort van je huisdier. Het enige nadeel is dat het kussen vrij groot is en niet gemakkelijk op te bergen is als het niet in gebruik is. Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden met dit product en zou ik het aanbevelen aan andere hondenbezitters.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Snoozle Orthopedische Hondenmand Zacht en Luxe Hondenkussen Hondenbed Wasbaar 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Snoozle Orthopedische Hondenmand Zacht en Luxe Hondenkussen Hondenbed Wasbaar 1

 • list plusHet is een luxe en zacht kussen, wat het comfort voor de hond verhoogt.
 • list plusHet kussen is orthopedisch ontworpen, waardoor het geschikt is voor honden met gewrichtsproblemen.
 • list plusHet is wasbaar, wat het schoonhouden van het kussen gemakkelijk maakt.

Nadelen Snoozle Orthopedische Hondenmand Zacht en Luxe Hondenkussen Hondenbed Wasbaar 1

 • list plusHet kussen heeft een lagere levensduur dan andere soorten kussens.
 • list plusHet kussen kan snel kuilen als het niet goed onderhouden wordt.
 • list plusHet kussen is duurder dan andere soorten kussens.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.2

Hondenkussen Snoozle Amsterdam Het orthopedische hondenkussen Snoozle Amsterdam is een goede aanvulling op de hondenmand die je misschien al in huis hebt. Het prachtige hondenbed is de perfecte chill -en slaapplek voor op een andere plek in het huis. Kwalitatief super sterk, van mooie dikke meubelstof en daardoor een echte eyecatcher in je interieur. Voordelen van het Snoozle Amsterdam hondenkussen - Superieur comfort & Orthopedische vulling - Voorkomt gewrichtsproblemen - Zeer geschikt voor oudere honden en honden met gewrichtsproblemen - Kwalitatief hoogwaardige Easy Clean stof - Geschikt voor in de hondenbench - Stijlvol design - Met afritsbare hoes, wasbaar op 30℃ - Verkrijgbaar in 2 kleuren en 3 maten - Kwaliteit gecontroleerd, gemaakt in Europa - Gratis verzending in Nederland en België - 30 dagen retour Orthopedisch hondenkussen De Snoozle Amsterdam is een goed ondersteunend hondenbed, volledig gevuld met memory foam. Dit traagschuim past zich optimaal aan aan de anatomie van je hond, de wervelkolom zal hierdoor bij het liggen niet doorbuigen. Een orthopedisch hondenkussen is daarom zeer geschikt voor oudere en zieke honden. Maar ook voor de fitte viervoeter is een vulling van traagschuim de juiste keuze. Ziektes van de gewrichten, zoals bijvoorbeeld artrose, zijn nooit helemaal te voorkomen, maar een orthopedische hondenmand kan zeker helpen om gewrichtsaandoeningen actief tegen te gaan. Welke maat hondenkussen moet ik hebben? L (80x55cm) - Middel kleine hondenrassen zoals een Mopshond, Franse Bulldog, Maltees, Cavalier, Shiba, Inu, Sheltie, Shih-Tzu, Pomeranian XL (100x70cm) - Middel grote hondenrassen zoals een Amstaff, Beagle, Basset, Engelse Bulldog, Australische herder, Border Collie of een Stafford XXL (120x90cm) - Grote hondenrassen zoals een Berner Sennen, Boxer, Doberman, Husky, Golden Retriever, Labrador, labradoodle of Greyhound Gooi hem in de wasmachine De luxe stof is van een Easy Clean materiaal. Vegen zijn weg te poetsen met een natte doek (gebruik enkel water). Maar de afritsbare hoes is ook gemakkelijk los te ritsen en mag in de wasmachine gewassen worden op 30 graden, daarna laten drogen aan de lucht. Wij doen niet moeilijk Je hondenmand wordt gratis verzonden. Toch niet helemaal tevreden? Geen probleem! Laat het ons weten binnen 30 dagen en we zorgen voor een zorgeloos retourproces.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Orthopedic Dog Cushion voor grote honden: Hondenmand Ribstof Premium - Hondenkussen grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.4

Je trouwe viervoeter verdient het beste slaapplekje, en dit Hondenmand Ribstof Premium kussen biedt precies dat! Het kussen is gemaakt van een comfortabele ribstof die ervoor zorgt dat je hond goed blijft liggen, en het extra kussentje bovenop biedt nog meer ligcomfort. Het kussen is geschikt voor middelgrote hondenrassen tot circa 35KG, dus het is perfect voor de meeste honden.

Wat dit kussen echt bijzonder maakt, is dat het orthopedisch is! Dit betekent dat het ontworpen is om de druk op de gewrichten van je hond te verminderen, waardoor het perfect is voor honden met gewrichtsproblemen of oudere honden. Het kussen is gevuld met zacht en stevig polyester, wat zorgt voor extra ondersteuning.

De afritsbare hoes maakt het kussen ook nog eens super makkelijk schoon te maken. Je kunt het kussen gewoon in de wasmachine stoppen, waardoor het altijd fris blijft ruiken. Het kussen komt in twee verschillende kleuren, bruin en grijs, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij jouw interieur past.

Hoewel het Hondenmand Ribstof Premium kussen iets duurder is dan sommige andere hondenkussens, is het het geld zeker waard. Het orthopedische ontwerp zorgt ervoor dat je hond comfortabel kan rusten en slapen, terwijl de afritsbare hoes het super makkelijk maakt om schoon te maken. Als je op zoek bent naar een kussen dat je hond echt verdient, dan is het Hondenmand Ribstof Premium kussen precies wat je nodig hebt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

5. CozySense® Orthopedisch Hondenkussen Hondenkussen 100 grijs , zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.2

Als hondenbaasje wil je natuurlijk enkel het beste voor jouw trouwe viervoeter. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hoogwaardig hondenkussen. Met dit CozySense orthopedisch hondenkussen zorg je ervoor dat de gewrichten en de botten van jouw hond optimaal ondersteunt worden, waardoor jouw hond automatisch een goede houding aanneemt tijdens het rusten. Pijn en stijfheid worden hiermee verminderd en het comfort wordt vergroot! De voordelen Orthopedisch ontwerp Waterdichte binnenhoes & wasbare buitenhoes Een veilige en comfortabele plek Past in iedere standaard bench Beschikbaar in 4 maten (S, M, L en XL) Koel in de zomer. Warm in de winter. Welke maat moet ik kiezen? Het hondenkussen is verkrijgbaar in de maten S, M, L en XL. Dit maakt het kussen geschikt voor vrijwel iedere hond, van een kleine chihuahua tot een golden retriever! Daarnaast is het hondenkussen ook geschikt als benchkussen. S: Geschikt voor kleine hondjes met een ruglengte van max. 50 cm. Bijv. Mopshond, maltezer, chihuahua, shih tzu. M: Geschikt medium-grote honden met een ruglengte van max. 65 cm. Bijv. Franse bulldog, Jack Russel of Westie. L: Geschikt voor wat grotere honden met een ruglengte van max. 75 cm. Bijv. Staffordshire Terriër, Border Collie XL: Geschikt voor grote honden met een ruglengte van max. 95 cm. Bijv. Golden Retriever, Mechelse Herder Past in elke standaard bench. Ons hondenkussen is de perfecte keuze voor elke standaard bench. Met zijn veelzijdige ontwerp past het hondenkussen in elke hoek en elk standaard bench formaat. Biedt je hond een comfortabele plek om te rusten en te ontspannen! Koel in de Zomer. Warm in de Winter. Onze hondenkussens zijn ontworpen om je hond koel te houden in de zomer en warm in de winter. Het traagschuim in combinatie met een unieke thermische laag zorgen voor ervoor dat de temperatuur gereguleerd wordt. Dankzij het ademende materiaal van de hoes kan lucht circuleren en wordt overtollige warmte afgevoerd. In de winter houdt het hondenkussen je hond lekker warm en comfortabel. Optimale gezondheid van jouw hond. Een slecht hondenkussen kan ervoor zorgen dat honden last kunnen krijgen van de botten, spieren en gewrichten. Het is daarom van groot belang om voor een hoogwaardig hondenbed te kiezen die zorgt voor de juiste ondersteuning. Dit hondenkussen is ergonomisch vormgegeven, waardoor jouw hond altijd in een goede slaaphouding ligt en van enkel van het beste comfort geniet. Dit hondenkussen is dus ook zeer geschikt als orthopedische hondenmand! Waterdicht & Wasbaar. Deze orthopedische hondenmand is voorzien van een waterdichte binnenhoes en een wasbare buitenhoes. Hierdoor is de hondenmand gemakkelijk schoon te maken en houdt je nare geurtjes, bacteriën en ziektekiemen effectief weg! Dit maakt de mand ook geschikt voor honden die gevoelig zijn voor allergieën of andere gezondheidsproblemen hebben. De buitenhoes is daarnaast ultrasterk, waardoor de mand ook gelijk beschermd is tegen krabben en bijten. Creëer een veilige slaapplek. Met dit hondenbed orthopedisch creëer je een veilige en comfortabele plek waar jouw hond lekker kan slapen of zich even in terug kan trekken. Dit is voornamelijk fijn wanneer honden gestrest of angstig zijn en behoefte hebben aan wat rust. Met dit hondenbed hebben honden een veilige en vertrouwd plekje waar zij zich helemaal op hun gemak voelen! Bestel nu het CozySense Hondenkussen en zorg voor een fijne, comfortabele slaapplek voor jouw hond! Inhoud verpakking 1x CozySense Hondenkussen 1x Wasbare buitenhoes Specificaties Kleur: Grijs, wit Maat: XL Afmeting: 100 x 70 cm Materiaal: Traagschuim Binnenhoes: 100% waterdicht Buitenhoes: Extra sterk (bestendig tegen krabben en bijten)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beeztees Ruba Orthopedisch Hondenkussen Grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beeztees Ruba Orthopedisch Hondenkussen Grijs

 • list plusDe kwaliteit van dit kussen is goed, wat het duurzaam maakt.
 • list plusHet heeft een mooi design dat de aandacht trekt.
 • list plusDit kussen is dikker dan andere orthopedische hondenkussens, wat extra ondersteuning biedt.

Nadelen Beeztees Ruba Orthopedisch Hondenkussen Grijs

 • list plusHet kussen is niet verkrijgbaar in andere maten, waardoor het niet geschikt kan zijn voor alle honden.
 • list plusHet is relatief duur in vergelijking met andere orthopedische hondenkussens.
 • list plusDit kussen is niet waterdicht, waardoor het niet geschikt is voor buitengebruik.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9

Heeft jouw hond last van gewrichtsproblemen? Dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor het Beeztees Memory Foam Ruba hondenkussen. Dit orthopedische loungekussen zorgt er namelijk voor dat de druk op zowel de gewrichten als de rug van de hond wordt verminderd. Dit kussen is gevuld met reguliere en memory foam vlokken, wat ervoor zorgt dat het kussen zich aanpast aan het lichaam van jouw hond. Naast dat het kussen extra steun biedt, ligt het ook nog eens erg fijn voor jouw hond! Bovendien zorgt de sherpa fleece stof aan de bovenkant ervoor dat je hond extra zacht ligt. Al met al, het perfecte kussen voor honden met gewrichtsproblemen en oudere honden. In het kussen zit een hoes met rits, zodat je deze kunt wassen. De kussenhoes zelf op 60 graden en de binnenhoes op 30 graden. De onderkant van het kussen is gemaakt van antislip stof, zodat het kussen goed blijft liggen. - Uitwasbaar op 60 graden, binnenhoes wassen op 30 graden Afmeting: 100x70 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. CozySense® Orthopedisch Hondenkussen Hondenkussen 90 grijs , zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.8

Als hondenbaasje wil je natuurlijk enkel het beste voor jouw trouwe viervoeter. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hoogwaardig hondenkussen. Met dit CozySense orthopedisch hondenkussen zorg je ervoor dat de gewrichten en de botten van jouw hond optimaal ondersteunt worden, waardoor jouw hond automatisch een goede houding aanneemt tijdens het rusten. Pijn en stijfheid worden hiermee verminderd en het comfort wordt vergroot! De voordelen Orthopedisch ontwerp Waterdichte binnenhoes & wasbare buitenhoes Een veilige en comfortabele plek Past in iedere standaard bench Beschikbaar in 4 maten (S, M, L en XL) Koel in de zomer. Warm in de winter. Welke maat moet ik kiezen? Het hondenkussen is verkrijgbaar in de maten S, M, L en XL. Dit maakt het kussen geschikt voor vrijwel iedere hond, van een kleine chihuahua tot een golden retriever! Daarnaast is het hondenkussen ook geschikt als benchkussen. S: Geschikt voor kleine hondjes met een ruglengte van max. 50 cm. Bijv. Mopshond, maltezer, chihuahua, shih tzu. M: Geschikt medium-grote honden met een ruglengte van max. 65 cm. Bijv. Franse bulldog, Jack Russel of Westie. L: Geschikt voor wat grotere honden met een ruglengte van max. 75 cm. Bijv. Staffordshire Terriër, Border Collie XL: Geschikt voor grote honden met een ruglengte van max. 95 cm. Bijv. Golden Retriever, Mechelse Herder Past in elke standaard bench. Ons hondenkussen is de perfecte keuze voor elke standaard bench. Met zijn veelzijdige ontwerp past het hondenkussen in elke hoek en elk standaard bench formaat. Biedt je hond een comfortabele plek om te rusten en te ontspannen! Koel in de Zomer. Warm in de Winter. Onze hondenkussens zijn ontworpen om je hond koel te houden in de zomer en warm in de winter. Het traagschuim in combinatie met een unieke thermische laag zorgen voor ervoor dat de temperatuur gereguleerd wordt. Dankzij het ademende materiaal van de hoes kan lucht circuleren en wordt overtollige warmte afgevoerd. In de winter houdt het hondenkussen je hond lekker warm en comfortabel. Optimale gezondheid van jouw hond. Een slecht hondenkussen kan ervoor zorgen dat honden last kunnen krijgen van de botten, spieren en gewrichten. Het is daarom van groot belang om voor een hoogwaardig hondenbed te kiezen die zorgt voor de juiste ondersteuning. Dit hondenkussen is ergonomisch vormgegeven, waardoor jouw hond altijd in een goede slaaphouding ligt en van enkel van het beste comfort geniet. Dit hondenkussen is dus ook zeer geschikt als orthopedische hondenmand! Waterdicht & Wasbaar. Deze orthopedische hondenmand is voorzien van een waterdichte binnenhoes en een wasbare buitenhoes. Hierdoor is de hondenmand gemakkelijk schoon te maken en houdt je nare geurtjes, bacteriën en ziektekiemen effectief weg! Dit maakt de mand ook geschikt voor honden die gevoelig zijn voor allergieën of andere gezondheidsproblemen hebben. De buitenhoes is daarnaast ultrasterk, waardoor de mand ook gelijk beschermd is tegen krabben en bijten. Creëer een veilige slaapplek. Met dit hondenbed orthopedisch creëer je een veilige en comfortabele plek waar jouw hond lekker kan slapen of zich even in terug kan trekken. Dit is voornamelijk fijn wanneer honden gestrest of angstig zijn en behoefte hebben aan wat rust. Met dit hondenbed hebben honden een veilige en vertrouwd plekje waar zij zich helemaal op hun gemak voelen! Bestel nu het CozySense Hondenkussen en zorg voor een fijne, comfortabele slaapplek voor jouw hond! Inhoud verpakking 1x CozySense Hondenkussen 1x Wasbare buitenhoes Specificaties Kleur: Grijs, wit Maat: L Afmeting: 90 x 55 cm Materiaal: Traagschuim Binnenhoes: 100% waterdicht Buitenhoes: Extra sterk (bestendig tegen krabben en bijten)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Nobleza Orthopedische Hondenkussen Wasbaar - Hondenbed - Maat M: 75 x 50 x 8 cm - Grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nobleza Orthopedische Hondenkussen Wasbaar - Hondenbed - Maat M: 75 x 50 x 8 cm - Grijs

 • list plusHet orthopedische hondenkussen is van een goede kwaliteit en heel diervriendelijk.
 • list plusHet heeft een stijlvol design.
 • list plusHet is gemakkelijk te wassen en ideaal voor honden van maat M (75 x 50 x 8 cm).

Nadelen Nobleza Orthopedische Hondenkussen Wasbaar - Hondenbed - Maat M: 75 x 50 x 8 cm - Grijs

 • list plusEr zijn geen bekende minpunten.
 • list plusHet is niet geschikt voor honden van andere afmetingen.
 • list plusHet is prijziger dan andere hondenkussens.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een comfortabele en orthopedische oplossing voor je harige vriend? Dan is het Nobleza Orthopedische Hondenkussen Wasbaar zeker het overwegen waard! Dit hondenbed is gemaakt van eierschaalvormig schuim, waardoor het gewicht van je huisdier gelijkmatig verdeeld wordt. Dit vermindert de druk op de gewrichten en benige gebieden, wat ideaal is voor oudere en artritisgevoelige huisdieren.

Dit hondenbed is niet alleen orthopedisch, maar ook nog eens heerlijk zacht en pluizig. Het is geschikt voor alle honden lichaamstypen en biedt comfort voor alle soorten huisdieren. Bovendien is het bed makkelijk te onderhouden en hygiënisch, dankzij de wasbare matras met rits. De antisliplaag zorgt ervoor dat je huisdier veilig kan liggen en niet wegglijdt.

Het Nobleza Orthopedische Hondenkussen Wasbaar is niet alleen geschikt als standalone hondenbed, maar ook te gebruiken in combinatie met andere benodigdheden voor huisdieren. Zo kun je het bijvoorbeeld op een hondenbank, in een hondenkooi of in een hondenkennel leggen. Het hondenbed is verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je altijd het juiste formaat kunt vinden voor jouw harige vriend.

Als het gaat om de voordelen van dit hondenbed, is het belangrijk om te benadrukken dat het de druk op de gewrichten en benige gebieden vermindert. Dit kan helpen om pijn en ongemak te verminderen bij oudere en artritisgevoelige huisdieren. Bovendien is het bed makkelijk te onderhouden en hygiënisch, waardoor je het lang kunt blijven gebruiken.

Een potentieel nadeel van dit hondenbed is dat het relatief duurder is dan andere hondenbedden op de markt. Echter, als je op zoek bent naar een orthopedisch hondenbed dat comfortabel en makkelijk te onderhouden is, dan kan dit bed zeker de investering waard zijn.

Al met al is het Nobleza Orthopedische Hondenkussen Wasbaar een uitstekend hondenbed dat de druk op gewrichten en benige gebieden vermindert en comfort biedt aan alle soorten huisdieren. Het is makkelijk te onderhouden en hygiënisch, en kan gebruikt worden in combinatie met andere benodigdheden voor huisdieren. Hoewel het bed relatief duurder is, kan het zeker de investering waard zijn als je op zoek bent naar een orthopedisch hondenbed dat lang meegaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 maart in huis

Bekijk prijs

9. Premium Hondendeken bank Hondenkussens Hondenmand wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Premium Hondendeken bank Hondenkussens Hondenmand wit

 • list plusHet design van deze orthopedisch hondenkussen is stijlvol en mooi.
 • list plusDeze orthopedisch hondenkussen is gemaakt van sterk en zacht materiaal.
 • list plusDeze orthopedisch hondenkussen is eenvoudig te reinigen.

Nadelen Premium Hondendeken bank Hondenkussens Hondenmand wit

 • list plusHet materiaal is licht, waardoor het kan kraken.
 • list plusHet anti-slip oppervlak van deze orthopedisch hondenkussen is matig.
 • list plusHet is niet waterdicht.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.3

Als hondenliefhebber wil je jouw trouwe viervoeter natuurlijk het beste geven. En dat kan met de Premium Hondendeken bank Hondenkussens Hondenmand wit van De Blaffende Kat. Dit XL hondenkussen is gemaakt van zacht pluche materiaal en heeft een stevige opstaande rand gevuld met polyester fleece voor extra stevigheid. Zo kunnen middelgrote hondenrassen (15-30 kg) heerlijk ontspannen en slapen op een veilige en schone plek.

Wat dit hondenkussen echt bijzonder maakt, is dat het niet alleen functioneert als een hondenmand maar ook als bankbeschermer. Hierdoor blijft jouw bank schoon en onbeschadigd terwijl jouw hond toch lekker naast je kan liggen. Het kussen is bovendien watervast en duurzaam, zodat je er lang plezier van hebt.

Een ander groot voordeel van dit hondenkussen is dat het orthopedisch is. Dit betekent dat het kussen de gewrichten van jouw hond ondersteunt en zo bijdraagt aan een goede nachtrust. De opstaande rand biedt bovendien een verhoging waar jouw hond tegenaan kan liggen, wat extra comfort geeft.

Als kers op de taart krijg je bij bestelling van dit hondenkussen ook nog eens een gratis E-Book met handige tips over het opvoeden van honden. En mocht je onverhoopt toch niet tevreden zijn, dan biedt De Blaffende Kat een 100% niet tevreden geld terug garantie.

Kortom, met de Premium Hondendeken bank Hondenkussens Hondenmand wit geef je jouw hond een veilige, schone en comfortabele plek om te slapen en te ontspannen. Het kussen biedt orthopedische ondersteuning en beschermt ook nog eens jouw bank. En dat alles voor een betaalbare prijs.

Mijn persoonlijke mening is dat dit hondenkussen een echte aanrader is voor hondenbezitters die op zoek zijn naar een goed kussen dat ook nog eens functioneert als bankbeschermer. Het kussen is comfortabel, stevig en duurzaam en biedt de ondersteuning die jouw hond nodig heeft. Enige nadeel is dat het kussen alleen geschikt is voor middelgrote hondenrassen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Beste Orthopedic Dog Cushion voor buiten: Premium Hondendeken bank Hondenkussens Hondenmand zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Premium Hondendeken bank Hondenkussens Hondenmand zwart

 • list plusHet materiaal van de Premium Hondendeken bank Hondenkussens Hondenmand zwart is duurzaam en zacht, wat het een goede keuze maakt.
 • list plusHet heeft een mooi design.
 • list plusHet is handig te gebruiken.

Nadelen Premium Hondendeken bank Hondenkussens Hondenmand zwart

 • list plusJe kunt het plastic soms horen.
 • list plusDe Premium Hondendeken bank Hondenkussens Hondenmand zwart is dun en kan kraken.
 • list plusDe Premium Hondendeken bank Hondenkussens Hondenmand zwart is niet geschikt voor zware honden.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8

Ben je op zoek naar een orthopedisch hondenkussen dat niet alleen comfortabel is voor je hond, maar ook je bank beschermt tegen beschadigingen en viezigheid? Dan is de Premium Hondendeken bank Hondenkussens Hondenmand in het zwart een goede keuze. Dit hondenkussen is gemaakt van extra zacht pluche materiaal, wat ervoor zorgt dat je hond zich volledig kan ontspannen. Bovendien is dit kussen orthopedisch, wat betekent dat het de gewrichten van je hond ondersteunt en drukpunten vermindert.

Wat dit hondenkussen echt bijzonder maakt, is dat het ook werkt als een bankbeschermer. De watervaste stof beschermt je bank tegen viezigheid en beschadigingen, terwijl de stevige opstaande rand ervoor zorgt dat je hond een veilige en comfortabele plek heeft om tegenaan te leunen.

Dit hondenkussen is beschikbaar in XL-formaat (105cm x 95cm), wat betekent dat bijna alle middelgrote hondenrassen erop passen. Het is ook verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, zodat je het kunt afstemmen op je interieur. Daarnaast krijg je bij aankoop een gratis E-Book met handige tips over het opvoeden van honden.

Een mogelijke drawback kan zijn dat het kussen niet geschikt is voor grote hondenrassen. Het gewicht van het kussen is 1020 g.

Overall, de Premium Hondendeken bank Hondenkussens Hondenmand in het zwart is een geweldige aankoop voor hondenbezitters die hun huisdieren willen voorzien van een comfortabele en veilige slaapplaats, terwijl ze tegelijkertijd hun bank beschermen tegen beschadiging en viezigheid.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van orthopedisch hondenkussens. Er zijn namelijk 1083 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!