Wat is de beste orthopedisch hondenkussen van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 september, 2023

Het aanschaffen van een goede orthopedisch hondenkussen is een moeilijke opdracht. Wat is de beste orthopedisch hondenkussen van 2023? Na het onderzoeken van 1102 orthopedisch hondenkussens kwam de Trixie Vitaal Orthopedische Kussen Taupe/Lichtgrijs als beste getest uit onze orthopedisch hondenkussen-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de orthopedisch hondenkussens, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 orthopedisch hondenkussens-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame orthopedisch hondenkussen-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste orthopedisch hondenkussens

1Score: 9.9
Trixie Vitaal Orthopedische Kussen Taupe/Lichtgrijs
Trixie Vitaal Orthopedische Kussen Taupe/Lichtgrijs
Trixie
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Snoozle Orthopedische Hondenmand Zacht en Luxe Hondenkussen Hondenbed Wasbaar 12
Snoozle Orthopedische Hondenmand Zacht en Luxe Hondenkussen Hondenb...
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Nobleza B58 Orthopedische Hondenkussen Wasbaar grijs
Nobleza B58 Orthopedische Hondenkussen Wasbaar grijs
Nobleza
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Snoozle Orthopedische Hondenmand Zacht en grijs
Snoozle Orthopedische Hondenmand Zacht en grijs
Snoozle
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Beeztees Ruba Orthopedisch Hondenkussen Grijs
Beeztees Ruba Orthopedisch Hondenkussen Grijs
Beeztees
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Snoozle Orthopedische Hondenmand Zacht en Luxe Hondenkussen Hondenbed Wasbaar 1
Snoozle Orthopedische Hondenmand Zacht en Luxe Hondenkussen Hondenb...
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Snoozle Orthopedisch Hondenkussen XL Zachte donkergrijs
Snoozle Orthopedisch Hondenkussen XL Zachte donkergrijs
Snoozle
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Beeztees orthopedisch benchkussen Ito Grijs 89 cm - Hond
Beeztees orthopedisch benchkussen Ito Grijs 89 cm - Hond
Beeztees
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Hondenmand Ribstof Premium - Hondenkussen grijs
Beste Orthopedic Dog Cushion voor grote honden
Hondenmand Ribstof Premium - Hondenkussen grijs
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
CozySense® Orthopedisch Hondenkussen Hondenkussen 90 grijs , zwart
CozySense® Orthopedisch Hondenkussen Hondenkussen 90 grijs , zwart
CozySense
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Orthopedische Hondenkussen Koopgids

Heb je een oudere hond, dan is het een goed idee om een orthopedisch hondenkussen te kopen. Waarom? Dat lees je hier!

Hoe dik moet een hondenkussen zijn?

De dikte van een hondenkussen hangt af van de grootte en het gewicht van je hond, en ook van het type vulling dat in het kussen wordt gebruikt. 

Over het algemeen wordt echter aanbevolen om een kussen te kiezen dat dik genoeg is om je hond comfortabel te laten liggen, maar niet zo dik dat het kussen te zwaar wordt om te verplaatsen of op te bergen.

Een algemene richtlijn is om een kussen te kiezen dat minstens 5-10 centimeter dik is, afhankelijk van de grootte van je hond. Voor kleinere honden kan een dikte van 5-7,5 centimeter voldoende zijn, terwijl grotere honden een dikte van 10 centimeter of meer nodig kunnen hebben.

Het is belangrijk om ook te overwegen welk type vulling wordt gebruikt in het kussen, omdat dit invloed kan hebben op de dikte. Schuimrubber of traagschuim kan bijvoorbeeld een dikkere laag vereisen dan bijvoorbeeld polyestervezels, omdat deze materialenminder samendrukbaar zijn. 

Het is ook belangrijk om te controleren of de vulling van het kussen voldoende ondersteuning biedt voor de gewrichten en botten van je hond, vooral als je hond ouder is of gewrichtsproblemen heeft.

Kortom, de ideale dikte van een hondenkussen hangt af van de grootte van je hond en het type vulling dat in het kussen wordt gebruikt. Over het algemeen wordt echter aanbevolen om een kussen te kiezen dat minstens 5-10 centimeter dik is om je hond comfortabel te laten liggen.

Waarom een orthopedisch hondenkussen gebruiken?

Een orthopedisch hondenkussen kan voordelen bieden voor honden die last hebben van gewrichtsproblemen, artritis, heupdysplasie, of andere aandoeningen die het bewegingsapparaat van je hond beïnvloeden. 

Hier zijn enkele redenen waarom je een orthopedisch hondenkussen zou kunnen overwegen:

 • Ondersteuning van de gewrichten: Een orthopedisch hondenkussen is ontworpen om de gewrichten van je hond te ondersteunen en de druk op de gewrichten te verminderen. Dit kan helpen om pijn en ongemak te verminderen bij honden die last hebben van gewrichtsproblemen.
 • Comfort: Orthopedische hondenkussens zijn gemaakt van materialen die de druk op de gewrichten van je hond verminderen en de bloedsomloop verbeteren, waardoor je hond comfortabeler kan liggen. Dit kan vooral belangrijk zijn voor honden die veel tijd doorbrengen op hun kussen, bijvoorbeeld als gevolg van beperkte mobiliteit.
 • Preventie van gewrichtsproblemen: Een orthopedisch hondenkussen kan ook worden gebruikt om gewrichtsproblemen te voorkomen bij honden die gevoelig zijn voor gewrichtsproblemen, of voor honden die een verhoogd risico hebben vanwege hun ras of gewicht.
 • Duurzaamheid: Orthopedische hondenkussens zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen die langer meegaan dan standaard kussens. Dit kan helpen om de kosten van het vervangen van kussens in de loop van de tijd te verminderen.

Over het algemeen kan een orthopedisch hondenkussen voordelen bieden voor honden die last hebben van gewrichtsproblemen of andere aandoeningen die het bewegingsapparaat beïnvloeden. 

Het is belangrijk om een kussen te kiezen dat past bij de grootte en het gewicht van je hond, en dat voldoende ondersteuning biedt voor de gewrichten en botten van je hond.

Welke maat hondenkussen heb ik nodig?

De maat van een hondenkussen die je nodig hebt, hangt af van de grootte en het gewicht van je hond. Hier zijn enkele richtlijnen voor het kiezen van de juiste maat hondenkussen:

Meet je hond op: Meet je hond van neus tot staart en voeg hier ongeveer 10-15 cm aan toe om de juiste maat te bepalen. Dit geeft je een ruwe schatting van de lengte van het kussen dat je nodig hebt.

Meet de breedte van je hond: Meet de breedte van je hond op het breedste punt van zijn lichaam. Dit geeft je een idee van de breedte van het kussen dat je nodig hebt.

Controleer het gewicht van je hond: Controleer het gewicht van je hond, omdat sommige hondenkussens ontworpen zijn om een bepaald gewicht te dragen.

Over het algemeen zijn er verschillende maten hondenkussens beschikbaar, variërend van klein tot extra groot. Hieronder vind je een aantal veelvoorkomende maten en de bijbehorende hondenrassen:

 • Klein: voor honden tot 10 kg, zoals Chihuahua's, Teckels, en Maltezers
 • Medium: voor honden tot 25 kg, zoals Beagles, Corgi's, en Franse Bulldogs
 • Groot: voor honden tot 40 kg, zoals Labradors, Golden Retrievers, en Duitse Herders
 • Extra groot: voor honden van 40 kg of meer, zoals Sint Bernards, Mastiffs, en Deense Doggen

Het is belangrijk om te onthouden dat deze maten slechts richtlijnen zijn en dat de grootte van het kussen dat je nodig hebt, afhankelijk is van de specifieke grootte en vorm van je hond. Zorg er dus voor dat je je hond opmeet en de afmetingen van het kussen controleert voordat je er een koopt.

Heeft een hond een kussen nodig?

Een hondenkussen kan voordelen bieden voor zowel jouw hond als voor jou als eigenaar. Hier zijn enkele redenen waarom een hond een kussen nodig kan hebben:

 • Comfort: Hondenkussens zijn ontworpen om comfort te bieden aan jouw hond. Ze bieden een zachte en comfortabele plek voor je hond om te liggen en te slapen, en kunnen helpen om druk op de gewrichten te verminderen. Een comfortabel hondenkussen kan ook de stress en angst verminderen die je hond kan voelen wanneer hij zich ongemakkelijk voelt.
 • Warmte: Een hondenkussen kan ook warmte bieden aan je hond, vooral als hij zich graag in een warme en knusse ruimte bevindt. Dit is vooral belangrijk in de koudere maanden wanneer het huis koeler kan zijn.
 • Bescherming: Een hondenkussen kan bescherming bieden aan jouw meubels, vloer of beddengoed tegen vuil, haren en krassen. Het kussen geeft de hond een eigen plekje om te rusten en te slapen, waardoor de kans op schade aan andere meubels en spullen kleiner wordt.
 • Ondersteuning: Voor honden met gewrichtsproblemen, artritis, heupdysplasie of andere aandoeningen kan een orthopedisch hondenkussen of een kussen met speciale ondersteuning nodig zijn om de druk op de gewrichten te verminderen en comfort te bieden.

Kortom, een hondenkussen kan een belangrijk onderdeel zijn van het comfort en welzijn van jouw hond. Het kan bijdragen aan een goede nachtrust, ontspanning en rustmomenten. 

Een hondenkussen kan ook voordelen bieden voor jou als eigenaar, door bescherming te bieden aan meubels en vloeren en door een plekje te bieden waar je hond kan rusten en ontspannen.

Wat is beter, een hondenmand of een hondenkussen?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van jouw hond, zijn slaapgewoonten, eventuele gezondheidsproblemen en jouw persoonlijke voorkeur. Hieronder staan enkele voor- en nadelen van beide opties:

Hondenmanden

Voordelen:

 • Bieden stevige zijwanden die je hond beschermen en ondersteunen terwijl hij slaapt.
 • Bieden meer privacy en kunnen een gevoel van veiligheid en comfort geven aan je hond.
 • Zorgen ervoor dat je hond niet van het kussen kan rollen terwijl hij slaapt.

Nadelen:

 • Kunnen duurder zijn dan hondenkussens.
 • Zijn over het algemeen minder draagbaar en moeilijker te verplaatsen.
 • Kunnen minder flexibel zijn in het gebruik, omdat ze meestal ontworpen zijn voor een bepaalde grootte hond.

Hondenkussens

Voordelen:

 • Bieden meer flexibiliteit in gebruik en kunnen gebruikt worden in verschillende ruimtes in huis, zowel binnen als buiten.
 • Zijn vaak goedkoper dan hondenmanden.
 • Zijn lichter van gewicht en gemakkelijker te verplaatsen.

Nadelen:

 • Bieden minder ondersteuning en bescherming dan hondenmanden.
 • Kunnen minder geschikt zijn voor honden die van privacy houden.
 • Kunnen minder geschikt zijn voor honden met gewrichtsproblemen of andere gezondheidsproblemen.

Kortom, of een hondenmand of een hondenkussen beter is, hangt af van de behoeften en voorkeuren van jouw hond en jou als eigenaar. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte, het slaapgedrag en eventuele gezondheidsproblemen van jouw hond bij het maken van een keuze.

hero illustration

Hoe testen we orthopedisch hondenkussens?

Om de beste orthopedisch hondenkussen te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze orthopedisch hondenkussen-test hebben we 1102 orthopedisch hondenkussens geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze orthopedisch hondenkussen-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze orthopedisch hondenkussen-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne orthopedisch hondenkussen-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste orthopedisch hondenkussen in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1102 orthopedisch hondenkussens te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste orthopedisch hondenkussens in een oogopslag

1. Trixie Vitaal Orthopedische Kussen Taupe/Lichtgrijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.9

Trixie Vitaal Orthopedisch Kussen Taupe / Lichtgrijs 60 x 40 cm Met dit Vital Orthopedisch Hondenkussen van Trixie van 60 x 40 x 10 cm in taupe en lichtgrijs biedt u uw hond een heerlijke slaapplek. Dit Vitaal hondenbed van Trixie is een ware aanwinst voor uw hond. Het ligoppervlak is gemaakt van visco-elastisch schuimrubber, ook wel bekend als memory-foam. Dit materiaal past zich geheel aan de lichaamsvorm aan, waardoor een optimale drukverdeling voor het lichaam van het dier verkregen wordt. Hierdoor is het kussen zeer aan te raden voor oudere en lichamelijk beperkte dieren. Daarnaast is de onderkant slipvast, zodat uw hond ongestoord kan dromen op zijn hondenkussen. Ook uiterlijk is het ligbed een aanwinst, want door de polyester bekleding van velours en pluche past dit mooie, strakke kussen in elk interieur. De afmetingen van dit ligbed voor uw hond zijn 60 x 40 x 10 en dus is het kussen geschikt voor voor middelgrote en grote honden. De hoes van het hondenkussen is bovendien machinewasbaar op 30 graden en de vulling mag gewassen worden met de hand, zodat u en uw dier lang plezier van het hondenbed kunnen hebben. - Gemaakt van geheugenschuim - Zorgt door het visco-elastische schuimrubber ligoppervlak voor een optimale drukverdeling - Uitgevoerd in een leuke kleurcombinatie - Met slipvaste onderkant - Wasvoorschrift: hoes machinewasbaar op 30 graden. De vulling enkel geschikt voor handwas. Afmetingen: 60 x 40 x 10 cm

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Snoozle Orthopedische Hondenmand Zacht en Luxe Hondenkussen Hondenbed Wasbaar 12

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Het Snoozle vancouver hondenkussen is een veelzijdige hondenmand met een vlak, waterdicht slaapgedeelte en een super zachte fluffy boventop. Perfect voor de hond die ervan houdt opgekruld te liggen maar net zoveel voor de viervoeter die zich graag uitstrekt. Zeer geschikt voor in de hondenbench, maar ook voor in de auto of gewoon voor in de hal. Doordat de onderkant van waterafstotend anti-slip materiaal is blijft de hondenmand goed liggen. Bekijk onze maattabel voor de juiste maat! Pluspunten: Veelzijdig hondenbed Gemaakt met orthopedisch eierfoam voor optimaal ligcomfort Het schuim past zich aan aan het gewicht van de hond Zeer geschikt voor oudere honden en honden met gewrichtsproblemen Perfect als benchkussen of in de auto Waterdichte boventop (de zachte boventop is niet waterafstotend, maar vocht zal niet in het kussen trekken) Waterafstotende anti-slip onderkant Verkrijgbaar in drie stijlen Met afritsbare hoes, machine wasbaar in koud water Kwaliteit gecontroleerd Orthopedisch hondenkussen De binnenmatras van het kussen is gemaakt van eierfoam voor een optimaal ligcomfort. Het schuim past zich aan aan het gewicht van je hond, wat het bed zeer geschikt maakt voor oudere honden en honden met gewrichtsproblemen. Gooi hem in de wasmachine De afritsbare hoes van het hondenkussen is makkelijk los te ritsen en mag in de wasmachine gewassen worden in koud water, daarna laten drogen aan de lucht. Voeg geen andere spullen toe aan de wasmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Nobleza B58 Orthopedische Hondenkussen Wasbaar grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

ORTHOPEDISCH HONDENBED: Het hondenbed is gemaakt van eierschaalvormig schuim, de hondenbedden verdelen het gewicht van uw huisdier gelijkmatig om de druk op gewrichten en benige gebieden te verminderen. Ideaal voor oudere en artritisgevoelige huisdieren. COMFORTABLE PET MATTRESS: pluizige honden bedden - geschikt voor alle hond lichaamstypen - meer dan alleen hond kussens! Of het nu honden, katten of andere huisdieren zijn, iedereen kan genieten van het comfort van dit kussen. WASBARE HONDENMATRES: Edel hondenbed met rits, de matras is gemakkelijk te verwijderen en het pluche te wassen, Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. De antisliplaag van het hondenbed geeft uw huisdier een gevoel van veiligheid. VEELVOUDIGE GEBRUIKERS: Het is ook goed te combineren met andere benodigdheden voor huisdieren. Leg de huisdierenmat bijvoorbeeld op een hondenbank, hondenkooi of hondenkennel. Allemaal een goede keuze. MULTIPLE MATEN BESCHIKBAAR: De hondenbedden zijn verkrijgbaar in de maten S, M, L en XL en zijn geschikt voor grote, middelgrote en kleine honden. Of het nu gaat om een chihuahua, terriër of Duitse herder, u vindt altijd het juiste hondenbed.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Snoozle Orthopedische Hondenmand Zacht en grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.4

Het Snoozle vancouver hondenkussen is een veelzijdige hondenmand met een vlak, waterdicht slaapgedeelte en een super zachte fluffy boventop. Perfect voor de hond die ervan houdt opgekruld te liggen maar net zoveel voor de viervoeter die zich graag uitstrekt. Zeer geschikt voor in de hondenbench, maar ook voor in de auto of gewoon voor in de hal. Doordat de onderkant van waterafstotend anti-slip materiaal is blijft de hondenmand goed liggen. Bekijk onze maattabel voor de juiste maat! Pluspunten: Veelzijdig hondenbed Gemaakt met orthopedisch eierfoam voor optimaal ligcomfort Het schuim past zich aan aan het gewicht van de hond Zeer geschikt voor oudere honden en honden met gewrichtsproblemen Perfect als benchkussen of in de auto Waterdichte boventop (de zachte boventop is niet waterafstotend, maar vocht zal niet in het kussen trekken) Waterafstotende anti-slip onderkant Verkrijgbaar in drie stijlen Met afritsbare hoes, machine wasbaar in koud water Kwaliteit gecontroleerd Orthopedisch hondenkussen De binnenmatras van het kussen is gemaakt van eierfoam voor een optimaal ligcomfort. Het schuim past zich aan aan het gewicht van je hond, wat het bed zeer geschikt maakt voor oudere honden en honden met gewrichtsproblemen. Gooi hem in de wasmachine De afritsbare hoes van het hondenkussen is makkelijk los te ritsen en mag in de wasmachine gewassen worden in koud water, daarna laten drogen aan de lucht. Voeg geen andere spullen toe aan de wasmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beeztees Ruba Orthopedisch Hondenkussen Grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beeztees Ruba Orthopedisch Hondenkussen Grijs

 • list plusDit orthopedisch hondenkussen biedt geweldige ondersteuning voor hulpbehoevende honden.
 • list plusHet kussen is langdurig bruikbaar en van hoge kwaliteit.
 • list plusHet mooie design past goed bij elk interieur.

Nadelen Beeztees Ruba Orthopedisch Hondenkussen Grijs

 • list plusHet kussen is niet geschikt voor kleinere vanwege de grootte.
 • list plusHet kussen is prijslijker dan andere hondenkussens op de markt.
 • list plusHet kussen kan moeilijk zijn om te verplaatsen vanwege het gewicht.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

Heeft jouw viervoeter last van gewrichtsproblemen? Dan is het Beeztees Memory Foam Ruba hondenkussen de perfecte oplossing! Dit orthopedische loungekussen vermindert namelijk de druk op de gewrichten en rug van je hond. Het kussen is gevuld met reguliere en memory foam vlokken, wat ervoor zorgt dat het kussen zich aanpast aan het lichaam van je hond en extra steun biedt. Bovendien is het kussen ook nog eens super zacht dankzij de sherpa fleece stof aan de bovenkant.

Wat dit kussen echt uniek maakt, is dat het uitwasbaar is op 60 graden. Zo blijft het kussen altijd schoon en fris ruiken, zelfs na een modderige wandeling. De antislip stof aan de onderkant van het kussen zorgt ervoor dat het goed op zijn plek blijft, zelfs als je hond zich uitrekt en omdraait.

Het Beeztees Memory Foam Ruba hondenkussen is geschikt voor grote hondenrassen tussen de 30 en 80 kg. De afmeting van het kussen is 100x70 cm, zodat je hond lekker veel ruimte heeft om te liggen.

Dit kussen is perfect voor honden met gewrichtsproblemen en oudere honden die extra steun nodig hebben. Het zorgt voor een goede nachtrust en vermindert de kans op pijnlijke gewrichten en rugklachten. Het enige nadeel is dat het kussen aan de prijzige kant is, maar als je op zoek bent naar een duurzaam en comfortabel kussen voor je hond, dan is het zeker de moeite waard.

Mijn persoonlijke mening is dat het Beeztees Memory Foam Ruba hondenkussen een fantastisch product is. Het is duurzaam, comfortabel en gemakkelijk schoon te maken. Ik zou het zeker aanraden aan alle hondeneigenaren die het beste willen voor hun trouwe viervoeter.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Snoozle Orthopedische Hondenmand Zacht en Luxe Hondenkussen Hondenbed Wasbaar 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Snoozle Orthopedische Hondenmand Zacht en Luxe Hondenkussen Hondenbed Wasbaar 1

 • list plusHet is een luxe en zacht kussen, wat het comfort voor de hond verhoogt.
 • list plusHet kussen is orthopedisch ontworpen, waardoor het geschikt is voor honden met gewrichtsproblemen.
 • list plusHet is wasbaar, wat het schoonhouden van het kussen gemakkelijk maakt.

Nadelen Snoozle Orthopedische Hondenmand Zacht en Luxe Hondenkussen Hondenbed Wasbaar 1

 • list plusHet kussen heeft een lagere levensduur dan andere soorten kussens.
 • list plusHet kussen kan snel kuilen als het niet goed onderhouden wordt.
 • list plusHet kussen is duurder dan andere soorten kussens.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.2

Hondenkussen Snoozle Amsterdam Het orthopedische hondenkussen Snoozle Amsterdam is een goede aanvulling op de hondenmand die je misschien al in huis hebt. Het prachtige hondenbed is de perfecte chill -en slaapplek voor op een andere plek in het huis. Kwalitatief super sterk, van mooie dikke meubelstof en daardoor een echte eyecatcher in je interieur. Voordelen van het Snoozle Amsterdam hondenkussen - Superieur comfort & Orthopedische vulling - Voorkomt gewrichtsproblemen - Zeer geschikt voor oudere honden en honden met gewrichtsproblemen - Kwalitatief hoogwaardige Easy Clean stof - Geschikt voor in de hondenbench - Stijlvol design - Met afritsbare hoes, wasbaar op 30℃ - Verkrijgbaar in 2 kleuren en 3 maten - Kwaliteit gecontroleerd, gemaakt in Europa - Gratis verzending in Nederland en België - 30 dagen retour Orthopedisch hondenkussen De Snoozle Amsterdam is een goed ondersteunend hondenbed, volledig gevuld met memory foam. Dit traagschuim past zich optimaal aan aan de anatomie van je hond, de wervelkolom zal hierdoor bij het liggen niet doorbuigen. Een orthopedisch hondenkussen is daarom zeer geschikt voor oudere en zieke honden. Maar ook voor de fitte viervoeter is een vulling van traagschuim de juiste keuze. Ziektes van de gewrichten, zoals bijvoorbeeld artrose, zijn nooit helemaal te voorkomen, maar een orthopedische hondenmand kan zeker helpen om gewrichtsaandoeningen actief tegen te gaan. Welke maat hondenkussen moet ik hebben? L (80x55cm) - Middel kleine hondenrassen zoals een Mopshond, Franse Bulldog, Maltees, Cavalier, Shiba, Inu, Sheltie, Shih-Tzu, Pomeranian XL (100x70cm) - Middel grote hondenrassen zoals een Amstaff, Beagle, Basset, Engelse Bulldog, Australische herder, Border Collie of een Stafford XXL (120x90cm) - Grote hondenrassen zoals een Berner Sennen, Boxer, Doberman, Husky, Golden Retriever, Labrador, labradoodle of Greyhound Gooi hem in de wasmachine De luxe stof is van een Easy Clean materiaal. Vegen zijn weg te poetsen met een natte doek (gebruik enkel water). Maar de afritsbare hoes is ook gemakkelijk los te ritsen en mag in de wasmachine gewassen worden op 30 graden, daarna laten drogen aan de lucht. Wij doen niet moeilijk Je hondenmand wordt gratis verzonden. Toch niet helemaal tevreden? Geen probleem! Laat het ons weten binnen 30 dagen en we zorgen voor een zorgeloos retourproces.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Snoozle Orthopedisch Hondenkussen XL Zachte donkergrijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.3

Het Snoozle vancouver hondenkussen is een veelzijdige hondenmand met een vlak, waterdicht slaapgedeelte en een super zachte fluffy boventop. Perfect voor de hond die ervan houdt opgekruld te liggen maar net zoveel voor de viervoeter die zich graag uitstrekt. Zeer geschikt voor in de hondenbench, maar ook voor in de auto of gewoon voor in de hal. Doordat de onderkant van waterafstotend anti-slip materiaal is blijft de hondenmand goed liggen. Bekijk onze maattabel voor de juiste maat! Pluspunten: Veelzijdig hondenbed Gemaakt met orthopedisch eierfoam voor optimaal ligcomfort Het schuim past zich aan aan het gewicht van de hond Zeer geschikt voor oudere honden en honden met gewrichtsproblemen Perfect als benchkussen of in de auto Waterdichte boventop (de zachte boventop is niet waterafstotend, maar vocht zal niet in het kussen trekken) Waterafstotende anti-slip onderkant Verkrijgbaar in drie stijlen Met afritsbare hoes, machine wasbaar in koud water Kwaliteit gecontroleerd Orthopedisch hondenkussen De binnenmatras van het kussen is gemaakt van eierfoam voor een optimaal ligcomfort. Het schuim past zich aan aan het gewicht van je hond, wat het bed zeer geschikt maakt voor oudere honden en honden met gewrichtsproblemen. Gooi hem in de wasmachine De afritsbare hoes van het hondenkussen is makkelijk los te ritsen en mag in de wasmachine gewassen worden in koud water, daarna laten drogen aan de lucht. Voeg geen andere spullen toe aan de wasmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beeztees orthopedisch benchkussen Ito Grijs 89 cm - Hond

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.7

Met dit Beeztees Orthopedisch Benchkussen Ito geef je jouw hond een optimaal ligcomfort. Dit orthopedisch hondenkussen zorgt ervoor dat de druk op zowel de gewrichten als de rug van jouw hond wordt verminderd. Daarnaast draagt het kussen bij aan een goede bloedsomloop en een ontspannen houding. Het hondenkussen is gevuld met regulier schuim met daarop een laag memory foam, hierdoor past het kussen zich aan, aan het lichaam van de hond. De sherpa fleece stof aan de bovenkant zorgt voor extra warmte. Om het kussen zit een hoes met rits. De kussenhoes kan gewassen worden op 60 graden en de binnenhoes op 30 graden. De onderkant van het kussen is gemaakt van antislip stof, zodat het kussen goed blijft liggen. - Uitwasbaar: buitenhoes op 60 graden, binnenhoes op 30 graden - Voor in de bench - Ondersteunt de gewrichten - Ontspant de spieren - Verkrijgbaar in 6 maten en 2 kleuren Afmetingen: - 49x36x4 cm - 62x44x4 cm - 78x55x4 cm - 89x60x4 cm - 109x69x5 cm - 121x78x5 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Beste Orthopedic Dog Cushion voor grote honden: Hondenmand Ribstof Premium - Hondenkussen grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.4

Je trouwe viervoeter verdient het beste slaapplekje, en dit Hondenmand Ribstof Premium kussen biedt precies dat! Het kussen is gemaakt van een comfortabele ribstof die ervoor zorgt dat je hond goed blijft liggen, en het extra kussentje bovenop biedt nog meer ligcomfort. Het kussen is geschikt voor middelgrote hondenrassen tot circa 35KG, dus het is perfect voor de meeste honden.

Wat dit kussen echt bijzonder maakt, is dat het orthopedisch is! Dit betekent dat het ontworpen is om de druk op de gewrichten van je hond te verminderen, waardoor het perfect is voor honden met gewrichtsproblemen of oudere honden. Het kussen is gevuld met zacht en stevig polyester, wat zorgt voor extra ondersteuning.

De afritsbare hoes maakt het kussen ook nog eens super makkelijk schoon te maken. Je kunt het kussen gewoon in de wasmachine stoppen, waardoor het altijd fris blijft ruiken. Het kussen komt in twee verschillende kleuren, bruin en grijs, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij jouw interieur past.

Hoewel het Hondenmand Ribstof Premium kussen iets duurder is dan sommige andere hondenkussens, is het het geld zeker waard. Het orthopedische ontwerp zorgt ervoor dat je hond comfortabel kan rusten en slapen, terwijl de afritsbare hoes het super makkelijk maakt om schoon te maken. Als je op zoek bent naar een kussen dat je hond echt verdient, dan is het Hondenmand Ribstof Premium kussen precies wat je nodig hebt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

10. CozySense® Orthopedisch Hondenkussen Hondenkussen 90 grijs , zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.2

Als hondenbaasje wil je natuurlijk enkel het beste voor jouw trouwe viervoeter. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hoogwaardig hondenkussen. Met dit CozySense orthopedisch hondenkussen zorg je ervoor dat de gewrichten en de botten van jouw hond optimaal ondersteunt worden, waardoor jouw hond automatisch een goede houding aanneemt tijdens het rusten. Pijn en stijfheid worden hiermee verminderd en het comfort wordt vergroot! De voordelen Orthopedisch ontwerp Waterdichte binnenhoes & wasbare buitenhoes Een veilige en comfortabele plek Past in iedere standaard bench Beschikbaar in 4 maten (S, M, L en XL) Koel in de zomer. Warm in de winter. Welke maat moet ik kiezen? Het hondenkussen is verkrijgbaar in de maten S, M, L en XL. Dit maakt het kussen geschikt voor vrijwel iedere hond, van een kleine chihuahua tot een golden retriever! Daarnaast is het hondenkussen ook geschikt als benchkussen. S: Geschikt voor kleine hondjes met een ruglengte van max. 50 cm. Bijv. Mopshond, maltezer, chihuahua, shih tzu. M: Geschikt medium-grote honden met een ruglengte van max. 65 cm. Bijv. Franse bulldog, Jack Russel of Westie. L: Geschikt voor wat grotere honden met een ruglengte van max. 75 cm. Bijv. Staffordshire Terriër, Border Collie XL: Geschikt voor grote honden met een ruglengte van max. 95 cm. Bijv. Golden Retriever, Mechelse Herder Past in elke standaard bench. Ons hondenkussen is de perfecte keuze voor elke standaard bench. Met zijn veelzijdige ontwerp past het hondenkussen in elke hoek en elk standaard bench formaat. Biedt je hond een comfortabele plek om te rusten en te ontspannen! Koel in de Zomer. Warm in de Winter. Onze hondenkussens zijn ontworpen om je hond koel te houden in de zomer en warm in de winter. Het traagschuim in combinatie met een unieke thermische laag zorgen ervoor dat de temperatuur gereguleerd wordt. Dankzij het ademende materiaal van de hoes kan lucht circuleren en wordt overtollige warmte afgevoerd. In de winter houdt het hondenkussen je hond lekker warm en comfortabel. Optimale gezondheid van jouw hond. Een slecht hondenkussen kan ervoor zorgen dat honden last kunnen krijgen van de botten, spieren en gewrichten. Het is daarom van groot belang om voor een hoogwaardig hondenbed te kiezen die zorgt voor de juiste ondersteuning. Dit hondenkussen is ergonomisch vormgegeven, waardoor jouw hond altijd in een goede slaaphouding ligt en van enkel van het beste comfort geniet. Dit hondenkussen is dus ook zeer geschikt als orthopedische hondenmand! Waterdicht & Wasbaar. Deze orthopedische hondenmand is voorzien van een waterdichte binnenhoes en een wasbare buitenhoes. Hierdoor is de hondenmand gemakkelijk schoon te maken en houdt je nare geurtjes, bacteriën en ziektekiemen effectief weg! Dit maakt de mand ook geschikt voor honden die gevoelig zijn voor allergieën of andere gezondheidsproblemen hebben. De buitenhoes is daarnaast ultrasterk, waardoor de mand ook gelijk beschermd is tegen krabben en bijten. Creëer een veilige slaapplek. Met dit hondenbed orthopedisch creëer je een veilige en comfortabele plek waar jouw hond lekker kan slapen of zich even in terug kan trekken. Dit is voornamelijk fijn wanneer honden gestrest of angstig zijn en behoefte hebben aan wat rust. Met dit hondenbed hebben honden een veilige en vertrouwd plekje waar zij zich helemaal op hun gemak voelen! Bestel nu het CozySense Hondenkussen en zorg voor een fijne, comfortabele slaapplek voor jouw hond! Inhoud verpakking 1x CozySense Hondenkussen 1x Wasbare buitenhoes Specificaties Kleur: Grijs, wit Maat: L Afmeting: 90 x 55 cm Materiaal: Traagschuim Binnenhoes: 100% waterdicht Buitenhoes: Extra sterk (bestendig tegen krabben en bijten)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van orthopedisch hondenkussens. Er zijn immers 1102 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!