De Bestenu Naaimachine Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/22/2020


Het hebben van een naaimachine bespaart je veel geld: je repareert zelf je kleding en doet er andere klusjes mee. Hieronder vertel ik je waar je op let bij aankoop van een naaimachine.

Wat voor naalden zijn er allemaal?

hide product content

Er zijn verschillende naalden verkrijgbaar en ze hebben allemaal hun eigen specialiteit. Je gebruikt een jeans naald voor zwaardere stoffen zoals denim, maar je gebruikt deze ook voor bijvoorbeeld gordijnstoffen.

Jerseynaalden zijn ideaal voor de wat dikkere rekbare stoffen zoals jersey, terwijl een stretchnaald ideaal is voor dunnere, rekbare stoffen.

Als je leer wilt naaien dan heb je hiervoor een leernaald nodig. Hou er rekening mee dat leer erg zwaar is voor normale naaimachines, ik raad aan dat je het beste een industriële naaimachine kunt gebruiken voor leer.

Een Microtex naald is erg dun en heeft een lange, scherpe punt waardoor hij geschikt is om hele dunne, kwetsbare stoffen zoals organza en zijde mee te naaien.

Een quiltnaald heeft een speciale punt waarmee je de vulling van je project niet mee naar buiten trekt tijdens het naaien. Een topstitch naald is ideaal om mee door te steken: deze heeft een extra groot oog en een bredere groef.

Een universele naald gebruik je voor bijna elke project, maar niet voor hele stugge stoffen zoals denim en leer.

Hoe lang gaat een naald van een naaimachine mee?

hide product content

Veel mensen denken dat je een naald pas vervangt als deze afbreekt. Niets is minder waar. Je vervangt je naald na acht uur naaien en bij ieder nieuw project. Een ietwat botte naald kan er voor zorgen dat je stof gaat scheuren of dat er zichtbare gaatjes rondom de steken tevoorschijn komen.

Hierdoor gaat je stof minder lang mee en rekbare stoffen kunnen bovendien gaan "ladderen". Daarnaast is het naaien met een botte naald niet aan te raden. De naald breekt gemakkelijker af en deze kan overal heen schieten. Dit brengt de nodige risico's met zich mee. Verwissel je naald op tijd.

Hoe vervang ik mijn spoel?

hide product content

Hoe je je spoel vervangt, hangt af van je naaimachine. Maak eerst het spoelhuis open. Vervolgens haal je de spoel eruit door deze voorzichtig te draaien. Daarna plaats je de nieuwe spoel in het spoelhuis en let je op het pijltje: het draad moet richting het pijltje worden afgerold.

Trek de loshangende draad door het geleidingsleufje. Trek de draad tot ongeveer tien centimeter door de sleuf en richt vervolgens de draad naar boven. Nu plaats je het dekseltje van het spoelhuis terug.

Ik raad aan om altijd even de gebruiksaanwijzing te lezen. Gebruiksaanwijzing kwijt? Zoek op je modelnummer + gebruiksaanwijzing, ze staan tegenwoordig allemaal online.

Kan ik met een normale naaimachine ook zware stoffen naaien?

hide product content

Of je ook zware stoffen kunt naaien hangt af van het vermogen en de motor van je naaimachine. Heeft je naaimachine een AC-motor dan is deze vooral geschikt voor lichtere stoffen. Een naaimachine met een DC-motor kan zwaardere stoffen naaien.

Let ook op het vermogen van de naaimachine. Hoe hoger het vermogen is, hoe sterker de naaimachine is. De lichtste modellen hebben een vermogen van 50 watt, terwijl de zwaarste modellen een vermogen van 105 watt hebben. Een gemiddelde naaimachine heeft een vermogen tussen de 60 en 70 watt.

Waarom breekt mijn garen?

hide product content

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor constant brekende garen. Het eerste wat je doet, is alle garen opnieuw door de machine rijgen: de bovendraad en je spoel. Vaak zit er ergens iets niet goed en door alles opnieuw te rijgen, is je probleem opgelost.

Het kan ook zijn dat er ergens een knoopje in je draad zit. Deze vind je meestal meteen achter je naald waar het garen zich ophoopt. Knip het draad af bij het knoopje en rijg het opnieuw door de naald.

Controleer ook je spoelhuis. Soms zit je spoel niet goed waardoor er teveel spanning op je garen staat en deze afbreekt.

Wat is het beste: een mechanische of een elektronische naaimachine?

hide product content

Een mechanische naaimachine is goedkoper dan een elektronische naaimachine en is daarmee geschikter voor beginners. Een mechanische naaimachine is gemakkelijk in gebruik en heeft vaak minder mogelijkheden dan een elektronische naaimachine waardoor je je kunt richten op de basisbeginselen van het naaien.

Ben je al wat gevorderd, dan biedt een elektronische naaimachine je meer mogelijkheden. Daarnaast zijn ze nauwkeuriger en hebben ze meer steekprogramma's om uit te kiezen. De meeste elektronische naaimachines zijn computer gestuurd waardoor ze makkelijk in te stellen zijn.

Hoe komt deze super Naaimachine ranglijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Naaimachine ook!

Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over Naaimachines, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Naaimachines die op de markt zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Naaimachines het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Naaimachines stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Artikelen gerelateerd aan Naaimachines

De beste Naaimachines in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

De Singer 3323 is een betrouwbare naaimachine die eenvoudig te bedienen is. De Singer 3323 is een basisuitvoering en uitermate geschikt voor beginners. De naaimachine heeft 23 stekenprogramma's die eenvoudig in te stellen zijn via het keuzewiel. De naaimachine heeft enkel een digitale Nederlandse handleiding. De 23 stekenprogramma's bestaan uit 5 basissteken 12 decoratieve steken 6 stretchsteken Belangrijke specificaties Automatische draadinrijger Variabele steeklengte en- breedte TopKlick spoeltjes Metale behuizing Extra hoge naaivoetstand Geleverd met talrijke toebehoren en opberghoes

1. Singer F3323 - Naaimachine


Product informatiePlus or Show more

De Singer Start F1306 naaimachine is een simpele en gemakkelijke naaimachine. De naaimachine is daarom perfect voor beginner. Het is een automatische naaimachine. Het knoopsgat type is 4 knoopsgat. Het voedingstype is mechanisch. Bij de machine zit een versierde voet. Productvoordelen: ✅ De ideale naaimachine voor beginners. ✅ Met 6 verschillende steken.

2. Singer Start F1306 - Naaimachine


Product informatiePlus or Show more

De Singer 2250 naaimachine is in te stellen in tien verschillende programma’s. De naaimachine is geschikt voor (lichte) naaiprojecten en verstelwerkzaamheden. Deze naaimachine is geschikt voor zowel gevorderden als beginners. Verder beschikt de naaimachine over een ingebouwde accessoiresbox, zodat je deze altijd bij de hand hebt. Productspecificaties Traploos regelbare steeklengte Automatisch 4-fase knoopsgat 5 basissteken, 1 elastieksteek, 1 borduursteek Automatische bovenspanning Eenvoudige draadrijging Regelbare steekbreedte en steeklengte Met ingebouwd licht Gewicht: 6 kg Standaard meegeleverd Standaardpersvoet Ritsvoet Knoopsgatenvoet Knoopaanzetvoet Haakse schroevendraaier Tornmesje/stofkwastje Flesje olie Set naalden Spoelen: 3 stuks Kantgeleider Stopplaat Garenkloshouder Stoffen beschermhoes

3. Singer 2250 - Naaimachine


Product informatiePlus or Show more

12 geïntegreerde steken Automatisch 4-fase knoopsgat Heavy Duty metalen Frame Eenvoudige steek selectie Regelbare zigzag breedte Snel en eenvoudig in te rijgen ‘Click’-voetjes Vrije arm met accessoirebox Extra hoge persvoetlift Automatische spoelwinder Meegeleverde accessoires: Universele naaivoet Ritsvoet Knoopsgatenvoet Knopen aannaaivoet Kant- en Quiltgeleider Assortiment naalden Spoeltjes Grote bobijnstopper Bobijnviltje Borduurplaat L-Schroevendraaier Tornmesje/borsteltje Stofhoes

4. Singer F1408 - Naaimachine - Wit


Product informatiePlus or Show more

De Singer HD 4423 naaimachine is een uitgebreide naaimachine. De naaimachine beschikt over 23 steekpatronen. De naaimachine is vrij uitgebreid waardoor de machine niet wordt aangeraden voor beginners. In de handleiding staat uitgelegd hoe verschillende functies werken. Het wordt aangeraden om de handleiding goed door te lezen zodat alles goed wordt ingesteld. De machine wordt geleverd met een digitale Nederlandstalige handleiding. Productkenmerken Extra hoge naaisnelheid: 1,100 steken per minuut Heavy duty metalen frame Metalen naaiplaat Top drop-in bobbin system Volautomatisch 1-fase knoopsgat Regelbare steeklengte en -breedte Automatische naaldinrijger Regelbare persvoetdruk Klik voetjes Vrije arm met ingebouwde opbergruimte voor accessoires Horizontale draadtoevoer Extra hoge persvoet lift Mogelijkheid tot het inbouwen in naaitafel of meubel

5. Singer HD 4423 - Naaimachine


Product informatiePlus or Show more

De Singer Promise F1409 - Naaimachine zorgt ervoor dat je zelf kleding van verstellen, repareren of helemaal zelf kan maken. Dankzij de vrije arm van deze naaimachine kun je kokervormige stukken maken zoals broekspijpen en mouwen. Je kan zelf de steeklengte regelen met de Singer F1409 Promise. Deze naaimachine is voorzien van een snel en eenvoudig inrijgsysteem. Daarnaast beschikt de Singer F1409 Promise ook over een geïntegreerde accessoirebox, klikvoetjes, een elektronische voetpedaal en een automatische stop bij spoelwinder. Productkenmerken: 9 steekpatronen Regelbare steeklengte Automatisch 4-fase knoopsgat Heavy Duty Metalen Frame Eenvoudige steekselectie Regelbare zigzagbreedte Snel en eenvoudig inrijgsysteem ‘KLIK’voetjes Vrije arm met ingebouwde opbergruimte voor accessoires Extra hoge persvoet lift Automatische spoelwinder

6. Singer Promise F1409 - Naaimachine


Product informatiePlus or Show more

Nieuwe Emerio naaimachine die hoge kwaliteit waarborgt en u met meerdere standen makkelijk kan switchen. Hierbij kan er makkelijk geschakeld worden tussen het grovere werk en het fijne maatwerk. Met deze machine zijn gaten verleden tijd en bespaart u ook nog eens tijd.

7. Emerio SEW-121820 - Naaimachine


Product informatiePlus or Show more

De Singer Promise F1412 Naaimachine heeft 12 verschillende steekpatronen en een volautomatisch 4-fase knoopsgat. Deze naaimachine heeft 6 basis steken, namelijk 4 stretchsteken en 1 borduursteek. Het frame van deze naaimachine is een Heavy Duty metalen frame. Zowel de steeklengte als de zigagbreedte zijn regelbaar. De Singer heeft een eenvoudig inrijgsysteem en een eenvoudige steekselectie. De extra hoge persvoetlift en de vrije arm geven je extra flexibiliteit. Er zit een accessoirebox ingebouwd in deze naaimachine en er wordt een stofhoes bijgeleverd. Productvoordelen: ✅ Deze naaimachine heeft 6 basissteken ✅ Met inrijgsysteem en eenvoudige steekselectie. ✅ Met ingebouwde accessoirebox en geleverd met een stofhoes

8. Singer Promise F1412 - Naaimachine


Product informatiePlus or Show more

De Singer Tradition 2273 is heel eenvoudig te bedienen. De naaimachine beschikt over 23 praktische naaiprogramma's die makkelijk in te stellen zijn. De Singer Traadition 2273 beschikt over een ingebouwde draadinsteker en een volautomatisch knoopsgat. Belangrijke specificaties: Ingebouwde draadinsteker Volatuomatisch knoopsgat Variabele steeklengte Snel verwisselen van naaivoeten Eenvoudige steekkeuze Kan achteruitnaaien Vrije arm voor extra gebruikersgemak Geleverd met talrijke toebehoren en opberghoes

9. Singer Tradition 2273 - Naaimachine


Product informatiePlus or Show more

De Dorina 323 Naaimachine beschikt over een vrijearm en super nuttige steken. Met 23 nuttige en siersteken. De Dorina 323 is een naaimachine met "Top komfort-feeling" super kwaliteit en eenvoudige bediening. Daarnaast is de naaimachine gemakkelijk te verplaatsen door de geïntegreerde handgreep en de geïntegreerde accessoirebox in de vrije arm. Deze uitgebreide accessoireset bevat accessoires voor het naaien van ritsen, knoopsgaten, stopwerk, knopen aannaaien en meer. 1 optimaal naairesultaat door perfecte steekvorming 2 decoratieve steken, laat je creativiteit de vrije loop 3 veel geïntegreerde elastische steken voor moeilijke stoffen. Top kwaliteit uit de Dorina serie Productkenmerken Steekkeuze door draaiknop Vierstaps automatisch knoopsgat Traploze instelling van de steeklengte, steekbreedte en draadspanning Automatische spoelstop Heldere (daglicht) led verlichting Elektronische aansturing van de motor Naaien met tweelingnaald mogelijk

10. Dorina 323 - Naaimachine


Artikelen gerelateerd aan Naaimachines


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Naaimachines. Er zijn namelijk 247 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Naaimachine kopen.