Bestenu

Beste naaimachines - nov. 2022

Met meer dan 296 naaimachines op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
hier vind je de beste naaimachines op een rij
01Score: 9.4
Singer HD 4423
Singer HD 4423
Ga naar laagste prjis
02Score: 9
Singer Tradition 2250
Singer Tradition 2250
Ga naar laagste prjis
03Score: 8.4
Handnaaimachine
Handnaaimachine
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.2
Singer 1408
Singer 1408
Ga naar laagste prjis
05Score: 8
Singer Talent 3321
Singer Talent 3321
Ga naar laagste prjis
06Score: 7.9
Brother CS10s
Brother CS10s
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.8
Tristar SM-6000 Sewing Machine
Tristar SM-6000 Sewing Machine
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.5
Trendwares Naaimachine SM-505
Trendwares Naaimachine SM-505
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.4
Singer Promise F1412
Singer Promise F1412
Ga naar laagste prjis
10Score: 7
Crafts & Co Naaimachine
Crafts & Co Naaimachine
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Naaimachine Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 24, 2021


Het hebben van een naaimachine bespaart je veel geld: je repareert zelf je kleding en doet er andere klusjes mee. Hieronder vertel ik je waar je op let bij aankoop van een naaimachine.

Wat voor naalden zijn er allemaal?

Er zijn verschillende naalden verkrijgbaar en ze hebben allemaal hun eigen specialiteit. Je gebruikt een jeans naald voor zwaardere stoffen zoals denim, maar je gebruikt deze ook voor bijvoorbeeld gordijnstoffen.

Jerseynaalden zijn ideaal voor de wat dikkere rekbare stoffen zoals jersey, terwijl een stretchnaald ideaal is voor dunnere, rekbare stoffen.

Als je leer wilt naaien dan heb je hiervoor een leernaald nodig. Hou er rekening mee dat leer erg zwaar is voor normale naaimachines, ik raad aan dat je het beste een industriële naaimachine kunt gebruiken voor leer.

Een Microtex naald is erg dun en heeft een lange, scherpe punt waardoor hij geschikt is om hele dunne, kwetsbare stoffen zoals organza en zijde mee te naaien.

Een quiltnaald heeft een speciale punt waarmee je de vulling van je project niet mee naar buiten trekt tijdens het naaien. Een topstitch naald is ideaal om mee door te steken: deze heeft een extra groot oog en een bredere groef.

Een universele naald gebruik je voor bijna elke project, maar niet voor hele stugge stoffen zoals denim en leer.

Hoe lang gaat een naald van een naaimachine mee?

Veel mensen denken dat je een naald pas vervangt als deze afbreekt. Niets is minder waar. Je vervangt je naald na acht uur naaien en bij ieder nieuw project. Een ietwat botte naald kan er voor zorgen dat je stof gaat scheuren of dat er zichtbare gaatjes rondom de steken tevoorschijn komen.

Hierdoor gaat je stof minder lang mee en rekbare stoffen kunnen bovendien gaan "ladderen". Daarnaast is het naaien met een botte naald niet aan te raden. De naald breekt gemakkelijker af en deze kan overal heen schieten. Dit brengt de nodige risico's met zich mee. Verwissel je naald op tijd.

Hoe vervang ik mijn spoel?

Hoe je je spoel vervangt, hangt af van je naaimachine. Maak eerst het spoelhuis open. Vervolgens haal je de spoel eruit door deze voorzichtig te draaien. Daarna plaats je de nieuwe spoel in het spoelhuis en let je op het pijltje: het draad moet richting het pijltje worden afgerold.

Trek de loshangende draad door het geleidingsleufje. Trek de draad tot ongeveer tien centimeter door de sleuf en richt vervolgens de draad naar boven. Nu plaats je het dekseltje van het spoelhuis terug.

Ik raad aan om altijd even de gebruiksaanwijzing te lezen. Gebruiksaanwijzing kwijt? Zoek op je modelnummer + gebruiksaanwijzing, ze staan tegenwoordig allemaal online.

Kan ik met een normale naaimachine ook zware stoffen naaien?

Of je ook zware stoffen kunt naaien hangt af van het vermogen en de motor van je naaimachine. Heeft je naaimachine een AC-motor dan is deze vooral geschikt voor lichtere stoffen. Een naaimachine met een DC-motor kan zwaardere stoffen naaien.

Let ook op het vermogen van de naaimachine. Hoe hoger het vermogen is, hoe sterker de naaimachine is. De lichtste modellen hebben een vermogen van 50 watt, terwijl de zwaarste modellen een vermogen van 105 watt hebben. Een gemiddelde naaimachine heeft een vermogen tussen de 60 en 70 watt.

Waarom breekt mijn garen?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor constant brekende garen. Het eerste wat je doet, is alle garen opnieuw door de machine rijgen: de bovendraad en je spoel. Vaak zit er ergens iets niet goed en door alles opnieuw te rijgen, is je probleem opgelost.

Het kan ook zijn dat er ergens een knoopje in je draad zit. Deze vind je meestal meteen achter je naald waar het garen zich ophoopt. Knip het draad af bij het knoopje en rijg het opnieuw door de naald.

Controleer ook je spoelhuis. Soms zit je spoel niet goed waardoor er teveel spanning op je garen staat en deze afbreekt.

Wat is het beste: een mechanische of een elektronische naaimachine?

Een mechanische naaimachine is goedkoper dan een elektronische naaimachine en is daarmee geschikter voor beginners. Een mechanische naaimachine is gemakkelijk in gebruik en heeft vaak minder mogelijkheden dan een elektronische naaimachine waardoor je je kunt richten op de basisbeginselen van het naaien.

Ben je al wat gevorderd, dan biedt een elektronische naaimachine je meer mogelijkheden. Daarnaast zijn ze nauwkeuriger en hebben ze meer steekprogramma's om uit te kiezen. De meeste elektronische naaimachines zijn computer gestuurd waardoor ze makkelijk in te stellen zijn.

hero illustration

Hoe komt deze super naaimachine lijst tot stand..?

De wereld verandert... en dus de speurtocht naar de beste naaimachine ook!
In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over naaimachines, maar tegenwoordig helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle naaimachines die te bestellen zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke naaimachines het best over de toonbank gaan
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van naaimachines stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!
illustration
hero illustration

Artikelen gerelateerd aan naaimachines

De beste naaimachines op een rijtje

1 - Singer HD 4423

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Singer Heavy Duty 4423 is een krachtige naaimachine met 23 soorten steken waaronder 9 stretchsteken voor uw rekbare stof en een maximale steekbreedte van wel 6mm, de machine heeft een 1 staps knoopsgat en dankzij de bijgeleverde knoopsgatenslede is een mooi knoopsgat voor u geen enkele moeite meer. Het metalen frame, RVS grondplaat en de krachtige motor zorgt ervoor dat u een degelijke machine voor nog geen 300 euro met hoge naaisnelheid heeft. U kunt makkelijk werken met dikke stoffen of meerdere lagen stof. De naaimachine beschikt over een makkelijke draadinrijger, top drop-in spoel. Productspecificaties Singer Heavy Duty 4423: Automatische naaldinrijger Top drop-in spel Volautomatische 1-fase knoopsgat Regebarre steeklengte en -breedte Verstelbare naaldpositie Kliksysteem naaivoetjes Extra hoge persvoet lift Hoge naaisnelheid: 1100 st/min Vrije arm met ingebouwde opbergruimte voor accessoires Standaard meegeleverd: Voetpedaal Standaardpersvoer ritsvoet Knoopsgatenvoet Knoopaanzetvoet Tornmesje/stofkwastje Kant-/quiltgeleider Naalden 2x garenkloshouder 3x spoelen Schroevendraaier Tweede garenpen Klosviltje Stofhoes Nu

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Singer Tradition 2250

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Singer 2250 naaimachine is in te stellen in tien verschillende programma’s. De naaimachine is geschikt voor (lichte) naaiprojecten en verstelwerkzaamheden. Deze naaimachine is geschikt voor zowel gevorderden als beginners. Verder beschikt de naaimachine over een ingebouwde accessoiresbox, zodat je deze altijd bij de hand hebt. Productspecificaties Traploos regelbare steeklengte Automatisch 4-fase knoopsgat 5 basissteken, 1 elastieksteek, 1 borduursteek Automatische bovenspanning Eenvoudige draadrijging Regelbare steekbreedte en steeklengte Met ingebouwd licht Gewicht: 6 kg Standaard meegeleverd Standaardpersvoet Ritsvoet Knoopsgatenvoet Knoopaanzetvoet Haakse schroevendraaier Tornmesje/stofkwastje Flesje olie Set naalden Spoelen: 3 stuks Kantgeleider Stopplaat Garenkloshouder Stoffen beschermhoes

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Handnaaimachine

Loading..
Ga naar laagste prjis

Je ontdekt een scheur of gat in dat mooie Kledingstuk, Laken, Overtrek, Gordijn of ander voorwerp. We kennen het allemaal. Vanaf nu kun je dit snel en eenvoudig zelf repareren ! Met deze handige Handnaaimachine ben je elk scheurtje en elk gat de baas. Knoopje los, een naad die loslaat of een scheur in je mooie broek of jurk ? Je hoeft niet meer naar die dure Kleermaker of eindeloos te wachten op de reparatie. Met deze handnaaimachine heb je het in een mum van tijd gerepareerd. Gordijn gescheurd? Doe geen moeite om deze weer volledig af te halen en repareer deze terwijl ze nog ophangen! Deze handnaaimachine is makkelijk en zeer divers in gebruik. Met deze handnaaimachine kun je je kleding aanpassen, je gordijnen of jurken inkorten en reparaties van diverse stoffen zoals katoen, chiffon etc. uitvoeren. Inclusief USB kabel + 4 AA Batterijen Deze naaimachine werkt draadloos op 4 AA batterijen en ook op netstroom via een USB kabel. Deze zijn beide meegeleverd. ( Plaats de batterijen in de batterij ingang zoals weergegeven op afbeelding 2. ) Goed om te weten: - Dit is een handnaaimachine voor de kleine naaiklusjes Inhoud verpakking - Handnaaimachine - USB Kabel voor op het netstroom - 4 AA Batterijen - 3 Spoelen garen en accessoires Voordelen ✔ Handnaaimachine zit startklaar in de doos ✔ Inclusief USB-kabel voor op het netstroom ✔ Inclusief 4 AA batterijen voor draadloos gebruik ✔ Inclusief handleiding ( Nederlands en Engels ) ✔ Inclusief 3 spoelen garen en accessoires ✔ Geen dure kleermaker of lange wachttijden ✔ Werkt snel en efficiënt ✔ Te gebruiken voor diverse soorten stof ✔ Compact en makkelijk mee te nemen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Singer 1408

Loading..
Ga naar laagste prjis

SINGER 1408. Kleur van het product: Wit, Naaimachine functies: Naaiwerk, Knoopsgat type: 4 Step

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Singer Talent 3321

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Singer Talent 3321 naaimachine zorgt voor een goede start van naaien vanaf het begin. Wat je ook wil naaien, de Singer naaimachine helpt je erbij. Robuust, betrouwbaar, ruime steekkeuze en eenvoudig te bedienen. Je kan kiezen uit: duurzame nuttige steken, rekbare steken tot decoratieve siersteken. Vertrouw op de beproefde Singer technologie. De praktische naaimachine met 21 stekenprogramma‘s is de ideale basisuitvoering voor beginners. Je hebt alle dagelijkse naaiwerkzaamheden zo onder de knie. En bovendien is de machine heel makkelijk te bedienen: de programma‘s kunnen via het keuzewiel eenvoudig worden ingesteld. Slechts 1 handeling en je verandert het werkvlak in een handige vrije arm voor het naaien van rondom gesloten naaiwerk. En net zo snel en eenvoudig kun je de spoeltjes of naaivoeten verwisselen Met de Singer 3321 krijg je alle belangrijke nuttige steken en decoratieve steken inclusief stretchsteken voor perfecte naden in elastische stoffen. Productkenmerken 21 naaiprogramma‘s 4-staps knoopsgat TopKlick spoeltjes Automatische draadinrijger Variabele steeklengte en -breedte Solide metalen behuizing Handige vrije arm Snel verwisselen van de naaivoet door het automatische kliksysteem Extra hoge naaivoetstand Vele accessoires 3 jaar garantie

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Brother CS10s

Loading..
Ga naar laagste prjis

Elektronische technologie, eenvoudig en gebruiksvriendelijk met zijn grote werkruimte. Heel eenvoudig in gebruik! LCD-display, selectietoetsen, krachtige en rustgevende LED-verlichting, naaldinrijgsysteem, snel horizontaal vullen en plaatsen van de spoel, rugnaadfunctie

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Tristar SM-6000 Sewing Machine

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Tristar SM-6000 is een instapmodel naaimachine met 10 ingebouwde patronen. Eenvoudig te bedienen, maar met alle functionaliteiten die je van een eenvoudige naaimachine mag verwachten. Naai makkelijk mouwen en broekspijpen met de vrije armmogelijkheid. Ook zeer geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Makkelijk in gebruik Dankzij de eenvoudige bediening van de Tristar naaimachine is deze machine zeer geschikt voor beginners. Selecteer een van de 10 ingebouwde patronen met de draaiknop om zo makkelijk een rechte of een zigzagsteek te kunnen maken. Door het eenvoudige inrijgsysteem is het inrijgen van de draad snel gedaan en kan je makkelijk even snel iets naaien. Eenvoudig en toch compleet De Tristar naaimachine is zeer compleet wat betreft zijn functionaliteiten. Dankzij de spoelopwindas is het eenvoudig om snel een spoeltje op te winden met draad. Door de dubbele naald is het ook makkelijk om gelijktijdig twee steken te naaien waardoor je niet nog een extra keer over de naad hoeft. Daarnaast heeft de naaimachine een eenvoudige knop om achterwaarts te steken. Ook geschikt voor jonge beginners Met zijn lichte gewicht en makkelijke bediening is de naaimachine geschikt voor jong en oud. Dankzij het kleinere voetpedaal kan iedereen de Tristar naaimachine eenvoudig bedienen. Op alle producten van Tristar ontvang je 24 maanden garantie Wat vind je in de doos: Naaimachine, adapter, dubbele naald, rijgdraad, 4 Spoeltjes, pedaal Redenen om voor de Tristar Rijstkoker te kiezen: Altijd de juiste steek met 10 ingebouwde patronen Compleet met dubbele naald, draadsnijder en ingebouwd lampje Makkelijk te bedienen dankzij het kleine voetpedaal Eenvoudig broekspijpen naaien met de vrije armmogelijkheid Perfect instapmodel voor volwassen of kinderen vanaf 12 jaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Trendwares Naaimachine SM-505

Loading..
Ga naar laagste prjis

Geen zin om naar de kleermaker te gaan? Of wil je liever zelf iets ontwerpen? Dan is de Trendwares SM-505 naaimachine het perfecte product voor jou. Deze naaimachine is bruikbaar voor professioneel werk en zeer makkelijk te gebruiken waardoor deze ook erg geschikt is voor beginners. Huishoudelijke naaimachine voor iedereen De naaimachine is ideaal voor in ieder huishouden. Of je nu de naaimachine onregelmatig gebruikt, beginnend of zelfs gevorderd bent: met dit exemplaar kan iedereen overweg. De naaimachine heeft een handige draaiknop waarmee je schakelt tussen wel liefst 12 verschillende naaipatronen. Ook heeft deze handige naaimachine een voetpedaal waarmee je de snelheid reguleert en een automatische spoelwinder die makkelijk te gebruiken is en je eenvoudig verwisselt. Ook in slecht belichte ruimtes kun je deze naaimachine perfect gebruiken doordat deze is voorzien van een LED-licht waarmee je goed kunt zien waarmee je bezig bent. Op reis? De naaimachine is compact en kan ook zonder stroomaansluiting gebruikt worden (4x AA-batterijen), ook heeft de naaimachine een eigen lade waarin je je speldenkussens, naalden en naaigaren in kunt bewaren, hierdoor is de naaimachine ideaal om mee te nemen. Met deze naaimachine ben je één knop verwijderd van jouw kunstwerk! De naaimachine Compacte lichtgewicht (huishoudelijke) naaimachine 12 verschillende naaipatronen Snelheid bepalen met voetpedaal LED-licht Automatische spoelwinder Ideaal voor Hobbywerk Het verfraaien van stoffen Herstelstukjes Het maken van lichte stoffen en kledingstukken Het verstellen van stoffen Stikken van etiketten Professioneel werk In de verpakking Naaimachine 1 naald 1 inrijgnaald 2 draadspoelen 2 metalen spoelen 1 voetpedaal 1 AC adapter 1 handleiding Specificaties AC adapter of 4x AA-batterijen Ingebouwd LED-licht Automatische spoelwinder Compact formaat: 27.5 x 12.1 x 26 cm Gewicht naaimachine: 1,95 kg Productbeschrijving: Geen zin om naar de kleermaker te gaan? Of wil je liever zelf iets ontwerpen? Dan is de Trendwares SM-505 naaimachine het perfecte product voor jou. Deze naaimachine is bruikbaar voor professioneel werk en zeer makkelijk te gebruiken waardoor deze ook erg geschikt is voor beginners. Huishoudelijke naaimachine voor iedereen De naaimachine is ideaal voor in ieder huishouden. Of je nu de naaimachine onregelmatig gebruikt, beginnend of zelfs gevorderd bent: met dit exemplaar kan iedereen overweg. De naaimachine heeft een handige draaiknop waarmee je schakelt tussen wel liefst 12 verschillende naaipatronen. Ook heeft deze handige naaimachine een voetpedaal waarmee je de snelheid reguleert en een automatische spoelwinder die makkelijk te gebruiken is en je eenvoudig verwisselt. Ook in slecht belichte ruimtes kun je deze naaimachine perfect gebruiken doordat deze is voorzien van een LED-licht waarmee je goed kunt zien waarmee je bezig bent. Op reis? De naaimachine is compact en kan ook zonder stroomaansluiting gebruikt worden (4x AA-batterijen), ook heeft de naaimachine een eigen lade waarin je je speldenkussens, naalden en naaigaren in kunt bewaren, hierdoor is de naaimachine ideaal om mee te nemen. Met deze naaimachine ben je één knop verwijderd van jouw kunstwerk! De naaimachine Compacte lichtgewicht (huishoudelijke) naaimachine 12 verschillende naaipatronen Snelheid bepalen met voetpedaal LED-licht Automatische spoelwinder Ideaal voor Hobbywerk Het verfraaien van stoffen Herstelstukjes Het maken van lichte stoffen en kledingstukken Het verstellen van stoffen Stikken van etiketten Professioneel werk In de verpakking Naaimachine 1 naald 1 inrijgnaald 2 draadspoelen 2 metalen spoelen 1 voetpedaal 1 AC adapter 1 handleiding Specificaties AC adapter of 4x AA-batterijen Ingebouwd LED-licht Automatische spoelwinder Compact formaat: 27.5 x 12.1 x 26 cm Gewicht naaimachine: 1,95 kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Singer Promise F1412

Loading..
Ga naar laagste prjis

Singer naaimachine met 12 verschillende steekpatronen en een volautomatisch 4-fase knoopsgat. 6 basis steken: 4 stretchsteken 1 borduursteek. Eenvoudig inrijgssysteem, eenvoudige steekselectie, Regelbare steeklengte en regelbare zizagbreedte, Heavy Duty metalen frame, extra hoge persvoetlift, automatische achteruitstikknop, vrije arm met ingebouwde accessoirebox.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Crafts & Co Naaimachine

Loading..
Ga naar laagste prjis

Handige lichtgewicht naaimachine die alle functionaliteiten heeft die je van een naaimachine voor beginners mag verwachten. Uitermate geschikt voor kleine naaiklusjes in huis of snelle reparaties van kleding of andere huisraad! De naaimachine heeft een pedaal waarmee je de snelheid reguleert. Je kunt kiezen uit 12 verschillende naaipatronen en de machine heeft een automatische spoelwinder die je eenvoudig verwisselt. Compacte lichtgewicht huishoudelijke naaimachine Geschikt voor lichte stoffen en kleine projecten 12 verschillende naaipatronen Snelheid verstelbaar met voetpedaal Automatische spoelwinder Huishoudelijke naaimachine die iedereen makkelijk bedient De ideale naaimachine voor in ieder huishouden. Of je het nu gewend bent met naaimachines om te gaan of hem slechts zo nu en dan even pakt voor wat hobby- of verstelwerk: met dit exemplaar kan iedereen overweg. De naaimachine heeft een draaiknop waarmee je schakelt tussen de 12 verschillende naaipatronen. Ideaal voor: het vermaken van lichte stoffen en kledingstukken kleine herstelklusjes stikken van etiketten hobbywerk zoals het verfraaien van stoffen met leuke stiksels De naaimachine is daarmee perfect voor iedereen die op zoek is naar een compacte naaimachine voor kleine projecten. Voor zware stoffen zoals gordijnen en spijkerbroeken is deze machine niet geschikt. Handige functies Verder is er een knop om te wisselen tussen voor- en achterwaarts naaien en reguleer je met het voedpedaal de naaisnelheid. Dankzij een ingebouwd LED-lampje zie je ook bij schemering of kunstlicht nog steeds goed waar je mee bezig bent. De huishoudnaaimachine heeft een handige lade waarin je je speldenkussen, naaigaren en naalden bewaart. De automatische spoelwinder is gemakkelijk te gebruiken en te verwisselen. De naaimachine werkt op stroom; een lange stroomkabel is inbegrepen. Specificaties AV/DC Adapter of 4 x AA-batterijen (niet inbegrepen) Ingebouwd LED-licht Automatische spoelwinder Handzaam formaat: 26 x 27 x10 cm In de verpakking Naaimachine 2 Draadspoelen 2 Metalen klossen 1 Naald 1 Inrijgnaald 1 Voetpedaal 1 AC Adapter Handleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van naaimachines. Er zijn namelijk 296 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste