Wat is de beste led kweeklamp van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 15 april, 2024

Het kopen van een goede led kweeklamp is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste led kweeklamp van 2024? Na het testen van 1551 led kweeklampen kwam de Feit Electric Full Spectrum LED als beste uit onze led kweeklamp-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de led kweeklampen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 led kweeklampen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame led kweeklamp-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste led kweeklampen

1Score: 9.7
Feit Electric Full Spectrum LED
Beste led kweeklamp
Feit Electric Full Spectrum LED
Feit Electric
2Score: 9.3
Spider Farmer SF4000 LED Grow
Optimaal voor grotere kamerplanten of kweektenten
Spider Farmer SF4000 LED Grow
Spider Farmer
Ga naar laagste prijs
3Score: 8.8
Gardener's Supply Company Stack-n-Grow Lights
Gardener's Supply Company Stack-n-Grow Lights
Gardener's Supply Company
4Score: 8.4
GE Lighting Indoor Flood Light
GE Lighting Indoor Flood Light
GE
Ga naar laagste prijs
5Score: 7.9
GE Lighting Grow Light LED
Optimale waarde voor binnenkweek van planten
GE Lighting Grow Light LED
GE
6Score: 7.4
Feit Electric White LED Grow
Feit Electric White LED Grow
Feit Electric
7Score: 0
Gardener's Supply Company Stack-n-Grow Lights
Gardener's Supply Company Stack-n-Grow Lights
8Score: 0
GE Lighting Indoor Flood Light
GE Lighting Indoor Flood Light
9Score: 0
Feit Electric White LED Grow
Feit Electric White LED Grow
10Score: 0
GE Lighting Grow Light LED
GE Lighting Grow Light LED
hero illustration

Hoe testen we led kweeklampen?

Om de beste led kweeklamp te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze led kweeklamp-test hebben we 1551 led kweeklampen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze led kweeklamp-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze led kweeklamp-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen led kweeklamp-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste led kweeklamp in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1551 led kweeklampen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste led kweeklampen in een makkelijke lijst

1. Beste led kweeklamp: Feit Electric Full Spectrum LED

Loading ...

Voordelen Feit Electric Full Spectrum LED

 • list plusVolledig spectrum verlichting afgestemd op de groei van binnenplanten
 • list plusLange levensduur van 50.000 uur of 45 jaar
 • list plusEnergiezuinig en produceert weinig warmte

Nadelen Feit Electric Full Spectrum LED

 • list plusMogelijk niet geschikt voor grotere kweekoperaties met bredere dekkingsbehoeften
De Feit Electric Full Spectrum LED Groeilamp staat bekend als een superieure full-spectrum lamp voor binnenplanten en biedt een uitgebreide oplossing voor plantengroei. Deze LED-groeilamp is ontworpen om plantengroei in zowel aarde- als hydrocultuurtuinen te bevorderen met zijn blauwlicht-verrijkte golflengtes, wat zorgt voor een sterke fotosynthetische reactie. Met een indrukwekkende gemiddelde levensduur van 50.000 uur of 45 jaar, biedt deze lamp langdurige functionaliteit en wordt geprezen vanwege zijn energiezuinigheid en lage warmteproductie. De gelijkmatige lichtverdeling draagt verder bij aan de aantrekkingskracht, zodat er consistent verlichting is voor optimale plantontwikkeling.

Volgens Stephanie Koncewicz van This Old House staat de Feit Electric LED-groeilamp bekend om zijn full-spectrum verlichting, een cruciale factor voor de gezondheid en groei van planten. Het vermogen van het product om een gebalanceerd spectrum te bieden is een fundamenteel verkoopargument, afgestemd op de specifieke behoeften van planten tijdens hun groeistadia. Deze eigenschap maakt het tot een topkeuze voor liefhebbers van binnentuinen die op zoek zijn naar een betrouwbare oplossing voor de verlichtingsbehoeften van hun planten. Zoals een klant opmerkt: "Het full-spectrum quantum board en het lage energieverbruik maken het een uitstekende keuze voor serieuze binnenkwekers."

In vergelijking met zijn tegenhangers biedt de Feit Electric LED-groeilamp een overtuigende combinatie van levensduur, energiezuinigheid en optimale lichtverdeling, waardoor het zich onderscheidt van andere concurrerende modellen. Hoewel sommige alternatieven misschien specifieke functies of kostenvoordelen hebben, excelleert de Feit Electric LED-groeilamp in het bieden van een allesomvattende oplossing, gericht op de fundamentele behoeften van binnenplanten met zijn full-spectrum verlichting en lange levensduur.

Rachel Klein's inzichten in Popular Mechanics belichten het belang van het selecteren van de juiste groeilamp op basis van lichtspectrum, aanpasbaarheid en kracht. De Feit Electric LED-groeilamp voldoet aan deze belangrijke overwegingen, met een volledig spectrum, lage warmte en energiezuinige verlichtingsoplossing. Dit maakt het geschikt voor een breed scala aan binnentuinscenario's, van het koesteren van zaailingen tot het ondersteunen van bloeistadia van volwassen planten, waardoor het een veelzijdige en betrouwbare optie is voor liefhebbers van binnenplanten.

Hoewel de Feit Electric LED-groeilamp uitblinkt in het bieden van een superieure full-spectrum verlichtingsoplossing voor binnenplanten, is het essentieel om rekening te houden met specifieke ruimte- en kosteneisen. Voor grotere kweekoperaties zijn alternatieven met een grotere dekking of specifieke aanvullende functies mogelijk meer geschikt. Echter, voor degenen die op zoek zijn naar een effectieve, langdurige en efficiënte oplossing voor het kweken van binnenplanten, is de Feit Electric LED-groeilamp een uitzonderlijke keuze, met een superieure full-spectrum verlichting die is ontworpen om robuuste plantengroei te ondersteunen.

Verkrijgbaar bij:

2. Optimaal voor grotere kamerplanten of kweektenten: Spider Farmer SF4000 LED Grow

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Spider Farmer SF4000 LED Grow

 • list plusGroot dekkingsgebied voor zowel groei- als bloeifase
 • list plusEnergiezuinig met een dimknop voor eenvoudige aanpassing van de lichtintensiteit
 • list plusHoogwaardig licht met 1212 Samsung LM301B diodes en een Mean Well driver

Nadelen Spider Farmer SF4000 LED Grow

 • list plusHogere prijs in vergelijking met budgetvriendelijke alternatieven
De Spider Farmer SF4000 LED Kweeklamp is een gamechanger voor het kweken van planten binnenshuis, vooral voor grotere planten of kweektenten. Met een quantum board ontwerp en volledig spectrum verlichting, valt dit energiezuinige wonder op met zijn indrukwekkende PAR-metingen en uitgestrekt dekkingsgebied voor zowel de groei- als bloeifase. Met 1212 Samsung LM301B diodes en een Mean Well driver levert het hoogwaardig licht, vervangt het 2000-watt LED-modellen en kan het meerdere planten herbergen. Zijn energiezuinigheid, gelijkmatige lichtverdeling en diepe lichtpenetratie maken het een uitstekende keuze voor kwekers. Zoals een recensie zegt: "De voordelen zijn een groot dekkingsgebied, een zonachtig spectrum, solide ontwerp en diepe lichtpenetratie."

Met een prijs van $369,99 en een korting van 8% beschikbaar, biedt de SF4000 een Veg dekkingsgebied van 5 x 5 ft en een Flowering dekkingsgebied van 4 x 4 ft. Met zijn dimknop kunt u eenvoudig de lichtintensiteit aanpassen, waardoor het geschikt is voor alle groeifases met zijn volledige spectrum, waaronder wit, blauw, rood en IR-licht. De solide constructie, hoogwaardige veiligheidsdriver en goede kwaliteit waterdichtheid versterken verder zijn aantrekkingskracht. Klanten zijn enthousiast over de prestaties, constructie, spectrum en snelle levering. Een gebruiker uitte tevredenheid over de aankoop, waarbij hij zijn kweekschuur verkleinde, terwijl een ander de lof zong over het volledige spectrum, constructie, discrete verpakking en snelle levering. Met een garantie van 5 jaar en snelle verzending is het geen wonder dat de Spider Farmer SF4000 LED Kweeklamp goed wordt ontvangen door klanten vanwege zijn prestaties en functies.

De efficiënte MeanWell driver van de SF4000 optimaliseert het stroomverbruik en de lamp wordt geleverd met een solide lokale garantie van 3 jaar. Ondanks dat het niet in de VS is gemaakt, is het sterk aanbevolen voor de binnenkweek van cannabis, met een eenvoudig installatieproces en indrukwekkende lichtintensiteit. Bovendien zijn de LED Kweeklampen van Spider Farmer ontworpen met toonaangevende diodes van Samsung, waardoor ze een geschikte keuze zijn voor de binnenkweek van planten. De samenwerking van het merk met Samsung, snelle levertijden en garanties tot 5 jaar versterken verder zijn aantrekkingskracht.

In de wereld van LED kweeklampen valt de Spider Farmer SF4000 op als een eersteklas optie, uitblinkend in het bieden van een groot dekkingsgebied, efficiënt energieverbruik en een volledig spectrum op maat voor alle groeifases. Zijn solide constructie, snelle verzending en klanttevredenheid maken het een overtuigende keuze voor de binnenkweek van planten. Echter, tegen een hogere prijs, kunnen degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijk alternatief andere opties binnen het Spider Farmer assortiment verkennen of kijken naar concurrerende merken. Desalniettemin is de SF4000 ongetwijfeld een uitstekende keuze voor wie optimale prestaties nodig heeft voor grotere planten binnenshuis of kweektenten.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Gardener's Supply Company Stack-n-Grow Lights

Loading ...

Voordelen Gardener's Supply Company Stack-n-Grow Lights

 • list plusModulaire en aanpasbare verlichtingsopstelling voor binnentuinieren
 • list plusMogelijkheid om tot 2 Add-On Units te stapelen voor het uitbreiden van plantencollecties
 • list plusInclusief hoogteverlengers voor aanpassing aan verschillende planthoogtes

Nadelen Gardener's Supply Company Stack-n-Grow Lights

 • list plusBiedt mogelijk niet het gespecialiseerde ontwerp en de veelzijdigheid in vergelijking met andere modellen
Ik ben enthousiast om je kennis te laten maken met het Stack-n-Grow Lights System van Gardener's Supply Company. Dit systeem is speciaal ontworpen voor binnentuinders en combineert krachtige, full-spectrum T-5 lampen met een stapelbaar ontwerp. Hierdoor kun je de verlichting aanpassen aan de behoeften van jouw planten, met flexibiliteit en schaalbaarheid. Met de mogelijkheid om tot 2 extra units toe te voegen, kun je moeiteloos je groeiende plantenverzameling accommoderen. Het systeem is eenvoudig en snel in elkaar te zetten, heeft lichte maar stevige lagen die tot 110 lbs kunnen dragen, en bevat wandbeugels voor extra stabiliteit. Bovendien kunnen de hoogteverlengers de ruimte tussen de lagen vergroten, waardoor het geschikt is voor planten van verschillende hoogtes.

Volgens de Real Simple review is de LBW LED Grow Light een absolute topper, met nadruk op het belang van full-spectrum licht en eenvoudige installatie. Het Stack-n-Grow Lights System, uitgerust met full-spectrum T5 fluorescentielampen en de mogelijkheid om extra units toe te voegen, voldoet aan deze essentiële kenmerken voor effectieve plantengroei. Zoals een gebruiker opmerkte: "De Stack-n-Grow Lights zijn precies wat ik nodig had voor mijn binnentuin. Het full-spectrum licht en de optie om meer units toe te voegen als mijn plantenverzameling groeit, maken het perfect voor mijn behoeften."

In vergelijking met andere modellen biedt het Stack-n-Grow Lights System een uniek modulair ontwerp dat eenvoudige uitbreiding mogelijk maakt, een functie die niet in alle kweeksysteem voor verlichting te vinden is. De nadruk op schaalbaarheid en aanpasbaarheid maakt het onderscheidend, en het is geschikt voor zowel beginners als ervaren binnentuinders. De toevoeging van hoogteverlengers en de mogelijkheid om de verlichting aan te passen naarmate de planten groeien, onderscheidt dit systeem verder op de markt.

Hoewel het Stack-n-Grow Lights System uitblinkt in zijn modulair en schaalbaar ontwerp, benadrukt de Real Simple review ook het belang van factoren zoals ontwerp, helderheid en waarde. In dit opzicht hebben andere modellen, zoals de LBW LED Grow Light met een driepootstandaard, misschien een voorsprong wat betreft gespecialiseerd ontwerp en veelzijdigheid. Ondanks dat blijft het Stack-n-Grow Lights System een sterke concurrent, vooral voor gebruikers die een uitgebreide, uitbreidbare oplossing zoeken voor binnentuinieren.

Samengevat biedt het Gardener's Supply Company Stack-n-Grow Lights System een innovatieve en praktische benadering van binnentuinverlichting, met een modulair ontwerp met full-spectrum T-5 lampen, uitbreidbaarheid en eenvoudige montage. De aanpasbaarheid en schaalbaarheid maken het een ideale keuze voor individuen die een uitgebreid en aanpasbaar kweeksysteem voor hun binnencultivatiebehoeften zoeken.

Verkrijgbaar bij:

4. GE Lighting Indoor Flood Light

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GE Lighting Indoor Flood Light

 • list plusBiedt een uitgebalanceerd spectrum voor de groei van planten
 • list plusBetaalbaar en kosteneffectief
 • list plusVeelzijdig en praktisch voor verschillende binnentuinopstellingen

Nadelen GE Lighting Indoor Flood Light

 • list plusMogelijk niet ideaal voor gevoelige planten die een geavanceerd rood lichtspectrum vereisen
Ik ben de GE Lighting Indoor Flood Light Bulb, een 9W gebalanceerde spectrum LED groeilamp, en ik ben een handige en kosteneffectieve oplossing om planten van het licht te voorzien dat ze nodig hebben. Met natuurlijk wit licht en een vleugje paars produceer ik 16 micromol per seconde, wat de groei van planten effectief ondersteunt. Mijn levensduur van 25.000 uur en mijn compatibiliteit met de meeste gewone lampen en stopcontacten maken mij een praktische keuze voor zowel beginnende plantenliefhebbers als onderhoudsarme planten. Zoals vermeld in The Spruce, "Het is aan te raden om mij boven het hoofd te plaatsen om zonlicht na te bootsen," wat mijn veelzijdigheid voor verschillende indoor tuinieropstellingen benadrukt. Met een prijs van $15,00 en een gewicht van 1 lb, bied ik een toegankelijk instappunt voor degenen die hun indoor tuinierervaring willen verbeteren.

In vergelijking met andere opties op de markt, valt de GE Lighting Indoor Flood Light Bulb op door zijn combinatie van betaalbaarheid, gebruiksgemak en effectiviteit bij het ondersteunen van plantengroei. Zoals vermeld in de gids van Good Housekeeping over indoor groeilampen, concurreert deze LED groeilamp met een scala aan opties, van waarde- en slimme groeilampen tot volledig spectrum en schijnwerper LED keuzes. Het vermogen om te voldoen aan de behoeften van zowel beginnende plantenliefhebbers als onderhoudsarme planten positioneert mij als een veelzijdige en praktische keuze voor een breed gebruikerspubliek.

Hoewel ik uitblink in het bieden van een gebalanceerd spectrum voor plantengroei en geschikt ben voor verschillende indoor tuinbehoeften, ben ik misschien niet de ideale keuze voor meer gevoelige planten die behoefte hebben aan een geavanceerd rood lichtspectrum, zoals benadrukt in de review van The Spruce. Voor degenen met gevoelige planten of specifieke groeieisen, zou de GE Grow Light LED 30W Advanced Red Light Spectrum PAR38 Light Bulb een meer geschikt alternatief kunnen zijn.

Kortom, ik ben een betrouwbare en toegankelijke LED groeilamp die voldoet aan de behoeften van zowel beginnende als ervaren indoor tuiniers. Mijn combinatie van betaalbaarheid, gebruiksgemak en effectiviteit bij het ondersteunen van plantengroei maakt mij een opvallende keuze op de markt, vooral voor degenen die een budgetvriendelijke optie zoeken zonder in te leveren op kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs

5. Optimale waarde voor binnenkweek van planten: GE Lighting Grow Light LED

Loading ...

Voordelen GE Lighting Grow Light LED

 • list plusOp maat gemaakt spectrum voor groeistadia van planten
 • list plusBrede dekking voor grotere plantenopstellingen
 • list plusKosteneffectieve en betaalbare optie

Nadelen GE Lighting Grow Light LED

 • list plusMontage- en gebruikcomplexiteiten worden niet expliciet vermeld in beoordelingen
De GE Lighting Grow Light LED Flood Light Bulb is een essentiële toevoeging aan elke indoor tuinieropstelling, met indrukwekkende prestaties die concurreren met andere top LED kweeklampen. Ik ben trots op de mogelijkheid van deze LED kweeklamp om te voldoen aan de groeistadia van planten met op maat gemaakt licht, zoals vermeld op de website van GE Lighting. De volledige spectrumverlichting en duurzame constructie maken het een opvallende optie, zoals benadrukt in de recensie van Alec Scherma op Good Housekeeping, waar het zijn plaats verdiende bij de top 9 kweeklampen voor binnenplanten. Het overstromingslichtontwerp zorgt voor een brede dekking en efficiënte verlichting voor grotere plantopstellingen.

De evolutie van deze GE LED kweeklamp toont een focus op het voldoen aan specifieke verlichtingsbehoeften van planten, zoals benadrukt door zijn op maat gemaakte spectrum en dekking. Zoals Bob Vila's recensie prijst, verdiende de GE Lighting Grow Light LED Flood Light Bulb de titel "Best Bang for the Buck" vanwege zijn indrukwekkende prestaties en betaalbaarheid, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die een budgetvriendelijk maar toch hoogwaardig product zoeken. Dit sentiment wordt herhaald in de recensie van Stephanie Koncewicz, die benadrukt hoe belangrijk het is om functies, dekking en klantenfeedback te vergelijken, waar de GE Lighting Grow Light LED Flood Light Bulb schittert als een kosteneffectieve optie.

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt deze GE LED kweeklamp uit in het bieden van op maat gemaakte, volledige spectrumverlichting met brede dekking, waardoor het geschikt is voor grotere indoor tuinopstellingen. Zijn vermogen om te voldoen aan de groeistadia van planten, zoals benadrukt op de website van GE Lighting, onderscheidt het van de concurrentie. Het is echter belangrijk op te merken dat montage- en gebruiksmoeilijkheden niet expliciet werden vermeld in de recensies, dus potentiële kopers moeten dit aspect overwegen bij het nemen van een beslissing.

Tot slot, de GE Lighting Grow Light LED Flood Light Bulb staat als een topconcurrent in de LED kweeklampenmarkt, met een indrukwekkende balans van prestaties en betaalbaarheid. Het voldoet aan de specifieke verlichtingsbehoeften van planten en biedt brede dekking, waardoor het een ideale keuze is voor liefhebbers van indoor tuinieren. Hoewel het concurreert met andere toonaangevende LED kweeklampen, geeft zijn kosteneffectieve aard en op maat gemaakte spectrum het een voorsprong, met name voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie zonder in te leveren op kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

6. Feit Electric White LED Grow

Loading ...

Voordelen Feit Electric White LED Grow

 • list plusVerstelbare spectrum voor verschillende groeistadia
 • list plusEnergiezuinigheid en betere koelprestaties
 • list plusLangere levensduur in vergelijking met traditionele verlichting

Nadelen Feit Electric White LED Grow

 • list plusBeperkte toegang tot gedetailleerde beoordelingen en specificaties
De Feit Electric White LED Grow Light Fixture is een absolute game-changer voor liefhebbers van indoor tuinieren. Met een aanpasbaar spectrum is het geschikt voor verschillende groeistadia en biedt het energie-efficiëntie, duurzaamheid en optimale prestaties, waardoor planten beschermd worden tegen schade. Het assortiment omvat opties voor verschillende lichtintensiteiten en configuraties, waardoor het geschikt is voor diverse behoeften op het gebied van indoor tuinieren. Zoals een recensie benadrukt, is deze groeilamp "ontworpen om het hele jaar door een gezonde plantengroei te bevorderen," en is ideaal voor het kweken van pesticidenvrije fruit en groenten tijdens de winter en het bevorderen van groei het hele jaar door.

Deze LED-groeilamp valt op door zijn vermogen om het juiste spectrum te bieden voor verschillende groeistadia, waardoor planten het licht krijgen dat ze nodig hebben in elke fase, evenals door zijn energie-efficiëntie en koelere werking, waardoor schade aan planten wordt voorkomen. Feit Electric heeft deze groeilamp verfijnd tot een praktische keuze voor indoor tuinieren, met een langere levensduur in vergelijking met traditionele verlichting en met aandacht voor verschillende behoeften op het gebied van indoor tuinieren. Het bedrijf biedt ook waardevolle bronnen en tips voor het effectief gebruik van LED-groeilampen, waardoor de gebruikerservaring en het succes met indoor tuinieren worden verbeterd.

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt deze LED-groeilamp uit in het bieden van een aanpasbaar spectrum, energie-efficiëntie en een langere levensduur. Er zijn echter beperkingen wat betreft toegang tot gedetailleerde beoordelingen en specificaties, wat potentiële kopers kan belemmeren bij het nemen van een geïnformeerde beslissing. In vergelijking met andere groeilampen op de markt valt de Feit Electric White LED Grow Light Fixture op als een veelzijdige en efficiënte oplossing voor indoor tuinieren, waardoor het een topkeuze is voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en effectieve groeilamp.

Samengevat is de Feit Electric White LED Grow Light Fixture een eersteklas keuze voor indoor tuinieren, met een aanpasbaar spectrum, energie-efficiëntie en een langere levensduur. Zijn veelzijdigheid en effectiviteit maken het een sterke concurrent op de markt, met name voor liefhebbers van indoor tuinieren die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte groeilamp. Hoewel toegang tot gedetailleerde beoordelingen en specificaties een uitdaging kan vormen, positioneren de prestaties en kenmerken van het product het als een leider in de categorie LED-groeilampen.

Verkrijgbaar bij:

7. Gardener's Supply Company Stack-n-Grow Lights

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

8. GE Lighting Indoor Flood Light

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

9. Feit Electric White LED Grow

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

10. GE Lighting Grow Light LED

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van led kweeklampen. Er zijn namelijk 1551 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!