Wat is de beste Laptop met touchscreen van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 april, 2024

Het kopen van een goede Laptop met touchscreen is een lastige uitdaging. Wat is de beste Laptop met touchscreen van 2024? Na het analyseren van 2030 Laptops met touchscreens kwam de Dell XPS 13 OLED (9310) als beste uit onze Laptop met touchscreen-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Laptops met touchscreens, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Laptops met touchscreens-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Laptop met touchscreen-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Laptops met touchscreens

1Score: 9.6
Dell XPS 13 OLED (9310)
Beste laptop met aanraakscherm
Dell XPS 13 OLED (9310)
Dell
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
HP Spectre x360 (2022)
Uitstekend aanraakscherm met opvallend toetsenbord
HP Spectre x360 (2022)
HP
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Dell XPS 13 2-in-1 (2022)
Dell XPS 13 2-in-1 (2022)
Dell
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.2
Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook
Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook
Lenovo
Ga naar laagste prijs
5Score: 9
Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen
Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen
Lenovo
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.9
Microsoft Surface Go 3 (2021)
Microsoft Surface Go 3 (2021)
Microsoft
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.7
Lenovo Chromebook Duet 5 (2021)
Lenovo Chromebook Duet 5 (2021)
Lenovo
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.5
Asus Zenbook 14X OLED (UX3404)
Topklasse ultradraagbaar aanraakscherm
Asus Zenbook 14X OLED (UX3404)
Asus
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.3
ASUS Zenbook 14 Flip OLED
ASUS Zenbook 14 Flip OLED
ASUS
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.8
ASUS ROG Flow Z13 (2023)
ASUS ROG Flow Z13 (2023)
ASUS
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Laptop met Touchscreen Koopgids

Een laptop met touchscreen is ideaal voor mensen die snel notities willen maken en schetsen of aantekeningen willen toevoegen, zonder dat ze een muis of toetsenbord nodig hebben. In dit artikel gaan we de voordelen van een laptop met touchscreen bespreken, zodat je kan bepalen of dit de juiste keuze is voor jou!

Wat is touch screen bij een laptop?

Een touch screen bij een laptop detecteert aanrakingen van de vingers en vertaalt deze naar acties op het scherm. Wanneer je het scherm aanraakt, wordt de elektrostatische lading op het aanraakpunt veranderd en gedetecteerd door de laptop. 

Een touch screen is handig voor touch-gebaseerde applicaties of als je liever werkt met aanrakingen in plaats van een muis of touchpad. Het is ook handig voor presentaties of notities, omdat je snel aantekeningen kunt maken en door de dia's kunt bladeren door simpelweg op het scherm te tikken.

Wat als je touchscreen niet werkt?

Als je touchscreen niet werkt, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen:

 • Reinig het scherm: Soms kan vuil of stof op het scherm de aanrakingen verstoren. Maak het scherm daarom schoon met een zachte doek om te zien of dit het probleem oplost.
 • Herstart de laptop: Soms kan het herstarten van de laptop het probleem oplossen, omdat dit eventuele softwareproblemen kan oplossen.
 • Controleer de drivers: Controleer of de drivers van het touchscreen up-to-date zijn en update deze indien nodig.
 • Kalibreer het scherm: Het kan zijn dat het touchscreen niet correct is gekalibreerd. Zoek naar de optie "Kalibreer" in de instellingen van je laptop om dit opnieuw te doen.
 • Voer een systeemscan uit: Voer een volledige systeemscan uit om te controleren of er geen malware of virussen aanwezig zijn die het touchscreen beïnvloeden.

Als geen van deze stappen het probleem oplost, kan het zijn dat er een hardwareprobleem is met het touchscreen en is het raadzaam om contact op te nemen met defabrikant of een reparatieservice.

Wat zijn de voordelen van een laptop met touchscreen?

Een laptop met touchscreen biedt verschillende voordelen, waaronder:

 • Intuïtieve bediening: Met een touchscreen bedien je de laptop op een intuïtievere manier, vergelijkbaar met een smartphone of tablet. Hierdoor blader je gemakkelijk door foto's, video's of documenten. Ook zoom je in- en uit of selecteer je tekst door simpelweg op het scherm te tikken.
 • Makkelijk samenwerken: Een touchscreen is ook handig bij samenwerking, bijvoorbeeld tijdens presentaties of brainstormsessies. Hierdoor voeg je snel ideeën toe en deel je deze met anderen.
 • Meer flexibiliteit: Een touchscreen biedt meer flexibiliteit bij het gebruik van de laptop, omdat je op verschillende manieren werkt. Je klapt bijvoorbeeld het scherm om en gebruikt de laptop als een tablet. 
 • Gebruiksvriendelijke multimedia-ervaring: Met een touchscreen kan je ook gemakkelijker door je multimedia-content scrollen, zoals foto's, video's en muziek. Hierdoor kan je snel door je content bladeren en de weergave aanpassen zonder dat je een muis of toetsenbord nodig hebt.

Kortom, een laptop met touchscreen biedt verschillende voordelen die het gebruik van de laptop gemakkelijker en intuïtiever maken, waardoor je productiever en efficiënter kunt werken.

Wat is het verschil tussen laptop en Chromebook?

Een laptop en een Chromebook zijn beide draagbare computers, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

 1. Besturingssysteem: Een van de grootste verschillen tussen een laptop en een Chromebook is het besturingssysteem. Laptops maken meestal gebruik van het Windows-besturingssysteem van Microsoft, terwijl Chromebooks het Chrome OS-besturingssysteem van Google gebruiken. Chrome OS is gebaseerd op de Chrome-webbrowser en is ontworpen voor gebruik in de cloud, wat betekent dat veel toepassingen en diensten online worden uitgevoerd.
 2. Prijs: Over het algemeen zijn Chromebooks goedkoper dan laptops. Dit komt voornamelijk omdat Chromebooks minder krachtige hardware nodig hebben dan laptops, omdat de meeste taken in de cloud worden uitgevoerd. Daarom zijn Chromebooks ideaal voor mensen die een beperkt budget hebben of die een eenvoudige computer nodig hebben voor basisgebruik.
 3. Apps en software: Een ander verschil tussen laptops en Chromebooks is de beschikbaarheid van apps en software. Laptops bieden toegang tot een breed scala aan software en programma's die op het besturingssysteem van Windows kunnen worden geïnstalleerd. Chromebooks bieden toegang tot apps die beschikbaar zijn in de Chrome Web Store en gebruiken cloudgebaseerde software zoals Google Docs en Sheets.
 4. Veiligheid: Chromebooks staan bekend om hun goede beveiliging en zijn minder vatbaar voor virussen en malware dan laptops. Dit komt omdat Chromebooks automatisch worden bijgewerkt met de nieuwste beveiligingsupdates en de meeste gegevens worden opgeslagen in de cloud in plaats van op de lokale harde schijf.
 5. Opslag: Een laptop biedt over het algemeen meer opslagruimte dan een Chromebook, omdat laptops beschikbaar zijn met grote interne harde schijven of snelle solid-state drives. Chromebooks hebben meestal minder opslagruimte, maar bieden wel toegang tot cloudopslagdiensten zoals Google Drive.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen laptops en Chromebooks is het besturingssysteem en de focus op cloudgebaseerd gebruik. Laptops bieden meer flexibiliteit en krachtige softwareopties, terwijl Chromebooks meer gericht zijn op basisgebruik en betaalbaarheid.

hero illustration

Hoe testen we Laptops met touchscreens?

Om de beste Laptop met touchscreen te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Laptop met touchscreen-test hebben we 2030 Laptops met touchscreens vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Laptop met touchscreen-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Laptop met touchscreen-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Laptop met touchscreen-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte Laptop met touchscreen in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2030 Laptops met touchscreens te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Laptops met touchscreens op een rij

1. Beste laptop met aanraakscherm: Dell XPS 13 OLED (9310)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.47
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.71

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Uitstekend aanraakscherm met opvallend toetsenbord: HP Spectre x360 (2022)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP Spectre x360 (2022)

 • list plusPrachtige aanraakschermen en levendige OLED-displays.
 • list plusUitzonderlijke type-ervaring en luxe toetsenborden.
 • list plusElegant en premium ontwerp met een goed gemaakt chassis.

Nadelen HP Spectre x360 (2022)

 • list plusHoge prijs kan budgetbewuste consumenten afschrikken.
 • list plusGevoeligheidsproblemen met het touchpad.
 • list plusBeperkte poortbeschikbaarheid en iets minder helderheid.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.04
Functionaliteit
9.36
Gebruiksgemak
10
De HP Spectre x360-serie blijft indruk maken, met een reeks overtuigende functies die de gebruikerservaring naar een hoger niveau tillen. De modellen van 2022 schitteren met prachtige aanraakschermen en een uitzonderlijke type-ervaring, waardoor ze opvallen in de categorie 2-in-1-laptops. Volgens Laptop Mag is de HP Spectre x360 14 (2024) een "bijna perfecte 2-in-1-laptop met een prachtig ontwerp en indrukwekkende functies", hoewel de hoge prijs sommige kopers kan afschrikken. Dit model is voorzien van een Intel Core Ultra 7 155H-processor, 32GB RAM, een 2TB SSD en een 14-inch, 2,8K OLED-display, waardoor het een premium optie is voor wie top prestaties zoekt. Het slanke en premium ontwerp, in combinatie met een luxueus toetsenbord, verbetert de algehele gebruikerservaring en creëert een gevoel van verfijning en elegantie.

TechRadar benadrukt de HP Spectre x360 (2022) vanwege het slanke en goed gemaakte ontwerp, met een startprijs van $1199,99. Het lichte chassis van de laptop, het prachtige OLED-scherm en de schitterende kleuropties dragen bij aan de aantrekkingskracht. De gevoeligheidsproblemen van het touchpad worden echter genoemd als een nadeel. Desondanks laten de solide ventilatie van de laptop, de batterijduur van acht uur en de verbeterde beeldkwaliteit via de vooraf geïnstalleerde HP Enhanced Lighting app zien dat HP zich inzet om de gebruikerservaring te verbeteren en potentiële beperkingen aan te pakken.

De HP Spectre x360 16 (2022), zoals beoordeeld door Laptop Mag, positioneert zich als een competitieve optie in het 16-inch laptopsegment. De hoge standaard van specificaties, waaronder een 12e generatie Intel Core i7-1260P CPU, Intel Arc A370M graphics en een 16-inch UHD+ OLED aanraakscherm, biedt een overtuigend pakket. De toevoeging van een oplaadbare Tilt Pen-stylus en de mogelijkheid om tegen een gereduceerde prijs aan te schaffen, versterken nog verder de aantrekkingskracht. Echter, de grotere omvang en gewicht kunnen de draagbaarheid beïnvloeden in vergelijking met andere modellen in de serie.

In het drukke landschap van 2-in-1-laptops slaagt de HP Spectre x360-serie erin een compleet pakket te bieden met prachtige aanraakschermen, een uitzonderlijke type-ervaring en een premium ontwerp. Ondanks de premium prijs richt de serie zich op gebruikers die een naadloze combinatie van stijl en prestaties zoeken. De belangrijkste beperkingen, zoals beperkte poortbeschikbaarheid, iets lagere helderheid en gevoeligheidsproblemen met het touchpad, worden gecompenseerd door solide gameprestaties, indrukwekkende batterijduur en verbeterde beeldkwaliteit. Terwijl andere opties uitblinken in specifieke gebieden, onderscheidt de HP Spectre x360-serie zich als een topkeuze voor gebruikers die een luxueus ontwerp en een superieure type-ervaring prioriteren.

Al met al excelleert de HP Spectre x360 (2022) serie in het bieden van een premium 2-in-1-laptopervaring, maar de hoge prijs en kleine nadelen kunnen uitdagingen vormen voor budgetbewuste consumenten en degenen die een foutloze touchpadgevoeligheid zoeken. Desondanks positioneren het prachtige ontwerp, levendige OLED-schermen en luxe toetsenborden het als een overtuigende keuze voor gebruikers die stijl en typecomfort waarderen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Dell XPS 13 2-in-1 (2022)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.15
Functionaliteit
8.91
Gebruiksgemak
9.83
De Dell XPS 13 2-in-1 (2022) is een aantrekkelijke keuze in de categorie van laptops met aanraakscherm, met een strak ontwerp en krachtige prestaties. Vanaf $899 biedt deze 2-in-1 laptop configuraties met 12e generatie Intel Core-processors, Intel Iris Xe-graphics en tot 16 GB RAM, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende gebruikersbehoeften. Het 13-inch 3K aanraakscherm is een opvallende functie, met levendige beelden met 100% sRGB kleurengamma dekking en 70,9% DCI-P3 kleurengamma dekking. Volgens Tom's Guide is de aanraakfunctionaliteit responsief en biedt het een superieure ervaring bij het bekijken van streaming content.

"Het 13-inch 3K aanraakscherm biedt levendige en heldere beelden, met 100% dekking van het sRGB-kleurengamma en 70,9% dekking van het DCI-P3-kleurengamma." (Tom's Guide)

Het ontwerp, gekarakteriseerd door een minimalistische en elegante behuizing van bewerkt aluminium, draagt bij aan de draagbaarheid en esthetische aantrekkingskracht. Echter, de beperkte poortselectie, met slechts twee Thunderbolt 4/USB-C-poorten en zonder een koptelefoonaansluiting, kan een nadeel zijn voor sommige gebruikers. Bovendien is de moeilijkheid bij het openen van het deksel opgemerkt als een usability probleem, volgens Tom's Guide en TechRadar.

"De laptop heeft slechts twee Thunderbolt 4/USB-C-poorten en mist een koptelefoonaansluiting, wat onhandig kan zijn voor sommige gebruikers. De dunheid van de XPS 13 lijkt ten koste te zijn gegaan van de poorten, en het moeilijk te openen deksel is een opmerkelijk probleem." (Tom's Guide)

Ondanks enkele veranderingen ten opzichte van zijn voorganger, schittert de XPS 13 (2022) qua prestaties voor dagelijks gebruik en productiviteitstaken. TechRadar wijst echter op een verminderde batterijduur in vergelijking met zijn voorganger, wat sommige gebruikers kan teleurstellen. Desalniettemin wordt het gepositioneerd als een sterke concurrent van de nieuwe MacBook Air (M2, 2022) en wordt het aanbevolen voor studenten en professionals die een draagbare en efficiënte Windows-laptop nodig hebben.

"De prestaties van de laptop voor dagelijks gebruik en productiviteitswerk worden geprezen, maar de batterijduur wordt beschouwd als een opvallende achteruitgang. Ondanks deze nadelen wordt de XPS 13 (2022) gepositioneerd als een sterke concurrent van de nieuwe MacBook Air (M2, 2022) en wordt het aanbevolen voor studenten en professionals die een draagbare en efficiënte Windows-laptop nodig hebben." (TechRadar)

In vergelijking met de Dell XPS 13 (2022) biedt het 2-in-1 model de flexibiliteit van een converteerbaar ontwerp, wat aantrekkelijk is voor gebruikers die veelzijdigheid en aanraakfunctionaliteit waarderen. Het strakke ontwerp, levendige display en krachtige prestaties maken het tot een topkeuze in de categorie van laptops met aanraakscherm, vooral voor gebruikers die draagbaarheid en veelzijdigheid belangrijk vinden.

Al met al valt de Dell XPS 13 2-in-1 (2022) op door zijn indrukwekkende prestaties, levendige aanraakscherm en converteerbaar ontwerp. Ondanks beperkingen wat betreft poortselectie en batterijduur, maakt het totaalpakket het een aantrekkelijke optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige en efficiënte laptop met aanraakscherm.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.1
Slimme mobiliteit
- Profiteer van flexibele prestaties van de nieuwste AMD-processors
- Geniet van een kleurrijke mediabeleving op een scherp 14″ beeldscherm en met Dolby Audio™
- Verschillende poorten waarop je al je favoriete randapparaten kunt aansluiten
- Lenovo AI Engine leert wat je computergewoonten zijn en zorgt ervoor dat je soepeler op je laptop werkt
- Een milieuvriendelijk apparaat met EPEAT® Silver-certificering en gemaakt van hergebruikt materiaal
AMD Ryzen 5 7520U (4C/8T, 2.8/4.3GHz, 2MB L2/4MB L3) 16GB LPDDR5-5500 512GB SSD M.2 2242 PCIe 4.0x4 NVMe AMD Radeon 610M Graphics Windows 11 Home

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen

 • list plusSterke prestaties voor zakelijke en productiviteitstaken.
 • list plusIndrukwekkende bouwkwaliteit en duurzaamheid.
 • list plusUitstekende connectiviteitsopties met moderne en legacy-poorten.

Nadelen Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen

 • list plusBeperkingen in geïntegreerde graphics voor veeleisende taken.
 • list plusHet beeldscherm kan tekortkomingen vertonen in bepaalde scenario's.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.74
Functionaliteit
9.52
Gebruiksgemak
8.83
Hallo daar! Ik ben de Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 (2023) en ik ben ontworpen voor zakelijk gebruik met een moderne en klassieke uitstraling. Mijn Intel Core i7-1355U processor, Intel Iris Xe geïntegreerde graphics, 16GB RAM en 512GB SSD zorgen ervoor dat ik uitblink in productiviteitstaken. Volgens PCMag lever ik "sterke prestaties en indrukwekkende bouwkwaliteit voor zakelijke en productiviteitsbehoeften."

Mijn slanke behuizing met sterke bouwkwaliteit en uitstekende connectiviteit, inclusief Thunderbolt 4 en USB Type-A poorten, HDMI-uitgang en Wi-Fi 6E, maken mij een betrouwbare keuze voor zakelijk gebruik. Mijn lichtgewicht en duurzame behuizing met MIL-STD-810H certificering voor duurzaamheid zorgen ervoor dat ik geschikt ben voor professioneel gebruik.

Ik behoud de traditionele ThinkPad X1 Carbon kenmerken en introduceer incrementele verbeteringen onder de motorkap, waaronder verschillende configuraties met 13e generatie Intel Core processoren, tot 32GB DDR5 RAM en tot 1TB SSD-opslag. Met beveiligingsfuncties zoals een vingerafdruklezer, IR-camera met Windows Hello en optionele MIPI-camera voor automatisch vergrendelen, benadruk ik mijn geschiktheid voor professioneel en zakelijk gebruik.

Mijn 14-inch niet-aanraak of aanraakoptie met een resolutie van 1920 x 1200 pixels biedt een scherpe kijkervaring die geschikt is voor zakelijke en productiviteitstaken.

Mijn lichte ontwerp, lange batterijduur, scherp display en comfortabel toetsenbord zijn mijn sterke punten, waardoor ik zeer geschikt ben voor zakelijk gebruik. Echter, mijn geïntegreerde graphics en displaykenmerken hebben beperkingen in bepaalde gebruiksscenario's, zoals gaming en multimediaconsumptie.

In vergelijking met andere laptops op de markt ben ik een sterke concurrent voor zakelijke en productiviteitsbehoeften, met een balans tussen prestaties, draagbaarheid en connectiviteit. Mijn nadruk op beveiligingsfuncties en duurzaamheid versterkt mijn positie als betrouwbare keuze voor professioneel gebruik.

Over het algemeen ben ik de Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 (2023) en ik excelleer in het leveren van sterke prestaties, indrukwekkende bouwkwaliteit en een reeks configuraties die geschikt zijn voor zakelijke en productiviteitsbehoeften. Mijn beperkingen in bepaalde gebruiksscenario's maken me een aantrekkelijke keuze voor professionals die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte laptop.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Microsoft Surface Go 3 (2021)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Microsoft Surface Go 3 (2021)

 • list plusCompact en lichtgewicht ontwerp voor draagbaarheid
 • list plusScherp en kleurrijk display
 • list plusGoed toetsenbord voor comfortabel typen

Nadelen Microsoft Surface Go 3 (2021)

 • list plusBeperkte schermgrootte kan multitasking beperken
 • list plusLow-power CPU en geïntegreerde graphics niet geschikt voor veeleisende taken
 • list plusBeperkte poortselectie kan extra accessoires vereisen voor connectiviteit

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.46
Functionaliteit
9.29
Gebruiksgemak
8.83
De Microsoft Surface Go 3 is een compact en betaalbaar touchscreen-laptop die bijzonder geschikt is voor schoolgebruik vanwege zijn draagbaarheid en comfortabele toetsenbord. Volgens beoordelingen biedt het een scherp en kleurrijk display, een goed toetsenbord en uitstekende webcam videokwaliteit, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor zowel studenten als professionals. De kleine schermgrootte kan echter de mogelijkheden voor multitasking beperken, en de lage CPU-kracht en geïntegreerde grafische kaart voldoen mogelijk niet aan de eisen van gaming, multimedia en zakelijke toepassingen. Daarnaast kan de beperkte keuze aan poorten het gebruik van extra accessoires voor connectiviteit noodzakelijk maken.

Een recensie van Rtings.com benadrukt de draagbaarheid en schoolvriendelijke ontwerp van de Surface Go 3, en zegt: "De Microsoft Surface Go 3 is een compact en lichtgewicht apparaat dat geschikt is voor schoolgebruik vanwege zijn draagbaarheid en comfortabele toetsenbord." De recensie merkt echter ook de beperkingen op, en zegt: "Het kleine scherm beperkt multitasking, en de lage CPU-kracht en geïntegreerde grafische kaart zijn niet ideaal voor veeleisende taken."

In vergelijking met zijn voorgangers biedt de Surface Go 3 verbeterde prestaties en verbeterde draagbaarheid, waardoor het een overtuigende optie is voor gebruikers die op zoek zijn naar een betaalbare touch-enabled laptop. De evolutie van het apparaat wordt onderstreept door de verbetering in beeldkwaliteit, webcamvideo en algemeen ontwerp. Het opvallende kenmerk van het apparaat is de betaalbaarheid, waardoor het een ideale keuze is voor budgetbewuste personen die op zoek zijn naar een touchscreen-laptop voor alledaagse taken en educatieve doeleinden.

In vergelijking met concurrenten blinkt de Surface Go 3 uit in betaalbaarheid en draagbaarheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor studenten en professionals die onderweg zijn. Echter, op het gebied van prestaties en batterijduur kan het mogelijk niet op tegen krachtigere en high-end modellen. Voor gebruikers met veeleisende computerbehoeften kunnen alternatieve opties met robuustere specificaties meer geschikt zijn.

Samengevat onderscheidt de Microsoft Surface Go 3 zich als een betaalbare touchscreen-laptop die geschikt is voor school- en dagelijks gebruik. Het compacte ontwerp, scherp display en comfortabele toetsenbord maken het een overtuigende keuze, vooral voor mensen met een beperkt budget. De beperkingen op het gebied van multitasking, prestaties voor veeleisende taken en connectiviteitsopties moeten echter worden overwogen door gebruikers met specifieke computerbehoeften.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 5 tot 7 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 29 februari in huis

Bekijk prijs

7. Lenovo Chromebook Duet 5 (2021)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenovo Chromebook Duet 5 (2021)

 • list plusDun en licht ontwerp

Nadelen Lenovo Chromebook Duet 5 (2021)

 • list plusBeperkingen in verwerkingskracht
 • list plusKrap toetsenbord en ongevoelige touchpad

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.79
Gebruiksgemak
8.28
De Lenovo Chromebook Duet 5 (2021) is een veelzijdig apparaat dat uitblinkt op verschillende gebieden en daardoor geschikt is voor diverse gebruiksdoeleinden. Door zijn dunne en lichte ontwerp en een batterijduur van meer dan tien uur is het de ideale keuze voor school en zakelijk gebruik, en biedt het uitstekende draagbaarheid en productiviteit onderweg. Het opvallende kenmerk van het apparaat is het OLED-scherm, wat de ervaring van mediagebruik verbetert. Het is echter vermeldenswaardig dat het apparaat beperkingen heeft qua verwerkingskracht, waardoor het niet geschikt is voor gaming en werkstationtaken. Daarnaast kunnen het compacte toetsenbord en het ongevoelige touchpad de prestaties voor sommige gebruikers belemmeren. Zoals Rtings aangeeft: "De Lenovo Chromebook Duet 5 is een dun en licht apparaat dat meer dan tien uur batterijduur biedt voor lichte productiviteit, waardoor het geschikt is voor school- en zakelijk gebruik."

In vergelijking met zijn voorganger, de Lenovo IdeaPad Duet 5 Chromebook, is de Duet 5 een verbetering, met een groter 13,3-inch scherm en een ruimer toetsenbord, wat de functionaliteit als laptop verbetert terwijl de tabletmogelijkheden behouden blijven. Er zijn echter ook nadelen, zoals een niet-verlicht toetsenbord en een kwetsbaar trackpad, die wijzen op mogelijke verbeterpunten. De hogere prijs wordt gerechtvaardigd door de verbeterde hardware, met name het 1920 x 1080p OLED-scherm, zoals vermeld in de beoordeling van TechRadar. De evolutie van het apparaat is duidelijk zichtbaar in de verbeterde laptopervaring terwijl de functionaliteit als tablet behouden blijft.

Vergeleken met de Lenovo Flex 5i Chromebook, valt de Duet 5 op voor casual browsen en contentconsumptie, dankzij het helderdere 400-nits touchscreen en de lange batterijduur. Daarentegen staat de Flex 5i bekend om zijn kracht en praktischheid, gericht op meer werkgerelateerde taken. De keuze tussen de twee apparaten komt uiteindelijk neer op aanpasbaarheid en levensduur versus rauwe kracht en gebruiksvriendelijkheid op de schoot, zoals benadrukt in de beoordeling van Android Central. Het heldere scherm en de geschiktheid voor ontspannende activiteiten maken de Duet 5 een aantrekkelijke optie voor casual gebruikers, terwijl de Flex 5i aantrekkelijk is voor degenen die op zoek zijn naar meer verwerkingskracht voor werkgerelateerde taken.

Samengevat, de Lenovo Chromebook Duet 5 (2021) blinkt uit als een draagbaar en veelzijdig apparaat, met name in mediagebruik en lichte productiviteit. Het OLED-scherm en de lange batterijduur zijn opvallende kenmerken, waardoor het een sterke concurrent is op de markt. Echter, de beperkingen qua verwerkingskracht en invoerapparaten kunnen gebruikers met meer veeleisende computerbehoeften afschrikken. Als gevolg daarvan is het een topkeuze voor casual browsen en contentconsumptie, terwijl gebruikers met meer veeleisende werklasten op zoek kunnen gaan naar alternatieven met meer verwerkingsmogelijkheden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Morgen bezorgd.

Bekijk prijs

8. Topklasse ultradraagbaar aanraakscherm: Asus Zenbook 14X OLED (UX3404)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus Zenbook 14X OLED (UX3404)

 • list plusDuurzaam Corning ® Gorilla Glass NBT touchscreen

Nadelen Asus Zenbook 14X OLED (UX3404)

 • list plusMogelijk niet de meest budgetvriendelijke optie
 • list plusConcurrerend met andere modellen die vergelijkbare displaykwaliteit bieden tegen een lagere prijs
 • list plusVolgens The Verge zijn er betere OLED-notebooks beschikbaar voor een lagere prijs

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.94
Functionaliteit
8.06
Gebruiksgemak
8.59
Ik ben trots om de Asus Zenbook 14X OLED (UX3404) te introduceren, een strakke en innovatieve touchscreen-laptop met een duurzaam Corning® Gorilla Glass NBT touchscreen dat superieure sterkte en krasbestendigheid biedt. Volgens Asus heeft dit glas "6x meer behouden sterkte en krasbestendigheid in vergelijking met traditioneel sodalimeglas," wat zorgt voor duurzaamheid en kwaliteit. Deze laptop is ontworpen voor productiviteit onderweg, met een batterijduur de hele dag en de USB-C Easy Charge voor snel opladen wanneer nodig. De Zenbook 14 OLED is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een draagbaar en langdurig apparaat.

De Asus Zenbook 14X OLED (UX3404) valt op door het prachtige OLED-scherm, dat levendige kleuren en diepe zwarttinten levert. Volgens The Verge is de laptop "cool maar onpraktisch," waarbij wordt gesuggereerd dat betere OLED-notebooks beschikbaar zijn voor een lagere prijs. Het is echter belangrijk om op te merken dat het touchscreen van de Zenbook 14X OLED met Gorilla Glass NBT de duurzaamheid verbetert, wat een opvallende eigenschap is in vergelijking met andere modellen in zijn categorie. Zoals Asus vermeldt, is het glas "bestand tegen vegen, tikken en stylusgebruik," wat een praktisch voordeel biedt voor gebruikers die een robuuste touch-interface belangrijk vinden.

In vergelijking met zijn voorganger behoudt de Asus Zenbook 14X OLED (UX3404) de indrukwekkende batterijduur de hele dag, waardoor gebruikers productief kunnen blijven zonder vaak op te laden. Dit, gecombineerd met de functie USB-C Easy Charge, biedt extra gemak voor gebruikers die vaak onderweg zijn. Hoewel de Zenbook 14X OLED misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, maken zijn duurzaamheid, draagbaarheid en levendige display het een overtuigende keuze voor professionals en creatievelingen die op zoek zijn naar een betrouwbare en visueel verbluffende laptop.

In de wereld van OLED-laptops concurreert de Asus Zenbook 14X OLED (UX3404) met andere modellen die vergelijkbare beeldkwaliteit kunnen bieden tegen een lagere prijs. Het onderscheidende kenmerk ligt echter in de duurzaamheid van het touchscreen, waardoor gebruikers gemoedsrust en duurzaamheid krijgen. Zoals Asus aangeeft, is het Gorilla Glass NBT "zeer duurzaam en krasbestendig," wat zorgt voor een langdurige en hoogwaardige touch-ervaring.

Kortom, de Asus Zenbook 14X OLED (UX3404) schittert met zijn duurzame touchscreen, batterijduur de hele dag en prachtige OLED-display. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is in zijn categorie, maken de robuuste constructie en draagbaarheid het een overtuigende keuze voor gebruikers die duurzaamheid en visuele uitmuntendheid in een laptop waarderen. Als u een duurzame touch-interface en meeslepend display belangrijk vindt, is de Asus Zenbook 14X OLED (UX3404) een topkandidaat in zijn klasse.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. ASUS Zenbook 14 Flip OLED

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ASUS Zenbook 14 Flip OLED

 • list plusUitzonderlijk OLED-display met levendige en natuurgetrouwe kleuren
 • list plusEnergiezuinig ontwerp voor een langere batterijduur
 • list plusSterke productiviteitsprestaties voor zakelijk en algemeen gebruik

Nadelen ASUS Zenbook 14 Flip OLED

 • list plusGeïntegreerde GPU kan veeleisende taken mogelijk niet effectief afhandelen
 • list plusGevoeligheid voor OLED-inbranding
 • list plusBeperkte poortselectie door slank ontwerp

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.71
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
7.83
Ik ben enthousiast over de ASUS Zenbook 14 Flip OLED (2023), een veelzijdige touchscreen-laptop die voldoet aan diverse gebruikersbehoeften. Met een scherp OLED-scherm blinkt deze laptop uit in het leveren van levendige en kleurechte kleuren, ideaal voor creatieve professionals, content creators en entertainmentliefhebbers. De OLED-technologie zorgt niet alleen voor uitzonderlijke beeldkwaliteit met heldere details en scherpe afbeeldingen, maar zorgt ook voor energie-efficiëntie, wat resulteert in een langere batterijduur in vergelijking met traditionele LCD-schermen. Dit maakt het geschikt voor langdurig gebruik zonder frequent opladen.

Het dunne en lichte ontwerp verbetert de draagbaarheid, waardoor het handig is voor gebruikers die onderweg zijn. Bovendien zorgt de omklapbare functionaliteit voor veelzijdig gebruik, waarbij het de laptopfunctie weerspiegelt en tegelijkertijd de flexibiliteit van een tabletmodus biedt. De ASUS Zenbook 14 Flip OLED (2023) beschikt over een Intel Core i7-1260P processor, 16GB RAM en een 1TB SSD, wat zorgt voor sterke productiviteitsprestaties bij verschillende taken en toepassingen.

Echter, de geïntegreerde GPU kan mogelijk niet effectief omgaan met veeleisende taken, wat invloed heeft op de gaming- en multimediaprestaties. Zijn beperkingen in het omgaan met veeleisende taken, gevoeligheid voor OLED-brand-in en beperkte poortselectie vanwege het slanke ontwerp zijn aspecten om te overwegen. Ondanks deze beperkingen, blinkt de ASUS Zenbook 14 Flip OLED (2023) uit in zijn bouwkwaliteit, draagbaarheid en capabele prestaties. Het presteert goed voor lichte werkbelastingen, maar kan moeite hebben met veeleisende taken zoals videobewerking.

In vergelijking met andere laptops in zijn categorie onderscheidt de ASUS Zenbook 14 Flip OLED (2023) zich met zijn prachtige OLED-display, energiezuinig ontwerp en sterke productiviteitsprestaties. Hoewel het misschien niet de beste keuze is voor gaming of veeleisende multimediataken, maakt zijn geschiktheid voor zakelijke, productieve en algemene gebruiksscenario's het tot een overtuigende optie op de markt. Geprijsd op $1,486.27 voor de beoordeelde configuratie, biedt het een balans tussen prestaties en draagbaarheid.

Al met al is de ASUS Zenbook 14 Flip OLED (2023) het meest geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar een draagbare en veelzijdige touchscreen-laptop met de nadruk op productiviteit en visuele kwaliteit. Zijn sterke punten liggen in zijn uitzonderlijke OLED-display, energie-efficiëntie en sterke productiviteitsprestaties, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor professionals en gebruikers onderweg. Potentiële kopers moeten echter zijn beperkingen in het omgaan met veeleisende taken en gevoeligheid voor OLED-brand-in afwegen tegen zijn voordelen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. ASUS ROG Flow Z13 (2023)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ASUS ROG Flow Z13 (2023)

 • list plusUitzonderlijke prestaties voor gaming en content creatie

Nadelen ASUS ROG Flow Z13 (2023)

 • list plusKorte batterijduur
 • list plusZwakke luidsprekers
 • list plusFrustrerend tabletgebruik door dunne randen

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.44
Functionaliteit
8.44
Gebruiksgemak
9.27
Ik ben de ASUS ROG Flow Z13 (2023) RTX 4060, een veelzijdige en krachtige gaming tablet die eindeloze mogelijkheden biedt voor gaming en content creatie onderweg. Met een Intel Core i9-13900H CPU en een NVIDIA GeForce RTX 4060 Laptop GPU, lever ik uitzonderlijke prestaties voor zware content creatie, multitasking en gaming. Mijn Nebula Display met QHD 165Hz paneel en DCI-P3 100% dekking biedt uitzonderlijk detail en onderdompeling. Mijn geavanceerde koeltechnologie zorgt voor optimale prestaties, zelfs tijdens intensief gebruik. Mijn 13,4-inch aanraakscherm met FHD+ of QHD+ opties, gecombineerd met de keuze tussen FHD+ en QHD+ panelen, biedt indrukwekkende specificaties, waaronder hoge helderheid, brede kleurdekking en touch/pen ondersteuning.

Volgens Ultrabook Review heeft de Asus ROG Flow Z13 2023 met i9-processor en RTX 4060 de aandacht getrokken vanwege het mogelijke bestaan van een variant met RTX 4070 en 32GB RAM." Deze potentiële variant heeft discussies aangewakkerd over de beschikbaarheid en mogelijke prestatieverbeteringen, waardoor de Z13 zich positioneert als een aspiratief apparaat voor gevorderde gebruikers en enthousiastelingen.

PCWorld benadrukt de krachtige specificaties, geweldig display en eenvoudig te upgraden SSD van de Z13, waarbij het de prestatie per ounce en unieke ontwerp in de op gaming gerichte PC-markt prijst. Het waarschuwt echter voor de korte batterijduur, zwakke luidsprekers en frustrerend tabletgebruik vanwege dunne randen. Het 2-in-1 ontwerp zal misschien niet iedereen aanspreken, maar het apparaat biedt een verscheidenheid aan poorten, waaronder Thunderbolt 4, USB-A, 3,5 mm headsetaansluiting en een microSD-kaartsleuf, waardoor uitgebreide connectiviteitsopties mogelijk zijn.

In vergelijking met zijn voorganger heeft het 2023 model bijgewerkte interne onderdelen, een compacter ontwerp, verbeterde displayopties en extra connectiviteitsfuncties. Het ondersteunt tot 32GB LPDDR5-6400-geheugen en biedt 1x M.2 2230 PCIe 4.0 slot voor opslag, waardoor eenvoudige opslagupgrades mogelijk zijn zonder de tablet uit elkaar te halen. Het apparaat is ook compatibel met XG Mobile externe dGPU-eenheden, waardoor flexibiliteit wordt geboden voor gebruikers die hoge grafische prestaties eisen.

In het competitieve landschap van gaming tablets onderscheidt de ASUS ROG Flow Z13 (2023) RTX 4060 zich door zijn uitzonderlijke prestaties, geavanceerde koeltechnologie en indrukwekkende displayopties. Hoewel het beperkingen kan hebben, zoals een korte batterijduur en dunne randen die het tabletgebruik beïnvloeden, is de potentiële variant met RTX 4070 en 32GB RAM, samen met de naadloze upgradebaarheid, maakt het tot een topkeuze voor enthousiastelingen en content creators die prestaties en veelzijdigheid vooropstellen.

Kortom, de ASUS ROG Flow Z13 (2023) RTX 4060 biedt een overtuigende combinatie van kracht, veelzijdigheid en geavanceerde functies, waardoor het een opvallende optie is in de gaming tablet categorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Laptops met touchscreens. Er zijn namelijk 2030 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!