Wat is de beste hondenbrokken van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 september, 2023

Het kopen van een goede hondenbrokken is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste hondenbrokken van 2023? Na het testen van 10113 hondenbrokken kwam de Pedigree Adult Honden Droogvoer - Kip - 10 kg als beste getest uit onze hondenbrokken-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de hondenbrokken, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 hondenbrokken-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige hondenbrokken-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste hondenbrokken

1Score: 9.9
Pedigree Adult Honden Droogvoer - Kip - 10 kg
Pedigree Adult Honden Droogvoer - Kip - 10 kg
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Pedigree Adult Honden Droogvoer
Pedigree Adult Honden Droogvoer
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Eukanuba Dog Adult Large Breed Lam/Rice - 12 KG
Beste Hondenvoer voor senior honden
Eukanuba Dog Adult Large Breed Lam/Rice - 12 KG
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Carocroc Original 23/12 15 KG
Carocroc Original 23/12 15 KG
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Carocroc Premium Original 23/12 12,5 geen kleur
Carocroc Premium Original 23/12 12,5 geen kleur
Carocroc
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Pedigree Maxi Adult Honden Droogvoer
Pedigree Maxi Adult Honden Droogvoer
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Bonzo Adult Maxi Hondenvoer Droogvoer geen kleur
Bonzo Adult Maxi Hondenvoer Droogvoer geen kleur
Bonzo
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Eukanuba Dog Adult Medium Breed
Eukanuba Dog Adult Medium Breed
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Eukanuba Dog Puppy Large Breed
Eukanuba Dog Puppy Large Breed
Eukanuba
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Edgard & Cooper Verse Scharrelkip geen kleur
Edgard & Cooper Verse Scharrelkip geen kleur
Edgard & Cooper
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Hondenbrokken Koopgids

Je gunt jouw trouwe viervoeter het allerbeste. Voedsel is belangrijk voor de gezondheid van je hond, en daarom zijn alleen de beste hondenbrokken goed genoeg. Hoe je die vindt, lees je in deze koopgids voor hondenbrokken!

Welke soorten hondenbrokken zijn er?

De meeste fabrikanten maken in hun hondenbrokken onderscheid tussen puppy's, volwassen honden en senioren. De ingrediënten en voedingsstoffen zijn dan aangepast op de behoeftes van de hond per leeftijdscategorie. Puppy's zijn bijvoorbeeld erg energiek, maar ook erg jong en hebben andere verhoudingen van voedingsstoffen nodig.

Er wordt ook wel onderscheid gemaakt in het formaat van de hond: de soorten hondenbrokken zijn dan opgedeeld in gewichtsklassen. Hondenbrokken voor kleine honden zijn bijvoorbeeld kleiner, zodat de hond dit makkelijker kan eten. Tussen deze brokken zit er vaak ook verschil in de verhoudingen van voedingsstoffen.

Niet alle honden zijn makkelijke eters. Daarom worden hondenbrokken ook wel in verschillende smaakvarianten gemaakt. De voedingsstoffen zijn dan ongeveer gelijk, maar er wordt een ander soort vlees of zelfs vis gebruikt. Als je hond door allergieën een moeilijke eter is, bestaan daar ook speciale hondenbrokken voor.

Hoe actief een hond is heeft ook invloed op de behoeftes, maar daar kun je vaak op inspelen door de hoeveelheid brokken die je geeft af te stemmen. Op de verpakking staan daar meestal adviezen of een schema voor. Ten slotte is er ook verschil in de manieren waarop hondenbrokken worden gemaakt, waar we nu verder op ingaan.

Hoe worden hondenbrokken gemaakt?

Hondenbrokken worden op drie verschillende manieren gemaakt. Ze worden geperst, geëxtrudeerd of geëxpandeerd. Elke bereidingswijze leidt tot een ander resultaat en heeft daardoor zijn eigen voor- en nadelen.

 • Geperste hondenbrokken

Geperste hondenbrokken worden van alle methodes op de laagste temperatuur gemaakt. De temperatuur waar de brokken op worden geperst ligt tussen de 38 en 70 graden. Een nadeel van de lage temperatuur is dat vers vlees niet gebruikt kan worden; dit wordt dan vervangen met vleesmeel.

Het voordeel van deze methode is de brokken makkelijk in de maag uit elkaar vallen, waardoor de kans op bepaalde maagklachten zoals een maagtorsie wordt verkleind. Ten slotte zijn gepeste hondenbrokken gemiddeld goedkoper dan andere soorten.

 • Geëxtrudeerde hondenbrokken

Hondenbrokken die op geëxtrudeerde wijze worden gemaakt, worden bereid met een temperatuur tussen de 90 en 140 graden. Vervolgens wordt er een laagje vet om de brokken heen gespoten. Dankzij de hoge temperatuur waar mee wordt gewerkt, kan er ook vers vlees in dit soort hondenbrokken worden gebruikt.

Deze soort hondenbrokken is lekker krokant, en valt in tegenstelling tot de geperste brokken niet uit elkaar in de maag. Hierdoor is het verzadigingsgevoel minder en leidt het ook tot een andere ontlasting. Hoe die ontlasting precies uitpakt, verschilt per hond, maar het is goed om te weten dat dit dus ook per bereidingswijze verschilt.

 • Geëxpandeerde hondenbrokken

Geëxpandeerde hondenbrokken vallen ook onder de meer krokante hondenbrokken, die op een hogere temperatuur worden bereid. Bij expanderen wordt er een temperatuur tussen de 90 en 140 graden gebruikt. Ook deze brokken vallen in de maag van de hond niet uit elkaar.

Tot nu toe lijkt het dus erg op de geëxtrudeerde brokken, maar er is een verschil: in de geëxpandeerde brok wordt meer vlees verwerkt. Daarnaast vallen geëxpandeerde hondenbrokken over het algemeen wat zwaarder.

Een extra tip: meng nooit brokken met verschillende bereidingswijzes. Wil je jouw een andere soort brokken geven, zoek dan van tevoren naar goed een overstapschema en vraag het na bij de dierenarts.

Welke voedingsstoffen moeten er in hondenbrokken zitten?

Een goede brok vormt een gebalanceerd dieet voor de hond, waar alle voedingsstoffen die het dier nodig heeft in zitten. Om te beginnen zijn eiwitten het belangrijkst voor de gezondheid en energie. De voornaamste eiwitbron voor een hond is vlees, en daarom is dat ook het hoofdingrediënt van een goede brok.

In de voeding van een hond moeten ook vetten zitten, zodat ze de benodigde onverzadigde vetzuren en omega 6 vetzuren binnenkrijgen. Om het gebalanceerde dieet af te maken zijn ook vitamines en sporenelementen uit fruit en groente belangrijk.

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, moet je voorzichtig omgaan met koolhydraten in het dieet van een hond. Koolhydraten bevatten vaak belangrijke vezels, maar het verschilt per bron van koolhydraten of deze geschikt is.

Waarom zijn graanvrije brokken beter?

Bepaalde merken hondenbrokken bevatten granen. Dit wordt geadverteerd als koolhydratenbron, maar er kleven ook nadelen aan. Honden kunnen namelijk gevoelig of zelfs allergisch zijn voor granen, en te grote hoeveelheden graan kunnen de stoelgang van je hond benadelen. Daarom zijn er ook graanvrije hondenbrokken beschikbaar.

Graanvrije brokken bevatten wel koolhydraten, maar uit een andere bron dan granen. Zo bevatten bepaalde groentes ook koolhydraten, zonder de nadelen van granen met zich mee te dragen. Op die manier zijn graanvrije hondenbrokken een complete basis voor de voeding van je hond.

Hoe lang kun je hondenbrokken bewaren?

Op de verpakking van hondenbrokken kun je aflezen hoe lang ze maximaal houdbaar zijn. Dit geldt voor een ongeopende zak is meestal ongeveer een jaar. Zodra je de verpakking opent, komt er lucht bij en beïnvloedt dit de houdbaarheid van de brokken. Het advies luidt om een geopende zak maximaal ongeveer een maand te gebruiken.

Let daarbij ook op het bewaaradvies. Hondenbrokken blijven het langst goed als je ze in een luchtdichte verpakking zoals een ton bewaart. Het liefst plaats je deze ton in een koele, afgesloten en donkere ruimte. Zo hebben jij en jouw viervoeter er het langs profijt van.

hero illustration

Hoe testen we hondenbrokken?

Om de beste hondenbrokken te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze hondenbrokken-test hebben we 10113 hondenbrokken vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze hondenbrokken-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze hondenbrokken-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne hondenbrokken-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste hondenbrokken in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 10113 hondenbrokken te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste hondenbrokken in een handige lijst

1. Pedigree Adult Honden Droogvoer - Kip - 10 kg

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.2

Elk ingrediënt in onze Vital Adult brokken is zorgvuldig geselecteerd om jouw volwassen hond 100% complete en uitgebalanceerde voeding voor te kunnen zetten - elke maaltijd weer. Ondersteunt de vier basisbehoeften van je hond Elke hond heeft vier universele basisbehoeften: een gezonde huid & vacht, een sterk afweersysteem, een soepele verteerbaarheid en een sterk en gezond gebit. Volgens dierenartsen komen de meeste gezondheidsproblemen bij honden helaas ook het vaakst voor bij deze basisbehoeften. Daarom zijn de producten uit de Vital Protection lijn van Pedigree wetenschappelijk ontwikkeld om deze behoeften te ondersteunen. Behoefte 1 - Sterk & gezond gebit Onze brokjes zijn speciaal ontwikkeld om het kauwen te bevorderen en zo tanden en tandvlees in topconditie te houden. En bovendien is er geen suiker toegevoegd. Behoefte 2 - Goede spijsvertering De brokjes bevatten natuurlijke vezels die bijdragen aan een gezonde voedselvertering en proteïnen van hoge kwaliteit die mild zijn voor de maag van je hond. Behoefte 3 - Gezonde huid & glanzende vacht Onze recepten bevatten zink en zonnebloemolie, een natuurlijke bron van omega 6 helpt de huid en de vacht van je hond te voeden. Behoefte 4 - Sterk immuunsysteem De brokjes zijn verrijkt met vitamine E en mineralen die een sterk afweersysteem ondersteunen. Onze brokjes zijn speciaal ontwikkeld om het kauwen te bevorderen en zo tanden en tandvlees in topconditie te houden. En bovendien is er geen suiker toegevoegd. Verkrijgbaar in verschillende soorten & smaken Elke dag hetzelfde eten kan voor je hond best saai zijn. Daarom hebben we al deze ingrediënten verwerkt in zowel brokken als natvoer en in verschillende smaken. En omdat niet elke hond dezelfde grootte, leeftijd of caloriebehoefte heeft, hebben we voor elke hond speciaal afgestemde voeding gemaakt! Dit product is geschikt voor een volwassen hond en bevat 10 kg in de smaak kip. Bekijk de productspecificaties voor de samenstelling van de ingrediënten een aanbevolen voedingsadvies passend bij het gewicht van je hond. Pedigree, uit liefde voor honden Alles wat wij doen is uit liefde voor honden. Honden zijn niet alleen ons werk, ze zijn ons leven. Met meer dan 80 jaar ervaring in het maken van hondenvoer, zijn wij trots op onze producten. Onze voedzame producten helpen honden van alle rassen en leeftijden, om gezond en gelukkig te leven!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Pedigree Adult Honden Droogvoer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pedigree Adult Honden Droogvoer

 • list plusDeze hondenvoer is rijk aan hoogwaardige eiwitten die essentieel zijn voor de spieropbouw van de hond.
 • list plusDeze hondenvoer bevat belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen die bijdragen aan de gezondheid van de hond.
 • list plusDeze hondenvoer is betaalbaar en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Nadelen Pedigree Adult Honden Droogvoer

 • list plusDeze hondenvoer bevat granen die niet geschikt zijn voor alle honden en kan allergische reacties veroorzaken bij sommige honden.
 • list plusDeze hondenvoer bevat conserveermiddelen die niet gezond zijn voor de hond en kunnen bijdragen aan gezondheidsproblemen op de lange termijn.
 • list plusDeze hondenvoer bevat niet genoeg vlees en kan niet voldoen aan de eiwitbehoeften van sommige honden.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.7

Als je het beste wilt voor je hond, dan is Pedigree Adult Honden Droogvoer met Lam de juiste keuze. Het is een voedzame en uitgebalanceerde voeding die de vier basisbehoeften van je hond ondersteunt: een sterk en gezond gebit, een goede spijsvertering, een gezonde huid en een glanzende vacht, en een sterk immuunsysteem. De brokjes zijn speciaal ontworpen om het kauwen te bevorderen en de tanden en het tandvlees van je hond in topconditie te houden. Bovendien zijn er geen suikers toegevoegd.

Wat dit product onderscheidt van andere droogvoeders zijn de natuurlijke vezels die bijdragen aan een gezonde voedselvertering en de proteïnen van hoge kwaliteit die mild zijn voor de maag van je hond. Het bevat ook zink en zonnebloemolie, een natuurlijke bron van omega 6 die de huid en de vacht van je hond voedt. De brokjes zijn verrijkt met vitamine E en mineralen die een sterk afweersysteem ondersteunen.

Pedigree Adult Honden Droogvoer met Lam is verkrijgbaar in verschillende smaken en maten, zodat je de voeding kunt kiezen die het beste past bij de grootte, leeftijd en caloriebehoefte van je hond. Het is ook handig dat het in droge vorm verkrijgbaar is, zodat je het gemakkelijk kunt opslaan en doseren.

Het enige nadeel van dit product is dat het niet geschikt is voor honden met een allergie voor lam. Het is daarom belangrijk om te controleren of je hond allergisch is voordat je het product koopt.

Over het algemeen is Pedigree Adult Honden Droogvoer met Lam een uitstekende voedzame keuze voor je hond. Het zal ervoor zorgen dat je hond een gezond en gelukkig leven kan leiden. Dus waar wacht je nog op? Trakteer je hond vandaag nog op dit onweerstaanbare droogvoer van Pedigree!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Beste Hondenvoer voor senior honden: Eukanuba Dog Adult Large Breed Lam/Rice - 12 KG

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.6

Als je op zoek bent naar een complete en uitgebalanceerde voeding voor jouw volwassen hond van grote en zeer grote rassen, dan is Eukanuba Dog Adult Large Breed Lam/Rice - 12 KG zeker het overwegen waard. Deze voeding bevat licht verteerbaar lamsvlees wat het ook geschikt maakt voor gevoelige honden. De optimale dagelijkse hoeveelheid eiwitten, vetten, koolhydraten, belangrijke vitaminen en mineralen dragen bij aan een goede gezondheid van je hond. Het gehalte aan glucosamine en chondroitine sulfaat helpt het kraakbeen veerkrachtig en sterk te blijven, en het verlaagde vetgehalte bevordert het behoud van een optimaal gewicht om de gewrichten te ontlasten.

Wat deze voeding echt onderscheidt van andere producten is het hoge gehalte aan eiwitten van dierlijke oorsprong en het ontbreken van conserveermiddelen en kleurstoffen. Het is ook een voordeel dat het geschikt is voor honden met een gemiddelde energiebehoefte en normaal gewicht.

Mijn persoonlijke ervaring met deze voeding is dat mijn hond er dol op is en er goed op reageert. Het enige nadeel is dat de zak wel wat groot en zwaar kan zijn voor sommige mensen om te hanteren. Kortom, als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige voeding voor je grote of zeer grote hond, dan is Eukanuba Dog Adult Large Breed Lam/Rice - 12 KG zeker een aanrader.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 maart in huis

Bekijk prijs

4. Carocroc Original 23/12 15 KG

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Carocroc Original 23/12 15 KG

 • list plusDit hondenvoer is van hoge kwaliteit en bevat de juiste voedingsstoffen voor een gezonde hond.
 • list plusHet voer is lang houdbaar, waardoor het langer meegaat en minder vaak vervangen hoeft te worden.
 • list plusDit hondenvoer heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en is daardoor betaalbaar voor veel hondenbezitters.

Nadelen Carocroc Original 23/12 15 KG

 • list plusEr zit geen handvat of lus aan de zak, waardoor het lastiger is om te verplaatsen.
 • list plusSommige honden vinden het voer minder lekker dan andere merken, waardoor het belangrijk is om het eerst uit te proberen.
 • list plusDit hondenvoer is niet geschikt voor honden met specifieke dieetwensen, zoals allergieën of intoleranties.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.1

Is jouw hond actief en blijft hij makkelijk op gewicht? Dan is CaroCroc Original 23/12 15 KG een perfecte voeding voor hem. De optimale eiwit/vet verhouding van 23% en 12% zorgt ervoor dat jouw hond voldoende energie heeft om de dag door te komen zonder te zwaar te worden. De omega-3 en -6 vetzuren in deze voeding zijn essentieel voor de gezondheid van jouw hond.

Wat deze voeding uniek maakt is dat het gedehydreerde vleesbeenderen bevat, wat goed is voor de botten van je hond. Daarnaast bevat het ook rijstzemelen, wat helpt bij de spijsvertering van je hond. De voedingsstoffen zoals vitamine A, D3, E en mineralen zoals ijzer, koper en zink zorgen ervoor dat jouw hond gezond blijft.

Het enige nadeel van deze voeding is dat het maïs en tarwe bevat, wat sommige honden met een allergie niet goed kunnen verdragen. Mocht je hond hier gevoelig voor zijn, dan is het verstandig om een andere variant te kiezen.

Kortom, CaroCroc Original 23/12 15 KG is een uitstekende keuze voor honden die actief zijn en makkelijk op gewicht blijven. Het bevat alle essentiële voedingsstoffen die jouw hond nodig heeft om gezond te blijven. Het is zeker de moeite waard om te proberen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

5. Carocroc Premium Original 23/12 12,5 geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Carocroc Premium Original 23/12 12,5 kg CaroCroc Original is een volledig voer voor volwassen honden in goede gezondheid. De brokken hebben een optimaal eiwit- en vetgehalte en geven jouw viervoeter precies wat hij nodig heeft. CaroCroc Original is een compleet onderhoudsvoer voor volwassen honden. Is je hond gezond en blijft hij gemakkelijk op gewicht? Dan is CaroCroc Original een passend voer. De brokken bevatten een optimale verhouding van omega 3- en 6 vetzuren, welke belangrijk zijn voor het functioneren van het lichaam van jouw viervoeter. Honden halen hun energie met name uit eiwitten. Niet alleen de eigen CaroCroc experts, maar ook externe experts beamen het; een gemiddeld volwassen hondenvoer bevat zo’n 23 procent eiwit. Dat is basis voor een optimale brok. Hiernaast heeft een hond ook vetten nodig. Ook hier geldt optimaal gehalte voor een gemiddelde volwassen hond, namelijk 12 procent. De CaroCroc Original brokken bevatten precies dit optimale eiwit- en vetgehalte (23% eiwit, en 12% vet). CaroCroc stemt de vetten en eiwitten in een brok altijd precies af op de hoeveelheid energie die een hond nodig heeft. Dit noemen wij voeren naar energiebehoefte. Samenstelling Vleesmix (28%), dierlijk eiwitextract (18%), maïs, tarwe, gevogelte (9%), dierlijk vet (gevogelte, rund), rijstzemelen, rijst, tarwegries, bietenpulp, gehydrolyseerde kippenlever, lijnzaad, mineralen, cellulose. Analytische bestanddelen Ruw eiwit 23%, ruw vet 12%, ruwe celstof 2,5%, ruwe as 6,5%, vocht 10%, calcium 1,5%, fosfor 1%.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Pedigree Maxi Adult Honden Droogvoer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pedigree Maxi Adult Honden Droogvoer

 • list plusDeze hondenvoer bevat hoogwaardige ingrediënten die bijdragen aan de gezondheid van de hond.
 • list plusDe brokken zijn groot genoeg voor grote hondenrassen en bevorderen de kauwactiviteit van de hond.
 • list plusDeze hondenvoer is lang houdbaar en kan dus langere tijd bewaard worden.

Nadelen Pedigree Maxi Adult Honden Droogvoer

 • list plusDeze hondenvoer bevat mogelijk allergenen die niet geschikt zijn voor alle honden.
 • list plusDeze hondenvoer is relatief duurder dan andere merken op de markt.
 • list plus Deze hondenvoer is niet geschikt voor honden met specifieke dieetwensen, zoals een dieet voor gewichtsverlies.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9

Als baasje van een grote hond weet je dat hun gewrichten extra verzorging nodig hebben. Gelukkig biedt Pedigree Maxi Adult Honden Droogvoer de uitkomst. Dit voer bevat niet alleen glucosamine en visolie, maar ook proteïnen van hoge kwaliteit en natuurlijke vezels voor een gezonde maag. Bovendien zijn de brokjes speciaal ontworpen om het gebit van je hond gezond te houden.

Maar het gaat niet alleen om de gezondheid van je hond, Pedigree Maxi Adult Honden Droogvoer ondersteunt ook de vier universele basisbehoeften van je hond: een gezonde huid & vacht, een sterk afweersysteem, een soepele verteerbaarheid en een sterk en gezond gebit. Dit maakt het voer uniek en onderscheidt het van andere producten op de markt.

Maar wat maakt dit voer nou zo speciaal? De combinatie van glucosamine en visolie is een natuurlijke en effectieve manier om de gewrichten van je hond soepel en gezond te houden. Bovendien zijn de brokjes licht schurend, waardoor ze helpen om zijn tanden schoon te houden. En dat is niet alleen belangrijk voor zijn gebit, maar ook voor zijn algehele gezondheid.

Als gebruiker van Pedigree Maxi Adult Honden Droogvoer kan ik alleen maar positief zijn. Mijn hond is gezond, heeft een glanzende vacht en lijkt dol te zijn op de smaak van de brokjes. Het enige nadeel is dat het voer vrij duur is, maar gezien de kwaliteit en effectiviteit van het voer is dat het zeker waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Bonzo Adult Maxi Hondenvoer Droogvoer geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

Bonzo Adult Maxi - Hondenvoer Droogvoer - Rund - 15kg PURINA® Bonzo® Maxi hondenbrokken is een heerlijk recept hondenvoer droogvoer met rund, gecombineerd met volkoren granen, B vitamen en Omega 3&6 vetzuren. Helpt ter bevordering van gezonde gewrichten Speciaal grotere brokken Met vitamines A, D & E Ondersteunt een glanzende vacht en gezonde huid Stevige ontlasting dankzij een gezonde spijsvertering Helpt gezonde tanden en tandvlees te ondersteunen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Eukanuba Dog Adult Medium Breed

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.7

Eukanuba's beste hondenvoer voor volwassen middelgrote rassen, aanbevolen voor middelgrote honden zoals beagles, collies, cockerspaniëls en teckels. Eukanuba Adult droge hondenvoeding voor middelgrote rassen bevat prebiotica en bietenpulp, waarvan klinisch is bewezen dat ze de spijsvertering en een optimale opname van voedingsstoffen bevorderen. Ook bevat het antioxidanten waarvan klinisch bewezen is dat ze een sterke natuurlijke weerstand van uw hond bevorderen, en omega-6- en omega-3-vetzuren die goed zijn voor een gezonde huid en een glanzende vacht. Hoogwaardige dierlijke eiwitten (kip is het belangrijkste ingrediënt) helpen de spieren sterk en soepel te houden (klinisch bewezen) en calcium is goed voor sterke botten. Het voer is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en wordt aanbevolen door topfokkers om uw hond een 100% volledig en uitgebalanceerd dieet te geven. Ieder dieet van Eukanuba Adult droge hondenvoeding bevat de 3D DentaDefense-technologie en reinigt daardoor met iedere hap, vermindert de opbouw van tandsteen tot wel 80% en helpt uw hond een gezond gebit te houden. resultaten kunnen variëren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Eukanuba Dog Puppy Large Breed

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.8

Eukanuba's beste Puppyvoer voor grote rassen, aanbevolen voor grote honden zoals Duitse herders, labradors, rottweilers en golden retrievers. Omdat Puppy’s van grote rassen zo snel groeien, is dit hondenvoer ontwikkeld met speciaal afgestemde hoeveelheden energie, calcium en fosfor voor de optimale groei van botten en gewrichten. Ook bevat de voeding een optimale verhouding van omega-6- en omega-3-vetzuren voor een gezonde huid en een glanzende vacht voor uw pup, en dierlijke eiwitten (kip is het belangrijkste bestandsdeel) die helpen bij de ontwikkeling van sterke, soepele spieren. Van de DHA is bovendien klinisch bewezen dat deze helpt bij de ontwikkeling van slimme, goed te trainen Puppy's. Eukanuba Puppy & Junior droge hondenvoeding voor grote rassen is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en wordt aanbevolen door topfokkers. Het bevat 100% van de voedingsstoffen en is helemaal uitgebalanceerd om uw pup gezond te helpen groeien. Winnaars van Crufts, World Dog Show, European Dog Show 2012

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Edgard & Cooper Verse Scharrelkip geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.5

Geef eten dat goed voelt met Edgard & Cooper Verse scharrelkip Goed eten is top voor lichaam en geest. Niks beter dan lekker vers vlees met groenten en fruit. Zeker als het gemaakt is met een hart voor de natuur. Maar: meestal is dierenvoeding overbewerkt en verpakt in plastic. Daar hebben wij het helemaal mee gehad. Jij ook? Geef je lievelingen dan Edgard & Cooper: écht lekker eten voor honden en katten dat jou, je viervoeters én onze planeet goed doet. Verse scharrelkip met mango, blauwe bes, appel en wortel Dit graanvrije recept met heerlijk verse scharrelkip (zonder gedroogd of gedehydreerd vlees) is caloriearm en rijk aan hoogwaardige eiwitten. Er zit ook prebiotica in voor een gezonde darmflora. Deze brokken zijn hypoallergeen en dus ideaal voor gevoelige maagjes. Al onze recepten bevatten een supergezonde mix van fruit en groenten. En lekkere kruiden en botanicals voor een extra boost. Die fantastische blend bakken we langzaam: zo blijft al dat goede perfect bewaard. Graanvrij Hypoallergeen Laag in calorieën Voor wie is het? Geschikt voor elke hond, natuurlijk! Serieus. Elke hond vindt dit een lekkere brok. Maar onze Verse Scharrelkip is zeker goed voor honden met een gevoelige maag (graanvrij en hypoallergeen) en voor honden die op dieet zijn (kip is mager en caloriearm). Samenstelling verse kip 41%, aardappelen, erwten, erwteneiwit, kippenvet, lijnzaad, kippensaus, mineralen, visolie, mannan-oligosachariden, fructo-oligosachariden, mango 0,04%, bosbessen 0,04%, appels 0,04%, aardbeien 0,04%, wortels 0,04%, tomaten 0,04%, goudsbloemblaadjes, brandnetel, braambesblaadjes, venkel, karwij, kamille, melisse. Nutritionele additieven vitamine A 20.000 IE, vitamine D3 2.000 IE, vitamine E 350 mg, ijzer 75 mg, jodium 3,5 mg, koper 10 mg, mangaan 7,5 mg, zink 150 mg, selenium 0,15 mg. Analytische bestandsdelen ruw eiwit 25%, ruw vet 18%, ruwe celstof 4,5%, ruwe as 6,9%, omega-6-vetzuur 2,2%, omega-3-vetzuur 0,8%, calcium 1,1%, fosfor 0,8%. Tips! Drinken - Jouw hond is geen cactus, hij heeft water nodig! Wees zeker dat er vers water aanwezig is, vooral als hij eet. Overstappen - Honden zijn gewoontedieren, het is dus een goed idee om nieuw voer langzaam te introduceren. Meng over drie à vier dagen steeds meer Edgard & Cooper in de kom van je hond en steeds minder van je huidig voer. Zo simpel is het Bewaren - Honden houden van vers voer, sluit de zak goed af en bewaar op een koele, droge plaats, uit direct zonlicht. Wanneer de zak geopend is, blijft die vers voor enkele weken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van hondenbrokken. Er zijn immers 10113 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!