De Bestenu Hogedrukreiniger Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/22/2020


Met een hogedrukreiniger maak je probleemloos harde ondergronden schoon. Hieronder leg ik je uit waarop je let bij de aanschaf van een goede hogedrukreiniger.

Hoe sluit je een hogedrukreiniger aan?

Een hogedrukreiniger sluit je aan via de tuinslang. De tuinslang wordt aangesloten op het apparaat en het water verlaat het apparaat onder hoge druk via de lans. Een hogedrukreiniger werkt op netstroom: je hebt ook een verlengkabel en een stopcontact nodig.

Op welke grond kan ik een hogedrukreiniger gebruiken?

Je gebruikt een hogedrukreiniger buiten op een harde ondergrond. Hij werkt het beste als de tegels gelijk en niet los liggen. Je gebruikt hem op allerlei harde ondergronden, zolang deze maar bestand is tegen de kracht die er wordt gebruikt.

Liggen je tegels los, dan loop je het risico dat deze nog losser gaan liggen doordat je de voegen los spuit.

Hoeveel BAR moet mijn hogedrukreiniger hebben?

De werkdruk van een hogedrukreiniger wordt uitgedrukt in BAR. Hoe meer werkdruk een hogedrukreiniger heeft, hoe krachtiger hij is en hoe sneller hij reinigt. Een hogedrukreiniger met een krachtigere waterstraal heeft meer reinigingskracht.

Hoeveel BAR je nodig hebt, hangt af van wat je wilt reinigen. Is jouw terras erg vuil en is het hardnekkig vuil, dan koop je beter een hogedrukreiniger met meer werkdruk. Een hogedrukreiniger met een werkdruk van 180 BAR maakt beter en sneller schoon dan een hogedrukreiniger met een werkdruk van 120 BAR.

Hoeveel water verbruikt een hogedrukreiniger?

Hoeveel water een hogedrukreiniger gebruikt, hangt af van de hoeveelheid druk en de wateropbrengst. Hogedrukreinigers die meer druk gebruiken en een hogere wateropbrengst hebben, verbruiken meer water. Het gemiddelde waterverbruik ligt rond de 500 liter per uur.

Wat kan ik reinigen met een hogedrukreiniger?

Met een hogedrukreiniger reinig je niet alleen harde ondergronden, maar ook tuinmeubilair, gevels en als je de juiste hulpstukken hebt, reinig je zelfs de auto. Het is hierbij wel belangrijk dat je op sommige ondergronden de druk instelt. Zachtere ondergronden, of bijvoorbeeld tegels die los liggen, hebben minder weerstand tegen de hoge druk die je gebruikt.

Daarnaast is het reinigen van je auto op de hoogste druk geen goed idee. Om je auto te reinigen heb je borstels nodig en deze worden niet altijd als standaard meegeleverd. Koop je een hogedrukreiniger speciaal om je auto mee te reinigen, kijk dan goed naar de meegeleverde accessoires. Het los kopen van borstels is meestal erg prijzig.

Het regelen van de waterdruk

Het regelen van de waterdruk komt goed van pas als je de hogedrukreiniger gebruikt voor meerdere doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het reinigen van je auto: hiervoor heb je niet de hoogste druk nodig. Als je je gevel gaat reinigen, is een hoge druk juist wel belangrijk.

Het in kunnen stellen van de waterdruk geeft je meer mogelijkheden.

Meegeleverde accessoires

Het aantal meegeleverde accessoires bepaald wat de mogelijkheden van je hogedrukreiniger zijn. Losse accessoires kopen is vaak een stuk duurder, dus kijk goed naar wat je erbij krijgt. Soms krijg je een terrasreiniger bij de hogedrukreiniger, dit is erg handig, maar als je geen terras hebt, heb je er natuurlijk weinig aan.

Soms worden er speciale auto-kits meegeleverd. Deze zijn onmisbaar als je de hogedrukreiniger voor de auto gaat gebruiken. Extra lange slangen zijn handig om je gevel mee te reinigen, terwijl een spuitmondstuk nuttig is bij het schoonmaken van bijvoorbeeld voegen.

Hoe komt deze handige Hogedrukreiniger opsomming tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de speurtocht naar de beste Hogedrukreiniger ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Hogedrukreinigers, maar nu helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Hogedrukreinigers die die je kunt kopen in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Hogedrukreinigers het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Hogedrukreinigers stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Artikelen die soortgelijk zijn aan Hogedrukreinigers

De beste Hogedrukreinigers in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

Hogedrukreiniger voor de kleine klus Deze Kärcher K2 Home hogedrukreiniger inclusief terrasreiniger is ideaal voor het reinigen van kleine terrassen en het verwijderen van vuil. Niet alleen geschikt voor terrassen maar ook voor het reinigen van bijvoorbeeld tuingereedschap en tuinmeubelen. Deze K2 is voorzien van wieltjes waardoor je hem makkelijk kunt verplaatsen. Met een oppervlakteprestatie van 20 m²/u zorgt hij ervoor dat vuil geen schijn van kans heeft. Dit model is inclusief de “Home kit” bestaande uit een T 150 terrasreiniger en een halve liter reinigingsmiddel. Kärcher K2 Home Kit Met de T 150 terrasreiniger kunt u snel en spatvrij egale oppervlakten zoals terrassen, patio’s, maar ook muren reinigen. Met een terrasreiniger bent u maar liefst 50% sneller klaar. Dankzij het meegeleverde reinigingsmiddel bent u verzekerd van een blinkend schoon resultaat. Toepassing: Fietsen Voor de reiniging van tuinmachines en tuingereedschap. Tuin-, terras-, balkonmeubilair Voor de reiniging van hekken en kleine tuinpaadjes of tuintegels. Voordelen: Nette opberging aan de haak: royale haak om de slang en kabels netjes aan het apparaat op te bergen. Volle reinigingskracht: de uitrusting van alle Kärcher hogedrukreinigers omvat een geïntegreerd zuigmechanisme voor de reinigingsmiddelen. Axiale pomp met drie zuigers: volledig onderhoudsvrij. Specificaties: Max. druk: 110 bar Garantie: 2 jaar Lengte hogedrukslang: 4 m Terrasreiniger: ja Vermogen: 220 - 240 V Vuilfrees: ja Oppervlakteprestatie: 20 m²/u Wateropbrengste: max. 360 l/u Max. watertoevoer temperatuur: 40°C Hoogte: 78,3 cm Breedte: 28 cm Diepte: 24,2 cm Gewicht: 4,8 kg Verpakkingsinhoud: Kärcher K 2 Home Hogedrukreiniger Home kit, K 3 Power: T-Racer T1 oppervlaktereiniger, "Patio & Deck" reinigingsmiddel, 0,5 liter Hogedrukpistool, Standaard Quick Connect Enkelvoudige spuitlans Vuilfrees Hogedrukslang, 4 m Adaptor tuinslang 3/4"

1. Kärcher K 2 Home Hogedrukreiniger - 1400W - 110 bar - 20 m²/h


Product informatiePlus or Show more

De Karcher K4 Power Control is de opvolger van de Karcher K4 Full Control. Zowel van binnen als van buiten is dit model in een nieuw jasje gestoken. Zo is de hogedrukslang nu 8 meter lang en biedt de bijbehorende app ondersteuning om het meeste uit je apparaat te halen. Denk hierbij aan handige tips en hulp bij het selecteren van de juiste druk. Bij deze 130 bar hogedrukreiniger bepaal je namelijk zelf de kracht van de waterstraal, zodat je altijd volledige controle hebt over je schoonmaakklus. De inductiemotor is watergekoeld waardoor hij relatief stil zijn werk doet. Dus of je hem nu gebruikt voor je auto, patio of tuinmeubelen, zijn gebrom gaat je niet snel vervelen.

2. Karcher K4 Power Control


Product informatiePlus or Show more

De Bosch UniversalAquatak 135 gebruik je niet alleen om je fiets en tuinmeubelen schoon te spuiten, maar ook voor grotere reinigingsklussen. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van je motorfiets of schutting. Er wordt een 3-in-1 mondstuk meegeleverd met een vlak-, punt-, en roterende straal. Hierdoor heb je altijd de juiste straal voor jouw klus. Bovendien is de waterdruk regelbaar, waardoor je ook de straal op je klus afstelt. Zet de druk gewoon wat lager om te voorkomen dat de straal de lak van je motorfiets beschadigt. En weer wat harder als je echt hardnekkig vuil wil verwijderen. De handgreep op de hogedrukreiniger is inschuifbaar, waardoor hij minder ruimte inneemt bij het opbergen en je hem gemakkelijker verplaatst. Er wordt geen tuinslang meegeleverd met de hogedrukreiniger. Je hebt voor deze hogedrukreiniger een tuinslang nodig met een diameter van 12,7 millimeter (1/2").

3. Bosch UniversalAquatak 135


Product informatiePlus or Show more

Voor de fanatiekeling die graag met grof geschut verontreiniging te lijf gaat, is er de Karcher K7 Premium Smart Control Home. Hij heeft een werkdruk van 180 bar, waardoor zelfs hardnekkig vuil geen schijn van kans maakt. Deze hogedrukreiniger is de opvolger van de Karcher K7 Premium Full Control Plus Home. Zowel van binnen als van buiten is dit model in een nieuw (en nog slimmer) jasje gestoken. Verbind het apparaat via bluetooth met de Karcher app en krijg gerichte schoonmaaktips binnen. Volledige controle kenmerkt deze hogedrukreiniger: jij bepaalt namelijk zelf hoe hard de straal is door simpelweg aan de lans te draaien. Hij wordt geleverd met een terrasreiniger voor het spatvrij reinigen van grote oppervlakken. De haspel voorkomt dat de 10 meter lange slang in de knoop raakt.

4. Karcher K7 Premium Smart Control Home


Product informatiePlus or Show more

Met de Karcher K4 Power Control Home heb je volledige controle over je reinigingsklus. Met een werkdruk van 130 bar en een capaciteit van 420 liter per uur staat niets jou meer in de weg om je auto, terras, tuingereedschap, schutting of tuinmeubelen te reinigen. Door aan de spuitlans te draaien, bepaal je zelf de kracht van de waterstraal. En als je niet weet hoeveel bar je nodig hebt, dan biedt de bijbehorende app ondersteuning. Dankzij de wielen en de telescopische handgreep is de K4 Power Control Home voorzien van alle gemakken op het gebied van mobiliteit en opslag. De reinigingsmiddelentank zorgt ervoor dat zelfs het hardnekkigste vuil geen schijn van kans heeft.

5. Karcher K4 Power Control Home


Product informatiePlus or Show more

De Kärcher K2 Basic hogedrukreiniger is een ideaal instapmodel om zo nu en dan te gebruiken voor kleine klusjes rondom het huis. Spuit bijvoorbeeld de modder van je mountainbike of verwijder de groene aanslag van je tuintegels. Hoewel de K2 compact en licht is, zorgt de vuilvrees ervoor dat hardnekkig vuil geen kans heeft. De K2 hogedrukreiniger heeft een oppervlakteprestatie van 20 m²/u. Let wel op dat deze hogedrukreiniger niet geschikt is voor grote klussen, zoals het reinigen van een compleet terras. Voordelen: Eenvoudig design Krachtige vuilvrees Compact en licht Mogelijkheid om reinigingsmiddel toe te voegen Perfect voor de kleine tot middelgrote schoonmaakklussen Specificaties: Werkdruk: 110 bar Wateropbrengst: 360 l/u Oppervlakteprestatie: 20 m²/h Vermogen: 1400 Watt Slanglengte: 3 m Snoerlengte: 5 m Garantie: 2 jaar Verpakkingsinhoud: Kärcher K2 Universal Basic Hogedrukreiniger Spuitpistool clips 3 meter hogedrukslang Vuilfrees

6. Kärcher K2 Universal Basic Hogedrukreiniger - 1400W - 110 Bar - 20 m²/h - zonder terrasreiniger


Product informatiePlus or Show more

De Karcher K5 Premium Smart Control Home is de opvolger van de Karcher K5 Premium Full Control Plus Home. Zowel van binnen als van buiten is dit model in een nieuw (en nog slimmer) jasje gestoken. Zo krijg je een 2 meter langere hogedrukslang en verbind je het apparaat via bluetooth met de Karcher app. Via je smartphone of tablet krijg je dan gerichte schoonmaaktips binnen. De hogedrukreiniger is voorzien van een regelbare waterdruk die je instelt op de spuitlans. Dankzij het Plug 'n' Clean-systeem wissel je in een handbeweging het reinigingsmiddel terwijl je gelijktijdig het vulpeil controleert. Hij wordt geleverd met een terrasreiniger voor het spatvrij reinigen van grote oppervlakken. De haspel voorkomt dat de 10 meter lange slang in de knoop raakt.

7. Karcher K5 Premium Smart Control Home


Product informatiePlus or Show more

Powerplus elektrische hogedrukreiniger POWXG90500– 2200W – 170 bar – 450l/h – Incl. terrasreiniger en turbospuitmond Deze veelzijdige elektrische hogedrukreiniger van Powerplus is een ideale allrounder. Met een maximale waterdruk van 170 bar en een wateropbrengst van 450 liter per uur beschikt de hogedrukreiniger over een goed reinigingsvermogen. Dankzij de meegeleverde accessoires is de hogedrukreiniger geschikt voor de meest gangbare taken. Waarvoor is de hogedrukreiniger geschikt? Deze elektrische hogedrukreiniger van Powerplus is geschikt voor regelmatig gebruik. De 2200W motor levert voldoende kracht en water om oppervlaktes tot 50m² te reinigen. Je kan ermee diverse klussen klaren, zoals het schoonmaken van (brom)fietsen, auto’s, omheiningen, dakgoten en omheiningen. Dankzij de inbegrepen terrasreiniger is deze hogedrukreiniger ook ideaal voor het spatvrij schoonmaken van terrassen. Door de borstels aan de onderkant laat de terrasreiniger geen krassen achter. Met de roterende turbospuitmond kan je ook hardnekkig vuil snel en eenvoudig verwijderen. Voor een extra schone reiniging is het toestel met een de ingebouwde zeeptank. Dit is ideaal voor het kuisen van je auto of motorfiets. De voordelen van de POWXG9100 hogedrukreiniger: De hogedrukreiniger beschikt over een maximale waterdruk van 170 bar. Daarmee is hij geschikt voor zwaardere schoonmaakklussen, zoals het reinigen van dakgoten of een oprit. De waterslang heeft een lengte van 8m. Dat geeft je een voldoende grote actieradius, zonder dat je de hogedrukreiniger telkens weer moet verplaatsen. Het reinigingstoestel is bestand tegen temperaturen tot 50°C. Daardoor kan je hem aan een warmwaterleiding aansluiten wanneer je met warm water wilt schoonmaken. De lichte aluminium behuizing is roestvrij en beschermt de motor optimaal, zonder onnodig gewicht toe te voegen. Door het automatische start- en stopsysteem werkt de hogedrukreiniger enkel wanneer hij ingeschakeld is én de trekker van het spuitpistool wordt overgehaald. Daardoor stopt hij ook onmiddellijk wanneer de trekker weer wordt gelost. Daardoor bespaar je zowel water als energie. Inclusief roterende turbospuitmond. Deze spuitmond is ideaal voor de zwaarste klussen, zoals het verwijderen van hardnekkig vuil. Inclusief terrasreiniger. Deze bevat een zachte roterende reinigingsborstel, waarmee je je terras kan schoonmaken, zonder de vloer te beschadigen. Inclusief reinigingsnaald om de spuitmonden en accessoires schoon te maken na gebruik. Zo voorkom en verhelp je verstoppingen. De belangrijkste technische specificaties: Vermogen motor: 2200W Motortype: elektrisch Wateropbrengst: 450l/h waterdruk: 170 bar Inhoud detergenttank: 850ml Lengte waterslang: 8m Lengte netsnoer: 5m Wat zit er in de verpakking? 1 x POWXG90500 hogedrukreiniger 1 x hogedrukpistool en instelbare spuitmond 1 x turbospuitmond 1 x terrasreiniger 1 x vaste wasborstel 1 x inlaatadapter 1 x reinigingsnaald 1 x handleiding Hoeveel jaar garantie? Er zit 3 jaar garantie op deze elektrische hogedrukreiniger van Powerplus.

8. Powerplus Hogedrukreingier POWXG90500 - 2200W - 170 bar – Incl. terrasreiniger en turbospuitmond


Product informatiePlus or Show more

Aanslag op je tegels verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer je de POWXG90410 van Powerplus erop loslaat. Deze compacte 1.800 watt hogedrukreiniger heeft een maximale werkdruk van 140 bar en levert 420 liter water per uur. Hij wordt geleverd inclusief terrasreiniger waarmee je spatvrij je terras tot 30 m² reinigt en een vuilfrees voor het verwijderen van hardnekkig vuil. Dankzij de regelbare werkdruk pas je de waterdruk aan naar jouw klus. En na gebruik rol je de hogedrukslang knikvrij op. Handig, want zo ga je de volgende keer meteen aan de slag zonder dat je de slang uit de knoop hoeft te halen. Al met al is deze POWXG90410 de ideale hulp voor op de kleinere terrassen.

9. Powerplus POWXG90410


Product informatiePlus or Show more

De Karcher K4 Premium Power Control Home is de opvolger van de Karcher K4 Premium Full Control Home. Zowel van binnen als van buiten is dit model in een nieuw jasje gestoken. Zo krijg je een 2 meter langere hogedrukslang en biedt de app zowel ondersteuning als tips, zodat jij het meeste uit je apparaat haalt. Denk hierbij aan hulp bij het instellen van de juiste werkdruk. Door aan de lans te draaien, bepaal je namelijk zelf hoe hard de straal is. Dankzij de standaard meegeleverde terrasreiniger maak je patio's en muren snel en spatvrij schoon. De K4 Premium Power Control Home is van alle gemakken voorzien als het gaat om mobiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Zo verwissel je moeiteloos reinigingsmiddelen en zorgt de telescopische handgreep ervoor dat je comfortabel blijft werken.

10. Karcher K4 Premium Power Control Home


Artikelen die soortgelijk zijn aan Hogedrukreinigers


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Hogedrukreinigers. Er zijn immers 183 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Hogedrukreiniger kopen.