De Bestenu Hangend Toilet Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/14/2020


Jouw badkamer is aan vervanging toe en daar hoort ook een nieuw toilet bij. Je oog is gevallen op een hangend toilet. Mooi! Hieronder lees je waar je op let bij de aankoop van een hangend toilet.

Wat is het voordeel van een hangend toilet?

Een hangend toilet neemt minder plaats in beslag waardoor je meer vrijheid hebt met het design van je badkamer of toilet. Daarnaast zijn hangende toiletten veel eenvoudiger te onderhouden. Met name het schoonmaken van de ruimte onder en naast de wc is zo gedaan bij een hangend toilet.

Voor het schoonmaken van je toilet, en vooral ook een hangend toilet, raad ik je het gebruik van een goede stoomreiniger aan. De hitte van het stoom doodt bijna alle aanwezige bacteriën waardoor je toilet pas écht schoon wordt.

Voor de vloer gebruik je een goede vloerreiniger. Hierbij geldt hetzelfde als een stoomreiniger: door het stoom worden micro-organismen gedood. Je hebt geen reinigingsmiddelen nodig en je vloer wordt sprankelend schoon.

Wat is het verschil tussen een toilet met een vlakspoel of een diepspoel?

Een toilet met diepspoel geeft je de welbekende plons bij de grote boodschap, terwijl een toilet met vlakspoel een 'plateau' heeft waar de boodschap op land voordat deze wordt weggespoeld. Een diepspoel zou nare geurtjes tot een minimum houden.

Een hangend toilet kan zowel een vlakspoel of een diepspoel hebben. Het komt aan op persoonlijke voorkeur voor welke jij kiest. In Nederland zie je vooral toiletten met vlakspoel, terwijl je in andere landen in Europa juist veel toiletten met diepspoel ziet.

Hoe ver komt een hangend toilet naar voren?

Een hangend toilet heeft een inbouwreservoir. Hierdoor komt een hangend toilet verder naar voren dan een standaard staand toilet. Een gemiddeld hangend toilet heeft een diepte tussen de 47 en 50 cm. Deze diepte heb je nodig om comfortabel te kunnen zitten.

Hoe monteer je een hangend toilet?

Sluit als eerste je waterleiding af en trek de wc door. Op deze manier verwijder je al het water uit de leidingen en het meeste water uit het toilet. Verwijder het oude toilet. Bepaal vervolgens waar het hangend toilet moet komen: houd rekening met 60 cm beenruimte en 20 cm aan beide zijden van het toilet.

Bepaal de hoogte en de inbouwdiepte van het hangend toilet. Na de montage komt het toilet 40 cm van de vloer. Stel de hoogte in met behulp van een stelpootje en bouten. Er mag geen spanning op de afvoerbuis staan, dus gebruik een goede waterpas. Teken de boorgaten af en plaats de pluggen. Boor hierna de gaten.

Sluit nu de afvoerbocht aan op het riool. Zet vervolgens het frame vast aan de muur en de vloer en zet de afvoerbocht vast aan het frame. Nu zet je de hoekstopkraan vast in het reservoir. Let op: na het betegelen kun je hier niet meer bij, dus werk nauwkeurig. Sluit nu de hoekstopkraan aan op de waterleiding. Gebruik hiervoor een koperen buis.

Plaats nu de draadeinden op beide binnenste gaten. Dek vervolgens het inbouwreservoir, de gaten van de valpijp en de afvoer af. Hierna ga je verder met de ombouw. Gebruik hiervoor eventueel een frontplaat.

Na het plaatsen van de afvoerbocht, de valpijp en het bevestigen van de aansluitstukken, zaag je de buizen af. Als je dit hebt gedaan dan plaats je het toilet. Gebruik een isolatiemat tussen het wandcloset en de tegels. Spoel het toilet door om te controleren of er niets lekt. Zet nu het wandcloset vast en gebruik een waterpas om te controleren of deze recht hangt.

Gebruik een goede kit tussen de tegels en het toilet. Plaats het bedieningspaneel: dit is bij elk toilet anders, lees daarom de instructies van je toilet. Loop alles nog even na voordat je de zitting van het toilet monteert. Als alles goed werkt, monteer je een goede wc-bril. Laat alle kit een dag drogen; daarna is je toilet klaar voor gebruik!

Op welke hoogte moet een hangend toilet hangen?

De ideale hoogte van het toilet is afhankelijk van de lengte van de mensen die er regelmatig gebruik van gaan maken. Oudere mensen geven vaak de voorkeur aan hogere wc's: zo'n 46 cm volstaat. Hetzelfde geldt voor lange mensen.

De gemiddelde hoogte voor een toilet is 40 cm, maar omdat mensen steeds langer worden, worden hangende wc's meestal op 43 cm hoogte geplaatst. Het is daarentegen wel zo dat hoe lager je zit, hoe beter dit is voor de stoelgang.

Hoe komt deze leuke Hangend Toilet ranglijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Hangend Toilet ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Hangend Toilets, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Hangend Toilets die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Hangend Toilets het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Hangend Toilets stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Artikelen gerelateerd aan Hangend Toilets

De beste Hangend Toilets in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

Blue Label Balder wandcloset met zitting; rimfree; softclose zitting; quick release; bevestigingsmateriaal; 490mm; mat zwart.

1. Blue Label Balder wandcloset met zitting; rimfree; softclose zitting; quick release; bevestigingsmateriaal; 490mm; mat zwart.


Product informatiePlus or Show more

Sphinx E-Con closet, keramiek, wit, (hxbxd) 400x360x520mm, type wand, spoelvorm diep, nom. spoelwaterhoeveelheid min. 6 l, hartmaat bevestiging wandcloset 180mm

2. Sphinx E-Con Closet


Product informatiePlus or Show more

Wandcloset vlakspoel 36x56 cm. wit van het merk Villeroy & Boch in de serie O.Novo. Let op: Dit closet wordt verkocht exclusief de zitting. Indien u ook een zitting nodig heeft dient u deze los bij te bestellen. Kenmerken van closet: Artikelnummer fabrikant: 56621001 Type: Wand Diepte (voorsprong): 560 mm Breedte: 360 mm Hoogte: 400 mm Kindertoilet: Nee Hurkcloset: Nee KIWA-keur: Ja Met dijstukken/vaste closetzitting: Nee Hartmaat bevestiging closet: 180 mm Materiaal: Keramiek Model gebonden zitting: Ja Hartafstand afvoer muur: 220 mm Closetzitting inclusief: Nee Kleur: Wit Spoelvorm: Vlakspoel Vuilafstotend: Nee Aantal bevestigingsgaten: 2 Minimale spoelwaterhoeveelheid kleine spoeling: 3 l Minimale spoelwaterhoeveelheid grote spoeling: 6 l Met bevestigingsmateriaal: Nee

3. Villeroy & Boch O.novo Wandcloset - Vlakspoel - Exclusief zitting


Product informatiePlus or Show more

✅ Creavit TP325 Wandcloset Zwart

4. Creavit TP325 Wandcloset Met Softclose Toiletzitting Zwart


Product informatiePlus or Show more

Geberit iCon wandclosetpack diepspoel rimfree 36.6x53cm met slimseat closetzitting met softclose wit kopen? Bestel dan dit product van het kwalitatieve merk Geberit!

5. Geberit iCon wandclosetpack diepspoel rimfree 36.6x53cm met slimseat closetzitting met softclose wit


Product informatiePlus or Show more

Diepte: 50 cm Diepte (reeks): 45-51 cm cm Plaatsing afvoer: PK Kleur toiletpot: Wit Vorm toiletpot: Rond Spoelvorm: Diepspoel Spoelrand: Zonder spoelrand Toiletbril: Quickrelease, Softclose Merk: Diamond Line Garantie: 5 jaar

6. Wandcloset - Hangend Toilet Beauti Flatline - Inbouwtoilet Rimfree WC Pot


Product informatiePlus or Show more

Villeroy en Boch Subway 2.0 wandcloset diepspoel Compact witHoe je het ook bekijkt - een hangende WC maakt altijd een frisse indruk. De compacte vorm de verborgen bevestigingen en de ruime afstand tot de vloer maken het reinigen en vooral het gebruik op hygienisch gevoelige plaatsen bijzonder eenvoudig. De zitting vormt de perfecte afsluiting van het design.Villeroy en Boch Subwat 2.0 wandtoilet is altijd perfect op maat in de badkamer. Wastafels fonteintjes WCs bidets urinoirs en keramische douchebakken: met hun designconcept komen ze allemaal tegemoet aan de decoratieve en functionele eisen die aan moderne badkamers gesteld worden. En dat voor een prijs die de toegang tot de designwereld van Villeroy en Boch eenvoudig maakt.De Villeroy en Boch Subway 2.0 toilet is verrassend ongecompliceerd en tegelijkertijd gevarieerd. De vorm volgt de functie op de voet.Functioneel design zonder puur esthetische effecten. Daarbij biedt Villeroy en Boch subway 2.0 wc een scala van formaten en inbouwvarianten voor gevarieerde toepassingen en kan het goed worden gecombineerd met de meubelserie Villeroy en Boch Subway en de armaturen uit de serie Look. * wandcloset * diepspoel * Compact

7. V&B Subway 2.0 wandcloset compact wit


Product informatiePlus or Show more

Zwart mat De set bevat een toiletbril in dezelfde kleur Gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen Brutogewicht 30 kg Productafmetingen 36,5 x 56 x 36,5 cm Leveringtijd 1-2 weken

8. Toiletpot met een soft-close toiletzitting, zwart


Product informatiePlus or Show more

Villeroy & boch Architectura wandcloset directflush wit kopen? Bestel dan dit product van het kwalitatieve merk Villeroy & Boch!

9. Villeroy & boch Architectura wandcloset directflush wit


Product informatiePlus or Show more

Toilet closet, wandhangend, randloos, met softclose zitting, quick release, diepte 490mm, mat zwart. Uni wandcloset compact randloos met softclose zitting zwart mat Compact model (48.5 cm) Diepspoel model Blinde ophanging Zonder spoelrand Inclusief zitting Kleur: Zwart mat

10. Blue Label Odin wandcloset met zitting, rimfree, softclose zitting, quick release, bevestigingsmateriaal, 490mm, mat zwart


Artikelen gerelateerd aan Hangend Toilets


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Hangend Toilets. Er zijn namelijk 223 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Hangend Toilet kopen.