De Bestenu Hangend Toilet Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/14/2020


Jouw badkamer is aan vervanging toe en daar hoort ook een nieuw toilet bij. Je oog is gevallen op een hangend toilet. Mooi! Hieronder lees je waar je op let bij de aankoop van een hangend toilet.

Wat is het voordeel van een hangend toilet?

hide product content

Een hangend toilet neemt minder plaats in beslag waardoor je meer vrijheid hebt met het design van je badkamer of toilet. Daarnaast zijn hangende toiletten veel eenvoudiger te onderhouden. Met name het schoonmaken van de ruimte onder en naast de wc is zo gedaan bij een hangend toilet.

Voor het schoonmaken van je toilet, en vooral ook een hangend toilet, raad ik je het gebruik van een goede stoomreiniger aan. De hitte van het stoom doodt bijna alle aanwezige bacteriën waardoor je toilet pas écht schoon wordt.

Voor de vloer gebruik je een goede vloerreiniger. Hierbij geldt hetzelfde als een stoomreiniger: door het stoom worden micro-organismen gedood. Je hebt geen reinigingsmiddelen nodig en je vloer wordt sprankelend schoon.

Wat is het verschil tussen een toilet met een vlakspoel of een diepspoel?

hide product content

Een toilet met diepspoel geeft je de welbekende plons bij de grote boodschap, terwijl een toilet met vlakspoel een 'plateau' heeft waar de boodschap op land voordat deze wordt weggespoeld. Een diepspoel zou nare geurtjes tot een minimum houden.

Een hangend toilet kan zowel een vlakspoel of een diepspoel hebben. Het komt aan op persoonlijke voorkeur voor welke jij kiest. In Nederland zie je vooral toiletten met vlakspoel, terwijl je in andere landen in Europa juist veel toiletten met diepspoel ziet.

Hoe ver komt een hangend toilet naar voren?

hide product content

Een hangend toilet heeft een inbouwreservoir. Hierdoor komt een hangend toilet verder naar voren dan een standaard staand toilet. Een gemiddeld hangend toilet heeft een diepte tussen de 47 en 50 cm. Deze diepte heb je nodig om comfortabel te kunnen zitten.

Hoe monteer je een hangend toilet?

hide product content

Sluit als eerste je waterleiding af en trek de wc door. Op deze manier verwijder je al het water uit de leidingen en het meeste water uit het toilet. Verwijder het oude toilet. Bepaal vervolgens waar het hangend toilet moet komen: houd rekening met 60 cm beenruimte en 20 cm aan beide zijden van het toilet.

Bepaal de hoogte en de inbouwdiepte van het hangend toilet. Na de montage komt het toilet 40 cm van de vloer. Stel de hoogte in met behulp van een stelpootje en bouten. Er mag geen spanning op de afvoerbuis staan, dus gebruik een goede waterpas. Teken de boorgaten af en plaats de pluggen. Boor hierna de gaten.

Sluit nu de afvoerbocht aan op het riool. Zet vervolgens het frame vast aan de muur en de vloer en zet de afvoerbocht vast aan het frame. Nu zet je de hoekstopkraan vast in het reservoir. Let op: na het betegelen kun je hier niet meer bij, dus werk nauwkeurig. Sluit nu de hoekstopkraan aan op de waterleiding. Gebruik hiervoor een koperen buis.

Plaats nu de draadeinden op beide binnenste gaten. Dek vervolgens het inbouwreservoir, de gaten van de valpijp en de afvoer af. Hierna ga je verder met de ombouw. Gebruik hiervoor eventueel een frontplaat.

Na het plaatsen van de afvoerbocht, de valpijp en het bevestigen van de aansluitstukken, zaag je de buizen af. Als je dit hebt gedaan dan plaats je het toilet. Gebruik een isolatiemat tussen het wandcloset en de tegels. Spoel het toilet door om te controleren of er niets lekt. Zet nu het wandcloset vast en gebruik een waterpas om te controleren of deze recht hangt.

Gebruik een goede kit tussen de tegels en het toilet. Plaats het bedieningspaneel: dit is bij elk toilet anders, lees daarom de instructies van je toilet. Loop alles nog even na voordat je de zitting van het toilet monteert. Als alles goed werkt, monteer je een goede wc-bril. Laat alle kit een dag drogen; daarna is je toilet klaar voor gebruik!

Op welke hoogte moet een hangend toilet hangen?

hide product content

De ideale hoogte van het toilet is afhankelijk van de lengte van de mensen die er regelmatig gebruik van gaan maken. Oudere mensen geven vaak de voorkeur aan hogere wc's: zo'n 46 cm volstaat. Hetzelfde geldt voor lange mensen.

De gemiddelde hoogte voor een toilet is 40 cm, maar omdat mensen steeds langer worden, worden hangende wc's meestal op 43 cm hoogte geplaatst. Het is daarentegen wel zo dat hoe lager je zit, hoe beter dit is voor de stoelgang.

Hoe komt deze handige Hangend Toilet lijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Hangend Toilet ook!

In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Hangend Toilets, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Hangend Toilets die die je kunt kopen in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Hangend Toilets het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Hangend Toilets stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Artikelen die vergelijkbaar zijn aan Hangend Toilets

De beste Hangend Toilets in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Wandcloset wit van het merk Sphinx in de serie E-Con II. Let op: Dit closet wordt verkocht exclusief de zitting. Indien u ook een zitting nodig heeft dient u deze los bij te bestellen. Kenmerken van closet: Artikelnummer fabrikant: SZ200300000 Type: Wand Diepte (voorsprong): 510 mm Breedte: 360 mm Hoogte: 400 mm Kindertoilet: Nee Hurkcloset: Nee KIWA-keur: Ja Met dijstukken/vaste closetzitting: Nee Hartmaat bevestiging closet: 180 mm Materiaal: Keramiek Model gebonden zitting: Nee Closetzitting inclusief: Nee Kleur: Wit Spoelvorm: Diepspoel Vuilafstotend: Nee Aantal bevestigingsgaten: 2 Minimale spoelwaterhoeveelheid kleine spoeling: 3 l Met bevestigingsmateriaal: Nee

1. Sphinx Toiletpot E-Con II


Product informatiePlus or Show more

Geberit iCon Wandcloset Rimfree diepspoel wit

2. Geberit iCon Wandcloset Rimfree diepspoel wit


Product informatiePlus or Show more

Dit hangtoilet voor aan de wand heeft een uniek en tijdloos ontwerp dat overal bij past. Dit toilet is voorzien van een soft-close toiletbril die ervoor zorgt dat de deksel automatisch dicht gaat door middel van een simpele aanraking met je vinger. Het wandtoilet bestaat uit een keramische toiletpot en een onderhoudsarme wc-bril waardoor het toilet eenvoudig schoon te maken is. Dit slanke toilet heeft een gebogen voorkant en een comfortabele bril. Het toilet is gemakkelijk te installeren. De levering bevat een wandtoilet en een soft-close toiletbril. Let op: een stortbak en wandmontage accessoires worden niet meegeleverd. Kleur: zwart Materiaal: keramieken pot en kunststof zitting en deksel Afmetingen: 36 x 50 x 41,5 cm (B x D x H) Soft-close functie Eenvoudig te monteren Levering bevat een wandtoilet en een soft-close wc-bril Opmerking: Accessoires voor wandmontage en stortbak worden niet meegeleverd

3. vidaXL Wandtoilet keramiek zwart


Product informatiePlus or Show more

Dit uniek ontworpen zwevende toilet wordt geleverd met bijpassende stortbak, een goede keuze voor ieder toiletruimte of badkamer. Dit toilet heeft een soft-close systeem dat er voor zorgt dat de deksel automatisch en zachtjes dichtgaat door middel van een simpele aanraking met het topje van uw vinger. Deze stijlvolle wc heeft een gebogen voorkant en een comfortable bril. Dankzij de keramieken pot en de weinig onderhoudbehoevende deksel, is dit wandtoilet duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. De verborgen stortbak is ruimte- en waterbesparend. Hij heeft 2 doorspoelknoppen voor verschillende hoeveelheden water. De smalle knop kan ingesteld worden op 3-4,5 liter en de grote knop voor 6-9 liter. Dankzij de piepschuim platen heeft de stortbak goede geluidsisolatie. De levering bevat een zwevend toilet, een soft-close toiletbril en -deksel, een verborgen stortbak en een bevestigingskit voor voorwandinstallatie van de stortbak. Let op: er worden geen wandmontage accessoires voor het toilet meegeleverd. Toilet: Kleur: wit glazend Materiaal: keramische pot + kunststof zitting en deksel Afmetingen: 56 x 36 x 34 cm (B x D x H) Soft-close functie Makkelijk te onderhouden en schoon te maken Opmerking: Wandmontage accessoires voor het toilet worden niet meegeleverd Stortbak: Kleur: wit en blauw Materiaal: geverfd stalen frame en HDPE Afmetingen: 41 x 14 x (110 - 125) cm (B x D x H) Inhoud waterreservoir: 11 L Goede geluidsisolatie Waterbesparend 2 knoppen voor duaal doorspoelsysteem: klein (3 - 4,5 L) en groot (6 - 9 L) In hoogte verstelbare poten Levering bevat: 1 x hangend toilet 1 x toiletbril- en deksel met gedempte sluiting 1 x stortbak 1 x bevestigingskit voor voorwandinstallatie van de stortbak

4. vidaXL Hangend toilet met verborgen stortbak keramisch wit


Product informatiePlus or Show more

Diepte: 51 cm Diepte (reeks): 51-57 cm Plaatsing afvoer: PK Kleur toiletpot: Wit Vorm toiletpot: Rond Spoelvorm: Diepspoel Spoelrand: Met spoelrand Toiletbril: Softclose Merk: Diamond Line Garantie: 5 jaar

5. Wandcloset - Hangend toilet Daley - Inbouwtoilet WC Pot


Product informatiePlus or Show more

Dit wandtoilet en de verborgen stortbakset hebben een uniek en tijdloos ontwerp en zullen elke badkamer aanvullen. Dit toilet is voorzien van een soft-close toiletbril die ervoor zorgt dat de deksel automatisch dicht gaat door middel van een simpele aanraking met je vinger. Het wandtoilet bestaat uit een keramische toiletpot en een onderhoudsarme wc-bril waardoor het toilet eenvoudig schoon te maken is. Dit slanke toilet heeft een gebogen voorkant en een comfortabele bril. Het toilet is gemakkelijk te installeren. Deze waterbesparende, verborgen stortbak is ontworpen voor hangtoiletten waarmee je je badkamer kan upgraden door het waterreservoir uit het zicht te plaatsen. De stortbak beschikt over goede geluidsisolerende piepschuimen platen. De stortbak heeft twee spoelknoppen (de kleine knop spoelt met 3 tot 4,5 liter en de grote knop spoelt met 6 tot 9 liter water). De stortbak bestaat uit een degelijk, in hoogte verstelbaar, stalen frame en een duurzaam HDPE waterreservoir dat corrosie- en temperatuurbestendig is. De levering bevat een hangend toilet, een soft-close toiletbril, een stortbak en een bevestigingskit voor voorwandinstallatie. Let op: er worden geen wandmontageaccessoires voor het toilet meegeleverd. Wandtoilet Kleur: zwart Materiaal: keramieken pot en kunststof zitting en deksel Afmetingen: 36 x 50 x 41,5 cm (B x D x H) Soft-close functie Verborgen stortbak Kleur: wit en blauw Materiaal: geverfd stalen frame en HDPE Afmetingen: 41 x 14 x (110 - 125) cm (B x D x H) Inhoud waterreservoir: 11 L Bevestigingsafstand: 18-23 cm Goede geluidsisolatie dankzij de piepschuim panelen 2 knoppen voor duaal doorspoelsysteem: klein (3 - 4,5 L) en groot (6 - 9 L) Waterbesparend Zonder hoekventiel In hoogte verstelbare poten Met bevestigingskit voor voorwandinstallatie Geschikt voor zwevende toiletten Levering bevat: 1 x hangend toilet 1 x soft-close toiletbril 1 x stortbak 1 x bevestigingskit voor voorwandinstallatie

6. vidaXL Hangend toilet met verborgen stortbak keramisch zwart


Product informatiePlus or Show more

Creavit TP325 Wandcloset Wit

7. Creavit TP325 Wandcloset exclusief softclose Toiletzitting Wit


Product informatiePlus or Show more

The Dynamic Way Rimfree toiletpack is een aangenaam all-in pakket voor een scherpe prijs. Het pakket is voorzien van een hangende wc pot, toiletbril, bevestigingsmaterialen en installatiehandleiding. Verder beschikt de hangende wc pot over een SoftClosing technologie, waardoor de toiletbril zacht en geluidloos sluit voor een beter comfort. Door de ingebouwde randvrije spoelrand is de toiletpot hygiënischer, dat ook wel 'Rimfree' wordt genoemd. Eigenschappen: voordelig combipakket; softClose sluiting; zonder spoelrand; makkelijk schoon te houden; diepe spoelvorm. quick release Product technische specificaties: 51cm in totale lengte; wit; inclusief bevestigingsmateriaal & handleiding.

8. Dynamic Way Wandcloset pack- Wc pot hangend - Rimfree - 51cm - Wit


Product informatiePlus or Show more

Villeroy & Boch Avento closet, keramiek, wit, (hxbxd) 310x370x530mm, type wand, spoelvorm diep, met closetzitting, spoelrandloos, nom. spoelwaterhoeveelheid 6L, KIWA-keur, plaats uitlaat PK (pijp kort), hartmaat bevestiging wandcloset 180mm, closetzitting wit, scharnier vertragend

9. Villeroy & Boch Avento Closet


Product informatiePlus or Show more

Geberit Renova Wandcloset Rimfree 35,5x54x34 cm Wit

10. Geberit Renova Wandcloset Rimfree 35,5x54x34 cm Wit


Artikelen die vergelijkbaar zijn aan Hangend Toilets


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Hangend Toilets. Er zijn immers 223 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Hangend Toilet kopen.