De Bestenu Gourmetstel Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/11/2020


Er is niets gezelliger dan met zijn allen gourmetten. De voorbereidingen, de geuren, de sfeer en zelfs het achteraf opruimen draagt bij aan de pret. Hieronder vertel ik je waar je op let bij aankoop van een gourmetstel.

Hoeveel pannetjes zitten erbij een gourmetstel?

hide product content

Bij een gourmetstel voor zes personen zitten er vaak zes pannetjes, bij een gourmetstel voor acht personen zitten er vaak acht pannetjes, en ga zo maar door. Het is daarentegen vaak praktischer om gebruik te maken van twee kleinere gourmetstellen dan van één grotere.

Als je twee kleinere gourmetstellen hebt, kan iedereen bij zijn pannetjes zonder op te hoeven staan wat de ervaring ten goede komt. Daarnaast is het ook fijn om meer dan één pannetje per persoon te gebruiken. Met meerdere pannetjes maak je meerdere gerechten tegelijkertijd klaar.

Wat kan ik allemaal klaarmaken met een gourmetstel?

hide product content

De mogelijkheden van een gourmetstel zijn bijna eindeloos. Je bereidt groente zoals bijvoorbeeld champignons, paprika, uitjes, maar ook plakjes aardappel en kleine stukjes vlees behoren tot de mogelijkheden. Kinderen vinden het vaak leuk om pannenkoekjes te bakken. Denk ook aan mini-hamburgertjes, slavinkjes en stukjes kip.

Je kiest er vervolgens voor om deze gerechten te bereiden in één van de kleine pannetjes, of op de bakplaat of grill. Hoewel een gourmetset niet hetzelfde is als een grillplaat, een gourmetstel is veelzijdiger dankzij de middelste laag waar je de pannetjes kwijt kunt.

Hou je van Aziatische gerechten? Overweeg dan om een goede wokset te kopen. Dit apparaat werkt ongeveer hetzelfde als een gourmetset, maar heeft kleine wokpannetjes in plaats van de platte pannetjes die we van de gourmetset kennen. Je maakt eenvoudig de lekkerste wokgerechten klaar, terwijl je gezellig met zijn allen aan tafel zit.

Als garnering zijn salades altijd populair. Vergeet natuurlijk het stokbrood en de talloze sauzen niet: deze maken de gehele ervaring compleet.

Hoeveel mensen per gourmetstel?

hide product content

De meeste gourmetstellen worden geleverd met zes of acht pannetjes: één pannetje per persoon. Om met acht mensen aan tafel te zitten en te gourmetten met één gourmetstel, kan lastig zijn. Het hangt vooral van je tafel af. Een ronde tafel is vaak praktischer dan een rechthoekige tafel.

Vooral als je een grote, lange rechthoekige tafel hebt, en je het gourmetstel in het midden van de tafel zet, kan het voor de mensen die het meest rechts of links zitten, bijna onmogelijk zijn om hun eten te bereiden zonder op hoeven te staan. Om deze reden is het soms beter om voor twee kleinere gourmetstellen te kiezen in plaats van een grote.

Hoe maak je een gourmetstel schoon?

hide product content

De beste manier om je gourmetstel schoon te maken is met de hand. Sommige gourmetstellen zijn daarentegen vaatwasbestendig. Toch is het niet altijd de beste keuze om je gourmetstel in de vaatwasser te reinigen. Deze gebruikt vaak agressieve reinigingsmiddelen waardoor vooral de antiaanbaklaag sneller gaat slijten.

Er wordt dan ook aangeraden om je pannetjes met de hand af te wassen. Gebruik een warm sopje en een sponsje. Vaak is het nodig om de boel een uurtje te laten weken. Daarna zijn je pannetjes en je bakplaat vaak eenvoudig schoon te maken.

Welke temperatuur kan een gourmetstel bereiken?

hide product content

De meeste gourmetstellen bereiken een temperatuur van ongeveer 190c graden, maar dit kan per gourmetstel verschillen. De meeste gourmetstellen hebben ook verschillende standen waardoor je de temperatuur kunt verlagen of verhogen, naar gelang wat je bereidt.

Is een raclette hetzelfde als een gourmetstel?

hide product content

Als we het hebben over een raclette, bedoelen de meeste mensen een apparaat wat op een gourmetstel lijkt. De originele raclette zoals ze deze in Zwitserland kennen, is daarentegen heel anders en is minder populair in Nederland. Daarover later meer.

Tegenwoordig is een gourmetstel bijna hetzelfde als een raclette. Met een raclette bereid je gerechten met kaas: bijvoorbeeld een stukje vlees met daaroverheen gesmolten kaas. Of je smelt de kaas in je pannetje en legt het vlees of groente op de grill. Een raclette bestaat meestal uit een onderste laag waar de pannetjes staan met daar boven een bakplaat of grill.

Een gourmetstel van vandaag de dag heeft ook een grill en bakplaat zoals de meeste racletten dit hebben waardoor deze eigenlijk hetzelfde zijn. Het grootste verschil zit in de bereiding: een raclette is bedoeld om kaas mee te smelten. Een gourmetstel is ook geschikt om kaas mee te smelten, maar is daarvoor niet bedoeld.

Er zijn daarentegen ook racletten verkrijgbaar waar je de kaas in een houder doet, deze wordt vervolgens verwarmt en met een spatel haal je de gesmolten kaast uit de houder. Dit is de raclette zoals ze deze in Zwitserland kennen. Bij dit apparaat zitten dus geen pannetjes of een grill waar je vlees op klaar maakt.

Hoe komt deze handige Gourmetstel reeks tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Gourmetstel ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over Gourmetstels, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Gourmetstels die die je kunt kopen in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Gourmetstels het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Gourmetstels stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Producten overeenkomstig aan Gourmetstels

De beste Gourmetstels in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Met de Princess Raclette 8 Stone Grill Party 162830 grill je met zichtbare grillstrepen en gourmet je met 8 personen tegelijk. In de gourmetpannetjes maak je omelette en pannenkoeken terwijl je op de grillplaat groenten, vlees en vis grilt. De temperatuur stel je traploos in met de draaiknop. Zo zet je 'm laag voor groenten en vis en juist hoog wanneer je een stuk varkenshaas dichtschroeit. De grillplaat en pannetjes hebben een antiaanbaklaag, zodat ingrediënten niet blijven plakken.

1. Princess Raclette 8 Grill and Teppanyaki Party 162840


Product informatiePlus or Show more

De Princess Raclette 8 Oval Grill Party is een unieke combinatie tussen een gourmetstel, raclette en crêpemaker. Ga met 8 personen aan de slag met vlees en vis op de grillplaat en bak tegelijkertijd uitjes in een pannetje en sluit de avond af met heerlijke pannenkoeken. Op de bakplaat zit een speciaal crêpegedeelte, voor de echte zoetekauwen aan tafel. De ovale vorm maakt het mogelijk om met zijn allen gemakkelijk bij het gourmetstel te komen. Je stelt voor elk gerecht de juiste temperatuur in dankzij de geïntegreerde thermostaat. Door de antiaanbaklaag op de grillplaat en in de pannetjes heb je minder boter en olie nodig. Plaats na gebruik de pannetjes in de vaatwasser en maak de grillplaat schoon met een stukje keukenpapier.

2. Princess Raclette 8 Oval Grill Party 162700


Product informatiePlus or Show more

De Princess Raclette Pure 8 is geschikt voor 8 personen. Je gebruikt maar één apparaat om te bakken, grillen en gourmetten. De bakplaten zijn namelijk aan één kant geribbeld en aan de andere kant glad. De pannetjes gebruik je om in te gourmetten. Gebruik je jouw pannetje even niet, maar staat het apparaat nog aan? Zet 'm dan in de koude zone, zodat kruimels niet aankoeken. Dankzij de antiaanbaklaag blijven ingrediënten niet plakken en gebruik je minder vet. Na gebruik haal je de grillplaten los en reinig je ze in de vaatwasser. De gourmetpannetjes mogen ook in de vaatwasser.

3. Princess Raclette Pure 8


Product informatiePlus or Show more

Met het Tefal Inox Gourmetstel kun je niet alleen gorumetten, maar ook grillen. Deze Tefal gourmetset is geschikt voor 10 personen (dan is wel alle ruimte op de bakplaat ingenomen) waardoor je met je hele familie kunt gourmetten. Want hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Je kunt de pannentjes onderin de raclette zetten zodat zij zowel van boven als onder verwarmd worden. Boven op de grillplaat kun je ondertussen gelijkertijd grillen. De afneembare grillplaat is voorzien van een Tefal anti-aanbaklaag met rode Tefal Thermo-spot. Tefal's Thermo-Spot, geintegreerd in de anti-aanbaklaag, is een temperatuurindicator die aangeeft wanneer de grillplaat de ideale baktemperatuur heeft bereikt. Wanneer de plaat koud is, is het symbool duidelijk zichtbaar in de rode stip. Wanneer de grillplaat verwarmd wordt, begint het symbool te verdwijnen. Als de rode stip effen rood is, is de ideale baktemperatuur bereikt en kan het bakken beginnen. De afneembare grillplaat is voorzien van een Tefal anti-aanbaklaag met Thermo-Spot. Hierdoor is dit gourmetset krasbestendig en duurzaam. Productvoordelen: ✅ Geleverd met 10 pannetjes. ✅ De grillplaat is afneembaar, waardoor hij makkelijk schoon te maken is. ✅ De Tefal anti-aanbaklaag zorgt voor bescherming tegen krassen en dat het een duurzaam product is. Productkenmerken van de Tefal Inox Gourmetset: Inclusief tien pannetjes met anti-aanbaklaag. Grillplaat met anti-aanbaklaag en Thermo-Spot Afmetingen van het gehele product: 55 x 32 x 19 cm Inclusief 10 pannetjes met anti-aanbaklaag Afneembaar snoer Rvs raclette/gratineerplaat (onder) Aan/uit-schakelaar Vermogen 1350 W

4. Tefal Inox & Design RE458812 - Gourmetstel - 10 personen


Product informatiePlus or Show more

Bourgini Chef's Dinner Party - uitbreidingsset Gezellig samen koken en eten op je eigen unit. Lekker klaar maken wat jij lekker vindt zonder dat smaken door elkaar gaan. Individueel te gebruiken kook- en eetunit of als uitbreiding naar 5 personen met de BOURGINI Chef’s Dinner Party basisset! Sluit deze 5e kookunit aan op de basisset bestaande uit 4 individueel te gebruiken kook- en eetunits. Iedere kook- en eetunit heeft een eigen keramisch bord en een bakplaatje. De bakplaatjes zijn voorzien van een anti-aanbaklaag, daardoor hoeft er geen olie of boter gebruikt te worden en zijn ze eenvoudig schoon te maken met de hand of in de vaatwasser. Door de individuele kookunits vindt er geen smaakvermenging plaats van bijv. vis en vlees, handig bij allergieën en intoleranties. Wat ook erg handig is, is dat je voor al deze units slechts één aansluitsnoer nodig hebt en deze is extra lang: 2 meter. + Vermogen per enkele unit: 250 Watt + Vaatwasserbestendig + Aan-uitschakelaar en powerlampje + Inclusief 1 houten spatel + Inclusief extra lang aansluitsnoer: 2 meter + Optioneel: Uit te breiden naar 5 personen met de Bourgini Chef’s Dinner Party basisset. Artikelnummer 16.4005 (los verkrijgbaar)

5. Bourgini Chef's Dinner Party - Uitbreidingsset


Product informatiePlus or Show more

De Princess Raclette 6 Grill Party 162725 is ideaal voor aan een ronde tafel. Je gebruikt 'm met 6 personen tegelijk. Grill op de grillplaat een biefstukje en wat champignons, terwijl je in het raclettepannetje een omelette of pannenkoek maakt. Dankzij de antiaanbaklaag gebruik je minder vet en blijven ingrediënten niet plakken. Na gebruik haal je de grillplaat los en reinig je de plaat en pannetjes in de vaatwasmachine.

6. Princess Raclette 6 Grill Party 162725


Product informatiePlus or Show more

Lekker wokken met de Tefal WokParty Duo. De bakplaat en wokpannetjes zijn voorzien van de Tefal anti-aanbaklaag en zijn makkelijk schoon te maken. De geïntegreerde Thermo-Spot kleurt rood bij het bereiken van de ideale baktemperatuur. Dit Tefal gourmetstel is goed voor een gezelschap van 6 personen. De afmetingen van het gehele apparaat zijn 50.8 x 31.9 x 18.2 cm. De pannetjes hebben een diameter van 12 cm. Maar wokken is niet alles wat deze Tefal wokset kan. Als je de pannetjes namelijk weglaat, kun je ook kleine pannenkoekjes bakken. Goed om te weten ℹ De wokpannetjes zijn heel erg klein met een diameter van 12cm. Je kunt hier dus geen complete wokgerechten mee wokken. Productvoordelen van de Tefal Wokparty Duo PY5828 - Gourmetstel: ✅ Met de Wokparty Duo kun je zowel wokken als pannenkoeken bakken. ✅ Deze Wokparty Duo is geschikt voor 6 personen. ✅ De diameter van de wokpannetjes is 12 cm. ✅ Gemakkelijk schoon te maken: de minipannetjes kunnen in de vaatwasmachine. ✅ Het gratis receptenboek zorgt voor de nodige inspiratie! Productkenmerken van de Tefal Wokparty Duo: Bakplaat met anti-aanbaklaag en Thermo-Spot Inclusief 6 wokpannetjes met anti-aanbaklaag Ook voor pannenkoekjes Snoer, spateltjes en lepel zijn onder het apparaat op te bergen Vermogen 1000 W Diameter wokpannetjes 12 cm

7. Tefal Wokparty Duo PY5828 - Gourmetstel - 6 personen


Product informatiePlus or Show more

De Princess 1627200 Oval Steengrill & Raclette Party is een steengrill en raclette inéén. Steengrillen is een gezellige manier om samen met je gezin of familie op een gezonde manier te gourmetten. Je hoeft geen boter of olie te gebruiken, alleen de hitte van de steen en als je wilt wat zout zorgt ervoor dat je vlees, vis en groenten heerlijk worden. De Princess 162720 is geschikt voor 8 personen. Hoogwaardige steengrillplaten met warmte-element Dankzij het geïntegreerde warmte-element hoef je de steengrillplaat niet eerst voor te verwarmen in de oven. Daarnaast blijft de plaat ook langere tijd op temperatuur doordat ze warm gehouden door het verwarmingselement. Strooi desgewenst zout op de platen en geniet van een vetvrije manier van gezellig samen koken en eten. Altijd de ideale temperatuur De Princess Oval Steengrill & Raclette Party heeft een geïntegreerde thermostaat zodat je voor elk gerecht de juiste temperatuur kan instellen. Dankzij het vermogen van 1200 Watt bereikt hij de ingestelde temperatuur snel zonder hem eerst voor te verwarmen. Geniet samen met je familie en vrienden Samen met je gezin heerlijk samen dineren tijdens de feestdagen of lekker in het weekend eten met vrienden. Het kan allemaal met de Princess Oval Steengrill & Raclette Party. Het totale bakoppervlak van biedt genoeg ruimte voor 8 personen. Dankzij de ovalen vorm kan iedereen zijn eigen vlees bakken en is er nog genoeg ruimte over voor vlees, groenten en sauzen. Bij het gourmetstel ontvang je verder ook 8 raclette pannetjes en 8 houten spatels. Makkelijk schoon te maken Laat na het gebruik het gourmetstel afkoelen en veeg de grillplaat schoon met keukenpapier. De laatste restjes en de behuizing kan je eenvoudig afnemen met een zachte, vochtige doek. Onze productspecialist raadt je aan om de platen en de pannetjes met een keukenpapiertje af te nemen en in een sopje schoon te maken. Dit raden wij je aan, omdat de anti-aanbaklaag dan langer blijft zitten. Op alle producten van Princess ontvang je 24 maanden garantie Wat vind je in de doos: Princess Oval Steengrill & Raclette Party, 8 raclette pannetjes, 8 houten spatels, handleiding Redenen om voor de Princess Oval Steengrill & Raclette Party te kiezen: Kies voor racletten en steengrillen dankzij de stenen grillplaat en de bijgeleverde raclette pannetjes Zwarte behuizing met een geïntegreerde thermostaat voor de optimale temperatuur Groot bakoppervlak voor 8 personen en inclusief 8 pannetjes en 8 spatels De steengrillplaten hoeven niet opgewarmd te worden in de oven dankzij het vermogen van 1200 Watt Makkelijk schoon te maken dankzij de vaatwasserbestendige onderdelen

8. Princess 162720 - Gourmetstel - 8 personen


Product informatiePlus or Show more

Gezellig met al je vrienden en familie eten doe je met de Tristar RA-2724 8-persoons raclette. Deze is inclusief van 8 pannetjes en heeft een instelbare thermostaat met stijlvolle lichtring. Verder is de grillplaat omkeerbaar en heeft het een vlakke en geribbelde zijde. Beide zijdes hebben een anti-aanbaklaag en de plaat is afneembaar zodat deze na gebruik eenvoudig gereinigd kan worden. 4 in 1 raclette met omkeerbare grillplaat Grillen, bakken, gourmetten en racletten; met deze raclette kan het allemaal! Dankzij de 4 in 1 functie hoef jij nooit meer een keuze te maken. Zo kun je grillen, gourmetten en racletten tegelijk en wanneer je de grillplaat omdraait, heb je een vlakke zijde waar je op kunt bakken. Denk aan het bakken van een lekker stuk vlees of groentespies. Om gebruik te maken van de raclette laat je een plakje kaas smelten in een pannetje en giet je dit vervolgens over je vers gebakken vlees of groenten. Hmm heerlijk! Gourmetten met 8 personen Met deze raclette kan je met maar liefst 8 personen heerlijk gourmetten. De raclette is namelijk inclusief 8 pannetjes. Ben je met minder personen? Dan heb je lekker een extra pannetje voor jezelf! Verder heeft de bovenplaat een bakoppervlak van 46 bij 23 cm. Er is dus genoeg ruimte om met ze allen vlees, groenten of zelfs een eitje op de bovenplaat te bakken of grillen. Bepaal zelf de temperatuur met instelbare thermostaat De temperatuur van de raclette bepaal jezelf dankzij de instelbare thermostaat. Op het begin moet de raclette opwarmen en kun je 'm vol aanzetten. Eenmaal aan, dan kan je ervoor kiezen om deze wat zachter te zetten en af te stemmen op het soort eten. Zo ben je altijd gegarandeerd van een lekker mals stukje kip of een perfect gegrilde courgette. Strak design met anti-aanbaklaag voor een goede reiniging Naast alle praktische specificaties is deze raclette grill tevens voorzien van een mooi, strak design. Zo is het een tijdloos model met strakke elementen zoals zilveren strips aan de zijkanten en een lichtring bij de thermostaat. Verder kun je de raclette moeiteloos reinigen. De bovenplaat is namelijk voorzien van een anti-aanbaklaag en kan makkelijk worden afgenomen. Wat vind je in de doos? Tristar RA-2724 Raclette, omkeerbare grillplaat, 8 x pannetjes, 1 x netsnoer van 2 meter, handleidingTechnische details • Aantal personen: 8 persoon/personen • Anti-aanbaklaag: Ja • Materiaal behuizing: Kunststof • Instelbare thermostaat: Ja • Aantal functies: 4 • Makkelijk schoon te maken: Ja • Indicatielampje: Ja • Aan/uitschakelaar: Ja • Kleur van het product: Zwart • Vaatwasserbestendige onderdelen: Ja • Verwijderbare borden: Ja • Anti-slip voetjes: Ja • Grootte grilloppervlak (B X D): 460 x 230 mm • Koel(e) handvat(en): Ja • Soort bediening: Draaiknop • Oververhittingsbeveiliging: Ja • Snoerlengte: 2 m • Type stekkeraansluiting: Type F Kenmerken • Aantal branders/kookzones: 1 zone(s) • Aantal platen / rekken: 8 Energie • Vermogen: 1400 W • Verlichte aan-/uit knop: Ja Inhoud van de verpakking • Gebruikershandleiding: Ja

9. Tristar Raclette RA-2724


Product informatiePlus or Show more

Het Tefal 8 Smart RE4598 gourmetstel heeft een grote bakplaat deels voorzien van grillrandjes met antiaanbaklaag, waarop je vlees kunt bakken en grillen. Op de bakplaat zit een thermospot, zodat je kunt zien of de bakplaat al op temperatuur is. Onder de bakplaat is er plaats voor 8 raclette pannetjes. De RE4598 heeft een vermogen van 1350 Watt. De voet en de handvaten zijn hittebestendig, zodat je de pan na gebruik veilig kunt wegzetten. Productvoordelen Tefal gourmetstel 8 Smart RE4598 Rechthoekig gourmetstel Geschikt voor gourmet, raclette, plancha en grill Bakplaat is voorzien van de Tefal Thermospot, zo weet iedereen direct of het pannetje al heet genoeg is Bakplaat en raclette pannetjes zijn voorzien van antiaanbaklaag Bakoppervlak 51x26 cm Incl. 8 pannetjes

10. Tefal gourmetstel - 8 Smart RE4598 - Raclette


Producten overeenkomstig aan Gourmetstels


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Gourmetstels. Er zijn namelijk 191 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste Gourmetstel kopen.