Wat is de beste flosapparaat van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede flosapparaat is een moeilijke opdracht. Wat is de beste flosapparaat van 2024? Na het testen van 686 Flosapparaten kwam de Spotlight Water Flosser with UV als beste uit onze flosapparaat-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Flosapparaten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Flosapparaten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige flosapparaat-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Flosapparaten

1Score: 9.4
Spotlight Water Flosser with UV
Spotlight Water Flosser with UV
Spotlight
2Score: 8.8
Bambo Earth Natural Dental Floss
Bambo Earth Natural Dental Floss
Bambo Earth
3Score: 8.5
Polished London Aqua XP Water
Polished London Aqua XP Water
Polished London
4Score: 8.4
The Humble Co. Natural Dental
The Humble Co. Natural Dental
The Humble Co.
Ga naar laagste prijs
5Score: 7.5
Oral-B Complete Glide Dental Floss
Oral-B Complete Glide Dental Floss
Oral-B
6Score: 7.1
Waterpik Ultra Cordless Water Jet
Waterpik Ultra Cordless Water Jet
Waterpik
7Score: 6.6
Orasana WaterJet
Orasana WaterJet
Orasana
8Score: 6.6
Oral-B Water Flosser Advanced
Oral-B Water Flosser Advanced
Oral-B
9Score: 6.2
Burst Water Flosser
Burst Water Flosser
Burst
10Score: 6.2
Jetpik JP200 Elite Dental Power
Jetpik JP200 Elite Dental Power
Jetpik
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Flosapparaat Koopgids

Voor een gezonde en stralende glimlach is het belangrijk om dagelijks je tanden te poetsen én te flossen. Maar waarom zou je kiezen voor traditionele flosdraad als je ook de keuze hebt om te gaan voor het beste flosapparaat? Een flosapparaat is gemakkelijk in gebruik en is efficiënter in het verwijderen van tandplak en voedselresten, waardoor je een gezonde mond en een stralende glimlach behoudt.

Hoe goed werkt een flosapparaat?

Het gebruik van een flosapparaat is een krachtige manier om tandplak en voedselresten tussen je tanden te verwijderen en helpt bij het voorkomen van tandbederf en tandvleesontsteking. Het is veel effectiever dan het gebruik van alleen tandenstokers of traditionele flosdraad.

Het verwijdert tot wel 99,9% van de tandplak tussen je tanden en het tandvlees. Het helpt je bij het bereiken van de moeilijk bereikbare plekken tussen je tanden. Bovendien is het gebruik van een flosapparaat een stuk gemakkelijker dan het gebruik van traditionele flosdraad.

Soorten flosapparaten

Er zijn verschillende soorten flosapparaten beschikbaar op de markt, elk met hun eigen unieke kenmerken. Hier zijn een paar veelvoorkomende soorten flosapparaten:

 • Waterflosser: dit type flosapparaat gebruikt een krachtige waterstraal om tandplak en voedselresten tussen de tanden weg te spoelen. Het is effectief en gemakkelijk te gebruiken, maar vereist wel een stopcontact en een waterreservoir.
 • Airflosser: dit type flosapparaat gebruikt een krachtige luchtstraal om tandplak en voedselresten weg te blazen tussen de tanden. Het is handig en draadloos, maar minder krachtig dan een waterflosser.
 • Elektrische flosser: dit type flosapparaat lijkt op een elektrische tandenborstel en heeft een kleine floskop die tussen de tanden beweegt om tandplak en voedselresten te verwijderen. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft geen waterreservoir nodig, maar kan minder krachtig zijn dan een waterflosser.
 • Draadloze flosser: dit type flosapparaat is hetzelfde als een elektrische flosser, maar werkt op batterijen. Het is handig voor onderweg en gemakkelijk te gebruiken, maar minder krachtig dan andere soorten flosapparaten.
 • Interdentale borstel: dit type flosapparaat maakt gebruik van een kleine borstel om tandplak en voedselresten te verwijderen. Het is handig voor mensen die moeite hebben met het gebruik van traditionele flosdraad, maar het is minder effectief zijn dan andere soorten flosapparaten.

Kortom, er zijn verschillende soorten flosapparaten beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om het type te kiezen dat het beste bij je behoeften en voorkeuren past.

Let hierop bij de aanschaf van een flosapparaat

Als je overweegt om een flosapparaat te kopen, zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten. 

Allereerst behoort het flosapparaatkrachtig genoeg zijn om tandplak en voedselresten tussen je tanden en langs het tandvlees te verwijderen. Het moet efficiënt genoeg zijn en het grootste deel van de tandplak te verwijderen.

Let er daarnaast op dat het flosapparaat gemakkelijk te gebruiken en comfortabel is. Een comfortabele greep en gemakkelijk toegankelijke knoppen om de water- of luchtstraal te regelen zijn bijvoorbeeld belangrijke aspecten om op te letten. 

Als je een waterflosser kiest, zorg er dan voor dat het waterreservoir groot genoeg is om een complete flossbeurt uit te voeren zonder dat je het waterreservoir hoeft bij te vullen.

Sommige flosapparaten komen inclusief extra opzetstukken en accessoires, zoals speciale opzetstukken voor het reinigen van beugels of interdentale borstels. Controleer of het flosapparaat extra opzetstukken of andere accessoires bevat.

Ten slotte is de prijs ook een belangrijke factor om te overwegen. Flosapparaten zijn er in verschillende prijsklassen. Kijk naar de functies en de kwaliteit van het apparaat om te beslissen welke prijsklasse het beste bij je budget past.

Door deze factoren te overwegen, vind je een flosapparaat dat bij je behoeften past en dat je helpt bij het onderhouden van een goede mondhygiëne.

Kan een flosapparaat tandplak verwijderen?

Een flosapparaat is een zeer effectief hulpmiddel om tandplak te verwijderen tussen je tanden en langs de tandvleesrand. 

Het gebruik van een flosapparaat helpt zelfs om tot 99,9% van de tandplak tussen je tanden te verwijderen, wat je mondgezondheid verbetert en het risico op tandbederf en tandvleesaandoeningen vermindert. 

Bovendien is hetregelmatig gebruiken van een flosapparaat een belangrijk onderdeel van een goede mondhygiëne.

Hoe vaak dien je je tanden te flossen?

Het is aanbevolen om één keer per dag te flossen. Door dagelijks te flossen verwijder je tandplak en voedselresten tussen je tanden en langs de tandvleesrand, wat helpt om je tanden en tandvlees gezond te houden.

Het is vooral belangrijk om te flossen op de plekken waar je tanden elkaar raken en waar een tandenborstel niet bij kan komen. Dit zijn de moeilijk bereikbare plekken tussen je tanden en kiezen. 

Door regelmatig te flossen, voorkom je dat tandplak zich ophoopt en uitgroeit tot tandsteen, wat op zijn beurt weer kan leiden tot tandvleesontsteking en tandbederf.

Wat is beter: een airflosser of een waterflosser?

Of een airflosser of een waterflosser beter is, hangt af van je persoonlijke voorkeur en behoeften. 

Een waterflosser werkt door middel van een krachtige waterstraal die tandplak en voedselresten tussen de tanden wegspoelt. Het is zeer effectief en kan zelfs helpen om tandvleesontsteking te verminderen en de gezondheid van het tandvlees te verbeteren. 

Daarnaast is het gebruik van een waterflossergemakkelijk en handig, omdat je niet telkens flosdraad hoeft te vervangen. Bovendien zijn veel waterflossers uitgerust met verschillende opzetstukken, zodat je ook beugels en kronen goed reinigt.

Een airflosser werkt door middel van een krachtige luchtstraal die tandplak en voedselresten tussen de tanden wegblaast. Het is minder krachtig dan een waterflosser, maar nog steeds zeer effectief en gemakkelijk in gebruik. 

Bovendien is een airflosser compacter en lichter dan een waterflosser, waardoor het handiger is om mee te nemen op reis.

Een waterflosser is iets groter en zwaarder dan andere typen flosapparaten, en heeft een stopcontact en waterreservoir nodig. Hierdoor is het minder geschikt om mee te nemen op reis. 

Een airflosser is minder krachtig dan een waterflosser en kan soms moeite hebben met het verwijderen van hardnekkige tandplak. Ook dein je het opzetstuk van de airflosser regelmatig te vervangen.

In het kort, als je op zoek bent naar een krachtige flosmethode die gemakkelijk te gebruiken is en zeer effectief is bij het verwijderen van tandplak en voedselresten tussen de tanden, dan is een waterflosser de beste optie.

Als je daarentegen een compactere en lichtere optie wilt die ook goed werkt en gemakkelijk mee te nemen is op reis, dan is een airflosser misschien de betere keuze voor je.

hero illustration

Hoe testen we Flosapparaten?

Om de beste flosapparaat te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze flosapparaat-test hebben we 686 Flosapparaten geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze flosapparaat-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze flosapparaat-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen flosapparaat-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte flosapparaat in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 686 Flosapparaten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Flosapparaten in een handige lijst

1. Spotlight Water Flosser with UV

Loading ...

Voordelen Spotlight Water Flosser with UV

 • list plusInnovatieve UV-sterilisator verbetert hygiëne en adresseert zorgen over reinheid.
 • list plusGrote tankgrootte zorgt voor langdurig gebruik zonder frequente bijvullingen.
 • list plusSnoerloos ontwerp biedt gemak en veelzijdigheid voor de mondverzorgingsroutine.

Nadelen Spotlight Water Flosser with UV

 • list plusKan concurrentie ondervinden op het gebied van prijsstelling van budgetopties op de markt.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.49
Functionaliteit
9.54
Gebruiksgemak
9.02
De Spotlight Water Flosser met UV Sterilizer valt op als een uitgebreide oplossing voor mondverzorging en biedt een scala aan functies die het competitief positioneren binnen de markt. In tegenstelling tot andere modellen, beschikt deze flosser over een UV-sterilisator, een functie die het onderscheidt van de concurrentie en de hygiëne verbetert. De toevoeging van deze sterilisatiefunctie is een belangrijk onderscheidend kenmerk, aangezien het een veelvoorkomende zorg van gebruikers over de reinheid van het apparaat aanpakt. De UV-sterilisator zorgt ervoor dat de tips grondig gedesinfecteerd zijn, wat gemoedsrust biedt en een extra beschermingslaag toevoegt tegen schadelijke bacteriën. Zoals Health.com opmerkt: "Het heeft een grote tankgrootte ondanks dat het snoerloos is," wat aangeeft dat het een balans vindt tussen functionaliteit en gemak, waardoor het langdurig kan worden gebruikt zonder frequent bijvullen.

In vergelijking met andere waterflossers onderscheidt de UV-sterilisator van de Spotlight Flosser zich en biedt een extra laag hygiëne die niet vaak voorkomt in vergelijkbare producten. Het biedt niet alleen effectief flossen, maar adresseert ook de behoefte aan sterilisatie, een functie die zeer gewaardeerd wordt door gebruikers. Het gemak van het snoerloze ontwerp, in combinatie met de UV-sterilisator, positioneert het als een veelzijdige en efficiënte keuze voor mondverzorging. Deze combinatie van functies maakt het een ideale optie voor mensen die zowel functionaliteit als verbeterde reinheid zoeken in hun mondverzorgingsroutine.

In het zich ontwikkelende landschap van waterflossers vertegenwoordigt de toevoeging van de UV-sterilisator in de Spotlight Flosser een significante sprong voorwaarts, waarbij een belangrijke zorg in het onderhoud van de mondhygiëne wordt aangepakt. Deze functie heeft het potentieel om een breed scala aan gebruikers aan te spreken die zowel effectief flossen als strenge hygiënenormen prioriteren. Zoals Forbes benadrukt in verschillende waterflossers, biedt de UV-sterilisator in de Spotlight Flosser een uniek voordeel en zorgt het voor een voorsprong op concurrerende producten. Deze specialiteit onderscheidt het van traditionele waterflossers en maakt het een opmerkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een uitgebreide oplossing voor mondverzorging die verder gaat dan de standaard flosfunctionaliteit.

Hoewel de Spotlight Water Flosser met UV Sterilizer uitblinkt in het bieden van uitgebreide mondverzorging met zijn sterilisatiefunctie, kan het concurrentie ondervinden op het gebied van prijs van budgetopties op de markt. Voor gebruikers die op zoek zijn naar een budgetvriendelijk alternatief, biedt de H2ofloss Water Flosser, zoals aanbevolen door Health.com, praktische functionaliteit en waar voor uw geld. Echter, voor degenen die hygiëne prioriteren en op zoek zijn naar een meer uitgebreide oplossing voor mondverzorging, maakt de UV-sterilisator van de Spotlight Flosser het een overtuigende keuze en rechtvaardigt het zijn hogere prijs.

Samengevat onderscheidt de Spotlight Water Flosser met UV Sterilizer zich als een topkeuze voor gebruikers die niet alleen effectief willen flossen, maar ook strenge hygiënenormen prioriteren. De innovatieve toevoeging van een UV-sterilisator adresseert een kritieke behoefte in de mondverzorging, onderscheidt het van de concurrentie en positioneert het als een uitgebreide oplossing voor het behoud van de mondgezondheid.

Verkrijgbaar bij:

2. Bambo Earth Natural Dental Floss

Loading ...

Voordelen Bambo Earth Natural Dental Floss

 • list plusMilieuvriendelijk ontwerp en biologisch afbreekbare materialen
 • list plusVervaardigd uit 100% pure zijde, zodat het een plasticvrije en milieubewuste oplossing is voor tandheelkundige zorg
 • list plusNatuurlijke muntsmaak voor een verfrissende en zachte floservaring

Nadelen Bambo Earth Natural Dental Floss

 • list plusMogelijk hogere prijs in vergelijking met traditionele plastic opties

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.39
Gebruiksgemak
9.27
De Bambo Earth Natuurlijke Tandenfloss Picks worden geprezen vanwege hun milieuvriendelijke ontwerp en biologisch afbreekbare materialen, in lijn met het ethos van het merk van duurzaam leven. De tandenfloss picks zijn gemaakt van 100% zuivere zijde, waardoor ze een plasticvrije en milieubewuste oplossing voor mondverzorging bieden. Met een natuurlijke muntsmaak bieden deze picks een verfrissende en zachte ervaring bij het flossen, waarmee ze zich onderscheiden van traditionele plastic opties.

Volgens de Byrdie review worden de DenTek Triple Clean Floss Picks geprezen om hun ADA-keurmerk en effectiviteit tegen tandplak en gingivitis. Daarentegen leggen de Bambo Earth Natural Dental Floss Picks de nadruk op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, een onderscheidend kenmerk dat aansluit bij milieubewuste consumenten die op zoek zijn naar biologisch afbreekbare alternatieven. Zoals één review opmerkt: "Deze floss picks zijn gemaakt van 100% zuivere zijde, biologisch afbreekbaar en worden geleverd in een herbruikbare en recyclebare glazen container. Ze zijn ook plasticvrij en hebben een natuurlijke muntsmaak."

De nadruk op milieuvriendelijkheid en biologische afbreekbaarheid is een opvallend kenmerk van de Bambo Earth Natural Dental Floss Picks, waardoor ze zich onderscheiden van concurrenten op de markt. De duurzame materialen van het product en het streven naar het verminderen van de milieu-impact positioneren het als een topkeuze voor mensen die duurzame oplossingen voor mondverzorging prioriteren. Zoals de Ecotero review benadrukt, zijn het gebruik van duurzaam geactiveerd bamboe houtskool, biologisch afbreekbare zuivere zijde en recyclebare glazen containers doorslaggevende factoren die aansluiten bij de groeiende vraag naar milieuvriendelijke tandheelkundige producten.

In vergelijking met andere floss picks, zoals die gemaakt van maïszetmeel of bamboe houtskool, bieden de Bambo Earth Natural Dental Floss Picks een uniek alternatief met hun constructie van 100% zuivere zijde. Dit onderscheidt ze op de markt voor milieuvriendelijke tandenfloss, waarbij ze consumenten aanspreken die waarde hechten aan biologische afbreekbaarheid en duurzame materialen.

Hoewel het product uitblinkt in zijn milieuvriendelijke benadering, kunnen potentiële beperkingen ontstaan voor mensen die op zoek zijn naar budgetvriendelijke opties, aangezien de milieubewuste materialen en productieprocessen kunnen resulteren in een hoger prijsniveau. Desondanks zijn de Bambo Earth Natural Dental Floss Picks de ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame oplossing voor flossen zonder concessies te doen aan de milieu-impact. Zo getuigt een klant op de website van het merk: "Klanten waarderen de kwaliteit en milieuvriendelijkheid van de producten, waarbij velen aangeven van plan te zijn opnieuw te kopen."

Kortom, de Bambo Earth Natural Dental Floss Picks onderscheiden zich als een eersteklas, milieuvriendelijke optie voor tandenfloss, met een biologisch afbreekbare en duurzame oplossing voor bewuste consumenten. Met de focus op natuurlijke materialen en minimale milieu-impact zijn deze floss picks een overtuigende keuze voor mensen die een milieubewuste floss-ervaring zoeken.

Verkrijgbaar bij:

3. Polished London Aqua XP Water

Loading ...

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.61
Functionaliteit
8.44
Gebruiksgemak
8.39

Verkrijgbaar bij:

4. The Humble Co. Natural Dental

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.37
Gebruiksgemak
8.65

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Oral-B Complete Glide Dental Floss

Loading ...

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.71
Functionaliteit
7.67
Gebruiksgemak
7.09

Verkrijgbaar bij:

6. Waterpik Ultra Cordless Water Jet

Loading ...

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.56
Functionaliteit
7.1
Gebruiksgemak
6.76

Verkrijgbaar bij:

7. Orasana WaterJet

Loading ...

Beoordeling

6.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.04
Functionaliteit
6.79
Gebruiksgemak
6.11

Verkrijgbaar bij:

8. Oral-B Water Flosser Advanced

Loading ...

Beoordeling

6.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.16
Functionaliteit
6.19
Gebruiksgemak
7.07

Verkrijgbaar bij:

9. Burst Water Flosser

Loading ...

Beoordeling

6.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.06
Functionaliteit
6.17
Gebruiksgemak
6.46

Verkrijgbaar bij:

10. Jetpik JP200 Elite Dental Power

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

6.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.57
Functionaliteit
5.73
Gebruiksgemak
6.15

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Flosapparaten. Er zijn namelijk 686 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!