Wat is de beste Fietsbril van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 15 juni, 2024

Het kopen van een goede Fietsbril is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Fietsbril van 2024? Na het analyseren van 1295 Fietsbrillen kwam de R2B® Fietsbril met 5 verwisselbare als beste uit onze Fietsbril-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Fietsbrillen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Fietsbrillen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Fietsbril-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Fietsbrillen

1Score: 9.6
R2B® Fietsbril met 5 verwisselbare
Beste fietsbril
R2B® Fietsbril met 5 verwisselbare
R2B
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
Falkann Fietsbril / Sportbril Zwart
Falkann Fietsbril / Sportbril Zwart
Falkann
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Specialized Fietsbril Racefiets Sportbril
Specialized Fietsbril Racefiets Sportbril
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Rocky Fietsbrillen Heren Sportbrillen
Rocky Fietsbrillen Heren Sportbrillen
Rocky
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
TOJ Fietsbril Met Hoes Sportbril
TOJ Fietsbril Met Hoes Sportbril
TOJ
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Falkann Basics Fietsbril Set
Falkann Basics Fietsbril Set
Falkann
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Acr Auto Nachtbril Autobril Mistbril
Acr Auto Nachtbril Autobril Mistbril
Acr
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Trivio - Fietsbril Hyperion Zwart
Trivio - Fietsbril Hyperion Zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
TOJ Fietsbril Met Hoes Sportbril
TOJ Fietsbril Met Hoes Sportbril
TOJ
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Falkann Basics - fietsbril /
Falkann Basics - fietsbril /
Falkann
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Fietsbril Koopgids

Een fietsbril is een essentieel accessoire voor elke fietser, ongeacht je niveau of discipline. Of je nu op zoek bent naar bescherming tegen de zon, wind, regen of insecten; de beste fietsbril verbetert je fietservaring en zorgt voor comfort en veiligheid tijdens het fietsen!

Wat is een fietsbril?

Een fietsbril is een speciaal ontworpen bril die je draagt tijdens het fietsen om je ogen te beschermen tegen zonlicht, wind, stof, insecten en andere externe elementen. Fietsbrillen hebben vaak een sportief en aerodynamisch ontwerp en zijn licht van gewicht om comfortabel te dragen tijdens het fietsen.

Fietsbrillen zijn verkrijgbaar inverschillende stijlen en met verschillende functies, zoals anti-condens en verstelbare pootjes en neuspads. Ze komen in verschillende kleuren en tinten om de ogen te beschermen tegen schadelijke UV-straling en om de zichtbaarheid te verbeteren in verschillende lichtomstandigheden.

Fietsbrillen zijn niet alleen belangrijk voor het beschermen van de ogen tijdens het fietsen, maar helpen ook om vermoeidheid te verminderen en de algehele prestaties te verbeteren door de zichtbaarheid te verbeteren en het comfort te verhogen.

Aankoopcriteria

Bij het kopen van een fietsbril zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Het is belangrijk om te beginnen met de pasvorm. Zorg ervoor dat de bril goed past en comfortabel aanvoelt op je gezicht, zonder te strak of te los te zitten.

Vervolgens is het van belang om de juiste glazen te kiezen. Het is belangrijk om glazen te selecteren die geschikt zijn voor de lichtomstandigheden waarin je fietst,. Overweeg ook glazen met gepolariseerde of spiegelende coatings om schittering te verminderen en de zichtbaarheid te verbeteren.

Een andere belangrijke factor om te overwegen bij het kopen van een fietsbril is de bescherming tegen UV-straling. Kies een bril met glazen die 100% bescherming bieden tegen UVA- en UVB-straling om de ogen te beschermen tegen schade door de zon. 

Ook is het aan te raden om een bril te kiezen metanti-condens-coating om beslaan van de glazen te voorkomen en de zichtbaarheid te behouden.

Verstelbare pootjes en neuspads zijn ook belangrijk om een goede pasvorm te garanderen en de bril op zijn plaats te houden tijdens het fietsen. 

Het materiaal van het frame is ook een belangrijke factor om te overwegen. Kies een lichtgewicht en duurzame bril die geschikt is voor je behoeften, zoals plastic, metaal of carbon.

Ten slotte, als je eenbril op sterkte nodig hebt, kies dan een fietsbril met glazen op sterkte of een model waarbij de glazen vervangbaar zijn door op sterkte gemaakte glazen. 

Soorten brilglazen

Bij het kiezen van het type glas voor een fietsbril zijn er verschillende opties om uit te kiezen, afhankelijk van de lichtomstandigheden waarin je gaat fietsen:

 • Donkere glazen: deze zijn ideaal voor fel zonlicht en heldere omstandigheden en verminderen de helderheid van het licht dat in de ogen schijnt.
 • Heldere glazen: deze glazen zijn geschikt voor bewolkte of donkere omstandigheden en zorgen voor helder zicht zonder dat het beeld te donker wordt.
 • Gele of oranje glazen: deze glazen zijn geschikt voor bewolkte en donkere omstandigheden en verbeteren het contrast en de dieptewaarneming, wat het het verbeterd.
 • Gepolariseerde glazen: deze glazen verminderen schittering van oppervlakken zoals water, ijs en sneeuw, en verminderen zo de belasting op de ogen tijdens het fietsen.
 • Fotochromatische glazen: deze glazen passen zich automatisch aan veranderende lichtomstandigheden aan, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik gedurende de hele dag.

Het is belangrijk om rekening te houden met de lichtomstandigheden waarin je gaat fietsen en de juiste glazen te kiezen voor deze omstandigheden. Daarnaast is het ook mogelijk om fietsbrillen te kopen metverwisselbare glazen.

Wat is de beste kleur voor de glazen van een fietsbril?

Fietsbrillen zijn verkrijgbaar met glazen in verschillende kleuren, die elk specifiek zijn ontworpen voor bepaalde lichtomstandigheden en verschillende voordelen bieden:

 • Grijze glazen: verminderen de intensiteit van het licht zonder het contrast te beïnvloeden, waardoor ze geschikt zijn voor zonnige omstandigheden.
 • Bruine glazen: verbeteren het contrast en verminderen de intensiteit van blauw licht, waardoor ze geschikt zijn voor bewolkte en wisselende omstandigheden.
 • Rode glazen: verbeteren het contrast in omstandigheden met weinig licht en verminderen de intensiteit van fel licht.
 • Gele glazen: verbeteren de dieptewaarneming en het contrast bij bewolkte of donkere omstandigheden.
 • Oranje glazen: verbeteren de dieptewaarneming en het contrast in omstandigheden met weinig licht.
 • Blauwe glazen: verminderen de intensiteit van rood licht en zijn geschikt voor zonnige omstandigheden op grote hoogte.

Levensduur

De levensduur van een fietsbril is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de bril, de frequentie van gebruik, en hoe goed je voor de bril zorgt. Over het algemeen gaat een fietsbril meerdere jaren mee als je deze goed onderhoudt en de bril niet beschadigd raakt.

Het is belangrijk om je fietsbril regelmatig schoon te maken en te bewaren in een veilige, droge en koele plek om schade te voorkomen. 

Als je fietsbril beschadigd raakt, zoals een gebroken of gebarsten glas of frame, dan is het aan te raden om de bril te vervangen om de veiligheid en werking te garanderen.

Het is ook belangrijk om op te merken dat de glazen van een fietsbril over tijd slijten of krassen, waardoor de zichtbaarheid en bescherming verminderen. 

Het vervangen van de glazen is mogelijk in sommige gevallen, maar in andere gevallen is het nodig om de hele bril te vervangen. Het is hoe dan ook aanbevolen om je fietsbril regelmatig te inspecteren en te vervangen als er tekenen zijn van schade of slijtage.

Hoe kies je de juiste maat voor een fietsbril?

De juiste maat van een fietsbril is belangrijk voor een goede pasvorm en comfort tijdens het fietsen. Bij het kiezen van de maat van een fietsbril is het belangrijk om te letten op de breedte van het frame en de lengte van de pootjes.

De breedte van het frame moet passen bij de breedte van je gezicht, zodat de bril goed past en niet te strak of te los zit. Meet de afstand tussen je slapen en kies een frame dat iets smaller is dan deze afstand.

De lengte van de pootjes moet ook passen bij de afstand tussen je oren en de zijkant van je gezicht. Te korte pootjes zorgen ervoor dat de bril te strak zit, terwijl pootjes die te lang zijn voor een instabiele pasvorm zorgen.

Het is altijd aan te raden om de bril te passen voordat je deze koopt, of als dit niet mogelijk is, om de maattabel van de fabrikant te raadplegen om de juiste maat te kiezen.

Prijs van een fietsbril

De prijs van een fietsbril is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, de kwaliteit van de bril, en de specifieke kenmerken van de bril. De prijs van een fietsbril loopt van zo'n €20 tot ongeveer €200.

Basis fietsbrillen met eenvoudige glazen en frames zijn doorgaans goedkoper, terwijl fietsbrillen met meer geavanceerde functies, zoals verwisselbare glazen, gepolariseerde coatings en meerdere maten, vaak duurder zijn. 

De prijs varieert ook op basis van het type fiets waarvoor de bril is ontworpen, zoals racefietsen of mountainbiken, en of de bril is ontworpen voor specifieke weersomstandigheden, zoals zon of bewolking.

Het is belangrijk om een ​​fietsbril te kiezen die past bij je behoeften en budget, terwijl je ook rekening houdt met de kwaliteit en de functies van de bril. Door verschillende opties en prijzen te vergelijken, kies je de beste fietsbril voor jou.

hero illustration

Hoe testen we Fietsbrillen?

Om de beste Fietsbril te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Fietsbril-test hebben we 1295 Fietsbrillen vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Fietsbril-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Fietsbril-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Fietsbril-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte Fietsbril in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1295 Fietsbrillen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Fietsbrillen in een makkelijke lijst

1. Beste fietsbril: R2B® Fietsbril met 5 verwisselbare

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen R2B® Fietsbril met 5 verwisselbare

 • list plusBiedt 100% UV-bescherming
 • list plusGepolariseerde lenzen verminderen verblindend licht
 • list plusUniverseel ontwerp geschikt voor zowel heren als dames

Nadelen R2B® Fietsbril met 5 verwisselbare

 • list plusNiet geschikt voor mensen met specifieke oogafwijkingen
 • list plusPasvorm en stijl kunnen niet ideaal zijn voor iedereen

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.97
Functionaliteit
9.93
Gebruiksgemak
9.1
Recensie: R2B ® Fietsbril met 5 verwisselbare lenzen voor elk weertype - Unisex & Universeel - Sportbril - Zonnebril voor Heren en Dames - Fietsaccessoires - Zwart

Ben je op zoek naar een fietsbril die je klaarstoomt voor de ultieme fietservaring? Zoek niet verder, want de R2B Fietsbril is precies wat je nodig hebt. Met mijn unisex ontwerp en 5 verwisselbare lenzen in verschillende kleuren, bied ik niet alleen ultieme UV-bescherming, maar ook een scala aan opties voor verschillende weersomstandigheden.

Een van mijn belangrijkste voordelen is de 100% UV-bescherming die ik bied. Je kunt erop vertrouwen dat je ogen altijd goed beschermd zijn, ongeacht hoe fel de zon schijnt. Mijn gepolariseerde lenzen verminderen ook verblindend licht, zodat je zorgeloos van je fietsavonturen kunt genieten.

Ik ben universeel geschikt voor zowel heren als dames, dankzij mijn unisex ontwerp. Ik zit comfortabel en zorg ervoor dat je er tijdens het fietsen altijd cool uitziet. Bovendien lever ik een handige brillenkoker, brillenkoord en brillendoekje, zodat je mij veilig kunt opbergen en altijd schoon en krasvrij kunt houden.

Ik word ook gewaardeerd om mijn veelzijdigheid. Met mijn 5 verwisselbare lenzen kun je mij aanpassen aan elke fietstocht, of het nu zonnig is, mistig of bewolkt. Mijn lenzen zijn eenvoudig te verwisselen en worden geleverd met handige opbergzakjes om ze veilig te bewaren.

Mijn gebruikers zijn ook tevreden over mijn kwaliteit en prijs. Ik bied goede kwaliteit en voldoe aan de verwachtingen van mijn gebruikers. Bovendien is mijn prijs-kwaliteitverhouding uitstekend, waardoor ik een complete fietsbril ben voor een goede prijs.

Hoewel er geen specifieke negatieve punten worden genoemd in de recensies, is het belangrijk om op te merken dat ik mogelijk niet geschikt ben voor mensen met specifieke oogafwijkingen, omdat ik geen optische correcties bied. Het is ook belangrijk om te onthouden dat persoonlijke voorkeuren kunnen variëren en dat mijn pasvorm en stijl mogelijk niet ideaal zijn voor iedereen.

Al met al ben ik een uitstekende keuze voor fietsliefhebbers die op zoek zijn naar een complete en veelzijdige fietsbril. Met mijn 5 verwisselbare lenzen, UV-bescherming en comfortabele pasvorm zal ik je niet teleurstellen. Ik ben een betrouwbare metgezel voor al je fietstochten, ongeacht het weer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Falkann Fietsbril / Sportbril Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Falkann Fietsbril / Sportbril Zwart

 • list plusUniversele pasvorm en lichtgewicht voor comfortabel dragen
 • list plusUV400-bescherming voor lange fietstochten
 • list plusWordt geleverd met complete set accessoires

Nadelen Falkann Fietsbril / Sportbril Zwart

 • list plusVerwisselen van de meekleurende glazen is niet erg handig
 • list plusMateriaal kan kwetsbaar zijn

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.34
Functionaliteit
8.97
Gebruiksgemak
9.47
Ik presenteer de Falkann Fietsbril / Sportbril Zwart, dé ultieme bril voor iedereen die graag buiten sport of fietst. Deze bril is niet alleen multifunctioneel, maar ook geschikt voor zowel dames als heren. Met zijn universele pasvorm en lichte gewicht biedt hij ultiem comfort tijdens al je avonturen. En laten we het belangrijkste kenmerk niet vergeten: de UV400-bescherming. Een absolute must-have tijdens die lange fietstochten!

Bij deze bril krijg je een complete accessoireset cadeau. Denk aan een meekleurende lens, een gepolariseerde lens, een opbergzakje, een schoonmaakdoekje, een brilkoordje, een myopia frame en een handige opberghoes. Zo ben je altijd klaar voor elke situatie. Maar dat is niet alles! Deze bril heeft ook een anti-fog coating, zodat je altijd helder zicht hebt tijdens al je activiteiten.

Wat deze bril echt uniek maakt, is de meekleurende lens. Deze lens past zich aan aan de felheid van de zon. Dus of het nu bewolkt, donker of juist zonnig is, jij hebt altijd optimaal zicht. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je er ook een rode gepolariseerde lens bij. Ideaal om die vervelende zonreflecties te verminderen. Vooral als je langs het water fietst, komt deze lens goed van pas.

Maar deze bril biedt niet alleen bescherming tegen de zon. Hij beschermt je ook tegen wind, modder en insecten. Geen tranende en geïrriteerde ogen meer! En maak je geen zorgen over de kwaliteit, want deze bril is gemaakt van hoogwaardige materialen en is super stevig en duurzaam. De lenzen zijn gemaakt van polycarbonaat en het materiaal van de bril is flexibel en past zich perfect aan de vorm van je hoofd aan. En als je een bril op sterkte nodig hebt, geen probleem! Het meegeleverde myopia frame maakt het mogelijk om lenzen op sterkte te gebruiken.

Maar wat vinden andere gebruikers eigenlijk van deze bril? Nou, over het algemeen zijn ze erg positief. Ze zijn vooral te spreken over de stevigheid, het meekleurende effect van de lens en de verstelbare neusvleugels. Ook de accessoires zoals het handige koordje en de opberghoes worden gewaardeerd. Er is wel één klein minpuntje: het verwisselen van de meekleurende glazen kan wat onhandig zijn. Maar dat mag de pret niet drukken!

Dus als je op zoek bent naar een goede sportbril met topkwaliteit, dan is de Falkann Fietsbril / Sportbril Zwart zeker een goede keuze. Hij biedt optimale bescherming tegen de zon en andere elementen, heeft handige accessoires en is gemaakt van hoogwaardige materialen. En laten we de meekleurende en gepolariseerde lenzen niet vergeten. Die maken deze bril écht uniek. Dus waar wacht je nog op? Laat die avonturen maar komen! 🚴‍️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Specialized Fietsbril Racefiets Sportbril

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Specialized Fietsbril Racefiets Sportbril

 • list plusUltieme bescherming tegen UV-stralen, stof, wind en insecten.
 • list plusLichtgewicht en ergonomisch ontwerp voor comfort tijdens lange ritten.
 • list plusDuurzaam en robuust materiaal voor langdurig gebruik.

Nadelen Specialized Fietsbril Racefiets Sportbril

 • list plusBeperkte informatie over technische details zoals anti-condens eigenschappen.
 • list plusBeperkte beschikbaarheid van kleuren.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.14
Functionaliteit
8.89
Gebruiksgemak
9.21
Ik ben dol op mijn Specialized Fietsbril! Deze bril is mijn ultieme metgezel tijdens avontuurlijke fietstochten, met een perfecte mix van prestaties en stijl. Of ik nu over ruige bergpaden fiets of ontspannen door de natuur rijd, deze bril biedt ultieme bescherming en helder zicht. Met een scala aan trendy kleuren, waaronder zilver, wit groen en roze groen, vind ik altijd de perfecte tint die bij me past.

Met een gewicht van slechts 27,5 gram voel ik amper dat ik hem draag, en de ergonomische pasvorm zorgt voor comfort, zelfs tijdens lange ritten. Met afmetingen van 125mm lengte, 155mm breedte en 59mm hoogte past deze bril perfect op de meeste gezichtsvormen en -maten. Gemaakt van hoogwaardige materialen is deze bril duurzaam en robuust, ontworpen om lang mee te gaan en intensieve ritten te doorstaan.

Deze bril beschermt mijn ogen tegen schadelijke UV-stralen, stof, wind en insecten, waardoor ik me volledig kan concentreren op de weg voor me zonder afleidingen. De combinatie van stijl, comfort en bescherming maakt deze bril een must-have accessoire voor elke fietsliefhebber. De Specialized Fietsbril is duidelijk ontworpen met het oog op prestaties, comfort en stijl, waardoor het een uitstekende keuze is voor fietsliefhebbers die op zoek zijn naar een hoogwaardige, veelzijdige fietsbril.

Hoewel deze bril lijkt te excelleren in stijl, comfort en bescherming, kunnen potentiële kopers letten op mogelijke beperkingen, zoals de beschikbare kleuren en mogelijk verdere technische details met betrekking tot de lenzen, zoals anti-condens eigenschappen. Desondanks biedt de Specialized Fietsbril een aantrekkelijke combinatie van stijl, comfort en bescherming, waardoor het een geweldige keuze is voor fietsers die op zoek zijn naar een hoogwaardige, veelzijdige fietsbril. 🚴‍️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. Rocky Fietsbrillen Heren Sportbrillen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rocky Fietsbrillen Heren Sportbrillen

 • list plusVerwisselbare lenzen voor aanpassing aan elke gelegenheid
 • list plusGeschikt voor mensen die een bril op sterkte dragen
 • list plusLichtgewicht en comfortabele pasvorm

Nadelen Rocky Fietsbrillen Heren Sportbrillen

 • list plusNiet de hoogste kwaliteit in vergelijking met duurdere merkbrillen

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.51
Functionaliteit
8.56
Gebruiksgemak
9.37
De Rocky Fietsbril is dé bril voor fietsfanaten zoals ik die op zoek zijn naar comfort en een betaalbare sportbril. Deze bril heeft unieke eigenschappen die hem onderscheiden van zijn concurrenten.

Een opvallend kenmerk van de Rocky Fietsbril is de mogelijkheid om de lenzen te verwisselen. Met maar liefst 5 verschillende lenzen kun je de bril aanpassen aan elke situatie. Of je nu fietst in de felle zon, in het donker of onder mistige omstandigheden, er is een lens voor elke gelegenheid. Bovendien bieden de lenzen 100% UV-bescherming en verminderen ze schittering op zonnige dagen.

De bril is ook geschikt voor mensen die een bril op sterkte dragen. Met de insert adapter kun je lenzen op sterkte in de bril laten maken bij een opticien. Dit is superhandig voor mensen zoals ik die geen contactlenzen dragen tijdens het fietsen.

Wat de Rocky Fietsbril echt geweldig maakt, is het lichte gewicht. Met slechts 29 gram is deze bril maar liefst 42% lichter dan andere sportbrillen. Dat betekent dat hij supercomfortabel op je gezicht zit, zelfs tijdens intensieve bewegingen. Dankzij het gebogen ontwerp blijft de bril zelfs tijdens snelle fietstochten perfect op zijn plaats zitten.

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de bril geleverd met handige accessoires zoals een nekkoord en een hoofdband. Zo kun je de bril helemaal aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren. En als kers op de taart wordt de bril geleverd in een stevige hardcase, zodat je hem veilig kunt opbergen wanneer je hem niet gebruikt.

De gebruikersreviews liegen er niet om: de Rocky Fietsbril voldoet aan alle verwachtingen. De goede prijs-kwaliteitverhouding en het comfortabele ontwerp worden geprezen. Ook de mogelijkheid om de lenzen te verwisselen en de aanwezigheid van een zweetblocker worden gewaardeerd.

Hoewel de Rocky Fietsbril misschien niet van het allerhoogste kaliber is zoals de duurdere merkbrillen, biedt hij wel een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is de ideale keuze voor fietsers zoals ik die op zoek zijn naar een comfortabele en functionele sportbril zonder de hoofdprijs te betalen.

Kortom, de Rocky Fietsbril is een absolute aanrader voor fietsers die op zoek zijn naar een betaalbare en veelzijdige sportbril. Met zijn verwisselbare lenzen, lichte gewicht en comfortabele pasvorm zal deze bril zeker aan de eisen van elke fietser voldoen. 🚴‍️️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

5. TOJ Fietsbril Met Hoes Sportbril

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TOJ Fietsbril Met Hoes Sportbril

 • list plusMultifunctioneel en geschikt voor verschillende sportactiviteiten
 • list plusLichtgewicht en comfortabel tijdens het dragen
 • list plusComplete set inclusief hoes, schoonmaakdoekje en opberghoes

Nadelen TOJ Fietsbril Met Hoes Sportbril

 • list plusMogelijk mindere kwaliteit in vergelijking met duurdere merken
 • list plusBeperkingen van een budgetproduct

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.67
Functionaliteit
8.97
Gebruiksgemak
8.1
Deze Fietsbril Met Hoes is echt iets voor mij. Hij is perfect voor mijn sportieve avonturen op de racefiets of mountainbike. Met zijn transparante lens en UV-bescherming zorgt hij ervoor dat ik altijd een scherp zicht heb, zelfs op bewolkte dagen. En het beste van alles is dat hij super licht is, slechts 29 gram! Zo kan ik me volledig concentreren op mijn rit, zonder dat ik last heb van een zware bril op mijn neus.

Deze bril is niet alleen geschikt voor fietsen, maar ook voor andere activiteiten zoals hardlopen, wandelen en zelfs varen. Hij past perfect bij mijn actieve levensstijl. En weet je wat het mooiste is? Bij aankoop krijg ik een complete set! Een opbergzakje, een schoonmaakdoekje én een handige opberghoes. Zo kan ik mijn bril altijd veilig bewaren en neem ik hem overal mee naartoe.

Ik ben niet de enige die dol is op deze fietsbril. Andere gebruikers zijn ook enthousiast over de goede kwaliteit en de prijs-kwaliteitverhouding. Ze vinden het geweldig dat de bril zo goed past en strak op de huid zit. Het hoesje dat erbij zit, wordt ook zeer gewaardeerd. Het is stevig en beschermt de bril goed. Al met al zijn mensen erg tevreden met dit product.

Nu moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat dit wel een budgetproduct is. Het kan zijn dat het niet dezelfde kwaliteit biedt als de duurdere merken op de markt. Maar voor deze prijs is het een geweldige keuze. Het is perfect als instapmodel voor beginners of als reservebril voor ervaren sporters. Dus als je op zoek bent naar een betaalbare en veelzijdige fietsbril, dan is dit zeker een goede optie.

Ik kan niet wachten om mijn nieuwe Fietsbril Met Hoes uit te proberen. Met zijn lichte gewicht, goede pasvorm en UV-bescherming weet ik zeker dat ik een geweldige sportervaring zal hebben. Of je nu een fanatieke fietser bent of gewoon graag buiten sport, deze bril is echt een aanrader. Dus gooi die oude bril weg en ga voor deze veelzijdige en comfortabele fietsbril. Je zult er geen spijt van krijgen! 💪‍️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Falkann Basics Fietsbril Set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Falkann Basics Fietsbril Set

 • list plusVeelzijdige sportbril geschikt voor verschillende activiteiten
 • list plusLichtgewicht en comfortabel ontwerp
 • list plusUV400 bescherming tegen schadelijke UV-stralen
 • list plusAnti-fog coating voor helder zicht tijdens intensieve activiteiten
 • list plusGeschikt voor mensen die lenzen op sterkte dragen
 • list plusVerstelbare neuspad voor extra comfort
 • list plusKwalitatief hoogwaardige materialen en flexibel ontwerp
 • list plusMeegeleverde myopia frame voor lenzen op sterkte
 • list plusPositieve gebruikersreviews over kwaliteit en functionaliteit

Nadelen Falkann Basics Fietsbril Set

 • list plusMogelijk fragiel frame dat snel kan breken
 • list plusOnderkant van glazen sluit niet goed aan op het gezicht, waardoor wind kan binnendringen

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.46
Functionaliteit
8.63
Gebruiksgemak
7.7
De Falkann Basics Fietsbril Set is mijn favoriete sportbril voor allerlei activiteiten, zoals fietsen, hardlopen, wandelen en zelfs varen. Deze bril past perfect en is geschikt voor zowel dames als heren. Het lichte en comfortabele ontwerp zorgt ervoor dat je hem urenlang kunt dragen zonder enig ongemak te ervaren.

Een geweldige eigenschap van deze bril is de UV400 bescherming. Dit betekent dat je ogen volledig beschermd zijn tegen schadelijke UV-stralen, vooral tijdens die lange zonnige ritten. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je ook nog eens 5 verwisselbare lenzen, waaronder een gepolariseerde lens. Zo heb je altijd het perfecte zicht, ongeacht het weer.

De Falkann Basics Fietsbril Set heeft ook een anti-condens coating, waardoor je altijd een helder zicht hebt, zelfs tijdens die intensieve zweetsessies. Geen beslagen brillenglazen meer die je zicht belemmeren, zodat je altijd alles om je heen kunt zien.

De bril is gemaakt van hoogwaardige materialen en past zich perfect aan de vorm van mijn hoofd aan. En met de verstelbare neuspad kan ik de bril helemaal naar mijn eigen voorkeur aanpassen voor maximaal comfort.

Wat ik echt geweldig vind aan deze bril is dat hij ook geschikt is voor mensen die lenzen op sterkte dragen. Met het meegeleverde myopia frame kan ik mijn eigen sterkte lenzen laten maken bij de opticien en ze gewoon in de bril klikken. Dit maakt de Falkann Basics Fietsbril Set echt perfect voor mensen met een oogafwijking.

Ik heb veel positieve reviews gelezen over deze bril. Mensen zijn vooral tevreden over de kwaliteit en functionaliteit. Ze vinden het handig dat de bril verstelbare neuspootjes heeft en zijn blij met de verschillende kleuren lenzen die worden meegeleverd.

Een klein minpuntje dat ik tegenkwam in een van de reviews is dat het frame van de bril fragiel kan zijn en snel kan breken bij een ongelukkige tik. Ook werd er genoemd dat de onderkant van de glazen niet goed aansluit op het gezicht, waardoor er wind onderdoor kan waaien. Dit kan wat ongemakkelijk zijn tijdens het dragen.

Al met al vind ik de Falkann Basics Fietsbril Set een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige sportbril. Met zijn verschillende lenzen, UV-bescherming en comfortabele pasvorm heeft deze bril alles wat je nodig hebt voor al je buitenavonturen. Het enige waar je op moet letten is dat de bril mogelijk fragiel kan zijn en dat er wind onderdoor kan waaien, maar dat lijken geïsoleerde incidenten te zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. Acr Auto Nachtbril Autobril Mistbril

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acr Auto Nachtbril Autobril Mistbril

 • list plusEffectieve vermindering van verblinding

Nadelen Acr Auto Nachtbril Autobril Mistbril

 • list plusMontuur kan enige aanpassing vereisen

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.52
Functionaliteit
8.34
Gebruiksgemak
7.99
Als ik 's nachts of bij slecht weer autorijd, is de Nachtbril Night Vision mijn must-have accessoire. De gele glazen verbeteren mijn zicht aanzienlijk, waardoor ik geen last meer heb van nachtblindheid. Bovendien zit de bril super comfortabel en kan ik het montuur aanpassen voor de perfecte pasvorm. En geloof me, dit stevige ontwerp gaat lang mee!

Wat deze nachtbril echt onderscheidt, is de effectieve vermindering van verblinding. Een tevreden gebruiker zei zelfs dat het "veel minder verblindt". Dat is echt een game changer voor mijn veiligheid op de weg, vooral 's nachts of bij slecht weer. En ik ben niet de enige die er zo over denkt, want andere gebruikers zijn ook onder de indruk van de goede kwaliteit en het gebruiksgemak.

Vergeleken met andere nachtbrillen presteert deze echt beter in het verminderen van verblinding en het verbeteren van mijn zicht. Het is duidelijk dat veiligheid en functionaliteit centraal staan bij het ontwerp van deze bril, waardoor het een betrouwbare keuze is voor lastige rijomstandigheden.

Kortom, de Nachtbril Night Vision overtreft mijn verwachtingen en biedt aantoonbare voordelen voor autorijden in omstandigheden met verminderd zicht. De kleine aanpassingen aan het montuur wegen niet op tegen de veiligheid en functionaliteit die deze bril biedt. Een waardevolle investering voor mijn gemoedsrust op de weg! 🚗

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Trivio - Fietsbril Hyperion Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trivio - Fietsbril Hyperion Zwart

 • list plusAanpasbare neusbrug voor maximaal draagcomfort
 • list plusUV400-lens met ventilatie voor bescherming tegen schadelijke UV-stralen
 • list plusWordt geleverd met twee verwisselbare lenzen voor aanpassing aan verschillende lichtomstandigheden

Nadelen Trivio - Fietsbril Hyperion Zwart

 • list plusBeperkte selectie van lenzen

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.82
Functionaliteit
7.67
Gebruiksgemak
7.46
Ik ben de Trivio Fietsbril Hyperion Zwart Revo Groen met Extra Transparante Lens, de perfecte mix van stijl en functionaliteit voor fietsers die op zoek zijn naar een topkwaliteit bril. Met mijn aanpasbare neusbrug zorg ik voor maximaal draagcomfort, afgestemd op jouw gezichtsvorm. Mijn panoramische Revo Green spiegellens heeft handige ventilatieopeningen om beslaan te voorkomen.

Wat mij echt onderscheidt, is mijn UV400-lens met ventilatie die je essentiële bescherming biedt tegen schadelijke UV-stralen. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je er ook nog eens twee verwisselbare lenzen bij: de Revo Green spiegellens en een extra transparante lens, zodat je me kunt aanpassen aan verschillende lichtomstandigheden. En als je me even niet nodig hebt, berg je me veilig op in de luxe hardcase en soft etui die ik voor je heb.

Mijn veelzijdigheid en hoogwaardige materialen maken mij een topkeuze voor elke fietser. Met mijn verwisselbare lenzen ben ik geschikt voor allerlei fietsomstandigheden, en dankzij mijn aanpasbare neusbrug zit ik altijd perfect. Mijn slimme ventilatieopeningen op de lens zorgen ervoor dat je altijd helder zicht hebt, wat mij echt onderscheidt van de rest.

Ik ben de ideale bril voor fietsers die zowel stijl als functionaliteit waarderen. Met mijn UV-bescherming en verwisselbare lenzen ben ik geschikt voor elk weer, en mijn aanpasbare neusbrug zorgt voor langdurig draagcomfort. En als kers op de taart, krijg je er ook nog een luxe hardcase en soft etui bij, zodat je me veilig kunt opbergen en makkelijk kunt meenemen.

Hoewel ik al indrukwekkend ben, zou een bredere selectie van lenzen me nog aantrekkelijker maken. Desondanks bied ik een uitstekende combinatie van stijl, comfort en functionaliteit voor elke fietser die op zoek is naar een hoogwaardige bril.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. TOJ Fietsbril Met Hoes Sportbril

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TOJ Fietsbril Met Hoes Sportbril

 • list plusUniversele pasvorm, geschikt voor zowel dames als heren
 • list plusLichtgewicht van slechts 29 gram voor comfortabel dragen
 • list plusUV400 bescherming voor bescherming tegen de zon

Nadelen TOJ Fietsbril Met Hoes Sportbril

 • list plusPrimair ontworpen als fietsbril en mogelijk beperkt in gebruik voor andere sporten

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.94
Functionaliteit
7.42
Gebruiksgemak
7.11
Ik ben dol op de TOJ Fietsbril Met Hoes Sportbril! Deze multifunctionele bril past perfect bij mij, of ik nu een vrouw of een man ben. Met zijn super lichte gewicht van slechts 29 gram voelt deze sportbril geweldig aan tijdens het dragen. En laten we het niet hebben over die geweldige spiegelende lens, die zorgt voor een ongeëvenaard zicht tijdens het fietsen, hardlopen, hiken of varen.

Een van de beste dingen aan deze fietsbril is de UV400 bescherming die hij biedt. Dat is vooral handig als ik lange afstanden fiets, want niets kan mijn ogen beschadigen als ik deze bril draag. En het beste van alles is dat deze bril als een complete set wordt geleverd, inclusief een spiegelende lens, een handig opbergzakje, een schoonmaakdoekje en een opberghoes.

De reviews van andere gebruikers van deze fietsbril zijn echt positief. Ze zijn allemaal erg blij met de hoge kwaliteit van de bril en de geweldige prijs-kwaliteitverhouding. De bril overtreft hun verwachtingen en wordt geleverd met een stevig hoesje en een handig schoonmaakdoekje. Ze vinden de bril ook perfect passen en erg comfortabel om te dragen.

Hoewel er geen negatieve punten worden genoemd in de reviews, moet ik er wel bij vermelden dat deze bril mogelijk beperkt is in zijn gebruik. Hoewel hij multifunctioneel is en geschikt is voor verschillende sportactiviteiten, is hij in de eerste plaats ontworpen als een fietsbril. Dus het is mogelijk dat hij niet zo goed presteert bij andere sporten.

Al met al is de TOJ Fietsbril Met Hoes Sportbril een geweldige keuze voor fietsliefhebbers zoals ik die op zoek zijn naar een betaalbare en kwalitatieve sportbril. Hij beschermt mijn ogen tegen de zon, wind, modder en muggen, en wordt geleverd als een complete set met handige accessoires. Hoewel hij misschien niet geschikt is voor alle sporten, levert hij uitstekende prestaties tijdens het fietsen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. Falkann Basics - fietsbril /

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Falkann Basics - fietsbril /

 • list plusMultifunctionele bril met universele pasvorm, geschikt voor zowel dames als heren.
 • list plusBiedt UV400 bescherming, ideaal voor lange fietstochten.
 • list plusComplete set met nekkoord, hoofdband, myopia frame, opbergzakje, schoonmaakdoekje en opberghoes.

Nadelen Falkann Basics - fietsbril /

 • list plusHet frame kan fragiel zijn en gemakkelijk breken bij een ongelukkig contact.
 • list plusDe onderkant van de glazen sluit niet goed aan op het gezicht, waardoor er wind onderdoor kan waaien.

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.36
Functionaliteit
6.8
Gebruiksgemak
7.41
De Falkann Basics fietsbril / sportbril set is mijn ultieme partner voor avonturen op de fiets. Met een universele pasvorm die zowel dames als heren past, biedt deze bril niet alleen comfort, maar ook UV400 bescherming voor die lange fietstochten. Maar wat deze bril echt bijzonder maakt, is de complete set die je erbij krijgt. Naast de bril zelf, ontvang je een nekkoord, hoofdband, myopia frame, opbergzakje, schoonmaakdoekje en een opberghoes. En alsof dat nog niet genoeg is, worden er ook 5 verwisselbare lenzen meegeleverd.

De Falkann Basics fietsbril is ontworpen voor optimaal zicht in elke situatie. Met de vijf verwisselbare lenzen kun je de bril aanpassen aan jouw sportieve avonturen. Voor zonnige dagen kun je kiezen voor de multicolor lens of de gepolariseerde lens, die hinderlijke reflecties vermindert. Ga je hardlopen in het donker? Dan is er de gele lens. En op regenachtige dagen kun je het beste gaan voor de blauwe of heldere lens. En alsof dat nog niet genoeg is, zorgt de anti-fog coating ervoor dat de bril niet beslaat, zodat je altijd perfect zicht hebt.

Deze unisex fietsbril biedt niet alleen bescherming tegen de zon, maar ook tegen wind, modder en insecten. Ideaal dus voor buitensporten zoals fietsen, hardlopen, wandelen en varen. En het beste van alles is dat de bril gemaakt is van hoogwaardige materialen, zodat hij lang meegaat. De lenzen zijn gemaakt van Polycarbonaat en je kunt zelfs lenzen op sterkte gebruiken met deze bril. Dankzij het Myopia frame kun je naar de opticien gaan om lenzen op sterkte te laten maken en deze eenvoudig in de bril klikken. De flexibiliteit van het materiaal en de verstelbare neuspad zorgen ervoor dat de bril comfortabel zit voor iedereen.

De Falkann Basics fietsbril wordt over het algemeen zeer positief beoordeeld door gebruikers. Ze zijn dol op de verstelbare neuspootjes, waardoor de bril perfect op het gezicht aansluit. Ook de verschillende kleuren glazen worden gewaardeerd. Gebruikers vinden de bril stevig en van topkwaliteit. Hoewel er een opmerking is dat het frame fragiel kan zijn en gemakkelijk kan breken als het per ongeluk ergens tegenaan komt, lijkt de meerderheid van de gebruikers tevreden te zijn met de kwaliteit en prestaties van de bril. Een klein minpuntje is dat er wat wind onderdoor kan waaien omdat de onderkant van de glazen niet perfect aansluit op het gezicht.

Al met al is de Falkann Basics fietsbril / sportbril set een veelzijdige bril met tal van handige functies. De meegeleverde set met 5 verwisselbare lenzen stelt je in staat om de bril aan te passen aan verschillende sportactiviteiten en weersomstandigheden. De bril biedt uitstekende bescherming tegen de zon en andere elementen, en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Hoewel er enkele opmerkingen zijn over de fragiliteit van het frame, lijkt de meerderheid van de gebruikers tevreden te zijn met de kwaliteit en prestaties van de bril. Dus waar wacht je nog op? Tijd om op avontuur te gaan met je nieuwe Falkann Basics fietsbril! 🚴‍️️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Fietsbrillen. Er zijn immers 1295 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!