Wat is de beste fietsbril van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het kopen van een goede fietsbril is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste fietsbril van 2023? Na het analyseren van 2284 fietsbrillen kwam de Falkann Basics Fietsbril Set zwart als beste uit onze fietsbril-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de fietsbrillen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 fietsbrillen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige fietsbril-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste fietsbrillen

1Score: 9.8
Falkann Basics Fietsbril Set zwart
Falkann Basics Fietsbril Set zwart
Falkann
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
R2B® Fietsbril met 5 verwisselbare zwart
R2B® Fietsbril met 5 verwisselbare zwart
R2B
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
FIETSOUTFIT® Photochromic gepolariseerde fietsbril voor zwart | transparant
Beste Fietsbril voor wielrenners
FIETSOUTFIT® Photochromic gepolariseerde fietsbril voor zwart | tra...
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Falkann Air - fietsbril / zwart/grijs
Falkann Air - fietsbril / zwart/grijs
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Rocky Fietsbrillen Heren Sportbrillen zwart
Rocky Fietsbrillen Heren Sportbrillen zwart
Rocky
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
TOJ Fietsbril Met Hoes Sportbril zwart , transparante lens
TOJ Fietsbril Met Hoes Sportbril zwart , transparante lens
TOJ
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Garpex® Fietsbril Sportbril Polaroid Zonnebril zwart | groen
Garpex® Fietsbril Sportbril Polaroid Zonnebril zwart | groen
Garpex®
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Falkann Horizon Fietsbril / Sportbril blauw | gepolariseerd
Falkann Horizon Fietsbril / Sportbril blauw | gepolariseerd
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Falkann Fietsbril / Sportbril Rood zwart/rood
Falkann Fietsbril / Sportbril Rood zwart/rood
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Fietsbril Sportbril Voor Heren en zwart
Beste Fietsbril voor fietsforenzen
Fietsbril Sportbril Voor Heren en zwart
FitBoostR
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Fietsbril Koopgids

Een fietsbril is een essentieel accessoire voor elke fietser, ongeacht je niveau of discipline. Of je nu op zoek bent naar bescherming tegen de zon, wind, regen of insecten; de beste fietsbril verbetert je fietservaring en zorgt voor comfort en veiligheid tijdens het fietsen!

Wat is een fietsbril?

Een fietsbril is een speciaal ontworpen bril die je draagt tijdens het fietsen om je ogen te beschermen tegen zonlicht, wind, stof, insecten en andere externe elementen. Fietsbrillen hebben vaak een sportief en aerodynamisch ontwerp en zijn licht van gewicht om comfortabel te dragen tijdens het fietsen.

Fietsbrillen zijn verkrijgbaar inverschillende stijlen en met verschillende functies, zoals anti-condens en verstelbare pootjes en neuspads. Ze komen in verschillende kleuren en tinten om de ogen te beschermen tegen schadelijke UV-straling en om de zichtbaarheid te verbeteren in verschillende lichtomstandigheden.

Fietsbrillen zijn niet alleen belangrijk voor het beschermen van de ogen tijdens het fietsen, maar helpen ook om vermoeidheid te verminderen en de algehele prestaties te verbeteren door de zichtbaarheid te verbeteren en het comfort te verhogen.

Aankoopcriteria

Bij het kopen van een fietsbril zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Het is belangrijk om te beginnen met de pasvorm. Zorg ervoor dat de bril goed past en comfortabel aanvoelt op je gezicht, zonder te strak of te los te zitten.

Vervolgens is het van belang om de juiste glazen te kiezen. Het is belangrijk om glazen te selecteren die geschikt zijn voor de lichtomstandigheden waarin je fietst,. Overweeg ook glazen met gepolariseerde of spiegelende coatings om schittering te verminderen en de zichtbaarheid te verbeteren.

Een andere belangrijke factor om te overwegen bij het kopen van een fietsbril is de bescherming tegen UV-straling. Kies een bril met glazen die 100% bescherming bieden tegen UVA- en UVB-straling om de ogen te beschermen tegen schade door de zon. 

Ook is het aan te raden om een bril te kiezen metanti-condens-coating om beslaan van de glazen te voorkomen en de zichtbaarheid te behouden.

Verstelbare pootjes en neuspads zijn ook belangrijk om een goede pasvorm te garanderen en de bril op zijn plaats te houden tijdens het fietsen. 

Het materiaal van het frame is ook een belangrijke factor om te overwegen. Kies een lichtgewicht en duurzame bril die geschikt is voor je behoeften, zoals plastic, metaal of carbon.

Ten slotte, als je eenbril op sterkte nodig hebt, kies dan een fietsbril met glazen op sterkte of een model waarbij de glazen vervangbaar zijn door op sterkte gemaakte glazen. 

Soorten brilglazen

Bij het kiezen van het type glas voor een fietsbril zijn er verschillende opties om uit te kiezen, afhankelijk van de lichtomstandigheden waarin je gaat fietsen:

 • Donkere glazen: deze zijn ideaal voor fel zonlicht en heldere omstandigheden en verminderen de helderheid van het licht dat in de ogen schijnt.
 • Heldere glazen: deze glazen zijn geschikt voor bewolkte of donkere omstandigheden en zorgen voor helder zicht zonder dat het beeld te donker wordt.
 • Gele of oranje glazen: deze glazen zijn geschikt voor bewolkte en donkere omstandigheden en verbeteren het contrast en de dieptewaarneming, wat het het verbeterd.
 • Gepolariseerde glazen: deze glazen verminderen schittering van oppervlakken zoals water, ijs en sneeuw, en verminderen zo de belasting op de ogen tijdens het fietsen.
 • Fotochromatische glazen: deze glazen passen zich automatisch aan veranderende lichtomstandigheden aan, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik gedurende de hele dag.

Het is belangrijk om rekening te houden met de lichtomstandigheden waarin je gaat fietsen en de juiste glazen te kiezen voor deze omstandigheden. Daarnaast is het ook mogelijk om fietsbrillen te kopen metverwisselbare glazen.

Wat is de beste kleur voor de glazen van een fietsbril?

Fietsbrillen zijn verkrijgbaar met glazen in verschillende kleuren, die elk specifiek zijn ontworpen voor bepaalde lichtomstandigheden en verschillende voordelen bieden:

 • Grijze glazen: verminderen de intensiteit van het licht zonder het contrast te beïnvloeden, waardoor ze geschikt zijn voor zonnige omstandigheden.
 • Bruine glazen: verbeteren het contrast en verminderen de intensiteit van blauw licht, waardoor ze geschikt zijn voor bewolkte en wisselende omstandigheden.
 • Rode glazen: verbeteren het contrast in omstandigheden met weinig licht en verminderen de intensiteit van fel licht.
 • Gele glazen: verbeteren de dieptewaarneming en het contrast bij bewolkte of donkere omstandigheden.
 • Oranje glazen: verbeteren de dieptewaarneming en het contrast in omstandigheden met weinig licht.
 • Blauwe glazen: verminderen de intensiteit van rood licht en zijn geschikt voor zonnige omstandigheden op grote hoogte.

Levensduur

De levensduur van een fietsbril is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de bril, de frequentie van gebruik, en hoe goed je voor de bril zorgt. Over het algemeen gaat een fietsbril meerdere jaren mee als je deze goed onderhoudt en de bril niet beschadigd raakt.

Het is belangrijk om je fietsbril regelmatig schoon te maken en te bewaren in een veilige, droge en koele plek om schade te voorkomen. 

Als je fietsbril beschadigd raakt, zoals een gebroken of gebarsten glas of frame, dan is het aan te raden om de bril te vervangen om de veiligheid en werking te garanderen.

Het is ook belangrijk om op te merken dat de glazen van een fietsbril over tijd slijten of krassen, waardoor de zichtbaarheid en bescherming verminderen. 

Het vervangen van de glazen is mogelijk in sommige gevallen, maar in andere gevallen is het nodig om de hele bril te vervangen. Het is hoe dan ook aanbevolen om je fietsbril regelmatig te inspecteren en te vervangen als er tekenen zijn van schade of slijtage.

Hoe kies je de juiste maat voor een fietsbril?

De juiste maat van een fietsbril is belangrijk voor een goede pasvorm en comfort tijdens het fietsen. Bij het kiezen van de maat van een fietsbril is het belangrijk om te letten op de breedte van het frame en de lengte van de pootjes.

De breedte van het frame moet passen bij de breedte van je gezicht, zodat de bril goed past en niet te strak of te los zit. Meet de afstand tussen je slapen en kies een frame dat iets smaller is dan deze afstand.

De lengte van de pootjes moet ook passen bij de afstand tussen je oren en de zijkant van je gezicht. Te korte pootjes zorgen ervoor dat de bril te strak zit, terwijl pootjes die te lang zijn voor een instabiele pasvorm zorgen.

Het is altijd aan te raden om de bril te passen voordat je deze koopt, of als dit niet mogelijk is, om de maattabel van de fabrikant te raadplegen om de juiste maat te kiezen.

Prijs van een fietsbril

De prijs van een fietsbril is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, de kwaliteit van de bril, en de specifieke kenmerken van de bril. De prijs van een fietsbril loopt van zo'n €20 tot ongeveer €200.

Basis fietsbrillen met eenvoudige glazen en frames zijn doorgaans goedkoper, terwijl fietsbrillen met meer geavanceerde functies, zoals verwisselbare glazen, gepolariseerde coatings en meerdere maten, vaak duurder zijn. 

De prijs varieert ook op basis van het type fiets waarvoor de bril is ontworpen, zoals racefietsen of mountainbiken, en of de bril is ontworpen voor specifieke weersomstandigheden, zoals zon of bewolking.

Het is belangrijk om een ​​fietsbril te kiezen die past bij je behoeften en budget, terwijl je ook rekening houdt met de kwaliteit en de functies van de bril. Door verschillende opties en prijzen te vergelijken, kies je de beste fietsbril voor jou.

hero illustration

Hoe testen we fietsbrillen?

Om de beste fietsbril te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze fietsbril-test hebben we 2284 fietsbrillen vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze fietsbril-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze fietsbril-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne fietsbril-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte fietsbril in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2284 fietsbrillen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste fietsbrillen in een handige lijst

1. Falkann Basics Fietsbril Set zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

Ervaar een nieuwe dimensie in sportbrillen met de Falkann Basics fietsbril set! Deze multifunctionele sportbril is niet alleen ideaal voor het fietsen, maar ook voor hardlopen, hiken of zelfs varen. De fietsbril is ontworpen met een universele pasvorm, geschikt voor zowel dames als heren. Lichtgewicht en comfortabel, de bril biedt UV400 bescherming om je ogen te beschermen tijdens lange afstanden. Bovendien, de set wordt geleverd met 5 verwisselbare lenzen, inclusief een gepolariseerde lens, voor optimaal zicht onder verschillende omstandigheden. Pluspunten Universele pasvorm, geschikt voor zowel dames als heren Lichtgewicht, comfortabel ontwerp met UV400 bescherming Set inclusief 5 verwisselbare lenzen voor optimaal zicht onder verschillende omstandigheden Anti-fog coating om beslaan te voorkomen Extra accessoires zoals een nekkoord, hoofdband, myopia frame, opbergzakje, schoonmaakdoekje en opberghoes Optimaal zicht, altijd De vijf verwisselbare lenzen bieden je de mogelijkheid om altijd het juiste zicht te hebben, ongeacht het weer of de activiteit. Van een multicolor lens voor zonnige dagen tot een gele lens voor hardlopen in het donker, je hebt altijd de juiste lens bij de hand. Bovendien zorgt de anti-fog coating ervoor dat de bril minder snel beslaat, zodat je zicht altijd helder blijft. Zonnebescherming en comfort Alle lenzen van de Falkann Basics fietsbril hebben een UV400 filter, waardoor je ogen altijd beschermd zijn tegen de zon. De bril beschermt ook tegen wind, modder en muggen en voorkomt geïrriteerde ogen. Gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen, de bril is flexibel en past zich aan naar de vorm van je hoofd. De verstelbare neus pad zorgt voor extra comfort. Lenzen op sterkte Als je lenzen op sterkte draagt, is deze bril ook geschikt voor jou. Met het meegeleverde myopia frame kun je lenzen op sterkte laten maken bij de opticien en deze in de bril klikken. Specificaties Type: Multifunctionele fietsbril Gewicht: 29 gram Materiaal: Kwalitatief hoogstaande materialen UV-bescherming: UV400 filter Anti-fog coating: Ja Aantal lenzen: 5 verwisselbare lenzen, inclusief gepolariseerde lens Extra's: Nekkoord, hoofdband, myopia frame, opbergzakje, schoonmaakdoekje, opberghoes

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. R2B® Fietsbril met 5 verwisselbare zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.7

Ben je klaar om de ultieme fietservaring te beleven? Met de R2B Fietsbril ben jij helemaal voorbereid. Deze unisex sportbril biedt niet alleen ultieme UV-bescherming, maar wordt ook geleverd met maar liefst 5 verwisselbare lenzen in verschillende kleuren. De verpakkingsinhoud bevat alles wat je nodig hebt: een handige brillenkoker, brillenkoord, schoonmaakdoekje, myopa frame en opbergzakjes. Laat je avontuur beginnen en geniet van deze onmisbare fietsaccessoire! Jouw voordelen: Met de R2B Fietsbril ben je klaar voor elk avontuur op de fiets! Dankzij de 5 verwisselbare lenzen heb je voor elke weersomstandigheid de juiste bescherming. De Fietsbril biedt 100% UV-bescherming, jouw ogen zijn altijd goed beschermd. Universeel geschikt voor zowel heren als dames, deze unisex bril staat iedereen goed! Inclusief een handige brillenkoker, zo neem je de Fietsbril altijd veilig mee op pad. Het meegeleverde brillenkoord zorgt ervoor dat je de bril nooit kwijtraakt tijdens je fietstocht. Ook inbegrepen is een bril schoonmaakdoekje, zo blijft je Fietsbril altijd schoon en krasvrij. Lichtgewicht fietsbril; inclusief glazen maar 26,8 gram! Twee handige opbergzakjes voor het montuur en de glazen, zo raak je ze niet kwijt in je fietstas. Met de gepolariseerde testkaart en instructiekaart weet je precies hoe je de lenzen moet gebruiken. Verwisselbare lenzen voor elke fietstocht Met de R2B Fietsbril ben je voorbereid op elke weersomstandigheid met maar liefst 5 verwisselbare lenzen. Of je nu fietst in de felle zon, mistige omstandigheden of tijdens een bewolkte dag, deze sportbril past zich moeiteloos aan. Perfecte UV-bescherming voor je ogen Bescherm je ogen tegen schadelijke zonnestralen met de R2B Fietsbril. De gepolariseerde lenzen bieden een hoogwaardige UV-bescherming, waardoor je geen last meer hebt van verblindend licht tijdens je fietsavonturen. Zo kun je optimaal genieten van je rit zonder je zorgen te hoeven maken over je ogen. Geschikt voor zowel heren als dames Of je nu een avontuurlijke fietser bent of gewoon van een ontspannen ritje houdt, de R2B Fietsbril is geschikt voor zowel heren als dames. Deze unisex zonnebril biedt een comfortabele pasvorm en een stijlvol ontwerp, zodat je er tijdens het fietsen altijd cool uitziet. Wat zit er allemaal in de verpakking? In de verpakking van de R2B Fietsbril vind je het volgende: 1 x Zwart montuur (Gepolariseerde zwarte lens standaard gemonteerd) 5 x Verwisselbare lenzen; Zwart, Geel, Gekleurd, Blauw & Transparant 1 x Brillenkoker 1 x Brillenkoord 1 x Brillendoekje 1 x Myopia frame, afneembaar 2 x Opbergzakje voor montuur en glazen 1 x Gepolariseerde testkaart en instructiekaart voor de lenzen Wil jij ook veilig en voorbereid aan je fietstocht beginnen? Plaats nu deze R2B Fietsbril in jouw winkelmandje en geniet van de kwaliteit van R2B. Dé specialist in alle soorten fietsaccessoires en meer!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Fietsbril voor wielrenners: FIETSOUTFIT® Photochromic gepolariseerde fietsbril voor zwart | transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.4

Als fanatieke fietser weet je dat niets zo belangrijk is als goed zicht tijdens het fietsen. De FIETSOUTFIT® Photochromic gepolariseerde fietsbril is daarom een absolute must-have voor elke wielrenner of mountainbiker. Dankzij de fotochromatische technologie passen de lenzen zich automatisch aan de lichtomstandigheden aan, zodat je altijd goed zicht hebt, of je nu in de felle zon fietst of op een bewolkte dag.

Deze fietsbril is niet alleen functioneel, maar ook nog eens modieus. Hij heeft een stoer zwart design met transparante lenzen, waardoor je er als fietser zeker goed uitziet. Bovendien biedt deze bril de hoogste categorie UV-bescherming, dus je ogen zijn optimaal beschermd tegen schadelijke straling.

Een ander voordeel van deze fietsbril is dat hij niet verstelbaar is. Dit klinkt misschien vreemd, maar het betekent dat hij perfect op je gezicht blijft zitten tijdens het fietsen, zonder dat je hem steeds opnieuw hoeft af te stellen.

De FIETSOUTFIT® Photochromic gepolariseerde fietsbril is verkrijgbaar in maat One Size, dus hij past vrijwel iedereen. De verpakking heeft een breedte van 18 cm en een hoogte van 8 cm.

Kortom, als je op zoek bent naar een functionele én stijlvolle fietsbril die zich aanpast aan alle lichtomstandigheden, dan is de FIETSOUTFIT® Photochromic gepolariseerde fietsbril een uitstekende keuze. Het enige nadeel is dat hij niet verstelbaar is, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de voordelen.

Mijn persoonlijke mening is dat deze fietsbril een aanrader is voor iedereen die serieus bezig is met fietsen. Door de fotochromatische technologie en hoge UV-bescherming hoef je je geen zorgen te maken over je zicht en oogbescherming, terwijl het stoere design ervoor zorgt dat je er als fietser goed uitziet.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

4. Falkann Air - fietsbril / zwart/grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.4

Deze Falkann fietsbril is multifunctioneel en heeft een universele pasvorm. De fietsbril is voor zowel dames als heren geschikt. De sportbril zit erg comfortabel dankzij het lichte gewicht en biedt ook UV400 bescherming. Wel zo handig als je lange afstanden gaat fietsen. Je krijgt een complete set meegeleverd als je kiest voor deze bril: Gepolariseerde lens, opbergzakje, schoonmaakdoekje, myopia frame én een opberghoes. Geniet daarnaast van de anti-fog coating voor optimaal zicht tijdens jouw activiteit! Eigenschappen: Multifunctionele fietsbril Gepolariseerde Lens Universele pasvorm UV400 bescherming Anti-fog coating Geschikt voor lenzen op sterkte Lichtgewicht: 29 gram Kwalitatief hoogstaande materialen Altijd optimaal zicht Deze multifunctionele sportbril is niet alleen te gebruiken tijdens het fietsen, maar is ook geschikt om te dragen tijdens het hardlopen, hiken of bijvoorbeeld varen. Dit komt doordat de bril lichtgewicht is én een gepolariseerde lens heeft. Hierdoor heb je tijdens iedere sportactiviteit goed zicht. De gepolariseerde lens zorgt ervoor dat schitteringen van de zon wegvallen, hierdoor kun je dus beter zien in de felle zon! Bovendien zorgt de anti-fog coating ervoor dat de bril minder snel beslaat. 100 % bescherming tegen de zon Deze uniseks fietsbril beschermt je ogen goed tegen de zon. Ga jij graag buiten sporten of ga je graag fietsen of hardlopen op vakantie? Dan is deze Falkann fietsbril ideaal. Al onze lenzen hebben een UV400 filter, zodat jij altijd met de juiste bescherming op pad kunt gaan. Naast bescherming tegen de zon beschermt de bril natuurlijk ook tegen wind, modder en muggen. Zo heb je nooit meer tranende of geirriteerde ogen! Kwalitatief hoogstaande materialen & Comfort De bril en de lenzen zijn van kwalitatief hoogstaande materialen gemaakt, waardoor je lang plezier hebt van deze sportbril. De lens is gemaakt van Polycarbonaat, daarnaast is het materiaal van de fietsbril erg flexibel en past het zich aan naar de vorm van jouw hoofd. Tevens is de neus pad verstelbaar, zo draagt iedereen deze bril zo comfortabel mogelijk! Lenzen op Sterkte Het is zelfs mogelijk om de bril te gebruiken met lenzen op sterkte. Dankzij het Myopia frame kun je lenzen op sterkte laten maken bij de opticien en deze in de bril klikken. Meegeleverd: Falkann fietsbril frame Opbergzakje Schoonmaakdoekje Gepolariseede Lens Myopia frame Opberghoes

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Rocky Fietsbrillen Heren Sportbrillen zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.6

Outdoor Fietsbril - Sportbril - Fietsbrillen - Uniseks - Sport zonnebril - Zonnebril kopen - Beschermend en comfortabel - Fietsbrillen heren Gepolariseerde ROCKY Venus + Gratis 5 lenzen voor elke gelegenheid ROCKY Fietsbrillen biedt elke atleet de beste prestatie met onze verwisselbare gepolariseerde glazen. ROCKY sportbrillen beschermen u ogen tegen stof, vuil en rondvliegende insecten. De lenzen bieden ook nog is 100% UV-bescherming. Kan worden gebruikt met lenzen op sterkte Rocky Fietsbril komt met een insert adapter die in uw Rocky Fietsbril frame kunt klikken of verwijderen. Deze insert adapter kunt u zelf bij de opticien op sterkte laten maken. Weegt 42% minder dan andere sportbrillen Hoewel een gemiddelde sportbril meer dan 50 gram kan wegen, weegt de ROCKY fietsbril slechts 29 gram. Zit goed op je gezicht Rocky Fietsbril is ontworpen in een gebogen vorm om op je gezicht te blijven als je beweegt. De montuur poten en het siliconen neusstuk zijn flexibel en aanpasbaar aan de meeste gezichtsvormen. Inhoud set: ♦ Montuur ♦ Bril afmeting: Zie productfoto's met bril afmeting ♦ 5 verschillende glazen (t.w.v. 30 euro) ♦ Myopa frame, afneembaar ♦ Nekkoord ♦ Hoofdband / headstrap ♦ Opbergzakje voor het montuur ♦ Reinigingsdoekje ♦ Instructie voor het (de)monteren van de lenzen (engelstalig) Type lenzen: ♦ Gepolariseerd - verminderd schittering op zonnige dagen ♦ Geel - beter zicht 's nachts / op donkere plaatsen ♦ Helder - beter zicht bij regenachtig en mistig weer ♦ Blauw - verbetert contouren rond objecten en kleurwaarneming ♦ Multicolor - verminderd de helderheid en verbetert dietpezicht Iedere bril is handmatig gecontroleerd op kwaliteit en volledigheid. Alle glazen zijn separaat verpakt en krasvrij!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

6. TOJ Fietsbril Met Hoes Sportbril zwart , transparante lens

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.3

Deze TOJ fietsbril is multifunctioneel en heeft een universele pasvorm. De fietsbril is voor zowel dames als heren geschikt. De sportbril zit erg comfortabel dankzij het lichte gewicht en biedt ook UV400 bescherming. Wel zo handig als je lange afstanden gaat fietsen. Je krijgt een complete set meegeleverd als je kiest voor deze bril: Transparante lens, opbergzakje, schoonmaakdoekje én een opberghoes. Eigenschappen: Multifunctionele fietsbril Transparante Lens Universele pasvorm UV400 bescherming Lichtgewicht: 29 gram Altijd optimaal zicht Deze multifunctionele sportbril is niet alleen te gebruiken tijdens het fietsen, maar is ook geschikt om te dragen tijdens het hardlopen, hiken of bijvoorbeeld varen. Dit komt doordat de bril lichtgewicht is én een transparante heeft. Hierdoor heb je tijdens iedere sportactiviteit goed zicht, ook tijdens bewolkte dagen. 100 % bescherming tegen de zon Deze uniseks fietsbril beschermt je ogen goed tegen de zon. Ga jij graag buiten sporten of ga je graag fietsen of hardlopen op vakantie? Dan is deze Falkann fietsbril ideaal. Al onze lenzen hebben een UV400 filter, zodat jij altijd met de juiste bescherming op pad kunt gaan. Naast bescherming tegen de zon beschermt de bril natuurlijk ook tegen wind, modder en muggen. Zo heb je nooit meer tranende of geirriteerde ogen! Meegeleverd: TOJ fietsbril frame Opbergzakje Schoonmaakdoekje Transparante Lens Opberghoes

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7. Garpex® Fietsbril Sportbril Polaroid Zonnebril zwart | groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Garpex® Fietsbril Sportbril Polaroid Zonnebril zwart | groen

 • list plusDeze fietsbril dames heeft een stijlvolle uitstraling.
 • list plusHet is gemaakt van hoogwaardig materiaal.
 • list plusDe glazen zijn UV-bestendig.

Nadelen Garpex® Fietsbril Sportbril Polaroid Zonnebril zwart | groen

 • list plusDe prijs is hoger dan vergelijkbare producten.
 • list plusHet is lastig om de fietsbril dames te verstellen.
 • list plusEr is een kans dat de kleur van de fietsbril dames verbleekt.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een sportbril die je ogen goed beschermt en zorgt voor een helder zicht tijdens het fietsen? Dan is de Garpex® Fietsbril Sportbril Polaroid Zonnebril zwart | groen een goede keuze! Deze fietsbril is uitgerust met HD lenzen die schittering van bijvoorbeeld de zee wegfilteren en je voorzien van een helder zicht, zelfs bij fel zonlicht. Bovendien zorgt de luchtgeleiding ervoor dat er geen lucht blijft hangen en voorkomt het beslagen glazen bij mist en regen.

De bril is comfortabel in gebruik dankzij de siliconen neus pads en het lichtgewicht, maar stevige ontwerp. Daarnaast is de bril voorzien van een CE-markering, wat betekent dat het voldoet aan alle wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en prestatie.

Wat deze fietsbril echt uniek maakt, is de combinatie van comfort en functionaliteit. De bril biedt niet alleen bescherming tegen de zon en helder zicht, maar is ook nog eens zeer comfortabel in gebruik. Bovendien zorgt de luchtgeleiding ervoor dat je onder alle weersomstandigheden goed zicht behoudt en voorkomt het beslagen glazen.

Als specialist in cycling glasses kan ik deze fietsbril zeker aanbevelen. Het is een goede keuze voor zowel beginnende als ervaren fietsers die op zoek zijn naar een comfortabele en functionele sportbril. De maat is one size en de lenscategorie is 3, wat betekent dat deze fietsbril geschikt is voor helder en fel zonlicht.

Mijn persoonlijke mening is dat de Garpex® Fietsbril Sportbril Polaroid Zonnebril zwart | groen een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele en functionele sportbril. De bril biedt bescherming tegen de zon en helder zicht, is comfortabel in gebruik en voldoet aan alle wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en prestatie. Er zijn geen nadelen die ik heb kunnen vinden bij deze fietsbril.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Falkann Horizon Fietsbril / Sportbril blauw | gepolariseerd

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Falkann Horizon Fietsbril / Sportbril blauw | gepolariseerd

 • list plusDe gepolariseerde lenzen zorgen voor een helder zicht en verminderen schittering van de zon.
 • list plusDe bril heeft een goede pasvorm en blijft stevig op het gezicht zitten tijdens het fietsen.
 • list plusDe bril is lichtgewicht en comfortabel om te dragen tijdens lange fietstochten.

Nadelen Falkann Horizon Fietsbril / Sportbril blauw | gepolariseerd

 • list plusDe bril is niet geschikt voor mensen met een breder gezicht, omdat de pasvorm vrij smal is.
 • list plusDe bril wordt geleverd zonder opbergzakje of hoesje, wat het lastiger maakt om de bril veilig op te bergen.
 • list plusDe bril is niet geschikt voor gebruik in donkere omstandigheden, omdat de lenzen te donker zijn.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een multifunctionele fietsbril? Dan is de Falkann Horizon Fietsbril / Sportbril in het blauw de perfecte keuze. Deze sportbril heeft een universele pasvorm en is geschikt voor zowel dames als heren. Het lichte gewicht maakt het dragen van deze bril erg comfortabel, wat zeker van pas komt tijdens lange fietstochten. De gepolariseerde lens biedt niet alleen optimaal zicht tijdens het fietsen, maar ook tijdens andere sportactiviteiten zoals hardlopen, varen of hiken.

Wat deze bril zo bijzonder maakt, is de complete set die je erbij krijgt. Naast de gepolariseerde lens, ontvang je een opbergzakje, schoonmaakdoekje, myopia frame én een opberghoes. Zo ben je altijd goed voorbereid en kun je de bril veilig opbergen wanneer je hem niet gebruikt.

De Falkann Horizon Fietsbril / Sportbril biedt 100% bescherming tegen de zon dankzij de UV400 filter. Daarnaast beschermt de bril ook tegen wind, modder en muggen. Zo heb je nooit meer last van tranende of geïrriteerde ogen tijdens het sporten.

De kwalitatief hoogstaande materialen van de bril en de lenzen zorgen ervoor dat je lang plezier hebt van deze sportbril. De lens is gemaakt van Polycarbonaat en het materiaal van de fietsbril is erg flexibel en past zich aan naar de vorm van jouw hoofd. Het is zelfs mogelijk om de bril te gebruiken met lenzen op sterkte dankzij het Myopia frame.

De enige mogelijke drawback is dat de lenscategorie 4 is, wat betekent dat deze bril alleen geschikt is voor uitzonderlijk fel zonlicht. Echter, dit is niet per se een nadeel als je vooral fietst in zonnige omstandigheden.

Kortom, de Falkann Horizon Fietsbril / Sportbril in het blauw is een multifunctionele sportbril die je ogen goed beschermt tegen de zon en andere elementen tijdens het sporten. Dankzij het lichte gewicht en de complete set die je erbij krijgt, is deze bril een absolute must-have voor iedere sportieve fietser.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

9. Falkann Fietsbril / Sportbril Rood zwart/rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.2

De Falkann Elite Fietsbril is een must voor iedereen die optimale prestaties wil leveren tijdens het fietsen. Deze unisex fietsbril heeft meekleurende glazen die je ogen beschermen tegen UV-straling, zelfs op bewolkte dagen. De bril is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren en biedt een uitstekend draagcomfort. De verpakking heeft een breedte van 123 mm en een hoogte van 78 mm. De lenscategorie is 3, wat betekent dat de bril geschikt is voor helder en fel zonlicht. De maat is one size, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van de juiste maat. Kortom, de Falkann Elite Fietsbril is een must voor iedereen die optimale prestaties wil leveren tijdens het fietsen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Beste Fietsbril voor fietsforenzen: Fietsbril Sportbril Voor Heren en zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fietsbril Sportbril Voor Heren en zwart

 • list plusHet materiaal van deze fietsbril is van uitstekende kwaliteitsniveau.
 • list plusDeze fietsbril heeft een goede waarde voor je geld.
 • list plusDeze fietsbril is licht en comfortabel om te dragen.

Nadelen Fietsbril Sportbril Voor Heren en zwart

 • list plusDeze fietsbril biedt geen UV-bescherming tegen UV-straling.
 • list plusDeze fietsbril heeft geen anti-condens om condens te voorkomen.
 • list plusDeze fietsbril heeft geen verstelbare neusstukken.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.1

Als je op zoek bent naar een fietsbril die optimale prestaties biedt tijdens het fietsen, dan is de Fietsbril Sportbril Voor Heren en Zwart een must-have accessoire. Deze sportbril heeft vier verwisselbare lenzen met UV-bescherming die geschikt zijn voor verschillende momenten en omstandigheden. De bril is geschikt voor zowel dames als heren en beschermt de ogen tegen de wind, ontspant de ogen en verbetert het zicht. Ook zorgt de bril voor een scherper contrast, wat ideaal is tijdens het fietsen op de weg of in het bos.

Wat deze bril echt onderscheidt van andere fietsbrillen is het speciale gebogen ontwerp dat ervoor zorgt dat de bril stevig op de neus blijft zitten, zelfs bij hoge snelheden en regenachtige omstandigheden. De bril wordt geleverd met verschillende maten ‘neuspads’ om ervoor te zorgen dat de bril perfect past bij elk gezicht.

De vier verschillende lenzen maken deze bril multifunctioneel en geschikt voor verschillende outdoor activiteiten, zoals hardlopen, skiën, tennis, vissen, wandelen, bergbeklimmen en varen. Het super stevige en stabiele frame zorgt ervoor dat de bril lang meegaat en de accessoires, zoals het brillenkoord en de brillenkoker, maken het gemakkelijk om de bril veilig op te bergen en mee te nemen.

Al met al is de Fietsbril Sportbril Voor Heren en Zwart een uitstekende keuze voor iedereen die graag actief bezig is in de buitenlucht. De bril biedt bescherming tegen de wind, is lichtgewicht en heeft een speciaal ontwerp dat zorgt voor een optimale pasvorm. De vier verschillende lenzen maken deze bril veelzijdig en geschikt voor verschillende omstandigheden.

Persoonlijk vind ik de brillenkoker een beetje groot en onhandig om mee te nemen tijdens het fietsen, maar dat is slechts een klein nadeel. Over het algemeen ben ik erg tevreden met deze fietsbril en zou ik hem zeker aanraden aan andere fietsers en outdoor liefhebbers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van fietsbrillen. Er zijn immers 2284 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!