Bestenu

Beste droogkappen - dec. 2022

Met meer dan 37 droogkappen op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
hier vind je de beste droogkappen op een rij
01Score: 9.2
Carmen HD600
Carmen HD600
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.1
Krups CF 6000 Ionic
Krups CF 6000 Ionic
Ga naar laagste prjis
03Score: 9
PRO HAIRCARE Universeel Diffuser in Silicone
PRO HAIRCARE Universeel Diffuser in Silicone
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.9
WENA Premium Droogkap
WENA Premium Droogkap
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.8
Proficare Droogkap PC-HTH 3003 wh
Proficare Droogkap PC-HTH 3003 wh
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.7
Professionele Staande Haar droogkap
Professionele Staande Haar droogkap
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.4
PRO HAIRCARE Universeel Diffuser in Silicone
PRO HAIRCARE Universeel Diffuser in Silicone
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.9
Valera IONIC COMFORT 513.01
Valera IONIC COMFORT 513.01
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.6
BaByliss PRO
BaByliss PRO
Ga naar laagste prjis
10Score: 7.2
Haarstomer | Haardroogkap | Haar Stomer voor Thuis | Stoomkap | Haar | Hair Steamer | Föhn | Kap Droger |
Haarstomer | Haardroogkap | Haar Stomer voor Thuis | Stoomkap | Haar | Hair Steamer | Föhn | Kap Droger |
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Droogkap Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Sep 02, 2022


Je kent ze wel uit de kapsalon: de halve eieren boven het hoofd van de mevrouw met krulspelden in. Het is niet voor niets dat droogkappen al zo lang in gebruik zijn. Je haar droogt veilig en goed in vorm, zonder ook maar enige vorm van inspanning. Ook voor thuis is een droogkap ideaal. De beste droogkap vind je in deze koopgids!

Hoelang moet je onder een droogkap staan?

Hoelang je onder een droogkap moet, ligt aan de staat je haar. Voor kort en dun haar is een minuut of 20 al voldoende om het haar volledig te drogen. Bij dik haar duurt dit langer. Hierbij moet je denken aan 30 tot 60 minuten, voordat het haar volledig droog is. 

De warmte-instelling van de droogkap is ook van invloed op de droogtijd. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller je haar droogt. Wees hier voorzichtig mee! Te veel hitte is slecht voor je haar. Ga daarom liever wat langer onder de droogkap met minder hitte. 

Hoe werkt een droogkap?

Een droogkap droogt je haar in het gewenste model, terwijl je zelf ondertussen lekker achterover leunt. Vergelijk de droogkap met een föhn die in de vorm van een koepel over je haar zweeft. De hitte van een droogkap zorgt ervoor dat de natheid van je haar sneller verdampt. 

Door met je hoofd onder de kap te zitten, verspreidt de warme lucht evenredig over het haar. Hierdoor droogt je haar in de gewenste vorm, zonder te veel hitte en blaaskracht. Met de hitte van de droogkap is het mogelijk je haar in een nieuwe vorm te brengen. 

Dit doet de hitte door de minuscule waterstofbruggen in je haar te manipuleren. Waterstofbruggen zijn mede verantwoordelijk voor de structuur van je haar. Door het haar nat te maken of te verhitten, breken deze waterstofbruggen. Dit maakt het haar vervormbaar. 

Met krulspelden of rollers breng je het haar in een nieuwe positie. Hier komt de droogkap van pas! De nieuwe vorm zet je vast door het haar te drogen en af te laten koelen. Het haar maakt vanzelf nieuwe waterstofbruggen aan die de vorm vasthouden. De krullen die je met spelden hebt vastgezet, blijven zo uit zichzelf in model.

Welke typen droogkappen zijn er?

De droogkappen die je van vroeger kent, bestaan nog steeds. Tegenwoordig zijn er wel wat nieuwe versies speciaal voor thuisgebruik of voor op reis bijgekomen.

Droogkap op statief

De droogkap op statief is het type dat je bij de kapper tegenkomt. Bij dit type draagt een stang de droogkap op de gewenste hoogte. Zorg bij dit type dat het statief in hoogte verstelbaar is. Zo stel je hem in op iedere denkbare lichaamslengte en gebruik je hem naar keuze staand of zittend. 

Helemaal handig is het wanneer het onderstel voorzien is van wieltjes. Hiermee verplaatst je de droogkap soepel van de een naar de andere plek. Scheelt je weer een hoop gesjouw! 

Droogkap met wandarm

Een droogkap met wandarm scheelt veel in ruimte. Deze droogkap heeft een beugel die je aan de muur bevestigt. Hiermee klap je hem op gewenste momenten in en uit. Dat is erg handig wanneer je de droogkap vaak gebruikt. Persoonlijk vind ik het een nadeel dat de wandarm met schroeven in de muur vastzit. De kap hangt daarom altijd in het zicht en is niet op te bergen.

Muts als droogkap

De muts als droogkap is veruit het interessantste type als je het mij vraagt. In tegenstelling tot de andere types, is de harde kap vervangen door een zachte muts. Deze muts vormt zich als een tent om je haar tijdens het toevoeren van lucht. Je sluit de droogkap aan een meegeleverde blazer of op je eigen föhn voor het creëren van een luchtstroom. Je ziet er wellicht even uit als een alien, maar het resultaat mag er wezen!

Het allergrootste voordeel van de muts als droogkap, is dat hij gemakkelijk op te vouwen is. Hierdoor is hij goed op te bergen en handig om mee te nemen op reis!

Belangrijke eigenschappen

Warmte-instellingen

De kwaliteit van de beste droogkap zit hem vooral in de warmte die hij afgeeft. Dit begint bij het aantal warmte-instellingen. Een goede droogkap heeft op zijn minst drie warmtefuncties – een warme, middelwarme en koude stand

Betere droogkappen hebben zelfs een instelbare temperatuur. Hiermee stem je de temperatuur af op je haartype. Gebruik altijd de minimale benodigde hitte om de klus te klaren.

  • Fijn en dun haar is meer vatbaar voor hittebeschadiging. Stel de droogkap in op een temperatuur van 30 °C. Hiermee is je haar in afzienbare tijd droog, zonder te veel warmte.
  • Gemiddeld dik haar doet het goed bij een temperatuur van 50 °C. 
  • Dik en stevig haar duurt langer om te drogen. Dit type haar kan een temperatuur van 60 tot 70 °C aan. Een nog hogere temperatuur is schadelijk, maar een lagere temperatuur raad ik af, tenzij je twee uur lang onder de droogkap wilt zitten. 

Naast hogere temperaturen, beschikt een goede droogkap over een koude stand. Wanneer je je haar met hitte in model hebt gebracht, moet het afkoelen. Dit afkoelen is erg belangrijk! 

Om je haar in een andere vorm te brengen, breek je met hitte bepaalde verbindingen in het haar. Tijdens het afkoelen, maakt je haar deze verbindingen weer aan, waardoor het nog beter op zijn plek blijft zitten. Door het laatste minuutje de droogkap op de koudste stand te zetten, houd je het haar veel langer in model. 

Vermogen

Een kwaliteitsaspect van de droogkap is het vermogen. Het vermogen (in watt) geeft aan hoe hard en warm de droogkap de lucht naar buiten blaast.

Waar een goede föhn een vermogen van minstens 2000 watt heeft, heeft een droogkap veel minder kracht nodig. In tegenstelling tot een föhn, verspreidt de droogkap de luchtstroom geleidelijk over het haar. Het is niet prettig en nuttig wanneer dit met een enorme windkracht gebeurt. Een goede droogkap heeft dan ook voldoende aan een vermogen van 900 watt.

Ionentechnologie

Deze is een must voor statisch en pluizig haar. Een droogkap met deze eigenschap geeft je zacht en glanzend haar, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Voor de werking van deze, neem ik je mee terug de scheikundeles in. Eenion is minuscuul deeltje met een elektrische lading. Deze lading is óf negatief, óf positief. 

Je statische of pluizige bevat door droogte of hitte veel van deze positieve ionen. Om deze positieve lading te tegen te gaan, geeft een droogkap met ionentechnologie negatieve ionen af. Het statische haar verliest de positieve lading en maakt zo het haar platter en gladder.

De ionentechnologie is een nuttige specificatie, die de droogkap een nog betere investering maakt!

Op zoek naar ultiem glanzend haar? Met de beste stijltang maak je van je wilde bos haar een mooie, zachte coupe.

hero illustration

Hoe komt deze leuke droogkap reeks tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de zoektocht naar de beste droogkap ook!
In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over droogkappen, maar tegenwoordig helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle droogkappen die op de markt zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke droogkappen het best verkopen
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van droogkappen stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!
illustration
hero illustration

Artikelen die soortgelijk zijn aan droogkappen

De beste droogkappen in een oogopslag

1 - Carmen HD600

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Carmen HD600 droogkap kun jij thuis jouw kapsel in model laten brengen zoals in een kapsalon. Deze Carmen HD600 droogkap zorgt ervoor dat je haar kan drogen, met of zonder krulspelden. Deze droogkap is voorzien van een vermogen van 600 watt, twee warmtestanden, en een coolshot-functie om te zorgen dat jouw kapsel in model blijft. Om te voorkomen dat je haar statisch wordt tijdens het drogen beschikt de Carmen HD600 droogkap over ION technologie. Verder is er een instelbare riem wat ervoor zorgt dat de droogkap makkelijk hanteerbaar is tijdens gebruik. De Carmen HD600 is achteraf op te bergen in de meegeleverde opergtas. Productvoordelen van de Carmen HD600 Droogkap Vermogen van 600 watt ION technologie om statisch haar te voorkomen Coolshot-functie voor de fixatie van het haar 2 warmteinstellingen Inclusief luxe opbergtas De belangrijkste kenmerken van de Carmen HD600 Droogkap Coolshot-functie De coolshot-functie is een functie van de droogkap waarmee je koude lucht krijgt. Deze functie is van belang om het haar te fixeren. Nadat je met een warme blaasstand jouw haar hebt gevormd, is het van belang om met de koude stand jouw resultaat vast te zetten. Dit doet je met de coolshot-functie. Zodra het is afgekoeld, is je haar namelijk niet meer zo kwetsbaar. ION technologie De Ionische technologie is geschikt om pluizig- en statisch haar te voorkomen. Tijdens het föhnen/stylen/drogen worden negatieve ionen verspreidt. Deze transformeren waterdruppels in microscopisch kleine watermoleculen, die vervolgens door je haar worden opgenomen. Hierdoor sluiten ook je haarschubben. Zodra je haarschubben zijn gesloten ontstaat er een prachtige glans.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Krups CF 6000 Ionic

Loading..
Ga naar laagste prjis

Haardroogkap CF6000 van Krups garandeert door de 2-standenschakelaar voor twee verwarmingsstanden en een koelstand altijd een verzorgd kapsel en veel bewegingsvrijheid bij het drogen van het haar. De kap bestaat uit hoogwaardig textielmateriaal en is afneembaar, opblaasbaar. Highlights Antistatische functie IONIC: statisch geladen haar wordt geneutraliseerd Verstelbare draagriem Opbergtas Uitvoering 2 temperatuurstanden, koelstand 600 Watt vermogen Inhoud levering Föhn Gebruiksaanwijzing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - PRO HAIRCARE Universeel Diffuser in Silicone

Loading..
Ga naar laagste prjis

Professional Haircare Intrekbare Siliconen Diffuser is een uitvouwbare, universele diffuser, gemaakt van warmte-isolerende siliconen. Past op elke fohn met een mondbreedte tot 52mm (buitenkant gemeten). De diffuser wordt over de mond van de föhn geschoven. De warme lucht wordt gelijkmatiger over het haar verdeeld waardoor het minder snel uitdroogt. Gemakkelijk in- en uit te vouwen. Niet geschikt voor fohns met een kort mondstuk, of een die breed uitloopt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - WENA Premium Droogkap

Loading..
Ga naar laagste prjis

Verander je föhn naar een professionele haardroogkap. Je beste oplossing om een stijlvol natuurlijk krullend haar te krijgen, zoals professionele salons, dat alles comfortabel thuis. De WENA Droogkap verdeelt de warmte over je hele haar, er zijn veel ventilatiegaatjes die verdeeld zijn over de droogkap die voor efficiënte droging zorgen. Door de flexibele lange slang heb je veel beweegruimte om tussendoor je make-up te doen. Fijne ondersteuning De droogkap is uitgerust met een hitte beschermende trekkoord en kinband voor alle maten, zodat het perfect op je hoofd past. Het is groot genoeg, ook voor lange haren en het is ideaal om gebruik te maken van de haarrollers voor perfecte krullen. De haarrollers worden meegeleverd. De WENA Droogkap wordt geleverd met een opbergtas, handig om op te bergen, te reizen en overal mee naartoe te nemen. Het is een ideaal cadeau! WAAROM KIEZEN VOOR ONZE DROOGKAP? ✓Keuze uit zwarte en paarse droogkap ✓ Stevig materiaal en met de hand wasbaar (Waterdicht) ✓ Efficiënte droging ✓ Haar droogt snel en veilig ✓ Compact en licht om overal naartoe mee te nemen en/of op te bergen ✓ Makkelijk te gebruiken ✓ Haarkrullers ✓ Handleiding 100% Geld terug garantie We staan achter de duurzaamheid van onze goederen en bieden een onvoorwaardelijke garantie. Als je niet volledig tevreden bent met onze producten, zullen we je geld terugbetalen zonder dat er vragen worden gesteld. Wil jij snel & veilig je haar drogen? Bestel deze droogkap dan vandaag nog!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Proficare Droogkap PC-HTH 3003 wh

Loading..
Ga naar laagste prjis

De ProfiCare HTH 3003 is te gebruiken als een praktische droogkap met veel bewegingsvrijheid, maar daarnaast ook als haardroger en krulborstel dankzij de extra opzetstukken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Professionele Staande Haar droogkap

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze professionele droogkap is zowel geschikt voor professioneel als thuisgebruik. Het praktische bedieningspaneel op het hoofdeinde regelt de duur van de behandeling volgens uw behoeften tussen de 10-60 minuten en de temperatuur kan worden ingesteld tussen de 20-70 graden. De föhnkap is in hoogte verstelbaar en is uitgerust met 4 wielen die 360 graden kunnen worden gedraaid, wat betekent dat het apparaat ondanks zijn gewicht gemakkelijk kan worden verplaatst en flexibel kan worden gebruikt. Kenmerken: ✓ Temperatuur instelbaar van 20 ° tot 70 ° C ✓ Timer instelbaar van 0 - 60 minuten ✓ Draaibaar hoofdeinde ✓ In hoogte verstelbaar tussen 115 - 165 cm ✓ Met 4 360° draaibare wielen. De kap kan dus eenvoudig worden verplaatst. ✓ Stabiele ontwerp dankzij stalen steunbalk en stevig vierpootstatief Specificaties: ✓ Vermogen: 1100 Watt ✓ Voltage: 220 - 240 V, 50 Hz ✓ Materiaal: PP, PC, stalen buis ✓ Afmetingen: 65 x 65 x (115-165) cm ✓ Kabellengte: 2,2 m ✓ Gewicht: 8 kg ✓ Steunbalk: Staal met galvanische coating ✓ Diameter van de stalen buis: 3,2 cm / 4,2 cm ✓ Kleur: wit

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - PRO HAIRCARE Universeel Diffuser in Silicone

Loading..
Ga naar laagste prjis

Professional Haircare Intrekbare Siliconen Diffuser is een uitvouwbare, universele diffuser, gemaakt van warmte-isolerende siliconen. Past op elke fohn met een mondbreedte tot 52mm (buitenkant gemeten). De diffuser wordt over de mond van de föhn geschoven. De warme lucht wordt gelijkmatiger over het haar verdeeld waardoor het minder snel uitdroogt. Gemakkelijk in- en uit te vouwen. Niet geschikt voor fohns met een kort mondstuk, of een die breed uitloopt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Valera IONIC COMFORT 513.01

Loading..
Ga naar laagste prjis

Valera Swiss Ionic Comfort wit

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - BaByliss PRO

Loading..
Ga naar laagste prjis

Het ideale hulpmiddel voor de thuiskapper: deze compacte, eenvoudig te bedienen en doeltreffende droogkap! Volgens mij zijn we het hier over eens: een droogkap is zonder meer een must-have voor kappers. Haar droogt makkelijker, omvormings- en kleurbehandelingen gaan sneller en jij houdt tijd over. En eerlijk is eerlijk, er zijn nu eenmaal klanten die hun haar gedaan willen hebben met een droogkap. Maar als thuiskapper is het meenemen van een droogkap niet zo makkelijk. Speciaal daarvoor heeft BaByliss PRO de Ionic Portable Hood Dryer (BAB6910E) ontwikkeld! Deze droogkap is compact, makkelijk te bedienen en levert doeltreffende resultaten! Dat maakt de BaByliss PRO Ionic Portable Hood Dryer hét ideale hulpmiddel voor de thuiskapper! Specificaties + Voordelen: De BAB6910E is ingeklapt een bijzonder compact en makkelijk op te bergen droogkap. Het heeft zelfs een subtiel opbergvakje voor de stroomkabel en stekker. Ook is het apparaat makkelijk te vervoeren, dankzij de stevige, ingebouwde handgreep. Het apparaat staat stevig gepositioneerd op de tafel dankzij het gewicht van het onderste plateau. Uitgeklapt is het een ruime droogkap met veel bewegingsvrijheid, zelfs voor grote haarrollers! Eenmaal uitgeklapt kun je de droogkap nog op 6 verschillende hoogten verstellen. De BaByliss PRO Ionic Portable Hood Dryer is 1200 W. Tevens schakelt de BAB6910E zichzelf uit bij oververhitting. Daarmee heb je 2 niveaus (I en II) voor snelheid/temperatuur. De luchtstroom is niet alleen variabel, maar ook richtbaar. Dankzij de ionische technologie zorgt ervoor dat statisch en pluizig haar wordt voorkomen. Het voltage is 230-240 V. Bestel de BaByliss PRO de Ionic Portable Hood Dryer (BAB6910E) dus snel, dan zorgen wij dat deze snel bij je wordt bezorgd!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Haarstomer | Haardroogkap | Haar Stomer voor Thuis | Stoomkap | Haar | Hair Steamer | Föhn | Kap Droger |

Loading..
Ga naar laagste prjis

Productbeschrijving Droog je haren met de Haardroogkap. Je bevestigt eenvoudig je föhn aan de haardroogkap en plaatst de kap op je haren. De drookap zorgt voor een gelijkmatige warmte verdeling daardoor je haar zacht en grondig gedroogd wordt. * Droog je haar gelijkmatig * Je haar wordt zacht en grondig gedroogd

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van droogkappen. Er zijn namelijk 37 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste