Wat is de beste Drinkbeker van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Drinkbeker is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Drinkbeker van 2024? Na het testen van 959 Drinkbekers kwam de Munchkin de originele Miracle® 360 als beste getest uit onze Drinkbeker-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Drinkbekers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Drinkbekers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Drinkbeker-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Drinkbekers

1Score: 9.8
Munchkin de originele Miracle® 360
Beste drinkbeker
Munchkin de originele Miracle® 360
Munchkin
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Philips Avent SCF796/02 Drinkbeker met
Philips Avent SCF796/02 Drinkbeker met
Philips Avent
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
VCompany 2x oefendrinkbekers baby groen
VCompany 2x oefendrinkbekers baby groen
VCompany
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Munchkin Miracle® de originele 360
Munchkin Miracle® de originele 360
Munchkin
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Munchkin Miracle® de originele 360
Munchkin Miracle® de originele 360
Munchkin
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Munchkin Miracle® de originele drinkbeker
Munchkin Miracle® de originele drinkbeker
Munchkin
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Munchkin Miracle cups deksels
Munchkin Miracle cups deksels
Munchkin
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Munchkin Miracle® de originele trainer
Munchkin Miracle® de originele trainer
Munchkin
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Philips Avent SCF798/01 Drinkbeker met
Philips Avent SCF798/01 Drinkbeker met
Philips Avent
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Munchkin Miracle® de originele 360
Munchkin Miracle® de originele 360
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Drinkbeker Koopgids

Ben je die lekkende fles helemaal zat? Schaf dan een drinkbeker aan voor je kleintje!

Welke leeftijd uit beker drinken?

Het wordt aanbevolen dat baby's na de geboorte de eerste zes maanden exclusief borstvoeding of flesvoeding krijgen. Na zes maanden kunnen baby's beginnen met het drinken uit een beker, naast hun normale voeding. 

Het is belangrijk om te beginnen met een open beker in plaats van een tuitbeker om de ontwikkeling van de mondspieren te bevorderen. Het is ook belangrijk om te kiezen voor een beker zonder harde tuit om tandbederf te voorkomen. 

Over het algemeen kunnen kinderen vanaf zes maanden tot ongeveer 12 maanden drinken uit een open beker met hulp van een volwassene en kunnen ze vanaf 12 maanden leren om zelfstandig uit een beker te drinken. 

Het is echter belangrijk om te onthouden dat elk kind zich ontwikkelt op zijn eigen tempo, dus het is belangrijk om naar de individuele behoeften van het kind te kijken bij het introduceren van een beker.

Wat is beter: rietjesbeker of tuitbeker?

Over het algemeen wordt een rietjesbeker aanbevolen boven een tuitbeker, omdat het drinken door een rietje bevorderlijk kan zijn voor de ontwikkeling van de mondspieren en spraakvaardigheden van het kind. 

Bovendien vermindert het drinken door een rietje de blootstelling aan suikerhoudende dranken, omdat de vloeistof rechtstreeks naar de achterkant van de mond gaat en niet op de tanden blijft zitten zoals bij een tuitbeker.

Echter, het is belangrijk om te onthouden dat elk kind anders is en sommige kinderen kunnen het moeilijker vinden om uit een rietjebeker te drinken in vergelijking met een tuitbeker. In dat geval kan een tuitbeker beter zijn voor het kind. 

Het is ook belangrijk om te zoeken naar een beker die gemakkelijk schoon te maken is en geen schadelijke stoffen bevat, zoals BPA of ftalaten.

Hoe overstappen van fles naar beker?

Dus je wilt weten hoe je van een fles naar een beker overstapt? Dat is een goede vraag! Hier zijn een paar tips:

 1. Begin langzaam: Begin met het introduceren van een beker tijdens de maaltijd, naast de fles die je baby al gebruikt. Geef de beker gevuld met wat water of melk, zodat je baby went aan de smaak.
 2. Geef de juiste beker: Er zijn zoveel verschillende soorten bekers op de markt, dus kies er eentje die geschikt is voor de leeftijd van je kind. Een beker met handvatten kan bijvoorbeeld handig zijn voor kleine handjes.
 3. Laat je kind de beker zelf vasthouden: Door je kind de beker zelf te laten vasthouden, went het aan het gewicht en de textuur van de beker. 
 4. Blijf positief: Het kan even duren voordat je baby gewend is aan het drinken uit een beker, dus blijf positief en geduldig. Moedig je kind aan en beloon het als het goed gaat.

Houd de fles uit het zicht: Als je baby eenmaal gewend is aan het drinken uit een beker, zet je de fles uit het zicht. Dit helpt om de overgang van fles naar beker soepeler te laten verlopen.

Wat mag een baby van 8 maanden drinken?

Een baby van 8 maanden oud mag naast borstvoeding of flesvoeding ook water en een kleine hoeveelheid slappe thee drinken. Hieronder volgen een paar richtlijnen voor de dranken die je baby van 8 maanden mag drinken:

Borstvoeding of flesvoeding

Borstvoeding of flesvoeding blijft de belangrijkste bron van voeding voor baby's van 8 maanden oud. Het wordt aanbevolen om borstvoeding of flesvoeding te geven tot de baby ongeveer 1 jaar oud is.

Water

Water is een belangrijke drank voor baby'svanaf 6 maanden. Je kunt je baby af en toe wat water geven om hem of haar te helpen gehydrateerd te blijven. Het is wel belangrijk om niet te veel water te geven, omdat dit de inname van voeding vermindert. 

Slappe thee

Een baby van 8 maanden mag slappe thee drinken, omdat dit een goede manier is om de vochtinname te verhogen, vooral als het warm weer is. Slappe thee helpt ook bij darmkrampjes en het kalmeert een onrustige baby. 

Het is echter belangrijk om cafeïnevrije thee te gebruiken en het niet te zoeten met suiker of honing, omdat dit schadelijk is voor een baby.

Belangrijk om te onthouden is dat baby's van 8 maanden nog steeds afhankelijk zijn van borstvoeding of flesvoeding als belangrijkste bron van voeding. Het is daarom belangrijk om niet te veel andere dranken te geven die de inname van voeding kunnen verminderen. 

Overleg bij twijfel altijd met een kinderarts of consultatiebureau.

Waarom mag een baby geen kraanwater?

Een baby kan kraanwater drinken, maar in sommige gevallen wordt het afgeraden. Hier zijn een paar redenen waarom kraanwater niet wordt aanbevolen voor baby's:

 • Te veel mineralen: Kraanwater bevat veel mineralen, zoals nitraten en fluoride, die schadelijk zijn baby's. Te veel nitraten in het water kunnen bijvoorbeeld leiden tot een zuurstoftekort in het bloed van de baby, wat gevaarlijk kan zijn. Te veel fluoride kan leiden tot fluorose, een aandoening die verkleuring van de tanden veroorzaakt.
 • Besmetting: Kraanwater kan besmet zijn met bacteriën, virussen of andere verontreinigingen die schadelijk kunnen zijn voor baby's. Vooral in gebieden waar het water niet goed wordt gezuiverd of waar er een risico is op besmetting door vervuiling, kan kraanwater schadelijk zijn voor baby's.
 • Baby's immuunsysteem: Het immuunsysteem van een baby is nog niet volledig ontwikkeld en kan daarom gevoeliger zijn voor bacteriën en andere verontreinigingen in kraanwater dan dat van volwassenen.

Om deze redenen geven sommige ouders de voorkeur aan flessenwater of gekookt water voor hun baby's. Het is belangrijk om te overleggen met een kinderarts of consultatiebureau als je twijfelt over welk type water het beste is voor jouw baby.

hero illustration

Hoe testen we Drinkbekers?

Om de beste Drinkbeker te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Drinkbeker-test hebben we 959 Drinkbekers geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Drinkbeker-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Drinkbeker-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Drinkbeker-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte Drinkbeker in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 959 Drinkbekers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Drinkbekers in een makkelijke lijst

1. Beste drinkbeker: Munchkin de originele Miracle® 360

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Munchkin de originele Miracle® 360

 • list plusVoorkomt morsen
 • list plusOndersteunt mondontwikkeling
 • list plusGemakkelijk schoon te maken

Nadelen Munchkin de originele Miracle® 360

 • list plusKan lekken wanneer de beker valt

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.87
Gebruiksgemak
9.94
Mijn review: De Munchkin de originele Miracle ® 360 trainer cup/oefenbeker in het blauw is echt geweldig! Als ik mijn peuter wil leren drinken uit een beker, is dit de perfecte keuze. Deze beker is speciaal ontworpen om morsen te voorkomen en tegelijkertijd goed te zijn voor de tanden.

Het beste aan deze beker is dat hij geen tuitjes, rietjes of andere onderdelen heeft. Hij is super gebruiksvriendelijk en heel makkelijk schoon te maken. Geen gedoe meer met allerlei losse onderdelen! Dat is echt een pluspunt voor drukke ouders zoals ik. Daarnaast heeft de beker handvatten die perfect zijn voor kleine handjes. Zo kan mijn peuter zelfstandig drinken.

De beoordelingen van andere ouders zijn ook erg positief. Veel ouders geven aan dat hun kinderen deze beker verkiezen boven andere modellen, zoals die met een tuit. Eén ouder merkt op dat hun kind de beker al vanaf 7 maanden gebruikt en een beetje moet zuigen om te kunnen drinken. Dat bewijst dat deze beker perfect is voor jonge kinderen die willen leren drinken uit een beker.

Een ander groot voordeel is dat de beker lekvrij is, behalve wanneer hij op de grond valt. Het siliconen deksel sluit automatisch af, dus er lekt maar een klein beetje drinken uit. Het is echt een klein minpuntje dat gemakkelijk op te lossen is door de beker in een zakje te stoppen.

Deze beker is ook super makkelijk in gebruik. Hij kan uit elkaar worden gehaald in drie delen, zodat ik hem makkelijk kan schoonmaken. En het beste van alles is dat hij vaatwasserbestendig is! Ideaal voor drukke ouders zoals ik die geen tijd hebben om alles met de hand af te wassen.‍️

Kortom, de Munchkin de originele Miracle 360 trainer cup/oefenbeker in het blauw heeft zoveel voordelen. Hij voorkomt morsen, ondersteunt de mondontwikkeling en is super makkelijk schoon te maken. Hoewel er soms een klein lekprobleempje kan zijn wanneer de beker valt, wordt dit gecompenseerd door het automatische sluitsysteem van het deksel. Ik raad dit product zeker aan aan andere ouders die op zoek zijn naar een praktische en effectieve beker om hun peuters te leren drinken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Philips Avent SCF796/02 Drinkbeker met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Avent SCF796/02 Drinkbeker met

 • list plusStevig en van goede kwaliteit
 • list plusOndersteunt een gezonde ontwikkeling van de mond
 • list plusErgonomisch design en makkelijk vast te houden

Nadelen Philips Avent SCF796/02 Drinkbeker met

 • list plusRietje wijst naar één kant waardoor lastig om de beker helemaal leeg te drinken
 • list plusGeen borsteltje meegeleverd om de binnenkant van het rietje schoon te maken
 • list plusGeen reserverietjes verkrijgbaar, wat als niet duurzaam wordt gezien

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.27
Functionaliteit
9.04
Gebruiksgemak
10
Ik ben dol op de Philips Avent SCF796/02 Drinkbeker met rietje! Het is de perfecte beker voor mijn groeiende en actieve peuter vanaf 9 maanden. Met het geïntegreerde afsluitventiel en het klikdeksel voorkomt deze beker knoeien en helpt het de mond van mijn kleintje gezond te ontwikkelen. Het gebogen rietje zorgt ervoor dat mijn kindje op een natuurlijke manier kan drinken. En het beste van alles is dat de beker super makkelijk in elkaar te zetten en schoon te maken is, aangezien alle onderdelen vaatwasmachinebestendig zijn.

Wat deze drinkbeker echt bijzonder maakt, is dat hij geschikt is voor zowel de Philips Avent Natural-flessen als de Classic+-flessen, evenals voor alle Avent bekers. Zo kan mijn kindje de beker blijven gebruiken naarmate hij groeit en stap voor stap overstapt naar zelfstandig drinken. En ik hoef me geen zorgen te maken over ergonomie en hygiëne, want deze beker heeft handige handvatten en een zacht flexibel rietje dat het tandvlees van mijn kleintje niet zal beschadigen.

De reviews van andere gebruikers laten zien dat deze beker over het algemeen als stevig en van goede kwaliteit wordt ervaren. Het design is ook nog eens leuk en de beker ligt goed in de hand. Sommige mensen vinden het alleen jammer dat het rietje naar één kant wijst in plaats van naar beneden, waardoor het lastig kan zijn om de beker helemaal leeg te drinken. En een klein minpuntje is dat er geen borsteltje wordt meegeleverd om de binnenkant van het rietje schoon te maken.

Een ander punt dat opvalt in de reviews is dat er geen reserverietjes verkrijgbaar zijn, wat sommige mensen als een minpunt zien en niet duurzaam vinden. Dat betekent dat als het rietje kwijtraakt of beschadigd raakt, je een hele nieuwe beker moet kopen. Dat is wel iets om in gedachten te houden bij de aanschaf van deze drinkbeker.

Een mogelijke beperking van deze beker is dat er snel schimmel kan ontstaan in het rietje als je het niet regelmatig schoonmaakt. Ik raad aan om dagelijks met een borsteltje het rietje van binnen schoon te maken, evenals het gaatje naast het rietje.

Al met al vind ik de Philips Avent SCF796/02 Drinkbeker met rietje een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een stevige en duurzame drinkbeker voor hun peuters. Het ondersteunt de gezonde ontwikkeling van de mond en maakt de overgang naar zelfstandig drinken gemakkelijk. Hoewel er enkele kleine nadelen zijn, zoals het ontbreken van een borsteltje en reserverietjes, wegen de voordelen van deze beker, zoals de goede kwaliteit en het ergonomische design, zeker op tegen de uitdagingen. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

3. VCompany 2x oefendrinkbekers baby groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VCompany 2x oefendrinkbekers baby groen

 • list plusDe knoeibestendige klep voorkomt morsen, waardoor het gemakkelijker is om de beker schoon te houden.
 • list plusMet de 360 graden drinkmogelijkheid kan je kind geleidelijk wennen aan het drinken uit een open beker.
 • list plusDe beker is lek- en waterdicht, gemaakt van BPA-vrij materiaal dat veilig is voor gebruik.

Nadelen VCompany 2x oefendrinkbekers baby groen

 • list plusSommige bekers kunnen lekken, zelfs als ze ondersteboven worden gehouden, waardoor er mogelijk morsen kan optreden.
 • list plusDe kleur van de bekers kan afwijken van de verwachting, wat teleurstellend kan zijn als je een specifieke kleur wilt.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.66
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
8.71
Als ouder begrijp ik hoe belangrijk het is om het drinkproces van mijn kind te vergemakkelijken zonder geknoei. Daarom zocht ik naar een geschikte oefendrinkbeker die speciaal ontworpen is voor de tandjes van mijn kind. De 2x oefendrinkbekers baby van VCompany bleken de perfecte oplossing te zijn.

Wat direct opvalt aan deze drinkbekers is dat ze geen tuit hebben, maar een knoeibestendige klep die automatisch sluit na het drinken. Zo kan mijn kind 360 graden drinken uit de bekers zonder te morsen. Dit helpt bij de overgang naar een open beker en is beter voor de tandjes dan een tuit.

De drinkbekers hebben een inhoud van 207 ml en zijn 100% lek- en waterdicht. Ik hoef me dus geen zorgen te maken over geknoeid drinken, zelfs niet als ik de beker ondersteboven houd. Bovendien zijn de bekers gemaakt van BPA-vrij materiaal, wat een geruststellende gedachte is voor de gezondheid van mijn kind.

Wat ik ook waardeer aan deze drinkbekers zijn de kleine handgreepjes, waardoor mijn kind ze gemakkelijk kan vastpakken. Daarnaast zijn ze ook eenvoudig schoon te maken en vaatwasserbestendig, wat het gebruiksgemak vergroot.

Helaas zijn er enkele negatieve ervaringen van andere gebruikers. Sommigen merkten op dat de bekers lekken, zelfs als ze ondersteboven worden gehouden. Dit is teleurstellend, aangezien de bekers worden gepromoot als anti-lek. Een andere gebruiker merkte op dat de kleur van de bekers niet overeenkwam met wat ze hadden besteld.

Ondanks deze negatieve ervaringen ben ik over het algemeen tevreden met de 2x oefendrinkbekers baby van VCompany. Ze bieden een handige oplossing voor het oefenen van het drinken zonder te morsen, en de 360 graden drinkmogelijkheid is een groot pluspunt. Het feit dat ze lek- en waterdicht zijn en gemaakt zijn van BPA-vrij materiaal, geeft me vertrouwen in de kwaliteit van het product.

Als ouder zou ik echter aanraden voorzichtig te zijn bij het ondersteboven houden van de bekers, aangezien sommige gebruikers hebben gemeld dat ze lekken. Daarnaast is het belangrijk om op te letten bij het bestellen van de bekers, aangezien de kleur mogelijk niet overeenkomt met wat je verwacht.

Al met al zijn de 2x oefendrinkbekers baby van VCompany een goede keuze voor ouders die hun kind willen helpen bij het drinken zonder geknoei. Met hun knoeibestendige klep, handige handgreepjes en lek- en waterdichtheid bieden ze een goede gebruikerservaring.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

4. Munchkin Miracle® de originele 360

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Munchkin Miracle® de originele 360

 • list plusKnoeibestendige klep voorkomt morsen
 • list plusGemakkelijk te reinigen
 • list plusComfortabele grip voor kleine handjes

Nadelen Munchkin Miracle® de originele 360

 • list plusNiet 100% lekvrij bij vallen op de grond

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.25
Functionaliteit
8.54
Gebruiksgemak
8.94
De Munchkin Miracle ® de originele 360 trainer cup/oefenbeker paars is echt een superhandige beker voor kinderen die de overstap maken van een tuitbeker naar een gewone beker. Geen gedoe met een tuit, maar een slim klepje dat automatisch sluit na het drinken. Dit is niet alleen beter voor de tandjes, maar helpt ook bij de ontwikkeling van de drinkvaardigheden van je kind.

Wat deze beker echt top maakt, is de Miracle technologie die ervoor zorgt dat hij 100% waterdicht en lekvrij is. Dat is echt een enorme plus, want zo hoef je je geen zorgen te maken over gespetter of geknoei wanneer de beker geschud of omgedraaid wordt.

Met een inhoud van 207 ml en handige handgreepjes is deze beker perfect voor kleine handjes. Zo kunnen ze 'm makkelijk vasthouden en zelfstandig drinken. En het allerbeste is dat de beker supereenvoudig schoon te maken is. Hij kan namelijk in drie delen uit elkaar gehaald worden, zodat je hem grondig kunt reinigen. En alsof dat nog niet genoeg is, is de beker ook nog eens gemaakt van BPA-vrij materiaal. Geen schadelijke stoffen dus!

Ouders en kinderdagverblijven zijn dolenthousiast over deze beker. Ze merken dat kinderen 'm graag gebruiken en dat het ze echt helpt bij het zelfstandig leren drinken. En dat lekvrije ontwerp en het gemak van schoonmaken, daar zijn ze ook helemaal weg van.

Natuurlijk, geen enkel product is perfect. Sommige ouders geven aan dat de beker niet helemaal lekvrij is, vooral als hij op de grond valt. Maar hey, daar kun je altijd nog een extra voorzorgsmaatregel voor nemen, zoals een zakje om de beker.

Al met al is de Munchkin Miracle de originele 360 trainer cup/oefenbeker paars gewoon een geweldige beker voor kinderen die willen leren drinken uit een gewone beker. Met zijn lekvrije ontwerp, makkelijke schoonmaak en comfortabele grip is deze beker de ideale keuze voor zowel ouders als kinderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Munchkin Miracle® de originele 360

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Munchkin Miracle® de originele 360

 • list plusHandig in gebruik en kinderen drinken er graag uit
 • list plus100% lekkagebestendig met knoeibestendige klep
 • list plusGemakkelijk schoon te maken

Nadelen Munchkin Miracle® de originele 360

 • list plusNiet 100% lekvrij voor bijvoorbeeld in de handtas

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.42
Functionaliteit
8.55
Gebruiksgemak
8.65
Hallo daar! Ik wil je graag voorstellen aan de Munchkin Miracle ® de originele 360 trainer cup/oefenbeker. Deze geweldige beker is perfect voor kinderen die de overstap maken van een fles naar een open beker. Wat deze beker zo bijzonder maakt, is de 360 graden technologie. Je kleintje kan vanuit elke hoek drinken, zonder aan een tuitje te hoeven zuigen. Dat is niet alleen goed voor de tandjes, maar helpt ook bij de overgang naar een open beker.

Gebruikers zijn dol op deze beker, omdat hij handiger is dan tuitbekers. Hij is supergemakkelijk in gebruik en kinderen drinken er graag uit. Een tevreden gebruiker vertelde me dat haar zoontje deze beker verkiest boven alle andere tuitbekers. Ze gebruikt hem zelfs om melk mee te geven naar de opvang en haar zoontje gebruikt hem al vanaf 7 maanden. Hij hoeft alleen maar lichtjes aan de rand te zuigen om te kunnen drinken.

Wat ook fijn is aan de Munchkin Miracle 360 trainer cup/oefenbeker, is dat hij 100% lekkagebestendig is. De slimme klep sluit automatisch na het drinken, waardoor er geen druppel uit lekt. Sommige gebruikers merken wel op dat de beker niet 100% lekvrij is als je hem bijvoorbeeld in je handtas stopt. Daarom raden ze aan om er een extra zakje omheen te doen voor wat extra veiligheid. Better safe than sorry, toch?

En het beste van alles? Deze beker is supermakkelijk schoon te maken. Hij kan uit elkaar gehaald worden in 3 onderdelen en kan gewoon in de vaatwasser. Zo blijft hij altijd schoon en hygiënisch.

Een blije gebruiker vertelde me dat haar dochter eindelijk zelfstandig wilde drinken nadat ze verschillende bekers had geprobeerd, maar alleen met de Munchkin Miracle 360 trainer cup/oefenbeker lukte het haar. Ze kan de beker zelfs ondersteboven houden en ermee schudden zonder dat er drinken uit lekt. Alleen als de beker op de grond valt, komt er een klein beetje drinken uit, maar het siliconen deksel sluit zichzelf gelijk weer af. Deze gebruiker benadrukte ook dat de beker comfortabel is voor haar kind en dat hij een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Al met al is de Munchkin Miracle de originele 360 trainer cup/oefenbeker de perfecte metgezel voor kinderen die leren drinken uit een open beker. Het 360 graden ontwerp en de tuitvrije technologie maken het gemakkelijk voor kleintjes om zelfstandig te drinken. De beker is lekkagebestendig en een fluitje van een cent om schoon te maken. Hoewel sommige gebruikers aangeven dat hij niet 100% lekvrij is, zijn de meeste gebruikers erg tevreden over de prestaties van deze beker. Dus waar wacht je nog op? Laat je kleintje genieten van deze geweldige beker!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

6. Munchkin Miracle® de originele drinkbeker

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Munchkin Miracle® de originele drinkbeker

 • list plusAntilekmechanisme voorkomt morsen
 • list plusGebruiksvriendelijk ontwerp met handvatten
 • list plusGemakkelijk schoon te maken en vaatwasserbestendig

Nadelen Munchkin Miracle® de originele drinkbeker

 • list plusNiet 100% lekvrij volgens sommige gebruikers

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.92
Functionaliteit
8.51
Gebruiksgemak
8.83
Ik ben de Munchkin Miracle ® de originele drinkbeker 360 trainer cup in het groen. Ik ben speciaal ontworpen om peuters te helpen drinken zonder te morsen. Met mijn 360 graden drinkrand kunnen kinderen leren drinken zoals uit een normale beker of glas, wat de ontwikkeling van hun mondspieren ondersteunt. Mijn inhoud is 207 ml en ik ben geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden.

Een van mijn beste kenmerken is mijn antilekmechanisme. Mijn deksel sluit automatisch wanneer het kind stopt met drinken, zodat er geen lekken ontstaan. Dit is vooral handig als je onderweg bent of als ik in een tas wordt meegenomen. Sommige gebruikers hebben echter opgemerkt dat ik niet 100% lekvrij ben, dus het kan verstandig zijn om voor extra veiligheid een zakje om me heen te doen.

Ik ben ook erg gebruiksvriendelijk. Mijn handvatten zijn speciaal ontworpen voor kleine handjes, zodat kinderen me gemakkelijk kunnen vasthouden. Daarnaast kan ik in drie delen uit elkaar worden gehaald, zodat ik eenvoudig schoon te maken ben. Ik ben BPA-vrij en kan veilig in de vaatwasser worden gereinigd.

Volgens de beoordelingen van gebruikers ben ik een favoriet onder kinderen. Een gebruiker heeft verschillende soorten bekers geprobeerd, maar ik was de enige waar haar zoon graag uit dronk. Een andere gebruiker merkte op dat haar dochter eerst alleen met mij speelde, maar na een paar dagen begreep ze hoe ze uit mij kon drinken. Dit laat zien dat ik ook geschikt ben voor kinderen die nog moeten wennen aan het drinken uit een beker.

Hoewel ik over het algemeen positieve beoordelingen krijg, moet ik eerlijk zijn dat sommige gebruikers vinden dat ik niet 100% lekvrij ben. Dat kan een nadeel zijn als je me in een tas wilt meenemen. Het is echter belangrijk om te weten dat mijn siliconen deksel zichzelf sluit wanneer ik op de grond val, dus er kan slechts een klein beetje drinken lekken.

Al met al ben ik de Munchkin Miracle de originele drinkbeker 360 trainer cup in het groen, een handige en gebruiksvriendelijke beker die kinderen helpt om te leren drinken zonder te morsen. Met mijn antilekmechanisme, gemakkelijk schoon te maken ontwerp en aantrekkelijke groene kleur, ben ik een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een praktische en duurzame drinkbeker voor hun kinderen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Munchkin Miracle cups deksels

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Munchkin Miracle cups deksels

 • list plusGoed afsluitend en voorkomt vuil in de beker
 • list plusGemakkelijk te reinigen in de vaatwasser
 • list plusHandig voor onderweg, lekt niet in de tas bij omvallen

Nadelen Munchkin Miracle cups deksels

 • list plusDeksels worden niet standaard bij de beker geleverd
 • list plusJe moet 2 sets kopen om alle kleuren te hebben
 • list plusKleur van de deksels is niet zelf te kiezen

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.98
Functionaliteit
7.66
Gebruiksgemak
8.51
Ik ben dol op de Munchkin Miracle Cup deksels! Ze zijn een geweldige toevoeging aan mijn Munchkin 360° Miracle Cup. Met deze slimme dekseltjes hoef ik me geen zorgen te maken dat er vuil in mijn beker komt, en ze voorkomen dat mijn beker gaat lekken als ik onderweg ben. Ze zijn gemaakt van 100% silicone en ik kan ze heel eenvoudig op mijn bekers plaatsen. In één verpakking zitten 4 deksels, en ze passen op alle versies van de 360° Miracle Cup. En het beste is dat ik ze gewoon in het bovenste rek van de vaatwasser kan schoonmaken.

De meeste mensen zijn echt tevreden met deze deksels. Ze sluiten perfect af en zijn super handig voor onderweg. Een groot voordeel is dat mijn beker met deksel niet lekt als hij per ongeluk omvalt in mijn tas. Dat maakt ze echt ideaal voor uitstapjes.

Maar er is ook wel een puntje van kritiek dat ik tegenkwam in de reviews. Sommige mensen vinden het jammer dat de deksels niet standaard bij de beker zitten. Ze denken dat de deksel eigenlijk bij de beker hoort en niet apart gekocht hoeft te worden. Ook wordt er opgemerkt dat er 4 deksels in een verpakking zitten, terwijl er in totaal 5 verschillende kleuren bekers zijn van Munchkin. Dat betekent dus dat je 2 sets moet kopen om alle kleuren te hebben, en dat vinden ze een beetje geldklopperij.

Een ander punt is dat je de kleur van de deksels niet zelf kunt kiezen. Dat kan vervelend zijn als je graag een specifieke kleur wilt hebben. Maar over het algemeen wordt dit wel geaccepteerd als een klein ongemak.

Al met al vind ik de Munchkin Miracle Cup deksels echt handige accessoires voor mijn 360° Miracle Cup. Ze sluiten perfect af en houden mijn beker schoon. En het feit dat ik ze gewoon in de vaatwasser kan schoonmaken is echt een pluspunt. Ondanks de kritiek dat de deksels apart gekocht moeten worden en dat je de kleur niet kunt kiezen, vind ik dit geen groot probleem. De deksels bieden een praktische oplossing voor ouders die de Munchkin 360° Miracle Cup gebruiken en willen voorkomen dat hun beker lekt of vies wordt als ze onderweg zijn. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Munchkin Miracle® de originele trainer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Munchkin Miracle® de originele trainer

 • list plusGemakkelijke overgang van fles naar open beker
 • list plusKnoeibestendige klep die automatisch sluit na het drinken
 • list plusMiracle technologie zorgt voor 100% waterdichtheid en lekvrijheid

Nadelen Munchkin Miracle® de originele trainer

 • list plusNiet 100% lekvrij, vooral als de beker valt

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
8.32
De Munchkin Miracle ® de originele trainer cup is dé perfecte drinkbeker voor kinderen die de stap willen zetten van een fles naar een gewone beker. Deze beker heeft geen vervelend tuitje, maar in plaats daarvan een slim klepje dat automatisch sluit na het drinken. Niet alleen goed voor de tandjes van je kind, maar ook een geweldige manier om ze te laten wennen aan het drinken uit een gewone beker.

Wat deze beker zo bijzonder maakt, is de Miracle technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de beker 100% waterdicht en lekvrij is. Dat betekent dat je kind vanuit alle hoeken kan drinken zonder te morsen. Super handig als je de beker in je tas wilt stoppen, al raad ik wel aan om voorzichtig te zijn en eventueel een zakje eromheen te doen.

Met een inhoud van 207 ml en handige handgreepjes is deze beker perfect voor kleine handjes. Zo kunnen ze de beker makkelijk vasthouden en zelfstandig drinken.

De reviews van deze beker zijn overwegend positief. Veel ouders geven aan dat hun kinderen deze beker verkiezen boven andere bekers met een tuitje, omdat ze er makkelijk uit kunnen drinken door lichtjes aan de rand te zuigen. Daarnaast wordt deze beker als super handig ervaren en is hij makkelijk schoon te maken, want hij kan uit elkaar en kan gewoon in de vaatwasser.

Een klein minpuntje is dat de beker niet 100% lekvrij is, vooral niet als hij op de grond valt. Dus wees voorzichtig, vooral als je de beker in je tas wilt stoppen.

Al met al is de Munchkin Miracle de originele trainer cup de perfecte keuze voor ouders die hun kinderen willen laten wennen aan het drinken uit een gewone beker. Met het knoeibestendige klepje en de 100% lekvrije technologie biedt deze beker een geweldige drinkervaring voor kinderen. De handgreepjes maken het makkelijk voor kleine handjes om de beker vast te houden en het feit dat hij makkelijk schoon te maken is, maakt het ook voor ouders een praktische keuze. Hoewel de beker niet volledig lekvrij is, wegen de vele voordelen van deze beker zwaarder en is hij zeker het proberen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

9. Philips Avent SCF798/01 Drinkbeker met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Avent SCF798/01 Drinkbeker met

 • list plusMakkelijk in elkaar te zetten en schoon te maken
 • list plusGeschikt voor verschillende flessen en bekers
 • list plusOndersteunt een gezonde ontwikkeling van de mond

Nadelen Philips Avent SCF798/01 Drinkbeker met

 • list plusHet rietje gaat snel kapot en vervangende rietjes zijn niet verkrijgbaar
 • list plusLekt als de beker valt

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.29
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.94
De Philips Avent SCF798/01 - Drinkbeker met rietje - 12m+ - 300 ml is echt een geweldige beker voor drukke, opgroeiende peuters vanaf 9 maanden. Met dit juweeltje kan ik hun mondgezondheid bevorderen en morsen voorkomen dankzij het handige afsluitventiel en de klikdeksel. Het gebogen rietje maakt het drinken een eitje en zorgt voor een natuurlijke drinkhouding.

Een van de grootste pluspunten van deze beker is dat hij lekker simpel in elkaar zit, waardoor ik hem makkelijk kan schoonmaken en in elkaar kan zetten. Alle onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser, wat het leven van ouders een stuk makkelijker maakt. Wat ook fijn is, is dat deze beker geschikt is voor zowel de Philips Avent Natural-flessen als de Classic+-flessen en alle Avent bekers. Super veelzijdig dus!

De experts hebben deze beker ontworpen met de mondgezondheid van kinderen in gedachten. Hij traint de mondspieren en helpt zo de mond sterker te maken. Dit product groeit met mijn kind mee en helpt ze op hun weg naar zelfstandig drinken. Met de ergonomische handvatten en het flexibele rietje is deze beker perfect voor kleine peuters.

Helaas zijn er wel een paar negatieve ervaringen van gebruikers. Sommige mensen klagen dat het rietje snel kapot gaat en dat je geen vervangende rietjes kunt krijgen. Dat is natuurlijk super irritant, vooral omdat de beker zelf nog wel te koop is. Het kan behoorlijk prijzig worden als je steeds een nieuwe beker moet kopen. Er zijn ook klachten over lekkage, vooral als de beker valt.

Maar ondanks deze nadelen heeft de Philips Avent SCF798/01 - Drinkbeker met rietje - 12m+ - 300 ml ook veel positieve eigenschappen. Gebruikers zijn dol op het zachte en gebogen rietje, waardoor ze de beker bijna helemaal leeg kunnen drinken. Ook zijn alle onderdelen makkelijk schoon te maken en werkt de beker over het algemeen gewoon goed. Het is ook nog eens een duurzaam product, altijd mooi meegenomen.

Al met al is de Philips Avent SCF798/01 - Drinkbeker met rietje - 12m+ - 300 ml een super handige beker voor groeiende peuters. Hij ondersteunt een gezonde mondontwikkeling en zorgt voor gemak bij het schoonmaken. Maar die problemen met het snel kapotgaan van het rietje en het ontbreken van vervangende rietjes zijn echt minpunten. Als ze deze problemen kunnen oplossen, zou dit een topkeuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een beker voor hun kleintjes. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

10. Munchkin Miracle® de originele 360

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Munchkin Miracle® de originele 360

 • list plusTuitvrij ontwerp bevordert normale mondspierontwikkeling bij kinderen.
 • list plusAutomatische sluiting voorkomt morsen en lekken.
 • list plusEenvoudig te gebruiken en reinigen, BPA-vrij en vaatwasmachinebestendig.

Nadelen Munchkin Miracle® de originele 360

 • list plusKinderen kunnen even moeten wennen aan het drinken vanuit de 360°-rand.

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.32
Functionaliteit
7.68
Gebruiksgemak
6.9
Ik ben dol op de Munchkin Miracle ® 360° Drinkbeker in blauw! Met een capaciteit van 296 ml is deze beker perfect voor peuters die zelfstandig willen leren drinken. Het tuitvrije ontwerp is door tandartsen aanbevolen en bevordert de natuurlijke ontwikkeling van mondspieren. En dankzij de 360°-rand kunnen kinderen vanuit elke hoek drinken, zonder te knoeien.

De lekvrije functionaliteit en het gemakkelijke onderhoud maken deze beker een echte winnaar. Zonder extra tuiten of rietjes is hij supermakkelijk schoon te maken, en hij is ook nog eens BPA-vrij. Perfect voor kinderen van 18 maanden en ouder, deze beker maakt de overgang van babyfles naar beker een fluitje van een cent.

Hoewel sommige kinderen even moeten wennen aan het drinken vanuit de 360°-rand, zullen ze al snel de vrijheid ervan waarderen. Kortom, de Munchkin Miracle 360° Drinkbeker in blauw biedt een innovatief ontwerp, mondgezondheidsvoordelen en gebruiksgemak. Een absolute must-have voor ouders die hun peuters een morsvrije drinkervaring willen bieden, zonder in te leveren op kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Drinkbekers. Er zijn immers 959 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!