Wat is de beste creme brulee brander van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 september, 2023

Het kopen van een goede creme brulee brander is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste creme brulee brander van 2023? Na het testen van 154 creme brulee branders kwam de SMH LINE® Gasbrander Creme Brulee met 4 gasflessen als beste getest uit onze creme brulee brander-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de creme brulee branders, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 creme brulee branders-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige creme brulee brander-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste creme brulee branders

1Score: 9.9
SMH LINE® Gasbrander Creme Brulee met 4 gasflessen
SMH LINE® Gasbrander Creme Brulee met 4 gasflessen
SMH LINE
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
JT Products Gasbrander Crème Brûlée zilver 1.0
JT Products Gasbrander Crème Brûlée zilver 1.0
JT Products
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Chefs Torche Crème brûlée Brander geen kleur
Chefs Torche Crème brûlée Brander geen kleur
Chefs Torche
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Silver match Horeca Creme Brulee zwart
Silver match Horeca Creme Brulee zwart
Silver match
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Turboflame multifunctioneel creme brulee brander, zwart
Turboflame multifunctioneel creme brulee brander, zwart
Turboflame
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Gasbrander - in verschillende kleuren willekeurig kleur
Gasbrander - in verschillende kleuren willekeurig kleur
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Multifunctionele Mini-Keukenbrander grijs
Multifunctionele Mini-Keukenbrander grijs
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Nampook Multifunctionele Turbo Brander Hervulbaar rood , zwart
Nampook Multifunctionele Turbo Brander Hervulbaar rood , zwart
Nampook
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
Hendi Design Koksbrander met Gasbus zwart , groen
Hendi Design Koksbrander met Gasbus zwart , groen
Hendi
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
Membeli Professionele Crème Brûlée Brander
Membeli Professionele Crème Brûlée Brander
Membeli
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Crème Brûlée-Brander Koopgids

Heerlijk, die zachte custard met een superkrokant bovenlaagje – en wat is nu een leukere manier om je toetje te eten dan hem eerst met een lepel kapot te mogen tikken? Kwestie van smaak wellicht, maar een bepaalde entertainmentwaarde heeft het sowieso. Zonder een crème brûlée-brander kom je echter niet ver!

Wat kun je doen met een crème brûlée-brander?

Met een crème brûlée-brander kun je het oppervlak van een crème brûlée aanbranden om een knapperig en karamelloos laagje te creëren. Hierdoor krijgt de crème brûlée zijn typische smaak en textuur. Je kunt de crème brûlée-brander ook gebruiken voor andere desserts die een aangebrand laagje nodig hebben, zoals suikersnacks, ijs en taarten.

Welk gas moet je in een crème brûlée-brander doen?

De meeste crème brûlée-branders werken op propaangas. Dit is een snel brandend gas dat de juiste hitte geeft om het oppervlak van de crème brûlée snel aan te branden. Gebruik de brander altijd volgens de instructies in een goed geventileerde ruimte om brandgevaar te voorkomen.

Wat is een goede crème brûlée-brander?

Een goede crème brûlée-brander is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en gebruiksdoel. Hieronder staan enkele kenmerken van een kwalitatieve crème brûlée-brander:

 • Kracht. Kies voor een brander met voldoende vermogen om de crème snel en gelijkmatig aan te branden.
 • Hittebestendigheid. Zorg ervoor dat de brander hittebestendig is en gemaakt is van hoogwaardige materialen.
 • Bedieningsgemak. Kies voor een brander met een comfortabele grip en eenvoudig te bedienen regelingen voor vermogen en vlamgrootte.
 • Veiligheid. Kies voor een brander met veiligheidskenmerken zoals een antisliphandvat en automatische uitschakeling.

Er zijn veel verschillende crème brûlée-branders op de markt die aan deze kenmerken voldoen. Het is aan te raden om enkele productrecensies en vergelijkingen te lezen voordat je een beslissing maakt.

Hoe heet wordt een crème brûlée-brander?

De temperatuur van een crème brûlée-brander varieert afhankelijk van het specifieke model en de instellingen. Over het algemeen wordt een crème brûlée-brander warm genoeg om de suiker op de crème brûlée snel te laten karamelliseren.

Dat vindt meestal plaats bij een temperatuur van ongeveer 480 tot 650 °C. Dat is knap heet, dus het is noodzakelijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen bij het gebruik ervan.

Denk daarbij aan deze zaken:

 1. Gebruik de brander in een goed geventileerde ruimte of onder een afzuigkap.
 2. Gebruik de brander niet in de buurt van brandbare vloeistoffen of andere brandbare materialen.
 3. Houd kinderen en huisdieren op een veilige afstand van de brander terwijl deze wordt gebruikt.
 4. Draag bij het gebruik van de brander handschoenen en bescherm je ogen en gezicht tegen de hete vlam.

Het is ook aan te raden om de instructies en veiligheidsinformatie van de fabrikant te lezen en te volgen voordat je de crème brûlée-brander gebruikt.
 

hero illustration

Hoe testen we creme brulee branders?

Om de beste creme brulee brander te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze creme brulee brander-test hebben we 154 creme brulee branders geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze creme brulee brander-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze creme brulee brander-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen creme brulee brander-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste creme brulee brander in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 154 creme brulee branders te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste creme brulee branders op een rij

1. SMH LINE® Gasbrander Creme Brulee met 4 gasflessen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.9

Deze SMH LINE® Gasbrander Creme Brulee Brander Geschikt voor een breed aantal toepassingen in de keuken waaronder Flamberen, Karameliseren, garen, kleuren en voor het toevoegen van wat drama bij het serveren. Ook is deze Crem brulee gasbrander handing bij het aansteken van barbecues en andere vuren. De SMH LINE Gasbrander Past op alle gas cartridges van het type MSF-1a (deze wordt meegeleverd). Ook is deze gasbrander zit zeer stevig aan de gasfles en is met 1 draai te verwisselen. De gasbrander heeft een ingebouwde drukverschil beveiliging. Kenmerken Automatische piëzo-ontsteking met één druk op de knop Met bajonetsluiting EN-417 Instelbare vlamgrootte, veilig en gebruiksvriendelijk soldeerbrander met koperen buizen, duurzaam! Kan worden gebruikt met als soldeerbrander, koken en flamberen, carteren Als aansteken, grillen, ontdooien van bevroren waterleidingen Hobby en handwerk, modelbouw, solderen, pijpverbindingen, verfstrippen 1300 graden vlamtemperatuur

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. JT Products Gasbrander Crème Brûlée zilver 1.0

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.8

Altijd al de perfecte crème brûlée willen maken? Dankzij de Gasbrander van JT Products kan je nu zelf je eten karamelliseren. De Gasbrander van JT Products is speciaal ontwikkeld om veilig te gebruiken in je eigen keuken. De vlam is verstelbaar zodat je zelf kunt bepalen hoe warm je de vlam wilt hebben. De gasbrander kan tot maar liefst 1300 °C branden. Ga jij je gasten verassen met je zelfgemaakte crème brûlée? Voordelen: ✔ Speciaal gemaakt voor koken ✔ In 360º te gebruiken ✔ Verstelbare vlam ✔ Makkelijk in gebruik Speciaal gemaakt voor koken De gasbrander van JT Products is speciaal gemaakt voor in je eigen keuken. Met de brander kan je veel verschillende gerechten maken. Zo kan je het gebruiken om de meest smaakvolle nagerechten te maken zoals crème brûlée, of je maakt er een heerlijk voorgerecht mee zoals paté brûlée of je gebruikt het om je vlees of sushi te vlamberen. In 360º te gebruiken Bij veel gasbranders is het zeer gevaarlijk om de gasbrander op zijn kop te houden. De gasbrander van JT Products is speciaal ontwikkeld zodat je de gasbrander in elke mogelijk hoek kan houden, 360º. Dit zorgt ervoor dat je de gasbrander op een veilige manier kunt gebruiken in je eigen huis. Verstelbare vlam Per gerecht is het verschillend hoe warm je de vlam wilt hebben voor het karamelliseren. De gasbrander van JT Products bevat daarom een draaiknop waarmee je de vlamsterkte kan variëren in sterkte. Zo kan je het van een zachte vlam tot zeer warme vlam van wel 1300°C in stellen. Makkelijk in gebruik De Gasbrander is zeer gemakkelijk te gebruiken en te installeren op de gasfles. Het enige wat je hoeft te doen om te kunnen beginnen met vlamberen is de gasfles koppelen, de ontstekingsknop indrukken en de gewenste vlamsterkte instellen. Let op dat je de juiste butaangasfles eraan koppelt zoals te zien is in de afbeeldingen. Specificaties: - Vlamsterke knop (verstelbaar) - Gas cilinder connector - RVS buis - Ontstekingsknop - Koperen mondstuk - Keramische isolatie Inhoud: ▶ Crème Brûlée Gasbrander ▶ Nederlandse verpakking + handleiding Let op: de gasbrander komt exclusief gasfles! JT Products streeft er naar om producten van de hoogste kwaliteit te leveren voor 100% tevredenheidsgarantie. Bestel vandaag nog en begin vanaf morgen met het maken van de perfecte crème brûlée!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Chefs Torche Crème brûlée Brander geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.3

Mooie crème brûlée brander van het merk Chefs Torch. ideaal voor uiteraard creme brulee maar ook voor tal van bereidingen waar een brander voor is gewenst biedt deze brander uitkomst voor een leuke prijs! De aansteker wordt gevuld geleverd in de kleuren rood, zwart of zilver.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. Silver match Horeca Creme Brulee zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9

Professionele keuken horeca creme brulee brander uit onze Silver line. De silver line bevat alleen producten van de hoogste kwaliteit voor PRO doeleinden. Deze creme brulee brander is degelijk, betrouwbaar en oersterk. Ook aan de veiligheid is gedacht, zo bevat deze brander een stabiele voet om op te staan, is de vlam gemakkelijk te regelen cq instelbaar en is de instelknop voorzien van safety lock zodat (kleine) kinderen en niet snel mee aan de gang zullen gaan. De instelbare stormvlam haalt temperaturen tot wel 1000 graden en natuurlijk is deze creme brulee brander navulbaar met normaal (butaan) aanstekergas. Dé must have voor in de keuken, creme brulee, allesbranden, barbecue, flamberen, sigaren en nog vele toepassingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

5. Turboflame multifunctioneel creme brulee brander, zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.9

Ideaal voor uiteraard creme brulee maar ook voor tal van bereidingen waar een brander voor is gewenst bied deze brander uitkomst voor een leuke prijs.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

6. Gasbrander - in verschillende kleuren willekeurig kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.7

De Prof crispy torch is perfect voor het aansteken van vuurwerk, het maken van creme brulee en het aansteken van kaarsen of de BBQ. De gasbrander heeft een sterke verstelbare stormvlam en beschikt over de handige lock functie, waardoor de aansteker ook gewoon blijft branden zonder dat je hem hoeft vast te houden. De aansteker wordt geleverd in de kleur blauw, oranje, groen of zwart. LET OP ! Dit betreft geen set echter bij aankoop ontvang je één van deze kleuren thuis gestuurd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

7. Multifunctionele Mini-Keukenbrander grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Multifunctionele Mini-Keukenbrander grijs

 • list plusDeze creme brulee brander is handig in gebruik en voldoet aan de verwachtingen.
 • list plusHet heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusEen laatste voordeel is dat de kwaliteit goed is.

Nadelen Multifunctionele Mini-Keukenbrander grijs

 • list plusDe kleur van de brander is niet overeen met de afbeelding.
 • list plusEen ander nadeel is dat de brander niet voldoet aan de verwachtingen.
 • list plusEen laatste nadeel is dat de brander een slechte prijs/kwaliteit verhouding heeft.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.1

Bekijk deze multifunctionele mini-keukenbrander eens! Je kan hem gebruiken om je favoriete gerechten te karamelliseren maar je kan hem ook gebruiken voor andere doeleinden zoals bijvoorbeeld bij het barbecueën met je vrienden en familie. Verras iedereen met de verschillende functies van dezemini-keukenbrander.De multifunctionele mini-keukenbrander heeft een intensiteitsregelaar voor de vlammen een anti-slip standaard en een veiligheidmechanisme met dubbele functie: voorkomen dat de gasaansteker per ongeluk gaat branden en de vlam vasthouden (zodat hij constant blijft branden zonder de knop in te drukken). Deze navulbare brander werkt op gas. Geschatte afmetingen: 65 x 11 x 45 cm. Deze multifunctionele mini-keukenbrander komt in verschillende kleuren die willekeurig worden uitgekozen aan de hand van de beschikbare voorraad.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Nampook Multifunctionele Turbo Brander Hervulbaar rood , zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.3

Zeer fijne creme brulee brander. Ook handig om mee te nemen op reis. Erg handig en gemakkelijk voor in de keuken. Deze multifunctionele turbo brander heeft een krachtige regelbare vlam, is navulbaar en voorzien van een ontstekingsknop. Ook is de grootte van de vlam instelbaar met behulp van de vlamregelaar links of rechts in te drukken. Deze turbobrander is alleen geschikt voor de navulbrandstof; vloeibare patroleumgas. !LET OP: Niet te gebruiken voor o.a. sigaretten, sigaren of een pijp. Kenmerken: Multifunctionele brander Robuust design Hervulbaar Vlamregelaar Omvang van levering: 1x Turbo Brander 1x Opzetstuk (Onderkant) 1x Handleiding

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

9. Hendi Design Koksbrander met Gasbus zwart , groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.8

Ontworpen met chef-koks in gedachten door Robert Bronwasser. Deze Crème-Brûlée brander is een genot om te gebruiken dankzij het stijlvolle matzwarte design met groene accenten en de ergonomische greep. De brander wordt eenvoudig en veilig op de gasbus bevestigd en bedekt de hele bovenzijde van de gasbus. De vlam is makkelijk te starten dankzij de piëzo ontsteking, de grote gasknop maakt het mogelijk om eenvoudig de vlamgrootte en intensiteit aan te passen. Deze Crème-Brûlée brander kan onder elke hoek worden gebruikt, zelfs ondersteboven, zonder dat de vlam gaat flakkeren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

10. Membeli Professionele Crème Brûlée Brander

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Membeli Professionele Crème Brûlée Brander

 • list plusEen voordeel van deze brander is dat het een goede kwaliteit heeft, waardoor het langdurig is.
 • list plusEen pluspunt van deze brander is dat het veilig in gebruik is, dankzij de beveiligingsfunctie.
 • list plusDeze brander is eenvoudig te bijvullen met butaangas, waardoor het handig is in gebruik.

Nadelen Membeli Professionele Crème Brûlée Brander

 • list plusDeze brander is niet geschikt voor grote hoeveelheden crème brûlée.
 • list plusEen ander nadeel van deze brander is dat het een beperkte brandtijd heeft, waardoor het niet echt geschikt is voor omvangrijke hoeveelheden.
 • list plusDeze brander is niet echt geschikt voor professioneel gebruik, vanwege de beperkte brandtijd en capaciteit.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.6

Of je nu je culinaire creaties naar een hoger niveau wilt tillen, je sigaar met stijl wilt aansteken, de barbecue vlot wilt opstarten of simpelweg je kaarsen wilt aansteken, onze veelzijdige Membeli Gasbrander is de perfecte partner in elke situatie! Jouw voordelen Navulbaar - Vul de gasbrander gemakkelijk als hij leeg is. Compact Design - Lichtgewicht en ergonomisch vormgegeven. Veilig en duurzaam - Getest door een onafhankelijke partij en voldoet aan Europese wet-/regelgeving Aanpasbare vlam - Altijd de juiste grootte vlam in de keuken of daarbuiten. Nooit meer zonder vuur - Extreem lange brandtijd (20min). Navulbaar Vul de gasbrander met ieder merk butaan gas (butaan gas niet meegeleverd). Vullen is super makkelijk. Druk de gasfles op de bestemde opening op de brander en wacht eventjes terwijl de brander gevuld wordt. Veilig & duurzaam De Membeli Gasbrander is speciaal ontworpen voor veilig gebruik. Dankzij de veiligheidsknop kan je de gasbrander niet per ongeluk ontsteken. Doordat de vlam uit een verlengd mondstuk komt, zijn je vingers ver verwijderd van de vlam en voelt het niet warm aan. Verder zorgt de stevige onderkant dat de brander altijd netjes rechtop blijft staan als je ‘m niet gebruikt. Aanpasbare vlam Geniet van verschillende mogelijkheden die deze gasbrander biedt. Kies tussen een dubbele of een enkele vlam, en pas altijd de grote van de vlam aan. Nooit meer zonder vuur Haal het maximale uit elke vulling dankzij de verbazingwekkende lange brandtijd van 20 minuten. Gratis verzending en retourneren Bestel nu je Membeli gasbrander en profiteer van gratis verzending en retourneren. Bovendien krijg je een gemoedsrust met onze 2-jarige garantie, want wij staan voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van ons product! Bestel de Membeli Gasbrander vandaag, en ontvang ‘m morgen al in huis! Breng het plezier en voldoening van een professionele keuken naar je eigen huis. Verpakkingsinhoud Gasbrander (1x)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van creme brulee branders. Er zijn namelijk 154 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!