Bestenu

Baking soda wasmachine

Er zijn verschillende voordelen van het gebruiken van baking soda in de wasmachine.

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Jan 18, 2023

Baking soda wasmachine

Hoe gebruik je baking soda in de wasmachine?

Om baking soda te gebruiken in de wasmachine, kun je de volgende stappen volgen:

  1. Voeg een eetlepel baking soda toe aan de wasmachine. Je kunt het in het wasmiddelbakje doen of in een waszakje, zodat het direct in de trommel terechtkomt en niet achterblijft in het wasmiddelbakje.
  2. Voeg eventueel reguliere wasmiddel toe als je wilt, hoewel baking soda vaak als een natuurlijk alternatief voor wasmiddel gebruikt wordt.
  3. Start de wasmachine volgens de gebruikelijke procedure.

 

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van baking soda in de wasmachine?

Er zijn verschillende voordelen van het gebruiken van baking soda in de wasmachine: 

  1. Reiniging. Baking soda is een milde maar effectieve reiniger die helpt bij het verwijderen van vlekken en geurtjes uit kleding.
  2. Natuurlijk alternatief. Baking soda is een natuurlijk alternatief voor chemische wasmiddelen, waardoor het een goede keuze is voor mensen met een gevoelige huid of die zich zorgen maken over de impact van chemische stoffen op het milieu.
  3. Voordelig. Baking soda is vaak goedkoper dan reguliere wasmiddelen en gaat langer mee, het is dus een budgetvriendelijke optie.
  4. Verschillende gebruiksmogelijkheden. Baking soda kan ook gebruikt worden als ontvetter, bleekmiddel en vlekkenverwijderaar, zo kun je het ook gebruiken voor het reinigen van andere oppervlakten in huis.
  5. Veilig voor het milieu. Baking soda is biologisch afbreekbaar en kan gemakkelijk worden afgevoerd via het riool, waardoor het minder schadelijk is voor het milieu dan sommige chemische wasmiddelen.

 

Kun je baking soda gebruiken in plaats van wasmiddel in de wasmachine? 

Ja, baking soda kan gebruikt worden als een natuurlijk alternatief voor wasmiddel in de wasmachine. Het helpt bij het verwijderen van vlekken en geurtjes uit kleding en is veilig voor de meeste stoffen. Het wordt aangeraden om baking soda te combineren met een reguliere wasmiddel voor een betere reiniging.

 

Hoeveel baking soda moet ik gebruiken in mijn wasmachine? 

Het is aanbevolen om ongeveer een eetlepel baking soda toe te voegen aan de wasmachine voor een kleine tot middelgrote lading was. Voor grotere ladingen of erg vuile was, kun je meer bakpoeder gebruiken. Het is echter wel belangrijk om te testen hoeveel bakpoeder je nodig hebt voor jouw specifieke wasmachine en wasbehoeften, omdat dit kan variëren.

Als je bakpoeder combineert met reguliere wasmiddel, gebruik dan de aanbevolen hoeveelheid van het reguliere wasmiddel en verminder de hoeveelheid baking soda door de helft.

 

Kan baking soda schadelijk zijn voor mijn wasmachine of mijn was?

Baking soda is een milde en veilige reiniger die geschikt is voor de meeste stoffen en wasmachines. Je hoeft je waarschijnlijk geen zorgen te maken, als je net de beste wasmachine hebt gekocht. Of je een slimme wasmachine, de beste bovenlader wasmachine of een stille wasmachine hebt maakt in principe ook niet uit. 

Het is echter wel belangrijk om het gebruik van baking soda correct te volgen, zoals de aanbevolen hoeveelheid te gebruiken, om te voorkomen dat het schadelijk kan zijn voor de wasmachine of de was.

Als je twijfelt of bakpoeder geschikt is voor een specifiek stuk kleding of een specifieke wasmachine, is het aan te raden om eerst een kleine test te doen op een onopvallende plek of het waslabel te raadplegen.

Het is ook aan te raden om bakpoeder te combineren met een regulier wasmiddel voor een betere reiniging. 

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Emma is afgestudeerd in informatica, maar besloot toch haar passie voor schrijven te volgen. In haar dagelijks leven is ze veel op het strand te vinden en woont daarom ook in Noord-Holland. Hier woont ze met haar man en schildert ze graag in haar vrije tijd.
avatar-contour