Wat is de beste antivirus van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 februari, 2024

Het kopen van een goede antivirus is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste antivirus van 2024? Na het analyseren van 286 Antivirussoftware kwam de Bitdefender Antivirus Plus 2020 als beste uit onze antivirus-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Antivirussoftware, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Antivirussoftware-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame antivirus-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Antivirussoftware

1Score: 9.6
Bitdefender Antivirus Plus 2020
Bitdefender Antivirus Plus 2020
Bitdefender
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Avast Pro Antivirus
Avast Pro Antivirus
Avast
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Malwarebytes Premium
Malwarebytes Premium
Malwarebytes
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.3
Norton 360 Antivirus Plus
Norton 360 Antivirus Plus
Norton
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
Trend Micro Antivirus+ Security
Trend Micro Antivirus+ Security
Trend Micro
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.1
Norton 360 Select with LifeLock
Norton 360 Select with LifeLock
Norton
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.1
Microsoft Windows Defender
Microsoft Windows Defender
Microsoft
Ga naar laagste prijs
8Score: 9
Bitdefender Antivirus Free Edition
Bitdefender Antivirus Free Edition
Bitdefender
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.9
Norton 360 Deluxe
Norton 360 Deluxe
Norton
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.8
Trend Micro Maximum Security
Trend Micro Maximum Security
Trend Micro
Ga naar laagste prijs
hero illustration

Hoe testen we Antivirussoftware?

Om de beste antivirus te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze antivirus-test hebben we 286 Antivirussoftware geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze antivirus-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze antivirus-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne antivirus-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte antivirus in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 286 Antivirussoftware te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Antivirussoftware op een rijtje

1. Bitdefender Antivirus Plus 2020

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bitdefender Antivirus Plus 2020

 • list plusUitgebreide bescherming tegen online bedreigingen

Nadelen Bitdefender Antivirus Plus 2020

 • list plusScantijden kunnen variëren

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.19
Functionaliteit
9.19
Gebruiksgemak
10
Ik ben Bitdefender Antivirus Plus 2020, een eersteklas antivirusoplossing die essentiële bescherming biedt voor Windows, met meerlaagse verdediging tegen online bedreigingen. Ik kom met indrukwekkende functies zoals Bitdefender VPN en Bitdefender Safepay, waardoor je uitgebreide privacy en beveiliging hebt. Mijn software presteert uitzonderlijk goed en wordt geprezen door AV-TEST.org vanwege mijn directe reactie op e-bedreigingen zonder systeemprestaties te beïnvloeden. Ik ben compatibel met Windows 7, 8.1, 10 en 11, en heb 2 GB RAM en 2,5 GB vrije schijfruimte nodig. Daarnaast stelt Bitdefender Central gebruikers in staat om hun bescherming te beheren en beveiligingsupdates te ontvangen op meerdere apparaten.

Volgens PCMag bied ik een veilige browse-ervaring, terwijl TechRadar mij prijst vanwege mijn eersteklas antivirusbescherming, anti-ransomware mogelijkheden, webbescherming, een basiswachtwoordmanager, veilige browser voor online bankieren en een VPN met een dagelijkse datalimiet. Ik ben een solide instapoptie die geschikt is voor veel gebruikers, hoewel ik beperkingen kan hebben in kortingen voor apparaatdekking. Mijn interface is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk configureerbaar, met functies zoals automatisch scannen van bestanden, scans op verzoek en een bonus Vulnerability Scanner. Scantijden kunnen echter variëren en de nauwkeurigheid van de Vulnerability Scanner toonde gemengde resultaten.

Mijn prijs is competitief, vanaf $23,99 voor het eerste jaar en dekking voor drie apparaten, met verlenging voor $59,99. Ik ben een krachtige antivirusoplossing, maar misschien niet de snelste optie voor scannen. In vergelijking bieden de Bitdefender Internet Security-suite en Total Security-pakket extra functies zoals een firewall, e-mail spamfilter, ouderlijk toezicht, pc-onderhoudstools, dekking voor meerdere platforms, anti-diefstal functies, en mogelijkheden voor apparaatopsporing/vergrendeling/wissen.

In de markt van antivirussoftware val ik op vanwege mijn uitgebreide bescherming, gebruiksvriendelijke interface en extra privacytools zoals de VPN en Safepay. Hoewel ik misschien niet de snelste ben qua scannen, maken mijn meerlaagse verdediging en compatibiliteit met verschillende Windows-versies mij een betrouwbare keuze voor gebruikers die essentiële antivirusbescherming zoeken. Voor degenen die extra functies nodig hebben zoals een firewall, ouderlijk toezicht en dekking voor meerdere platforms, zijn de Internet Security-suite en het Total Security-pakket het overwegen waard.

Kortom, Bitdefender Antivirus Plus 2020 is het meest geschikt voor gebruikers die een krachtige en uitgebreide antivirusoplossing met essentiële privacytools zoeken tegen een betaalbare prijs. Mijn gebruiksvriendelijke interface en robuuste bescherming maken mij een uitstekende keuze voor Windows-gebruikers, hoewel klanten die meer geavanceerde functies nodig hebben waarde kunnen vinden in de Internet Security- en Total Security-pakketten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Avast Pro Antivirus

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Avast Pro Antivirus

 • list plusUitgebreide reeks beveiligingsfuncties tegen een betaalbare prijs
 • list plusReal-time bedreigingsdetectie en frequente database-updates
 • list plusCompatibiliteit met meerdere apparaten

Nadelen Avast Pro Antivirus

 • list plusTeleurstellende testresultaten en zwak ondersteuningssysteem
 • list plusWaarschuwingen voor privacykwetsbaarheid die het gebruik van Avast SecureLine VPN aanbevelen, dat competent maar duur wordt genoemd
 • list plusMogelijke extra kosten voor bepaalde functies

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.97
Gebruiksgemak
9.46
Ik ben Avast Pro Antivirus, en ik bied een uitgebreid pakket beveiligingsfuncties tegen een betaalbare prijs, waardoor ik een aantrekkelijke optie ben voor mensen die stevige bescherming zoeken zonder de bank te breken. Met meer dan 435 miljoen gebruikers wereldwijd heb ik een sterke reputatie opgebouwd voor real-time bedreigingsdetectie en frequente database-updates, en ik word geprezen voor mijn gebruiksvriendelijke interface en compatibiliteit met meerdere apparaten. Mijn software bevat essentiële functies zoals veilig browsen, netwerkbescherming, gedragsmonitoring, sandbox-modus, een basiswachtwoordmanager en een Secure Browser met verschillende extensies en een videodownloader. Daarnaast bied ik Bank Mode voor veilige online transacties, real-time monitoring, Real Site bescherming tegen nepwebpagina's, en Wi-Fi Inspector voor het scannen van kwetsbaarheden in thuis- of openbare Wi-Fi-netwerken.

Mijn prestaties in onafhankelijke labtests zijn opmerkelijk, omdat ik 100% van zowel 0-dag als oudere malwarebedreigingen detecteerde in de test van AV-TEST van mei-juni 2023, wat mijn effectiviteit in de strijd tegen opkomende bedreigingen aantoont. De gratis versie wordt geprezen om zijn veiligheid en bevat essentiële functies zoals malwarebescherming en real-time bescherming. De betaalde abonnementen bieden echter extra functies zoals webcam bescherming, bescherming tegen kwaadaardige websites en ransomware shield. Met name Avast One biedt uitgebreide bescherming voor maximaal 5 of 30 apparaten, waardoor ik tegemoetkom aan diverse gebruikersbehoeften.

Ondanks mijn sterke punten heeft Avast Pro Antivirus zijn beperkingen. Hoewel het een scala aan functies biedt tegen een betaalbare prijs, heeft het teleurstellende testresultaten en een zwak ondersteuningssysteem laten zien, wat sommige gebruikers kan afschrikken. Bovendien leiden privacy kwetsbaarheidswaarschuwingen tot het gebruik van Avast SecureLine VPN, dat competent maar duur wordt genoemd, wat mogelijk bijdraagt aan de algehele kosten van het beveiligen van een uitgebreid beschermingssuite.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt Avast Pro Antivirus op door zijn betaalbaarheid en uitgebreide functieset. Het staat echter voor stevige concurrentie op de markt, met name op het gebied van ondersteuningsinfrastructuur en testprestaties. Hoewel Avast Pro Antivirus uitblinkt in het bieden van een budgetvriendelijke oplossing met sterke beschermingsmogelijkheden, moeten gebruikers goed nadenken over de afwegingen wat betreft de kwaliteit van de ondersteuning en de extra kosten voor functies zoals VPN.

Samengevat is Avast Pro Antivirus een aantrekkelijke optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een kosteneffectieve antivirusoplossing met een breed scala aan beveiligingsfuncties. Zijn vermogen om opkomende bedreigingen effectief te detecteren en zijn compatibiliteit met meerdere apparaten maken het een aantrekkelijke keuze voor individuen en kleine bedrijven. Potentiële gebruikers moeten echter rekening houden met de testprestaties, het ondersteuningssysteem en de mogelijke extra kosten voor bepaalde functies, om ervoor te zorgen dat het aansluit bij hun specifieke beveiligingsbehoeften en budgetbeperkingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Malwarebytes Premium

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Malwarebytes Premium

 • list plusUitgebreide bescherming tegen malware, ransomware en PUPs
 • list plusReal-time verdediging en Browser Guard voor veilig browsen
 • list plusBetaalbaarheid, 14-daagse gratis proefperiode en 60-dagen geld-terug-garantie

Nadelen Malwarebytes Premium

 • list plusOntbreken van sommige premium functies zoals apparaatoptimalisatietools, een firewall en ouderlijk toezicht
 • list plusKan niet opboksen tegen topconcurrenten qua geavanceerde functies en algehele bescherming
 • list plusOntbreken van een firewall en ouderlijk toezicht, maar biedt een VPN met 256-bits encryptie

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.42
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.52
Beschrijving van het product

Ik ben Malwarebytes Premium, een veelzijdige antivirusoplossing die voldoet aan diverse gebruikerseisen, waardoor ik een overtuigende keuze ben voor persoonlijk en zakelijk gebruik. Mijn uitgebreide bescherming omvat realtime verdediging, bescherming tegen ransomware en PUP, Browser Guard voor veilig browsen, en Privacy-functies, inclusief een VPN. Mijn service wordt aangedreven door de Katana Engine, waardoor bedreigingsdetectie en prestaties worden verbeterd, wat resulteert in een vermindering van maximaal 50% van het gebruik van systeembronnen tijdens scans. Volgens Safety Detectives bied ik goede bescherming tegen malware, met een detectiepercentage van 95% voor malwarebestanden en een succespercentage van 98% in realtime bescherming. Mijn antivirusprogramma biedt effectieve virusscanning met on-demand en realtime bescherming voor Windows, Mac en Android-apparaten, met behulp van een grote malware-database en machine learning-technologie.

Volgens Forbes bied ik ook on-demand scannen en verwijderen van bedreigingen, bescherming tegen adware en browserfiltering voor kwaadaardige websites. Ik mis enkele premiumfuncties zoals tools voor apparaatoptimalisatie, een firewall en ouderlijk toezicht, maar compenseer dit met mijn betaalbaarheid, een gratis proefperiode van 14 dagen en een geld-terug-garantie van 60 dagen. Echter, Safety Detectives wijst erop dat ik misschien niet kunnen wedijveren met topconcurrenten zoals Norton en Bitdefender wat betreft geavanceerde functies en algemene bescherming.

Zoals benadrukt door CyberNews, bied ik een VPN met 256-bits versleuteling en bescherming tegen exploits, maar ik mis een firewall en ouderlijk toezicht, terwijl Microsoft Defender een firewall en ouderlijk toezicht bevat, maar geen VPN of bescherming tegen exploits biedt. Beide providers bieden basisbescherming, maar hebben ruimte voor verbetering wat betreft geavanceerde functies. Wat betreft bescherming bieden beide diensten vergelijkbare niveaus van beveiliging, met potentieel voor verbetering.

In vergelijking met mijn concurrenten val ik op door mijn gebruiksvriendelijke interface en mijn vermogen om aan diverse gebruikersbehoeften te voldoen. Echter, schiet ik tekort wat betreft geavanceerde functies en algemene bescherming in vergelijking met topconcurrenten op de markt. Ondanks mijn beperkingen blijf ik een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige maar effectieve oplossing zonder al te veel extra's. Als je op zoek bent naar een antivirusprogramma dat goede bescherming tegen malware, realtime verdediging en een breed scala aan functies biedt, zou ik een geschikte keuze kunnen zijn.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Norton 360 Antivirus Plus

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Norton 360 Antivirus Plus

 • list plusUitgebreide bescherming tegen hackers, virussen, malware en ransomware.
 • list plusReal-time bedreigingsbescherming, slimme firewall en wachtwoordbeheerder voor veilige logins.
 • list plusHolistische benadering van cyberbeveiliging, met antivirusbescherming, VPN, online opslag en identiteitsdiefstalmonitoring.

Nadelen Norton 360 Antivirus Plus

 • list plusHogere prijzen in vergelijking met concurrenten.
 • list plusTwijfelachtige noodzaak voor traditionele antivirussoftware met de beschikbaarheid van Windows Defender.
 • list plusPotentiële beperkingen in kosten worden gecompenseerd door uitgebreide dekking en functies.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.65
Functionaliteit
9.27
Gebruiksgemak
9.1
Ik ben Norton 360 Antivirus Plus, gepositioneerd als een eersteklas product binnen de Norton-reeks, en ik val op door mijn uitgebreide bescherming en robuuste functies. Mijn software biedt "bekroonde antivirussoftware met bescherming tegen hackers, virussen, malware en ransomware," waardoor ik een overtuigende keuze ben voor gebruikers die optimale prestaties zoeken van een gerenommeerd merk. Met realtime bedreigingsbescherming, een slimme firewall en een wachtwoordmanager voor veilige logins, zorg ik voor een veilige digitale omgeving op meerdere apparaten, ondersteund door een 60-dagen geld-terug-garantie. Tegen een concurrerende prijs van $19,99 voor het eerste jaar voor 1 apparaat en $39,99 voor het eerste jaar voor 5 apparaten, met beschikbare kortingen, bied ik uitstekende waar voor uw geld.

In vergelijking met andere opties op de markt, schitter ik met mijn holistische benadering van cybersecurity, met antivirusbescherming, VPN, online opslag en identiteitsdiefstalbewaking. Dit uitgebreide scala aan functies voldoet aan verschillende behoeften en onderscheidt mij als een veelzijdige oplossing voor gebruikers met diverse digitale beveiligingseisen. Mijn toewijding aan klanttevredenheid blijkt uit mijn 100% garantie en de belofte om terug te betalen als een virus niet kan worden verwijderd, waardoor vertrouwen in mijn effectiviteit wordt gewekt.

Hoewel sommigen de noodzaak van traditionele antivirussoftware in twijfel kunnen trekken, vooral met de beschikbaarheid van Windows Defender, onderscheid ik mij door een meer uitgebreide beveiligingsoplossing te bieden, ideaal voor personen met gevoelige gegevens of die riskantere delen van het internet verkennen. Zoals benadrukt, "Windows Defender, al inbegrepen in Windows 10, biedt robuuste antivirus- en antimalwarebescherming," maar mijn aanbod gaat verder dan basisbescherming en omvat een breder scala aan potentiële bedreigingen en privacyzorgen.

Een potentieel nadeel van Norton 360 Antivirus Plus, zoals opgemerkt in sommige beoordelingen, is dat de lijstprijzen hoger zijn in vergelijking met concurrenten. Echter, kortingen zijn vaak beschikbaar, waardoor deze zorg wordt verminderd en het product toegankelijker wordt voor een breder gebruikerspubliek. De hogere kosten worden gecompenseerd door de uitgebreide dekking en functies die ik bied, waardoor ik een waardevolle investering ben voor gebruikers die optimale digitale beveiliging prioriteren.

Tot slot, Norton 360 Antivirus Plus is een overtuigende keuze voor gebruikers die een robuuste en veelzijdige cybersecurity-oplossing zoeken. Met mijn uitgebreide bescherming, dekking op meerdere apparaten en toewijding aan klanttevredenheid, ben ik een eersteklas aanbod van een gerenommeerd merk. Hoewel mijn hogere lijstprijzen aanvankelijke aarzelingen kunnen veroorzaken, maken mijn waardepropositie en scala aan functies mij een uitstekende keuze voor personen en bedrijven die optimale digitale beveiliging prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Trend Micro Antivirus+ Security

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trend Micro Antivirus+ Security

 • list plusIndrukwekkende bescherming tegen ransomware en financiële beveiliging

Nadelen Trend Micro Antivirus+ Security

 • list plusGebrek aan gebruiksvriendelijkheid en synchronisatie in wachtwoordmanager
 • list plusBasis VPN en wachtwoordmanager
 • list plusAfwezigheid van een volledige tweerichtingsfirewall in het standaardpakket

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.23
Functionaliteit
8.87
Gebruiksgemak
9.65
Ik ben onder de indruk van Trend Micro Antivirus+ Security, vooral als het gaat om bescherming tegen ransomware en financiële veiligheid. Met geavanceerde anti-malware bescherming die 96% van de malwaremonsters effectief detecteert en verwijdert zonder vertraging van het systeem, is dit product echt indrukwekkend. De real-time bescherming blokkeert efficiënt kwaadaardige downloads en webgebaseerde aanvallen, en biedt ook functies zoals browserbeveiliging, PC-optimalisatie, monitoring van het dark web, bescherming tegen identiteitsdiefstal en een wachtwoordmanager.

Volgens Safety Detectives biedt Trend Micro's virusscanner uitstekende anti-malwaredetectie, met snelle, volledige en aangepaste scanopties. De gebruikersinterface is gebruiksvriendelijk en met een gratis proefperiode van 30 dagen en een geld-terug-garantie is het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar uitgebreide bescherming. De gespecialiseerde verdediging tegen specifieke bedreigingen, zoals fileloze malware, tech-support scams, phishing en cryptocurrency-mining malware, voegt een extra laag beveiliging toe.

Er zijn echter ook enkele beperkingen. Hoewel de wachtwoordmanager een sterke beveiliging biedt, ontbreekt het aan gebruiksvriendelijkheid en synchronisatie tussen de browserextensie en de app, en er is geen methode voor accountherstel als het hoofdwachtwoord vergeten wordt. Bovendien worden de VPN en wachtwoordmanager beschreven als basis, en het ontbreken van een volledige tweerichtingsfirewall in het standaardpakket kan een nadeel zijn.

In vergelijking met concurrenten staat Trend Micro Antivirus+ Security sterk met krachtige kernfuncties en minimale impact op de snelheid van de PC. Echter, in een vergelijking met Norton, scoort Trend Micro lager op testresultaten, beveiligingsfuncties en prijs, zoals benadrukt door SoftwareLab. Voor gebruikers die specifiek op zoek zijn naar eersteklas bescherming, wordt Norton aanbevolen.

Al met al is Trend Micro Antivirus+ Security een uitgebreide en goed presterende antivirusoplossing, vooral als het gaat om bescherming tegen ransomware en financiële veiligheid. De sterke anti-malwarebescherming, real-time verdediging tegen webgebaseerde bedreigingen en gespecialiseerde verdediging maken het een overtuigende keuze voor gebruikers. Potentiële gebruikers moeten echter de compromissen in wachtwoordbeheer en firewallfuncties overwegen, vooral in vergelijking met concurrenten. Als je prioriteit geeft aan bescherming tegen ransomware en financiële veiligheid in een antivirusoplossing, is Trend Micro Antivirus+ Security ongetwijfeld een topkeuze.

Uiteindelijk maakt de combinatie van malware-detectie, real-time bescherming en gespecialiseerde verdediging van Trend Micro het een sterke keuze voor gebruikers die robuuste bescherming zoeken tegen een breed scala aan bedreigingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Norton 360 Select with LifeLock

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Norton 360 Select with LifeLock

 • list plusUitgebreide bescherming tegen virussen, hackers en identiteitsdiefstal
 • list plusDekt tot 10 apparaten, waaronder pc's, Macs, Android- en iOS-apparaten
 • list plusInclusief essentiële functies zoals beveiligde Cloud Backup, Secure VPN en ouderlijk toezicht

Nadelen Norton 360 Select with LifeLock

 • list plusWordt gezien als een premium aanbod met prijzen variërend van $60 tot $350 per jaar

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.74
Functionaliteit
9.27
Gebruiksgemak
9.29
Ik ben Norton 360 met LifeLock Select, een krachtige antivirusoplossing die uitgebreide bescherming biedt tegen virussen, hackers en identiteitsdiefstal. Ik dek tot 10 apparaten, waaronder pc's, Macs, Android- en iOS-apparaten, waardoor ik geschikt ben voor huishoudens of individuen met meerdere apparaten. Mijn pakket bevat essentiële functies zoals beveiligde Cloud Backup, Secure VPN en ouderlijk toezicht, samen met LifeLock-functies voor identiteitsdiefstal, zoals bescherming van gestolen portemonnee, kredietbewaking en monitoring van het donkere web. Mijn unieke Million Dollar Protection ™ Package onderscheidt mij, en biedt gebruikers een gevoel van veiligheid dat verder gaat dan traditionele antivirusbescherming.

Volgens PCMag bied ik "uitgebreide malwarebescherming" en een "60-dagen geld-terug-garantie voor jaarplannen." Deze garantie weerspiegelt het vertrouwen dat NortonLifeLock heeft in mijn vermogen om gebruikers te beschermen tegen verschillende online bedreigingen. Bovendien wordt het product ondersteund door een "100% garantie voor antivirus- en malwarebescherming," waardoor gebruikers gedekt zijn in geval van beveiligingsinbreuken.

Mijn verschillende plannen, waaronder opties zoals Norton 360 voor Gamers en Norton 360 met LifeLock Ultimate Plus, bieden klanten op maat gemaakte beveiligingsoplossingen om aan diverse behoeften te voldoen. Met functies zoals real-time antivirusbescherming, firewallbescherming, automatische cloudopslagback-up, wachtwoordbeheerder, beveiligde VPN, monitoring van het donkere web en ouderlijk toezicht, presenteer ik mezelf als een uitgebreide beveiligingssuite. Mijn uitgebreide klantenbestand van ongeveer 80 miljoen NortonLifeLock-leden en klanten getuigt van het vertrouwen en de betrouwbaarheid die ik in de loop der tijd heb opgebouwd.

In de antivirusmarkt onderscheid ik me met mijn allesomvattende bescherming en functies voor identiteitsdiefstal, waardoor ik een ideale keuze ben voor gebruikers die een holistische beveiligingsoplossing zoeken. Echter, met prijzen variërend van $60 tot $350 per jaar, kan ik worden gezien als een premium aanbod. Hoewel er vaak kortingen beschikbaar zijn, kan de aanvankelijke kostprijs een overweging zijn voor budgetbewuste gebruikers. In vergelijking met andere antivirusoplossingen bieden mijn producten in de hogere klasse een breed scala aan functies, waaronder identiteitsbescherming, monitoring van het kredietbestand, vergoeding van kosten en bescherming tegen telefoonovernamescams, waardoor ik me onderscheid als een uitgebreide beveiligingssuite.

Kortom, Norton 360 met LifeLock Select is een eersteklas antivirusoplossing die uitgebreide bescherming biedt tegen verschillende online bedreigingen en identiteitsdiefstal. Mijn brede scala aan functies, samen met het Million Dollar Protection Package, positioneert mij als een robuuste beveiligingssuite. Hoewel de prijs misschien aan de hoge kant is, maken de uitgebreide bescherming en functies voor identiteitsdiefstal het een waardevolle investering voor gebruikers die holistische beveiliging prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs

7. Microsoft Windows Defender

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Microsoft Windows Defender

 • list plusAdequate bescherming tegen malware

Nadelen Microsoft Windows Defender

 • list plusBeperkte effectiviteit bij niet-Microsoft applicaties
 • list plusImpact op PC-snelheid
 • list plusAfwezigheid van aanvullende beveiligingsfuncties zoals VPN en wachtwoordbeheer

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.91
Functionaliteit
9.55
Gebruiksgemak
8.75
Ik ben Microsoft Windows Defender, de ingebouwde antivirussoftware voor Windows, en ik bied voldoende bescherming tegen malware en extra beveiligingsfuncties. Ik ben vooral effectief binnen het Microsoft-ecosysteem, waar ik producten zoals Edge, Office 365 en Teams bescherm. Maar mijn effectiviteit bij niet-Microsoft-toepassingen is beperkt. Zoals opgemerkt door Tom's Guide: "Als je liever niet-Microsoft producten gebruikt zoals Chrome, Firefox, Slack of Zoom, is het misschien het beste om te overwegen om externe antivirusprogramma's te gebruiken." Dit sluit aan bij het idee dat ik geschikt ben voor basisbescherming, maar sommige geavanceerde beveiligingselementen ontbreken.

In de review van 2024 wordt mijn anti-malware bescherming geprezen, maar wordt ook kritiek geuit op de impact op de snelheid van de PC en het ontbreken van extra beveiligingsfuncties zoals een VPN en wachtwoordmanager. Hoewel ik gratis basisbescherming bied, ben ik in vergelijking met premium oplossingen zoals Norton, die wordt geprezen om zijn uitgebreide functies, wat minder indrukwekkend. Zoals benadrukt door SoftwareLab: "Een beveiligingssuite zoals Norton 360 Deluxe wordt aanbevolen voor uitgebreide bescherming." Dit sentiment wordt gedeeld door Comparitech, dat benadrukt dat Norton superieur is in malwarebescherming, webcambeveiliging en extra functies zoals VPN en cloudback-up.

Op het gebied van prestaties worden mijn anti-malware mogelijkheden beschreven als degelijk, maar niet uitzonderlijk, met langzamere volledige scans en gemiste malwarevoorbeelden in vergelijking met concurrenten zoals Norton en Bitdefender. Mijn firewall wordt geprezen om zijn solide monitoring, maar bekritiseerd vanwege een onhandige interface en minder effectiviteit bij het blokkeren van verdachte verbindingen. Daarom, hoewel ik een basisniveau van bescherming bied, ben ik misschien niet voldoende voor gebruikers die uitgebreidere beveiligingsfuncties zoeken, zoals opgemerkt door SoftwareLab en Comparitech.

In de bredere markt concurreer ik met gevestigde antivirusoplossingen zoals Norton, Bitdefender en McAfee, die uitgebreide beveiligingssuites bieden met functies zoals ouderlijk toezicht, wachtwoordmanagers en VPN's. Deze alternatieven voorzien in verschillende behoeften, van gezinsbescherming tot bankbeveiliging, zoals benadrukt door Tom's Guide. Met name Norton valt op door zijn uitgebreide digitale beveiligingsfuncties, terwijl Bitdefender wordt geprezen om zijn uitstekende malwarebescherming en gebruiksvriendelijke interface voor een betaalbare prijs.

Samengevat, ik, Microsoft Windows Defender, ben een solide keuze voor basisbescherming tegen malware, vooral voor gebruikers die sterk zijn verbonden met het Microsoft-ecosysteem. Maar voor gebruikers die op zoek zijn naar meer uitgebreide beveiligingsfuncties en geavanceerde bescherming voor diverse toepassingen, kan het verkennen van premium alternatieven zoals Norton, Bitdefender of McAfee voordeliger zijn. Zoals elegant verwoord door SoftwareLab: "Hoewel Microsoft Defender voldoende kan zijn voor basisbescherming tegen malware, wordt een beveiligingssuite zoals Norton 360 Deluxe aanbevolen voor uitgebreide bescherming."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Bitdefender Antivirus Free Edition

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bitdefender Antivirus Free Edition

 • list plusSterke malwarebescherming

Nadelen Bitdefender Antivirus Free Edition

 • list plusGebrek aan geavanceerde functies in de gratis editie
 • list plusUitgebreid scala aan producten kan overweldigend zijn voor gebruikers

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.18
Gebruiksgemak
9.14
Ik ben dol op de eenvoud en effectiviteit van Bitdefender Antivirus Free Edition. Voor iedereen die op zoek is naar een simpele maar betrouwbare beveiligingsoplossing, is dit echt een aanrader. Deze gratis versie biedt realtime scanning en netwerkbedreigingsscanning, wat precies is wat ik nodig heb om mijn computer te beschermen. Hoewel het misschien niet alle geavanceerde functies van de betaalde versies heeft, is het een solide instapoptie voor wie essentiële bescherming zoekt zonder extra toeters en bellen.

In vergelijking met andere antivirusprogramma's is Bitdefender Antivirus Free Edition een betaalbare en effectieve keuze. Het valt op door zijn eenvoud en doeltreffendheid, wat perfect is voor gebruikers die essentiële bescherming willen zonder ingewikkelde extra's. En als ik ooit behoefte heb aan meer uitgebreide functies, kan ik altijd upgraden naar Bitdefender Antivirus Plus, Internet Security of Total Security. Het feit dat Bitdefender verschillende pakketten aanbiedt, laat zien dat ze echt luisteren naar wat gebruikers nodig hebben.

Bitdefender heeft een breed scala aan producten met allerlei handige functies, zoals VPN-gebruik, systeemoptimalisatie en bescherming voor meerdere apparaten. Dit alles is te vinden in verschillende prijsklassen, waardoor ik zeker een pakket kan vinden dat bij mijn behoeften en budget past. Wel kan het aanbod aan keuzes overweldigend zijn, dus ik moet wel even goed nadenken over wat ik echt nodig heb.

In de wereld van antivirussoftware onderscheidt Bitdefender Antivirus Free Edition zich als een duidelijke en doeltreffende oplossing, vooral voor mensen die essentiële bescherming willen zonder extra kosten. Terwijl andere antivirusprogramma's misschien meer uitgebreide functies hebben, is Bitdefender gericht op de kernfunctionaliteiten van antivirussoftware tegen een betaalbare prijs. Voor mij is eenvoud en sterke malwarebescherming belangrijk, en Bitdefender Antivirus Free Edition is daarom perfect.

Kortom, Bitdefender Antivirus Free Edition is de ideale keuze voor wie op zoek is naar een eenvoudige, budgetvriendelijke antivirusoplossing die voldoet aan de basisbehoeften van beveiliging, zonder onnodige toeters en bellen. De evolutie naar meer uitgebreide pakketten laat zien dat Bitdefender echt luistert naar wat gebruikers nodig hebben. Ook al heeft het niet alle geavanceerde functies van de betaalde versies, de eenvoudige aanpak en sterke malwarebescherming maken het een uitstekende keuze voor wie essentiële antivirusbescherming zoekt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. Norton 360 Deluxe

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Norton 360 Deluxe

 • list plusBrede scala aan beschermende functies

Nadelen Norton 360 Deluxe

 • list plusMogelijke prestatie-impact op mid-range en budget-pc's tijdens scans

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.92
Functionaliteit
8.72
Gebruiksgemak
9.09
Met Norton 360 Deluxe bied ik een uitgebreide antivirusoplossing die voldoet aan een breed scala van gebruikersbehoeften, met een scala aan beschermende functies voor verschillende apparaten. De prijs varieert van €60 tot €350 per jaar, met opties voor individuele gebruikers, huishoudens en specifieke groepen zoals gamers, vaak met korting beschikbaar. De software biedt een uitgebreide reeks functies, waaronder een firewall, wachtwoordbeheerder, VPN, back-upsoftware en Dark Web Monitoring, waardoor robuuste bescherming wordt gegarandeerd. Daarnaast biedt het 50GB cloudopslag, onbeperkte VPN met toegang tot streamingdiensten en eersteklas malwarebescherming. Zoals PCMag opmerkt: "Norton 360 Deluxe biedt sterke antivirusbescherming en een breed scala aan beschermende functies."

Een van de opvallende kenmerken van Norton 360 Deluxe is de balans tussen het aantal apparaten en de mate van bescherming, met ondersteuning voor maximaal 5 apparaten. Zoals benadrukt door PCWorld, kan dit echter mogelijk de prestaties van mid-range en budget-pc's beïnvloeden, met name tijdens het scannen van nieuwe of gewijzigde bestanden. De gebruikersinterface van de software, hoewel gebruiksvriendelijk, zou kunnen profiteren van consolidatie, en er is af en toe sprake van upselling van aanvullende diensten. Desalniettemin biedt het product een tevredenheidsgarantie en een Virus Protection Promise, wat vertrouwen geeft in de effectiviteit ervan. Volgens Tom's Guide is "Norton 360 Deluxe een geweldige alles-in-één beveiligingsoplossing voor meerdere apparaten, vooral gezien de prijs."

Wat betreft beperkingen, de cloudback-up van Norton 360 Deluxe is beperkt tot Windows, en ouderlijk toezicht is niet beschikbaar op Mac. Volledige ID-diefstalbescherming kan ook extra kosten met zich meebrengen. Desondanks biedt het een goede balans tussen functies en apparaatbescherming in zijn verschillende lagen, met eenvoudige configuratie en uitgebreide webbeveiligingsfuncties. Zoals Tech Advisor opmerkt, is "Norton 360 Deluxe een geweldige alles-in-één beveiligingsoplossing voor meerdere apparaten, vooral gezien de prijs."

In vergelijking met sommige concurrenten heeft Norton 360 Deluxe misschien hogere prijzen, maar de uitgebreide reeks functies en diverse dekkingsmogelijkheden maken het een overtuigende keuze. Het excelleert in het bieden van een alles-in-één oplossing voor gebruikers die robuuste bescherming zoeken over meerdere apparaten. Individuen met mid-range of budget-pc's willen echter mogelijk het mogelijke prestatie-effect tijdens scans afwegen. Kortom, Norton 360 Deluxe is een eersteklas antivirusproduct dat uitgebreide bescherming biedt voor uiteenlopende gebruikersbehoeften, waardoor het een overtuigende keuze is op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 21 februari in huis

Bekijk prijs

10. Trend Micro Maximum Security

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trend Micro Maximum Security

 • list plusUitgebreide reeks functies voor betrouwbare antivirusbescherming
 • list plusUitstekende detectie van malware en een breed scala aan beveiligings- en systeemoptimalisatietools
 • list plusInclusief wachtwoordmanager, ouderlijk toezicht en bescherming tegen ransomware, gericht op diverse gebruikersbehoeften

Nadelen Trend Micro Maximum Security

 • list plusHoge verlengingskosten
 • list plusOpvallend hoog percentage valse positieven in bepaalde tests
 • list plusAanbeveling van alternatieve opties zoals Microsoft Defender

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.64
Functionaliteit
8.49
Gebruiksgemak
9.18
Ik ben enthousiast om Trend Micro Maximum Security aan te bevelen, omdat het een uitgebreide suite van functies biedt die het een sterke keuze maken voor gebruikers die betrouwbare antivirusbescherming zoeken. De software blinkt uit in het detecteren van malware en biedt een breed scala aan beveiligings- en systeemoptimalisatietools. Volgens Trusted Reviews bevat het een wachtwoordmanager, ouderlijk toezicht en bescherming tegen ransomware, waarmee het tegemoetkomt aan diverse gebruikersbehoeften. Het is echter vermeldenswaardig dat Best Buy handige toegang biedt voor internationale klanten, waardoor het voor een breed publiek toegankelijk is.

Trusted Reviews prijst Trend Micro Maximum Security om zijn uitzonderlijke malwarebescherming en uitgebreide beveiligingsfuncties, wat wijst op de effectiviteit ervan om te beschermen tegen digitale bedreigingen. Zoals vermeld in de recensie, "De antivirussoftware biedt uitstekende malwarebescherming en een breed scala aan beveiligings- en systeemoptimalisatietools." Dit benadrukt de kracht ervan om robuuste verdediging te bieden tegen online bedreigingen, zodat gebruikers met vertrouwen kunnen browsen en hun apparaten kunnen gebruiken.

Hoewel de software een schat aan functies biedt, is het essentieel om mogelijke nadelen te overwegen. Trusted Reviews wijst op de hoge vernieuwingskosten en een hoog percentage valse positieven in sommige tests. Dit kan een zorg zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar kosteneffectieve opties en een balans zoeken tussen nauwkeurige dreigingsdetectie en geminimaliseerde valse alarmen. Zoals in de recensie wordt vermeld, "Het presteert goed in het detecteren van malware, maar heeft een hoog percentage valse positieven," wat wijst op ruimte voor verbetering in het verfijnen van de nauwkeurigheid van dreigingsidentificatie.

In vergelijking met alternatieve opties zoals Microsoft Defender, valt Trend Micro Maximum Security op door zijn uitgebreide reeks functies. Echter, gebruikers moeten de enige nadelen zorgvuldig afwegen, vooral gezien de prijs en de zorgen over valse positieven. Zoals Trusted Reviews suggereert, "Voor gebruikers die betrouwbare antivirussoftware zoeken, worden alternatieve opties zoals Microsoft Defender aanbevolen." Deze inzichten benadrukken het belang van het evalueren van individuele prioriteiten en gewenste functies bij het selecteren van antivirussoftware.

Samenvattend biedt Trend Micro Maximum Security een overtuigende optie voor gebruikers die op zoek zijn naar uitgebreide antivirusbescherming met een rijke reeks beveiligingsfuncties. De krachtige malwarebescherming en diverse tools voldoen aan verschillende gebruikersbehoeften, waardoor het een concurrerende keuze is in het landschap van antivirussoftware. Potentiële kopers moeten echter zorgvuldig hun budget en tolerantie voor valse positieve detecties beoordelen. Al met al biedt Trend Micro Maximum Security een krachtige verdediging tegen digitale bedreigingen, waarbij de functierijke aanpak het onderscheidt op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Antivirussoftware. Er zijn immers 286 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!