Wat is de beste 17 inch Laptop van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 15 juni, 2024

Het kopen van een goede 17 inch Laptop is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste 17 inch Laptop van 2024? Na het onderzoeken van 1229 17 inch Laptops kwam de Dell XPS 17 Thin Gaming als beste getest uit onze 17 inch Laptop-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de 17 inch Laptops, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 17 inch Laptops-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige 17 inch Laptop-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste 17 inch Laptops

1Score: 9.8
Dell XPS 17 Thin Gaming
Beste 17 inch laptop
Dell XPS 17 Thin Gaming
Dell
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
LG Gram Pro 17 (2023)
Ongeëvenaard lichtgewicht ontwerp onder de 17-inch laptops
LG Gram Pro 17 (2023)
LG
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Acer Chromebook 317
Acer Chromebook 317
Acer
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.5
MSI GT77 Titan (2023)
Eerste keuze voor extreme 17-inch gaming
MSI GT77 Titan (2023)
MSI
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.1
Asus Zenbook 17 Fold OLED
Innovatief opvouwbaar ontwerp voor verbeterde veelzijdigheid
Asus Zenbook 17 Fold OLED
Asus
Ga naar laagste prijs
6Score: 7.9
MSI CreatorPro X17
MSI CreatorPro X17
MSI
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.7
HP Laptop 17
HP Laptop 17
HP
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.3
Asus ROG Strix G17 (2023)
Asus ROG Strix G17 (2023)
Asus
Ga naar laagste prijs
9Score: 7
Alienware m17 R5 AMD Advantage
Alienware m17 R5 AMD Advantage
Alienware
Ga naar laagste prijs
10Score: 6.7
Alienware x17 R2
Alienware x17 R2
Alienware
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu 17 Inch Laptop Koopgids

De beste 17 inch laptop beschikt over krachtige hardware, geschikt voor gamen en grafisch vormgeven, en dat allemaal op een 17 inch scherm! Duik in de koopgids en ontdek de 17 inch laptop die bij jou past.

Waarom een 17 inch laptop?

Een 17 inch laptop is een laptop met een schermgrootte van 17 inch. Dit is groter dan de meeste standaard laptops, die meestal een schermgrootte hebben van 13 tot 15 inch.

Een van de belangrijkste voordelen van een 17 inch laptop is het grotere scherm. Dit is handig als je veel werk doet met grafische programma's of als je meerdere vensters tegelijkertijd open wilt hebben. Het kan ook handig zijn voor het bekijken van films of tv-shows, of voor het spelen van videogames.

Een ander voordeel van een 17 inch laptop is dat deze vaak krachtiger is dan een kleinere laptop. Hierdoor kan een 17 inch laptop beter omgaan met zware taken, zoals videobewerking, gamen, en andere intensieve toepassingen.

Een nadeel van een 17 inch laptop is dat deze doorgaans zwaarder en groter is dan een kleinere laptop. Hierdoor is het minder draagbaar en kan het lastig zijn om de laptop mee te nemen op reis. Ook kan de batterijduur van een 17 inch laptop korter zijn dan die van een kleinere laptop, omdat er meer stroom nodig is om het grotere scherm en de krachtigere hardware te ondersteunen.

Kortom, een 17 inch laptop heeft als belangrijkste voordeel het grotere scherm en de krachtigere hardware, maar kan als nadeel hebben dat het minder draagbaar is en een kortere batterijduur heeft. 

Welke specificaties neem je in acht?

Bij het kiezen van een 17 inch laptop zijn er enkele specificaties waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele belangrijke specificaties om te overwegen:

 • Processor: De processor is het brein van de laptop en bepaalt hoe snel de laptop taken kan uitvoeren. Kies een laptop met een krachtige processor die past bij de toepassingen die je wilt gebruiken.
 • RAM: Het werkgeheugen, ook wel RAM genoemd, bepaalt hoeveel taken de laptop tegelijkertijd kan uitvoeren. Kies een laptop met voldoende RAM om te voorkomen dat de laptop traag wordt bij het uitvoeren van meerdere taken.
 • Opslagruimte: De opslagruimte bepaalt hoeveel bestanden en programma's je kunt opslaan op de laptop. Kies een laptop met voldoende opslagruimte voor je behoeften.
 • Grafische kaart: Als je van plan bent om te gamen of om grafisch intensieve programma's te gebruiken, is het belangrijk om te kiezen voor een laptop met een krachtige grafische kaart.
 • Schermresolutie: De schermresolutie bepaalt hoe scherp en gedetailleerd het beeld is. Kies een laptop met een schermresolutie die past bij jouw behoeften.
 • Batterijduur: Als je van plan bent om de laptop veel onderweg te gebruiken, is het belangrijk om te kiezen voor een laptop met een lange batterijduur.
 • Connectiviteit: Het is belangrijk om te controleren welke connectiviteitsopties beschikbaar zijn op de laptop, zoals wifi, Bluetooth en USB-poorten, zodat je kunt aansluiten op andere apparaten en internet.
 • Gewicht: Omdat een 17 inch laptop doorgaans groter en zwaarder is dan een kleinere laptop, is het belangrijk om te controleren wat het gewicht van de laptop is, vooral als je van plan bent om de laptop vaak mee te nemen.

Geschikt voor gamen en grafische vormgeving?

Een 17 inch laptop biedt over het algemeen meer schermruimte en krachtigere hardware dan een kleinere laptop, wat het ideaal kan maken voor gaming en grafische toepassingen.

Voor gaming is het belangrijk om te kijken naar de grafische kaart en de processor van de laptop. Een krachtige grafische kaart zorgt voor soepele weergave van games en een krachtige processor zorgt dat de games snel en zonder haperingen worden uitgevoerd.

Voor grafische toepassingen, zoals beeldbewerking of videobewerking, is het belangrijk om te kijken naar de processor, het RAM-geheugen en de schermresolutie van de laptop. Een krachtige processor en voldoende RAM-geheugen zorgen dat programma's soepel en snel kunnen worden uitgevoerd, terwijl een hoge schermresolutie zorgt dat kleuren en details nauwkeurig worden weergegeven.

Het is wel belangrijk om te weten dat een krachtige laptop met een groot scherm ook vaak zwaarder en minder draagbaar is dan een kleinere laptop. 

Als je van plan bent om de laptop vaak mee te nemen, kan een 17 inch laptop misschien minder geschikt zijn. Maar als je op zoek bent naar een laptop die krachtig genoeg is voor gaming of grafische toepassingen en je bereid bent om het gewicht en de grootte te accepteren, dan is een 17 inch laptop zeker het overwegen waard.

Batterijduur

De batterijduur van een 17 inch laptop kan sterk variëren, afhankelijk van de specificaties van de laptop en hoe intensief je de laptop gebruikt.

Over het algemeen hebben 17 inch laptops een kortere batterijduur dan kleinere laptops, omdat ze meer stroom nodig hebben om het grotere scherm en de krachtigere hardware te ondersteunen.

Doorgaans gaan de batterijen van 17 inch laptops tussen de 4 en 8 uur mee, afhankelijk van de specificaties van de laptop en hoe intensief je de laptop gebruikt. Als je de laptop gebruikt voor taken zoals internetten of tekstverwerking, kan de batterijduur langer zijn. Als je de laptop gebruikt voor intensieve taken zoals gamen of het bewerken van video's, kan de batterijduur korter zijn.

Het is belangrijk om te weten dat je de batterijduur van een 17 inch laptop kunt verlengen door de helderheid van het scherm te verminderen, onnodige programma's te sluiten en andere energiebesparende instellingen te gebruiken.

hero illustration

Hoe testen we 17 inch Laptops?

Om de beste 17 inch Laptop te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze 17 inch Laptop-test hebben we 1229 17 inch Laptops geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze 17 inch Laptop-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze 17 inch Laptop-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen 17 inch Laptop-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste 17 inch Laptop in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1229 17 inch Laptops te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste 17 inch Laptops op een rijtje

1. Beste 17 inch laptop: Dell XPS 17 Thin Gaming

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dell XPS 17 Thin Gaming

 • list plusUitzonderlijk ontwerp en bouwkwaliteit
 • list plusKrachtige prestaties met hoogwaardige componenten
 • list plusIndrukwekkend display en veelzijdige connectiviteitsopties

Nadelen Dell XPS 17 Thin Gaming

 • list plusRelatief duur
 • list plusMinder draagbaar vanwege gewicht en omvang
 • list plusMist traditionele poorten zoals USB-A en HDMI

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.89
Functionaliteit
9.93
Gebruiksgemak
9.64
De Dell XPS 17 Thin Gaming is een krachtpatser met een uitzonderlijk ontwerp, prestaties en display. Het 2022-model wordt geprezen als de beste overall 17-inch laptop vanwege zijn opmerkelijke kenmerken, waaronder een tot 12e generatie Intel Core i7-processor, tot 64GB DDR5-4800MHz RAM en tot NVIDIA GeForce RTX 3050 grafische kaart. Het prachtige display, strakke ontwerp en indrukwekkende batterijduur van meer dan 10 uur verhogen verder de aantrekkingskracht ervan. TechRadar merkt op: "De Dell XPS 17 (2022) is de beste keuze, met krachtige componenten, een prachtig display en een strak ontwerp." Het is echter relatief duur en minder draagbaar vanwege zijn gewicht en omvang.

Het hoogwaardige ontwerp van de XPS 17 oogst brede lof, met aluminium, koolstofvezel en glasconstructie, een speciaal ontworpen scharnier en een premium koolstofvezel interieur met een palmsteun van siliconen met zachte touch. De krachtige prestaties van de laptop worden aangedreven door een Intel Core i7-13700H CPU, Nvidia GeForce RTX 4070 GPU, 32GB DDR5-4800 geheugen en een 1TB PCIe 4.0 SSD. De connectiviteitsopties, waaronder Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 en vier Thunderbolt 4-poorten, benadrukken zijn veelzijdigheid. Sommige reviewers uiten echter de wens voor een vernieuwd ontwerp en meer traditionele poorten zoals USB-A en HDMI. Tom's Hardware benadrukt: "De Dell XPS 17 (9730) wordt geprezen om zijn hoogwaardige ontwerp, met aluminium, koolstofvezel en glasconstructie, en een sterke en rigide bouw."

De XPS 17 9730 wordt gevierd om zijn solide productiviteits- en gamingprestaties, uitstekende bouwkwaliteit, geweldig toetsenbord en touchpad en superieur IPS-display. Digital Trends prijst zijn scala aan processor- en GPU-opties, tot 64GB RAM en tot 8TB PCIe 4.0 SSD, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende gebruikersbehoeften. De evolutie van de laptop naar het Thin Gaming-model heeft zijn status als eersteklas gaming- en productiviteitslaptop versterkt, met een balans die moeilijk te evenaren is in de categorie van 17 inch. De Dell XPS 17 Thin Gaming blinkt uit in het bieden van uitzonderlijke prestaties en een hoogwaardige bouw, waardoor het een opvallende keuze is voor professionals, content creators en gamers die streven naar een naadloze combinatie van kracht en draagbaarheid.

In vergelijking met zijn concurrenten zoals de HP Laptop 17 en de Asus ROG Strix G17, overtreft de Dell XPS 17 Thin Gaming in het bieden van een superieure combinatie van kracht, ontwerp en display. Hoewel de prijs en het gewicht sommigen kunnen afschrikken, maken zijn ongeëvenaarde prestaties en hoogwaardige bouw het een waardevolle investering voor degenen die op zoek zijn naar de beste 17-inch laptop. Ondanks zijn premium eigenschappen is de Dell XPS 17 Thin Gaming mogelijk niet de beste budgetoptie, aangezien de HP Laptop 17 gericht is op gebruikers met budgetbeperkingen. Desalniettemin staat de Dell XPS 17 Thin Gaming voor gebruikers die prestaties, ontwerp en display prioriteren als een ongeëvenaarde keuze in de categorie van 17-inch laptops.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Ongeëvenaard lichtgewicht ontwerp onder de 17-inch laptops: LG Gram Pro 17 (2023)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG Gram Pro 17 (2023)

 • list plusOngeëvenaard lichtgewicht ontwerp, met slechts 3 pond, ideaal voor woon-werkverkeer en het maken van content onderweg
 • list plusKrachtige prestaties met 13e generatie Intel Core i7-1360P CPU, Nvidia GeForce RTX 3050 GPU, 16 GB DDR5 RAM en een 1TB M.2 NVMe SSD
 • list plus17-inch WQXGA-display met een variabele verversingssnelheid van 144Hz, levert heldere beelden, uitstekende kleurrijkdom en een helderheid van 438 nits

Nadelen LG Gram Pro 17 (2023)

 • list plusGevoelig voor vingerafdrukken vanwege de matte afwerking
 • list plusDe hoge prijs kan budgetbewuste consumenten afschrikken
 • list plusEnkele concessies op het gebied van bouwkwaliteit en invoerapparaten

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.47
Functionaliteit
9.87
Gebruiksgemak
8.95
De LG Gram Pro 17 (2023) is een opvallende 17-inch laptop die bekend staat om zijn ongeëvenaarde lichtgewicht ontwerp. Met een gewicht van slechts 3 pond wordt hij geroemd om zijn draagbaarheid, waardoor hij ideaal is voor forenzen en het maken van content onderweg. De laptop beschikt over een 13e generatie Intel Core i7-1360P CPU, Nvidia GeForce RTX 3050 GPU, 16 GB DDR5 RAM en een 1 TB M.2 NVMe SSD. Het 17-inch WQXGA-display biedt een variabele verversingssnelheid van 144 Hz, wat zorgt voor scherpe beelden, uitstekende kleurenweergave en een helderheid van 438 nits. De luidsprekers produceren gebalanceerd geluid, en de 1080p webcam met een IR-sensor zorgt voor hoogwaardige videocalls. Het magnesiumlegering chassis draagt bij aan zijn strakke uitstraling, maar is gevoelig voor vingerafdrukken. Ondanks de premium prijs biedt de LG Gram Pro 17 (2023) draagbaarheid en prestaties, waardoor hij geschikt is voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige, maar toch lichte, 17-inch laptop.

Volgens CNET is het "dunne en lichte ontwerp, met een gewicht van 3,2 pond, geschikt voor forenzen," en biedt het "17-inch WQXGA-display scherpe beelden met een variabele verversingssnelheid van 144 Hz." Bovendien biedt "de 1080p webcam een scherp beeld en beschikt over een IR-sensor voor gezichtsherkenning." Echter is de matte afwerking gevoelig voor vingerafdrukken en vlekken.

De LG Gram Pro 17 (2023) schittert op de laptopmarkt met zijn opmerkelijke lichtgewicht ontwerp, krachtige prestaties en indrukwekkend display. De toevoeging van Nvidia RTX grafische kaarten plaatst hem gunstig voor content creators en degenen die streven naar een balans tussen kracht en draagbaarheid. Echter kunnen de premium prijs en enkele compromissen in bouwkwaliteit en invoerapparaten budgetbewuste consumenten afschrikken. In vergelijking met zijn concurrenten springt de LG Gram Pro 17 (2023) eruit als de beste optie voor gebruikers die prioriteit geven aan draagbaarheid zonder in te leveren op prestaties. Het biedt een unieke combinatie van kracht en lichtgewicht ontwerp, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor professionals en creators die onderweg zijn.

Samengevat, excelleert de LG Gram Pro 17 (2023) in het leveren van ongeëvenaard lichtgewicht ontwerp en krachtige prestaties, waardoor het een topkeuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een draagbare, maar krachtige 17-inch laptop. Hoewel de premium prijs en gevoeligheid voor vingerafdrukken nadelen zijn, maken de uitzonderlijke draagbaarheid en robuuste functies het een overtuigende optie voor degenen die behoefte hebben aan een krachtige en wendbare computerpartner.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Acer Chromebook 317

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acer Chromebook 317

 • list plusRuim 17,3-inch display voor voldoende schermruimte
 • list plusBudgetvriendelijke prijs, waardoor het een betaalbare optie is voor gebruikers
 • list plusGeschikte prestaties voor casual webbrowsen en dagelijkse taken

Nadelen Acer Chromebook 317

 • list plusGemiddelde 1080p-resolutie voor zijn grootte, mogelijk niet zo indrukwekkend
 • list plusHet gewicht van de laptop kan de draagbaarheid beïnvloeden
 • list plusPrestaties en opslagcapaciteit kunnen beperkend zijn voor meer veeleisende computerbehoeften

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.68
Functionaliteit
9.39
Gebruiksgemak
9.38
Ik ben enthousiast om de Acer Chromebook 317 te introduceren, een baanbrekende 17,3-inch Chromebook die een intrigerende optie biedt voor mensen die op zoek zijn naar een grote Chromebook zonder de bank te breken. Voor slechts $399 biedt deze Chromebook een 1,1-GHz Intel Celeron N4500 CPU, 4GB RAM en 64GB flashgeheugen. Het ontwerp van de laptop wordt omschreven als "dik en zwaar", maar heeft een premium uitstraling en een ruim 17,3-inch scherm, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke, grote Chromebook. Volgens Laptop Mag is het 17,3-inch scherm geschikt voor streaming, terwijl USA Today opmerkte dat de laptop een groot scherm, koele temperaturen en een redelijke batterijduur biedt voor zijn formaat.

De Chromebook is uitgerust met een reeks poorten, waaronder USB 3.2, USB Type-C, een microSD-kaartlezer en een Kensington-slot, waardoor connectiviteit en beveiliging gegarandeerd zijn. Het is echter belangrijk op te merken dat ondanks de grote schermgrootte, de 1080p-resolutie misschien niet zo indrukwekkend is en het gewicht van de laptop de draagbaarheid kan beïnvloeden. De Chromebook 317 wordt aangedreven door een Intel Celeron-chip met geïntegreerde graphics, wat volgens USA Today geschikte prestaties biedt voor casual webbrowsen en dagelijkse taken. Bovendien benadrukte CNET de overtuigende premium functies van de Chromebook 317 voor zijn prijs, inclusief uitstekende batterijduur.

Wat betreft specificaties, beschikt de Acer Chromebook 317 over een 17,3-inch 1920x1080-pixel touchscherm, een 1,1GHz Intel Pentium Silver N6000-processor, 8GB LPDDR4X 2933MHz-geheugen en 64GB eMMC-flashgeheugenopslag. Met een gewicht van 4,8 pond (2,2 kilogram) streeft het ernaar een draagbare alles-in-één Chrome-desktopervaring te bieden, zoals vermeld door CNET.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Acer Chromebook 317 op door zijn grote 17,3-inch scherm, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die schermruimte en betaalbaarheid prioriteren. Hoewel het misschien niet pronkt met geavanceerde functies, maken de budgetvriendelijke prijs, ruime scherm en degelijke prestaties voor dagelijkse taken het een solide optie voor studenten of casual gebruikers die een groter scherm willen zonder een hoge prijs.

Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen, zoals de gemiddelde 1080p-resolutie voor zijn formaat en het gewicht van de laptop, dat de draagbaarheid kan beïnvloeden. Bovendien kunnen gebruikers met meer veeleisende computerbehoeften de prestaties en opslagcapaciteit van het apparaat beperkend vinden. Zoals benadrukt door CNET, heeft de Chromebook 317 een langzamere Pentium-processor en eMMC-opslag, die mogelijk niet voldoen aan de eisen van powergebruikers.

Tot slot biedt de Acer Chromebook 317 een overtuigende optie als een budgetvriendelijke, grote Chromebook, gericht op gebruikers die betaalbaarheid en een ruim scherm prioriteren. Hoewel het misschien niet de meest geavanceerde functies biedt, zijn opmerkelijke kenmerken zijn formaat, prijs en geschiktheid voor dagelijkse taken en entertainment, waardoor het een overweging waard is voor degenen die op zoek zijn naar een kosteneffectieve, grotere Chromebook.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. Eerste keuze voor extreme 17-inch gaming: MSI GT77 Titan (2023)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MSI GT77 Titan (2023)

 • list plusUitzonderlijke gaming prestaties

Nadelen MSI GT77 Titan (2023)

 • list plusPremium prijsniveau
 • list plusBeperkte beschikbaarheid buiten de VS

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.47
Functionaliteit
8.69
Gebruiksgemak
8.46
Als ik denk aan gaming-laptops, komt de MSI GT77 Titan (2023) meteen in me op. Met zijn 17-inch scherm en indrukwekkende prestaties is dit de absolute top in gaming-laptops. Met de nieuwste Nvidia RTX 4000-serie GPU's en Intel's 13e generatie Core i9 HX-processor, stelt deze laptop een nieuwe standaard voor gaming. Het 17,3-inch 4K-scherm met 144Hz zorgt voor een meeslepende game-ervaring, terwijl het strakke, sportieve ontwerp en dunnere profiel het plaatje compleet maken. Het is echt een krachtpatser in de wereld van gaming-laptops.

De MSI GT77 Titan (2023) is uitgerust met een Intel Core i9-13950HX, Nvidia GeForce RTX 4090, 64GB DDR5-4800-geheugen en 2x 2TB PCIe NVMe Gen 4 SSD's. Met deze specificaties kan het moeiteloos veeleisende titels aan, zoals Doom Eternal, terwijl het hoge framerates behoudt. Het is echt een ongeëvenaarde gaming-prestatie.

Maar laten we eerlijk zijn, deze krachtpatser heeft wel een pittig prijskaartje, beginnend bij $4,299.99. Het is niet de meest budgetvriendelijke optie, en mogelijk zijn er in 2023 goedkopere alternatieven beschikbaar. Ook is het belangrijk om te weten dat het misschien niet overal buiten de VS te koop is. Maar als je op zoek bent naar top-tier prestaties en compromisloze gaming-mogelijkheden, dan is de MSI GT77 Titan (2023) absoluut de juiste keuze.

In vergelijking met andere merken onderscheidt de MSI GT77 Titan (2023) zich door zijn cutting-edge hardware, strakke design en opmerkelijke gaming-prestaties. Het is echt een klasse apart in de wereld van gaming-laptops. Het zet een nieuwe standaard voor gaming-enthousiastelingen en professionals. Als je op zoek bent naar een 17-inch gaming-laptop, dan is de MSI GT77 Titan (2023) de absolute topkeuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Innovatief opvouwbaar ontwerp voor verbeterde veelzijdigheid: Asus Zenbook 17 Fold OLED

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus Zenbook 17 Fold OLED

 • list plusInnovatief opvouwbaar ontwerp
 • list plusOpvallend 17-inch OLED-display
 • list plusVeelzijdigheid met verschillende gebruiksposities

Nadelen Asus Zenbook 17 Fold OLED

 • list plusPraktische problemen
 • list plusGewicht en omvang
 • list plusVerouderd randontwerp

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.28
Functionaliteit
7.77
Gebruiksgemak
8.31
Ik ben super enthousiast om je kennis te laten maken met de Asus Zenbook 17 Fold OLED! Deze baanbrekende 17-inch laptop heeft een innovatief opvouwbaar ontwerp en een indrukwekkend 17-inch OLED-scherm. Wanneer je het toestel combineert met het magnetische toetsenbord, verandert het moeiteloos van een 17,3-inch tablet in een 12,5-inch laptop. Het dikke, boekachtige uiterlijk wanneer het is opgevouwen, gemaakt van zwart magnesiumlegering en een groengrijze imitatieleren hoes, voegt een vleugje verfijning toe.

Hoewel de Asus Zenbook 17 Fold OLED veelzijdigheid biedt met verschillende gebruiksposities, zijn er zorgen over de prestaties, de batterijduur en de hoge prijs. Ook wordt kritiek geuit op het gebrek aan zinvolle softwareondersteuning voor bepaalde configuraties. Het ontwerp biedt veelzijdigheid, maar er zijn ook tekortkomingen, zoals ongemak bij langdurig gebruik als tablet.

De Asus Zenbook 17 Fold OLED onderscheidt zich met zijn opvouwbare ontwerp en uitgebreide OLED-display ten opzichte van traditionele laptops. Toch zijn er praktische problemen, gewichtsproblemen en een verouderd ontwerp van de randen. Het toestel is duurzaam getest met 30.000 vouwen, maar blijft groter en zwaarder dan sommige concurrenten, zoals de ThinkPad X1 Fold. De Asus Zenbook 17 Fold OLED is innovatief en veelzijdig, maar worstelt met praktische, ontwerp- en software-optimalisatie-uitdagingen. Hoewel het opvalt door zijn innovatieve aanpak, voldoet het nog steeds niet helemaal aan de eisen van dagelijks gebruik en prestatieverwachtingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. MSI CreatorPro X17

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MSI CreatorPro X17

 • list plusUitzonderlijke verwerkingskracht

Nadelen MSI CreatorPro X17

 • list plusRelatief zwaar en minder draagbaar

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.78
Gebruiksgemak
8.13
Als professioneel in architectuur, programmeren of design, mag ik de MSI CreatorPro X17 niet missen. Met de nieuwste 13e Gen. Intel Core i9-13980HX processor en NVIDIA RTX A500 en A1000 Laptop GPUs, verslaat dit beestje alle concurrentie. En met uitbreidbare opslag en geheugenopties, en een levendig 4K-scherm met True Color Technology, is hij perfect voor content creators. Met Wi-Fi 6E en een eersteklas geluidssysteem, en de Webcam Shutter en drie keer Readers' Choice Laptop Winner certificering onderstreept zijn positie in de industrie. Zoals pcmag.com zegt, "de MSI CreatorPro X17 is een krachtige en veelzijdige laptop die complexe taken moeiteloos aankan."

In vergelijking met zijn voorganger heeft de CreatorPro X17 de nieuwste 13e Gen. Intel Core i9-processor, een aanzienlijke upgrade van de 12e Gen. Intel Core i9 in het eerdere model. Deze toename in rekenkracht komt tegemoet aan de groeiende eisen van lucht- en ruimtevaarttechniek, AI, VR en 3D-rendering. De toevoeging van NVIDIA RTX-technologie versterkt zijn capaciteiten in deze domeinen. De verbeteringen in geluidskwaliteit met Dynaudio en Hi-Res, samen met de MSI Center Pro voor optimalisatie, zijn opvallende verbeteringen. Zoals MSI benadrukt, "de CreatorPro X17 staat voor innovatie en komt tegemoet aan de diverse behoeften van professionals met zijn opmerkelijke rekenkracht en geavanceerde technologie."

In de wereld van 17-inch laptops is de MSI CreatorPro X17 een toplaptop voor professionals in contentcreatie, techniek en design. Met zijn ongeëvenaarde rekenkracht, geavanceerde GPU-technologie en levendig 4K-scherm staat hij aan de top van de industrie. In vergelijking met andere laptops in zijn categorie, bieden de uitgebreide opslag- en geheugenuitbreidingsopties van de CreatorPro X17 hem een voorsprong bij het naadloos verwerken van complexe projecten. Zijn lange batterijduur en certificering als de Readers' Choice Laptop Winner voor drie opeenvolgende jaren bevestigen zijn superioriteit.

Hoewel de CreatorPro X17 uitblinkt in prestaties en functionaliteit, kunnen sommige gebruikers hem relatief zwaar en minder draagbaar vinden vergeleken met andere 17-inch laptops. Maar zijn gewicht is een compromis voor de uitgebreide rekenkracht en opslagopties die hij biedt. Zoals pcmag.com opmerkt, "de MSI CreatorPro X17 is wat aan de zware kant, maar de krachtige componenten rechtvaardigen het extra gewicht."

Kortom, de MSI CreatorPro X17 is een voorbeeldige 17-inch laptop, met uitzonderlijke rekenkracht, geavanceerde GPU-technologie en een levendig display, waardoor hij een topkeuze is voor professionals in contentcreatie, techniek en design. Zijn gewicht kan een beperking zijn voor sommigen, maar zijn prestaties en functionaliteit maken hem een serieuze kanshebber in zijn categorie. Als je op zoek bent naar een laptop die moeiteloos complexe taken aankan, verdient de CreatorPro X17 absoluut serieuze overweging.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. HP Laptop 17

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP Laptop 17

 • list plusGroot 17,3-inch display voor voldoende schermruimte
 • list plusSolide alledaagse prestaties en concurrerende batterijduur
 • list plusBudgetvriendelijke prijs voor de geboden functies

Nadelen HP Laptop 17

 • list plusOntbreekt een USB-C poort voor stroom- of beelduitvoer
 • list plusGeen optie om een verlicht toetsenbord toe te voegen
 • list plusModellen met hogere prestaties binnen dezelfde productlijn bieden meer RAM en opslag

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.23
Functionaliteit
7.49
Gebruiksgemak
8.17
Ik ben enthousiast over de HP Laptop 17 (2022). Met zijn grote 17-inch scherm en goede prestaties is dit echt een aanrader voor wie op zoek is naar een betaalbare laptop. Met een 2.3GHz AMD Ryzen 55625U CPU, 8GB DDR4 3,200MHz RAM, 512MB Integrated AMD Radeon Graphics en een 256GB PCIe NVMe M.2 SSD, biedt deze laptop solide prestaties en een goede batterijduur. Volgens PCMag scoort hij goed in prestatietests, waaronder Geekbench 5, Cinebench R23 CPU en PCMark 10 Pro Edition. CNET merkt op dat het een solide keuze is voor wie op zoek is naar een groot scherm en goede prestaties voor een budgetvriendelijke prijs.

Met de 11e generatie Intel Core i5-1135G7 processor, Iris Xe Graphics, 8GB RAM en een 256GB SSD zorgt deze laptop voor soepele werking en efficiënt multitasken, zoals vermeld in een Amazon review. Het HD+ scherm met anti-glare panel voegt visuele aantrekkingskracht toe, waardoor het geschikt is voor diverse taken, van werk tot entertainment. Klanten prijzen de prestaties, grafische kwaliteit en waarde voor hun geld, wat wijst op hoge tevredenheid bij gebruikers.

Het is echter belangrijk op te merken dat de laptop geen USB-C poort heeft voor stroom of beelduitvoer en ook geen optie biedt voor een verlicht toetsenbord, zoals benadrukt door CNET. Bovendien bieden sommige modellen binnen dezelfde productlijn, zoals de HP Laptop 17-cn3097nr, een Intel Core i7-processor, 16GB RAM en 1TB HDD, wat tegemoetkomt aan gebruikers met hogere prestatie-eisen.

In vergelijking met vergelijkbare aanbiedingen zoals de HP 14" Home and Business Laptop of de Lenovo 2022 Newest Ideapad 3 Laptop, onderscheidt de HP Laptop 17 zich met zijn ruime 17.3-inch scherm, wat een groter canvas biedt voor werk en entertainment. De combinatie van een ruim scherm, betrouwbare prestaties en budgetvriendelijke prijsstelling positioneert de HP Laptop 17 als een sterke concurrent in zijn segment. Echter, het ontbreken van een USB-C poort en verlicht toetsenbord kan beperkend zijn voor gebruikers die deze functies prioriteren.

Al met al is de HP Laptop 17 (2022) een uitstekende optie voor wie een betaalbare laptop zoekt met een ruim scherm en bevredigende dagelijkse prestaties. Zijn solide processor, indrukwekkende graphics en concurrerende prijsstelling maken het een aantrekkelijke keuze voor diverse computereisen, vooral voor gebruikers die schermruimte en algemene waarde prioriteren. 🖥️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Asus ROG Strix G17 (2023)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus ROG Strix G17 (2023)

 • list plusRobuuste bouwkwaliteit
 • list plusKrachtige processor en GPU
 • list plusHoge verversingssnelheid van het scherm

Nadelen Asus ROG Strix G17 (2023)

 • list plusBeperkte poortopties
 • list plusMogelijke thermische prestatieverschillen
 • list plusConcurrentie van alternatieve modellen

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.59
Functionaliteit
7.43
Gebruiksgemak
6.79
De Asus ROG Strix G17 (2023) is een krachtige 17-inch laptop die is ontworpen voor gaming en veeleisende taken. Met een AMD Ryzen 9 7945HX-processor en NVIDIA GeForce RTX 4070 GPU biedt deze laptop indrukwekkende verwerkingskracht en grafische prestaties. Het 240Hz QHD-display zorgt voor vloeiende en gedetailleerde beelden, ideaal voor gaming en content creatie. "De Asus ROG Strix G17 valt op door zijn bouwkwaliteit en prestaties, en biedt een robuuste oplossing voor gebruikers die op zoek zijn naar kracht en betrouwbaarheid."

Een opvallende verbetering in het 2023-model is de robuuste bouwkwaliteit, die zorgen over de stevigheid van het deksel aanpakt. Deze verbetering onderscheidt het van zijn voorgangers en toont ASUS's toewijding aan duurzaamheid en gebruikerstevredenheid. De krachtige AMD Ryzen 9 7945HX-processor en NVIDIA GeForce RTX 4070 GPU positioneren het als een eersteklas gaming- en content creatie machine, die uitblinkt in het verwerken van architectonische toepassingen en gamingervaringen met hoge resolutie. De 1TB SSD biedt voldoende opslagruimte voor games, toepassingen en media-inhoud, waardoor soepele prestaties worden gegarandeerd.

Er zijn echter zorgen geuit in reviews over poortopties, netwerkmogelijkheden en beeldkwaliteit, waaruit blijkt dat de laptop op deze gebieden mogelijk nog ruimte voor verbetering heeft. Bovendien hebben vergelijkingen met andere modellen, zoals de Scar 17, mogelijke verschillen in thermische prestaties benadrukt, wat aangeeft dat dit aspect verder geoptimaliseerd kan worden. "Het ontbreken van bepaalde poorten, beperkte netwerksnelheid en beperkingen in het display worden genoemd als significante nadelen," wat aangeeft waar de laptop mogelijk tekortschiet in vergelijking met zijn concurrenten.

In vergelijking met de Lenovo Legion 5 Pro zijn er overwegingen over schermformaat en resolutie, waarbij gebruikers interesse tonen in het 16-inch 16:10 scherm van de Legion 5 Pro. Dit suggereert dat voor gebruikers die prioriteit geven aan een groter scherm met een andere beeldverhouding, de Legion 5 Pro misschien een overtuigend alternatief zou kunnen zijn voor de Asus ROG Strix G17.

De Asus ROG Strix G17 (2023) valt op als een krachtige, robuuste 17-inch laptop die geschikt is voor high-end gaming en content creatie. Zijn krachtige processor, hoog-verversingssnelheid-display en ruime opslag maken het een geduchte keuze voor gebruikers die compromisloze prestaties zoeken. Echter, mogelijke beperkingen in poortopties, netwerkmogelijkheden en thermische prestaties, evenals concurrentie van alternatieve modellen, moeten in overweging worden genomen bij het evalueren van de geschiktheid ervan voor specifieke behoeften.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Morgen bezorgd.

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Alienware m17 R5 AMD Advantage

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alienware m17 R5 AMD Advantage

 • list plusKrachtige AMD CPU en Radeon GPU voor top gaming prestaties
 • list plusUitzonderlijk 4K-scherm voor meeslepende beelden
 • list plusComfortabel toetsenbord voor verbeterde game-ervaring

Nadelen Alienware m17 R5 AMD Advantage

 • list plusPremium prijskaartje
 • list plusZwaar gewicht van bijna acht pond
 • list plusOntbreekt een SD-kaartlezer

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.25
Functionaliteit
7.09
Gebruiksgemak
6.66
Als ik kijk naar de Alienware m17 R5 AMD Advantage, dan zie ik een topklasse 17-inch gaming laptop met een AMD Ryzen 9 6900XT CPU, Radeon RX 6850 XT graphics, 32GB RAM en een 1TB SSD. Dit maakt het de beste 17-inch gaming laptop op de markt. Het 17.3-inch 4K display zorgt voor uitzonderlijke beelden, en het comfortabele toetsenbord verbetert de game-ervaring. Wel hangt er een behoorlijk prijskaartje aan en heeft het een 720p webcam. Volgens Darragh Murphy van Laptop Mag biedt het "geweldige gameprestaties" en een "comfortabel toetsenbord", waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gamingliefhebbers. De instapmodel begint bij $1,099, terwijl de hoogste versie oploopt tot $3,650, met verschillende configuraties om aan verschillende behoeften en budgetten te voldoen.

Als het op design aankomt, heeft de laptop een strakke uitstraling met een "dark side of the moon" kleuroptie en een reeks poorten, waaronder USB-A, Ethernet, HDMI en USB-C, maar hij mist een SD-kaartlezer. Het toetsenbord, vooral de upgrade met low-profile mechanische switches, wordt geprezen, evenals het levendige 4K 120Hz display en rijke Dolby Atmos-speakers. Echter, met een gewicht van bijna acht pond en omvang kan het minder geschikt zijn voor onderweg of op kantoor, vanwege het ventilatorgeluid en de omvang.

Vergeleken met concurrenten, zoals de Dell XPS 17 en MSI GE76 Raider, valt de Alienware m17 R5 AMD Advantage op vanwege de krachtige AMD CPU en Radeon GPU, wat resulteert in betere gameprestaties. Daarentegen wordt de Dell XPS 17 geprezen om zijn kwalitatieve display en strak ontwerp, terwijl de MSI GE76 Raider bekend staat om zijn algehele prestaties en snelle opslag.

De Alienware m17 R5 Ryzen Edition, die in het voorjaar van 2022 uitkomt voor een startprijs van $1,599, wordt gepositioneerd als een krachtige gaming machine met een aantrekkelijk design en een bevredigende type- en game-ervaring. Hoewel het uitblinkt in krachtige gameprestaties en een meeslepend display, maakt het gewicht van 7.3 pond het meer geschikt voor thuisgebruik.

Kortom, de Alienware m17 R5 AMD Advantage blinkt uit als een krachtige gaming laptop met eersteklas hardware en een meeslepend display, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gamingliefhebbers. Echter, de hoge prijs, het gewicht en het ontbreken van een SD-kaartlezer kunnen factoren zijn om rekening mee te houden bij het maken van een aankoopbeslissing. Als gameprestaties de primaire focus zijn, is deze laptop zeker een topkandidaat in de 17-inch categorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Alienware x17 R2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

6.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.56
Functionaliteit
7.19
Gebruiksgemak
6.47
Alienware x17 R2. Type product: Laptop, Vormfactor: Clamshell. Processorfamilie: Intel® Core™ i7, Processormodel: i7-12700H. Beeldschermdiagonaal: 43,9 cm (17.3"), HD type: Full HD, Resolutie: 1920 x 1080 Pixels. Intern geheugen: 32 GB, Intern geheugentype: DDR5-SDRAM. Totale opslagcapaciteit: 1 TB, Opslagmedia: SSD. On-board graphics adapter model: Intel Iris Xe Graphics, Discreet grafische adapter model: NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti. Inclusief besturingssysteem: Windows 11 Home. Kleur van het product: Zwart, Grijs

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 9 tot 10 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 17 inch Laptops. Er zijn namelijk 1229 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!