Wat is de beste wokpan gas van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 september, 2023

Het kopen van een goede wokpan gas is een moeilijke opdracht. Wat is de beste wokpan gas van 2023? Na het onderzoeken van 473 wokpannen voor gas kwam de BK Kitchen Stories Searsmart Rocks als beste uit onze wokpan gas-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de wokpannen voor gas, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 wokpannen voor gas-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige wokpan gas-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste wokpannen voor gas

1Score: 9.8
BK Kitchen Stories Searsmart Rocks
BK Kitchen Stories Searsmart Rocks
BK
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
BK Universe wok Ø 28cm zwart
BK Universe wok Ø 28cm zwart
BK
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Cheffinger Luxe Wokpan XXL met zwart
Cheffinger Luxe Wokpan XXL met zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Hakal Wokpan - Multifunctionele 3 zwart
Hakal Wokpan - Multifunctionele 3 zwart
Hakal
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
GreenChef Vintage Inductie Wokpan zwart
GreenChef Vintage Inductie Wokpan zwart
GreenChef
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Hakal Multifunctionele 3 in 1 rood
Hakal Multifunctionele 3 in 1 rood
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
GreenChef Vintage wokpan 28cm/3.7L zwart
GreenChef Vintage wokpan 28cm/3.7L zwart
GreenChef
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
GreenChef Diamond Inductie Wokpan Ø28 zwart
GreenChef Diamond Inductie Wokpan Ø28 zwart
GreenChef
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Luxe Wokpan met deksel 36
Luxe Wokpan met deksel 36
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Cheffinger Luxe Wokpan met deksel zwart
Beste Wokpan Gas voor professionals
Cheffinger Luxe Wokpan met deksel zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gas Wokpan Koopgids

Wil je snel en gezond kunnen koken op gas? Dan is een wokpan onmisbaar in je keuken! De beste gas wokpan zorgt ervoor dat je in een handomdraai heerlijke roerbakgerechten op tafel zet, vol met smaak en voedingsstoffen.

Let hierop bij het kopen van een wokpan voor gas

Er is geen enkele wokpan die perfect is voor iedereen, omdat iedereen verschillende voorkeuren heeft en verschillende behoeften heeft bij het koken. Er zijn een paar dingen waar je op dient te letten bij het kiezen van de beste wokpan voor gas.

Een goede wokpan voor gasfornuizen heeft een platte bodem die goed op het gasfornuis past en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. 

Het materiaal van de pan maakt ook een verschil in de kookprestaties en duurzaamheid. Wokpannen van gietijzer en koolstofstaal zijn over het algemeen de beste keuzes voor gebruik op gasfornuizen, omdat ze de warmte goed vasthouden en snel reageren op veranderingen in de temperatuur.

Een andere factor om te overwegen is demaat van de wokpan, afhankelijk van hoeveel voedsel je wilt bereiden en hoe groot je gasfornuis is. Een wokpan van 30 cm is bijvoorbeeld geschikt voor de meeste gasfornuizen en biedt voldoende ruimte om voedsel te bereiden.

Controleer daarnaast of de wokpan stevige en hittebestendige handgrepen heeft die comfortabel in de hand liggen en veilig te hanteren zijn.

Overweeg ook of je een wokpan met een antiaanbaklaag wilt, die voorkomt dat voedsel blijft plakken en het schoonmaken vergemakkelijkt. Sommige wokpannen worden geleverd met een deksel, wat handig is bij het koken van stoofschotels of bij het warm houden van voedsel.

Tot slot is de prijs van de wokpan ook een belangrijke factor om te overwegen. Een duurdere wokpan kan van hogere kwaliteit zijn, maar het is niet altijd nodig om de hoofdprijs te betalen voor een goede wokpan. Het is belangrijk om een wokpan te kiezen die past bij je behoeften en budget.

Materiaal

Er zijn verschillende materialen waarvan wokpannen gemaakt zijn, elk met hun eigen voor- en nadelen. Over het algemeen worden wokpannen gemaakt van gietijzer, koolstofstaal, roestvrij staal of aluminium.

Gietijzer is duurzaam en houdt de warmte goed vast, waardoor het een goede keuze is voor wokken op hoge temperaturen. Het is daarentegen ook zwaar en kan duur zijn.

Koolstofstaal is lichter en goedkoper dan gietijzer, maar ook duurzaam en houdt de warmte goed vast. Koolstofstalen wokpannen hebben wel wat meer onderhoud nodig en dien je voor gebruik in te branden.

Roestvrij staal is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, maar het houdt de warmte minder goed vast dan gietijzer of koolstofstaal. Roestvrijstalen wokpannen beschikken mogelijk wel over een anti-aanbaklaag, waardoor ze handiger zijn in gebruik.

Aluminium is lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren, maar houdt de warmte niet zo goed vast als gietijzer of koolstofstaal. Aluminium wokpannen zijn vaak wel betaalbaar en hebben meestal een anti-aanbaklaag.

Het beste materiaal voor een wokpan hangt af van je persoonlijke voorkeuren en kookbehoeften. Over het algemeen zijn gietijzeren en koolstofstalen wokpannen de populairste keuzes vanwege hun duurzaamheid en kookprestaties.

Levensduur

De levensduur van een wokpan varieert sterk en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebruik, het onderhoud en het materiaal van de pan. 

Over het algemeen gaan wokpannen van gietijzer en koolstofstaal langer mee dan wokpannen van andere materialen, zoals aluminium.

Een wokpan van hogekwaliteit kan bij goed onderhoud en regelmatig gebruik tientallen jaren meegaan. Als de wokpan van mindere kwaliteit is of als je deze niet goed onderhoudt, kan de levensduur aanzienlijk korter zijn.

Over het algemeen valt er vanuit te gaan dat een wokpan van goede kwaliteit en bij goed onderhoud,gemiddeld tussen de 5 en 10 jaar meegaat.

Een gezonde wokpan

Een gezonde wokpan is een wokpan diegeen schadelijke stoffen afgeeft tijdens het koken en veilig is voor het bereiden van voedsel. Om ervoor te zorgen dat je een gezonde wokpan koopt, zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

 • Materiaal: kies een wokpan van een veilig materiaal zoals gietijzer, koolstofstaal, roestvrij staal of keramiek. Vermijd teflon of andere non-stick coatings, omdat deze mogelijk afbreken bij hoge temperaturen waarbij mogelijk schadelijke chemicaliën vrijkomen.
 • Anti-aanbaklaag: als je toch een wokpan met een anti-aanbaklaag wilt, zorg er dan voor dat deze vrij is van PFOA, PFAS en andere giftige stoffen.
 • Hittebestendigheid: controleer of de wokpan bestand is tegen hoge temperaturen en geen schadelijke dampen afgeeft bij verhitting.
 • Onderhoud: volg de onderhoudsinstructies van de fabrikant om ervoor te zorgen dat de wokpan in goede staat blijft en geen schadelijke stoffen afgeeft.

 

Hoe behandel je een wokpan?

Om ervoor te zorgen dat je wokpan ingoede staat blijft en langer meegaat, is het belangrijk om deze op de juiste manier te behandelen. Hier zijn een paar tips voor het onderhoud van een wokpan:

 • Inbranden: voordat je een nieuwe wokpan gebruikt, dien je deze meestal in te branden. Verhit de wokpan op hoog vuur, voeg een beetje olie toe en draai de pan zodat de olie zich gelijkmatig verspreidt. Herhaal dit proces meerdere keren.
 • Reinigen: na elk gebruik moet je de wokpan schoonmaken met warm water en zeep. Gebruik geen schuurmiddelen of schuursponsjes, omdat deze de anti-aanbaklaag mogelijk beschadigen. Droog de wokpan grondig af voordat je hem opbergt.
 • Opslaan: bewaar de wokpan op een droge en goed geventileerde plaats om roestvorming te voorkomen. Leg de wokpan niet op een vochtige plek of opgestapeld tussen andere pannen, omdat dit de anti-aanbaklaag kan beschadigen.
 • Olie: het is doorgaans belangrijk om de wokpan regelmatig in te oliën om ervoor te zorgen dat de anti-aanbaklaag goed blijft werken. Breng een kleine hoeveelheid olie aan en veeg deze uit met een papieren handdoek.
 • Gebruik: gebruik geen metalen spatels of keukengerei op de wokpan, omdat dit de anti-aanbaklaag kan beschadigen. Gebruik in plaats daarvan siliconen of houten keukengerei.

Door deze eenvoudige tips op te volgen, zorg je ervoor dat je wokpan in goede staat blijft en langer meegaat.

Hoe maak je een wok schoon?

Om een wok schoon te maken, volg je deze stappen:

 1. Laat de wokpan afkoelen tot kamertemperatuur voordat je hem schoonmaakt.
 2. Vul de wokpan met warm water en voeg een paar druppels afwasmiddel toe. Laat de wokpan weken in het zeepsop gedurende ongeveer 15-20 minuten.
 3. Gebruik een zachte spons of doek om de binnen- en buitenkant van de wokpan schoon te maken. Gebruik geen schuurmiddelen of schuursponsjes, omdat deze de anti-aanbaklaag van de wokpan mogelijk beschadigen.
 4. Als er hardnekkige vlekken of aangebrand voedsel op de wokpan zit, is het een optie om baking soda of zout te gebruiken als schuurmiddel om deze te verwijderen.
 5. Spoel de wokpan grondig af met warm water om al het zeepresten te verwijderen.
 6. Droog de wokpan af met een schone handdoek en laat deze aan de lucht drogen.
 7. Breng na het schoonmaken een dun laagje olie aan op de binnen- en buitenkant van de wokpan om te voorkomen dat deze gaat roesten.

Door je wokpan regelmatig schoon te maken en te onderhouden, zorg je ervoor dat deze in goede staat blijft en langer meegaat.

Wat is het verschil tussen een wok en een wadjan?

Een wok en een wadjan zijn beide pannen die worden gebruikt voor het wokken van voedsel, maar er zijn enkele verschillen tussen de twee.

Een wok is een traditionele Aziatische kookpan die je gebruikt voor het wokken van voedsel op hoog vuur. 

Wokpannen hebben over het algemeen eenronde bodem enhoge zijkanten, waardoor je voedsel gemakkelijk opgooit en geroerbakt. Wokpannen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals gietijzer, koolstofstaal en roestvrij staal.

Een wadjan is ook een traditionele Aziatische kookpan die je gebruikt voor het wokken van voedsel. 

Wadjans hebben over het algemeen eenplatte bodem en lage zijkanten, waardoor je ze gemakkelijker op een gasfornuis plaatst. Wadjans zijn vaak gemaakt van dik plaatstaal en hebben een vergelijkbare vorm als een wok.

Wat is de beste manier om te wokken?

Wokken is eengezonde en snelle manier om voedsel te bereiden, waarbij je ingrediënten snel bakt op hoge temperatuur. 

Om het beste te wokken, is het belangrijk om jegoed voor te bereiden voordat je begint. Zorg ervoor dat je alle ingrediënten klaar hebt liggen en dat je de pan goed verhit voordat je begint te bakken. 

Het toevoegenvan kruiden en specerijen kan helpen om de smaak van het voedsel te verbeteren. Begin met het bakken van groenten voordat je het vlees toevoegt, zodat de groenten niet overgaar worden en het vlees niet taai wordt. 

Tijdens het wokken is het belangrijk om depan voortdurend te blijven bewegen en het voedsel regelmatig te sauteren. Voeg indien nodig saus toe aan het voedsel en roerbak nog een paar minuten tot het gaar is. 

Haal de wokpan van het vuur enserveer het voedsel direct. Met deze tips bereid je gemakkelijk en snel heerlijke wokgerechten.

hero illustration

Hoe testen we wokpannen voor gas?

Om de beste wokpan gas te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze wokpan gas-test hebben we 473 wokpannen voor gas vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze wokpan gas-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze wokpan gas-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen wokpan gas-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste wokpan gas in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 473 wokpannen voor gas te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste wokpannen voor gas in een oogopslag

1. BK Kitchen Stories Searsmart Rocks

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Deze wokpan is geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie, en past hierdoor in elke keuken. Wok van 28 cm met antiaanbaklaag en een inhoud van 3,7 l, perfect voor het koken van uw lunch of diner. Keramische antiaanbaklaag vrij van perfluoroctaansulfonzuur, perfluoroctaanzuur, lood en cadmium. Geen risico op giftige dampen, zelfs bij per ongeluk oververhitting. SearSmart-technologie zorgt ervoor dat er lucht onder kan circuleren Kenmerken diameter: 28 cm kleur: zwart materiaal handgreep: kunststof materiaal pan: aluminium ovenbestendig: tot 180 graden vaatwasserbestendig

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. BK Universe wok Ø 28cm zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Zie jij BK in de sterren als je naar deze BK Universe Wok - 28cm kijkt? Met deze sterrenkundige pan maak je hemelse gerechten. Dankzij de stoere keramische coating met anti-aanbakeigenschappen, vrij PFAS, kun je korter en heter bakken (tot 400 °C)! BK Universe Wok - 28cm - Inductie ✅ Keramische coating met anti-aanbakeigenschappen ✅ Vrij van PFAS ✅ Hoogwaardige coating, ook aan de buitenzijde ✅ Snelle opwarming en warmteverdeling ✅ Stevige koudgreep voor veilige grip ✅ Vaatwasmachinebestendig ✅ Geschikt voor alle warmtebronnen, incl. inductie en oven (tot 160 °C) De hoogwaardige coating is milieuvriendelijk geproduceerd en krasbestendig. Ook de buitenzijde is gecoat, waardoor de pannen heel eenvoudig te reinigen zijn. Het aluminium zorgt voor snellere opwarming en warmteverdeling. Door de magneto™ techniek kunnen deze pannen ook op inductie gebruikt worden. Over de serie BK Universe De BK Universe is de perfecte serie voor iedereen die bewust en gezond wil bakken. Doordat je met de pannen uit deze serie korter en heter kunt bakken, behouden de ingrediënten hierbij hun vitaminen en structuur. De serie bestaat uit koekenpannen, een grillpan en een wok. De BK Universe serie is de opvolger van de bestseller BK Granite reeks. Deze vernieuwde reeks heeft de nieuwste keramische coating, waarmee geen enkel gerecht meer blijft plakken. Over het merk BK BK maakt bekroonde pannenseries, maar ook messen, snijplanken en opbergmateriaal. BK staat voor authenticiteit, innovatie, een perfecte prijs-kwaliteitverhouding, design, duurzaamheid en service. Deze ingrediënten vormen de basis voor het succes van het oer-Nederlandse merk.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Cheffinger Luxe Wokpan XXL met zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

Het merk Cheffinger maakt hoogwaardige kwaliteits pannen die voorzien zijn van een glazen deksel. Deze wokpan is geschikt voor inductie en kan voor verschillende doeleinde gebruikt worden om de lekkerste gerechten te bereiden. De zwarte Cheffinger wokpan heeft een diameter 40 centimeter en is 12,5 centimeter hoog. Dankzij de marmeren coating van deze pan bakt het eten niet aan en is deze wokpan gemakkelijk schoon te maken. De wokpan heeft een ronde vorm met een hoge rand uitgevoerd in een mooie zwarte kleur. Met de stijlvolle glazen deksel blijft het sap in de wokpan waardoor je heerlijk kunt wokken. De wokpan is geschikt voor alle soorten warmtebronnen waaronder inductie. Specificaties: Merk: Cheffinger Kleur: Zwart Bevat geen PFOA Met marmeren coating Met glazen deksel Gietaluminium pannen Aluminium handvaten 1x wokpan ø bovenkant 40 - hoogte 12,5 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Hakal Wokpan - Multifunctionele 3 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5
 • ALLES IN ÉÉN PAN - De koningin van de keuken, Veelzijdig en multifunctioneel, deze 3-in-1 pan kan worden gebruikt als een wok, diepe 28 cm koekenpan, sauteerpannen. Het werkt op alle soorten kookplaten, inclusief gas, elektrisch en inductie. Verwarmingsindicator wordt wit wanneer de pannenset heet en gereed is. - SUPERIEURE DUURZAAMHEID - Deze Hakal Line pan is gecoat met ultraduurzame, niet-giftige DUITSE Greblon C3+3 blauwe steen / granietplasmacoating super non-stick. Elegantie en ongelooflijke duurzaamheid. Antikras, GROTE capaciteit, PFOA-vrij. Vaatwasserbestendig. - ENERGIEBESPAREND – Deze pan heeft een speciaal glazen deksel dat de warmte langer vasthoudt. Het heeft ook een roestvrijstalen inductiebodem waarmee je de kooktijd met de helft kunt verkorten. - GEEN OLIE NODIG - Deze multifunctionele wok/pan met antiaanbaklaag is gecoat met Duits Greblon, een schildtechnologie met antiaanbaklaag. Dit betekent dat je geen olie nodig hebt om je maaltijden te bereiden. - HANDIG TE GEBRUIKEN - De ergonomische handgreep is van bakeliet en is uitgerust met een thermische sensor die inschakelt wanneer de pan het optimale verwarmingsniveau heeft bereikt en kan worden gebruikt om te koken. we hebben aan weerszijden van de koekenpan uitloop toegevoegd om gemakkelijk je favoriete soep en curry's in te schenken. Perfecte maat koekenpan 28cm. - Was je pan na gebruik in de vaatwasser of met de hand. houd het te allen tijde droog.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. GreenChef Vintage Inductie Wokpan zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.2

De PFAS-vrije GreenChef Vintage Inductie Wokpan - 24 cm heeft een gezonde ThermolonTM keramische antikleeflaag die versterkt is met diamanten. Deze wokpan is de ideale combinatie tussen gemak, mooi design en innovatie. De energiebesparende Magneto bodem warmt snel en gelijkmatig op voor perfecte bakresultaten. De bakelieten handgreep met houteffect en het vintage design maken van deze GreenChef Vintage wokpan een echte eyecatcher! ❕ Let op: deze wokpan is kleiner dan een gebruikelijke wokpan, ideaal voor kleinere gezelschappen. GreenChef Vintage Inductie Wokpan - 24 cm - keramisch De PFAS-vrije GreenChef Vintage Wokpan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. De Vintage pannen zijn vaatwasserbestendig en gemakkelijk te reinigen. De Wokpan is bestand tegen metalen spatels, maar gebruik bij voorkeur siliconen kookgerei voor een langere levensduur van de pan. ✅ Gezonde keramische antikleeflaag ✅ PFAS-vrij ✅ Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie ✅ Stay-cool greep Een keramische antikleefpan doet precies wat je ervan verwacht maar bevat niet de schadelijke stof PFAS. Een keramische laag wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zoals zand. Met een keramische antikleeflaag ben je zeker dat er geen toxische stoffen kunnen vrijkomen, zelfs als je graag kookt op hoge temperaturen. De antikleeflaag kan temperaturen aan tot 450°C. Beter voor je gezondheid én voor het milieu. Deze 24 cm GreenChef Vintage Wokpan is geschikt voor maaltijden voor 3 tot 4 personen. Je wokt hierin grotere hoeveelheden vis, vlees of groenten in korte tijd lekker knapperig. Verzorg je GreenChef wokpan voor extra lang plezier met deze gouden tips: ❕ Verwarm voor een optimaal bakresultaat je pan eerst enkele seconden op een laag tot middelmatig vuur voordat je olie of boter toevoegt. ❕ Kies altijd een stand die geschikt is. Vermijd oververhitting om te voorkomen dat het voedsel of de olie in de pan aanbrandt. ❕ De pan is vaatwasbestendig, maar we raden je aan om het met de hand te wassen om de levensduur van de coating te maximaliseren. ❕ Laat de pan altijd afkoelen voor je deze schoonmaakt. Waarom GreenChef? Alle GreenChef producten worden geproduceerd met respect voor het milieu en onze gezondheid. Het gebruik van natuurlijke grondstoffen speelt daarbij een belangrijke rol: geen schadelijke chemicaliën die terechtkomen in de natuur en in onze voedselketen. Bovendien wordt bij de productie van de Thermolon™ keramische antikleeflaag 60% minder CO2 uitgestoten dan bij de productie van traditionele antikleeflagen. Alle producten van GreenChef: ✅ Zijn 100% gezond, no nasties ✅ Hebben de beste antikleeflaag ✅ Zijn gemaakt om dagdagelijks intensief te gebruiken

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

6. Hakal Multifunctionele 3 in 1 rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hakal Multifunctionele 3 in 1 rood

 • list plusDeze wokpan gas heeft een fraai design dat past bij elke keuken.
 • list plusDe goede kwaliteit van deze wokpan gas zorgt ervoor dat het lang meegaat.
 • list plusHet gebruiksgemak van deze wokpan gas maakt het koken gemakkelijker.

Nadelen Hakal Multifunctionele 3 in 1 rood

 • list plusDeze wokpan gas kan niet in de vaatwasser en moet met de hand worden schoongemaakt.
 • list plusDe matige kwaliteit van deze wokpan gas kan na verloop van tijd slijten.
 • list plusHet feit dat deze wokpan gas niet geschikt is voor inductie kookplaten kan als nadeel worden gezien voor mensen die een inductie kookplaat hebben.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.1

Als je op zoek bent naar een multifunctionele 3-in-1 pan die perfect is voor elke keuken, dan is de Hakal Multifunctionele 3 in 1 rood absoluut een geweldige keuze. Deze pan is niet zomaar een wokpan, maar ook een diepe koekenpan en een sauteerpan in één. Het werkt op alle soorten kookplaten, inclusief gas, elektrisch en inductie. Het is ook super duurzaam, dankzij de niet-giftige Duitse Greblon C3+3 blauwe steen/graniet-plasmacoating super non-stick.

Wat deze pan echt bijzonder maakt, is dat je geen olie nodig hebt om maaltijden te bereiden. Dit betekent dat je gezonder kunt koken zonder in te leveren op smaak. Het heeft ook een speciaal glazen deksel dat de warmte langer vasthoudt en een roestvrijstalen inductiebodem waardoor je de kooktijd met de helft kunt verkorten. En als je je maaltijd eenmaal hebt bereid, kun je de pan gemakkelijk schoonmaken in de vaatwasser.

De ergonomische handgreep van bakeliet is uitgerust met een thermische sensor die inschakelt wanneer de pan het optimale verwarmingsniveau heeft bereikt en kan worden gebruikt om te koken. De koekenpan heeft ook aan weerszijden uitloop toegevoegd om gemakkelijk je favoriete soep en curry's in te schenken.

Kortom, de Hakal Multifunctionele 3 in 1 rood is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige, duurzame en gezonde manier om te koken. Het is perfect voor drukke huishoudens en mensen die graag gezond willen eten zonder in te leveren op smaak.

Persoonlijk vind ik de antiaanbaklaag en de mogelijkheid om zonder olie te koken echt geweldig. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de pan vrij groot is, dus het kan zijn dat je wat ruimte moet vrijmaken in je keukenkastje. Maar over het algemeen ben ik erg tevreden met de prestaties van deze pan en zou ik hem zeker aanbevelen aan anderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. GreenChef Vintage wokpan 28cm/3.7L zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.7

De PFAS-vrije GreenChef Vintage Inductie Wokpan - 28 cm heeft een gezonde ThermolonTM keramische antikleeflaag die versterkt is met diamanten. Deze wokpan is de ideale combinatie tussen gemakkelijk, mooi design en innovatie. De energiebesparende Magneto bodem warmt snel en gelijkmatige op voor perfecte bakresultaten. De bakelieten handgreep met houteffect en het vintage design maken van deze GreenChef Vintage wokpan een echte eyecatcher! GreenChef Vintage Inductie Wokpan - 28 cm - keramisch De PFAS-vrije GreenChef Vintage pan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. De Vintage pannen zijn vaatwasserbestendig en gemakkelijk te reinigen. De wokpan is bestand tegen metalen spatels, maar gebruik bij voorkeur siliconen kookgerei voor een langere levensduur van de pan. ✅ Gezonde keramische antikleeflaag ✅ PFAS-vrij ✅ Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie ✅ Stay-cool greep Een keramische antikleefpan doet precies wat je ervan verwacht maar bevat niet de schadelijke stof PFAS. Een keramische laag wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zoals zand. Met een keramische antikleeflaag ben je zeker dat er geen toxische stoffen kunnen vrijkomen, zelfs als je graag kookt op hoge temperaturen. De antikleeflaag kan temperaturen aan tot 450°C. Beter voor je gezondheid én voor het milieu. Deze 28 cm GreenChef Vintage Wokpan is geschikt voor maaltijden voor 4 personen. Je wokt hierin grotere hoeveelheden vis, vlees of groenten in korte tijd lekker knapperig. Verzorg je GreenChef wokpan voor extra lang plezier met deze gouden tips: ❕ Verwarm voor een optimaal bakresultaat je pan eerst enkele seconden op een laag tot middelmatig vuur voordat je olie of boter toevoegt. ❕ Kies altijd een stand die geschikt is. Vermijd oververhitting om te voorkomen dat het voedsel of de olie in de pan aanbrandt. ❕ De pan is vaatwasbestendig, maar we raden je aan om het met de hand te wassen om de levensduur van de coating te maximaliseren. ❕ Laat de pan altijd afkoelen voor je deze schoonmaakt. Waarom GreenChef? Alle GreenChef producten worden geproduceerd met respect voor het milieu en onze gezondheid. Het gebruik van natuurlijke grondstoffen speelt daarbij een belangrijke rol: geen schadelijke chemicaliën die terechtkomen in de natuur en in onze voedselketen. Bovendien wordt bij de productie van de Thermolon™ keramische antikleeflaag 60% minder CO2 uitgestoten dan bij de productie van traditionele antikleeflagen. Alle producten van GreenChef: ✅ Zijn 100% gezond, no nasties ✅ Hebben de beste antikleeflaag ✅ Zijn gemaakt om dagdagelijks intensief te gebruiken

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. GreenChef Diamond Inductie Wokpan Ø28 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GreenChef Diamond Inductie Wokpan Ø28 zwart

 • list plusDeze wokpan gas heeft een stijlvolle uitstraling, wat het een mooie toevoeging maakt aan elke keuken.
 • list plusDe anti-aanbaklaag van deze wokpan gas is van goede kwaliteit, waardoor je ingrediënten niet aanbakken en je gemakkelijk kunt koken.
 • list plusDeze wokpan gas is geschikt voor inductie, wat het een veelzijdige optie maakt voor verschillende soorten kookplaten.

Nadelen GreenChef Diamond Inductie Wokpan Ø28 zwart

 • list plusDe prijs van deze wokpan gas is aan de hoge kant, wat het minder toegankelijk maakt voor mensen met een beperkt budget.
 • list plusDeze wokpan gas heeft een diameter van 28 cm, wat het minder geschikt maakt voor kleinere porties of kookplaten.
 • list plusDe handgreep van deze wokpan gas kan warm worden tijdens het koken, wat het minder veilig maakt om vast te houden.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een wokpan die hittebestendig, supersterk en makkelijk te reinigen is? Dan is de GreenChef Diamond Inductie Wokpan Ø28 cm echt iets voor jou! Deze wokpan is perfect voor dagelijks intensief gebruik en is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief gas. De keramische anti-aanbaklaag is PFAS-vrij en versterkt met diamanten, waardoor je gezond kunt koken zonder zorgen te maken over giftige stoffen.

Wat deze wokpan echt onderscheidt van andere producten is de ergonomische stay-cool greep met duimafdruk voor betere grip. Hierdoor kun je de pan makkelijk vasthouden en veilig gebruiken. De GreenChef Diamond Inductie Wokpan Ø28 cm heeft een slijtvaste keramische antikleeflaag die temperaturen tot 450°C aankan. Bovendien is de pan vaatwasmachinebestendig, maar we raden je aan om de pan met de hand te wassen om de levensduur van de coating te maximaliseren.

Wat betreft de nadelen, is het vermeldenswaard dat de GreenChef Diamond Inductie Wokpan Ø28 cm een beetje aan de zware kant kan zijn. Ook kan de pan duurder zijn dan andere wokpannen op de markt. Maar als je op zoek bent naar een duurzame, gezonde en gebruiksvriendelijke wokpan, dan is deze pan zeker de investering waard.

Kortom, de GreenChef Diamond Inductie Wokpan Ø28 cm is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve wokpan voor dagelijks gebruik. Het is een gezonde optie die gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken is. De ergonomische greep en de slijtvaste keramische antikleeflaag maken deze pan een slimme keuze voor iedereen die van koken houdt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Luxe Wokpan met deksel 36

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.2

Een gezond wokgerecht met verse groenten en vis maak je eenvoudig in onze wokpan . De wok heeft een anti-aanbaklaag, wat ervoor zorgt dat de ingrediënten niet vastkleven aan de bodem. De wok geschikt voor alle warmtebronnen. De warmte verspreidt gelijkmatig en snel, zodat je de groenten en vis egaal bakt. Anti-aanbaklaag Geschikt voor alle warmtebronnen Soft touch - handgrepen blijven koel Duurzaam & lichtgewicht schaal Anti-bacterieel Duurzaam, bestendig en non-stick Pre-conditionering van uw keuken Door het verwijderen van alle labels, was voorzichtig en spoel uw pan met zachte zeep en water. Daarna droog uw pan met een zachte doek. conditioneren dan de pan met een beetje plantaardige olie en veeg de overtollige. Periodieke conditionering kunnen de prestaties van uw anti-aanbakpan te behouden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 23 augustus in huis

Bekijk prijs

10. Beste Wokpan Gas voor professionals: Cheffinger Luxe Wokpan met deksel zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cheffinger Luxe Wokpan met deksel zwart

 • list plusDeze wokpan heeft een stijlvol design en uitstraalt kwaliteit uit.
 • list plusDeze wokpan is makkelijk te reinigen.
 • list plusHet is ideaal voor het bereiden van verschillende gerechten.

Nadelen Cheffinger Luxe Wokpan met deksel zwart

 • list plusDeze wokpan is relatief gezien duur.
 • list plusDeze wokpan is niet geschikt voor het bereiden van kleinere porties.
 • list plusMet deze wokpan kunnen niet echt veel ingrediënten worden bereid.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

Als je op zoek bent naar een wokpan van topkwaliteit, dan is de Cheffinger Luxe Wokpan met deksel zwart een uitstekende keuze. Deze wokpan heeft een extra dikke anti-aanbaklaag van hoge kwaliteit die vrij is van PFOA. Hierdoor hoef je geen boter of olie te gebruiken tijdens het wokken en kun je zelfs metalen spatels gebruiken zonder de pan te beschadigen. De hoge rand en bolle vormgeving maken de pan ideaal voor het snel roerbakken van groenten, vlees en vis. De sterke bodem zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en een mooi egaal bakresultaat.

Wat deze wokpan echt onderscheidt van andere pannen is de top-kwaliteit anti-aanbaklaag die ook aan de buitenzijde is aangebracht. Hierdoor is de pan gemakkelijk schoon te maken en blijft hij er als nieuw uitzien, zelfs na veelvuldig gebruik. Bovendien is de wokpan geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, en heeft hij een chique handgreep die een echte blikvanger is in elke keuken.

Als specialist in Wok pans for gas kan ik je vertellen dat deze wokpan de perfecte keuze is voor het snel en gezond wokken van je favoriete gerechten. De wokpan is duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, en de anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat je minder olie of boter hoeft te gebruiken. Bovendien is deze wokpan geschikt voor alle warmtebronnen, dus je kunt hem gebruiken op gas, elektrisch, halogeen, keramisch en zelfs in de oven.

Mijn persoonlijke mening over deze wokpan is zeer positief. Ik heb de pan zelf uitgeprobeerd en was onder de indruk van de kwaliteit en duurzaamheid. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de pan aan de zware kant is, maar dat is begrijpelijk gezien de kwaliteit van het materiaal. Al met al raad ik de Cheffinger Luxe Wokpan met deksel zwart ten zeerste aan aan iedereen die op zoek is naar een topkwaliteit wokpan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van wokpannen voor gas. Er zijn immers 473 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!