Wat is de beste Wokpan Gas van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 juni, 2024

Het aanschaffen van een goede Wokpan Gas is een lastige uitdaging. Wat is de beste Wokpan Gas van 2024? Na het analyseren van 403 Wokpannen voor gas kwam de BK Easy Induction Ceramic wok als beste getest uit onze Wokpan Gas-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Wokpannen voor gas, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Wokpannen voor gas-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Wokpan Gas-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Wokpannen voor gas

1Score: 9.7
BK Easy Induction Ceramic wok
BK Easy Induction Ceramic wok
BK
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
BK Universe wok Ø 28cm
Beste wokpannen voor gas
BK Universe wok Ø 28cm
BK
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Sola Green Cooking+ Wokpan Met
Sola Green Cooking+ Wokpan Met
Sola
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
BRABANTIA INDU+ Wokpan keramische antiaanbaklaag
BRABANTIA INDU+ Wokpan keramische antiaanbaklaag
Brabantia
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Tefal Easy Chef Wokpan
Tefal Easy Chef Wokpan
Tefal
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Tefal Renew ON Keramische Wokpan
Tefal Renew ON Keramische Wokpan
Tefal
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.2
GreenChef Vintage wokpan 24cm/2.5L zwart
GreenChef Vintage wokpan 24cm/2.5L zwart
GreenChef
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.9
JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just
JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just
JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Tefal Brut Wokpan - Ø
Tefal Brut Wokpan - Ø
Tefal
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just
JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just
JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gas Wokpan Koopgids

Wil je snel en gezond kunnen koken op gas? Dan is een wokpan onmisbaar in je keuken! De beste gas wokpan zorgt ervoor dat je in een handomdraai heerlijke roerbakgerechten op tafel zet, vol met smaak en voedingsstoffen.

Let hierop bij het kopen van een wokpan voor gas

Er is geen enkele wokpan die perfect is voor iedereen, omdat iedereen verschillende voorkeuren heeft en verschillende behoeften heeft bij het koken. Er zijn een paar dingen waar je op dient te letten bij het kiezen van de beste wokpan voor gas.

Een goede wokpan voor gasfornuizen heeft een platte bodem die goed op het gasfornuis past en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. 

Het materiaal van de pan maakt ook een verschil in de kookprestaties en duurzaamheid. Wokpannen van gietijzer en koolstofstaal zijn over het algemeen de beste keuzes voor gebruik op gasfornuizen, omdat ze de warmte goed vasthouden en snel reageren op veranderingen in de temperatuur.

Een andere factor om te overwegen is demaat van de wokpan, afhankelijk van hoeveel voedsel je wilt bereiden en hoe groot je gasfornuis is. Een wokpan van 30 cm is bijvoorbeeld geschikt voor de meeste gasfornuizen en biedt voldoende ruimte om voedsel te bereiden.

Controleer daarnaast of de wokpan stevige en hittebestendige handgrepen heeft die comfortabel in de hand liggen en veilig te hanteren zijn.

Overweeg ook of je een wokpan met een antiaanbaklaag wilt, die voorkomt dat voedsel blijft plakken en het schoonmaken vergemakkelijkt. Sommige wokpannen worden geleverd met een deksel, wat handig is bij het koken van stoofschotels of bij het warm houden van voedsel.

Tot slot is de prijs van de wokpan ook een belangrijke factor om te overwegen. Een duurdere wokpan kan van hogere kwaliteit zijn, maar het is niet altijd nodig om de hoofdprijs te betalen voor een goede wokpan. Het is belangrijk om een wokpan te kiezen die past bij je behoeften en budget.

Materiaal

Er zijn verschillende materialen waarvan wokpannen gemaakt zijn, elk met hun eigen voor- en nadelen. Over het algemeen worden wokpannen gemaakt van gietijzer, koolstofstaal, roestvrij staal of aluminium.

Gietijzer is duurzaam en houdt de warmte goed vast, waardoor het een goede keuze is voor wokken op hoge temperaturen. Het is daarentegen ook zwaar en kan duur zijn.

Koolstofstaal is lichter en goedkoper dan gietijzer, maar ook duurzaam en houdt de warmte goed vast. Koolstofstalen wokpannen hebben wel wat meer onderhoud nodig en dien je voor gebruik in te branden.

Roestvrij staal is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, maar het houdt de warmte minder goed vast dan gietijzer of koolstofstaal. Roestvrijstalen wokpannen beschikken mogelijk wel over een anti-aanbaklaag, waardoor ze handiger zijn in gebruik.

Aluminium is lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren, maar houdt de warmte niet zo goed vast als gietijzer of koolstofstaal. Aluminium wokpannen zijn vaak wel betaalbaar en hebben meestal een anti-aanbaklaag.

Het beste materiaal voor een wokpan hangt af van je persoonlijke voorkeuren en kookbehoeften. Over het algemeen zijn gietijzeren en koolstofstalen wokpannen de populairste keuzes vanwege hun duurzaamheid en kookprestaties.

Levensduur

De levensduur van een wokpan varieert sterk en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebruik, het onderhoud en het materiaal van de pan. 

Over het algemeen gaan wokpannen van gietijzer en koolstofstaal langer mee dan wokpannen van andere materialen, zoals aluminium.

Een wokpan van hogekwaliteit kan bij goed onderhoud en regelmatig gebruik tientallen jaren meegaan. Als de wokpan van mindere kwaliteit is of als je deze niet goed onderhoudt, kan de levensduur aanzienlijk korter zijn.

Over het algemeen valt er vanuit te gaan dat een wokpan van goede kwaliteit en bij goed onderhoud,gemiddeld tussen de 5 en 10 jaar meegaat.

Een gezonde wokpan

Een gezonde wokpan is een wokpan diegeen schadelijke stoffen afgeeft tijdens het koken en veilig is voor het bereiden van voedsel. Om ervoor te zorgen dat je een gezonde wokpan koopt, zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

 • Materiaal: kies een wokpan van een veilig materiaal zoals gietijzer, koolstofstaal, roestvrij staal of keramiek. Vermijd teflon of andere non-stick coatings, omdat deze mogelijk afbreken bij hoge temperaturen waarbij mogelijk schadelijke chemicaliën vrijkomen.
 • Anti-aanbaklaag: als je toch een wokpan met een anti-aanbaklaag wilt, zorg er dan voor dat deze vrij is van PFOA, PFAS en andere giftige stoffen.
 • Hittebestendigheid: controleer of de wokpan bestand is tegen hoge temperaturen en geen schadelijke dampen afgeeft bij verhitting.
 • Onderhoud: volg de onderhoudsinstructies van de fabrikant om ervoor te zorgen dat de wokpan in goede staat blijft en geen schadelijke stoffen afgeeft.

 

Hoe behandel je een wokpan?

Om ervoor te zorgen dat je wokpan ingoede staat blijft en langer meegaat, is het belangrijk om deze op de juiste manier te behandelen. Hier zijn een paar tips voor het onderhoud van een wokpan:

 • Inbranden: voordat je een nieuwe wokpan gebruikt, dien je deze meestal in te branden. Verhit de wokpan op hoog vuur, voeg een beetje olie toe en draai de pan zodat de olie zich gelijkmatig verspreidt. Herhaal dit proces meerdere keren.
 • Reinigen: na elk gebruik moet je de wokpan schoonmaken met warm water en zeep. Gebruik geen schuurmiddelen of schuursponsjes, omdat deze de anti-aanbaklaag mogelijk beschadigen. Droog de wokpan grondig af voordat je hem opbergt.
 • Opslaan: bewaar de wokpan op een droge en goed geventileerde plaats om roestvorming te voorkomen. Leg de wokpan niet op een vochtige plek of opgestapeld tussen andere pannen, omdat dit de anti-aanbaklaag kan beschadigen.
 • Olie: het is doorgaans belangrijk om de wokpan regelmatig in te oliën om ervoor te zorgen dat de anti-aanbaklaag goed blijft werken. Breng een kleine hoeveelheid olie aan en veeg deze uit met een papieren handdoek.
 • Gebruik: gebruik geen metalen spatels of keukengerei op de wokpan, omdat dit de anti-aanbaklaag kan beschadigen. Gebruik in plaats daarvan siliconen of houten keukengerei.

Door deze eenvoudige tips op te volgen, zorg je ervoor dat je wokpan in goede staat blijft en langer meegaat.

Hoe maak je een wok schoon?

Om een wok schoon te maken, volg je deze stappen:

 1. Laat de wokpan afkoelen tot kamertemperatuur voordat je hem schoonmaakt.
 2. Vul de wokpan met warm water en voeg een paar druppels afwasmiddel toe. Laat de wokpan weken in het zeepsop gedurende ongeveer 15-20 minuten.
 3. Gebruik een zachte spons of doek om de binnen- en buitenkant van de wokpan schoon te maken. Gebruik geen schuurmiddelen of schuursponsjes, omdat deze de anti-aanbaklaag van de wokpan mogelijk beschadigen.
 4. Als er hardnekkige vlekken of aangebrand voedsel op de wokpan zit, is het een optie om baking soda of zout te gebruiken als schuurmiddel om deze te verwijderen.
 5. Spoel de wokpan grondig af met warm water om al het zeepresten te verwijderen.
 6. Droog de wokpan af met een schone handdoek en laat deze aan de lucht drogen.
 7. Breng na het schoonmaken een dun laagje olie aan op de binnen- en buitenkant van de wokpan om te voorkomen dat deze gaat roesten.

Door je wokpan regelmatig schoon te maken en te onderhouden, zorg je ervoor dat deze in goede staat blijft en langer meegaat.

Wat is het verschil tussen een wok en een wadjan?

Een wok en een wadjan zijn beide pannen die worden gebruikt voor het wokken van voedsel, maar er zijn enkele verschillen tussen de twee.

Een wok is een traditionele Aziatische kookpan die je gebruikt voor het wokken van voedsel op hoog vuur. 

Wokpannen hebben over het algemeen eenronde bodem enhoge zijkanten, waardoor je voedsel gemakkelijk opgooit en geroerbakt. Wokpannen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals gietijzer, koolstofstaal en roestvrij staal.

Een wadjan is ook een traditionele Aziatische kookpan die je gebruikt voor het wokken van voedsel. 

Wadjans hebben over het algemeen eenplatte bodem en lage zijkanten, waardoor je ze gemakkelijker op een gasfornuis plaatst. Wadjans zijn vaak gemaakt van dik plaatstaal en hebben een vergelijkbare vorm als een wok.

Wat is de beste manier om te wokken?

Wokken is eengezonde en snelle manier om voedsel te bereiden, waarbij je ingrediënten snel bakt op hoge temperatuur. 

Om het beste te wokken, is het belangrijk om jegoed voor te bereiden voordat je begint. Zorg ervoor dat je alle ingrediënten klaar hebt liggen en dat je de pan goed verhit voordat je begint te bakken. 

Het toevoegenvan kruiden en specerijen kan helpen om de smaak van het voedsel te verbeteren. Begin met het bakken van groenten voordat je het vlees toevoegt, zodat de groenten niet overgaar worden en het vlees niet taai wordt. 

Tijdens het wokken is het belangrijk om depan voortdurend te blijven bewegen en het voedsel regelmatig te sauteren. Voeg indien nodig saus toe aan het voedsel en roerbak nog een paar minuten tot het gaar is. 

Haal de wokpan van het vuur enserveer het voedsel direct. Met deze tips bereid je gemakkelijk en snel heerlijke wokgerechten.

hero illustration

Hoe testen we Wokpannen voor gas?

Om de beste Wokpan Gas te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Wokpan Gas-test hebben we 403 Wokpannen voor gas vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Wokpan Gas-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Wokpan Gas-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Wokpan Gas-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte Wokpan Gas in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 403 Wokpannen voor gas te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Wokpannen voor gas in een handige lijst

1. BK Easy Induction Ceramic wok

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BK Easy Induction Ceramic wok

 • list plusGoede kwaliteit en gebruiksgemak
 • list plusAntiaanbaklaag is vrij van PFAS
 • list plusFraai design en gemakkelijk schoon te maken

Nadelen BK Easy Induction Ceramic wok

 • list plusMogelijke kwaliteitsproblemen met de pan

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.76
Functionaliteit
9.45
Gebruiksgemak
10
Ik presenteer je de BK Easy Induction Ceramic wok Ø 30 cm - inductie - PFAS-vrij, een wokpan van topkwaliteit die perfect is voor de veeleisende kok zoals ik. Deze wokpan is geschikt voor alle warmtebronnen, maar vooral voor inductie. Dankzij de aluminium basis en stevige stalen inductieplaat warmt hij snel op en verdeelt hij de warmte perfect. En het beste van alles? Hij heeft een PFAS-vrije antiaanbaklaag, waardoor aanbakken en vastplakken tot het verleden behoren. 🍳

Met zijn hoge rand is deze wokpan ideaal voor het roerbakken van mijn favoriete gerechten. En de stevige kunststof greep wordt niet snel heet tijdens het bakken, wat wel zo handig is. Deze pan kan zelfs in de oven tot 160°C, mocht ik zin hebben in een beetje extra kookavontuur.

De BK Easy Induction Ceramic wok maakt deel uit van de Easy Induction Ceramic serie. Deze serie bestaat uit pannen met een perfecte warmteverdeling en snelle opwarming. Ze zijn gemaakt van aluminium en besparen energie tijdens het koken. De serie bevat verschillende formaten koekenpannen, hapjespannen, pannensets en natuurlijk wokpannen.️

De recensies van andere gebruikers zijn over het algemeen positief. Ze prijzen de goede kwaliteit, het gebruiksgemak en het mooie design van de pan. En het feit dat de antiaanbaklaag vrij is van PFAS wordt als een groot pluspunt ervaren. Schoonmaken is een fluitje van een cent en hij kan zelfs in de vaatwasser. De prijs-kwaliteitverhouding is ook dik in orde.

Eén gebruiker merkt op dat het iets langer duurt voordat de pan heet genoeg is, maar dit zorgt er wel voor dat alle ingrediënten gelijkmatig aanbakken. Een andere gebruiker is echter minder tevreden over de kwaliteit. De steel zit los en na aandraaien komt deze telkens weer los. Dat is behoorlijk vervelend en niet wat je zou verwachten van een pan van dit niveau.

Al met al is de BK Easy Induction Ceramic wok Ø 30 cm - inductie - PFAS-vrij een uitstekende wokpan met goede kwaliteit en gebruiksgemak. Het feit dat de antiaanbaklaag vrij is van PFAS is een enorme plus. Hij ziet er ook nog eens mooi uit en is makkelijk schoon te maken. Het enige minpuntje is dat er een gebruiker problemen heeft met de kwaliteit van de pan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Beste wokpannen voor gas: BK Universe wok Ø 28cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BK Universe wok Ø 28cm

 • list plusStoere keramische coating met anti-aanbakeigenschappen
 • list plusVrij van PFAS
 • list plusFraai design

Nadelen BK Universe wok Ø 28cm

 • list plusAnti-aanbaklaag kan binnen enkele maanden loslaten
 • list plusNiet heet genoeg op inductiekookplaten
 • list plusScherpe randjes kunnen krassen veroorzaken op inductiekookplaten

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.08
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.99
De BK Universe wok Ø 28cm - inductie - anti-aanbak - PFAS-vrij is mijn sterrenkundige partner in de keuken. Met zijn stoere keramische coating met anti-aanbakeigenschappen, die vrij is van PFAS, kan ik korter en heter bakken tot wel 400 °C. Deze wok heeft een hoogwaardige coating aan de binnen- en buitenkant, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent is. Dankzij het aluminium materiaal warmt hij snel op en zorgt hij voor een gelijkmatige warmteverdeling. En raad eens? Hij werkt zelfs op inductie dankzij de magneto ™ techniek.

De BK Universe wok is onderdeel van de BK Universe serie, een collectie pannen die perfect is voor bewuste en gezonde koks zoals ik. Door de kortere en hetere baktijd behouden mijn ingrediënten hun vitaminen en structuur. Deze serie bestaat uit koekenpannen, een grillpan en natuurlijk de wok. De BK Universe serie is de opvolger van de populaire BK Granite reeks en heeft een verbeterde keramische coating waardoor geen enkel gerecht meer blijft plakken.

BK is een merk dat bekend staat om zijn bekroonde pannenseries en andere keukenartikelen zoals messen, snijplanken en opbergmateriaal. Ze blinken uit in authenticiteit, innovatie, een perfecte prijs-kwaliteitverhouding, design, duurzaamheid en service.

Helaas zijn er enkele gebruikers die negatieve ervaringen hebben met de anti-aanbaklaag van de BK Universe wok. Sommigen merkten op dat de laag binnen enkele maanden begon los te laten, terwijl anderen zeiden dat de wok niet heet genoeg wordt op inductiekookplaten. Ook waren er klachten over krassen op de inductiekookplaat door de scherpe randjes van de wok. Deze negatieve beoordelingen benadrukken de matige kwaliteit en het onhandige gebruik van de wok.

Maar laten we niet vergeten dat de BK Universe wok ook sterke punten heeft. Het fraaie design wordt vaak geprezen door gebruikers. Daarnaast kan de wok gewoon in de vaatwasser en is hij geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en de oven tot 160 °C.

Dus, samengevat biedt de BK Universe wok Ø 28cm - inductie - anti-aanbak - PFAS-vrij een stoere keramische coating met anti-aanbakeigenschappen, vrij van PFAS. Hoewel sommige gebruikers problemen hebben ondervonden met de anti-aanbaklaag en het gebruik op inductiekookplaten, heeft de wok ook voordelen, zoals een fraai design en vaatwasmachinebestendigheid. Als je op zoek bent naar een wok met specifieke kenmerken, zoals een milieuvriendelijke coating en geschiktheid voor inductie, kan de BK Universe wok een goede keuze zijn.‍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

3. Sola Green Cooking+ Wokpan Met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sola Green Cooking+ Wokpan Met

 • list plusHoogwaardige roestvrijstalen constructie voor uitstekende prestaties in de keuken.
 • list plusGeschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, keramisch, gas en elektrisch.
 • list plusMilieuvriendelijke benadering zonder antiaanbaklaag voor gezonde maaltijden.

Nadelen Sola Green Cooking+ Wokpan Met

 • list plusGebrek aan antiaanbaklaag kan een uitdaging vormen bij het bereiden van delicate gerechten.
 • list plusVoor sommige koks kan het ontbreken van een antiaanbaklaag een nadeel zijn.
 • list plusKan gevoelig zijn voor aanbakken bij het bereiden van bepaalde gerechten.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.13
Functionaliteit
9.46
Gebruiksgemak
9.16
Als kookliefhebber kan ik niet anders dan enthousiast zijn over de Sola Green Cooking+ Wokpan. Deze roestvrijstalen wokpan is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een krachtpatser in de keuken. Met zijn unieke constructie die zorgt voor uitstekende warmtegeleiding en energiezuinigheid, is deze wokpan echt een toonbeeld van vakmanschap. En het beste van alles? Geen antiaanbaklaag betekent een gezonde keuze voor elke maaltijd die ik bereid. Met zijn ruime diameter en vaatwasserbestendigheid is deze wokpan een echte winnaar in mijn keuken. 🍳

Het enige minpuntje is het gebrek aan antiaanbaklaag, wat voor sommige gerechten een uitdaging kan zijn. Maar over het algemeen is de Sola Green Cooking+ Wokpan een topkeuze voor koks die streven naar duurzaamheid, veelzijdigheid en hoogwaardige prestaties. Met zijn unieke eigenschappen en milieuvriendelijke benadering is deze wokpan een betrouwbare metgezel voor elke kookervaring.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

4. BRABANTIA INDU+ Wokpan keramische antiaanbaklaag

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BRABANTIA INDU+ Wokpan keramische antiaanbaklaag

 • list plusGezonde kookervaring door weinig tot geen vetstof nodig

Nadelen BRABANTIA INDU+ Wokpan keramische antiaanbaklaag

 • list plusGebrek aan specifieke gebruikersrecensies
 • list plusMogelijke prijs overweging

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.88
Gebruiksgemak
8.75
Ik ben dol op koken en mijn keuken is mijn heiligdom. De BRABANTIA INDU+ Wokpan met keramische antiaanbaklaag is mijn geheime wapen voor het bereiden van heerlijke Aziatische gerechten en het wokken van vlees, vis en groenten. Met de keramische antikleeflaag op waterbasis heb ik nauwelijks vetstof nodig, waardoor mijn gerechten niet alleen lekkerder, maar ook gezonder zijn. En schoonmaken is een eitje, want etensresten blijven niet kleven. De kwalitatieve materialen en afwerking van de pan, zoals het snel opwarmende aluminium en de strakke grijze buitenkant, maken het een stijlvolle en functionele keuze.

Wat deze wokpan echt speciaal maakt, is de steel die nooit warm wordt, dankzij het slimme gebruik van Bakeliet. Hierdoor kan ik veilig en comfortabel koken, met een extra duimrust voor extra gemak. En het beste van alles is dat deze pan geschikt is voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, waardoor hij perfect is voor verschillende keukens. Met een geruststellende garantie van 3 jaar weet ik dat ik jarenlang kan genieten van deze pan.

De combinatie van gezond koken, gebruiksgemak en duurzaamheid maakt deze wokpan echt een topper. Het feit dat ik weinig tot geen vetstof nodig heb, maakt het een geweldige keuze voor bewuste koks die toch willen genieten van smaakvolle gerechten. De gelijkmatige warmtegeleiding zorgt voor een consistente kookervaring, terwijl het strakke design en de praktische eigenschappen zoals de koele steel en eenvoudige reiniging mijn kookervaring verbeteren.

Als ik dan toch een nadeel moet noemen, is het dat ik geen specifieke gebruikersrecensies kan vinden om een beter beeld te krijgen van praktijkervaringen. En ja, de prijs kan voor sommigen een overweging vormen, maar de geboden kwaliteit en veelzijdigheid maken het zeker de moeite waard.

Al met al is de BRABANTIA INDU+ Wokpan met keramische antiaanbaklaag een geweldige keuze voor kookliefhebbers die op zoek zijn naar gezonde, smaakvolle en praktische kookervaringen. Ik kan niet wachten om nog meer heerlijke gerechten te bereiden met deze fantastische wokpan! 🍳

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Tefal Easy Chef Wokpan

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tefal Easy Chef Wokpan

 • list plusDuurzaamheid en langere levensduur door sterke anti-aanbaklaag met titanium deeltjes
 • list plusPraktische eigenschappen zoals Thermo-Signal™ en brede inductiebodem voor perfecte bakresultaten
 • list plusVeilig in gebruik, vrij van PFOA, lood en cadmium

Nadelen Tefal Easy Chef Wokpan

 • list plusVereist voorzichtigheid met metalen keukengerei om krassen te voorkomen

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.23
Functionaliteit
8.86
Gebruiksgemak
8.65
Ik ben verheugd om de Tefal Easy Chef Wokpan - Ø 28 cm aan te kondigen, de perfecte aanvulling voor elke keuken! Met een sterke anti-aanbaklaag die extra krasbestendig is en versterkt met titanium deeltjes, gaat deze pan tot wel 2x langer mee dan de basis Tefal anti-aanbaklaag. Dit betekent een langere levensduur en moeiteloos schoonmaken. Bovendien is de anti-aanbaklaag 100% veilig, vrij van PFOA, lood en cadmium, voor gemoedsrust tijdens het koken.

Met handige eigenschappen zoals Thermo-Signal ™ voor perfecte bakresultaten en een bredere inductiebodem voor snelle en gelijkmatige opwarming, is deze wokpan geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. De pan is ook ovenbestendig tot 175 °C en heeft een lichtgewicht constructie en ergonomische handgreep voor optimale grip en gemakkelijke bediening.

De Tefal Easy Chef Wokpan is ideaal voor diverse kookscenario's en kan worden gebruikt voor maaltijden voor ongeveer 4 personen. Onderdeel van de Easy Chef serie, bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, is deze pan gemakkelijk schoon te maken aan zowel de binnen- als de buitenkant.

Gemaakt met Franse expertise, combineert de Tefal Easy Chef Wokpan duurzaamheid, veiligheid en prestatie, waardoor het een onmisbaar keukengerei is. Ondanks de vele voordelen is voorzichtigheid met metalen keukengerei vereist om krassen te voorkomen. Toch is de Tefal Easy Chef Wokpan - Ø 28 cm een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een hoogwaardige, duurzame wokpan met uitstekende prestaties en gebruiksgemak.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 mei in huis

Bekijk prijs

6. Tefal Renew ON Keramische Wokpan

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tefal Renew ON Keramische Wokpan

 • list plusMilieuvriendelijk door gerecycled aluminium body
 • list plusLangdurige keramische anti-aanbaklaag voor krokante en vetarme gerechten
 • list plusGeschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie

Nadelen Tefal Renew ON Keramische Wokpan

 • list plusNiet-afneembaar handvat
 • list plusKleinere maat dan verwacht

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.21
Functionaliteit
8.44
Gebruiksgemak
8.34
De Tefal Renew ON Keramische Wokpan is dé keuze voor de milieubewuste kok, en ik kan het weten! Met zijn 100% gerecycled aluminium body kook je niet alleen heerlijke gerechten, maar draag je ook bij aan een kleinere ecologische voetafdruk. En de vernieuwde keramische anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat je gerechten perfect krokant en vetarm kunt bakken. 👌

Wat deze wokpan echt uniek maakt, is de duurzame keramische coating. Hierdoor geniet je keer op keer van een langdurige anti-aanbaklaag en kun je gezond bakken zonder vet. En het schoonmaken van de pan is een fluitje van een cent, zowel aan de binnen- als buitenkant, dankzij de keramische anti-kleef eigenschappen. De extra diepe vorm maakt het ook nog eens mogelijk om grote hoeveelheden in één keer te bereiden.

Een groot voordeel van de Tefal Renew ON Keramische Wokpan is dat hij geschikt is voor alle warmtebronnen, zelfs inductie. Met de hoogwaardige inductiebodem verwarmt de pan snel en zorgt hij voor gelijkmatige bakresultaten. En het beste van alles? Het handvat wordt niet warm, waardoor je altijd veilig kunt koken.

Gebruikers zijn over het algemeen zeer tevreden met deze wokpan. Ze benadrukken het gebruiksgemak, het prachtige design en de uitstekende kwaliteit van de pan. De Thermo-Signal warme-indicator wordt als superhandig ervaren, omdat het aangeeft wanneer je kunt beginnen met koken. Hierdoor behouden je gerechten hun voedingsstoffen, kleur en smaak.️

Een klein minpuntje is dat het handvat niet afneembaar is, maar dit lijkt geen groot probleem te zijn. Een gebruiker merkt op dat de pan iets kleiner is dan verwacht, maar dit heeft geen invloed op de prestaties ervan.

Al met al is de Tefal Renew ON Keramische Wokpan dé beste keuze voor milieubewuste koks die een duurzame en hoogwaardige wokpan zoeken. Met de vernieuwde keramische coating, Thermo-Signal warme-indicator en geschiktheid voor alle warmtebronnen, biedt deze pan de beste kookprestaties en gebruiksgemak. Dus, waar wacht je nog op? Ga aan de slag met deze geweldige wokpan!️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. GreenChef Vintage wokpan 24cm/2.5L zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GreenChef Vintage wokpan 24cm/2.5L zwart

 • list plusGezonde keramische antikleeflaag zonder schadelijke PFAS-stoffen.
 • list plusMilieuvriendelijke productie met 60% minder CO2-uitstoot dan traditionele antikleeflagen.
 • list plusGeschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.

Nadelen GreenChef Vintage wokpan 24cm/2.5L zwart

 • list plusMogelijk niet geschikt voor grotere gezelschappen vanwege de diameter van 24 cm.

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.92
Functionaliteit
7.94
Gebruiksgemak
8.62
Ik ben zo enthousiast over de PFAS-vrije GreenChef Vintage wokpan 24cm/2.5L! Deze wokpan is een geweldige toevoeging aan elke keuken, met een prachtig design en geweldige prestaties. De ThermolonTM keramische antikleeflaag, versterkt met diamanten, zorgt voor duurzaamheid en uitstekende bakresultaten. En de energiebesparende Magneto bodem zorgt voor een snelle en gelijkmatige opwarming, waardoor je gerechten perfect worden gebakken. En het beste van alles: deze wokpan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie!

De vintage look en de bakelieten handgreep met houteffect maken deze wokpan tot een echte eyecatcher. Met een diameter van 24 cm is deze wokpan perfect voor maaltijden voor 3 tot 4 personen. En het is ideaal voor het snel wokken van grotere hoeveelheden vis, vlees of groenten.

Maar het meest indrukwekkende kenmerk van deze wokpan is de gezonde keramische antikleeflaag, vrij van schadelijke PFAS-stoffen. Deze laag kan temperaturen tot 450°C aan, en is vaatwasserbestendig, waardoor het onderhoud een fluitje van een cent is. En wist je dat de ThermolonTM keramische antikleeflaag 60% minder CO2 uitstoot dan traditionele antikleeflagen? Dat maakt deze wokpan een milieuvriendelijke keuze.

Dus als je op zoek bent naar een wokpan die geweldig presteert, er prachtig uitziet en ook nog eens milieuvriendelijk is, dan is de GreenChef Vintage wokpan perfect voor jou. Het is misschien niet ideaal voor grote gezelschappen, maar het is perfect voor huishoudens die waarde hechten aan gezond koken en duurzaamheid. Met deze wokpan kun je genieten van heerlijke maaltijden, wetende dat je een bewuste en verantwoorde keuze hebt gemaakt voor je keuken. 🍳

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just

 • list plusInnovatieve vijf-lagen technologie zorgt voor uitstekende anti-aanbakprestaties en gelijkmatige warmteverdeling
 • list plusGemaakt van hoogwaardige materialen voor optimale warmteverdeling en lange levensduur
 • list plusElegant design voegt een vleugje elegantie toe aan elke keuken

Nadelen JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just

 • list plusSommige gebruikers vinden het design onaantrekkelijk

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.05
Functionaliteit
7.57
Gebruiksgemak
8.08
De Just Perfecto Wokpan met Deksel is echt perfect voor mij, de kookliefhebber die ik ben. Met alle innovatieve functies en hoogwaardige materialen biedt deze wokpan een ongeëvenaarde kookervaring.

Het meest opvallende kenmerk van deze wokpan is de vijf-lagen technologie. Ik bedoel, wow! De eerste en tweede laag hebben een duurzame marmeren coating die ervoor zorgt dat niets aanbakt. Echt, ik kan moeiteloos en gezond koken zonder al die overtollige olie of boter. En dankzij de gelijkmatige warmteverdeling van de derde laag worden mijn gerechten perfect gaar en vol van smaak. Als kers op de taart biedt de vierde laag extra bescherming en duurzaamheid, terwijl de vijfde laag een speciale inductiebasis heeft. Wat betekent dat ik deze wokpan kan gebruiken op alle warmtebronnen, zelfs inductie!

Deze wokpan is gemaakt van materialen van topkwaliteit, zoals duurzaam roestvrij staal en een keramische antiaanbaklaag. Niet alleen zorgt dit voor een optimale warmteverdeling, maar het betekent ook dat ik jarenlang plezier zal hebben van deze pan. En het beste van alles? Hij is super makkelijk schoon te maken! Geen gedoe meer in de keuken, ik kan gewoon genieten van mijn kookavonturen.

En laten we het elegant design van de Just Perfecto Wokpan niet vergeten. Het strakke en moderne ontwerp voegt echt iets toe aan mijn keuken. Het is niet alleen functioneel, maar het past ook perfect bij mijn keukenstijl. Ik bedoel, wie wil er nu niet koken in stijl?

De reviews van andere gebruikers bevestigen alleen maar de kwaliteit van deze wokpan. Ze prijzen de goede kwaliteit en hoe fijn het is om erin te koken. Het enige minpuntje dat genoemd wordt, is het design. Maar eerlijk gezegd, dat is maar een klein nadeeltje als je kijkt naar alle voordelen die deze wokpan te bieden heeft.

Kortom, de Just Perfecto Wokpan met Deksel is gewoon dé keuze voor elke kookliefhebber. Met zijn vijf-lagen technologie, hoogwaardige materialen en elegant design zorgt deze wokpan voor geweldige kookprestaties. Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of net begint, deze wokpan past perfect bij elke kookstijl en elk gerecht. Het is tijd om je kookkunsten naar een hoger niveau te tillen en te genieten van de beloningen van de beste wokpan op de markt. Bestel vandaag nog en transformeer jouw keuken! 👩‍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Tefal Brut Wokpan - Ø

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tefal Brut Wokpan - Ø

 • list plusDuurzame anti-aanbaklaag

Nadelen Tefal Brut Wokpan - Ø

 • list plusAanbevolen om met de hand af te wassen

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.95
Functionaliteit
7.87
Gebruiksgemak
6.96
Ik ben de Tefal Brut Wokpan - Ø 28 cm en ik ben een must-have in elke keuken. Mijn duurzame anti-aanbaklaag met mineralen maakt me bestand tegen krassen en verlengt mijn levensduur aanzienlijk. Ik ben geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, en mijn rode Tefal Thermo-Spot laat je weten wanneer ik klaar ben om te gebruiken. Zo behoud je de optimale smaak en textuur van je gerecht voor heerlijke resultaten.

Ik ben perfect voor maaltijden voor vier personen, waardoor ik ideaal ben voor gezinnen of kleine bijeenkomsten. Mijn vernieuwde Thermo-Spot en egale warmteverspreiding zorgen voor een consistent en mooi bakresultaat. Mijn anti-aanbaklaag is 100% veilig en van hoge kwaliteit, waardoor je zelfs zonder boter of olie gezondere maaltijden kunt bereiden. Mijn sterke bodem zorgt voor gelijkmatige warmteverspreiding en mijn comfortabele handgreep draagt bij aan het kookplezier.

Ik ben veelzijdig en kan zelfs in de oven tot 175°C worden gebruikt. En na gebruik kun je me gewoon in de vaatwasmachine doen, dankzij mijn sterke anti-aanbaklaag, inclusief de buitenzijde. Maar voor een optimale levensduur was je me het best met de hand.

Met mij in je keuken ben je verzekerd van kwaliteit, gebruiksgemak en innovatie. Ik ben duurzaam, veelzijdig, en presteer uitstekend. Kortom, ik maak het bereiden van heerlijke maaltijden moeiteloos en plezierig. Ik ben een waardevolle aanwinst voor elke keuken. Koop mij en ervaar zelf de voordelen! 🍳

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

10. JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just

 • list plusUitzonderlijke kookprestaties dankzij de vijf-lagen technologie met marmeren coating en gelijkmatige warmteverdeling
 • list plusGemaakt van hoogwaardige materialen voor een lange levensduur en optimale warmteverdeling
 • list plusGeschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, en veelzijdig in de keuken te gebruiken

Nadelen JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just

 • list plusSommige gebruikers vinden het design van de wokpan onaantrekkelijk

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.97
Functionaliteit
7.54
Gebruiksgemak
7.45
Ik ben helemaal weg van de Just Perfecto Wokpan Met Deksel - 28 Cm - Wokpan Inductie Pan Met Anti-Aanbaklaag - Diepe Braadpan Voor Alle Warmtebronnen, Inclusief Inductie - PFOA PFAS Vrij - Softtouch Koudgreep - Marmeren Coating - Wokpan - Bruin. Deze wokpan is gewoon perfect voor iedereen die van koken houdt. Hij is speciaal ontworpen om het koken gemakkelijk te maken en biedt geweldige kookprestaties.

Een van de geweldige kenmerken van deze wokpan is de vijf-lagen technologie. De eerste en tweede laag hebben een duurzame marmeren coating met kleine stipjes, waardoor de anti-aanbakprestaties verbeterd worden. Hierdoor kun je moeiteloos en gezond koken zonder teveel olie of boter te gebruiken. En dankzij de derde laag, een aluminium kern, wordt de warmte gelijkmatig verdeeld, zodat je gerechten gelijkmatig gaar worden en vol van smaak zijn. De vierde laag biedt extra bescherming en duurzaamheid, en de vijfde laag is een speciale inductiebasis, waardoor je deze wokpan op alle warmtebronnen kunt gebruiken, inclusief inductie.

De Just Perfecto Wokpan heeft nog meer voordelen naast zijn geweldige kookprestaties. Hij is gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals duurzaam roestvrij staal en een innovatieve anti-aanbaklaag, wat zorgt voor een lange levensduur en een optimale warmteverdeling. En hij is geschikt voor alle warmtebronnen, dus je kunt hem voor van alles gebruiken in de keuken - braden, sudderen, sauteren, bakken, je naam noemen. En het elegante design voegt een vleugje stijl toe aan je keuken.

Gebruikers zijn ook dol op de Just Perfecto Wokpan. Ze prijzen de goede kwaliteit en het mooie design van de pan. Ze vinden het geweldig om erin te koken en merken op dat het goed gaat als ze de aanwijzingen volgen en een houten kooklepel gebruiken. Ze waarderen ook de stevige constructie van de pan.

Hoewel sommige gebruikers het design misschien niet aantrekkelijk vinden, doet dit niets af aan de kwaliteit en prestaties van de pan. Het is gewoon een kwestie van persoonlijke smaak.

Dus, als je op zoek bent naar een wokpan van topkwaliteit, dan is de Just Perfecto Wokpan Met Deksel de perfecte keuze voor jou. Met zijn vijf-lagen technologie, duurzame materialen en veelzijdigheid in de keuken, biedt deze wokpan geweldige kookprestaties. En het elegante design geeft je keuken net dat beetje extra stijl. Dus investeer in de Just Perfecto Wokpan en ervaar zelf de perfectie bij het bereiden van je favoriete gerechten. 👌

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Wokpannen voor gas. Er zijn immers 403 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!