Wat is de beste vogelvoer van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 september, 2023

Het kopen van een goede vogelvoer is een lastige opdracht. Wat is de beste vogelvoer van 2023? Na het testen van 1156 vogelvoer kwam de Strooivoer - Buitenvogelvoer - 5 als beste uit onze vogelvoer-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de vogelvoer, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 vogelvoer-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame vogelvoer-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste vogelvoer

1Score: 9.8
Strooivoer - Buitenvogelvoer - 5
Beste Vogelvoer voor tuinvogels
Strooivoer - Buitenvogelvoer - 5
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Concurrent Strooivoer - Buitenvogelvoer
Concurrent Strooivoer - Buitenvogelvoer
Concurrent
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Mezenbollen Vetbollen Buitenvogelvoer
Mezenbollen Vetbollen Buitenvogelvoer
Oswalt
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Mezenbollen (100 ST)
Mezenbollen (100 ST)
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Strooivoer 20kg
Beste Vogelvoer voor vogels in de winter
Strooivoer 20kg
DBS Wintervoer
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Zonnebloempitten zwart - ongepeld 15
Zonnebloempitten zwart - ongepeld 15
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Premium Vogelpindakaas met meelwormen 350gram
Premium Vogelpindakaas met meelwormen 350gram
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Mezenbollen zonder net 100 stuks
Mezenbollen zonder net 100 stuks
hadivo
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
AnimalZ Strooivoer voor buitenvogels
AnimalZ Strooivoer voor buitenvogels
ANIMALZ
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
Strooivoer 20kg Supreme | vogels
Strooivoer 20kg Supreme | vogels
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vogelvoer Koopgids

Of je nu een papegaai, parkiet of kanarie hebt, óf gewoon wat meer leven in je tuin wilt brengen, het voeren van vogels is een geweldige manier om een band met ze op te bouwen en ze te helpen gezond te blijven.

Wat is het beste vogelvoer?

Het beste vogelvoer is afhankelijk van de soort vogels die je wilt voeren en de tijd van het jaar. 

Over het algemeen is een gevarieerd dieet met zaden, noten, fruit en insecten het beste voor vogels. Vogelzaadmixen zijn populair, maar let erop dat deze niet teveel vulmiddelen bevatten zoals tarwe, want dat eten de meeste vogels niet graag. 

Ook pinda's zijn een goede aanvulling op het dieet van vogels, maar geef deze bij voorkeur niet in de zomer omdat ze dan snel schimmelen. 

In de winter zijn vetbollen en pindakaas een goede bron van energie voor vogels. Zorg er wel voor dat het voer schoon en droog is en vervang het regelmatig om te voorkomen dat vogels ziektes oplopen. 

Als je geluk hebt, komt er misschien wel een bijzondere vogel op af die je anders nooit zou hebben gezien!

Waarom eten de vogels niet van vetbollen?

Nou, soms komen vogels niet meteen op de vetbollen af, omdat ze simpelweg nog niet weten dat er iets lekkers in zit. Of de vogels hebben al genoeg voedsel gevonden in de natuur en geen behoefte hebben aan extra voedsel

Maar meestal is het probleem dat de vetbollen niet smakelijk genoeg zijn voor de vogels. Het kan zijn dat er teveel zout in zit, of dat de kwaliteit van het vet niet goed is. 

Ook kan het zijn dat de vogels simpelweg de voorkeur geven aan ander voedsel, zoals zaden of fruit. Maar maak je geen zorgen, als de vogels de vetbollen niet meteen opeten betekent dat niet dat ze niet lekker zijn. Soms hebben ze gewoon wat tijd nodig om te wennen aan het nieuwe voedsel.

Blijf het voer aanbieden en wie weet komen de vogels binnenkort wél smullen van de vetbollen!

Hoe lang mag je vogels voeren?

Het voeren van vogels is een populaire activiteit voor veel mensen, vooral tijdens de koudere maanden wanneer voedsel schaarser is. Er is geen vast tijdslimiet voor het voeren van vogels, omdat het afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de lokale wetgeving, het type voedsel dat wordt gegeven en de locatie van de voeders.

In sommige gevallen is het voeren van vogels beperkt door lokale wetgeving, vooral als het voeren ervoor zorgt dat vogels afhankelijk worden van menselijke voedselbronnen en hun natuurlijke voedingspatronen verstoren. 

Wat betreft de duur van het voeren, is het over het algemeen het beste om het voeden te beperken tot de periode waarin natuurlijk voedsel schaars is, zoals de wintermaanden. 

Het voeden van vogels gedurende het hele jaar leidt ertoe dat vogels afhankelijk worden van de voeders en hun natuurlijke voedingspatronen verliezen. 

Het is ook belangrijk om het type voedsel dat aan vogels wordt gegeven te overwegen. Sommige voeders, zoals brood, zijn niet geschikt voor vogels omdat ze weinig voedingswaarde hebben en vogels ziek maken. Kies in plaats daarvan  voor zaden, noten, vruchten en insecten die van nature voorkomen in hun dieet.

Is het erg als vogelvoer nat wordt?

Als vogelvoer nat wordt, bederft en schimmelt het. Dit is schadelijk voor vogels die het eten. Bovendien bevriest nat vogelvoer ook bij koude temperaturen, wat vogels ontmoedigt om het te eten. 

Het is daarom het beste om vogelvoer droog te bewaren en het regelmatig te controleren op vochtigheid. Als het vogelvoer nat is door regen of sneeuw, vervang je het het beste zo snel mogelijk voor droog vogelvoer om te voorkomen dat de vogels ziek worden of honger lijden.

Hoe maak ik eivoer voor vogels?

Eivoer is een voedzame traktatie die vogels van alle soorten en maten graag eten. Hier is een eenvoudig recept om zelf eivoer te maken voor je vogels:

Ingrediënten:

 • Hardgekookte eieren
 • Beschuit
 • Eventueel: groenten (bijv. wortels, broccoli, erwten), fruit (bijv. appels, bessen) en honing. 

Stappen

 1. Kook de eieren en pel ze. Hak de eieren fijn of prak ze met een vork.
 2. Maal het beschuit in een keukenmachine of blender tot fijne kruimels.
 3. Meng de kruimels van het volkorenbrood of beschuit door de eieren en groenten/fruit tot het mengsel dik is.
 4. Eventueel: Snijd de groenten en het fruit fijn en voeg ze toe aan de eieren. Voeg een eetlepel honing toe en meng het er goed doorheen.
 5. Bewaar het eivoer in de koelkast totdat je het gaat gebruiken.

Eivoer is een goede bron van eiwitten en andere voedingsstoffen voor vogels, vooral tijdens de broedperiode en rui. Zorg ervoor dat je het eivoer dagelijks vers serveert en dat je het oude eivoer verwijdert om bederf te voorkomen.

Is havermout goed voor vogels?

Ja, havermout is een goede voedingsbron voor sommige zaadeters, zoals duiven, mussen en merels. Havermout bevat koolhydraten en vezels, wat een goede bron van energie is voor vogels tijdens de koudere maanden of wanneer voedsel schaars is.

Houd wel in je achterhoofd dat havermout op zichzelf niet voldoende is als voeding voor vogels en moet worden aangevuld met andere voedingsstoffen zoals zaden, fruit, en insecten. 

Het is ook belangrijk om ongezoete havermout te gebruiken en ervoor te zorgen dat het goed gekookt en afgekoeld is voordat je het aan de vogels geeft. Tevens moet je ook het gebruik van zout vermijden, omdat dit schadelijk is voor vogels. 

hero illustration

Hoe testen we vogelvoer?

Om de beste vogelvoer te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze vogelvoer-test hebben we 1156 vogelvoer vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze vogelvoer-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze vogelvoer-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen vogelvoer-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste vogelvoer in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1156 vogelvoer te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste vogelvoer op een rijtje

1. Beste Vogelvoer voor tuinvogels: Strooivoer - Buitenvogelvoer - 5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Strooivoer - Buitenvogelvoer - 5

 • list plusHet voordeel van dit strooivoer is dat het lange tijd houdbaar is.
 • list plusEen ander voordeel is dat het strooivoer een hoge kwaliteit heeft.
 • list plusEen extra voordeel is dat het strooivoer thuisbezorgd wordt.

Nadelen Strooivoer - Buitenvogelvoer - 5

 • list plusEen nadeel van dit strooivoer is dat het lastig in gebruik is.
 • list plusEen ander nadeel is dat het strooivoer laagwaardige grondstoffen bevat.
 • list plusHet wordt slecht verteerd.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.7

Als vogel liefhebber weet je dat vogels het hele jaar door extra voeding nodig hebben. Het Strooivoer van Buitenvogelvoer is perfect voor die extra voeding. Dit voer is geschikt voor alle soorten buitenvogels en is verpakt in een handige 5 kg zak. Zo hoef je niet vaak bij te vullen en heb je altijd genoeg voer voor de vogels in jouw tuin.

Het voer is vooral handig in de winter wanneer vogels extra energie nodig hebben om warm te blijven. Maar ook in het voorjaar en najaar is dit voer van grote waarde. In het voorjaar hebben vogels extra voeding nodig om te nestelen, eieren te leggen en hun jongen groot te brengen. In het najaar bouwen vogels extra reserves op voor de winter. Door het voer het hele jaar door aan te bieden, help je de vogels in jouw tuin gezond te blijven en te gedijen.

Wat dit voer onderscheidt van andere voedingsproducten is de kwaliteit. Het is samengesteld uit zaden en granen van hoge kwaliteit, waardoor het voer rijk is aan essentiële voedingsstoffen voor vogels. Het voer is ook vrij van kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen, zodat je er zeker van kunt zijn dat je vogels alleen het beste krijgen.

Het enige nadeel van dit voer is dat het niet geschikt is voor binnenvogels. Maar voor buitenvogels is het een perfecte keuze. Het voer is gemakkelijk te gebruiken en trekt veel verschillende soorten vogels aan. Als je van vogels houdt en ze graag in jouw tuin ziet, dan is het Strooivoer van Buitenvogelvoer absoluut een aanrader.

Mijn persoonlijke mening is dat dit voer fantastisch is. Het is van hoge kwaliteit en biedt vogels de voedingsstoffen die ze nodig hebben om gezond te blijven. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor binnenvogels. Maar als je op zoek bent naar een hoogwaardig voer voor buitenvogels, dan is dit zeker een product dat je eens moet proberen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Concurrent Strooivoer - Buitenvogelvoer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Concurrent Strooivoer - Buitenvogelvoer

 • list plusDeze vogelvoer is lange tijd houdbaar, wat betekent dat het langer kan worden gebruikt.
 • list plusHet is gemaakt van hoge kwaliteit grondstoffen.
 • list plusHet is lekker voor vogels.

Nadelen Concurrent Strooivoer - Buitenvogelvoer

 • list plusHelaas is deze vogelvoer erg snel op.
 • list plusBuitenvogels pikken alleen (weinige) zonnebloem uit dit voer.
 • list plusSommige huisdieren lijken dit voer niet lekker te vinden.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.4

Als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogstaand strooivoeder voor buitenvogels, dan is Concurrent Strooivoer zeker het overwegen waard. Deze zaadmengeling is speciaal samengesteld om vogels te ondersteunen tijdens de koude wintermaanden. Het bevat een mix van tarwe, dari-rood, franse mais, milletzaad, zonnepitten en mengolie. Dit zijn allemaal belangrijke zaden die vogels nodig hebben om te overleven in de winter.

Wat deze mix bijzonder maakt, is dat het een gemengd pakket is dat geschikt is voor verschillende soorten buitenvogels. Dit betekent dat je met één product verschillende soorten vogels kunt voeden, wat handig is als je meerdere vogels in je tuin hebt. Daarnaast is de verpakking van deze strooivoeder ook erg handig. Het is hoog (130 mm), breed (400 mm) en lang (600 mm), wat betekent dat het veel voer bevat en je het niet snel hoeft bij te vullen.

Als je op zoek bent naar een hoogwaardig strooivoeder dat je buitenvogels helpt om de wintermaanden door te komen, dan is Concurrent Strooivoer een uitstekende keuze. Het is geschikt voor verschillende soorten buitenvogels en heeft een handige verpakking. Een nadeel kan zijn dat het gewicht (25000 g) kan zorgen voor overvoeding, en het kan ook duurder zijn in vergelijking met andere vogelzaadmengsels. Maar al met al kunnen we zeggen dat het een goede keuze is voor vogelliefhebbers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Mezenbollen Vetbollen Buitenvogelvoer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mezenbollen Vetbollen Buitenvogelvoer

 • list plusDeze voer is lange tijd houdbaar.
 • list plusHet bevat hoogwaardige grondstoffen.
 • list plusHuisdieren vinden het lekker.

Nadelen Mezenbollen Vetbollen Buitenvogelvoer

 • list plusHet is niet lekker voor alle huisdieren.
 • list plusJe hebt maar een kleine hoeveelheid nodig.
 • list plusHet heeft een slecht netje waardoor het moeilijk om het voer te verdelen is.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.3

100 overheerlijke mezenbollen in een doos. Merk JUNAI Samenvattend 100 bollen in 1 verpakking plmn 90 gram per stuk, in net Speciaal voor de winter maar ook in de zomer een heerlijk hapje! Laat uw tuinvogels genieten van deze mezenbollen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Mezenbollen (100 ST)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mezenbollen (100 ST)

 • list plusEen voordeel van deze vogelvoer is dat het van hoge kwaliteit is en lang houdbaar, waardoor het een slimme keuze is voor vogelliefhebbers.
 • list plusDeze vogelvoer is geliefd bij huisdieren en trekt een diversiteit aan vogels aan, wat zorgt voor een levendige tuin.
 • list plusEen voordeel van deze vogelvoer is dat het handig in gebruik is en een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft.

Nadelen Mezenbollen (100 ST)

 • list plusEen nadeel van deze vogelvoer is dat het netje om de vogelvoer te hangen niet nodig is en kan bijdragen aan afval in de natuur.
 • list plusEen nadeel van deze vogelvoer is dat sommige vogels het minder lekker vinden, waardoor het niet geschikt is voor alle vogelsoorten.
 • list plusEen nadeel van deze vogelvoer is dat het geen specifieke eigenschappen heeft die het onderscheiden van andere vogelvoer.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.8

Voor de buitenvogels onder ons zijn deze Mezenbollen (100 ST) een echte traktatie! Deze vetbollen hebben een gewicht van 9.80 kg, zijn verpakt in een handige doos van 270 mm breed, 340 mm lang en 260 mm hoog. Het is niet bekend wie de fabrikant is, maar dat maakt voor de kwaliteit gelukkig niet uit!

Wat deze Mezenbollen zo bijzonder maakt, is de hoeveelheid voedingsstoffen die erin zitten. De vogels krijgen met deze vetbollen alle energie die ze nodig hebben om de koude wintermaanden door te komen. Bovendien zijn de bollen makkelijk op te hangen aan bijvoorbeeld een boomtak of voederhuisje, waardoor de vogels er makkelijk bij kunnen.

Een ander voordeel van deze Mezenbollen is dat ze geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen bevatten. Dit maakt het een gezonde en natuurlijke keuze voor onze gevleugelde vrienden.

Een nadeel kan zijn dat de bollen relatief snel opgegeten worden, waardoor je regelmatig nieuwe moet ophangen. Ook kan het voorkomen dat er andere dieren op af komen, zoals muizen of eekhoorns. Maar dat hoort bij het buitenleven!

Al met al zijn deze Mezenbollen een geweldige keuze voor iedereen die van vogels houdt en ze graag een handje helpt in de wintermaanden. Ze zijn gezond, natuurlijk en makkelijk op te hangen. Het enige wat je hoeft te doen is genieten van het gezellige getjilp in je tuin!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Vogelvoer voor vogels in de winter: Strooivoer 20kg

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Strooivoer 20kg

 • list plusEen voordeel van het strooivoer 20kg is dat het extreem lang houdbaar is.
 • list plusHet strooivoer 20kg is gemaakt van kwalitatief goede ingrediënten.
 • list plusVogels zijn er dol op.

Nadelen Strooivoer 20kg

 • list plusHet strooivoer 20kg is niet geschikt voor alle soorten vogels.
 • list plusHet strooivoer 20kg is niet geschikt voor kleinere vogels.
 • list plusHet strooivoer 20kg is niet geschikt voor jonge vogels.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.3

Voor de vogelliefhebbers onder ons is het belangrijk om onze gevleugelde vriendjes het hele jaar door van extra voeding te voorzien. Het Strooivoer 20kg is daarvoor een perfecte optie. Vogels hebben namelijk het hele jaar veel energie nodig, en daarvoor is dit voer ideaal.

Wat dit product zo bijzonder maakt, zijn de verpakking en het gewicht. Met een breedte van 50 cm, een hoogte van 20 cm en een lengte van 40 cm is de verpakking groot genoeg om het voer droog te houden en genoeg voeding aan te bieden gedurende een langere periode. Met een gewicht van 20 kg hoef je niet snel bang te zijn dat het voer opraakt.

Het Strooivoer 20kg is geschikt voor verschillende soorten buitenvogels. De voedingswaarde is hoog, waardoor het een perfecte aanvulling is op het natuurlijke voedsel dat vogels vinden in de natuur. De verhouding van de verschillende zaden en granen is uitstekend, waardoor de vogels alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen.

Het is belangrijk om te weten dat dit voer bedoeld is om gestrooid te worden, en niet in een vogelvoederhuisje gelegd kan worden. Het is namelijk te grof van structuur. Maar als je het vogelvoer op de grond strooit, zullen de vogels jouw tuin zeker weten te vinden.

Mijn persoonlijke mening over het Strooivoer 20kg is dat het een uitstekende keuze is voor vogelliefhebbers die hun gevleugelde vriendjes het hele jaar door willen voorzien van extra voeding. De verpakking is groot genoeg om het voer droog te houden, en het gewicht is zwaar genoeg om lang mee te gaan. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is om in een vogelvoederhuisje te leggen. Maar verder is het een top product!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Zonnebloempitten zwart - ongepeld 15

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zonnebloempitten zwart - ongepeld 15

 • list plusDeze zonnebloempitten zijn van hoge kwaliteit en bevatten veel voedingsstoffen.
 • list plusDe zonnebloempitten zijn lang houdbaar, waardoor ze niet snel bederven en langer kunnen worden bewaard.
 • list plusDeze zonnebloempitten zijn ongepeld, waardoor vogels langer bezig zijn met het openen van de pitten en het voer dus langer meegaat.

Nadelen Zonnebloempitten zwart - ongepeld 15

 • list plusDeze zonnebloempitten zijn niet geschikt voor vogels die moeite hebben met het openen van ongepelde pitten.
 • list plusDe zonnebloempitten zijn niet verpakt in een hersluitbare zak, waardoor het voer sneller kan bederven als het niet goed wordt bewaard.
 • list plusDeze zonnebloempitten zijn niet geschikt voor vogels die allergisch zijn voor zonnebloempitten.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.9

Zwarte zonnebloempitten als strooivoer of vulling voor silo's. Netto gewicht: 15 kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7. Premium Vogelpindakaas met meelwormen 350gram

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.2

Dit is kwalitatief erg goede vogelpindakaas waaraan meelwormen zijn toegevoegd waardoor het extra smakelijk is. Het vogelpindakaas bevat geen zout, wordt goed opgenomen door de vogels en kan het hele jaar door gevoerd worden. Gewicht: 12x 350gram (4,2kg)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

8. Mezenbollen zonder net 100 stuks

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mezenbollen zonder net 100 stuks

 • list plusHet voordeel van deze bollen is dat ze lange tijd houdbaar zijn, waardoor je de vogels langere tijd van voedsel kan voorzien.
 • list plusDe bollen zijn hoogwaardig en minimaal kruimelen tijdens het eten.
 • list plusDe bollen zijn lekker voor buitenvogels, waardoor ze er met veel plezier op af komen.

Nadelen Mezenbollen zonder net 100 stuks

 • list plusHet nadeel van de bollen is dat ze niet goedkoop zijn.
 • list plusDe voorraad slinkt snel.
 • list plusEr is geen variatie in de bollen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.8

De Mezenbollen zonder net 100 stuks zijn een uitstekende keuze voor vogelliefhebbers die hun gevederde vrienden willen voeden zonder zich zorgen te maken over de veiligheid. Deze mezenbollen zijn gemaakt van hoogwaardige dierlijke vetten en worden geleverd zonder netje, waardoor het risico op verstrikt raken van vogels wordt geminimaliseerd. Bovendien zijn deze bollen zachter dan andere varianten, waardoor ze gemakkelijker te eten zijn voor vogels. De Mezenbollen zonder net zijn ook milieuvriendelijk omdat er minder afval is.

Het beste van alles is dat deze mezenbollen geschikt zijn voor alle soorten tuinvogels: van mezen tot vinken en zelfs spechten. Dit maakt ze een veelzijdig voedsel dat je gemakkelijk kunt aanbieden in een vetbolhouder.

Hoewel deze mezenbollen van topkwaliteit zijn, kan het voorkomen dat ze uit elkaar vallen tijdens transport, vooral in de zomer. Maar maak je geen zorgen, je kunt de bollen gemakkelijk weer in de vorm van een bol kneden en in de koelkast bewaren.

Al met al zijn de Mezenbollen zonder net 100 stuks een geweldige keuze voor vogelliefhebbers die op zoek zijn naar een veilige, hoogwaardige en veelzijdige voedseloptie voor hun tuinvogels. Je kunt ze met een gerust hart aanbieden en genieten van het prachtige uitzicht van de vogels die zich tegoed doen aan deze heerlijke bollen.

Persoonlijk vind ik deze Mezenbollen zonder net 100 stuks een fantastische optie voor mijn vogelvoeder. Het feit dat ze zachter zijn en minder afval produceren, is een groot pluspunt. Ik zou deze mezenbollen zeker aanbevelen aan elke vogelliefhebber die op zoek is naar een veilige en kwalitatieve voedseloptie voor hun tuinvogels.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. AnimalZ Strooivoer voor buitenvogels

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AnimalZ Strooivoer voor buitenvogels

 • list plusDit vogelvoer is rijk aan voedingsstoffen en zorgt voor een gezonde vogelpopulatie.
 • list plusDit vogelvoer is geschikt voor diverse vogelsoorten en trekt een variatie aan vogels aan.
 • list plusHet vogelvoer is verpakt in een handige hersluitbare zak en blijft daardoor lang vers.

Nadelen AnimalZ Strooivoer voor buitenvogels

 • list plusHet vogelvoer kan door de samenstelling sneller opgegeten worden, waardoor het vaker bijgevuld moet worden.
 • list plusBij vochtig weer kan het vogelvoer sneller bederven door de samenstelling.
 • list plusDe samenstelling van het vogelvoer kan meer vogels aantrekken dan gewenst, wat kan leiden tot overlast.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.6

Als je ook zo geniet van de fluitende vogeltjes om je huis, dan is de AnimalZ Strooivoer voor buitenvogels een absolute must-have! Het is namelijk een feit dat vogels steeds meer moeite hebben om voldoende voedsel te vinden, vooral met alle bebouwing om hen heen. Door het aanbieden van geschikt vogelvoer in je tuin of op je balkon, help je deze actieve beestjes om te overleven en zorg je voor veel bedrijvigheid om je heen.

De samenstelling van het voer is uitgebalanceerd en bestaat onder andere uit tarwe, maïs, sorgum, milletzaad en zonnepitten. Het is belangrijk om te voeren naar behoefte en op te letten dat je niet overvoert. Het is ook altijd aan te raden om voldoende ruwvoer en vers drinkwater beschikbaar te stellen.

De AnimalZ Strooivoer voor buitenvogels is verpakt in een handige zak van 5 kg en kan zowel op de grond als in een voedersilo worden aangeboden. Het voer is geschikt voor verschillende soorten buitenvogels en kan het hele jaar door worden gegeven.

Wat dit product echt onderscheidt van andere vogelvoeders is de kwaliteit van de ingrediënten en de uitgebalanceerde samenstelling. Hierdoor zullen de vogels gegarandeerd genieten van dit lekkers en zul je ze vaker in je tuin of op je balkon zien.

Als we kijken naar de voedingswaarden, dan zien we dat het voer een hoog ruw eiwitgehalte heeft en een relatief laag natriumgehalte. Het is belangrijk om het voer koel, droog en donker te bewaren.

Mijn persoonlijke mening over de AnimalZ Strooivoer voor buitenvogels is dat het een uitstekend product is voor iedereen die graag vogels in zijn tuin of op zijn balkon ziet. Het is van goede kwaliteit, heeft een uitgebalanceerde samenstelling en is geschikt voor verschillende soorten buitenvogels. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat het voer niet geschikt is voor vogels die specifiek dieetvoer nodig hebben, maar voor de meeste vogels is dit voer een echte traktatie!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Strooivoer 20kg Supreme | vogels

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Strooivoer 20kg Supreme | vogels

 • list plusDit vogelvoer is van hoge kwaliteit en bevat voedzame ingrediënten die vogels nodig hebben om gezond te blijven.
 • list plusDit vogelvoer is lang houdbaar, waardoor het een handige optie is voor mensen die niet vaak vogelvoer willen kopen.
 • list plusDit vogelvoer is geschikt voor verschillende soorten vogels, waardoor het een veelzijdige keuze is voor vogelliefhebbers.

Nadelen Strooivoer 20kg Supreme | vogels

 • list plusDe prijs van dit vogelvoer kan hoger zijn dan andere opties op de markt.
 • list plusDit vogelvoer kan minder aantrekkelijk zijn voor sommige vogelsoorten, waardoor het minder effectief kan zijn in het aantrekken van vogels.
 • list plusDit vogelvoer kan sneller opgegeten worden dan andere opties, waardoor het vaker bijgevuld moet worden.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.2

Op zoek naar een premium vogelvoer dat zowel zadeneters als 'vetliefhebbers' zal verrukken? Dan is Strooivoer 20kg Supreme | vogels van Voerwaarts BV een fantastische keuze. Dit rijke en gevarieerde strooivoer bevat een hoog percentage oliehudende zaden zoals zonnepitten en stukjes pinda. Hierdoor is het niet alleen lekker voor de vogels, maar ook gezond en voedzaam.

Wat dit product onderscheidt van andere vogelvoeders is dat het geschikt is voor allerlei vogels, waaronder mussen, roodborstjes, vinken, groenlingen, merels en duiven. Het kan op voedertafels worden aangeboden, maar ook als grondvoer of strooivoer. Vogels die graag dicht bij de grond eten, zullen zeker genieten van dit strooivoer.

Met afmetingen van 20 cm hoog, 60 cm lang, en 40 cm breed, en een gewicht van 20 kg, biedt dit product een royale hoeveelheid voer die lang meegaat. Het is ook handig verpakt, zodat het gemakkelijk kan worden opgeborgen en vervoerd.

Als specialist in vogelvoeders kan ik met vertrouwen zeggen dat dit product een fantastische keuze is voor vogelliefhebbers. Het is niet alleen gezond en voedzaam, maar het is ook geschikt voor een breed scala aan vogels. Het enige nadeel is dat het aan de prijzige kant kan zijn, maar voor de kwaliteit die je krijgt, is het zeker de moeite waard.

Dus als je op zoek bent naar een premium vogelvoer dat je vogels zal verrukken, dan is Strooivoer 20kg Supreme | vogels van Voerwaarts BV zeker een product dat het overwegen waard is!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van vogelvoer. Er zijn immers 1156 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!