Wat is de beste Vogelhuisje staand van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Vogelhuisje staand is een lastige uitdaging. Wat is de beste Vogelhuisje staand van 2023? Na het analyseren van 1797 Staande vogelhuisjes kwam de Tuinplus Vogelhuis op poot als beste getest uit onze Vogelhuisje staand-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Staande vogelhuisjes, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Staande vogelhuisjes-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Vogelhuisje staand-koopgids? Lees dan verder!

Onze Vogelhuisje staand selectie

De top 10 beste Staande vogelhuisjes

1Score: 9.8
Tuinplus Vogelhuis op poot
Tuinplus Vogelhuis op poot
Tuinplus
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Vogelbescherming Nederland Wandvoederhuis Memphis
Vogelbescherming Nederland Wandvoederhuis Memphis
Vogelbescherming Nederland
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Cj Wildlife Grondvoedertafel
Cj Wildlife Grondvoedertafel
Cj Wildlife
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Cj Wildlife Beschermkooi maxi zwart
Cj Wildlife Beschermkooi maxi zwart
Cj Wildlife
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Wildlife Garden Vogelhuisje & Voederhuis
Wildlife Garden Vogelhuisje & Voederhuis
Wildlife Garden
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
My Secret Garden Secret Garden
My Secret Garden Secret Garden
My Secret Garden
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Cj Wildlife Voederpaalsysteem Tambora
Cj Wildlife Voederpaalsysteem Tambora
Cj Wildlife
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Buzzy Bird Gift Bird Gift
Buzzy Bird Gift Bird Gift
Buzzy Bird Gift
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Buzzy Bird Gift Feeder Stake
Buzzy Bird Gift Feeder Stake
Buzzy Bird Gift
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Esschert Design Vogelbad hangend
Esschert Design Vogelbad hangend
Esschert Design
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vogelhuisje Staand Koopgids

Vogels zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, ze zijn ook belangrijk voor ons ecosysteem. Met een vogelhuisje staand geef je ze een veilige plek om te nestelen in je eigen tuin!

Waarom een vogelhuisje op voet kopen?

Er zijn zoveel redenen waarom een vogelhuisje op voet een geweldig idee is. 

Allereerst geeft het je de mogelijkheid om vogels van dichtbij te bekijken terwijl ze zich thuis voelen in hun nieuwe huisje. Het is een leuke en educatieve manier om meer te leren over de vogels in je omgeving.

Bovendien is een vogelhuisje op voet ook een geweldige decoratie voor je tuin of terras. Het voegt een vleugje charme en karakter toe aan elke buitenruimte, en het is een gemakkelijke manier om wat kleur en leven toe te voegen.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je de vogels helpt. Vogelhuisjes bieden een veilige plek voor vogels om te nestelen en zich voort te planten, vooral als hun natuurlijke habitat steeds meer wordt aangetast door menselijke activiteiten.

Dus als je van vogels houdt, je tuin of terras wilt opfleuren en een steentje wilt bijdragen aan de bescherming van onze gevederde vrienden, dan is een vogelhuisje op voet zeker de moeite waard om te overwegen!

Waarom komt er geen vogel in mijn vogelhuisje?

Oh nee, dat is jammer! Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er geen vogels in jouw vogelhuisje komen. Hier zijn een paar mogelijke oorzaken:

Locatie

Een mogelijke reden waarom er geen vogels in jouw vogelhuisje komen, is dat het vogelhuisje op de verkeerde plek hangt. Vogels zijn namelijk kieskeurig als het gaat om hun nestlocatie en ze willen graag in een rustige, beschutte omgeving broeden. 

Probeer het vogelhuisje op te hangen op een rustige plek, uit de buurt van drukke wegen en wandelpaden.

Te opvallend

Soms kan het vogelhuisje te opvallend zijn voor vogels. Als het huisje felgekleurd is of teveel glanst in de zon, schrikt dat vogels juist af. Zorg ervoor dat het vogelhuisje past bij de natuurlijke omgeving en dat het niet te fel opvalt.

Verkeerde grootte

Een andere mogelijkheid is dat het vogelhuisje te groot of te klein is voor de vogelsoorten in jouw omgeving. Elk type vogel heeft namelijk specifieke eisen voor de grootte en vorm van het nest dat ze bouwen. 

Controleer of het vogelhuisje geschikt is voor de vogels die in jouw omgeving leven.

Te laat opgehangen

Als je het vogelhuisje paslaat in het broedseizoen hebt opgehangen, kan het zijn dat de vogels al een ander nest hebben gevonden of dat het te laat is om nog een nieuw nest te beginnen. Hang het vogelhuisje dus op tijd op, bij voorkeur vóór het broedseizoen begint.

Met deze tips kun je hopelijk wat verandering brengen in de situatie en ervoor zorgen dat er binnenkort wel vogels in jouw vogelhuisje komen broeden!

Welke vogels broeden in een vogelhuisje?

Er zijn veel verschillende vogelsoorten die gebruik maken van vogelhuisjes om te broeden en hun jongen groot te brengen! Enkele voorbeelden van vogels die je misschien in een vogelhuisje kunt vinden zijn:

  • Mezen, zoals koolmezen en pimpelmezen, zijn veelvoorkomende bezoekers van vogelhuisjes. Ze zijn kleine, actieve vogels die graag nestelen in kleine openingen.
  • Boomklevers zijn kleine, kleurrijke vogels die hun nesten graag maken in boomholtes, maar ze gebruiken ook graag vogelhuisjes.
  • Spreeuwen zijn een andere veelvoorkomende soort die graag nestelt in vogelhuisjes. Ze zijn energiek en levendig en houden van de beschutting die een vogelhuisje biedt.
  • Mussen zijn ook bekend om hun liefde voor vogelhuisjes. Ze zijn sociale vogels die vaak in groepen leven en graag in kolonies broeden.

Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten die je kunt vinden in een vogelhuisje, afhankelijk van waar je woont en welke soorten er in de buurt zijn. Het is altijd een leuke verrassing om te ontdekken wie er gebruik maakt van jouw vogelhuisje!

Welke kleur schrikt vogels af?

Interessante vraag! Er is eigenlijk geen specifieke kleur die alle vogels afschrikt, omdat verschillende vogelsoorten verschillende kleuren en patronen associëren met gevaar of veiligheid.

Over het algemeen hebben heldere kleuren zoals felrood of oranje de neiging om vogels juist aan te trekken, terwijl donkere kleuren zoals zwart of donkerblauw minder aantrekkelijk zijn voor sommige vogels.

Dat gezegd hebbende, als je wiltvoorkomen dat vogels zich op bepaalde plaatsen verzamelen, kan het helpen om de omgeving onaantrekkelijk te maken voor ze door bijvoorbeeld gebruik te maken van reflecterende materialen of bewegende objecten.

Maar als je een kleur kiest voor je vogelhuisje, ga dan voor natuurlijke kleuren die goed passen bij de omgeving, zoals groen, bruin of grijs. Deze kleuren zullen vogels niet afstoten en passen ook nog eens goed bij je tuin of terras.

Hoe krijg je broedende vogels in je huisje?

Als je graag broedende vogels in jouw vogelhuisje wilt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de kans hierop te vergroten. Hier zijn een paar tips:

  1. Zorg voor de juiste locatie: Het is belangrijk om het vogelhuisje op een geschikte locatie op te hangen. Vogels houden van een rustige, beschutte plek, dus zorg ervoor dat het vogelhuisje niet in de volle zon hangt en uit de buurt van drukke plekken is, zoals wegen en wandelpaden.
  2. Maak het huisjeaantrekkelijk: Vogels zijn kieskeurig als het gaat om hun nestplaats. Zorg ervoor dat het vogelhuisje geschikt is voor de vogelsoorten in jouw omgeving en vul het nestkastje met geschikt nestmateriaal, zoals takjes en mos.
  3. Bied voedsel aan: Door voedsel aan te bieden, zorg je ervoor dat vogels jouw tuin als een aantrekkelijke plek zien om te verblijven en te broeden. Zorg voor een vogelvoederbakje of vogelhuisje met voedsel in de buurt van het nestkastje.
  4. Wees geduldig: Soms duurt het even voordat vogels het nestkastje ontdekken en vertrouwd zijn met de locatie. Wees geduldig en geef de vogels de tijd om het nestkastje te verkennen en zich er thuis te voelen.

Als je deze tips opvolgt, vergroot je de kans dat er broedende vogels in jouw vogelhuisje komen. Het is belangrijk om te onthouden dat elke vogelsoort zijn eigen specifieke nestplaatsvereisten heeft, dus zorg ervoor dat het vogelhuisje geschikt is voor de vogelsoorten in jouw omgeving. 

En vergeet niet om te genieten van het prachtige schouwspel van broedende vogels in jouw eigen tuin!

hero illustration

Hoe testen we Staande vogelhuisjes?

Om de beste Vogelhuisje staand te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Vogelhuisje staand-test hebben we 1797 Staande vogelhuisjes vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Vogelhuisje staand-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Vogelhuisje staand-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Vogelhuisje staand-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Vogelhuisje staand in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1797 Staande vogelhuisjes te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Staande vogelhuisjes op een rij

1. Tuinplus Vogelhuis op poot

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.37
Gebruiksgemak
10
Een compleet vogelhuis dat leven brengt in jouw tuin. De voedertafel staat op een stevige voet en is volledig vervaardigd in hout met uitstraling van whitewash. Productafmetingen: ca. 27 cm x 30 cm x 103 cm (L x B x H) Materiaal: hout Makkelijk te monteren - montagehandleiding ingesloten

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Vogelbescherming Nederland Wandvoederhuis Memphis

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.69
Functionaliteit
9.83
Gebruiksgemak
9.28
Sfeervol klein voederhuisje geschikt voor tuin en balkon. Eenvoudig te bevestigen aan schutting, boom of muur.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

3. Cj Wildlife Grondvoedertafel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
9.58
Gebruiksgemak
9.17
Al uw vogels in de tuin bedienen? Met deze grondvoedertafel heeft u de oplossing! makkelijk in gebruik en schoon te maken. Stevige fijnmazige onderkant van gaas. Hierdoor zal het water snel worden afgevoerd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Cj Wildlife Beschermkooi maxi zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.43
Functionaliteit
9.07
Gebruiksgemak
8.46
Deze gepoedercoate beschermkooi zorgt ervoor dat kleine vogels rustig kunnen eten. Zij kunnen door het gaas heen om bij het voer te komen. Grotere vogels zoals kauwen en duiven kunnen niet door het gaas. Ook ideaal om katten uit de buurt van de voedertafel te houden. Wil je grotere vogels voer aanbieden? Richt dan aan de andere kant van de tuin een voederplaats in zonder beschermkooi. Producent: CJ WildBird Foods Ltd. Materiaal: gepoedercoat metaal Milieu: Bij de productie van dit product is duurzaam materiaalgebruik, minder energieverbruik en minder belasting voor het milieu in acht genomen. Gebruiksvriendelijkheid: Door het klepje aan de bovenzijde open te maken, kunt u de voedertafel makkelijk bijvullen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Wildlife Garden Vogelhuisje & Voederhuis

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.25
Gebruiksgemak
8.49
Dit vogelhuisje kan zowel op een paal als tegen een schutting/muur bevestigd worden met het bijgeleverde bevestigingsmateriaal. Het vogelhuisje is te gebruiken als voederhuisje in de winter en nestkastje in de lente. Productafmetingen: Ca. 20 cm x 21 cm x 28 cm (L x B x H) Materiaal: Hout uit 100% ecologische bossen Specificaties: Inhoud van de voedselcontainer: 2 liter

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. My Secret Garden Secret Garden

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.09
Functionaliteit
7.89
Gebruiksgemak
8.85
Sterk metalen feeder met decoratieve bladeren, een blad om voer of water in te doen en een blad als dak.De feeder is 80cm hoog.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Cj Wildlife Voederpaalsysteem Tambora

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.24
Functionaliteit
8.43
Gebruiksgemak
7.48
CJ Wildlife Voederpaal Tambora Gemakkelijk een station creëren waar diverse vogels van kunnen genieten van verschillende voedingen! Dat gaat enorm eenvoudig met de CJ Wildlife Voederpaalsysteem Tambora. Er kunnen mezenbollen of pindanetjes aan gehangen worden, maar ook diverse silo's!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

8. Buzzy Bird Gift Bird Gift

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.94
Functionaliteit
7.36
Gebruiksgemak
8.07
Deze decoratieve en praktische feeder stake in de vorm van een zonnebloem staat vrolijk in uw tuin of plantenbak. Vul de zonnebloem met wat vogelvoer om de vogels naar uw tuin te lokken. Kan tevens gebruikt worden als waterschaaltje. Geschikt voor alles soorten zaadmengsels om de vogels in de tuin te voeren. Stevig metalen dubbele pen om goed te zekeren in iedere ondergrond. Hoogte 72 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Buzzy Bird Gift Feeder Stake

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.59
Functionaliteit
7.12
Gebruiksgemak
7.61
Deze decoratieve en praktische feeder stake in de vorm van een papaver staat vrolijk in uw tuin of plantenbak. Vul de papaver met wat vogelvoer om de vogels naar uw tuin te lokken. Kan tevens gebruikt worden als waterschaaltje. Geschikt voor alle soorten zaadmengsels om de vogels in de tuin te voeren. Stevig metalen dubbele pen om goed te zekeren in iedere ondergrond. Hoogte 72 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Esschert Design Vogelbad hangend

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.11
Functionaliteit
6.8
Gebruiksgemak
7.6
In de zomer kan het soms erg warm zijn, met dit roest bruinige vogelbad kun jij er voor zorgen dat de vogels ook even heerlijk kunnen afkoelen in de hitte. Ook in de winter is dit vogelbad erg praktisch, je kunt hem namelijk vullen met vogelvoer waardoor de vogels als het moeilijk is om voedingsstoffen te vinden ook een handje geholpen worden. Zo hebben u en de vogels er het gehele jaar plezier van. Tip: Wilt u direct genieten van de vogels in uw tuin? Bestel dan gelijktijdig uw vogelvoer bij ons.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Staande vogelhuisjes. Er zijn namelijk 1797 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!