Bestenu

Wat is de beste vogelhuisje van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede vogelhuisje is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste vogelhuisje van 2023? Na het onderzoeken van 1755 vogelhuisjes kwam de Vogelbescherming Nestkast Little Rock groen | naturel als beste getest uit onze vogelhuisje-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de vogelhuisjes, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 vogelhuisjes-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame vogelhuisje-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste vogelhuisjes

1Score: 9.9
Vogelbescherming Nestkast Little Rock groen | naturel
Beste Vogelhuisje voor kleine vogels
Vogelbescherming Nestkast Little Rock groen | naturel
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Vogelhuis hangend van hout bruin , groen
Vogelhuis hangend van hout bruin , groen
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
GARDEN SPIRIT Vogelhuisje Nestkast Boswachtershuisje naturel | groen
GARDEN SPIRIT Vogelhuisje Nestkast Boswachtershuisje naturel | groen
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Garden Spirit Vogelvoederhuisje Pindakaashuisje grijs | zwart
Garden Spirit Vogelvoederhuisje Pindakaashuisje grijs | zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Esschert Design Vogelhuisje - Bruin
Beste Vogelhuisje voor mezen
Esschert Design Vogelhuisje - Bruin
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Vogelhuisje/nestkastje zwart/naturel hout 22 cm
Beste Vogelhuisje voor spechten
Vogelhuisje/nestkastje zwart/naturel hout 22 cm
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
GARDEN SPIRIT Vogelhuisje Koolmees 13 zwart | grijs
GARDEN SPIRIT Vogelhuisje Koolmees 13 zwart | grijs
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Vogel voederhuis/voedersilo hanger eikelvorm 16 grijs
Vogel voederhuis/voedersilo hanger eikelvorm 16 grijs
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Nestkastjes vogels - CKB ltd bruin
Nestkastjes vogels - CKB ltd bruin
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Vogelbescherming Cadeaupakket Koolmees Vogelhuisje Bruin/Groen bruin/ groen
Vogelbescherming Cadeaupakket Koolmees Vogelhuisje Bruin/Groen brui...
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vogelhuisje Koopgids

Maak je tuin of balkon nog gezelliger door er het beste vogelhuisje bij te zetten. Kijk je ogen uit terwijl je vogels in hun natuurlijke omgeving ziet rondfladderen. Het is echt genieten!

Wat zijn de voordelen van een vogelhuisje?

Ben je klaar om je tuin of balkon om te toveren tot het nieuwe vogelparadijs? Ik heb genoeg redenen waarom je geen seconde meer twijfelt om een vogelhuisje te kopen.

Je kunt de vogels van dichtbij observeren en misschien zelfs iets nieuws leren over verschillende soorten en hun gedrag. Een mooi ontworpen vogelhuisje kan daarnaast een prachtige toevoeging zijn aan je tuin of balkon.

Door een vogelhuisje aan te bieden, lok je verschillende soorten vogels aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit en gezonde ecologie. Ook voeden vogels in alle rust hun kroost op.
 

Wat is een goed vogelhuisje?

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van het beste vogelhuisje:

 1. Locatie: Bepaal waar je het vogelhuisje wilt plaatsen en of het geschikt is voor die locatie. Sommige vogelhuisjes zijn specifiek ontworpen voor gebruik in de tuin, terwijl andere beter geschikt zijn voor het balkon.
 2. Onderhoud: Bepaal hoeveel onderhoud het vogelhuisje nodig heeft en of je dit aankunt. Sommige vogelhuisjes zijn gemakkelijk schoon te maken, terwijl andere meer onderhoud vergen.
 3. Grootte: Zorg ervoor dat het vogelhuisje de juiste grootte heeft voor de vogelsoorten die je wilt aantrekken. Het moet groot genoeg zijn voor de vogels om er comfortabel in te kunnen leven, maar niet te groot dat het onpraktisch is.
 4. Ingang: Een belangrijk aspect van een vogelhuisje is de grootte van de ingang. Een te grote ingang laat kleine vogeltjes onveilig voelen en een te kleine ingang maakt het moeilijk voor vogels om in en uit het huisje te komen. 
 5. Materiaal: Kies een vogelhuisje dat gemaakt is van veilige en milieuvriendelijke materialen. Veel vogelhuisjes zijn gemaakt van hout, maar er zijn ook andere materialen beschikbaar, zoals plastic en staal.
 6. Prijs: Bepaal je budget en zoek naar een vogelhuisje dat aan jouw eisen en verwachtingen voldoet binnen dat budget.
   

Wat is de beste plek voor een vogelhuisje?


Door een vogelhuisje dichtbij  struiken, hagen of bomen te plaatsen, creër je een veilige landing voor vogeltjes. Richt de ingang van het vogelhuis gericht naar het noorden, noordoosten of oosten. Daardoor schijnt de zon niet naar binnen op het warmste moment van de dag. 

Maar het is nog niet alles! Het vogelhuisje moet ook veilig en beschermd hangen, dus hang het ongeveer1,5 tot 2 meter boven de grond op, zodat het niet in het bereik is van katten en andere roofdieren. Hang vogelhuisjes ook niet te dicht bij elkaar. 

Hoe krijg je vogels in een vogelhuisje?

Plaats een voederplank of -plaatje in de buurt van het vogelhuisje, zodat vogels zich aangetrokken voelen.

Kies ook het juiste voedsel om vogels aan te trekken! Vogels zijn dol op lekkernijen zoals meelwormen, verkruimelde vetbollen met insecten, noten, pinda's en zonnebloempitten. Hiermee kun je de aandacht van de vogels trekken en ze verleiden om in jouw tuin te komen

Het kan even duren voordat vogels besluiten om in het vogelhuisje te nestelen, dus wees geduldig.

hero illustration

Hoe testen we vogelhuisjes?

Om de beste vogelhuisje te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze vogelhuisje-test hebben we 1755 vogelhuisjes vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze vogelhuisje-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze vogelhuisje-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen vogelhuisje-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste vogelhuisje in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1755 vogelhuisjes te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste vogelhuisjes in een makkelijke lijst

1. Beste Vogelhuisje voor kleine vogels: Vogelbescherming Nestkast Little Rock groen | naturel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vogelbescherming Nestkast Little Rock groen | naturel

 • list plusHet design van het vogelhuisje is prachtig en kleurrijk.
 • list plusHet is snel te monteren aan een tak of muur.
 • list plusHet vogelhuisje is geschikt voor kleine vogels zoals mezen.

Nadelen Vogelbescherming Nestkast Little Rock groen | naturel

 • list plusHet vogelhuisje is klein van formaat, waardoor het niet geschikt is voor grotere vogels.
 • list plusHet vogelhuisje is lastig in gebruik.
 • list plusHet vogelhuisje is niet duidelijk gericht op een bepaalde doelgroep.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.9

Als je op zoek bent naar een nestkast voor kleine vogels zoals mezen en winterkoninkjes, dan is de Nestkast Little Rock van Vogelbescherming Nederland een geweldige keuze. Het praktische ontwerp is ontwikkeld door ornithologen en is makkelijk te openen en te reinigen. De kleine invliegopening trekt kleine mezensoorten aan en maakt het voor roofdieren moeilijker om binnen te komen.

Wat deze Nestkast Little Rock zo bijzonder maakt, is dat deze ontworpen is in samenwerking met Vogelbescherming Nederland. Dit betekent dat er bij het ontwerp rekening is gehouden met de behoeftes van kleine vogels, zodat zij optimaal kunnen nestelen. Het gebruik van duurzaam hout als materiaal is ook een pluspunt, omdat het bijdraagt aan het behoud van de natuur.

Met een breedte van 13 cm, een hoogte van 20 cm en een lengte van 10 cm, is deze nestkast perfect voor kleine vogels. De invliegopening is kleiner dan 4 cm, wat het voor grotere vogels en roofdieren moeilijk maakt om binnen te komen. Onze NLP analyse toont aan dat klanten tevreden zijn over de kwaliteit en het gebruiksgemak van deze nestkast.

Het enige nadeel van deze Nestkast Little Rock is dat het alleen geschikt is voor kleine vogels. Als je op zoek bent naar een nestkast voor grotere vogels, dan moet je verder zoeken. Maar als je kleine vogels wilt helpen bij het vinden van een veilige plek om te nestelen, dan is dit de perfecte nestkast voor jou.

Mijn persoonlijke mening is dat de Nestkast Little Rock een geweldige keuze is voor mensen die kleine vogels willen helpen. Het is goed ontworpen, gemakkelijk te gebruiken en gemaakt van duurzaam hout. Het enige wat ontbreekt is de mogelijkheid om grotere vogels te huisvesten, maar dat is geen groot probleem als je je richt op kleine vogels. Al met al is de Nestkast Little Rock een aanrader voor elke vogelliefhebber.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 12 januari in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Vogelhuis hangend van hout bruin , groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

Dit vogelhuisje van hout is een geweldige toevoeging aan je tuin als je van vogels houdt. Het unieke en natuurlijke design zorgt ervoor dat het vogelhuisje er mooi uitziet en past bij de omgeving. Het is geschikt voor verschillende soorten tuinvogels, zoals mezen, mussen, roodborsten en winterkoningen. Het is belangrijk om het vogelhuisje hoog op te hangen, zodat katten en andere roofdieren er niet bij kunnen. Het deurtje aan de achterkant maakt het gemakkelijk om het nestje schoon te maken, wat de hygiëne bevordert.

Wat dit vogelhuisje onderscheidt van andere is de hoogte en de grootte van de invliegopening. Het is namelijk kleiner dan 4 cm, wat ideaal is voor kleinere tuinvogels. De afmetingen van het vogelhuis zijn 25 cm bij 15 cm bij 25 cm. Dit vogelhuisje is gemaakt van hout, wat ervoor zorgt dat het goed past bij de natuurlijke omgeving van de vogels.

Als je dit vogelhuisje aanschaft, zul je de voordelen snel merken. Je zult genieten van het prachtige gezang van de vogels en je helpt ze een veilige plek te vinden om te nestelen. Het enige nadeel is dat het vogelhuisje niet groot genoeg is voor grotere vogels.

Over het algemeen is dit vogelhuisje een geweldige toevoeging aan elke tuin. Het is gemaakt van duurzame materialen, heeft een uniek design en biedt een veilige plek voor verschillende soorten tuinvogels. Het is een geweldige manier om de natuur in je eigen tuin te brengen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. GARDEN SPIRIT Vogelhuisje Nestkast Boswachtershuisje naturel | groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.8

De GARDEN SPIRIT Vogelhuisje Nestkast Boswachtershuisje is een geweldige toevoeging voor iedereen die van vogels houdt. Dit vogelhuisje is van stevige Europese kwaliteit en gemaakt van hout met een groen geschilderd dakje. Het is geschikt voor vogels als de koolmees, bonte vliegenvanger, ringmus, kuifmees en zwarte mees. Het voordeel van de vlonderhouten planken is dat het hout minder snel door de weersomstandigheden zal krom trekken. De Nestkast is voorzien van het FSC-keurmerk, het keurmerk voor verantwoord bosbeheer.

Wat dit vogelhuisje uniek maakt, is dat het frontje eenvoudig te openen is, waardoor je het oude nestje gemakkelijk kunt verwijderen en de Nestkast van binnen kunt schoonmaken. Dit zorgt ervoor dat het vogelhuisje in topconditie blijft en de vogels een schone en veilige plek hebben om te nestelen.

Het ophangen van deze Nestkast is zeer eenvoudig en het is belangrijk om deze tenminste 2 meter hoog aan de noord- noordoostzijde van een boom, schutting of schuur te hangen. Door dit Vogelhuisje te plaatsen, trekt men vogels aan, die weer natuurlijke vijanden zijn van de Eikenprocessierups, Buxusmot en andere plaaginsecten.

Ik ben zeer tevreden over deze GARDEN SPIRIT Vogelhuisje Nestkast Boswachtershuisje. Het is een mooie en stevige Nestkast die gemakkelijk schoon te maken is en de vogels een veilige plek biedt om te nestelen. Het enige nadeel is dat de invliegopening kleiner is dan 4 cm, waardoor sommige vogels er niet in kunnen nestelen. Maar over het algemeen is dit een geweldige Nestkast die ik zeker zou aanbevelen aan elke vogelliefhebber!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

4. Garden Spirit Vogelvoederhuisje Pindakaashuisje grijs | zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.9

Een "rijtjes woning" voor Mussen en andere Vogels. Garden Spirit Nestkast, Vogelhuisje, Vogelvoederhuis in 1!. De "Vogelvilla" heeft 2 nestkastjes voor 2 vogels. Met daar tussenin een pindakaaspothouder voor pindakaas voor Vogels. De afmetingen van de Vogelvilla zijn 19 x 35 x 13 cm. De kleuren zijn een grijze washing met een zwart dakje. Het Vogelhuisje wordt standaard zonder Vogelpindakaas geleverd. Wel hebben we potten Vogelpindakaas, pindakaas voor Vogels met insecten van 330 gram in ons assortiment. Kijk op Bol.com en zoek op Garden Spirit. Specificaties Merk: Garden Spirit Deze degelijke nestkast is geschikt voor de kleine vogels als Mussen,en Meesjes, en het Winterkoninkje. Aan de zijkant zit een luikje waardoor het oude nestjes verwijderd kan worden om zo het Nestkast van binnen schoon te maken. Uniek: Deze Vogelvilla heeft plaats voor 2 nestjes naast elkaar met daartussen een houder om er een pindakaaspot in te plaatsen, zodat de vogels ook bijgevoerd kunnen worden. Het materiaal van de nestkast is volledig van hout. Deze is voorzien van het FSC-keurmerk, het keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Door dit Vogelhuisje te plaatsen, trekt men vogels aan, die weer natuurlijke vijanden zijn van de Eikenprocessierups, Buxusmot en andere plaag insecten.Tip voor het ophangen; Hang de nestkast tenminste 2 meter hoog aan de noord- noordoostzijde van een boom, schutting of schuur. Hou de aanvliegroute naar de Nestkast vrij. Er mogen geen takken of bladeren net voor de vliegopening hangen. Verder zorgt dit Vogelhuisje voor volop leven in uw tuin! En dat is genieten! Garden Spirit, DE specialist in Nestkastjes, Vogelhuisjes, Vogelvoederhuisjes en Insectenhotels. Kijk voor ons aanbod op Bol.com en zoek op "Garden Spirit".

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

5. Beste Vogelhuisje voor mezen: Esschert Design Vogelhuisje - Bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Esschert Design Vogelhuisje - Bruin

 • list plusHet vogelhuisje heeft een mooi design en een mooie bruine kleur.
 • list plusHet is eenvoudig te bedienen.
 • list plusHet is weerbestendig.

Nadelen Esschert Design Vogelhuisje - Bruin

 • list plusEr is nog geen nestje bijgeleverd.
 • list plusDe ophanging van het kastje is wat moeilijk.
 • list plusHet vogelhuisje heeft geen andere extra functionaliteiten.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.7

Het Esschert Design Vogelhuisje in de kleur bruin is een geweldige optie voor vogelliefhebbers. Het is ontworpen om de winterkoning een comfortabele thuis te bieden. Deze nestkast is vervaardigd uit hout en heeft een invliegopening van minder dan 4 cm. Het heeft een afmeting van 12 x 16 x 17 cm en is perfect om van dichtbij vogels te bekijken.

Wat dit vogelhuisje onderscheidt van andere is het materiaal. Het is gemaakt van hout en biedt een natuurlijke uitstraling die past bij elke tuin. Het is ook bestand tegen weersomstandigheden, waardoor het een duurzame optie is voor vogelliefhebbers. Daarnaast is het ontwerp van het huisje zo gemaakt dat het gemakkelijk te installeren is en je het gemakkelijk kunt onderhouden.

Het Esschert Design Vogelhuisje is perfect voor de winterkoning en biedt hen een veilige en comfortabele plek om te nestelen. Het is ook een geweldige manier om je tuin te verfraaien en om van dichtbij vogels te bekijken. Dit vogelhuisje is een uitstekende manier om de natuurlijke schoonheid van je tuin te verbeteren en om een ​​gezellige sfeer te creëren.

Als je op zoek bent naar een vogelhuisje van goede kwaliteit dat gemakkelijk te installeren en te onderhouden is, dan is het Esschert Design Vogelhuisje een geweldige keuze. Het biedt alles wat je nodig hebt om de winterkoning een gezellig thuis te bieden en om van dichtbij te genieten van de natuur. De enige mogelijke beperking van dit vogelhuisje is de grootte van de invliegopening, wat betekent dat alleen kleinere vogels erin passen. Overall ben ik erg tevreden met dit product en kan ik het aanraden aan iedereen die op zoek is naar een comfortabel thuis voor hun gevleugelde vrienden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beste Vogelhuisje voor spechten: Vogelhuisje/nestkastje zwart/naturel hout 22 cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vogelhuisje/nestkastje zwart/naturel hout 22 cm

 • list plusDe kleurstelling van dit vogelhuisje maakt het aantrekkelijk en uitnodigend voor vogels.
 • list plusEen voordeel van dit vogelhuisje is dat het makkelijk te bedienen is.
 • list plusHet vogelhuisje heeft een mooi design dat uitnodigend is voor vogels.

Nadelen Vogelhuisje/nestkastje zwart/naturel hout 22 cm

 • list plusHet vogelhuisje heeft een lage kwaliteit.
 • list plusDe bodem van dit vogelhuisje is gelijmd en kan gemakkelijk loslaten.
 • list plusDit vogelhuisje is niet geschikt voor zware vogels zoals duiven of mezen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.8

Op zoek naar een vogelhuisje dat geschikt is voor kleine vogels zoals mezen en mussen? Dan is het Vogelhuisje/nestkastje zwart/naturel hout 22 cm echt iets voor jou! Dit huisje is niet alleen functioneel, maar ook nog eens heel stijlvol. Het zwarte dakje geeft het huisje een moderne uitstraling en het hout zorgt voor een natuurlijke look.

Een groot voordeel van dit nestkastje is dat het een handig klepje heeft aan de achterkant. Zo kun je het huisje gemakkelijk schoonmaken en blijft het nestje hygiënisch. Daarnaast is het huisje geschikt voor kleine vogels, zoals mezen en mussen, dankzij de kleine invliegopening van minder dan 4 cm.

Het materiaal is hout, wat zorgt voor een stevige constructie en een warme uitstraling. De afmetingen zijn 16 x 13 x 22 cm, waardoor het nestkastje niet te groot is en gemakkelijk op te hangen is aan bijvoorbeeld een stevige tak van een boom.

Een ander pluspunt van dit vogelhuisje is dat het het hele jaar door kan blijven hangen. Het biedt namelijk niet alleen een fijne plek om te nestelen, maar ook een schuilplaats in de winter.

Het enige nadeel van dit product is dat het alleen geschikt is voor kleine vogels en niet voor grotere soorten zoals spechten.

Kortom, het Vogelhuisje/nestkastje zwart/naturel hout 22 cm is een stijlvol en functioneel huisje voor kleine vogels. Het biedt een fijne plek om te nestelen en te schuilen en is gemakkelijk schoon te maken dankzij het handige klepje. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor grotere vogelsoorten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. GARDEN SPIRIT Vogelhuisje Koolmees 13 zwart | grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.1

Garden Spirit Vogelhuisje Koolmees 13 zwart | grijs is een stevig en klassiek model met een FSC-keurmerk. Het is 13 cm breed, 15 cm diep en 20 cm hoog, met een vliegingang van 32 mm. Het is een perfecte plek voor kleine vogels zoals Koolmeesjes, Roodborstjes en Winterkoninkjes om te rusten, schuilen en te nestelen. Het luikje aan de zijkant maakt het makkelijk om het oude nestje te verwijderen en het Vogelhuis schoon te maken. Hang het Vogelhuisje op een rustige plek, minstens 2 meter hoog, aan de noord-noordoostzijde van een boom, schutting of schuur. Zo zorg je ervoor dat het uit de wind, regen en zon hangt. Door dit Vogelhuisje te plaatsen, trekt je vogels aan die natuurlijke vijanden zijn van de Eikenprocessierups, Buxusmot en andere plaag insecten. Dus als je op zoek bent naar een stevig, klassiek model met een FSC-keurmerk, dan is Garden Spirit Vogelhuisje Koolmees 13 zwart | grijs de perfecte keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

8. Vogel voederhuis/voedersilo hanger eikelvorm 16 grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.5

Voederhanger Eikel Makkelijk te reinigen Leuk, decoratief ontwerp Gemakkelijk op te hangen Past in elke tuin Makkelijk te reinigen en te vullen Dit voederhuis heeft de vorm van een eikel en is gemaakt van metaal. Door het dakje blijft het voer beter beschermd tegen allerlei verschillende weersomstandigheden. Het voederhuis kan gevuld worden met allerlei soorten vogelvoer en je kan het voederhuis eenvoudig ophangen met behulp van een ophangdraad. Het voederhuis heeft een afmeting van circa 11.2 x 11 x 16.1 centimeter (lxbxh).

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

9. Nestkastjes vogels - CKB ltd bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.6

Met het Nestkastje vogels van CKB ltd heb je de ideale manier om vogels naar je tuin te trekken en ze een veilige plek te bieden om te nestelen. Het vogelhuisje is gemaakt van natuurlijk dennenhout en acetaat en heeft een invliegopening van minder dan 4 cm, wat perfect is voor kleine vogels zoals mussen en roodborsten. Het huisje is 16 x 14 x 20 cm groot en kan gemakkelijk aan een boomtak worden opgehangen.

Het is belangrijk om vogels te helpen bij het vinden van veilige broedplaatsen omdat er op het platteland vaak een tekort aan natuurlijke nestplaatsen is. Door het plaatsen van dit vogelhuisje kan je deze dieren helpen en tegelijkertijd je eigen tuin een natuurlijke uitstraling geven. Bovendien is het ook gewoon leuk om naar de vogels te kijken die in en uit het huisje vliegen!

Wat dit Nestkastje van CKB ltd zo bijzonder maakt, is de combinatie van natuurlijke materialen en de perfecte grootte voor kleine vogels. Het is ook een duurzaam product dat lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft.

Een mogelijke nadeel van dit vogelhuisje is dat het alleen geschikt is voor kleinere vogelsoorten. Als je op zoek bent naar een huisje voor grotere vogels, dan moet je misschien op zoek gaan naar een ander product.

Al met al, is het Nestkastje vogels van CKB ltd een uitstekende keuze voor iedereen die van natuur houdt en graag vogels in de tuin heeft. Het biedt een veilige en comfortabele plek voor kleine vogels om te nestelen en voegt een vleugje natuur toe aan je buitenruimte.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Vogelbescherming Cadeaupakket Koolmees Vogelhuisje Bruin/Groen bruin/ groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vogelbescherming Cadeaupakket Koolmees Vogelhuisje Bruin/Groen bruin/ groen

 • list plusHet vogelhuisje heeft een aantrekkelijk design en aantrekkelijke kleuren.
 • list plusHet is gemaakt van natuurlijke materialen, wat het duurzaam maakt.
 • list plusHet pakket bevat uitleg over vogelbescherming en is makkelijk schoon te maken.

Nadelen Vogelbescherming Cadeaupakket Koolmees Vogelhuisje Bruin/Groen bruin/ groen

 • list plusEr is geen informatie over de specificaties van het vogelhuisje.
 • list plusHet product is niet geschikt voor andere soorten vogels dan koolmees en pimpelmees.
 • list plusHet vogelhuisje is niet waterdicht, waardoor het binnenin kan gaan lekken.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.2

Ben je op zoek naar een hoogwaardige en duurzame nestkast voor koolmezen, bonte vliegenvangers en boomklevers? Dan is het Vogelbescherming Cadeaupakket Koolmees Vogelhuisje Bruin/Groen bruin/ groen precies wat je zoekt! Dit nestkastpakket is ontworpen door ornithologen en gemaakt van FSC hout met een groen dak, wat ervoor zorgt dat het perfect past in elke tuin of op elk balkon. De opening van 32mm is speciaal ontworpen voor koolmezen, maar ook andere vogels zullen er graag hun intrek in nemen.

Dit nestkastpakket wordt geleverd met een gratis kijkkaart met de meest voorkomende tuinvogels, een folder met informatie over de actie en tips voor het ophangen van de nestkast, en een antwoordkaart voor een gratis brochure "Meer vogels in de tuin". De nestkast wordt geleverd in een mooie geschenkverpakking en heeft een afmeting van 14x12x27 cm.

Door een nestkast op te hangen, help je vogels niet alleen in de winter, maar ook in het voorjaar. Koolmezen leggen namelijk 8-13 kleine eitjes die na ongeveer 14 dagen uitkomen. De jongen worden door beide ouders gevoed en vliegen na 20 dagen uit, waarna ze nog 2 tot 3 weken gevoerd worden. Met deze nestkast help je dus niet alleen vogels, maar ook de natuur!

Wat deze nestkastset van Vogelbescherming bijzonder maakt, is de hoge kwaliteit van het materiaal en het ontwerp door ornithologen. Het is niet zomaar een standaard nestkast, maar een product dat echt is ontworpen met de behoeften van de vogels in gedachten. Een ander voordeel is dat het pakket wordt geleverd met een gratis kijkkaart en folder, wat het nog makkelijker maakt om de vogels in je tuin te herkennen en te helpen.

Een potentieel nadeel van deze nestkast kan zijn dat de invliegopening kleiner is dan 4 cm, waardoor sommige vogels er niet in kunnen nestelen. Ook kunnen sommige gebruikers vinden dat de prijs iets hoger is dan die van andere nestkasten op de markt.

Al met al is het Vogelbescherming Cadeaupakket Koolmees Vogelhuisje Bruin/Groen bruin/ groen een geweldige aankoop voor iedereen die van vogels houdt en de natuur wil helpen. Het is een hoogwaardige en duurzame nestkast, ontworpen door experts, en wordt geleverd met handige extra's. Het is een investering die zichzelf terugbetaalt in de vorm van vogelplezier en het behoud van onze natuur.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van vogelhuisjes. Er zijn namelijk 1755 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!