Bestenu

Wat is de beste ultrawide monitor van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 03 juni, 2023

Het kopen van een goede ultrawide monitor is een moeilijke opgave. Wat is de beste ultrawide monitor van 2023? Na het analyseren van 135 ultrawide monitors kwam de LG UltraWide 29WP500 als beste getest uit onze ultrawide monitor-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de ultrawide monitors, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 ultrawide monitors-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame ultrawide monitor-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste ultrawide monitors

1Score: 9.9
LG UltraWide 29WP500
LG UltraWide 29WP500
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
AOC U34G3XM/EU
Beste Ultrawide monitor voor gamers
AOC U34G3XM/EU
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
iiyama G-MASTER GB3467WQSU-B5 1500R Ultrawide zwart
iiyama G-MASTER GB3467WQSU-B5 1500R Ultrawide zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
LG 34WQ75C-B
LG 34WQ75C-B
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Samsung G5 C34G55TWWU - QHD
Samsung G5 C34G55TWWU - QHD
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
LG 34WP75C-B QHD VA USB-C
LG 34WP75C-B QHD VA USB-C
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
LG 34WP500-B - Full HD
LG 34WP500-B - Full HD
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
LG UltraGear 34GP63AP-B Curved UltraWide
LG UltraGear 34GP63AP-B Curved UltraWide
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Samsung C49RG90 - QHD VA
Samsung C49RG90 - QHD VA
Samsung
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
LG 29WQ60A Ultrawide IPS Monitor
Beste Ultrawide monitor voor multitaskers
LG 29WQ60A Ultrawide IPS Monitor
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Ultrawide Monitor Koopgids

Een ultrawide monitor geeft je een extra hoeveelheid schermruimte wat goed van pas komt in verschillende scenario's. Denk aan het zichtveld tijdens je favoriete game, of extra vensters wanneer je aan het multi-tasken bent. Lees in deze koopgids waar je op let bij de aankoop van een ultrawide monitor.

Wat is het ideale formaat voor een ultrawide monitor?

Het ideale formaat van een ultrawide monitor is afhankelijk van de beschikbare ruimte op je bureau en waar je de monitor het meeste voor gebruikt. Is je ruimte onbeperkt en ben je een multi-tasker, dan is een grote monitor van bijvoorbeeld 49 inch, erg handig. Heb je minder ruimte, dan stel je je eisen daarop af. Ultrawide monitors zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 24 inch tot ongeveer 49 inch.

Wat is het voordeel van een curved monitor?

Veel ultrawide monitors zijn gebogen, ook wel ‘curved’ genoemd. Dit heeft meerdere voordelen. Het beeld is ten eerste immersief: je wordt omgeven door wat zich op je scherm begeeft. Dit is vooral tijdens het gamen erg prettig. Daarnaast denkt men dat het leidt tot minder oogvermoeidheid, maar er is meer onderzoek nodig om dit te bevestigen. Over het algemeen worden curved monitors hoe dan ook als erg prettig ervaren. 

Hoe belangrijk is de resolutie bij een ultrawide monitor?

Zoals bij elke monitor, is de resolutie ook bij een ultrawide monitor belangrijk. De resolutie geeft weer hoeveel pixels een scherm bevat. Hoe meer pixels een beeld heeft, hoe scherper het is. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld. Kies je een scherm dat groter is dan 27 inch, dan wil je het liefste een scherm met een resolutie van minstens 1440 pixels, oftewel WQHD of 1440p (of 2K in spreektaal).

Idealiter kies je altijd voor de hoogst mogelijke resolutie, maar hou er rekening mee dat je videokaart hoge resoluties aan moet kunnen, vooral wanneer je veel gamet.

Denk daarnaast ook aan het zogenaamdefont-scaling-vermogen van je besturingssysteem. Bij een pixeldichtheid tussen de 90 en 100 ppi (pixels per inch), zien de lettertypen op Windows er het beste uit. Wanneer je monitor een hogere pixeldichtheid heeft, dan kan de tekst erg klein en zelfs onleesbaar worden. Dit pas je echter aan in je instellingen.

 

Wat voor paneeltypes zijn er?

Er zijn drie lcd-technologieën die gebruikt worden in de panelen: twisted nematic (TN), vertical alignment (VA) en in-plane switching (IPS). De laatste, IPS, biedt de beste kijkhoeken en kleurreproductie en is hiermee het geschiktst voor professioneel gebruik. IPS is echter wel de duurste van de drie technologieën. 

VA heeft hoge reactiesnelheden, maar lage verversingssnelheden en is hierdoor wat langzamer. Vergeleken met TN, heeft VA betere kijkhoeken, goede kleurreproductie en een mooie contrastweergave en beelddiepte. Monitoren met VA-technologie vallen in het middensegment qua prijs en overleggen de hoogste contrastratio's. Wat betreft de overige beeldeigenschappen, bevindt VA zich tussen IPS en TN in.

Monitoren die gebruikmaken van de TN-technologie zijn het snelste door de lage reactiesnelheden en de hoge verversingsnelheden. De kijkhoeken en kleurreproductie zijn wat minder, maar deze monitoren zijn het goedkoopst. Ze zijn ideaal voor gamers.

Wat is de ideale verversingssnelheid en reactietijd?

Hoe hoger de verversingssnelheid, hoe beter. De verversingssnelheid wordt ook wel derefresh rate genoemd. De refresh rate wordt aangeduid in Hz en staat voor hoe vaak het beeld wordt ververst. Een monitor met hoge verversingssnelheden levert vloeiende beelden op, zonder haperingen. Een monitor met een verversingssnelheid van minstens 75 Hz is geschikt voor gamers. 

Voor reactietijden is het omgekeerd: hoe lager de reactiesnelheid, hoe beter. Lagere reactiesnelheden leiden tot minder vertraging tussen hetgeen wat je invoert tijdens het gamen, en wat op de monitor verschijnt. De maximale reactiesnelheid voor gamers ligt op 5 ms.

Wat is HDR?

HDR staat voor high dynamic range. Voorheen zag je HDR alleen bij televisies, maar steeds meer fabrikanten voegen nu ook HDR-compatibiliteit toe aan pc-monitors. De recentste monitors ondersteunen bijna allemaal HDR10. Dit is niet de nieuwste standaard, maar alsnog beter dan SDR (standard dynamic range).

HDR10 gebruikt statische metadata. Hierdoor krijgt de film of het programma waar je naar kijkt, maar één set instellingen mee. HDR10+ heeft hiervoor een oplossing: het gebruikt dynamische metadata. Deze past zich aan aan de scene op je scherm.

Dolby Vision doet dit ook, maar hiervoor moeten fabrikanten een stevige som betalen. HDR10+ en Dolby Vision kom je hoe dan ook niet veel tegen in monitoren: deze technologieën begint men nu pas in monitoren te verwerken.

Belangrijker is de DisplayHDR-standaard van VESA. Hierbij gaat het vooral om het cijfer achter de naam van deze standaard. Aan 'DisplayHDR 400' lees je bijvoorbeeld af dat het om minimaal 400 cd/m² (nits) aan piekhelderheid gaat, minimaal 320 cd/m² helderheid, en minstens 95% dekking van de BT.709-kleurruimte. Om het kort te houden: hoe hoger het cijfer, hoe beter.

Kun je twee bronnen aansluiten op een ultrawide monitor?

Of je twee bronnen aan kunt sluiten op een ultrawide monitor, is afhankelijk van het model. Sommige monitoren hebben een picture-in-picture-modus, waardoor je een tweede bron aan kunt sluiten. Het beeld daarvan verschijnt vervolgens als een soort extra schermpje op je monitor. Je leest in de specificaties van de monitor of dit mogelijk is. 

hero illustration

Hoe testen we ultrawide monitors?

Om de beste ultrawide monitor te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze ultrawide monitor-test hebben we 135 ultrawide monitors vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze ultrawide monitor-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze ultrawide monitor-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen ultrawide monitor-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte ultrawide monitor in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 135 ultrawide monitors te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste ultrawide monitors in een handige lijst

1. LG UltraWide 29WP500

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG UltraWide 29WP500

 • list plusHet brede scherm zorgt voor meer overzicht en maakt multitasken gemakkelijker.
 • list plusDe hoge resolutie zorgt voor een scherp en gedetailleerd beeld.
 • list plusHet curved design zorgt voor een betere kijkervaring en minder vermoeide ogen.

Nadelen LG UltraWide 29WP500

 • list plusDe standaardvoet is niet in hoogte verstelbaar, wat voor sommige gebruikers oncomfortabel kan zijn.
 • list plusHet ontbreken van een USB-C aansluiting kan voor sommige gebruikers een gemis zijn.
 • list plusMet slechts twee HDMI-poorten kan het voor sommige gebruikers beperkend zijn in het aansluiten van meerdere apparaten.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een ultrawide monitor die je meer schermruimte geeft zonder dat de behuizing onnodig groot wordt? Dan is de LG UltraWide 29WP500 een uitstekende optie! Met een 21:9 beeldverhouding heb je een kwart meer schermruimte dan op een normale monitor en kun je moeiteloos meerdere vensters naast elkaar openen. De HDR10 ondersteuning zorgt voor realistische en natuurgetrouwe kleuren op het scherm, en het IPS-paneel levert bovengemiddelde kleurweergave en kijkhoeken. Dankzij de 75 Hz verversingssnelheid en FreeSync technologie geniet je van vloeiende beelden zonder haperingen, perfect voor een potje gamen na werktijd.

Wat deze ultrawide monitor onderscheidt van andere monitoren is zijn compacte behuizing en het feit dat het een 29 inch scherm heeft. Hierdoor krijg je meer schermruimte dan bij een standaard 24 inch monitor, terwijl de monitor zelf niet veel groter is. Dit maakt de LG UltraWide 29WP500 ideaal voor wie meer schermruimte wil zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte op je bureau.

Hoewel de schermresolutie met 2560 x 1080 pixels iets lager is dan bij sommige andere ultrawide monitoren, is dit nog steeds meer dan voldoende voor de meeste dagelijkse taken. Voor wie veel foto's bewerkt of games speelt, is de LG UltraWide 29WP500 wellicht minder geschikt. Hetzelfde geldt voor wie op zoek is naar een monitor met een hogere verversingssnelheid dan 75 Hz.

Al met al is de LG UltraWide 29WP500 een uitstekende ultrawide monitor die je meer schermruimte geeft zonder dat de behuizing onnodig groot wordt. Dankzij de HDR10 ondersteuning, IPS-paneel en vloeiende beelden is dit een monitor die geschikt is voor allerlei taken, van internetten en mailen tot gamen en multitasken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Ultrawide monitor voor gamers: AOC U34G3XM/EU

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AOC U34G3XM/EU

 • list plusDeze monitor heeft een hoge resolutie en groot scherm, wat zorgt voor een indrukwekkende kijkervaring.
 • list plusMet de G Sync technologie worden beelden vloeiend weergegeven, zonder haperingen of tearing.
 • list plusDe monitor heeft een snelle responstijd, wat ideaal is voor gaming en snelle actiescènes.

Nadelen AOC U34G3XM/EU

 • list plusDe monitor heeft geen ingebouwde speakers, wat betekent dat je externe speakers nodig hebt voor geluid.
 • list plusDe monitor is niet in hoogte verstelbaar, wat voor sommige gebruikers een probleem kan zijn.
 • list plusDe monitor heeft geen USB-C poort, wat voor sommige gebruikers een gemis kan zijn.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

Als je op zoek bent naar een Ultrawide monitor met vloeiende beelden en levendige kleuren, dan is de AOC U34G3XM/EU een uitstekende keuze. Met een 1 ms reactietijd en 144 Hz verversingssnelheid, krijg je een voordeel over je tegenstanders tijdens het gamen. En met het 34 inch scherm zie je meer van het speelveld, wat ervoor zorgt dat je nooit meer verrast wordt. Bovendien is de QHD resolutie, HDR10 ondersteuning en 93% dekking binnen het DCI-P3 profiel perfect voor het bekijken van landschappen en skylines.

Wat deze monitor uniek maakt, is de AMD FreeSync Premium-technologie, waarmee de monitor en videokaart op elkaar worden afgestemd. Hierdoor heb je geen last van vertragingen of haperingen, zelfs niet wanneer je in HDR gamet. Ook kun je de monitor kantelen, draaien en in hoogte verstellen voor een fijne zithouding tijdens het gamen.

Hoewel deze monitor geweldig is voor gaming, is het belangrijk om op te merken dat je een krachtige videokaart nodig hebt, zoals een NVIDIA GeForce RTX GPU of AMD Radeon RX 5000-serie GPU. Als je in het bezit bent van een Xbox One, Xbox Series X of S of een PlayStation 5, dan werkt deze monitor niet optimaal.

Al met al is de AOC U34G3XM/EU een uitstekende Ultrawide monitor voor gamers en liefhebbers van levendige kleuren. Het enige nadeel van deze monitor is dat het niet optimaal werkt met bepaalde gameconsoles, dus zorg ervoor dat je de juiste apparatuur hebt voordat je deze monitor aanschaft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. iiyama G-MASTER GB3467WQSU-B5 1500R Ultrawide zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.6

Geniet van een extra groot speelveld in ultrawide modus met de iiyama G-Master GB3467WQSU-B5 Red Eagle curved gaming monitor. Door de 165 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd, geniet je van zeer vloeiende beelden tijdens het gamen. Zo draaien zelfs de meest veeleisende scènes zonder haperingen en vertragingen en heb je geen last van ghosting. Wanneer je een AMD videokaart hebt, doet de FreeSync Premium technologie hier nog een schepje bovenop. Hiermee synchroniseer je de verversingssnelheden van de monitor en de videokaart met elkaar en laden HDR beelden sneller. Doordat het scherm curved is, zie je de hoeken van het scherm zonder je hoofd te bewegen. Zo lijkt het net alsof je in de game zelf zit. De DisplayHDR 400 ondersteuning zorgt voor een verbeterde helderheid en kleurweergave voor de beste weergave van je games. Ga je beginnen aan een lange gamesessie? Je kantelt en verstelt de monitor in hoogte voor een fijne zithouding tijdens het gamen, waar je rug- en nekklachten mee voorkomt.

Let op: Voor QHD gaming heb je een krachtige videokaart nodig, zoals een NVIDIA GeForce RTX GPU of AMD Radeon RX 5000-serie GPU, een Xbox One of Xbox Series X of S.

Let op:Let op: Via hdmi is de hoogst haalbare verversingssnelheid 100Hz. Voor 165Hz gaming moet je de monitor met de DisplayPort aansluiting gebruiken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 15 mei in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4. LG 34WQ75C-B

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG 34WQ75C-B

 • list plusMet de hoge resolutie van deze ultrawide monitor kunnen meerdere vensters naast elkaar worden geopend, wat de productiviteit verhoogt.
 • list plusHet gebogen scherm van deze ultrawide monitor zorgt voor een meeslepende kijkervaring en minder vermoeide ogen.
 • list plusHet grote scherm van deze ultrawide monitor is ideaal voor het bekijken van films en het spelen van games.

Nadelen LG 34WQ75C-B

 • list plusHet ontbreken van ingebouwde boxen op deze ultrawide monitor betekent dat er externe speakers nodig zijn voor geluid.
 • list plusHet ontbreken van een hoogteverstelling op deze ultrawide monitor kan leiden tot een oncomfortabele kijkhoek.
 • list plusHet ontbreken van een USB-C aansluiting op deze ultrawide monitor betekent dat er geen snelle gegevensoverdracht mogelijk is.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.3

De LG UltraWide 34WQ75C-B is de ideale monitor voor wie op zoek is naar extra schermruimte. Met een schermdiagonaal van 34 inch en een resolutie van 3440 x 1440 pixels krijg je een haarscherp beeld met veel details. Bovendien ondersteunt het scherm een breed kleurenspectrum, waardoor de kleuren levensecht zijn en HDR10 zorgt voor extra realistische kleuren. Het scherm heeft een 21:9 verhouding, waardoor je 33% meer schermruimte hebt. Dit maakt het mogelijk om meerdere schermen naast elkaar te openen en zo gemakkelijk te multitasken.

Een ander voordeel is de ingebouwde USB Type-C™ poort, waarmee je de monitor van stroom kunt voorzien en tegelijkertijd je laptop kunt opladen. Ook kun je met slechts één kabel verbinding maken met al je apparaten. De monitor heeft een slanke schermrand aan drie zijden, wat het een gestroomlijnd uiterlijk geeft. Het scherm is in hoogte verstelbaar, waardoor je het gemakkelijk kunt aanpassen aan je zithouding en zo nek- en rugklachten kunt voorkomen.

Het enige nadeel van deze monitor is de verversingssnelheid van 60 Hz, wat betekent dat het niet ideaal is voor gamers die op zoek zijn naar een hogere verversingssnelheid.

Over het algemeen is de LG UltraWide 34WQ75C-B een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar extra schermruimte en een haarscherp beeld. Het is perfect voor taken zoals data-analyse, fotobewerking, en multitasking. Het gestroomlijnde ontwerp en de ingebouwde USB Type-C™ poort maken het een handige en veelzijdige monitor voor iedereen die op zoek is naar een betere werkervaring.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Samsung G5 C34G55TWWU - QHD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung G5 C34G55TWWU - QHD

 • list plusHet beeld is scherp en helder dankzij de QHD-resolutie van 3440x1440 pixels.
 • list plusDeze curved monitor heeft een verversingssnelheid van 144Hz, wat zorgt voor een soepelere ervaring tijdens het gamen.
 • list plusSchokkerige beelden zijn verleden tijd met de AMD FreeSync Premium Pro-technologie die op deze curved monitor zit.

Nadelen Samsung G5 C34G55TWWU - QHD

 • list plusJe hebt een externe luidspreker of koptelefoon nodig omdat deze curved monitor geen ingebouwde speakers heeft.
 • list plusDeze curved monitor is vrij prijzig, wat hem minder geschikt maakt voor mensen met een beperkt budget.
 • list plusEen minder efficiënt bureau kan het gevolg zijn van de vrij grote voet die deze curved monitor heeft.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
9.1

Laat je omringen door levendige scènes. Het allesomvattende 1000R-display vult je hele gezichtsveld en maakt het makkelijk om je in te leven in je gaming personage. Geniet van een bloedstollende game-ervaring als nooit tevoren. Schitterende WQHD Jouw gaming wereld , nu nog meer natuurgetrouw dan ooit! WQHD heeft 1,7 keer de pixeldichtheid van Full HD dus kun je rekenen op onwaarschijnlijk gedetailleerde, haarscherpe beelden. Omdat er meer ruimte is om alle actie in je op te nemen, kun je alles met een bredere blik bekijken. 144 Hz vernieuwingsfrequentie Overwin elke vijand, zelfs op topsnelheid. 144 Hz verversingssnelheid voorkomt lag en bewegingsonscherpte voor een meeslepende en extreem soepele ervaring tijdens het gamen. 1 ms responstijd Schakel je tegenstanders uit zodra ze in beeld komen met een responstijd van 1ms en nauwkeurige muisbewegingen. Je prestaties op het scherm zijn zo goed als je eigen reflexen. AMD FreeSync Premium Moeiteloos soepele gameplay. AMD FreeSync Premium is voorzien van adaptieve synchronisatietechnologie die tearing, haperende beelden en inputvertraging vermindert. Dankzij Low framerate compensation lopen de scènes naadloos in elkaar over.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. LG 34WP75C-B QHD VA USB-C

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een Ultrawide monitor die je productiviteit verhoogt, je een volledige ervaring biedt en ook nog eens geschikt is voor gaming? Dan is de LG 34WP75C-B QHD VA USB-C monitor een goede keuze. Met een schermgrootte van 34 inch en een beeldverhouding van 21:9 is deze monitor bijna anderhalf keer groter dan de standaard 16:9 schermen, waardoor je eenvoudig meerdere vensters naast elkaar kunt openen en dus efficienter kunt werken.

Niet alleen is deze monitor geschikt voor multitasking, maar ook voor online lessen en het bekijken van meerdere informatiebronnen. De prachtige kleuren, hoge helderheid en gedetailleerd contrast dankzij HDR10 en 99 procent sRGB-dekking maken de kijkervaring compleet. En ook de ingebouwde luidsprekers zorgen voor een levensechte geluidservaring.

Als gamer zit je met deze monitor ook goed. De combinatie van een verversingssnelheid van 160Hz met 1ms Motion Blur Reduction zorgen ervoor dat je geen detail mist, terwijl de AMD FreeSync Premium vrijwel alle beeldverveging of haperingen reduceert. Dankzij de Black Stabilizer spot je je vijanden zelfs in de donkerste hoeken.

De aansluitmogelijkheden zijn ook ruim voldoende met 2x HDMI, 1x DisplayPort, 1x USB C (met DisplayPortfunctie), 2x USB 3.0 en 1x koptelefoon. Het enige nadeel van deze monitor is de ietwat hoge prijs, maar deze weegt niet op tegen de vele voordelen die deze monitor te bieden heeft. Kortom, een uitstekende keuze voor multitasking, online lessen en gaming.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. LG 34WP500-B - Full HD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG 34WP500-B - Full HD

 • list plusDeze curved monitor heeft een prachtige beeldkwaliteit met heldere kleuren en scherpe details, wat zorgt voor een meeslepende kijkervaring.
 • list plusHet brede scherm van deze monitor is ideaal voor multitasking en het bekijken van films en video's.
 • list plusMet de aanwezigheid van meerdere HDMI-poorten is deze monitor gemakkelijk aan te sluiten op verschillende apparaten, zoals laptops, gameconsoles en streamingapparaten.

Nadelen LG 34WP500-B - Full HD

 • list plusDeze monitor heeft geen ingebouwde speakers, waardoor externe speakers of een koptelefoon nodig zijn voor geluid.
 • list plusDe hoogte van deze monitor is niet verstelbaar, wat kan leiden tot ongemakkelijke kijkhoeken voor sommige gebruikers.
 • list plusDeze monitor heeft geen ondersteuning voor de nieuwste HDMI-standaarden, wat kan leiden tot beperkte compatibiliteit met sommige apparaten.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.8

Bij het kiezen van een monitor voor je thuiskantoor is er één ding dat je echt nodig hebt: ruimte. En dat is precies waar de LG 34WP500-B Ultrawide Monitor in uitblinkt. Met een schermresolutie van 2560x1080 biedt deze monitor 33% meer schermruimte in de breedte dan een gewone Full HD-monitor. Dat betekent meer speelruimte en een extra breed bureaublad om efficiënter te werken.

Multitasken is nog nooit zo makkelijk geweest met deze monitor. Je kunt gemakkelijk tussen verschillende applicaties schakelen zonder Alt-tab te hoeven gebruiken. Bovendien zorgt de HDR10-technologie voor een dynamische visuele onderdompeling en verbeterde kleur van HDR-inhoud. Het IPS-paneel zorgt voor een brede kijkhoek en gedetailleerd contrast.

De LG 34WP500-B heeft een reactietijd van 5 ms en een verversingssnelheid van 75 Hz, wat zorgt voor een vloeiende beeldweergave zonder haperingen. De One-Click-standaard maakt het eenvoudig om de monitor te installeren zonder extra apparatuur en stelt de kanteling van het grote scherm flexibel in de optimale positie voor jou in.

Als je op zoek bent naar een monitor die je productiviteit verhoogt en je werkruimte uitbreidt, dan is de LG 34WP500-B Ultrawide Monitor zeker het overwegen waard. Het enige nadeel kan zijn dat de resolutie misschien niet voldoende is voor sommige gebruikers die zeer gedetailleerde taken uitvoeren, maar voor de meeste gebruikers is dit een uitstekende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. LG UltraGear 34GP63AP-B Curved UltraWide

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.7

Ga aan de slag in de hoogste versnelling met je online games op de LG UltraGear 34GP63AP-B 34 inch ultrawide 160Hz QHD gaming monitor. Door de 160 hertz verversingssnelheid en 1ms reactietijd, game je met vloeiende beelden. Daarnaast geniet je van scherpe beelden door de QHD resolutie, die bijna 2 keer scherper is dan full hd. Zo zie je alles scherp en mis je geen enkel detail van je games. Op het ultrawide scherm zie je ook meer van het speelveld. Pas de field of view aan en geniet van een groot overzicht in je open world games of shooters. Het curved scherm maakt dit nog beter, omdat je games zo nog intenser ervaart. De monitor kromt zich als het ware om je gezichtsveld heen, waardoor het net lijkt alsof je midden in de game zit. Tip van ons, schakel first person view in en stap in een vliegtuig. Zo lijkt het net alsof je echt de horizon van je game tegemoet vliegt. Game je met een videokaart? Geen zorgen, de monitor is uitgerust met FreeSync Premium. Hiermee synchroniseer je een AMD videokaart en voorkom je haperingen en vertragingen tijdens het gamen, ook wanneer je HDR hebt ingeschakeld. Met deze HDR10 kleuren geniet je van extra levendige beelden op je scherm, waardoor de gamewereld extra realistisch aanvoelt. Daarnaast kantel, draai of verstel je de monitor in de hoogte en stel je zo een ergonomische zithouding in. Zo voorkom je nek- en rugklachten na een lange gamesessie.

Let op: Voor WQHD gaming heb je een zeer krachtige videokaart nodig, zoals een NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti of AMD Radeon RX 6000-serie GPU.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Samsung C49RG90 - QHD VA

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung C49RG90 - QHD VA

 • list plusHet voordeel van deze monitor is dat het een hoge resolutie van 5120 x 1440 heeft, wat een scherp beeld geeft.
 • list plusDeze monitor heeft een grote kijkhoek van 178 graden, waardoor je vanuit elke hoek naar het scherm kunt kijken.
 • list plusOok heeft deze monitor een hoge reactietijd van 1 ms, waardoor bewegingen op het scherm soepel verlopen.

Nadelen Samsung C49RG90 - QHD VA

 • list plusEen nadeel van deze monitor is de dure prijs, wat niet betaalbaar kan zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusOok heeft deze monitor een zwaar formaat van 123 cm, wat lastig te verplaatsen kan zijn.
 • list plusVerder heeft deze monitor een kromming van 1500R, wat vermoeiend voor de ogen kan zijn.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.9

Dual QHD Display De 5120 x 1440 Dual QHD-resolutie van de CRG9 heeft een super-ultrabrede beeldverhouding waarmee je meer content scherp en gedetailleerd ziet. De 49-inch gebogen monitor met een schermoppervlak dat even groot is als twee 27-inch QHD-displays naast elkaar biedt een bredere weergave voor een gewonnen spel. Super-ultrabreed gebogen scherm De CRG9 heeft een super-ultrabrede beeldverhouding van 32:9 en is gebogen rond je gezichtsveld zodat je helemaal kunt opgaan in de game-actie op het scherm. HDR1000 en QLED HDR100 ondersteunt een maximale helderheid van 1.000 nits voor een echt groot dynamisch bereik (HDR-content). En dankzij de QLED-technologie van Samsung met een DCI-P3 van 95% zijn kleuren puurder, helderder en levensechter dan ooit. MD Radeon FreeSync™ 2 Freesync 2 is gebaseerd op de adaptieve synchronisatietechnologie van de originele AMD Radeon FreeSync™ 2 HDR-technologie om haperende beelden en tearing te beperken en heeft premium features voor weergave van HDR-content, minimale inputvertraging en een Low Framerate Compensation (LFC) voor soepel gamen zonder vertraging. 120 Hz vernieuwingsfrequentie Dankzij de snelle 120 Hz vernieuwingsfrequentie zijn beeldvertraging en bewegingsonscherpte minimaal en kun je soepel gamen. Met de gebruiksvriendelijke 60 Hz instellingen optimaliseer je snel de prestaties via de weergave op het scherm zonder dat je daarvoor eerst naar het menu hoeft te gaan. Spelen om te winnen De monitor is geoptimaliseerd voor gamen zodat je kunt spelen om te winnen. Met de Game Mode pas je de contrast- en kleurinstellingen aan voor elk spelgenre, met de Low Input Lag Mode schakel je over op nog snellere responstijden en met Virtual Aim Point op het scherm krijg je je vijanden nauwkeuriger in het vizier. Picture-by-Picture Dankzij Picture-by-Picture verbind en bekijk je verschillende inputbronnen zonder de originele beeldkwaliteit te verliezen. Picture-by-Picture biedt extra gebruiksgemak bij pc-games. Je kunt zo bijvoorbeeld een film kijken en iets opzoeken op internet terwijl je je favoriete game speelt. Oogcomfort De Eye Saver Mode vermindert de hoeveelheid blauw licht die wordt weergegeven, terwijl de Flicker Free-technologie het 'flikkeren' van het scherm tegengaat, zodat je langer kunt gamen zonder dat je ogen moe worden. Optimale weergave De draai- en kantelbare, in hoogte verstelbare standaard biedt je alle flexibiliteit die je nodig hebt om het scherm perfect te kunnen plaatsen. En dankzij het VESA-systeem kun je de CRG9 ook aan een VESA-compatibele draagarm bevestigen. Standaard meegeleverd DisplayPort-kabel USB 3.0 kabel

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Beste Ultrawide monitor voor multitaskers: LG 29WQ60A Ultrawide IPS Monitor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG 29WQ60A Ultrawide IPS Monitor

 • list plusDeze ultrawide monitor heeft een uitstekende beeldkwaliteit met een sterke resolutie.
 • list plusDe twee HDMI-poorten maken het gebruik van deze ultrawide monitor makkelijk voor verschillende apparaten.
 • list plusHet heeft een hoge verversingssnelheid van 75 Hz, waardoor het een soepele ervaring biedt.

Nadelen LG 29WQ60A Ultrawide IPS Monitor

 • list plusHet heeft een brede standaardvoet, waardoor het minder flexibel is.
 • list plusHet verbruik van veel wattage kan de energiekosten verhogen.
 • list plusEen nadeel is de lage herzt, wat betekent dat sommige scènes niet zo scherp zijn als verwacht.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.5

De LG 29WQ60A is een ultrawide monitor die je een groot schermoppervlak biedt, zonder dat je veel ruimte kwijt bent. Met een beeldverhouding van 21:9 heb je genoeg ruimte om meerdere vensters naast elkaar te openen. Het IPS-paneel zorgt voor een uitstekende kleurweergave en kijkhoeken, wat deze monitor ideaal maakt voor kleurkritisch werk. Bovendien heeft het paneel een verversingssnelheid van 100 Hz, waardoor je ook kan gamen op deze monitor.

Wat deze ultrawide monitor van LG onderscheidt van andere modellen, is dat LG haar eigen panelen maakt en software levert waarmee je het scherm precies kan indelen zoals jij wilt. Bovendien is het design van deze monitor stijlvol en duurzaam.

Aansluiten is geen probleem, want de monitor beschikt over HDMI- en DisplayPort-aansluitingen. Verder wordt er een stroomkabel en HDMI-kabel meegeleverd.

De LG 29WQ60A is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een monitor met veel schermoppervlak en goede kleurweergave. Of je nu aan het werk bent of aan het gamen, deze monitor biedt genoeg ruimte en snelheid om je taken uit te voeren.

Het enige nadeel is dat de schermresolutie van 2560 x 1080 pixels niet zo hoog is als die van sommige andere ultrawide monitoren. Dit kan leiden tot minder scherpe beelden. Maar als je op zoek bent naar een betaalbare ultrawide monitor met goede prestaties, dan is de LG 29WQ60A zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van ultrawide monitors. Er zijn immers 135 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!