Wat is de beste Ultrawide monitor van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Ultrawide monitor is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Ultrawide monitor van 2024? Na het analyseren van 992 Ultrawide monitors kwam de Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95 als beste uit onze Ultrawide monitor-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Ultrawide monitors, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Ultrawide monitors-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Ultrawide monitor-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Ultrawide monitors

1Score: 9.7
Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95
Beste ultrabrede monitor
Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95
Samsung
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
AOC CU34G2X
Voordelige 34-inch ultrawide gaming
AOC CU34G2X
AOC
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Alienware 34 AW3423DWF QD-OLED Gaming
Alienware 34 AW3423DWF QD-OLED Gaming
Alienware
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
ASUS ProArt Display PA279CRV
ASUS ProArt Display PA279CRV
ASUS
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.2
BenQ EW3880R
Optimaal voor kantoor en multimedia
BenQ EW3880R
BenQ
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.2
HP E45c G5 DQHD Curved
HP E45c G5 DQHD Curved
HP
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Gigabyte M27Q P
Gigabyte M27Q P
Gigabyte
Ga naar laagste prijs
8Score: 9
LG UltraGear 34GN850
LG UltraGear 34GN850
LG
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.8
Acer Nitro XV340CK
Acer Nitro XV340CK
Acer
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.7
MSI MAG274QRF | Corsair 32QH165
MSI MAG274QRF | Corsair 32QH165
MSI
hero illustration

De Bestenu Ultrawide Monitor Koopgids

Een ultrawide monitor geeft je een extra hoeveelheid schermruimte wat goed van pas komt in verschillende scenario's. Denk aan het zichtveld tijdens je favoriete game, of extra vensters wanneer je aan het multi-tasken bent. Lees in deze koopgids waar je op let bij de aankoop van een ultrawide monitor.

Wat is het ideale formaat voor een ultrawide monitor?

Het ideale formaat van een ultrawide monitor is afhankelijk van de beschikbare ruimte op je bureau en waar je de monitor het meeste voor gebruikt. Is je ruimte onbeperkt en ben je een multi-tasker, dan is een grote monitor van bijvoorbeeld 49 inch, erg handig. Heb je minder ruimte, dan stel je je eisen daarop af. Ultrawide monitors zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 24 inch tot ongeveer 49 inch.

Wat is het voordeel van een curved monitor?

Veel ultrawide monitors zijn gebogen, ook wel ‘curved’ genoemd. Dit heeft meerdere voordelen. Het beeld is ten eerste immersief: je wordt omgeven door wat zich op je scherm begeeft. Dit is vooral tijdens het gamen erg prettig. Daarnaast denkt men dat het leidt tot minder oogvermoeidheid, maar er is meer onderzoek nodig om dit te bevestigen. Over het algemeen worden curved monitors hoe dan ook als erg prettig ervaren. 

Hoe belangrijk is de resolutie bij een ultrawide monitor?

Zoals bij elke monitor, is de resolutie ook bij een ultrawide monitor belangrijk. De resolutie geeft weer hoeveel pixels een scherm bevat. Hoe meer pixels een beeld heeft, hoe scherper het is. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld. Kies je een scherm dat groter is dan 27 inch, dan wil je het liefste een scherm met een resolutie van minstens 1440 pixels, oftewel WQHD of 1440p (of 2K in spreektaal).

Idealiter kies je altijd voor de hoogst mogelijke resolutie, maar hou er rekening mee dat je videokaart hoge resoluties aan moet kunnen, vooral wanneer je veel gamet.

Denk daarnaast ook aan het zogenaamdefont-scaling-vermogen van je besturingssysteem. Bij een pixeldichtheid tussen de 90 en 100 ppi (pixels per inch), zien de lettertypen op Windows er het beste uit. Wanneer je monitor een hogere pixeldichtheid heeft, dan kan de tekst erg klein en zelfs onleesbaar worden. Dit pas je echter aan in je instellingen.

 

Wat voor paneeltypes zijn er?

Er zijn drie lcd-technologieën die gebruikt worden in de panelen: twisted nematic (TN), vertical alignment (VA) en in-plane switching (IPS). De laatste, IPS, biedt de beste kijkhoeken en kleurreproductie en is hiermee het geschiktst voor professioneel gebruik. IPS is echter wel de duurste van de drie technologieën. 

VA heeft hoge reactiesnelheden, maar lage verversingssnelheden en is hierdoor wat langzamer. Vergeleken met TN, heeft VA betere kijkhoeken, goede kleurreproductie en een mooie contrastweergave en beelddiepte. Monitoren met VA-technologie vallen in het middensegment qua prijs en overleggen de hoogste contrastratio's. Wat betreft de overige beeldeigenschappen, bevindt VA zich tussen IPS en TN in.

Monitoren die gebruikmaken van de TN-technologie zijn het snelste door de lage reactiesnelheden en de hoge verversingsnelheden. De kijkhoeken en kleurreproductie zijn wat minder, maar deze monitoren zijn het goedkoopst. Ze zijn ideaal voor gamers.

Wat is de ideale verversingssnelheid en reactietijd?

Hoe hoger de verversingssnelheid, hoe beter. De verversingssnelheid wordt ook wel derefresh rate genoemd. De refresh rate wordt aangeduid in Hz en staat voor hoe vaak het beeld wordt ververst. Een monitor met hoge verversingssnelheden levert vloeiende beelden op, zonder haperingen. Een monitor met een verversingssnelheid van minstens 75 Hz is geschikt voor gamers. 

Voor reactietijden is het omgekeerd: hoe lager de reactiesnelheid, hoe beter. Lagere reactiesnelheden leiden tot minder vertraging tussen hetgeen wat je invoert tijdens het gamen, en wat op de monitor verschijnt. De maximale reactiesnelheid voor gamers ligt op 5 ms.

Wat is HDR?

HDR staat voor high dynamic range. Voorheen zag je HDR alleen bij televisies, maar steeds meer fabrikanten voegen nu ook HDR-compatibiliteit toe aan pc-monitors. De recentste monitors ondersteunen bijna allemaal HDR10. Dit is niet de nieuwste standaard, maar alsnog beter dan SDR (standard dynamic range).

HDR10 gebruikt statische metadata. Hierdoor krijgt de film of het programma waar je naar kijkt, maar één set instellingen mee. HDR10+ heeft hiervoor een oplossing: het gebruikt dynamische metadata. Deze past zich aan aan de scene op je scherm.

Dolby Vision doet dit ook, maar hiervoor moeten fabrikanten een stevige som betalen. HDR10+ en Dolby Vision kom je hoe dan ook niet veel tegen in monitoren: deze technologieën begint men nu pas in monitoren te verwerken.

Belangrijker is de DisplayHDR-standaard van VESA. Hierbij gaat het vooral om het cijfer achter de naam van deze standaard. Aan 'DisplayHDR 400' lees je bijvoorbeeld af dat het om minimaal 400 cd/m² (nits) aan piekhelderheid gaat, minimaal 320 cd/m² helderheid, en minstens 95% dekking van de BT.709-kleurruimte. Om het kort te houden: hoe hoger het cijfer, hoe beter.

Kun je twee bronnen aansluiten op een ultrawide monitor?

Of je twee bronnen aan kunt sluiten op een ultrawide monitor, is afhankelijk van het model. Sommige monitoren hebben een picture-in-picture-modus, waardoor je een tweede bron aan kunt sluiten. Het beeld daarvan verschijnt vervolgens als een soort extra schermpje op je monitor. Je leest in de specificaties van de monitor of dit mogelijk is. 

hero illustration

Hoe testen we Ultrawide monitors?

Om de beste Ultrawide monitor te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Ultrawide monitor-test hebben we 992 Ultrawide monitors geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Ultrawide monitor-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Ultrawide monitor-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Ultrawide monitor-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte Ultrawide monitor in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 992 Ultrawide monitors te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Ultrawide monitors op een rij

1. Beste ultrabrede monitor: Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95

 • list plusUitzonderlijke prestaties in verschillende gebruikersscenario's.
 • list plusVeelzijdige functionaliteit geschikt voor gaming, kantoorwerk, mediagebruik en contentcreatie.
 • list plusHoogwaardig scherm en naadloze mogelijkheden voor multitasking.

Nadelen Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95

 • list plusAggressieve schermkromming en smalle kijkhoeken kunnen uitdagingen vormen voor samenwerking of gedeelde schermervaringen.
 • list plusGemelde problemen met VRR bij 60Hz kunnen de aantrekkingskracht beperken voor bepaalde professionele omgevingen en samenwerkingsomgevingen.
 • list plusMini LED-technologie biedt een helderder display, maar levert minder levendige kleuren op in vergelijking met OLED-panelen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.36
Functionaliteit
9.74
Gebruiksgemak
9.85
De Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95 Ultrawide Monitor is een veelzijdige krachtpatser, die uitblinkt in verschillende scenario's. Of ik nu game, werk op kantoor, media consumeer of content creëer, deze monitor staat altijd paraat. Met een groot, hoogwaardig scherm wordt multitasken een fluitje van een cent. Zoals rtings.com benadrukt: "het biedt een groot, hoogwaardig scherm met voldoende ruimte voor multitasking, uitstekende SDR piekhelderheid en goede reflectiebeheersing." Met een verversingssnelheid van 240 Hz, FreeSync-ondersteuning en G-SYNC-compatibiliteit is het een uitstekende keuze voor gaming, terwijl het opmerkelijke contrast en Mini LED lokale dimming de kijkervaring voor media naar een hoger niveau tillen.

De evolutie van deze monitor ten opzichte van zijn voorganger, de Samsung Odyssey G9, wordt gekenmerkt door significante verbeteringen, waaronder Mini LED-achtergrondverlichting voor een helderder scherm en verbeterde lokale dimming. Bovendien maken de HDMI 2.1-ingangen hogere verversingssnelheden via HDMI mogelijk, wat het onderscheidt van zijn voorganger. Dit alles maakt het een monitor die met name uitblinkt in gaming en HDR-prestaties, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gamingliefhebbers en mediagebruikers.

In een vergelijkende analyse met de Samsung Odyssey OLED G9/G95SC S49CG95 wordt opgemerkt dat de Mini LED-technologie van de Neo G9, hoewel het een helderder scherm biedt, minder levendige kleuren biedt in vergelijking met het OLED-paneel. Dit maakt de Neo G9 een meer geschikte optie voor productiviteitstaken vanwege mogelijke inbrandrisico's en problemen met teksthelderheid die geassocieerd worden met het OLED-paneel. Daarentegen wordt de OLED G9 aanbevolen voor multimedia-inhoud en gaming, waarbij de gespecialiseerde sterke punten van elk model worden benadrukt.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de agressieve schermkromming en beperkte kijkhoeken van de Neo G9 uitdagingen kunnen vormen voor samenwerkend werk of gedeelde schermervaringen. Bovendien kunnen gemelde problemen met VRR bij 60Hz overweging vereisen. Deze factoren kunnen de aantrekkingskracht van de monitor beperken voor bepaalde professionele omgevingen en samenwerkingsomgevingen. Zoals rtings.com aangeeft: "zijn geschiktheid voor mediagebruik kan worden belemmerd door zijn schermkenmerken."

Ondanks de beperkingen van de gebogen scherm en kijkhoek van de Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95, schittert deze monitor op verschillende gebieden, waaronder gamingprestaties en productiviteit. Toch blijven de sterke punten in gaming en contentcreatie maken het een topkandidaat in de categorie ultrawide monitors. Zoals rtings.com aangeeft: "Over het algemeen is de Samsung Odyssey Neo G9 een veelzijdige monitor geschikt voor verschillende doeleinden, waarbij met name de sterke punten in gaming en contentcreatie opvallen."

In de wereld van ultrawide monitors is de Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95 een toonaangevende keuze, vooral voor mensen die op zoek zijn naar een monitor die uitblinkt in gaming, productiviteit en HDR-prestaties. De combinatie van geavanceerde technologie en veelzijdige functionaliteit maakt het een uitstekende investering voor gebruikers met diverse gebruikseisen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Voordelige 34-inch ultrawide gaming: AOC CU34G2X

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AOC CU34G2X

 • list plusIk geniet van een meeslepende game-ervaring.

Nadelen AOC CU34G2X

 • list plusIk merk opvallend zwarte vegen bij snelbewegende objecten.
 • list plusDe kijkhoeken zijn vrij beperkt.
 • list plusDe beschikbaarheid is nogal gelimiteerd.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.61
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
10
De AOC CU34G2X ultrawide monitor is een betaalbare 34-inch gaming ultrawide die veel aandacht heeft gekregen vanwege de meeslepende game-ervaring en veelzijdige functionaliteit, waardoor het een uitstekende optie is voor verschillende gebruiksscenario's. De 3440x1440 resolutie, in combinatie met een 144Hz verversingssnelheid en VRR-ondersteuning, maken het een overtuigende keuze voor gaming en mediaconsumptie, en bieden een "goede algehele keuze, vooral voor gaming" en contentcreatie. De FreeSync adaptieve verversingstechnologie van de monitor, compatibiliteit met G-Sync en de MBR-blur-reductiefunctie dragen bij aan zijn gamingkracht en zorgen voor een soepele en responsieve game-ervaring.

Wat betreft ontwerp en connectiviteit biedt de AOC CU34G2X een strakke en op gaming gerichte esthetiek, compleet met een dunne rand en een kwaliteitsstandaard met hoogteverstelling, zwenk- en kantelmogelijkheden. De aanwezigheid van DisplayPort 1.4, HDMI 2.0 en USB 3.2 connectiviteit, en de meegeleverde DisplayPort, HDMI en USB kabels, benadrukken zijn veelzijdigheid op het gebied van connectiviteit en gebruiksgemak. Daarnaast verheffen zijn 1500R kromming en 21:9 beeldverhouding de meeslepende ervaring, waardoor het zich onderscheidt van standaard 16:9 schermen en een "meer meeslepende game-ervaring" biedt in vergelijking met zijn tegenhangers.

Het is echter belangrijk op te merken dat de AOC CU34G2X enkele beperkingen heeft, zoals merkbare zwarte vegen bij snelle bewegende objecten en beperkte kijkhoeken, die de prestaties voor bepaalde gebruikers kunnen beïnvloeden. Bovendien wordt de HDR-prestatie beperkt door het ontbreken van een lokale dimfunctie en lage piekhelderheid. Daarnaast, hoewel het een budgetvriendelijke optie is, kan de beschikbaarheid beperkt zijn, en sommige gebruikers hebben gewezen op de omvangrijke voet en de behoefte aan verbeterde geluidskwaliteit als mogelijke nadelen.

Vergeleken hiermee wordt de Samsung Odyssey Neo G9/G95NA S49AG95 aanbevolen voor gemengd gebruik, met voldoende schermruimte voor multitasking en een geweldige beeldkwaliteit met een hoog contrast en Mini LED-achtergrondverlichting voor lokale dimming. Aan de andere kant wordt voor kantoorgebruik de LG 40WP95C-W geprezen vanwege zijn productiviteitsfuncties, waaronder Thunderbolt 4-ondersteuning en een hogere resolutie, terwijl de Dell S3422DWG wordt benadrukt als een goede optie in het middensegment met een 34-inch scherm en VA-paneel dat geschikt is voor donkere kamers, ondanks het ontbreken van USB-C-poorten en lokale dimming.

Tot slot valt de AOC CU34G2X ultrawide monitor op als een betaalbare en meeslepende gaming ultrawide, die geschikt is voor gamers en creatievelingen die prestaties en functionaliteit zoeken zonder de bank te breken. Zijn indrukwekkende resolutie, verversingssnelheid en op gaming gerichte ontwerp maken het een solide keuze voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie zonder in te leveren op essentiële functies. 🎮

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3. Alienware 34 AW3423DWF QD-OLED Gaming

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.74
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
9.75
Ontdek een van de populairste 34 inch oled gaming monitoren van dit moment: de Alienware AW3423DWF. Deze QD OLED gaming monitor is uitgerust met nagenoeg alle eigenschappen voor hardcore gamers. Gamen op een OLED-paneel ken je wellicht van televisies, maar in een 34 inch behuizing is de ervaring nog intenser. Alienware is de specialist op gebied van high-end gaming en heeft flink uitgepakt met de veel besproken AW3423DWF. Lees hieronder meer!

ONSTUITBAAR MEESLEPEND

De Quantum Dot Display Technology maakt een slank paneelontwerp mogelijk en biedt superieure kleurprestaties met een hogere piekhelderheid en een groter kleurengamma in vergelijking met WOLED (wit OLED). De monitor beschikt over een uitgebreide kleurendekking van cinema-klasse van DCI-P3 99,3% onder een brede kijkhoek en kleuren zijn standaard nauwkeurig met een fabriekskalibratie van Delta E van minder dan 2. Verwacht ongelooflijk realistische beelden voor de gameplay die u verder trekt dankzij een piekhelderheid van 1000 nits, oneindige contrastverhouding en VESA DisplayHDR TrueBlack 400-certificering.

GAMEPLAY ZONDER VERTRAGING

Met AMD FreeSync™ Premium Pro Technologie en VESA ® AdaptiveSync Display-certificering kunt u elke keer ultralage latentie gameplay ervaren voor scheurvrije gaming en ondersteuning bieden voor HDR-compatibele games. Verwacht een vloeiende gameplay en bekijk snel bewegende graphics met ongelooflijke helderheid voor snellere reactie in de game dankzij de snelste 0,1 ms GtG (grijs naar grijs) reactietijd en een hoge vernieuwingsfrequentie van maximaal 165 Hz (native).

INNOVATIEF, ICONISCH ONTWERP

Het unieke Legend 2.0 Premium ontwerp is de perfecte mix van verbluffende vorm en verbeterde functionaliteit. Naast het slanke QD-OLED gebogen 1800R-paneel, beschikt de AW3423DWF monitor over verbeterd kabelbeheer, 360° ventilatie voor betere warmteafgifte en een nieuwe gecentraliseerde OSD-joystick (On-Screen Display) om het aanpassen van uw instellingen gemakkelijker te maken. Aanpasbare AlienFX verlichting op het logo en het schermformaatnummer aan de achterkant van de monitor verbetert de gamingervaring.

VOOR KRITIEKE CREATIES

Voor contentmakers en gameontwikkelaars die nauwkeurig kleurkritiek werk nodig hebben, is de nieuwe Creator Mode-functie voor u ontworpen. Met deze OSD-menuoptie heeft u de flexibiliteit om te kunnen kiezen tussen de native (DCI-P3) en de sRGB-kleurruimte, afhankelijk van uw werkbehoeften, en de mogelijkheid om de gamma-instellingen aan te passen. Met de functie Picture-In-Picture (PIP) en Picture-By-Picture (PBP) kunt u twee pc-bronnen tegelijk bekijken voor multitasken op het volgende niveau.

KWALITEIT EN COMFORT

De Alienware 34 gebogen QD-OLED gamingmonitor is ontworpen om inbranden te voorkomen door items die gedurende lange tijd op het scherm verschijnen. Daarnaast ontvangt u 3 jaar servicedekking voor verdere kwaliteitsgarantie. En met ComfortView Plus kunt u langer gamen dankzij een always-on, geïntegreerd schermtechnologie met weinig blauw licht die de uitstoot van blauw licht vermindert zonder de kleurnauwkeurigheid te beïnvloeden.

OPTIMALISEER UW GAMEPLAY

De vernieuwde indeling van het schermmenu met een centrale joystick biedt eenvoudige navigatie door de instellingen en functies van de monitor. Een van deze functies is de volledig nieuwe AlienVision: vier aangepaste op hardware gebaseerde overlays die zijn ontworpen om uw visuele ervaring in realtime te verbeteren op basis van werkelijke gameplay.

CONNECTIVITEITSOPTIES

1. Voedingsconnector | 2. Beveiligingsslot voor vergrendeling | 3. Joystick | 4. Supersnelle USB 5 Gbps (USB 3.2 Gen 1) Type-A downstreampoort met oplaadfunctie | 5. Hoofdtelefoonaansluiting | 6. Supersnelle USB 5 Gbps (USB 3.2 Gen 1) Type-B-upstreampoort | 7. Supersnelle USB 5 Gbps (USB 3.2 Gen 1) Type-A downstreampoort | 8. HDMI-poort | 9. DisplayPort (DP1) | 10. DisplayPort (DP2) | 11. Lijnuitgangpoort

Meegeleverde kabels:

1. Voedingskabel | 2. DisplayPort-naar-DisplayPort-kabel | 3. USB C naar DisplayPort-kabel | 4. USB 3.2 Gen 1 (5 Gbps) upstream-kabel

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

4. ASUS ProArt Display PA279CRV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.86
Gebruiksgemak
8.86
ASUS ProArt PA279CRV. Beeldschermdiagonaal: 68,6 cm (27"), Resolutie: 3840 x 2160 Pixels, HD type: 4K Ultra HD, Display technologie: LCD, Beeldoppervlakte: Mat, Responstijd: 5 ms, Oorspronkelijke beeldverhouding: 16:9, Kijkhoek, horizontaal: 178°, Kijkhoek, verticaal: 178°. Ingebouwde luidsprekers. Ingebouwde USB-hub, Versie USB-hub: 3.2 Gen 1 (3.1 Gen 1). VESA-montage, In hoogte verstelbaar. Kleur van het product: Zwart
Beeldscherm Beeldschermdiagonaal 68,6 cm (27") Resolutie 3840 x 2160 Pixels Oorspronkelijke beeldverhouding 16:9 Display technologie LCD Touchscreen Nee HD type 4K Ultra HD Soort paneel IPS Beeldscherm vorm Flat Typische contrastverhouding 1000:1 Maximale refresh snelheid 60 Hz Beeldscherm, aantal kleuren 1.073 biljoen kleuren Backlight type LED Schermhelderheid (piek) 400 cd/m² Helderheid (typisch) 350 cd/m² Responstijd 5 ms Beeldoppervlakte Mat Antireflectiescherm Ja Contrast ratio (dynamisch) 3000:1 Kijkhoek, horizontaal 178° Kijkhoek, verticaal 178° Pixel pitch 0,155 x 0,155 mm Pixeldichtheid 163 ppi Grootte beeld (horizontaal) 59,7 cm Grootte beeld (verticaal) 33,6 cm Digitale horizontale frequentie 15 - 135 kHz Digitale verticale frequentie 48 - 60 Hz HDR-ondersteuning Ja High Dynamic Range (HDR)-technologie DisplayHDR 400, High Dynamic Range 10 (HDR10) RGB-kleurruimte DCI-P3 Kleurbereik 99 procent sRGB-dekking (gemiddeld) 100 procent Adobe RGB dekking 99 procent Prestatie Knippervrije technologie Ja Laag-blauw-licht-technologie Ja Multimedia Ingebouwde luidsprekers Ja Ingebouwde camera Nee Aantal luidsprekers 2 Gemiddeld vermogen 4 W Design Markt positionering Grafisch ontwerp Kleur van het product Zwart Voetenkleur Zilver Poorten & interfaces Ingebouwde USB-hub Ja HDMI Ja Hoofdtelefoon uit Ja

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Optimaal voor kantoor en multimedia: BenQ EW3880R

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BenQ EW3880R

 • list plusMeeslepende entertainment ervaring

Nadelen BenQ EW3880R

 • list plusBeperkingen in gaming en beeldkwaliteit
 • list plusInstallatie kan hulp vereisen vanwege de grootte
 • list plusBeperkingen in helderheid, contrast en HDR-mogelijkheden

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.45
Functionaliteit
8.77
Gebruiksgemak
9.35
De BenQ EW3880R Ultrawide Monitor is een veelzijdig beeldscherm dat uitblinkt in kantoor- en multimediagebruik en een overtuigende mix van functies biedt voor een meeslepende ervaring. Met zijn 37,5-inch 3840 x 1600 resolutie display, biedt het beeldscherm een "goede algehele ervaring voor taken zoals typen, films kijken en licht gamen," dankzij de 2300R kromming voor meeslepend kijken. De geïntegreerde HDRi functie past HDR-modi aan op basis van gebruik, waardoor de visuele ervaring wordt verbeterd. De verscheidenheid aan poorten, waaronder HDMI 2.0, DisplayPort 1.4, USB-C en USB-A, samen met een 2.1 luidsprekersysteem en een 3.5mm hoofdtelefoonaansluiting, zorgen voor naadloze connectiviteit. Het "eenvoudige ontwerp met dunne randen en een geïntegreerd luidsprekerrooster" draagt bij aan de aantrekkingskracht, hoewel de installatie vanwege de grootte mogelijk assistentie vereist.

Hoewel de BenQ EW3880R niet de beste keuze is voor snel gamen vanwege zijn verversingssnelheid van 60Hz, schittert het in productiviteits- en multimediataken, met een "goede balans tussen kwaliteit en prijs" van $1,050. Het 10-bit IPS-paneel levert levendige kleuren en vloeiende overgangen, waardoor de multimediabeleving wordt verbeterd. De ingebouwde luidsprekers worden geroemd om hun sterke geluidskwaliteit, wat de entertainmentaspecten verder versterkt. Het scherm schiet echter tekort op het gebied van helderheid, contrast en HDR-mogelijkheden, wat de beeldkwaliteit beïnvloedt. Ondanks dit wordt de "aantrekkingskracht voor een niche markt" benadrukt, vooral met zijn unieke bronzen-gouden ontwerp, stevige constructie en brede standaard die hoogte-, kantel- en zwenkaanpassingen mogelijk maakt.

De BenQ EW3880R positioneert zichzelf als een optimale keuze voor gebruikers die een meeslepende entertainmentervaring zoeken, met zijn bioscoopkwaliteit geluid en visie die filmavonden, bingewatching en gamen verbeteren. Het premium geluid, geïntegreerde geluidssystemen en ergonomische instellingen zorgen voor een comfortabele opstelling, aangevuld met ingebouwde oogverzorgingsfuncties voor verbeterd kijkcomfort. De Brightness Intelligence Plus Technology en TÜV Rheinland certificering voor flikkervrij en weinig blauw licht benadrukken verder de focus op het welzijn van de gebruiker.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de BenQ EW3880R zich met zijn uitgebreide multimediakenmerken, met een overtuigende mix van visuele en audiokwaliteit. Zijn meeslepende entertainmentervaring en ergonomisch ontwerp maken het een opvallende keuze voor kantoor- en multimediagebruik, ondanks zijn beperkingen op het gebied van gamen en beeldkwaliteit. Hoewel de beeldkwaliteit voor sommige gebruikers de prijs mogelijk niet rechtvaardigt, maken de focus op audio en meeslepende kijkervaring het een opmerkelijke optie op de markt voor 38-inch ultrawide beeldschermen.

Concluderend, de opvallende kenmerken van de BenQ EW3880R Ultrawide Monitor liggen in zijn meeslepende entertainmentervaring en premium audiokwaliteit, waardoor het een ideale keuze is voor kantoorproductiviteit en multimediataken. De beperkingen op het gebied van gamen en beeldkwaliteit moeten echter worden overwogen voordat een aankoopbeslissing wordt genomen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. HP E45c G5 DQHD Curved

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP E45c G5 DQHD Curved

 • list plusMeeslepende en productieve ervaring voor zakelijk en professioneel gebruik
 • list plusGebruikerscomfortfuncties, waaronder anti-glare technologie, omgevingslichtsensor en HP Eye Ease voor verminderde oogbelasting
 • list plusUitgebreide connectiviteitsopties en ergonomisch ontwerp voor praktisch gebruiksgemak

Nadelen HP E45c G5 DQHD Curved

 • list plusHoge prijs kan een beperking vormen voor prijsbewuste consumenten

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.63
Functionaliteit
9.59
Gebruiksgemak
8.69
De HP E45c G5 DQHD Curved Monitor is een opvallend ultrabreed scherm, dat een meeslepende en productieve ervaring biedt voor zowel zakelijk als professioneel gebruik. Met een diagonaal dual QHD gebogen scherm van 44,5 inch biedt dit scherm heldere, ultraklare resolutie en uitgebreide connectiviteitsopties. Het scherm heeft virtuele dual display-mogelijkheden en HP Device Bridge 2.0 voor het aansluiten van nog twee schermen. Dit is een game-changer, waardoor gebruikers effectief meerdere taken kunnen uitvoeren en de productiviteit kunnen verbeteren.

Een van de opvallende kenmerken van dit scherm is de focus op gebruikerscomfort. Het bevat on-screen bedieningen, anti-glare technologie, een omgevingslichtsensor en HP Eye Ease voor verminderde oogbelasting bij langdurig gebruik. De toevoeging van HP Eye Ease toont een doordachte consideratie voor het welzijn van de gebruiker, waardoor het geschikt is voor langdurig gebruik. Bovendien biedt het scherm een ergonomisch ontwerp, geoptimaliseerde schermruimte en connectiviteitsopties zoals een enkele USB-C kabel voor accessoires en het opladen van laptops, waardoor het praktisch en gemakkelijk in gebruik is.

Met een prijs van $1.099 biedt de HP E45c G5 de functionaliteit van twee 24-inch QHD-schermen, waardoor het een overtuigende optie is voor degenen die een dual monitor setup willen zonder gedoe met meerdere fysieke schermen. Naast zijn indrukwekkende technische specificaties heeft het scherm een standaard gemaakt van aluminium en 90% gerecycled plastic en andere materialen, met soepele verticale aanpassing en de mogelijkheid om vooruit en achteruit te kantelen. De toevoeging van 3W luidsprekers, uitgebreide connectiviteitsopties waaronder USB-A en USB-C poorten, RJ45 Ethernet, DisplayPort en HDMI, versterkt verder zijn aantrekkingskracht voor zowel thuis- als zakelijk gebruik.

Bij het vergelijken van de HP E45c G5 met zijn concurrenten, onderscheidt het zich door zijn naadloze beeld en unieke productiviteitsfuncties. Terwijl andere ultrabrede monitoren vergelijkbare schermruimte bieden, maakt de focus van de HP E45c G5 op gebruikerscomfort, multitasking-mogelijkheden en doordachte ontwerpelementen het een topconcurrent in zijn categorie. De prijs kan echter een beperking vormen voor prijsbewuste consumenten, ondanks de overvloed aan functies die het biedt.

Kortom, de HP E45c G5 DQHD Curved Monitor is een opvallende keuze voor professionals en bedrijven die op zoek zijn naar een ultrabreed scherm dat productiviteit, gebruikerscomfort en naadloos multitasken prioriteert. Zijn doordachte ontwerp, uitgebreide connectiviteitsopties en focus op het welzijn van de gebruiker maken het een overtuigende optie voor degenen die willen investeren in een eersteklas ultrabrede monitor. De HP E45c G5 is een krachtige en veelzijdige ultrabrede monitor die zich onderscheidt van de concurrentie met zijn unieke productiviteitsfuncties en meeslepende display, waardoor het een uitstekende keuze is voor professionals die een alles-in-één oplossing zoeken voor multitasking en productiviteit.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Gigabyte M27Q P

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gigabyte M27Q P

 • list plusIndrukwekkende gamingprestaties met een verversingssnelheid van 170Hz en VRR-ondersteuning.
 • list plusGoede teksthelderheid, brede kijkhoeken en KVM-switch voor kantoorwerk.
 • list plusNauwkeurige kleuren en sRGB-ondersteuning voor contentcreatie.

Nadelen Gigabyte M27Q P

 • list plusMoeite met lagere verversingssnelheden en gamen in donkere kamers vanwege een lage contrastverhouding en gebrek aan lokale dimming.
 • list plusGebrek aan zwenkverstellingen voor kantoorinstellingen.
 • list plusSlechte zwarte uniformiteit en gebrek aan lokale dimming beïnvloeden de prestaties in donkere kamers voor mediagebruik.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.86
Functionaliteit
8.82
Gebruiksgemak
9.73
Ik ben de Gigabyte M27Q P Ultrawide Monitor, een veelzijdig scherm dat voldoet aan verschillende gebruiksdoeleinden. Met een indrukwekkende gaming prestaties en functionaliteit voor kantoorwerk, mediaconsumptie en contentcreatie, ben ik een aantrekkelijke optie voor verschillende gebruikers. Mijn 170Hz verversingssnelheid, VRR-ondersteuning en snelle responstijd maken mij bijzonder geschikt voor gaming, met een gebalanceerde prestatie voor een redelijke prijs. Toch moet ik toegeven dat mijn lagere verversingssnelheden en gamen in een donkere kamer een uitdaging kunnen zijn vanwege mijn lage contrastverhouding en het ontbreken van lokale dimming.

Voor kantooromgevingen ben ik ideaal met heldere tekst, brede kijkhoeken en een KVM-switch, hoewel ik geen zwenkverstelling heb. In helder verlichte ruimtes presteer ik goed voor mediaconsumptie vanwege mijn goede reflectiebehandeling en hoge helderheid, maar in donkere kamers val ik wat tegen vanwege slechte zwartuniformiteit en het ontbreken van lokale dimming. Content creators zullen mijn nauwkeurige kleuren en sRGB-ondersteuning waarderen, waardoor ik een geschikte keuze ben voor creatief werk.

In vergelijking met mijn voorganger, de M27Q Rev. 2.0, vertoon ik vergelijkbare sterke en zwakke punten, met een focus op gaming door mijn hoge verversingssnelheid, VRR-ondersteuning en lage inputvertraging. Maar ik moet wel toegeven dat mijn prestaties bij lagere verversingssnelheden worden beperkt door de HDMI 2.0-bandbreedte. Beide modellen blinken uit in gaming, maar hebben beperkingen in donkere kamers vanwege hun lage contrastverhouding en het ontbreken van lokale dimming. De M27QP wordt echter beschreven als een aantrekkelijke optie voor ervaren gamers die op zoek zijn naar goede waarde, met een verversingssnelheid van 170Hz, AMD FreeSync Premium-ondersteuning en een beweerde responstijd van 0,5 ms. Ook biedt het een Super Wide Color Gamut, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gamers die indrukwekkende prestaties en functies zoeken.

Ik concurreer gunstig in mijn segment, met een mix van functies die voldoen aan verschillende gebruikerseisen. Mijn 27-inch QHD/IPS-scherm met 10-bits kleurdiepte, 95% dekking van DCI-P3 en 400 nits helderheid voor zowel SDR- als HDR-inhoud, maken mij een aantrekkelijke optie voor degenen die een balans zoeken tussen gaming prestaties en content creatie mogelijkheden. De toevoeging van gamingopties zoals richtpunten, real-time weergave van CPU- en GPU-statistieken en een KVM-functie versterkt verder mijn aantrekkingskracht. Toch moeten mijn beperkingen in donkere ruimtes vanwege een lage contrastverhouding en het ontbreken van lokale dimming in overweging worden genomen, vooral voor gebruikers die dergelijke omgevingen prioriteren.

Al met al ben ik de Gigabyte M27Q P Ultrawide Monitor, een sterke concurrent voor zowel gamers als professionals, met een overtuigende mix van gaming prestaties, productiviteitsfuncties en kleurnauwkeurigheid. Hoewel mijn sterke punten in gaming en kantoor gebruik opvallen, kan mijn prestatie in donkerdere omgevingen een mogelijke beperking zijn. Over het algemeen ben ik een veelzijdig scherm dat een evenwichtige ervaring biedt voor een breed scala aan gebruikersbehoeften.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Mediamarkt.nl

Online op voorraad

Bekijk prijs

8. LG UltraGear 34GN850

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.94
Functionaliteit
8.48
Gebruiksgemak
9.47
Ik ben enthousiast over de veelzijdige LG UltraGear 34GN850 Ultrawide Monitor! Met een gebogen 34-inch display en een 21:9 beeldverhouding biedt deze monitor uitzonderlijke prestaties voor gaming, kantoorwerk, mediaconsumptie en contentcreatie. Met een supersnelle responstijd, kleurnauwkeurigheid en extreem lage inputvertraging is deze monitor ideaal voor gaming en productiviteitstaken. De ondersteuning van zowel FreeSync als G-Sync technologieën met een verversingssnelheid tot 160Hz maakt het een van de beste opties voor meeslepende gamingervaringen.

Dankzij nano-IPS technologie, een responstijd van 1ms en HDR400 certificering, levert deze monitor levendige kleuren en goede contrasten. Hoewel de HDR mogelijkheden beperkt zijn vanwege de DisplayHDR400 certificering, wordt de LG 34GN850 toch sterk aanbevolen voor liefhebbers van ultrawide monitoren die een combinatie van IPS nauwkeurigheid en snelle responstijd zoeken, vooral als ze een krachtige GPU hebben om de hoge verversingssnelheid aan te drijven.

De praktische en stijlvolle vormgeving van de monitor wordt gewaardeerd, maar de meegeleverde standaard wordt bekritiseerd vanwege zijn grootte, wiebeligheid en gebrek aan effectief kabelbeheer. Daarnaast zijn de beperkte ergonomische aanpassingen mogelijk niet geschikt voor alle gebruikers. Desondanks biedt de monitor een gebruiksvriendelijke interface met directe toegang tot helderheidsregelingen, en wordt de plaatsing van de aansluitingen aan de achterkant geprezen vanwege de toegankelijkheid.

In vergelijking met andere ultrawide monitoren valt de LG UltraGear 34GN850 op vanwege zijn gamingprestaties, kleurnauwkeurigheid en ondersteuning van hoge verversingssnelheden. Hoewel het misschien niet de meest geavanceerde HDR-mogelijkheden en ergonomische aanpassingen heeft, compenseert het met zijn uitstekende gamingfuncties en productiviteitsvoordelen. Zoals een recensie aangeeft, "De LG Ultragear 34GN850 is een veelzijdige monitor die geschikt is voor gaming, kantoorwerk, mediaconsumptie en contentcreatie." Er wordt echter opgemerkt dat "verbeterde HDR-mogelijkheden en de toevoeging van USB-C de prijs gemakkelijker te rechtvaardigen zouden maken."

Al met al is de LG UltraGear 34GN850 Ultrawide Monitor een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een veelzijdige monitor die uitblinkt in gaming en productiviteitstaken. De verbluffende beeldkwaliteit, ondersteuning van hoge verversingssnelheden en kleurnauwkeurigheid maken het een overtuigende optie, hoewel de HDR-mogelijkheden en ergonomische aanpassingen verbeterd zouden kunnen worden. Als je op zoek bent naar een hoogpresterende ultrawide monitor en bereid bent deze beperkingen over het hoofd te zien, is de LG 34GN850 zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9. Acer Nitro XV340CK

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acer Nitro XV340CK

 • list plusVeelzijdig voor gaming, kantoorwerk, mediaconsumptie en contentcreatie
 • list plus3440x1440p resolutie, 144Hz verversingssnelheid en 1ms responstijd voor een soepele game-ervaring
 • list plusBlack Frame Insertion-functie en superieure ergonomie met een volledige 360-graden draaibaarheid

Nadelen Acer Nitro XV340CK

 • list plusBeperkte HDR-prestaties met een beperkt kleurengamma en helderheid voor hoogtepunten
 • list plusMatige contrastverhouding en kijkhoeken in vergelijking met andere IPS-monitoren
 • list plusFunctioneel maar mist premium ontwerpkenmerken, moeilijk te gebruiken OSD-knoppenindeling en matige ingebouwde luidsprekers

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.95
Functionaliteit
9.05
Gebruiksgemak
8.52
De Acer Nitro XV340CK Pbmiipphzx 34-inch ultrawide monitor is een veelzijdige krachtpatser die uitblinkt in gaming, kantoorgebruik, mediaconsumptie en contentcreatie. Met een resolutie van 3440x1440p, een verversingssnelheid van 144Hz en een responstijd van 1ms biedt het voldoende schermruimte en een soepele game-ervaring. De opvallende eigenschap is de Black Frame Insertion-functie, die betere reflectiebehandeling biedt en aanzienlijk betere ergonomie met een volledige 360-graden draaibaarheid in vergelijking met zijn tegenhangers. Zoals benadrukt door RTINGS, "Het biedt uitstekende responstijd, goede ergonomie, een groot scherm en hoge resolutie," waardoor het een aantrekkelijke optie is voor verschillende gebruiksscenario's. De pixeldichtheid en uitgebreide ruimte van de monitor, in combinatie met 99% sRGB-kleurdekking, maken het een solide keuze voor contentcreatie en kantoorgebruik.

Toch heeft de Acer Nitro XV340CK zijn beperkingen. Zoals opgemerkt door verschillende bronnen, is de HDR-prestatie beperkt vanwege het onvermogen om een breed kleurengamma weer te geven, het ontbreken van lokale dimming en onvoldoende helderheid voor hoogtepunten. Het contrastverhouding is matig en de kijkhoeken, hoewel redelijk, halen het niet bij andere IPS-monitoren. In donkere ruimtes en voor HDR-content kunnen deze beperkingen meer uitgesproken zijn en kan de HDR-capaciteit van de monitor tekortschieten. Het ontwerp, zoals opgemerkt door GamesRadar, is functioneel maar mist premium functies, met een eenvoudige standaard en de nadruk op functionaliteit boven esthetiek. Bovendien wordt de OSD-knopindeling bekritiseerd omdat deze moeilijk te gebruiken is, en de meegeleverde luidsprekers zijn niet ideaal voor gaming of films, zoals benadrukt door MonitorNerds.

Vergeleken met de LG 34GP83A-B, springt de Acer Nitro XV340CK eruit voor gemengd gebruik en kantoorgebruik, terwijl de LG-monitor uitblinkt in gaming vanwege zijn snellere responstijden en hogere verversingssnelheid. De LG presteert beter in helderheid, waardoor het beter geschikt is voor goed verlichte omgevingen. De Black Frame Insertion-functie van de Acer en zijn superieure ergonomie maken het echter een sterke concurrent voor gebruikers die veelzijdigheid en ergonomische aanpassingen boven puur gameprestaties stellen.

Concluderend is de Acer Nitro XV340CK Pbmiipphzx Ultrawide Monitor een evenwichtige optie, met een mix van indrukwekkende functies die geschikt zijn voor verschillende taken. Zijn Black Frame Insertion-functie, superieure ergonomie en uitgebreide schermruimte maken het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die een veelzijdige monitor zoeken die naadloos kan overschakelen tussen werk en spelen. Hoewel het misschien niet de meest geavanceerde HDR-prestaties of premium ontwerpelementen heeft, maken zijn algehele prestaties en functieset het een aantrekkelijke optie in zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. MSI MAG274QRF | Corsair 32QH165

Loading ...

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.08
Functionaliteit
8.83
Gebruiksgemak
8.28

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Ultrawide monitors. Er zijn immers 992 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!