Wat is de beste Tekentablet van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Tekentablet is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Tekentablet van 2024? Na het analyseren van 669 Tekentablets kwam de Wacom Cintiq Pro 27 Creative als beste uit onze Tekentablet-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Tekentablets, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Tekentablets-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Tekentablet-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Tekentablets

1Score: 9.8
Wacom Cintiq Pro 27 Creative
Beste tekentablet
Wacom Cintiq Pro 27 Creative
Wacom
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Apple iPad Pro 12.9 (M2,
Beste tekentablet
Apple iPad Pro 12.9 (M2,
Apple
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
XPPen Artist Pro 16 (Gen
Met een hoogwaardige stylus voor middelgrote tekentablets
XPPen Artist Pro 16 (Gen
XPPen
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.3
XPPen Artist 12 Teken Scherm
XPPen Artist 12 Teken Scherm
XPPen
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.1
HUION Kamvas Studio 16 Pen
HUION Kamvas Studio 16 Pen
HUION
6Score: 8.8
Xencelabs Pen Tablet Medium Bundle
Xencelabs Pen Tablet Medium Bundle
Xencelabs
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.6
HUION Kamvas Studio 16 Pen
HUION Kamvas Studio 16 Pen
HUION
8Score: 8.6
One by Wacom
One by Wacom
Wacom
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.4
Huion Kamvas Studio 16
High-end tekentablet met Windows PC-functionaliteit
Huion Kamvas Studio 16
Huion
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.3
Huion Kamvas Pro 13
Huion Kamvas Pro 13
Huion
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Tekentablet Koopgids

Met een tekentablet vertaal je jouw schetskunsten naar digitale meesterwerken. Deze apparaten hebben echter nogal wat eigenschappen om rekening mee te houden. Hoe je de beste tekentablet kiest en waar je op let, lees je in deze koopgids.

Welke soorten tekentablets zijn er?

Voor beginnende hobbytekenaars tot en met de grootste professionals: voor iedereen is er wel een geschikt tekentablet te vinden. Je kunt tekentablets onderscheiden op basis van deze eigenschappen:

 • Ingebouwd scherm
 • Multi-touch
 • Stroomtoevoer
 • LPI (Lines per inch)

Of de tekentablet een ingebouwd scherm heeft of niet, maakt veel uit. Met een ingebouwd scherm hoef je de tablet niet aan een ander apparaat zoals een laptop of computer te verbinden om het apparaat te gebruiken. Je creëert en bewondert jouw creaties direct op het ingebouwde scherm. Zonder ingebouwd scherm is verbinding met een ander scherm een vereiste.

Multi-touch is een kleine functie die een wereld van verschil maakt tijdens het digitaal tekenen. Een tekentablet met multi-touch kan meerdere 'inputs' tegelijkertijd registreren. Je kunt dus bijvoorbeeld in- en uitzoomen op de tekening, terwijl je tegelijkertijd aan details werkt. Zonder multi-touch moet je deze handelingen los van elkaar uitvoeren.

Wat de stroomtoevoer betreft, kan een tekentablet draadloos zijn of op netstroom werken. Een tekentablet die op een accu werkt, is makkelijker om mee te nemen. Werkt de tablet op netstroom, dan hoef je je geen zorgen te maken over een batterijpercentage.

Als laatste geeft LPI aan hoe gedetailleerd je te werk kunt gaan. Vergelijk het met het aantal megapixels van een camera. Hoe meer lines per inch, des te gedetailleerder je uiteindelijke werk is .

Wat kun je allemaal met een tekentablet?

Met een tekentablet teken en schrijf je digitaal. Hoe je precies te werk gaat, ligt aan de soort tekentablet die je gebruikt. Een tekentablet zonder ingebouwd scherm koppel je via een kabel en een besturingsprogramma aan de computer. Je tekent vervolgens op het tablet, maar houdt de aandacht gericht op het beeldscherm: elke streep die je op de tablet zet, is daar namelijk te zien.

In de software heb je de mogelijkheid om details op compleet andere manieren te bewerken dan op papier. Zo kun je heel ver inzoomen, onderdelen dupliceren en gemakkelijk een volledig symmetrische illustratie maken. Lijnen kunnen worden bewerkt, gummen gaat een stuk makkelijker, je kunt overtreklijnen plaatsen en verwijderen, enzovoorts.

Gebruik je een tekentablet met ingebouwd scherm, dan verschijnt al het tekenwerk ook op het ingebouwde scherm. Je hoeft dus niet naar een ander scherm dan waar je tekent te kijken. Om de illustraties uiteindelijk op de pc te kunnen gebruiken, verbind je de tekentablet met het eerdergenoemde besturingssprogramma met je computer.

Wat er allemaal precies mogelijk is ligt ook aan de software waar je mee werkt, maar in principe is tekenen met een tablet eigenlijk illustreren en digitaal bewerken in één. Het kost tijd om aan te wennen, maar biedt enorm veel extra mogelijkheden in vergelijking tot tekenen op papier. Flexibiliteit is dan ook de voornaamste reden om voor een tekentablet te gaan.

Wat zijn belangrijke eigenschappen voor een tekentablet?

Eerder in deze koopgids las je over het LPI, oftewel lines per inch. Dit is een belangrijk gegeven, omdat dit veel zegt over hoe gedetailleerd je kunt tekenen, en dus ook over de kwaliteitsmogelijkheden van de tekentablet. De multi-touch functie maakt daarentegen een tablet makkelijker om mee te werken, maar hoeft de kwaliteit niet te beïnvloeden.

Het aantal drukniveaus maakt ook een verschil. Een hoog aantal drukniveaus maakt digitaal tekenen een levensechte ervaring. Hoe meer drukniveaus een tekentablet heeft, des te realistischer het apparaat opvangt hoe dik en hard de lijnen die je zet moeten zijn.

Heeft een tekentablet een ingebouwd scherm, dan is de kwaliteit van dat scherm ook belangrijk. Om illustraties van betere kwaliteit te maken, is het ook belangrijk om deze in goede kwaliteit te kunnen zien! Een kraakhelder scherm maakt dit een stuk makkelijker doordat je tot in detail ziet wat je aan het doen bent.

Om de tekentablet aan jouw manier van werken af te stemmen, bieden sommige tekentablets tevens de mogelijkheid om knoppen in te stellen. Dit zijn sneltoetsen naar functies die je veel gebruikt. Althans, je stelt deze programmeerbare knoppen zelf in om opdrachten uit te voeren die je het meeste gebruikt. Zo kun je een knop als sneltoets naar de gumfunctie instellen, weer een andere knop als sneltoets voor een nieuwe laag in je fotobewerkingsprogramma, enzovoorts.

Ten slotte is de compatibiliteit tussen de tablet en het besturingssysteem van je computer een technische eigenschap die belangrijk is voor het apparaat waar je het op aansluit.

Welk besturingssysteem heeft mijn tekentablet nodig?

Bekijk altijd welk besturingssysteem jouw computer of laptop heeft, en zoek naar een tekentablet die daar compatibel mee is. In de productomschrijving van een tekentablet vind je snel terug met welk besturingssysteem het apparaat samen kan werken. Net als bij telefoons en computers gaat het om Android, iOS, macOS en Windows. Linux is ook nog een mogelijkheid, maar die zul je niet snel zien.

Wat voor tekentablet kan ik het beste kiezen?

Welke tekentablet je het beste kunt kiezen, hangt van jouw behoeftes af. Als beginnende hobbytekenaar die net overstapt op digitaal tekenen, is een simpel en betaalbaar model voldoende. De kwaliteit van een tablet voor een doorgewinterde professional heb je dan niet nodig. Het zal sowieso voornamelijk in het begin tijd kosten om aan de verschillen en mogelijkheden te wennen.

Het lijkt makkelijker om als beginner direct een overstap te maken naar een tekentablet met een ingebouwd scherm, omdat je dan gewoon kunt blijven kijken naar het veld waar je tekent. Deze tekentablets zijn wel een stuk duurder en daarmee ook ingewikkelder. Overweeg dus of dat is wat jij wilt.

Ben je al een stuk verder gevorderd of gebruik je de tekentablet professioneel, bestudeer dan de eigenschappen die je nodig hebt om al jouw potentie om te zetten naar de ideale digitale tekening. In de praktijk zal dat neerkomen op hoge schermkwaliteit, een hoge LPI waarde en flexibele software.

Of je een tekentablet op netstroom of accu kiest, ligt aan waar je de tablet het meeste gebruikt. Wil je de tablet vaak onderweg of op verschillende plekken gebruiken, kies dan voor een tablet die draadloos werkt. Werk je op een kantoor of vaste plek met de tablet, dan is een tekentablet met kabel stabieler.

hero illustration

Hoe testen we Tekentablets?

Om de beste Tekentablet te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Tekentablet-test hebben we 669 Tekentablets vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Tekentablet-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Tekentablet-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Tekentablet-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste Tekentablet in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 669 Tekentablets te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Tekentablets op een rij

1. Beste tekentablet: Wacom Cintiq Pro 27 Creative

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wacom Cintiq Pro 27 Creative

 • list plusUitzonderlijke kleurnauwkeurigheid

Nadelen Wacom Cintiq Pro 27 Creative

 • list plusPremium prijs
 • list plusOmvang en gewicht

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.74
Functionaliteit
9.38
Gebruiksgemak
10
De Wacom Cintiq Pro 27 Creative Pen Display is een krachtpatser die is ontworpen om creativiteit en professionele workflows naar een hoger niveau te tillen. Met een kleurnauwkeurigheid van 99% Adobe RGB en 98% DCI-P3, Pantone-validatie, HDR-ondersteuning, 4K-resolutie en een verversingssnelheid van 120Hz, stelt het een nieuwe standaard voor visuele nauwkeurigheid. Dit "professionele tekenscherm" biedt een uitgebreid kleurengamma, waardoor het een "investering is voor professionele creatievelingen" die streven naar topklasse visuele precisie. De slanke rand en ExpressKeys™ maximaliseren de ruimte, zodat naadloze creativiteit en workflow worden gegarandeerd. De Wacom Pro Pen 3, aanpasbaar aan individuele voorkeuren, en intuïtieve multi-touch gebaren verbeteren de gebruikerservaring verder.

De Wacom Cintiq Pro 27 valt op met zijn uitgebreide 26,9-inch UHD-display, dat lijkt op pc-gamingmonitoren met zijn hoge verversingssnelheden en snelle responstijd. Ondanks het forse prijskaartje maakt de veelzijdigheid als zowel een tekentablet als een monitor het een waardevolle aanwinst voor professionals. Desalniettemin kunnen de grootte en het gewicht uitdagingen vormen voor langdurig gebruik. De noodzaak van de Wacom Cintiq Pro 27 Stand of een compatibele VESA 100 monitorarm voor optimaal gebruik moet worden overwogen in de totale kosten.

In vergelijking met zijn kleinere broertje, de Wacom Cintiq Pro 16, biedt de Pro 27 superieure functies, waardoor het ideaal is voor professionals die compromisloze kleurnauwkeurigheid en veelzijdigheid zoeken. Voor degenen met budgetbeperkingen of op zoek naar een meer draagbare optie, kan de Pro 16 een geschiktere keuze zijn. De uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid, displaygrootte en veelzijdigheid als professioneel tekenscherm en monitor onderscheiden de Wacom Cintiq Pro 27 in de markt, waardoor het een eersteklas keuze is voor serieuze creatievelingen.

Hoewel de Wacom Cintiq Pro 27 uitblinkt in het bieden van eersteklas visuele nauwkeurigheid en professionele functies, kunnen de premium prijs en het formaat barrières vormen voor sommige gebruikers. Het doelpubliek bestaat voornamelijk uit professionele creatieven die compromisloze kleurnauwkeurigheid en een groot, hoogwaardig display prioriteren. Voor deze gebruikers staat de Wacom Cintiq Pro 27 als een ongeëvenaard gereedschap om hun creatieve potentieel te ontsluiten. Voor individuen die op zoek zijn naar een meer budgetvriendelijke of draagbare optie, kunnen andere modellen in de line-up van Wacom of van concurrerende merken beter aan hun behoeften voldoen.

Samengevat overtreft de Wacom Cintiq Pro 27 Creative Pen Display de verwachtingen met zijn baanbrekende prestaties, uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid en veelzijdigheid, waardoor het een topkeuze is voor professionals in de creatieve industrie. Ondanks de premium prijs en het formaat, positioneren zijn innovatieve functies en compromisloze visuele nauwkeurigheid het als een toonaangevende speler op de tekentabletmarkt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 26 april in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Beste tekentablet: Apple iPad Pro 12.9 (M2,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.69
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
9.85
Ik ben dolblij om de Apple iPad Pro 12.9 (M2, 2022) aan te kondigen, een krachtpatser die wordt beschreven als Apple's meest krachtige en dure tablet tot nu toe. Met de nieuwe M2-chipset biedt het ongeëvenaarde prestaties, waardoor het een grote sprong is voor serieuze digitale kunstenaars. Het apparaat heeft een prachtig mini-LED-scherm met ongeëvenaard HDR-contrast en een verversingssnelheid van 120 Hz, waardoor een meeslepende en responsieve tekenervaring wordt geboden. Zoals opgemerkt door TechRadar, onderscheidt de upgrade naar de M2-processor en mini-LED-scherm het van zijn voorganger en bevestigt het zijn positie als een topkeuze voor professionals en creatievelingen. De 8-core CPU, 10-core GPU en verbeterde Neural Engine van de M2-chip, zoals benadrukt op de website van Apple, zorgen voor prestaties van de volgende generatie, waardoor taken zoals 3D-ontwerp, AR-modellen en gaming met grafische kwaliteit van console mogelijk zijn. Daarnaast laat de ondersteuning voor apps zoals Logic Pro en Final Cut Pro voor iPad zien dat het uitstekend is in het verwerken van intensieve creatieve taken.

Echter, zoals opgemerkt in een recensie van CNET, kan de M2-upgrade mogelijk niet significant van invloed zijn op de algehele gebruikerservaring, vooral voor degenen die geen zware grafische of videobewerkingsmogelijkheden nodig hebben. Dit komt overeen met het gevoel dat de iPad Pro steeds meer niche wordt, vooral gezien de hogere prijs, zoals benadrukt door TechRadar. Het 12,9-inch model begint bij $1.099, met extra kosten voor hogere opslagcapaciteiten en 5G-ondersteuning, waardoor het meer geschikt is voor professionals die het kunnen afschrijven als belastingaftrek in plaats van thuisgebruikers. In vergelijking bieden het 11-inch model en de iPad Air (2022) meer betaalbare opties, die een breder scala aan gebruikers bedienen.

De iPad Pro 12.9 (M2, 2022) is ongetwijfeld een prachtige en snelle machine, die indrukwekkende realtime prestaties biedt voor creatieve taken en multitasking, zoals benadrukt door Apple en Tom's Guide. De hoge helderheid, extreme dynamisch bereik en geavanceerde weergavetechnologieën van het apparaat, in combinatie met de verbeterde interactie met de Apple Pencil 2e generatie, maken het een aantrekkelijke keuze voor digitale kunstenaars en grafisch ontwerpers. Echter, de premium prijs en de beschikbaarheid van de krachtige M1-chip in de iPad Air (2022) kunnen de aantrekkingskracht beperken tot een specifiek publiek.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de iPad Pro 12.9 (M2, 2022) zich met zijn uitzonderlijke prestaties, mini-LED-scherm en naadloze integratie van de Apple Pencil. Hoewel het misschien geen grote sprong biedt voor algemene gebruikers, blinkt het uit in het bedienen van professionals en power users in de creatieve industrie. De belangrijkste gebruiksscenario's draaien om veeleisende creatieve taken, zoals grafisch ontwerp, foto- en videobewerking en 3D-modellering, waarbij de mogelijkheden echt schitteren.

Kortom, de iPad Pro 12.9 (M2, 2022) verhoogt de lat voor tekentablets met zijn ongeëvenaarde prestaties, prachtige display en naadloze integratie van de Apple Pencil. Echter, de premium prijs en de beschikbaarheid van overtuigende alternatieven zoals de iPad Air (2022) kunnen de aantrekkingskracht beperken tot een meer specifieke gebruikersgroep, voornamelijk professionals en power users die zijn geavanceerde mogelijkheden nodig hebben.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Met een hoogwaardige stylus voor middelgrote tekentablets: XPPen Artist Pro 16 (Gen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.28
Functionaliteit
10
Gebruiksgemak
9.22

【16K drukniveaus - 's werelds eerste】Artist Pro 16 (Gen 2) beschikt over onze nieuwste X3 Pro Smart Chip Pen met 16384 drukniveaus - eerste innovatie in de sector, en 100% hoger dan zijn collega's. Het levert veel nauwkeurigere en vloeiendere lijnen op dan ooit tevoren.

【X-Nature-simulatiescherm - levensechte kleuren en uitzonderlijke details.】16 inch volledig gelamineerd scherm, met ideale beeldverhouding van 16:10 en hoge resolutie van 2560 x 1600 gamma. DEKKINGsverhouding 99% sRGB, 97% Adobe RGB, 99% DCI- P3-kleuren zien er allemaal levendig en betoverend uit op het Artist Pro 16 (Gen 2)-scherm. Het Artist Pro 16 (Gen 2)-scherm, gecertificeerd door TÜV SÜD, optimaliseert het oogcomfort door de emissie van blauw licht te verminderen.

【Verhoogde productiviteit met draadloze snelkoppelingen op afstand】Artist Pro 16 Gen 2 wordt geleverd met onze nieuwste ACK05 draadloze snelkoppelingen op afstand, u kunt maximaal 40 snelkoppelingen aanpassen om uw workflow te verbeteren.

【2 flexibele poorten + ingebouwde opvouwbare standaard】 Uitgerust met twee omkeerbare poorten, kan in beide richtingen op een pc worden aangesloten: omhoog of omlaag, via 3-in-1 HDMI-kabel of USB-C-videokabel. Opladen en datatransmissie tegelijkertijd. Met de ingebouwde standaard kunt u altijd en overal een gewenste werkhouding bereiken.

【Zeer compatibel】 Werkt soepel met verschillende systemen en software. Compatibel met Windows 7 (of hoger), macOS 10.10 (of hoger), Android (USB3.1 DP1.2), Chrome OS 88 (of hoger), Linux. Ondersteuning van populaire digitale kunstsoftware zoals Adobe Photoshop, Illustrator, SAI, CDR, GIMP, Krita, MediBang, FireAlpaca, Toonboom, Maya en Blender3D enz.

Functies:
Productnaam: Artist Pro 16 (Gen 2) grafische tablet
Productmodel: MD160QH
Kleur: Zwart en grijs
Stylus: X3 Pro Smart Chip-stylus
Initiële activeringskracht: 3 g
Drukniveaus: 16384
Kantelen: 60°
Schermresolutie: 2560 x 1600
Afmetingen: 405,11 x 291,37 x 20,23 mm
Werkgebied: 344,68 x 215,42 mm
Volledige laminering: Ja
Kijkhoek: 178°
Contrast: 1200:1
Helderheid (standaard): 250 cd/m2
Resolutie: 5080 LPI
Dekkingsratio kleurengamma (standaard): 99% sRGB, 97% Adobe RGB, 99% DCI-P3
Kleurbereikgebiedverhouding (standaard): 159% sRGB, 118% Adobe RGB, 117% DCI-P3
Leeshoogte: 10 mm
Reactiesnelheid: 20 ms
Rapportsnelheid: 200 RPS (max.)
Nauwkeurigheid: ±0,4 mm (midden), ±0,8 mm (rand)
Poort1 x USB-C video 1 x USB-C 3-in-1
Opgenomen vermogen: AC 110-240V
Uitgangsvermogen: DC 5V ⎓ 3A
Compatibiliteit: Windows 7 (of hoger), macOS 10.10 (of hoger), Android (USB3.1 DP1.2), Chrome OS 88 (of hoger), Linux.

Het pakket omvatte:
1 x pendisplay
1 x X3 Pro-stylus
1 x etui (inclusief 8 penpunten)
1 x draadloze snelkoppelingafstandsbediening
1 x USB-C naar USB-C-kabel
1 x USB-A naar USB-C-kabel
1x verlengkabel
1 x AC-adapter
1x voedingskabel
1 x tekenhandschoen
1 x schoonmaakdoekje
1 x Klantenservicekaart
1x Beknopte handleiding
1 x Garantiekaart

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs

4. XPPen Artist 12 Teken Scherm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.99
Functionaliteit
9.73
Gebruiksgemak
9.27

Let op: Dit is geen op zichzelf staand product. Het moet op een computer worden aangesloten om te gebruiken.

Artist 12 Graphics Tablet is de nieuwste XPPen, de kleinste grafische tablet met HD-scherm, met een weergavegebied van 11,6 inch, groot genoeg om uw kunstwerken te maken. Ook uitgerust met 6 handige sneltoetsen en een volledig aanpasbare aanraakbalk om uw workflow te verbeteren.
XPPen's P06 passieve stylus met geavanceerde technologie is ontworpen om een ​​traditioneel potloodgevoel te creëren! 8192 niveaus van drukgevoeligheid, uniek zeshoekig ontwerp met digitale gum aan het uiteinde, antislip zachte rubberen grip, voor een comfortabele en efficiënte handgreep voor het werk.
Gecombineerd met 72% NTSC-kleurengamma, presenteert levendige beelden, levendige kleuren en extreem nauwkeurige details van uw werken.
Het Artist12-scherm is een HD IPS-scherm, ideaal voor tekenen, fotografie, animatie, mode, schetsen, beeldbewerking, 3D-beeldhouwen, online training, afstandsonderwijs enz.
Eenvoudige driverinstallatie, compatibel met Windows 10/8/7 (32/64bit), MAC OS 10.10 en hoger. Ook compatibel met populaire digitale kunstsoftware zoals Adobe Photoshop, Illustrator, SAI, CDR, Painter, SketchBook Pro, MediBang, Clip Studio ect.

Functies:
Afmetingen: 364,11x218,87mm
Weergavegebied: 256x144mm
Schermresolutie: 1920x1080 pixels
NTSC-kleurengamma: 72%
Sneltoetsen: 6 aanpasbare Touch Bar
Responstijd: 14 ms Pixelpitch: 0,1335 (H) X 0,1335 (V) RGB
Kleurenscherm: 262K
kleuren Contrastverhouding: 700:1
Kijkhoek: 178°
Stroomverbruik: <70mA
Stroomverbruik: 0,35 W
Technologie: elektromagnetisch
Drukniveaus: 8192
Rapportfrequentie: 266 RPS
Invoerresolutie: 5080 LPI
Nauwkeurigheid: ± 0,5 mm (middengebied); ± 2 mm (de randafstand binnen 5 mm)
Detectiehoogte: 0 ~ 12 mm
Kantelhoek van de stylus: ±45°
Voedingsspanning: DC 5V
USB-interface: USB-C
Lengte USB-kabel: 150 cm (A naar C)
Let op: dit is geen op zichzelf staand product.

Pakket inbegrepen:
1 x tekentablet met Artist 12-scherm
1 x P06 passieve stylus
1 x Stylusdoos
1x Type-C-kabel
8 x vervangende styluspunten
1 x reinigingsdoekje:
1 x zwarte tekenhandschoen
1x beknopte handleiding

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. HUION Kamvas Studio 16 Pen

Loading ...

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.29
Gebruiksgemak
9.16

Verkrijgbaar bij:

6. Xencelabs Pen Tablet Medium Bundle

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Xencelabs Pen Tablet Medium Bundle

 • list plusUitgebreide en professionele tekenervaring
 • list plusInclusief doordachte accessoires en intuïtief ontwerp
 • list plusBiedt een overtuigende reeks functies tegen een lagere prijs in vergelijking met concurrenten

Nadelen Xencelabs Pen Tablet Medium Bundle

 • list plusQuickKeys-afstandsbediening kan voor sommige gebruikers meer sneltoetsen bieden dan nodig is
 • list plusGepositioneerd als een premium product met een vergelijkbare prijskaartje als de aanbiedingen van Wacom, waardoor budgetbewuste kopers worden afgeschrikt

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.37
Functionaliteit
8.47
Gebruiksgemak
9.33
Ik ben enthousiast om je de Xencelabs Pen Tablet Medium Bundle voor te stellen, een premium tekentablet dat een uitgebreide en professionele tekenervaring biedt. Met doordachte accessoires en een intuïtief ontwerp is dit tablet een overtuigende keuze voor digitale kunstenaars en grafisch ontwerpers.

De bundel bevat twee stylussen, een verscheidenheid aan vervangende punten en een draadloze dongle voor naadloze connectiviteit. De QuickKeys afstandsbediening biedt volgens Digital Camera World 40 aanpasbare snelkoppelingen en een Zoom Wheel voor soepele fotobewerking. Het tablet heeft verlichte hoekmarkeringen, een comfortabele handpalmsteun en een ruim tekengebied met intuïtieve aanpassingsopties.

Een van de kenmerkende functies van dit tablet is de QuickKeys afstandsbediening, zoals beschreven door petapixel.com: "De bundel bevat ook de Quick Keys afstandsbediening met acht sneltoetsen, een multifunctionele insteldraaiknop en een OLED-display voor het programmeren van maximaal 40 verschillende snelkoppelingen." Deze afstandsbediening voegt gemak en efficiëntie toe aan het tekenproces, wat de algehele gebruikerservaring verbetert.

De Xencelabs Pen Tablet Medium blinkt uit in het bieden van een hoogwaardige tekentabletervaring, zoals benadrukt door Windows Central: "De verpakking en branding van het tablet zijn topklasse, wat een premium gevoel overbrengt, en het wordt geleverd met een reeks accessoires, waaronder een reiskoffer, kabels, tekenhandschoen en aanpasbare RGB-verlichting." Deze aandacht voor detail en de inclusie van een reiskoffer en andere accessoires dragen bij aan de algehele waarde van het product.

In vergelijking met zijn concurrenten biedt de Xencelabs Pen Tablet Medium een overtuigende set functies tegen een lagere prijs, zoals opgemerkt door petapixel.com: "Ondanks het ontbreken van traditionele sneltoetsen op het tablet, biedt de bundel een uitgebreide set functies voor een lagere prijs in vergelijking met de aanbiedingen van Wacom." Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een professioneel tekentablet zonder het premium prijskaartje.

Het is echter belangrijk op te merken dat de QuickKeys afstandsbediening voor sommige gebruikers meer snelkoppelingen kan bieden dan nodig, zoals vermeld door Digital Camera World. Bovendien kan de positionering van het tablet als een premium product met een prijskaartje vergelijkbaar met de medium Intuos Pro van Wacom, zoals benadrukt door Windows Central, budgetbewuste kopers afschrikken die overwegen om betaalbaardere opties van andere merken zoals XP-Pen en Huion te overwegen.

Al met al valt de Xencelabs Pen Tablet Medium Bundle op als een premium tekentablet met een uitgebreide set functies, een intuïtief ontwerp en doordachte accessoires. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke keuze op de markt is, maken de uitgebreide tekentabletervaring en de concurrerende prijsstelling in vergelijking met soortgelijke premium producten het een overtuigende optie voor professionele en aspirant digitale kunstenaars. 🎨

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. HUION Kamvas Studio 16 Pen

Loading ...

Voordelen HUION Kamvas Studio 16 Pen

 • list plusIndrukwekkende kleurnauwkeurigheid en gevoeligheid

Nadelen HUION Kamvas Studio 16 Pen

 • list plusAfwezigheid van fysieke sneltoetsen
 • list plusZwaar voor een tekentablet
 • list plusAfwezigheid van 4K-resolutie

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.91
Gebruiksgemak
8.64
Ik ben enthousiast om de Huion Kamvas Studio 16 Pen Computer te introduceren, een all-in-one pro pen tablet die de strijd aangaat met toonaangevende merken zoals Wacom. Met zijn gestroomlijnde ontwerp dat doet denken aan de Surface Pro, beschikt het over een volledig gelamineerd, anti-reflecterend 16-inch scherm, wat zorgt voor indrukwekkende kleurnauwkeurigheid en gevoeligheid met minimale parallax en vertraging. De QHD-resolutie, QLED-technologie, 100% Adobe RGB kleurengamma dekking en 16,7M kleurdiepte maken het geschikt voor tekenen, binge-watching en gamen. De meegeleverde PW550S digitale pen biedt een comfortabele tekenervaring met kantelfunctie, 8192 drukniveaus en touchscreen-mogelijkheden. Opmerkelijk is dat het functioneert als een op zichzelf staand Windows 11-apparaat, met een geïntegreerd digitaal schetsblok, monitor en krachtige Intel Core i7-processor, 16 GB RAM en 512 GB aan boordopslag.

Volgens Creative Bloq biedt "de Huion Kamvas Studio 16 een all-in-one pro pen tablet met indrukwekkende specificaties", waarmee het zich positioneert als een opmerkelijke concurrent voor marktleiders. Het ontbreken van fysieke sneltoetsen kan echter een nadeel zijn voor professionals, zoals benadrukt in de recensie van TechRadar. Desalniettemin wordt het solide ontwerp van het apparaat met een metalen behuizing en een diepte van 11,9 mm geprezen, zij het met een gewicht van 3,9 kg, wat zwaar is voor een tekentablet, zoals benadrukt door TechRadar. Ondanks deze beperkingen biedt het apparaat een prettige tekenervaring gedurende langere perioden, hoewel het ontbreken van 4K-resolutie wordt opgemerkt als een gemiste kans, volgens Creative Bloq.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Huion Kamvas Studio 16 op door zijn veelzijdigheid, doordat het niet alleen fungeert als tekentablet, maar ook als een op zichzelf staand Windows 11-apparaat met krachtige verwerkingsmogelijkheden. De kwaliteit van het scherm, kleurnauwkeurigheid en gevoeligheid maken het tot een sterke concurrent op de markt, als alternatief voor gevestigde merken zoals Wacom. Het ontbreken van fysieke sneltoetsen en 4K-resolutie kan echter professionals afschrikken die juist die specifieke functies zoeken.

Al met al blinkt de Huion Kamvas Studio 16 Pen Computer uit als een veelzijdige tekentablet en op zichzelf staand Windows-apparaat, met indrukwekkende specificaties, een comfortabele tekenervaring en krachtige verwerkingsmogelijkheden. Hoewel het effectief concurreert met toonaangevende merken, kunnen het ontbreken van bepaalde professionele functies en het gewicht beperkende factoren zijn voor sommige gebruikers. Over het algemeen biedt het een aantrekkelijke optie voor kunstenaars en professionals die een all-in-one tekentablet en computeroplossing zoeken, met name gezien de prijs. 🎨

Verkrijgbaar bij:

8. One by Wacom

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.84
Functionaliteit
8.22
Gebruiksgemak
8.74
Uitgerust met MacOS 10.6.8. Ervaar een simpelere, meer natuurlijke manier van werken met jouw computer. Deze intuïtieve Tekentablet maakt het je mogelijk om te schrijven, te tekenen en zelfs je favoriete foto's digitaal te bewerken.

Werk digitaal op een natuurlijke manier

De uiterst lichte, ergonomische en Drukgevoelige Pen gecombineerd met dit strak Tekentablet design levert een pen op papier gevoel tijdens het ontwerpen.

Handig en compact

Deze zwarte Tekentablet met limoengroene details is perfect voor werkplekken met beperkte ruimte en is daarnaast erg handig om mee te nemen. Het brede werkvlak maakt langere penstroken mogelijk.

Kenmerken

277 x 189 x 7,5 mm, waarvan 216 x 135 mm werkbaar oppervlak
1024 niveaus pendrukgevoeligheid
Drukgevoelige, battterijloze en draadloze Pen
Geschikt voor zowel links- als rechtshandigen
USB
Gewicht: slechts 240g

Systeemvereisten

USB poort, internet verbinding Windows 8, Windows®7 SP1, Windows® Vista SP2, or Windows® XP SP3
MacOS 10.6.8 of hoger (Intel® processor)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. High-end tekentablet met Windows PC-functionaliteit: Huion Kamvas Studio 16

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.02
Functionaliteit
8.17
Gebruiksgemak
8.88
Laat jouw creativiteit los met de indrukwekkende digitale pen technologie van
Huion en optimaliseer jouw manier van tekenen, ontwerpen en editten.


4K beelden die uw verbeelding te boven gaan
Het scherm van de Kamvas Pro 16 Plus (4K) heeft een resolutie die vier keer zo hoog is als die van een Full (1080p) HD-scherm. Met meer dan 8 miljoen pixels in dit 15,6 inch scherm gepropt, zorgt de Kamvas Pro 16 Plus (4K) voor een verbluffende beeldkwaliteit. Dankzij de contrastverhouding van 1200:1 voelen beelden bovendien meeslepender aan op dit pendisplay. Een hogere contrastverhouding helpt ook om de kleurdiepte van foto's te vergroten en zorgt voor betere visuele effecten.

Professioneel kleurendisplay
Quantum-dot technologie in combinatie met een IPS-scherm zorgt voor een verbluffend kleurengamma van 145% sRGB. Het brede kleurengamma garandeert niet alleen zuiverdere kleuren, maar maakt ook een natuurlijk en vloeiend kleurverloop mogelijk, waardoor een opmerkelijk pendisplay ontstaat voor creatieve professionals.

Low blue light & eye-care scherm
Het scherm dat is uitgerust met de geavanceerde quantum-dot technologie kan het blauwe licht dat schadelijk is voor de ogen effectief uitfilteren, waardoor digitale vermoeide ogen sterk worden verminderd.

Tekenen op dit scherm is als tekenen op papier
Het anti-glare geëtste glas en het scherm zijn naadloos aan elkaar gelamineerd om de transparantie van het scherm te vergroten en parallax te verminderen. Bovendien kan het anti-glare geëtste glas ook de reflectie effectief verminderen en gebruikers pen-op-papier tekenervaring bieden.

Slank en gestroomlijnd ontwerp toont de schoonheid van ambacht.
Kamvas Pro 16 Plus (4K) is een compact en elegant pendisplay met een metalen unibody-ontwerp. De dikte van 13 mm maakt het lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen, terwijl het 15,6 inch-scherm gebruikers een grote ruimte biedt om altijd en overal hun creativiteit de vrije loop te laten.

Innovatieve PenTech3.0 voor natuurlijk tekenen
De digitale pen PW517 met PenTech 3.0 heeft een betere nauwkeurigheid van ±0,3 mm, waardoor gebruikers hun ideeën nauwkeurig en natuurlijk op het pendisplay kunnen uitwerken, net als op een stuk papier. Gebruikers kunnen de digitale pen ook gebruiken om de OSD-configuratie aan te passen, zoals helderheid en kleurtemperatuur.

Inspiraties vastgelegd als de pen kantelt
Uitgerust met 8192 niveaus van drukgevoeligheid en een superieure rapportagesnelheid, kan de digitale pen PW517 delicate penbewegingen vastleggen zonder enige vertraging. Gebruikers kunnen de digitale pen ook kantelen om schaduwen toe te voegen of penseel effecten te bereiken.

Eenvoudige aansluitingen voor geweldige beelden
Dubbele USB-C poorten maken verbindingen tussen de Kamvas Pro 16 Plus (4K) en een computer, game console en Android apparaat snel en gemakkelijk. Gebruikers kunnen genieten van een verbazingwekkend 4K visueel effect en een opgeruimd bureaublad met de aansluiting via een enkele 3-in-1 kabel of een USB-C naar USB-C kabel en een voedingskabel.

Geniet van de sterke compatibiliteit
Kamvas Pro 16 Plus (4K) is compatibel met Windows, macOS en Android, en ondersteunt verschillende mainstream ontwerp- en tekensoftware. Probeer meer te ontdekken en te creëren met deze verbazingwekkende pen display.

Zie hier welke Android devices compatibel zijn met Huion.

Specificaties
Algemeen
► Kleur: Dark Grey
► Afmetingen: 402.7 x 257.4 x 13mm
► Werkruimte: 345.6 x 194.4mm
► Gewicht: 1.27kg
► Touch: Nee
► Druktoetsen: Nee
Standaard: Opvouwbare Standaard ST200 20°/45°
(Video)Connectie: 3-in-1 USB-C Full-featured USB-C
Scherm
Resolutie: 3840 x 2160 (16:9) UHD
LCD Type: IPS
Anti-Glare: Anti-glare Etched Glass
► Laminering: Ja
► Contrast Ratio: 1200:1
► Helderheid: 200cd/m2 (Max.)
► Responstijd: 25ms
► Kijkhoek: 85°/85°(H)/85°/85°(V) (Typ.)(CR>10)
► Kleurgamma: 145% sRGB (Quantum Dots)
► Scherm Kleur: 16.7M (8bit)
Pen Technologie
► Pen Model: PW517
► Pen Type: Battery-Free EMR
► Pen Resolutie: 5080 LPI
► Drukgevoeligheid: 8192 Levels
Tilt Optie: ±60°
► Detectiehoogte: 10mm
► Report Rate: >220PPS
► Nauwkeurigheid: ±0.3mm (Center) ±2mm (Corner)
OS Compatibiliteit
Windows: 7 of later
macOS 10.12 of later
► Android: 6.0 - USB3.1 DPI 1.2

Wat zit er in de doos?
Kamvas Pro 16 Plus (4K)
PW517
Pen Houder
10 Punten
Punt Clip
3-in1 Kabel
USB-C > USB-C Kabel
1 USB Voeding
USB Stroom Adapter
Snelstartgids
Opvouwbare Standaard ST200
Handschoen
Schoonmaakdoekje

İ - Heb je vragen of hulp nodig bel +31 88 0600777 of mail [email protected]

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs

10. Huion Kamvas Pro 13

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.87
Functionaliteit
8.55
Gebruiksgemak
8.6
- De nieuwe Huion Kamvas Pro 13 heeft een batterijloze pen met kantel-herkenning tot 60 graden.
- 4 sneltoetsen en een touchbar aan de zijkant van het scherm
- 13,3 inch IPS scherm
- Resolutie 1920 x 1080
- 92% Adobe RGB color gamut voor rijkere kleuren en meer natuurlijke overgangen
- Verstelbare standaard wordt meegeleverd
- 2 jaar garantie

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Tekentablets. Er zijn immers 669 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!