Wat is de beste tekentablet van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het aanschaffen van een goede tekentablet is een moeilijke opgave. Wat is de beste tekentablet van 2023? Na het testen van 356 tekentablets kwam de Wacom One By S Zwart rood als beste uit onze tekentablet-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de tekentablets, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 tekentablets-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige tekentablet-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste tekentablets

1Score: 9.9
Wacom One By S Zwart rood
Wacom One By S Zwart rood
Wacom
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Wacom CTL-4100K-S pistache
Wacom CTL-4100K-S pistache
Wacom
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Wacom Sketch Pad Pro Tekentablet zwart
Beste Tekentablet voor onderweg
Wacom Sketch Pad Pro Tekentablet zwart
Wacom
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
LCD Tekentablet Kinderen 12 inch blauw
LCD Tekentablet Kinderen 12 inch blauw
Deal Parts
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Wacom One By M Zwart rood
Beste Tekentablet voor digitale kunstenaars
Wacom One By M Zwart rood
Wacom
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
XP-PEN Deco Pro Medium [Tekentablet] zwart
XP-PEN Deco Pro Medium [Tekentablet] zwart
Xp-pen
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Must-Have for Kids Tekentablet Kinderen roze
Must-Have for Kids Tekentablet Kinderen roze
Must-Have for Kids
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Wacom Intuos Pen & Bluetooth zwart
Beste Tekentablet voor professionals
Wacom Intuos Pen & Bluetooth zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
W&Z® Grafische Teken Tablet Tekentablet sapphire blue
W&Z® Grafische Teken Tablet Tekentablet sapphire blue
W&Z
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
XPPen Artist 12 Teken Scherm geen kleur
XPPen Artist 12 Teken Scherm geen kleur
XPPen
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Tekentablet Koopgids

Met een tekentablet vertaal je jouw schetskunsten naar digitale meesterwerken. Deze apparaten hebben echter nogal wat eigenschappen om rekening mee te houden. Hoe je de beste tekentablet kiest en waar je op let, lees je in deze koopgids.

Welke soorten tekentablets zijn er?

Voor beginnende hobbytekenaars tot en met de grootste professionals: voor iedereen is er wel een geschikt tekentablet te vinden. Je kunt tekentablets onderscheiden op basis van deze eigenschappen:

 • Ingebouwd scherm
 • Multi-touch
 • Stroomtoevoer
 • LPI (Lines per inch)

Of de tekentablet een ingebouwd scherm heeft of niet, maakt veel uit. Met een ingebouwd scherm hoef je de tablet niet aan een ander apparaat zoals een laptop of computer te verbinden om het apparaat te gebruiken. Je creëert en bewondert jouw creaties direct op het ingebouwde scherm. Zonder ingebouwd scherm is verbinding met een ander scherm een vereiste.

Multi-touch is een kleine functie die een wereld van verschil maakt tijdens het digitaal tekenen. Een tekentablet met multi-touch kan meerdere 'inputs' tegelijkertijd registreren. Je kunt dus bijvoorbeeld in- en uitzoomen op de tekening, terwijl je tegelijkertijd aan details werkt. Zonder multi-touch moet je deze handelingen los van elkaar uitvoeren.

Wat de stroomtoevoer betreft, kan een tekentablet draadloos zijn of op netstroom werken. Een tekentablet die op een accu werkt, is makkelijker om mee te nemen. Werkt de tablet op netstroom, dan hoef je je geen zorgen te maken over een batterijpercentage.

Als laatste geeft LPI aan hoe gedetailleerd je te werk kunt gaan. Vergelijk het met het aantal megapixels van een camera. Hoe meer lines per inch, des te gedetailleerder je uiteindelijke werk is .

Wat kun je allemaal met een tekentablet?

Met een tekentablet teken en schrijf je digitaal. Hoe je precies te werk gaat, ligt aan de soort tekentablet die je gebruikt. Een tekentablet zonder ingebouwd scherm koppel je via een kabel en een besturingsprogramma aan de computer. Je tekent vervolgens op het tablet, maar houdt de aandacht gericht op het beeldscherm: elke streep die je op de tablet zet, is daar namelijk te zien.

In de software heb je de mogelijkheid om details op compleet andere manieren te bewerken dan op papier. Zo kun je heel ver inzoomen, onderdelen dupliceren en gemakkelijk een volledig symmetrische illustratie maken. Lijnen kunnen worden bewerkt, gummen gaat een stuk makkelijker, je kunt overtreklijnen plaatsen en verwijderen, enzovoorts.

Gebruik je een tekentablet met ingebouwd scherm, dan verschijnt al het tekenwerk ook op het ingebouwde scherm. Je hoeft dus niet naar een ander scherm dan waar je tekent te kijken. Om de illustraties uiteindelijk op de pc te kunnen gebruiken, verbind je de tekentablet met het eerdergenoemde besturingssprogramma met je computer.

Wat er allemaal precies mogelijk is ligt ook aan de software waar je mee werkt, maar in principe is tekenen met een tablet eigenlijk illustreren en digitaal bewerken in één. Het kost tijd om aan te wennen, maar biedt enorm veel extra mogelijkheden in vergelijking tot tekenen op papier. Flexibiliteit is dan ook de voornaamste reden om voor een tekentablet te gaan.

Wat zijn belangrijke eigenschappen voor een tekentablet?

Eerder in deze koopgids las je over het LPI, oftewel lines per inch. Dit is een belangrijk gegeven, omdat dit veel zegt over hoe gedetailleerd je kunt tekenen, en dus ook over de kwaliteitsmogelijkheden van de tekentablet. De multi-touch functie maakt daarentegen een tablet makkelijker om mee te werken, maar hoeft de kwaliteit niet te beïnvloeden.

Het aantal drukniveaus maakt ook een verschil. Een hoog aantal drukniveaus maakt digitaal tekenen een levensechte ervaring. Hoe meer drukniveaus een tekentablet heeft, des te realistischer het apparaat opvangt hoe dik en hard de lijnen die je zet moeten zijn.

Heeft een tekentablet een ingebouwd scherm, dan is de kwaliteit van dat scherm ook belangrijk. Om illustraties van betere kwaliteit te maken, is het ook belangrijk om deze in goede kwaliteit te kunnen zien! Een kraakhelder scherm maakt dit een stuk makkelijker doordat je tot in detail ziet wat je aan het doen bent.

Om de tekentablet aan jouw manier van werken af te stemmen, bieden sommige tekentablets tevens de mogelijkheid om knoppen in te stellen. Dit zijn sneltoetsen naar functies die je veel gebruikt. Althans, je stelt deze programmeerbare knoppen zelf in om opdrachten uit te voeren die je het meeste gebruikt. Zo kun je een knop als sneltoets naar de gumfunctie instellen, weer een andere knop als sneltoets voor een nieuwe laag in je fotobewerkingsprogramma, enzovoorts.

Ten slotte is de compatibiliteit tussen de tablet en het besturingssysteem van je computer een technische eigenschap die belangrijk is voor het apparaat waar je het op aansluit.

Welk besturingssysteem heeft mijn tekentablet nodig?

Bekijk altijd welk besturingssysteem jouw computer of laptop heeft, en zoek naar een tekentablet die daar compatibel mee is. In de productomschrijving van een tekentablet vind je snel terug met welk besturingssysteem het apparaat samen kan werken. Net als bij telefoons en computers gaat het om Android, iOS, macOS en Windows. Linux is ook nog een mogelijkheid, maar die zul je niet snel zien.

Wat voor tekentablet kan ik het beste kiezen?

Welke tekentablet je het beste kunt kiezen, hangt van jouw behoeftes af. Als beginnende hobbytekenaar die net overstapt op digitaal tekenen, is een simpel en betaalbaar model voldoende. De kwaliteit van een tablet voor een doorgewinterde professional heb je dan niet nodig. Het zal sowieso voornamelijk in het begin tijd kosten om aan de verschillen en mogelijkheden te wennen.

Het lijkt makkelijker om als beginner direct een overstap te maken naar een tekentablet met een ingebouwd scherm, omdat je dan gewoon kunt blijven kijken naar het veld waar je tekent. Deze tekentablets zijn wel een stuk duurder en daarmee ook ingewikkelder. Overweeg dus of dat is wat jij wilt.

Ben je al een stuk verder gevorderd of gebruik je de tekentablet professioneel, bestudeer dan de eigenschappen die je nodig hebt om al jouw potentie om te zetten naar de ideale digitale tekening. In de praktijk zal dat neerkomen op hoge schermkwaliteit, een hoge LPI waarde en flexibele software.

Of je een tekentablet op netstroom of accu kiest, ligt aan waar je de tablet het meeste gebruikt. Wil je de tablet vaak onderweg of op verschillende plekken gebruiken, kies dan voor een tablet die draadloos werkt. Werk je op een kantoor of vaste plek met de tablet, dan is een tekentablet met kabel stabieler.

hero illustration

Hoe testen we tekentablets?

Om de beste tekentablet te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze tekentablet-test hebben we 356 tekentablets geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze tekentablet-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze tekentablet-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen tekentablet-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte tekentablet in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 356 tekentablets te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste tekentablets in een oogopslag

1. Wacom One By S Zwart rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.7

Maak je eigen ontwerpen digitaal met de Wacom One By S Zwart. Dankzij het compacte formaat van 22 bij 14,6 centimeter neem je deze tekentablet gemakkelijk mee naar school of werk. Met de meegeleverde pen bepaal jij nauwkeurig hoe dik of hoe dun de lijnen zijn, omdat hij met 2.048 drukpunten jouw bewegingen net zo overbrengt als op papier. De Wacom One werkt zowel met Windows 10 als met macOS, waardoor de One altijd goed werkt, ongeacht wat voor besturingssysteem je gebruikt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. Wacom CTL-4100K-S pistache

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.5

Teken, schilder of bewerk je favoriete foto's met behulp van deze Wacom Intuos Pen Small met Bluetooth. Dit tekentablet is compact, stevig en eenvoudig in gebruik. In enkele stappen ga je aan de slag met jouw tekentablet i.c.m. je zelfgekozen creatieve software. Let op: Dit tekentablet is geen stand alone tablet en dient aangesloten te worden op een PC Plus- en minpunten Ergonomische pen met 4096 pendrukniveaus voor uiterste precisie 4 aanpasbare Expresskeys bieden je efficiënte shortcuts Teken zoals je wil met deze dunne en lichte tekentablet De tekentablet heeft centraal bovenaan een pennenvak, zo leg je de pen eenvoudig weg Ondersteunt geen multi-touch en reageert alleen op een geschikte pen Kies je software Om deze tekentablet helemaal tot zijn recht te laten komen, biedt Wacom je 1 gratis softwarepakket aan. Maak een keuze uit volgende pakketten: Illustraties: Corel Painter Essentials 6 (90 dagen) Fotobewerking: Corel Aftershot 3 (90 dagen) Comic & Manga: Clip Studio Paint Pro* *De Clip Studio Paint Pro softwarelicentie is beperkt tot 2 jaar. Hierna krijg je de mogelijkheid om te upgraden naar een onbeperkte versie en dit voor een verlaagde prijs. Na die 2 jaar kan je een beperkte versie van de software blijven gebruiken. Je kan het softwarepakket downloaden na registratie op de Wacom website. Wacom Pen 4K De batterijloze, lichte pen geeft je dankzij z'n 4096 pendrukniveaus alle controle en precisie om jouw ideeën te digitaliseren Aanpasbare Expresskeys De 4 sneltoetsen op de tekentablet i.c.m. de twee sneltoetsen op de pen maken jouw creatief proces nog efficiënter. Kenmerken Connectiviteitstechnologie: Bedraad en draadloos Resolutie: 2540 lpi Nauwkeurigheid pen: 0,25 mm Report rate (pen): 133 punten per seconde Diagonaal: 17,8 cm (7'') Kleur van het product: Zwart Energie-opslagtechnologie accu/batterij: Lithium-Ion (Li-Ion) Levensduur accu/batterij: 15 uur Met een groter tekentablet teken je nog natuurlijker. Dankzij het grotere werkoppervlak werk je accurater op je computerscherm en dit zonder veel inzoomen. Hierdoor verlies je het overzicht niet en teken je toch uiterst gedetailleerd. Neem daarom ook een kijkje bij de Wacom Intuos Pen & Bluetooth Medium.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Beste Tekentablet voor onderweg: Wacom Sketch Pad Pro Tekentablet zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.3

Ben jij op zoek naar een lichtgewicht en draagbaar tekentablet? Dan is de Wacom Sketch Pad Pro Tekentablet zwart precies wat jij nodig hebt! Dit A4-formaat tekentablet biedt ruimte voor maar liefst 170 schetsen en 80 pagina's papier, zodat je nooit meer inspiratie verliest. Met één druk op de knop digitaliseer je jouw schetsen en doodles, en dankzij de gratis InkSpace app gaat dit volautomatisch!

Wat deze Wacom Sketch Pad Pro Tekentablet zwart uniek maakt, is dat het compatibel is met Windows, Mac OS, Apple iOS en Android. Hierdoor kun je jouw tekeningen exporteren naar verschillende digitale formaten zoals jpg, png, svg, WILL of PSD. De Wacom FineTip Pen is drukgevoelig en maakt gebruik van gel-inkt, zodat je altijd nauwkeurig kunt tekenen.

Een ander groot voordeel van deze tekentablet is dat je met de '+'-knop zelfs lagen kunt creëren in een schets. Hierdoor kun je nog makkelijker en sneller werken. Dankzij de InkSpace software kun je jouw tekeningen vastleggen in raster- of vectorformaten en bewerk je ze na het importeren gelijk op je desktop of Mac.

De Wacom Sketch Pad Pro Tekentablet zwart is perfect voor de creatieve professional die altijd onderweg is. Het is lichtgewicht en past in praktisch elke rugtas of aktetas. Gebruik het bijvoorbeeld om ideeën vast te leggen tijdens een lange treinreis, of om snelle schetsen te maken tijdens een brainstormsessie.

Mijn persoonlijke mening over deze tekentablet is dat het een geweldige aanvulling is voor elke tekenaar of ontwerper. Het is makkelijk te gebruiken, biedt veel mogelijkheden en is compatibel met verschillende besturingssystemen. Het enige nadeel is dat het prijzig kan zijn voor beginnende tekenaars. Maar als je serieus bent over tekenen of ontwerpen, dan is het de investering zeker waard!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 4 juli in huis

Bekijk prijs

4. LCD Tekentablet Kinderen 12 inch blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LCD Tekentablet Kinderen 12 inch blauw

 • list plusDeze tekentablet heeft een 12 inch scherm, wat ideaal is voor kinderen om te tekenen.
 • list plusHet is gemaakt van duurzaam materiaal dat bestand is tegen dagelijks gebruik.
 • list plusDe intuïtieve bediening van deze tekentablet maakt het gemakkelijk te gebruiken.

Nadelen LCD Tekentablet Kinderen 12 inch blauw

 • list plusDeze tekentablet is niet compatibel met alle besturingssystemen.
 • list plusHet heeft geen ingebouwde batterij, wat betekent dat het aangesloten moet worden op een stroomvoorziening om te werken.
 • list plusDeze tekentablet heeft geen ingebouwde opslagruimte, wat betekent dat je gegevens extern moet opslaan.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
8.8

Ben je op zoek naar een leuk en educatief cadeau voor je kinderen? Dan is de LCD Tekentablet Kinderen 12 inch blauw een absolute aanrader! Deze tablet is perfect om je kinderen urenlang zoet te houden en tegelijkertijd hun creativiteit en motorische vaardigheden te stimuleren. Dankzij het grotere formaat van 12 inch is deze tekentablet groter dan de meeste tekentablets die je online kunt vinden.

Met een gewicht van slechts 260 gram is deze tablet gemakkelijk mee te nemen en ideaal voor onderweg. Bovendien is de tablet milieuvriendelijk en hoef je geen geld meer uit te geven aan teken- en schrijfspullen.

Een ander groot voordeel van deze tekentablet is dat kinderen spelenderwijs leren. Door hun fantasie te gebruiken en te tekenen, ontwikkelen ze hun schrijf- en denkvaardigheden.

Een klein nadeel is dat de tablet niet geschikt is voor PC of MAC. Maar als je op zoek bent naar een leuk en leerzaam cadeau voor je kinderen, dan is de LCD Tekentablet Kinderen 12 inch blauw absoluut een aanrader!

Persoonlijk vind ik deze tekentablet een geweldige uitvinding. Het is een leuke en educatieve manier om kinderen te stimuleren en hun creativiteit te vergroten. Het enige minpuntje is dat de tablet niet geschikt is voor PC of MAC, maar dat is in mijn ogen een klein detail. Kortom, als je op zoek bent naar een leuk en educatief cadeau voor je kinderen, dan is deze tekentablet zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

5. Beste Tekentablet voor digitale kunstenaars: Wacom One By M Zwart rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wacom One By M Zwart rood

 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van de Wacom One By M Zwart rood is uitstekend.
 • list plusDe bediening van de Wacom One By M Zwart rood is eenvoudig.
 • list plusDe kwaliteit van de Wacom One By M Zwart rood is goed.

Nadelen Wacom One By M Zwart rood

 • list plusHet is niet geschikt voor Chromebooks.
 • list plusHet is kwetsbaar.
 • list plusEr is geen gum op de stylus.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een compacte tekentablet voor je werk of school? Dan is de Wacom One By M Zwart rood zeker het overwegen waard! Met zijn formaat van 27 bij 20 centimeter neem je hem gemakkelijk mee in je tas. De meegeleverde pen heeft 2048 pendrukniveaus, waardoor je heel nauwkeurig kunt tekenen en schrijven. Zowel op Windows 10 als op macOS werkt deze tekentablet perfect.

Wat deze tekentablet echt bijzonder maakt, zijn de sneltoetsen. Hiermee kun je veelgebruikte functies sneller en gemakkelijker uitvoeren. Zo hoef je niet steeds met je muis te klikken, maar kun je je hand op de tekentablet laten rusten en snel een andere functie selecteren. Daarnaast is de Wacom One By M Zwart rood licht in gewicht en gemakkelijk mee te nemen.

Het inputtablet formaat is medium, wat betekent dat je genoeg ruimte hebt om te tekenen en schrijven. De bewegingsresolutie (LPI) is 2540, wat zorgt voor een zeer gedetailleerd beeld. Ook de report rate (pen) van 133 punten per seconde is indrukwekkend.

Het enige nadeel van deze tekentablet is dat hij niet stand alone werkt, maar aangesloten moet worden op een PC. Maar als je op zoek bent naar een betaalbare en compacte tekentablet die perfect werkt met zowel Windows als macOS, dan is de Wacom One By M Zwart rood zeker een goede keuze.

Conclusie: De Wacom One By M Zwart rood is een geweldige tekentablet voor wie op zoek is naar een compacte tablet met veel functies. De sneltoetsen zijn een handige toevoeging en de meegeleverde pen heeft genoeg pendrukniveaus voor nauwkeurig tekenen en schrijven. Het enige nadeel is dat de tekentablet niet stand alone werkt. Maar als je op zoek bent naar een goede tekentablet voor een betaalbare prijs, dan is dit zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6. XP-PEN Deco Pro Medium [Tekentablet] zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.2

XP-Pen Deco Pro Medium tekentablet Het Deco Pro Medium tekentablet van XP-PEN is breed inzetbaar bij het maken van schetsen, aantekeningen, illustraties en 3D objecten of het toepassen van fotobewerkingen. Dit tekentablet is daarmee interessant voor fotografen, studenten, illustrators en creatievelingen in de breedste zin van het woord. Ook is het een goed alternatief voor bijvoorbeeld een muis, ter voorkoming van RSI-klachten. Met een canvasgrootte van 27,9 cm bij 15,7 cm heb je een tekencanvas van bijna A4-formaat. De Deco Pro Medium heeft een solide aluminium behuizing met een zwart prettig aanvoelend tekencanvas. De PA1 stylus heeft met 8192 drukniveaus een zeer hoge drukgevoeligheid. Dit tekentablet is te gebruiken met alle gangbare (teken)software. Een efficiënte workflow opzetten De Deco Pro Medium heeft acht drukknoppen en een draaischijf met trackpad waarvan je de functies zelf kunt instellen. Ze zorgen dat je eenvoudig en snel de meest gebruikte functies van het desbetreffende (teken)programma kunt gebruiken. De trackpad aan de binnenzijde van de draaischijf kun je inzetten voor een specifiek doel om jouw workflow te optimaliseren. Met het trackpad kun je bijvoorbeeld verschillende functies aanroepen zoals bijvoorbeeld klik, dubbel klik, scrollen en gebruiken als virtuele draaiknop. Zowel de draaischijf als de indicators die het tekencanvas markeren geven licht zodat je ook in minder verlichte omstandigheden de Deco Pro Medium kunt gebruiken. Dankzij het slanke design is de Deco Pro Medium een praktisch tablet met een hanteerbaar formaat om mee op pad te nemen. Het tekencanvas De Deco Pro Medium is 40 x 22,7 x 1,6 cm groot, waarbij het gedeelte van het canvas slechts een hoogte van 7 mm heeft. Het tekencanvas wordt aangeven met de vier witte indicatoren en heeft een grote van 27,9 cm bij 15,7 cm. De brede rand rondom het canvas heeft een ondersteunde functie voor de hand en pols. Met een resolutie van 5080 LPI en een reactiesnelheid van slechts 200RSP teken je zonder vertraging de meest nauwkeurige en vloeiende lijnen. Je kunt de Deco Pro Medium in een verticale of horizontale modus gebruiken en linkshandige gebruikers kunnen hem 180 graden draaien. Het canvas heeft een zekere stroefheid die overeenkomt met werkelijk papier. Bij de Deco Pro Medium krijg je een tweevingerhandschoentje zodat je hand prettig over het canvas glijdt. De onderkant van het tekentablet is voorzien van rubberen anti-slip strips zodat het op een gladde ondergrond niet gaat schuiven. Natuurlijke vloeiende penstreken De PA1 stylus heeft met 8192 drukniveaus een zeer hoge drukgevoeligheid. Hierdoor voelen de penbewegingen natuurlijk en nauwkeurig aan. Ook herkent de stylus een tilt van 60° van de tip zodat je zonder de instellingen te hoeven wijzigen schaduwen kunt aanbrengen en uit de losse pols kunt schetsen. Daarnaast kun je met de knop aan de zijkant van de stylus de pentip direct in een gum veranderen. De stylus werkt zonder batterij en hoeft dus niet te worden opgeladen. Hij is ergonomisch gevormd en kan zowel door rechts- als linkshandige tekenaars worden gebruikt. De elegante stylus kun je veilig opbergen in een meegeleverde cilindervormige koker waarvan je de schroefdop ook als penhouder kunt gebruiken. Voor extra gemak worden er 8 extra penpunten meegeleverd zodat je er altijd voldoende hebt. Gebruiken met verschillende programma’sDe functies van de knoppen van het tekentablet zijn per programma in te stellen en te bewaren. De Deco Pro Medium is te gebruiken met een brede variatie (teken)software zoals Adobe Photoshop, GIMP, Pixalogic ZBrush, het gehele Office pakket en zelfs Open-source 3D programma’s zoals Blender. Dit tablet kan dus voor veel verschillende toepassingen gebruikt worden. Beschikbare drivers voor het Deco Pro Medium tekentablet De Deco Pro Medium sluit je aan op je computer met de USB kabel. De bijbehorende driver is eenvoudig via de XP-PEN website te downloaden en te installeren. Vervolgens zal de software het tekentablet automatisch herkennen. De instellingen zijn via de software naar eigen wens in te stellen. Er zijn drivers beschikbaar voor Windows 10/8/7 (32-64bit), MAC OS X (10.10 en hoger), Linux(64bit) en tevens voor Android 6.0 en hoger. Bij het uitkomen van nieuwe besturingssystemen anticipeert XP-Pen hierop met updates. Bij Windows is het eventueel noodzakelijk om Windows-Ink uit te schakelen. Dit kan gemakkelijk worden gedaan in het configuratiemenu. Door Android ondersteuning kun je de Deco Pro ook aansluiten op je Android telefoon (met USB OTG functionaliteit) om hem als beeldscherm te gebruiken. De drivers worden met regelmaat bijgewerkt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Must-Have for Kids Tekentablet Kinderen roze

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.2

LCD Tekentablet | 8.5 inch | Roze | Color Screen | LCD Tekentablet Kinderen "Roze" 8.5 inch - Kleurenscherm - Sint - Schoencadeautjes Sinterklaas - Speelgoed - Meisjes - Educatief - 3 jaar - 4 jaar - 5 jaar - 7 jaar - 8 jaar - Kids Tablet - Drawing Tablet - Kindertablet - Tekenpad - Drawing Pad Inhoud: • 1x LCD Tekentablet • 1x Hoesje • 2x Tekenpen • 1x Batterij Specificaties: Merk: Must-Have for Kids® Formaat: 8.5 inch Kleur: Roze Schermtype: Color Screen Afmetingen: 22.5 cm x 14.5 cm x 0.5 cm Gewicht: 130 gram Voordelen met betrekking tot ontwikkeling van kinderen: • Ze vergroten hun creativiteit. • Ze stimuleren hun motorische vaardigheden. • Ze leren spelenderwijs. • Ze bevorderen hun schrijf vaardigheden. Overige voordelen: • Gemakkelijk mee te nemen. • Milieuvriendelijk. • Geen uitgaven aan teken- en schrijfspullen. • Leuk tijdverdrijf in de auto. Regelgeving en producteisen: Richtlijnen: 2009/48/EG, 2014/30/EU & RoHS Geharmoniseerde normen: EN71-1/2/3, EN55032, EN55035 Keurmerk: CE Bent u geïnteresseerd in onze LCD Tekentablet, maar heeft u toch nog vragen? Stel deze gerust! U kunt rekenen op een reactie binnen 24 uur. Geen vragen? Bestel dan direct! De tablet ligt doorgaans de volgende dag bij u op de deurmat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beste Tekentablet voor professionals: Wacom Intuos Pen & Bluetooth zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wacom Intuos Pen & Bluetooth zwart

 • list plusDe drukgevoeligheid van deze tekentablet is uitstekend en zorgt voor nauwkeurige lijnen en details in tekeningen.
 • list plusDe Bluetooth-functie maakt het mogelijk om draadloos te werken, wat handig is voor een opgeruimd werkoppervlak.
 • list plusDe pen ligt comfortabel in de hand en is gemakkelijk te gebruiken voor lange teken- of ontwerpsessies.

Nadelen Wacom Intuos Pen & Bluetooth zwart

 • list plusHet ontbreken van een USB-C-poort kan een nadeel zijn voor gebruikers die liever deze nieuwere aansluiting gebruiken.
 • list plusHet kan even duren om de tekentablet in te stellen en de juiste instellingen te vinden voor de gewenste tekenervaring.
 • list plusSommige gebruikers hebben problemen ondervonden met de Bluetooth-verbinding en ervaren vertragingen of problemen met het koppelen van de tablet.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een compact en eenvoudig te gebruiken tekentablet? Dan is de Wacom Intuos Pen Small met Bluetooth zeker iets voor jou! Dit tekentablet is stevig en ergonomisch, waardoor je in alle comfort aan de slag kan gaan met je favoriete creatieve software. Met de 4096 pendrukniveaus van de bijgeleverde pen kan je uiterst precies tekenen, schilderen of fotobewerken. Bovendien kan je met de 4 aanpasbare Expresskeys efficiënte shortcuts instellen voor nog meer gebruiksgemak.

Wat dit tekentablet echt uniek maakt, is de mogelijkheid om het te gebruiken met Bluetooth. Dit betekent dat je het tablet draadloos kan verbinden met je PC of Mac, zodat je meer bewegingsvrijheid hebt tijdens het tekenen. Het tablet heeft een formaat van 152 x 95 mm en een bewegingsresolutie van 2540 LPI, waardoor je voldoende ruimte hebt om te creëren.

Wacom biedt je bovendien de keuze uit 1 gratis softwarepakket, afhankelijk van je interesses. Zo kan je kiezen uit Corel Painter Essentials 6 (90 dagen), Corel Aftershot 3 (90 dagen) of Clip Studio Paint Pro. Let wel op dat de licentie van deze laatste beperkt is tot 2 jaar, maar je kan daarna upgraden naar een onbeperkte versie voor een verlaagde prijs.

Een nadeel van dit tekentablet is dat het geen multi-touch ondersteunt en alleen reageert op de bijgeleverde pen. Ook kan het zijn dat de fabrieksgarantie vervalt bij schade. Desalniettemin is de Wacom Intuos Pen Small met Bluetooth een uitstekende keuze voor beginnende en gevorderde tekenaars die op zoek zijn naar een compact, ergonomisch en draadloos tekentablet.

Persoonlijke mening: Ik ben zelf al jaren fan van Wacom tekentablets en de Intuos Pen Small met Bluetooth stelt niet teleur. Het compacte formaat en de draadloze verbinding maken het ideaal voor onderweg of op een klein bureau. De pen ligt goed in de hand en de softwarepakketten zijn een leuke extra. Het enige nadeel is dat de fabrieksgarantie vervalt bij schade, maar dat geldt voor veel elektronische producten. Al met al een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. W&Z® Grafische Teken Tablet Tekentablet sapphire blue

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen W&Z® Grafische Teken Tablet Tekentablet sapphire blue

 • list plusDeze tekentablet met scherm is licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is naar verschillende locaties.
 • list plusDeze tekentablet met scherm heeft een mooi design, wat het aantrekkelijk maakt voor creatieve professionals.
 • list plusDeze tekentablet met scherm heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, waardoor het een betaalbare optie is voor beginnende kunstenaars.

Nadelen W&Z® Grafische Teken Tablet Tekentablet sapphire blue

 • list plusDe driver van deze tekentablet met scherm is niet de beste, wat kan leiden tot problemen met de connectiviteit en de prestaties van de tablet.
 • list plusDeze tekentablet met scherm heeft mogelijk niet alle functies die gevorderde kunstenaars nodig hebben, waardoor het meer geschikt is voor beginners.
 • list plusDeze tekentablet met scherm heeft mogelijk niet de hoogste resolutie, wat kan leiden tot minder scherpe beelden en minder nauwkeurige tekeningen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.1

Wil je op een natuurlijke manier met je computer werken? Of vind je het lastig je foto’s en video’s te bewerken met de computermuis? Dan is deze Grafische tekentablet van W&Z precies waar u naar op zoek bent. Ook is hij handig voor digitale handtekeningen en aantekeningen. Deze W&Z tekentablet is een tekentablet die goed geschikt is voor zowel hobbymatig werk als professioneel werk. Hij wordt geleverd met een pen die je kunt gebruiken om foto’s te bewerken, te schetsen en om te tekenen. Uw voordelen op een rij: ✅ Handig voor school, werk en privé ✅ Hoge bewegingsresolutie van 5080 LPI ✅ Bevordert je creativiteit ✅ Snelheid pen: 230 punten per seconde ✅ Gebruiksvriendelijk ✅ Beschikbaar voor zowel Windows (10/8/7) als Mac (10/12 of hoger) ✅ Mooi design ✅ Risicoloos bestellen: binnen 30 dagen kosteloos retourneren De Grafische Tablet De W&Z teken tablet is zeer gebruiksvriendelijk! Hij is snel en eenvoudig te installeren op computer, laptop of mobiel. De tablet beschikt over 8192 drukpunten en zorgt samen met de bijgeleverde pen (snelheid 230 punten per seconde) voor extreme nauwkeurigheid. U vindt 5 hardware knoppen naast het werkgedeelte: Deze dienen als snelkoppelingen die u naar uw eigen voorkeur kunt instellen. De pen U kunt deze pen gebruiken als computermuis, maar dan nauwkeuriger. Met deze pen kun je gemakkelijk je ontwerpen/tekeningen maken, je digitale handtekening zetten of je foto’s/video’s bewerken. De pen wordt al herkend door de tablet vanaf een hoogte van 7mm, wat ervoor zorgt dat u op een gemakkelijke en prettige manier de cursor kunt plaatsen voor u begint te tekenen of schrijven. Daarnaast is de pen uitgerust met 2 knoppen: één daarvan fungeert als de rechtermuisknop en de ander als de gum. Bovendien kunt u de knoppen naar uw eigen voorkeur instellen. Bij de pen ontvangt u drie gratis vervangende nibs en een tool om deze te vervangen. Verpakkingsinhoud: Tablet Pen Drie vervangende nibs Nib vervangtool Opladerkabel Handleiding Kies vandaag nog voor de W&Z tekentablet en werk morgen al op een effectievere en natuurlijkere manier met uw computer!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

10. XPPen Artist 12 Teken Scherm geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.1

Let op: Dit is geen op zichzelf staand product. Het moet op een computer worden aangesloten om te gebruiken. Artist 12 Graphics Tablet is de nieuwste XPPen, de kleinste grafische tablet met HD-scherm, met een weergavegebied van 11,6 inch, groot genoeg om uw kunstwerken te maken. Ook uitgerust met 6 handige sneltoetsen en een volledig aanpasbare aanraakbalk om uw workflow te verbeteren. XPPen's P06 passieve stylus met geavanceerde technologie is ontworpen om een traditioneel potloodgevoel te creëren! 8192 niveaus van drukgevoeligheid, uniek zeshoekig ontwerp met digitale gum aan het uiteinde, antislip zachte rubberen grip, voor een comfortabele en efficiënte handgreep voor het werk. Gecombineerd met 72% NTSC-kleurengamma, presenteert levendige beelden, levendige kleuren en extreem nauwkeurige details van uw werken. Het Artist12-scherm is een HD IPS-scherm, ideaal voor tekenen, fotografie, animatie, mode, schetsen, beeldbewerking, 3D-beeldhouwen, online training, afstandsonderwijs enz. Eenvoudige driverinstallatie, compatibel met Windows 10/8/7 (32/64bit), MAC OS 10.10 en hoger. Ook compatibel met populaire digitale kunstsoftware zoals Adobe Photoshop, Illustrator, SAI, CDR, Painter, SketchBook Pro, MediBang, Clip Studio ect. Functies: Afmetingen: 364,11x218,87mm Weergavegebied: 256x144mm Schermresolutie: 1920x1080 pixels NTSC-kleurengamma: 72% Sneltoetsen: 6 aanpasbare Touch Bar Responstijd: 14 ms Pixelpitch: 0,1335 (H) X 0,1335 (V) RGB Kleurenscherm: 262K kleuren Contrastverhouding: 700:1 Kijkhoek: 178° Stroomverbruik: <70mA Stroomverbruik: 0,35 W Technologie: elektromagnetisch Drukniveaus: 8192 Rapportfrequentie: 266 RPS Invoerresolutie: 5080 LPI Nauwkeurigheid: ± 0,5 mm (middengebied); ± 2 mm (de randafstand binnen 5 mm) Detectiehoogte: 0 ~ 12 mm Kantelhoek van de stylus: ±45° Voedingsspanning: DC 5V USB-interface: USB-C Lengte USB-kabel: 150 cm (A naar C) Let op: dit is geen op zichzelf staand product. Pakket inbegrepen: 1 x tekentablet met Artist 12-scherm 1 x P06 passieve stylus 1 x Stylusdoos 1x Type-C-kabel 8 x vervangende styluspunten 1 x reinigingsdoekje: 1 x zwarte tekenhandschoen 1x beknopte handleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van tekentablets. Er zijn namelijk 356 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!