De Bestenu Tekentablet Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/21/2020


Met een tekentablet vertaal je jouw schetskunsten naar digitale meesterwerken. Deze apparaten hebben echter nogal wat eigenschappen om rekening mee te houden. Hoe je de beste tekentablet kiest en waar je op let, lees je in deze koopgids.

Welke soorten tekentablets zijn er?

hide product content

Voor beginnende hobbytekenaars tot en met de grootste professionals: voor iedereen is er wel een geschikt tekentablet te vinden. Je kunt tekentablets onderscheiden op basis van deze eigenschappen:

  • Ingebouwd scherm
  • Multi-touch
  • Stroomtoevoer
  • LPI (Lines per inch)

Of de tekentablet een ingebouwd scherm heeft of niet, maakt veel uit. Met een ingebouwd scherm hoef je de tablet niet aan een ander apparaat zoals een laptop of computer te verbinden om het apparaat te gebruiken. Je creëert en bewondert jouw creaties direct op het ingebouwde scherm. Zonder ingebouwd scherm is verbinding met een ander scherm een vereiste.

Multi-touch is een kleine functie die een wereld van verschil maakt tijdens het digitaal tekenen. Een tekentablet met multi-touch kan meerdere 'inputs' tegelijkertijd registreren. Je kunt dus bijvoorbeeld in- en uitzoomen op de tekening, terwijl je tegelijkertijd aan details werkt. Zonder multi-touch moet je deze handelingen los van elkaar uitvoeren.

Wat de stroomtoevoer betreft, kan een tekentablet draadloos zijn of op netstroom werken. Een tekentablet die op een accu werkt, is makkelijker om mee te nemen. Werkt de tablet op netstroom, dan hoef je je geen zorgen te maken over een batterijpercentage.

Als laatste geeft LPI aan hoe gedetailleerd je te werk kunt gaan. Vergelijk het met het aantal megapixels van een camera. Hoe meer lines per inch, des te gedetailleerder je uiteindelijke werk is .

Wat kun je allemaal met een tekentablet?

hide product content

Met een tekentablet teken en schrijf je digitaal. Hoe je precies te werk gaat, ligt aan de soort tekentablet die je gebruikt. Een tekentablet zonder ingebouwd scherm koppel je via een kabel en een besturingsprogramma aan de computer. Je tekent vervolgens op het tablet, maar houdt de aandacht gericht op het beeldscherm: elke streep die je op de tablet zet, is daar namelijk te zien.

In de software heb je de mogelijkheid om details op compleet andere manieren te bewerken dan op papier. Zo kun je heel ver inzoomen, onderdelen dupliceren en gemakkelijk een volledig symmetrische illustratie maken. Lijnen kunnen worden bewerkt, gummen gaat een stuk makkelijker, je kunt overtreklijnen plaatsen en verwijderen, enzovoorts.

Gebruik je een tekentablet met ingebouwd scherm, dan verschijnt al het tekenwerk ook op het ingebouwde scherm. Je hoeft dus niet naar een ander scherm dan waar je tekent te kijken. Om de illustraties uiteindelijk op de pc te kunnen gebruiken, verbind je de tekentablet met het eerdergenoemde besturingssprogramma met je computer.

Wat er allemaal precies mogelijk is ligt ook aan de software waar je mee werkt, maar in principe is tekenen met een tablet eigenlijk illustreren en digitaal bewerken in één. Het kost tijd om aan te wennen, maar biedt enorm veel extra mogelijkheden in vergelijking tot tekenen op papier. Flexibiliteit is dan ook de voornaamste reden om voor een tekentablet te gaan.

Wat zijn belangrijke eigenschappen voor een tekentablet?

hide product content

Eerder in deze koopgids las je over het LPI, oftewel lines per inch. Dit is een belangrijk gegeven, omdat dit veel zegt over hoe gedetailleerd je kunt tekenen, en dus ook over de kwaliteitsmogelijkheden van de tekentablet. De multi-touch functie maakt daarentegen een tablet makkelijker om mee te werken, maar hoeft de kwaliteit niet te beïnvloeden.

Het aantal drukniveaus maakt ook een verschil. Een hoog aantal drukniveaus maakt digitaal tekenen een levensechte ervaring. Hoe meer drukniveaus een tekentablet heeft, des te realistischer het apparaat opvangt hoe dik en hard de lijnen die je zet moeten zijn.

Heeft een tekentablet een ingebouwd scherm, dan is de kwaliteit van dat scherm ook belangrijk. Om illustraties van betere kwaliteit te maken, is het ook belangrijk om deze in goede kwaliteit te kunnen zien! Een kraakhelder scherm maakt dit een stuk makkelijker doordat je tot in detail ziet wat je aan het doen bent.

Om de tekentablet aan jouw manier van werken af te stemmen, bieden sommige tekentablets tevens de mogelijkheid om knoppen in te stellen. Dit zijn sneltoetsen naar functies die je veel gebruikt. Althans, je stelt deze programmeerbare knoppen zelf in om opdrachten uit te voeren die je het meeste gebruikt. Zo kun je een knop als sneltoets naar de gumfunctie instellen, weer een andere knop als sneltoets voor een nieuwe laag in je fotobewerkingsprogramma, enzovoorts.

Ten slotte is de compatibiliteit tussen de tablet en het besturingssysteem van je computer een technische eigenschap die belangrijk is voor het apparaat waar je het op aansluit.

Welk besturingssysteem heeft mijn tekentablet nodig?

hide product content

Bekijk altijd welk besturingssysteem jouw computer of laptop heeft, en zoek naar een tekentablet die daar compatibel mee is. In de productomschrijving van een tekentablet vind je snel terug met welk besturingssysteem het apparaat samen kan werken. Net als bij telefoons en computers gaat het om Android, iOS, macOS en Windows. Linux is ook nog een mogelijkheid, maar die zul je niet snel zien.

Wat voor tekentablet kan ik het beste kiezen?

hide product content

Welke tekentablet je het beste kunt kiezen, hangt van jouw behoeftes af. Als beginnende hobbytekenaar die net overstapt op digitaal tekenen, is een simpel en betaalbaar model voldoende. De kwaliteit van een tablet voor een doorgewinterde professional heb je dan niet nodig. Het zal sowieso voornamelijk in het begin tijd kosten om aan de verschillen en mogelijkheden te wennen.

Het lijkt makkelijker om als beginner direct een overstap te maken naar een tekentablet met een ingebouwd scherm, omdat je dan gewoon kunt blijven kijken naar het veld waar je tekent. Deze tekentablets zijn wel een stuk duurder en daarmee ook ingewikkelder. Overweeg dus of dat is wat jij wilt.

Ben je al een stuk verder gevorderd of gebruik je de tekentablet professioneel, bestudeer dan de eigenschappen die je nodig hebt om al jouw potentie om te zetten naar de ideale digitale tekening. In de praktijk zal dat neerkomen op hoge schermkwaliteit, een hoge LPI waarde en flexibele software.

Of je een tekentablet op netstroom of accu kiest, ligt aan waar je de tablet het meeste gebruikt. Wil je de tablet vaak onderweg of op verschillende plekken gebruiken, kies dan voor een tablet die draadloos werkt. Werk je op een kantoor of vaste plek met de tablet, dan is een tekentablet met kabel stabieler.

Hoe komt deze leuke Tekentablet reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Tekentablet ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Tekentablets, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Tekentablets die te koop zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Tekentablets het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Tekentablets stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Producten gerelateerd aan Tekentablets

De beste Tekentablets op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

De Wacom One Medium is een eenvoudige tekentablet dat je op een natuurlijke manier met je computer laat werken. De Wacom One Medium wordt geleverd met een pen die je kunt gebruiken om foto's te bewerken, te schetsen en om te tekenen. De meegeleverde Wacom pen is van licht gewicht en ergonomisch gevormd. Hierdoor zul je makkelijk kunnen werken en ligt het lekker in de hand. De Wacom One Medium tekentablet en stylus is licht in gewicht en daardoor gemakkelijk mee te nemen. Wilt u geen wirwar met kabels meer, neem dan een kijkje bij de Wacom Intuos met Bluetooth. Inhoud: • Wacom One M pen en tekentablet • USB kabel • 3 standaard vervangende pen nibs • Nib removal tool, • Handleiding Wacom One by Medium. Connectiviteitstechnologie: Bedraad Resolutie: 2540 lpi Working area: 216 x 135 mm. Report rate (pen): 133 punten per seconde. Kleur van het product: Zwart. Breedte: 277 mm, Diepte: 189 mm, Hoogte: 8,7 mm

1. Wacom One by Medium grafische tablet 2540 lpi 216 x 135 mm USB Zwart


Product informatiePlus or Show more

De Wacom One Small is een eenvoudige tekentablet dat je op een natuurlijke manier met je computer laat werken. De Wacom One wordt geleverd met een pen die je kunt gebruiken om foto's te bewerken, te schetsen en om te tekenen. De meegeleverde Wacom pen is van licht gewicht en ergonomisch gevormd. Hierdoor zul je makkelijk kunnen werken en ligt het lekker in de hand. De Wacom One Small tekentablet en stylus zijn klein en licht en daardoor gemakkelijk mee te nemen. Wilt u toch een maatje groter voor meer tekenruimte kijk dan naar de Wacom One Medium. Inhoud: • Wacom One S pen en tekentablet • USB kabel • 3 standaard vervangende pen nibs • Nib removal tool, • Handleiding

2. Wacom One by Small grafische tablet 2540 lpi 152 x 95 mm USB Zwart


Product informatiePlus or Show more

Teken, schilder of bewerk je favoriete foto's met behulp van deze Wacom Intuos Small met Bluetooth. Deze tekentablet is compact, stevig en eenvoudig in gebruik. In enkele stappen ga je aan de slag met jouw tekentablet i.c.m. je zelfgekozen creatieve software. Wacom Intuos Small Bluetooth en zijn plus - en minpunten Ergonomische pen met 4096 pendrukniveaus voor uiterste precisie 4 aanpasbare Expresskeys bieden je efficiënte shortcuts Teken zoals je wil met deze dunne en lichte tekentablet De tekentablet heeft centraal bovenaan een pennenvak, zo leg je de pen eenvoudig weg Ondersteunt geen multi-touch en reageert alleen op een geschikte pen Kies je software Om deze tekentablet helemaal tot zijn recht te laten komen, biedt Wacom je 1 gratis softwarepakket aan. Maak een keuze uit volgende pakketten: Illustraties: Corel Painter Essentials 6 (90 dagen) Fotobewerking: Corel Aftershot 3 (90 dagen) Comic & Manga: Clip Studio Paint Pro* *De Clip Studio Paint Pro softwarelicentie is beperkt tot 2 jaar. Hierna krijg je de mogelijkheid om te upgraden naar een onbeperkte versie en dit voor een verlaagde prijs. Na die 2 jaar kan je een beperkte versie van de software blijven gebruiken. Je kan het softwarepakket downloaden na registratie op de Wacom website. Kenmerken Wacom Pen 4K De batterijloze, lichte pen geeft je dankzij z'n 4096 pendrukniveaus alle controle en precisie om jouw ideeën te digitaliseren Aanpasbare Expresskeys De 4 sneltoetsen op de tekentablet i.c.m. de twee sneltoetsen op de pen maken jouw creatief proces nog efficiënter. Wacom Intuos Small Bluetooth, Connectiviteitstechnologie: Bedraad en draadloos Resolutie: 2540 lpi Werkgebied : 20 x 16 cm. Nauwkeurigheid pen: 0,25 mm Report rate (pen): 133 punten per seconde Diagonaal: 17,8 cm (7'') Kleur van het product: Zwart Energie-opslagtechnologie accu/batterij: Lithium-Ion (Li-Ion) Levensduur accu/batterij: 15 uur Met een grotere tekentablet teken je nog natuurlijker. Dankzij het grotere werkoppervlak werk je accurater op je computerscherm en dit zonder veel inzoomen. Hierdoor verlies je het overzicht niet en teken je toch uiterst gedetailleerd. Neem daarom ook een kijkje bij de Wacom Intuos Pen & Bluetooth Medium.

3. Wacom Intuos Pen & Bluetooth Small - Tekentablet / Zwart


Product informatiePlus or Show more

De Wacom Intuos Medium met bluetooth is ontworpen voor degene die gemakkelijk wilt tekenen, schilderen of zijn favoriete foto’s wilt bewerken. Door de nauwkeurigheid en snelle respons is de Wacom Intuos Medium ideaal in gebruik. Deze tekentablet is compact, stevig en eenvoudig in gebruik met een actieve tekengebied van 21.6 bij 13.5 centimeter. In enkele stappen ga je aan de slag met jou Wacom Intuos Medium met bluetooth i.c.m. je zelfgekozen creatieve software. Wacom Intuos en zijn plus - en minpunten Ondersteunt Bluetooth - beperkt het aantal kabels in je creatief hoekje. Ergonomische pen met 4096 pendrukniveaus voor uiterste precisie 4 aanpasbare Expresskeys bieden je efficiënte shortcuts Teken zoals je wil met deze dunne en lichte tekentablet De tekentablet heeft centraal bovenaan een pennenvak, zo leg je de pen eenvoudig weg. Kenmerken van de Wacom Intuos Pen & Bluetooth Medium: Ondersteunt geen multi-touch en reageert alleen op een geschikte pen. Compatibel met Windows en MacOS. Kies je software Om deze tekentablet helemaal tot zijn recht te laten komen, biedt Wacom je drie gratis proefsoftwarepakketten aan. Illustraties: Corel Painter Essentials 6 (90 dagen) Fotobewerking: Corel Aftershot 3 (90 dagen) Comic & Manga: Clip Studio Paint Pro* *De Clip Studio Paint Pro softwarelicentie is beperkt tot 2 jaar. Hierna krijg je de mogelijkheid om te upgraden naar een onbeperkte versie en dit aan een verlaagde prijs. Na die 2 jaar kan je een beperkte versie van de software blijven gebruiken. Je kan de softwarepakketten downloaden na registratie op de Wacom website. Andere kenmerken: Wacom Pen 4K De batterijloze, lichte pen geeft je dankzij z'n 4096 pendrukniveaus alle controle en precisie om jouw ideeën te digitaliseren Bluetooth Deze tekentablet ondersteunt Bluetooth 4.2, waardoor je kabelvrij aan de slag kan. Aanpasbare Expresskeys De 4 sneltoetsen op de tekentablet i.c.m. de twee sneltoetsen op de pen maken jouw creatief proces nog efficiënter. Advies van onze specialist: Wil je een professionelere tekentablet die nog druk - en bewegingsgevoeliger, is, dan is de Wacom Intuos Pro Medium wat je zoekt.

4. Wacom Intuos Pen & Bluetooth Medium - Tekentablet / Zwart


Product informatiePlus or Show more

De Wacom Cintiq 16 is een 15,6 inch tekentablet voor de beginnende kunstenaar. Begin jouw reis als kunstenaar door middel van deze tekentablet met levendige kleuren, HD helderheid en ergonomisch design. Samen met de super-gevoelige Pro Pen 2, beschikkend over meerdere sneltoetsen, beleef je een ware natuurlijke ervaring en breng je jouw creatieve ideeën naar een hoger niveau. De Wacom Cintiq 16 is aan te sluiten door middel van een HDMI-aansluiting. Full HD Beeldscherm De Wacom Cintiq 16 beschikt over een Full HD resolutie, waardoor je elk klein detail van jouw kunstwerk kunt zien. Wacom Pro Pen 2 De meegeleverde Pro Pen 2 is de nieuwste creatieve pen voor het maken van hoogwaardige creaties. De creatieve pen is 4 keer drukgevoeliger en accurater dan zijn voorganger, en heeft virtueel geen vertraging. Bovendien hoeft de pen niet opgeladen te worden en beschikt het niet over batterijen. Voor meer flexibele en ergonomische posities biedt Wacom een optionele standaard, met een hellingshoek van 19 tot 68 graden. Ergonomisch design De Cintiq 16 beschikt over een ontspiegelingslaagje waardoor je geen last hebt van weerspiegeling van het scherm. Bovendien staat de tekentablet stabiel op zijn plek met de slipvaste voetjes, vouw deze pootjes uit zodat je jouw Cintiq 16 in de juiste hoek kan zetten voor een comfortabele gebruikservaring. Let op: de systeemeisen van deze tekentablet zijn voor Windows 7 of later en voor Mac OS X 11.11 of later. Aansluitingen: • Kensington Slot • HDMI • USB 2.0 In de verpakking: • Wacom Cintiq 16 • Wacom Pro Pen 2 • 3-in-1 kabel (1.8m) • Penhouder • Quick Start handleiding • Stroomkabel • AC Adapter • Garantiebewijs

5. Wacom Cintiq 16 - Tekentablet


Product informatiePlus or Show more

Deze leuke 8,5 inch LCD Tekentablet voor peuters, kleuters en kinderen is een ideaal alternatief voor smartphones, tv's etc. Stimuleer de creativiteit van je kind met deze kindvriendelijke tekentablet. Voordelen van deze kindertablet: - Stimuleerd het creatieve vermogen van kinderen - Niet schadelijk voor de ogen en algemene gezondheid - Milieu bewust dankzij extreem laag stroomverbruik - Handige button om scherm te wissen - Ingebouwde (vervangbare) batterij die enorm lang mee gaat

6. Tekenbord kinderen WBTT® - Tekentablet - LCD Tekentablet kinderen - Grafische tablet kinderen - Kindertablet Roze


Product informatiePlus or Show more

UPDATE: Deze XP-Pen is geüpdate. De pen is nu 4 keer gevoeliger dan de oude! Sense Pressure is nu 8192. Laat je creativiteit de vrije loop met de nieuwe XP-Pen. Alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, zit in één verpakking. Bij elke hoogwaardige XP-Pen Tekentablet krijg je een gratis creatief pakket vol downloadbare creatieve software, services en online tutorials. Deze tekentablet in combinatie met de downloadbare software is uiterst geschikt voor tekenen en schetsen. Creëer fantastische dingen. XP-Pen is een prachtig ontworpen, gemakkelijk te gebruiken tekentablet. Teken, schets, schilder en bewerk met een natuurlijke touch en beweging. De drukgevoelige pen, de soepel reagerende tablet, de intuïtieve multi-touch bewegingen en de aanpasbare Expresskeys brengen een geheel nieuw arsenaal digitale hulpmiddelen binnen handbereik. Met een grotere tekentablet teken je nog natuurlijker. Dankzij het groter werkoppervlak werk je accurater op je computerscherm en dit zonder veel inzoomen. Hierdoor verlies je het overzicht niet en teken je toch uiterst gedetailleerd. Snelstart De installatie is simpel. Sluit de usb-connector aan op je Mac of pc, installeer het stuurprogramma, registreer je en download de creatieve software. Nu ben je klaar om te beginnen met creëren. Kenmerken - Werkbaar oppervlak: 254 x 152 mm (10.0 x 6.0 in) - Drukgevoelige, draadloos en batterijloze Pen, met 8192 pendrukniveaus - 8 Toepassingsspecifieke en aanpasbare Express-keys - Geschikt voor zowel wel links- als rechtshandigen XP-Pen. Designed in California. Assembled in China.

7. XP-Pen Star03 - Grote Tekentablet - USB - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Beschrijving 13.3 inch volledig gelamineerd scherm Resolutie: 1920 x 1080 pixels Kleurengamma: 92%Adobe RGB 8 instelbare toetsen Batterijloze pen met 8192 pendrukniveaus Kantelherkenning tot ± 60 ° 5080 LPI, 266 PPS, 25 msec. responstijd Werkt met Windows, Apple en Android Specificaties Kleur: Violet Purple Afmeting: 366,5 x 217,4 x 11,8mm Nettogewicht: 980g 8 Programmeerbare druktoetsen Stand: ST300 (Facultatief) Werkruimte: 293.76 × 165.24mm Resolutie: 1920 x 1080 (16:9) LCD Type: IPS AG Glass: Anti-glans beschermfolie Volledige laminering: JA Contrastverhouding: 1000:1 Helderheid: 220cd/m2 Reactietijd: 25 ms Kijkhoek: 89°/89°(H)/89°/89°(V) (Typ.)(CR>10) Gamut: 120% sRGB Vertoningskleur: 16.7M (8bit) Pentechnologie: Batterijvrije elektromagnetische resonantie Pen Resolutie: 5080LPI Drukgevoeligheid: 8192Levels Kantelsteun: ±60° Sensing Height: 10mm Report rate: 266PPS Nauwkeurigheid: ±0.5mm (Centrum) ±3mm (Hoek)

8. Huion Kamvas 13 Violet Purple


Product informatiePlus or Show more

Deze leuke 8,5 inch LCD Tekentablet voor peuters, kleuters en kinderen is een ideaal alternatief voor smartphones, tv's etc. Stimuleer de creativiteit van je kind met deze kindvriendelijke tekentablet. Voordelen van deze kindertablet: - Stimuleerd het creatieve vermogen van kinderen - Niet schadelijk voor de ogen en algemene gezondheid - Milieu bewust dankzij extreem laag stroomverbruik - Handige button om scherm te wissen - Ingebouwde (vervangbare) batterij die enorm lang mee gaat

9. Tekenbord kinderen WBTT® - Tekentablet - LCD Tekentablet kinderen - Grafische tablet kinderen - Kindertablet Blauw


Product informatiePlus or Show more

De Veikk A15 is ontworpen voor beginners en gevorderde gebruikers. Dankzij het grote bewerkbare oppervlak werk je met aandacht voor detail zonder in te hoeven zoomen. De Veikk A15 is uitgerust met 8192 pendrukniveaus. Dit zorgt voor een perfecte registratie op de tablet. Vloeiende of stijve bewegingen met drukgevoeligheid worden nauwkeurig weergegeven. ✓ 12 aanpasbare sneltoetsen ✓ Batterij vrije pen ✓ Instelbaar voor links- & rechtshandigen ✓ Ondersteunt windows & mac ✓ Ook te gebruiken voor uw android toestel (exclusief converter usb) ✓ Compact design & ergonomisch design ✓ Gratis tekenhandschoen Installatie: Sluit de tablet aan op uw pc/laptop (Mac OS 10.6 of later, Windows 10/8/7/Vista/XP (32/64 bits) Download de driver via www.veikk.com Bekijk de instellingen en zorg dat ze geschikt zijn voor uw werkzaamheden (links- rechtshandig, drukniveau etc..) Veel teken plezier toegewenst namens GraphicWorld & VEIKK Inhoud tekentablet: A15 Pen tablet Batterij vrije pen Pen hoesje USB kabel Tekenhandschoen Driver download Quick start guide 20 reserve pen punten Pen punt sleutel

10. Tekentablet Veikk A15 - 10x6 inch - grafische XL teken tablet - Batterij vrije pen - 12 sneltoetsen - tekenhandschoen - Gratis notitieboek van GraphicWorld


Producten gerelateerd aan Tekentablets


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Tekentablets. Er zijn immers 75 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Tekentablet kopen.