Wat is de beste Tekentablet van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Tekentablet is een lastige uitdaging. Wat is de beste Tekentablet van 2024? Na het analyseren van 669 Tekentablets kwam de Wacom Cintiq Pro 27 Creative als beste getest uit onze Tekentablet-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Tekentablets, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Tekentablets-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Tekentablet-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Tekentablets

1Score: 9.8
Wacom Cintiq Pro 27 Creative
Wacom Cintiq Pro 27 Creative
Wacom
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Apple iPad Pro 12.9 (M2,
Beste tekentablet
Apple iPad Pro 12.9 (M2,
Apple
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Xencelabs Pen Display 24
Xencelabs Pen Display 24
Xencelabs
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.3
XPPen Artist Pro 16 (Gen
XPPen Artist Pro 16 (Gen
XPPen
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.1
HUION Kamvas Studio 16 Pen
HUION Kamvas Studio 16 Pen
HUION
6Score: 9.1
XPPen Artist24 Pro Drawing Tablet
XPPen Artist24 Pro Drawing Tablet
XPPen
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.1
HUION Kamvas Studio 16 Pen
HUION Kamvas Studio 16 Pen
HUION
8Score: 8.6
HUION Kamvas Studio 16 Pen
HUION Kamvas Studio 16 Pen
HUION
9Score: 8.9
Apple iPad Pro 12.9-inch (6th
Apple iPad Pro 12.9-inch (6th
Apple
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.7
iPad Pro 12.9 (2022)
iPad Pro 12.9 (2022)
iPad
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Tekentablet Koopgids

Met een tekentablet vertaal je jouw schetskunsten naar digitale meesterwerken. Deze apparaten hebben echter nogal wat eigenschappen om rekening mee te houden. Hoe je de beste tekentablet kiest en waar je op let, lees je in deze koopgids.

Welke soorten tekentablets zijn er?

Voor beginnende hobbytekenaars tot en met de grootste professionals: voor iedereen is er wel een geschikt tekentablet te vinden. Je kunt tekentablets onderscheiden op basis van deze eigenschappen:

 • Ingebouwd scherm
 • Multi-touch
 • Stroomtoevoer
 • LPI (Lines per inch)

Of de tekentablet een ingebouwd scherm heeft of niet, maakt veel uit. Met een ingebouwd scherm hoef je de tablet niet aan een ander apparaat zoals een laptop of computer te verbinden om het apparaat te gebruiken. Je creëert en bewondert jouw creaties direct op het ingebouwde scherm. Zonder ingebouwd scherm is verbinding met een ander scherm een vereiste.

Multi-touch is een kleine functie die een wereld van verschil maakt tijdens het digitaal tekenen. Een tekentablet met multi-touch kan meerdere 'inputs' tegelijkertijd registreren. Je kunt dus bijvoorbeeld in- en uitzoomen op de tekening, terwijl je tegelijkertijd aan details werkt. Zonder multi-touch moet je deze handelingen los van elkaar uitvoeren.

Wat de stroomtoevoer betreft, kan een tekentablet draadloos zijn of op netstroom werken. Een tekentablet die op een accu werkt, is makkelijker om mee te nemen. Werkt de tablet op netstroom, dan hoef je je geen zorgen te maken over een batterijpercentage.

Als laatste geeft LPI aan hoe gedetailleerd je te werk kunt gaan. Vergelijk het met het aantal megapixels van een camera. Hoe meer lines per inch, des te gedetailleerder je uiteindelijke werk is .

Wat kun je allemaal met een tekentablet?

Met een tekentablet teken en schrijf je digitaal. Hoe je precies te werk gaat, ligt aan de soort tekentablet die je gebruikt. Een tekentablet zonder ingebouwd scherm koppel je via een kabel en een besturingsprogramma aan de computer. Je tekent vervolgens op het tablet, maar houdt de aandacht gericht op het beeldscherm: elke streep die je op de tablet zet, is daar namelijk te zien.

In de software heb je de mogelijkheid om details op compleet andere manieren te bewerken dan op papier. Zo kun je heel ver inzoomen, onderdelen dupliceren en gemakkelijk een volledig symmetrische illustratie maken. Lijnen kunnen worden bewerkt, gummen gaat een stuk makkelijker, je kunt overtreklijnen plaatsen en verwijderen, enzovoorts.

Gebruik je een tekentablet met ingebouwd scherm, dan verschijnt al het tekenwerk ook op het ingebouwde scherm. Je hoeft dus niet naar een ander scherm dan waar je tekent te kijken. Om de illustraties uiteindelijk op de pc te kunnen gebruiken, verbind je de tekentablet met het eerdergenoemde besturingssprogramma met je computer.

Wat er allemaal precies mogelijk is ligt ook aan de software waar je mee werkt, maar in principe is tekenen met een tablet eigenlijk illustreren en digitaal bewerken in één. Het kost tijd om aan te wennen, maar biedt enorm veel extra mogelijkheden in vergelijking tot tekenen op papier. Flexibiliteit is dan ook de voornaamste reden om voor een tekentablet te gaan.

Wat zijn belangrijke eigenschappen voor een tekentablet?

Eerder in deze koopgids las je over het LPI, oftewel lines per inch. Dit is een belangrijk gegeven, omdat dit veel zegt over hoe gedetailleerd je kunt tekenen, en dus ook over de kwaliteitsmogelijkheden van de tekentablet. De multi-touch functie maakt daarentegen een tablet makkelijker om mee te werken, maar hoeft de kwaliteit niet te beïnvloeden.

Het aantal drukniveaus maakt ook een verschil. Een hoog aantal drukniveaus maakt digitaal tekenen een levensechte ervaring. Hoe meer drukniveaus een tekentablet heeft, des te realistischer het apparaat opvangt hoe dik en hard de lijnen die je zet moeten zijn.

Heeft een tekentablet een ingebouwd scherm, dan is de kwaliteit van dat scherm ook belangrijk. Om illustraties van betere kwaliteit te maken, is het ook belangrijk om deze in goede kwaliteit te kunnen zien! Een kraakhelder scherm maakt dit een stuk makkelijker doordat je tot in detail ziet wat je aan het doen bent.

Om de tekentablet aan jouw manier van werken af te stemmen, bieden sommige tekentablets tevens de mogelijkheid om knoppen in te stellen. Dit zijn sneltoetsen naar functies die je veel gebruikt. Althans, je stelt deze programmeerbare knoppen zelf in om opdrachten uit te voeren die je het meeste gebruikt. Zo kun je een knop als sneltoets naar de gumfunctie instellen, weer een andere knop als sneltoets voor een nieuwe laag in je fotobewerkingsprogramma, enzovoorts.

Ten slotte is de compatibiliteit tussen de tablet en het besturingssysteem van je computer een technische eigenschap die belangrijk is voor het apparaat waar je het op aansluit.

Welk besturingssysteem heeft mijn tekentablet nodig?

Bekijk altijd welk besturingssysteem jouw computer of laptop heeft, en zoek naar een tekentablet die daar compatibel mee is. In de productomschrijving van een tekentablet vind je snel terug met welk besturingssysteem het apparaat samen kan werken. Net als bij telefoons en computers gaat het om Android, iOS, macOS en Windows. Linux is ook nog een mogelijkheid, maar die zul je niet snel zien.

Wat voor tekentablet kan ik het beste kiezen?

Welke tekentablet je het beste kunt kiezen, hangt van jouw behoeftes af. Als beginnende hobbytekenaar die net overstapt op digitaal tekenen, is een simpel en betaalbaar model voldoende. De kwaliteit van een tablet voor een doorgewinterde professional heb je dan niet nodig. Het zal sowieso voornamelijk in het begin tijd kosten om aan de verschillen en mogelijkheden te wennen.

Het lijkt makkelijker om als beginner direct een overstap te maken naar een tekentablet met een ingebouwd scherm, omdat je dan gewoon kunt blijven kijken naar het veld waar je tekent. Deze tekentablets zijn wel een stuk duurder en daarmee ook ingewikkelder. Overweeg dus of dat is wat jij wilt.

Ben je al een stuk verder gevorderd of gebruik je de tekentablet professioneel, bestudeer dan de eigenschappen die je nodig hebt om al jouw potentie om te zetten naar de ideale digitale tekening. In de praktijk zal dat neerkomen op hoge schermkwaliteit, een hoge LPI waarde en flexibele software.

Of je een tekentablet op netstroom of accu kiest, ligt aan waar je de tablet het meeste gebruikt. Wil je de tablet vaak onderweg of op verschillende plekken gebruiken, kies dan voor een tablet die draadloos werkt. Werk je op een kantoor of vaste plek met de tablet, dan is een tekentablet met kabel stabieler.

hero illustration

Hoe testen we Tekentablets?

Om de beste Tekentablet te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Tekentablet-test hebben we 669 Tekentablets vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Tekentablet-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Tekentablet-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Tekentablet-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Tekentablet in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 669 Tekentablets te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Tekentablets in een makkelijke lijst

1. Wacom Cintiq Pro 27 Creative

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wacom Cintiq Pro 27 Creative

 • list plusUitzonderlijke kleurnauwkeurigheid

Nadelen Wacom Cintiq Pro 27 Creative

 • list plusPremium prijs
 • list plusOmvang en gewicht

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.69
Functionaliteit
9.55
Gebruiksgemak
10
De Wacom Cintiq Pro 27 Creative Pen Display is een krachtpatser die is ontworpen om creativiteit en professionele workflows naar een hoger niveau te tillen. Met een kleurnauwkeurigheid van 99% Adobe RGB en 98% DCI-P3, Pantone-validatie, HDR-ondersteuning, 4K-resolutie en een verversingssnelheid van 120Hz, stelt het een nieuwe standaard voor visuele nauwkeurigheid. Dit "professionele tekenscherm" biedt een uitgebreid kleurengamma, waardoor het een "investering is voor professionele creatievelingen" die streven naar topklasse visuele precisie. De slanke rand en ExpressKeys™ maximaliseren de ruimte, zodat naadloze creativiteit en workflow worden gegarandeerd. De Wacom Pro Pen 3, aanpasbaar aan individuele voorkeuren, en intuïtieve multi-touch gebaren verbeteren de gebruikerservaring verder.

De Wacom Cintiq Pro 27 valt op met zijn uitgebreide 26,9-inch UHD-display, dat lijkt op pc-gamingmonitoren met zijn hoge verversingssnelheden en snelle responstijd. Ondanks het forse prijskaartje maakt de veelzijdigheid als zowel een tekentablet als een monitor het een waardevolle aanwinst voor professionals. Desalniettemin kunnen de grootte en het gewicht uitdagingen vormen voor langdurig gebruik. De noodzaak van de Wacom Cintiq Pro 27 Stand of een compatibele VESA 100 monitorarm voor optimaal gebruik moet worden overwogen in de totale kosten.

In vergelijking met zijn kleinere broertje, de Wacom Cintiq Pro 16, biedt de Pro 27 superieure functies, waardoor het ideaal is voor professionals die compromisloze kleurnauwkeurigheid en veelzijdigheid zoeken. Voor degenen met budgetbeperkingen of op zoek naar een meer draagbare optie, kan de Pro 16 een geschiktere keuze zijn. De uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid, displaygrootte en veelzijdigheid als professioneel tekenscherm en monitor onderscheiden de Wacom Cintiq Pro 27 in de markt, waardoor het een eersteklas keuze is voor serieuze creatievelingen.

Hoewel de Wacom Cintiq Pro 27 uitblinkt in het bieden van eersteklas visuele nauwkeurigheid en professionele functies, kunnen de premium prijs en het formaat barrières vormen voor sommige gebruikers. Het doelpubliek bestaat voornamelijk uit professionele creatieven die compromisloze kleurnauwkeurigheid en een groot, hoogwaardig display prioriteren. Voor deze gebruikers staat de Wacom Cintiq Pro 27 als een ongeëvenaard gereedschap om hun creatieve potentieel te ontsluiten. Voor individuen die op zoek zijn naar een meer budgetvriendelijke of draagbare optie, kunnen andere modellen in de line-up van Wacom of van concurrerende merken beter aan hun behoeften voldoen.

Samengevat overtreft de Wacom Cintiq Pro 27 Creative Pen Display de verwachtingen met zijn baanbrekende prestaties, uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid en veelzijdigheid, waardoor het een topkeuze is voor professionals in de creatieve industrie. Ondanks de premium prijs en het formaat, positioneren zijn innovatieve functies en compromisloze visuele nauwkeurigheid het als een toonaangevende speler op de tekentabletmarkt.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 26 april in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Beste tekentablet: Apple iPad Pro 12.9 (M2,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.69
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
9.85
Ik ben dolblij om de Apple iPad Pro 12.9 (M2, 2022) aan te kondigen, een krachtpatser die wordt beschreven als Apple's meest krachtige en dure tablet tot nu toe. Met de nieuwe M2-chipset biedt het ongeëvenaarde prestaties, waardoor het een grote sprong is voor serieuze digitale kunstenaars. Het apparaat heeft een prachtig mini-LED-scherm met ongeëvenaard HDR-contrast en een verversingssnelheid van 120 Hz, waardoor een meeslepende en responsieve tekenervaring wordt geboden. Zoals opgemerkt door TechRadar, onderscheidt de upgrade naar de M2-processor en mini-LED-scherm het van zijn voorganger en bevestigt het zijn positie als een topkeuze voor professionals en creatievelingen. De 8-core CPU, 10-core GPU en verbeterde Neural Engine van de M2-chip, zoals benadrukt op de website van Apple, zorgen voor prestaties van de volgende generatie, waardoor taken zoals 3D-ontwerp, AR-modellen en gaming met grafische kwaliteit van console mogelijk zijn. Daarnaast laat de ondersteuning voor apps zoals Logic Pro en Final Cut Pro voor iPad zien dat het uitstekend is in het verwerken van intensieve creatieve taken.

Echter, zoals opgemerkt in een recensie van CNET, kan de M2-upgrade mogelijk niet significant van invloed zijn op de algehele gebruikerservaring, vooral voor degenen die geen zware grafische of videobewerkingsmogelijkheden nodig hebben. Dit komt overeen met het gevoel dat de iPad Pro steeds meer niche wordt, vooral gezien de hogere prijs, zoals benadrukt door TechRadar. Het 12,9-inch model begint bij $1.099, met extra kosten voor hogere opslagcapaciteiten en 5G-ondersteuning, waardoor het meer geschikt is voor professionals die het kunnen afschrijven als belastingaftrek in plaats van thuisgebruikers. In vergelijking bieden het 11-inch model en de iPad Air (2022) meer betaalbare opties, die een breder scala aan gebruikers bedienen.

De iPad Pro 12.9 (M2, 2022) is ongetwijfeld een prachtige en snelle machine, die indrukwekkende realtime prestaties biedt voor creatieve taken en multitasking, zoals benadrukt door Apple en Tom's Guide. De hoge helderheid, extreme dynamisch bereik en geavanceerde weergavetechnologieën van het apparaat, in combinatie met de verbeterde interactie met de Apple Pencil 2e generatie, maken het een aantrekkelijke keuze voor digitale kunstenaars en grafisch ontwerpers. Echter, de premium prijs en de beschikbaarheid van de krachtige M1-chip in de iPad Air (2022) kunnen de aantrekkingskracht beperken tot een specifiek publiek.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de iPad Pro 12.9 (M2, 2022) zich met zijn uitzonderlijke prestaties, mini-LED-scherm en naadloze integratie van de Apple Pencil. Hoewel het misschien geen grote sprong biedt voor algemene gebruikers, blinkt het uit in het bedienen van professionals en power users in de creatieve industrie. De belangrijkste gebruiksscenario's draaien om veeleisende creatieve taken, zoals grafisch ontwerp, foto- en videobewerking en 3D-modellering, waarbij de mogelijkheden echt schitteren.

Kortom, de iPad Pro 12.9 (M2, 2022) verhoogt de lat voor tekentablets met zijn ongeëvenaarde prestaties, prachtige display en naadloze integratie van de Apple Pencil. Echter, de premium prijs en de beschikbaarheid van overtuigende alternatieven zoals de iPad Air (2022) kunnen de aantrekkingskracht beperken tot een meer specifieke gebruikersgroep, voornamelijk professionals en power users die zijn geavanceerde mogelijkheden nodig hebben.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Xencelabs Pen Display 24

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.67
Functionaliteit
9.85
Gebruiksgemak
9.04

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. XPPen Artist Pro 16 (Gen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.25
Functionaliteit
9.72
Gebruiksgemak
9.05

【16K drukniveaus - 's werelds eerste】Artist Pro 16 (Gen 2) beschikt over onze nieuwste X3 Pro Smart Chip Pen met 16384 drukniveaus - eerste innovatie in de sector, en 100% hoger dan zijn collega's. Het levert veel nauwkeurigere en vloeiendere lijnen op dan ooit tevoren.

【X-Nature-simulatiescherm - levensechte kleuren en uitzonderlijke details.】16 inch volledig gelamineerd scherm, met ideale beeldverhouding van 16:10 en hoge resolutie van 2560 x 1600 gamma. DEKKINGsverhouding 99% sRGB, 97% Adobe RGB, 99% DCI- P3-kleuren zien er allemaal levendig en betoverend uit op het Artist Pro 16 (Gen 2)-scherm. Het Artist Pro 16 (Gen 2)-scherm, gecertificeerd door TÜV SÜD, optimaliseert het oogcomfort door de emissie van blauw licht te verminderen.

【Verhoogde productiviteit met draadloze snelkoppelingen op afstand】Artist Pro 16 Gen 2 wordt geleverd met onze nieuwste ACK05 draadloze snelkoppelingen op afstand, u kunt maximaal 40 snelkoppelingen aanpassen om uw workflow te verbeteren.

【2 flexibele poorten + ingebouwde opvouwbare standaard】 Uitgerust met twee omkeerbare poorten, kan in beide richtingen op een pc worden aangesloten: omhoog of omlaag, via 3-in-1 HDMI-kabel of USB-C-videokabel. Opladen en datatransmissie tegelijkertijd. Met de ingebouwde standaard kunt u altijd en overal een gewenste werkhouding bereiken.

【Zeer compatibel】 Werkt soepel met verschillende systemen en software. Compatibel met Windows 7 (of hoger), macOS 10.10 (of hoger), Android (USB3.1 DP1.2), Chrome OS 88 (of hoger), Linux. Ondersteuning van populaire digitale kunstsoftware zoals Adobe Photoshop, Illustrator, SAI, CDR, GIMP, Krita, MediBang, FireAlpaca, Toonboom, Maya en Blender3D enz.

Functies:
Productnaam: Artist Pro 16 (Gen 2) grafische tablet
Productmodel: MD160QH
Kleur: Zwart en grijs
Stylus: X3 Pro Smart Chip-stylus
Initiële activeringskracht: 3 g
Drukniveaus: 16384
Kantelen: 60°
Schermresolutie: 2560 x 1600
Afmetingen: 405,11 x 291,37 x 20,23 mm
Werkgebied: 344,68 x 215,42 mm
Volledige laminering: Ja
Kijkhoek: 178°
Contrast: 1200:1
Helderheid (standaard): 250 cd/m2
Resolutie: 5080 LPI
Dekkingsratio kleurengamma (standaard): 99% sRGB, 97% Adobe RGB, 99% DCI-P3
Kleurbereikgebiedverhouding (standaard): 159% sRGB, 118% Adobe RGB, 117% DCI-P3
Leeshoogte: 10 mm
Reactiesnelheid: 20 ms
Rapportsnelheid: 200 RPS (max.)
Nauwkeurigheid: ±0,4 mm (midden), ±0,8 mm (rand)
Poort1 x USB-C video 1 x USB-C 3-in-1
Opgenomen vermogen: AC 110-240V
Uitgangsvermogen: DC 5V ⎓ 3A
Compatibiliteit: Windows 7 (of hoger), macOS 10.10 (of hoger), Android (USB3.1 DP1.2), Chrome OS 88 (of hoger), Linux.

Het pakket omvatte:
1 x pendisplay
1 x X3 Pro-stylus
1 x etui (inclusief 8 penpunten)
1 x draadloze snelkoppelingafstandsbediening
1 x USB-C naar USB-C-kabel
1 x USB-A naar USB-C-kabel
1x verlengkabel
1 x AC-adapter
1x voedingskabel
1 x tekenhandschoen
1 x schoonmaakdoekje
1 x Klantenservicekaart
1x Beknopte handleiding
1 x Garantiekaart

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. HUION Kamvas Studio 16 Pen

Loading ...

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.83
Functionaliteit
8.85
Gebruiksgemak
9.47

Verkrijgbaar bij:

6. XPPen Artist24 Pro Drawing Tablet

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.63
Functionaliteit
8.93
Gebruiksgemak
8.83

De XP-PEN Artist 24 Pro is een professioneel tekentablet met een volledig gelamineerd 23.8 inch displaycanvas.

Op het 2K QHD scherm (2560x1440 pixels) met een reactiesnelheid van 14ms teken je zonder vertraging de meest nauwkeurige en vloeiende lijnen. Het tablet is breed inzetbaar bij het maken van creatieve uitingen zoals illustraties, 3D objecten en of het toepassen van fotobewerkingen. De meegeleverde PA2 stylus heeft met 8192 drukniveaus een zeer hoge drukgevoeligheid. Dit tekentablet is te gebruiken met alle populaire (teken)software zoals Adobe Photoshop, Corel Painter, GIMP en Pixalogic ZBrush.

Het tekencanvas

De Artist 24 Pro heeft afmetingen van ca. 63 x 37 x 4,5 cm met een displaycanvas van 23.8 inch ( ca. 53 x 30 cm ). Het 2K QHD display heeft een beeldschermresolutie van 2560x1440 pixels en een beeldhoek van 178°. Met een resolutie van 5080 LPI en een reactiesnelheid van 14ms teken je zonder vertraging de meest nauwkeurige en vloeiende lijnen. Het scherm is volledig gelamineerd, hierdoor treedt er geen virtuele parallax op. Er zit dus geen zichtbare ruimte tussen je cursor op het display en de pentip van de stylus. Het tekendisplay kun je instellen als gekopieerde weergave van het hoofdbeeldscherm of als extra beeldscherm. Over het scherm zit een beschermende folie om het glas krasvrij te houden en om schitteringen te verminderen. Het canvas heeft een zekere stroefheid die overeenkomt met werkelijk papier. Bij de Artist 24 Pro krijg je een tweevingerhandschoentje zodat je hand prettig over het canvas glijdt. De lichtintensiteit van het scherm kun je zelf aanpassen met de drukgevoelige knoppen aan de bovenkant van het tablet.

Met de tekentablethouder kun je het scherm 16° tot 90° kantelen.

De kantelhoek kun je soepel in kleine stapjes verstellen met de hendel aan de achterkant van het scherm. De onderkant van het tekentablet is voorzien van rubberen anti-slip voetjes zodat het op een gladde ondergrond niet gaat schuiven.

Workflow optimaliseren

De Artist 24 Pro heeft twintig drukknoppen en twee multifunctionele rode draaischijven waarvan je de functies zelf kunt instellen. Ze zorgen dat je eenvoudig en snel de meest gebruikte functies van het desbetreffende (teken)programma kunt gebruiken. In de software van het Artist 24 Pro tekentablet kun je per programma een profiel met instellingen samenstellen. Bij het wisselen van (teken)programma veranderen de functies van de knoppen mee. De rode draaischijven kun je bijvoorbeeld gebruiken om te scrollen of in te zoomen. De Artist 24 Pro heeft twee USB-B poorten waar je een muis, toetsenbord of andere apparaten op kunt aansluiten. De Artist 24 Pro is te gebruiken met een brede variatie (teken)software zoals Adobe Photoshop en Illustrator, Fire Alpaca, het gehele Office pakket en zelfs Open-source 3D programma’s zoals Blender en Krita.

Natuurlijke vloeiende penstreken

De PA2 stylus heeft met 8192 drukniveaus een zeer hoge drukgevoeligheid. Hierdoor voelen de penbewegingen natuurlijk en nauwkeurig aan. Ook herkent de stylus een tilt van 60° van de tip bij het gebruiken van compatibele tekenprogramma’s. Zo kun je zonder de instellingen te hoeven wijzigen schaduwen aanbrengen en uit de losse pols schetsen. Daarnaast kun je met de knop aan de zijkant van de stylus de pentip direct in een gum veranderen. De stylus werkt zonder batterij en hoeft dus niet te worden opgeladen. Hij is ergonomisch gevormd en kan zowel door rechts- als linkshandige tekenaars worden gebruikt. Je kunt de stylus gemakkelijk plaatsen in de penhouder aan de zijkant van het scherm. Of je kunt de stylus opbergen in een meegeleverde cilindervormige koker. Voor extra gemak worden er 8 extra penpunten meegeleverd zodat je er altijd voldoende hebt.

De Artist 24 Pro sluit je aan op je computer met slechts een USB-C kabel

Daarnaast sluit je hem natuurlijk aan op een externe voeding. Heeft je computer geen USB-C poort dan kun je ook een HDMI- of VGA-kabel in combinatie van een USB-B kabel te gebruiken. Alle benodigde kabels worden meegeleverd.

Beschikbare drivers

De bijbehorende driver is eenvoudig via de XP-PEN website te downloaden en te installeren. Vervolgens zal de software het tekentablet automatisch herkennen. De instellingen zijn via de software naar eigen wens in te stellen. Er zijn drivers beschikbaar voor Windows 10/8/7 (32-64bit) en MAC OS X (10.10 en hoger). Bij het uitkomen van nieuwe besturingssystemen anticipeert XP-Pen hierop met updates. Bij Windows is het eventueel noodzakelijk om Windows-Ink uit te schakelen. Dit kan gemakkelijk worden gedaan in het configuratiemenu. De drivers worden met regelmaat bijgewerkt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

7. HUION Kamvas Studio 16 Pen

Loading ...

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.58
Functionaliteit
8.91
Gebruiksgemak
8.84

Verkrijgbaar bij:

8. HUION Kamvas Studio 16 Pen

Loading ...

Voordelen HUION Kamvas Studio 16 Pen

 • list plusIndrukwekkende kleurnauwkeurigheid en gevoeligheid

Nadelen HUION Kamvas Studio 16 Pen

 • list plusAfwezigheid van fysieke sneltoetsen
 • list plusZwaar voor een tekentablet
 • list plusAfwezigheid van 4K-resolutie

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.91
Gebruiksgemak
8.64
Ik ben enthousiast om de Huion Kamvas Studio 16 Pen Computer te introduceren, een all-in-one pro pen tablet die de strijd aangaat met toonaangevende merken zoals Wacom. Met zijn gestroomlijnde ontwerp dat doet denken aan de Surface Pro, beschikt het over een volledig gelamineerd, anti-reflecterend 16-inch scherm, wat zorgt voor indrukwekkende kleurnauwkeurigheid en gevoeligheid met minimale parallax en vertraging. De QHD-resolutie, QLED-technologie, 100% Adobe RGB kleurengamma dekking en 16,7M kleurdiepte maken het geschikt voor tekenen, binge-watching en gamen. De meegeleverde PW550S digitale pen biedt een comfortabele tekenervaring met kantelfunctie, 8192 drukniveaus en touchscreen-mogelijkheden. Opmerkelijk is dat het functioneert als een op zichzelf staand Windows 11-apparaat, met een geïntegreerd digitaal schetsblok, monitor en krachtige Intel Core i7-processor, 16 GB RAM en 512 GB aan boordopslag.

Volgens Creative Bloq biedt "de Huion Kamvas Studio 16 een all-in-one pro pen tablet met indrukwekkende specificaties", waarmee het zich positioneert als een opmerkelijke concurrent voor marktleiders. Het ontbreken van fysieke sneltoetsen kan echter een nadeel zijn voor professionals, zoals benadrukt in de recensie van TechRadar. Desalniettemin wordt het solide ontwerp van het apparaat met een metalen behuizing en een diepte van 11,9 mm geprezen, zij het met een gewicht van 3,9 kg, wat zwaar is voor een tekentablet, zoals benadrukt door TechRadar. Ondanks deze beperkingen biedt het apparaat een prettige tekenervaring gedurende langere perioden, hoewel het ontbreken van 4K-resolutie wordt opgemerkt als een gemiste kans, volgens Creative Bloq.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Huion Kamvas Studio 16 op door zijn veelzijdigheid, doordat het niet alleen fungeert als tekentablet, maar ook als een op zichzelf staand Windows 11-apparaat met krachtige verwerkingsmogelijkheden. De kwaliteit van het scherm, kleurnauwkeurigheid en gevoeligheid maken het tot een sterke concurrent op de markt, als alternatief voor gevestigde merken zoals Wacom. Het ontbreken van fysieke sneltoetsen en 4K-resolutie kan echter professionals afschrikken die juist die specifieke functies zoeken.

Al met al blinkt de Huion Kamvas Studio 16 Pen Computer uit als een veelzijdige tekentablet en op zichzelf staand Windows-apparaat, met indrukwekkende specificaties, een comfortabele tekenervaring en krachtige verwerkingsmogelijkheden. Hoewel het effectief concurreert met toonaangevende merken, kunnen het ontbreken van bepaalde professionele functies en het gewicht beperkende factoren zijn voor sommige gebruikers. Over het algemeen biedt het een aantrekkelijke optie voor kunstenaars en professionals die een all-in-one tekentablet en computeroplossing zoeken, met name gezien de prijs. 🎨

Verkrijgbaar bij:

9. Apple iPad Pro 12.9-inch (6th

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.96
Functionaliteit
9.06
Gebruiksgemak
8.71

De nieuwe iPad Pro 12,9-Inch biedt een next-level Apple Pencil hover-ervaring, ProRes-video-opname, supersnelle WiFi 6E en krachtige functies in iPadOS 16. Dankzij de geavanceerde hardware en iPadOS 16 heeft iPad Pro een ongelooflijk ecosysteem van krachtige professionele apps, zoals geen enkel ander apparaat in zijn soort.M2-chip voor razendsnelle prestaties


Met de m2-chip komen handzaamheid, veelzijdigheid en ongekende prestaties op een unieke manier samen. M2 heeft een 8-core CPU – dat tot wel 15 procent sneller is dan M1 – met verbeterde performance- en efficiency-cores. Bovendien heeft M2 een 40 procent snellere Neural Engine voor machinelearning-taken en 50 procent meer geheugen­bandbreedte. De M2-chip biedt superkracht voor de meest veeleisende workflows, of je nu een fotograaf bent die gigantische fotobibliotheken bewerkt, een grafisch vormgever die complexe 3D-objecten opmaakt, een professional op medisch gebied die geavanceerde beelden moet raadplegen en analyseren of een liefhebber van grafisch veeleisende games. Ook de nieuwe media-engine en beeldsignaal­­processor profiteren van de krachtige M2-chip.


Liquid Retina Display


Op het Liquid Retina XDR-display komen alle details tot leven met een contrast­verhouding van 1.000.000:1. Dat is ideaal voor het bekijken en bewerken van HDR-foto’s en ‑video’s, of om je favoriete films en series te bingen. Ook heeft de iPad Pro een adembenemende full‑screen helderheid van 1000 nits en een piekhelderheid van 1600 nits, naast geavanceerde display­technologieën als brede kleurweergave (P3), True Tone en ProMotion. En met de referentie­modus zie je tijdens je workflow altijd precies de juiste kleuren.


Pro camera


De iPad Pro heeft een ultragroothoek­camera met een 12‑MP sensor en een beeldhoek van 122 graden. Perfect voor het maken van foto’s en video’s voor social media, FaceTime-gesprekken met Middelpunt of epische selfies in de Portretmodus. Bovendien werkt hij samen met de TrueDepth-camera om je iPad Pro veilig te ontgrendelen met Face ID.


Milieu


De iPad Pro is zo ontworpen dat ze een minimale impact op het mileu hebben. De iPad Pro voldoet aan de strenge Apple normen voor energiezuinigheid en zijn vrij van kwik, broomhoudende vlam­vertragers, pvc en beryllium. Dankzij een vernieuwde verpakking is het plastic omhulsel niet meer nodig en doordat de verpakking voor 99 procent bestaat uit vezels wordt er minder gebruik gemaakt van plastic in de verpakkingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. iPad Pro 12.9 (2022)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.61
Functionaliteit
8.73
Gebruiksgemak
8.64

De nieuwe iPad Pro 12,9-Inch biedt een next-level Apple Pencil hover-ervaring, ProRes-video-opname, supersnelle WiFi 6E en krachtige functies in iPadOS 16. Dankzij de geavanceerde hardware en iPadOS 16 heeft iPad Pro een ongelooflijk ecosysteem van krachtige professionele apps, zoals geen enkel ander apparaat in zijn soort.M2-chip voor razendsnelle prestaties


Met de m2-chip komen handzaamheid, veelzijdigheid en ongekende prestaties op een unieke manier samen. M2 heeft een 8-core CPU – dat tot wel 15 procent sneller is dan M1 – met verbeterde performance- en efficiency-cores. Bovendien heeft M2 een 40 procent snellere Neural Engine voor machinelearning-taken en 50 procent meer geheugen­bandbreedte. De M2-chip biedt superkracht voor de meest veeleisende workflows, of je nu een fotograaf bent die gigantische fotobibliotheken bewerkt, een grafisch vormgever die complexe 3D-objecten opmaakt, een professional op medisch gebied die geavanceerde beelden moet raadplegen en analyseren of een liefhebber van grafisch veeleisende games. Ook de nieuwe media-engine en beeldsignaal­­processor profiteren van de krachtige M2-chip.


Liquid Retina Display


Op het Liquid Retina XDR-display komen alle details tot leven met een contrast­verhouding van 1.000.000:1. Dat is ideaal voor het bekijken en bewerken van HDR-foto’s en ‑video’s, of om je favoriete films en series te bingen. Ook heeft de iPad Pro een adembenemende full‑screen helderheid van 1000 nits en een piekhelderheid van 1600 nits, naast geavanceerde display­technologieën als brede kleurweergave (P3), True Tone en ProMotion. En met de referentie­modus zie je tijdens je workflow altijd precies de juiste kleuren.


Pro camera


De iPad Pro heeft een ultragroothoek­camera met een 12‑MP sensor en een beeldhoek van 122 graden. Perfect voor het maken van foto’s en video’s voor social media, FaceTime-gesprekken met Middelpunt of epische selfies in de Portretmodus. Bovendien werkt hij samen met de TrueDepth-camera om je iPad Pro veilig te ontgrendelen met Face ID.


Milieu


De iPad Pro is zo ontworpen dat ze een minimale impact op het milieu hebben. De iPad Pro voldoet aan de strenge Apple normen voor energiezuinigheid en zijn vrij van kwik, broomhoudende vlam­vertragers, pvc en beryllium. Dankzij een vernieuwde verpakking is het plastic omhulsel niet meer nodig en doordat de verpakking voor 99 procent bestaat uit vezels wordt er minder gebruik gemaakt van plastic in de verpakkingen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 23 april in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Tekentablets. Er zijn immers 669 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!