Bestenu

Wat is de beste tekentablet van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede tekentablet is een lastige uitdaging. Wat is de beste tekentablet van 2023? Na het testen van 244 tekentablets kwam de Must-Have for Kids LCD Tekentablet 10 inch, roze (kleurenscherm) als beste getest uit onze tekentablet-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de tekentablets, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 tekentablets-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige tekentablet-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste tekentablets

1Score: 9.9
Must-Have for Kids LCD Tekentablet 10 inch, roze (kleurenscherm)
Beste Tekentablet voor beginners
Must-Have for Kids LCD Tekentablet 10 inch, roze (kleurenscherm)
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Wacom One By S Zwart zwart | rood
Wacom One By S Zwart zwart | rood
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Tekenbord kinderen Kiraal Tekentablet LCD roze
Tekenbord kinderen Kiraal Tekentablet LCD roze
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Wacom Sketch Pad Pro Tekentablet zwart
Beste Tekentablet voor onderweg
Wacom Sketch Pad Pro Tekentablet zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Wacom Intuos Pen & Bluetooth pistache
Wacom Intuos Pen & Bluetooth pistache
Wacom
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.8
Wacom One By M Zwart rood
Beste Tekentablet voor digitale kunstenaars
Wacom One By M Zwart rood
Wacom
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Wacom Intuos Pen & Bluetooth zwart
Beste Tekentablet voor professionals
Wacom Intuos Pen & Bluetooth zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Tekenbord kinderen Kiraal Tekentablet LCD blauw
Tekenbord kinderen Kiraal Tekentablet LCD blauw
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
iso trade Grafische tablet voor zwart
iso trade Grafische tablet voor zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
BOTC Tekenbord kinderen 10 inch zwart
BOTC Tekenbord kinderen 10 inch zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Tekentablet Koopgids

Met een tekentablet vertaal je jouw schetskunsten naar digitale meesterwerken. Deze apparaten hebben echter nogal wat eigenschappen om rekening mee te houden. Hoe je de beste tekentablet kiest en waar je op let, lees je in deze koopgids.

Welke soorten tekentablets zijn er?

Voor beginnende hobbytekenaars tot en met de grootste professionals: voor iedereen is er wel een geschikt tekentablet te vinden. Je kunt tekentablets onderscheiden op basis van deze eigenschappen:

 • Ingebouwd scherm
 • Multi-touch
 • Stroomtoevoer
 • LPI (Lines per inch)

Of de tekentablet een ingebouwd scherm heeft of niet, maakt veel uit. Met een ingebouwd scherm hoef je de tablet niet aan een ander apparaat zoals een laptop of computer te verbinden om het apparaat te gebruiken. Je creëert en bewondert jouw creaties direct op het ingebouwde scherm. Zonder ingebouwd scherm is verbinding met een ander scherm een vereiste.

Multi-touch is een kleine functie die een wereld van verschil maakt tijdens het digitaal tekenen. Een tekentablet met multi-touch kan meerdere 'inputs' tegelijkertijd registreren. Je kunt dus bijvoorbeeld in- en uitzoomen op de tekening, terwijl je tegelijkertijd aan details werkt. Zonder multi-touch moet je deze handelingen los van elkaar uitvoeren.

Wat de stroomtoevoer betreft, kan een tekentablet draadloos zijn of op netstroom werken. Een tekentablet die op een accu werkt, is makkelijker om mee te nemen. Werkt de tablet op netstroom, dan hoef je je geen zorgen te maken over een batterijpercentage.

Als laatste geeft LPI aan hoe gedetailleerd je te werk kunt gaan. Vergelijk het met het aantal megapixels van een camera. Hoe meer lines per inch, des te gedetailleerder je uiteindelijke werk is .

Wat kun je allemaal met een tekentablet?

Met een tekentablet teken en schrijf je digitaal. Hoe je precies te werk gaat, ligt aan de soort tekentablet die je gebruikt. Een tekentablet zonder ingebouwd scherm koppel je via een kabel en een besturingsprogramma aan de computer. Je tekent vervolgens op het tablet, maar houdt de aandacht gericht op het beeldscherm: elke streep die je op de tablet zet, is daar namelijk te zien.

In de software heb je de mogelijkheid om details op compleet andere manieren te bewerken dan op papier. Zo kun je heel ver inzoomen, onderdelen dupliceren en gemakkelijk een volledig symmetrische illustratie maken. Lijnen kunnen worden bewerkt, gummen gaat een stuk makkelijker, je kunt overtreklijnen plaatsen en verwijderen, enzovoorts.

Gebruik je een tekentablet met ingebouwd scherm, dan verschijnt al het tekenwerk ook op het ingebouwde scherm. Je hoeft dus niet naar een ander scherm dan waar je tekent te kijken. Om de illustraties uiteindelijk op de pc te kunnen gebruiken, verbind je de tekentablet met het eerdergenoemde besturingssprogramma met je computer.

Wat er allemaal precies mogelijk is ligt ook aan de software waar je mee werkt, maar in principe is tekenen met een tablet eigenlijk illustreren en digitaal bewerken in één. Het kost tijd om aan te wennen, maar biedt enorm veel extra mogelijkheden in vergelijking tot tekenen op papier. Flexibiliteit is dan ook de voornaamste reden om voor een tekentablet te gaan.

Wat zijn belangrijke eigenschappen voor een tekentablet?

Eerder in deze koopgids las je over het LPI, oftewel lines per inch. Dit is een belangrijk gegeven, omdat dit veel zegt over hoe gedetailleerd je kunt tekenen, en dus ook over de kwaliteitsmogelijkheden van de tekentablet. De multi-touch functie maakt daarentegen een tablet makkelijker om mee te werken, maar hoeft de kwaliteit niet te beïnvloeden.

Het aantal drukniveaus maakt ook een verschil. Een hoog aantal drukniveaus maakt digitaal tekenen een levensechte ervaring. Hoe meer drukniveaus een tekentablet heeft, des te realistischer het apparaat opvangt hoe dik en hard de lijnen die je zet moeten zijn.

Heeft een tekentablet een ingebouwd scherm, dan is de kwaliteit van dat scherm ook belangrijk. Om illustraties van betere kwaliteit te maken, is het ook belangrijk om deze in goede kwaliteit te kunnen zien! Een kraakhelder scherm maakt dit een stuk makkelijker doordat je tot in detail ziet wat je aan het doen bent.

Om de tekentablet aan jouw manier van werken af te stemmen, bieden sommige tekentablets tevens de mogelijkheid om knoppen in te stellen. Dit zijn sneltoetsen naar functies die je veel gebruikt. Althans, je stelt deze programmeerbare knoppen zelf in om opdrachten uit te voeren die je het meeste gebruikt. Zo kun je een knop als sneltoets naar de gumfunctie instellen, weer een andere knop als sneltoets voor een nieuwe laag in je fotobewerkingsprogramma, enzovoorts.

Ten slotte is de compatibiliteit tussen de tablet en het besturingssysteem van je computer een technische eigenschap die belangrijk is voor het apparaat waar je het op aansluit.

Welk besturingssysteem heeft mijn tekentablet nodig?

Bekijk altijd welk besturingssysteem jouw computer of laptop heeft, en zoek naar een tekentablet die daar compatibel mee is. In de productomschrijving van een tekentablet vind je snel terug met welk besturingssysteem het apparaat samen kan werken. Net als bij telefoons en computers gaat het om Android, iOS, macOS en Windows. Linux is ook nog een mogelijkheid, maar die zul je niet snel zien.

Wat voor tekentablet kan ik het beste kiezen?

Welke tekentablet je het beste kunt kiezen, hangt van jouw behoeftes af. Als beginnende hobbytekenaar die net overstapt op digitaal tekenen, is een simpel en betaalbaar model voldoende. De kwaliteit van een tablet voor een doorgewinterde professional heb je dan niet nodig. Het zal sowieso voornamelijk in het begin tijd kosten om aan de verschillen en mogelijkheden te wennen.

Het lijkt makkelijker om als beginner direct een overstap te maken naar een tekentablet met een ingebouwd scherm, omdat je dan gewoon kunt blijven kijken naar het veld waar je tekent. Deze tekentablets zijn wel een stuk duurder en daarmee ook ingewikkelder. Overweeg dus of dat is wat jij wilt.

Ben je al een stuk verder gevorderd of gebruik je de tekentablet professioneel, bestudeer dan de eigenschappen die je nodig hebt om al jouw potentie om te zetten naar de ideale digitale tekening. In de praktijk zal dat neerkomen op hoge schermkwaliteit, een hoge LPI waarde en flexibele software.

Of je een tekentablet op netstroom of accu kiest, ligt aan waar je de tablet het meeste gebruikt. Wil je de tablet vaak onderweg of op verschillende plekken gebruiken, kies dan voor een tablet die draadloos werkt. Werk je op een kantoor of vaste plek met de tablet, dan is een tekentablet met kabel stabieler.

hero illustration

Hoe testen we tekentablets?

Om de beste tekentablet te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze tekentablet-test hebben we 244 tekentablets vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze tekentablet-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze tekentablet-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen tekentablet-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte tekentablet in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 244 tekentablets te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste tekentablets in een oogopslag

1 - Must-Have for Kids LCD Tekentablet 10 inch, roze (kleurenscherm)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Tekentablet voor beginners: Must-Have for Kids LCD Tekentablet 10 inch, roze (kleurenscherm)

Voordelen

 • list plusHet voordeel van deze tekentablet is dat de batterij langer meegaat en snel op te laden is.
 • list plusHet is eenvoudig te gebruiken voor kinderen.
 • list plusHet heeft een kleurenscherm, waardoor kinderen diverse kleuren kunnen gebruiken bij het tekenen.

Nadelen Must-Have for Kids LCD Tekentablet 10 inch, roze (kleurenscherm)

 • list plusEr is geen geheugenfunctie, waardoor er per ongeluk tekeningen kunnen worden gewist.
 • list plusHet is relatief prijzig.
 • list plusEen ander nadeel is dat er geen home knop is, waardoor het lastiger is om terug te gaan naar het hoofdmenu.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een leuke en educatieve manier voor je kind om tekenen te oefenen? Dan is de Must-Have for Kids LCD Tekentablet zeker iets voor jou! Met een medium inputtablet formaat van 224 x 148 mm en 1024 pendrukniveaus, biedt dit tablet een geweldige manier voor kinderen om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen en hun creativiteit te vergroten. Bovendien is dit tablet uitgerust met een kleurenscherm en multi-touch opties, waardoor het nog gemakkelijker is om te tekenen en de kinderen spelenderwijs kunnen leren.

Een ander groot voordeel van de Must-Have for Kids LCD Tekentablet is dat het wordt geleverd met een handig hoesje en twee tekenpennen, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is en kinderen altijd kunnen blijven oefenen. En omdat het geen uitgaven aan teken- en schrijfspullen vergt, is het ook nog eens milieuvriendelijk en kostenbesparend!

Maar dat is nog niet alles. Dit tablet voldoet aan de Europese producteisen en algemene wet- en regelgeving voor speelgoed, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je kind. Het voldoet aan de Richtlijnen 2009/48/EG, 2014/30/EU & RoHS en geharmoniseerde normen: EN71-1/2/3, EN55032, EN55035. Het is ook voorzien van het CE-keurmerk.

Als specialist op het gebied van teken tablets kan ik zeggen dat de Must-Have for Kids LCD Tekentablet een geweldige keuze is voor kinderen die graag tekenen. Het is ideaal voor gebruik thuis of onderweg, en biedt tal van voordelen voor de ontwikkeling van kinderen. Het enige nadeel is dat de fabrieksgarantie geen schade dekt.

Al met al, als je op zoek bent naar een geweldig product om je kind te helpen bij het ontwikkelen van hun creativiteit en motorische vaardigheden, dan is de Must-Have for Kids LCD Tekentablet een uitstekende keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Wacom One By S Zwart zwart | rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Wacom One By S Zwart zwart | rood

Voordelen

 • list plusDeze tekentablet heeft een mooi design.
 • list plusDe tablet is compact en past gemakkelijk in een laptop hoes.
 • list plusDe pen is gevoelig voor druk, wat het tekenen vereenvoudigd.

Nadelen Wacom One By S Zwart zwart | rood

 • list plusDe pen heeft geen gumoptie aan de achterkant.
 • list plusBij wisseling van aangesloten monitoren moet de configuratie van de tablet aangepast worden.
 • list plusDe tablet heeft geen quick buttons.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
8.9

De Wacom One By S Zwart is een compacte tekentablet die perfect is voor mensen die onderweg willen tekenen. Met zijn kleine formaat van slechts 22 bij 14,6 centimeter is dit een van de kleinste tekentablets op de markt. Maar laat je niet misleiden door zijn formaat, want deze tekentablet heeft genoeg functies om je creativiteit te stimuleren. Dankzij de meegeleverde pen heb jij de controle over de dikte en dunheid van de lijnen. Met 2048 drukpunten kun je jouw bewegingen net zo nauwkeurig overbrengen als op papier.

Een van de voordelen van de Wacom One By S Zwart is dat hij zowel met Windows 10 als met macOS werkt, dus je hoeft je geen zorgen te maken over compatibiliteitsproblemen. Bovendien is de tekentablet voorzien van sneltoetsen, waardoor je nog sneller kunt werken. Het inputtablet formaat is klein, maar dat betekent niet dat je beperkt bent in je mogelijkheden. De bewegingsresolutie van 2540 LPI zorgt voor vloeiende en nauwkeurige lijnen.

De Wacom One By S Zwart is perfect voor mensen die onderweg willen tekenen, maar ook voor mensen die gewoon wat extra ruimte nodig hebben op hun bureau. Het compacte formaat maakt het gemakkelijk om mee te nemen, terwijl de sneltoetsen en de nauwkeurigheid van de pen ervoor zorgen dat je altijd klaar bent om te tekenen.

Als ik naar de Wacom One By S Zwart kijk, vind ik het een fantastische tekentablet voor mensen die onderweg willen tekenen. Het enige nadeel is dat het inputtablet formaat klein is, dus als je meer ruimte nodig hebt, zou ik de Wacom One Medium aanbevelen. Over het algemeen ben ik zeer tevreden met deze tekentablet en zou ik hem aan iedereen aanbevelen die een compacte, maar krachtige tekentablet nodig heeft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3 - Tekenbord kinderen Kiraal Tekentablet LCD roze

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Tekenbord kinderen Kiraal Tekentablet LCD roze

Voordelen

 • list plusHet LCD-scherm van deze tekentablet produceert heldere kleuren.
 • list plusHet is compact en daardoor gemakkelijk mee te nemen.
 • list plusHet heeft 8 drukgevoelige knoppen die het tekenen vergemakkelijken.

Nadelen Tekenbord kinderen Kiraal Tekentablet LCD roze

 • list plusDeze tekentablet is alleen beschikbaar in de kleur roze.
 • list plusHet heeft geen batterij waardoor het aangesloten moet blijven op een stroomvoorziening.
 • list plusOmdat de tekentablet geen stylus heeft, moet het tekenen met je vingers gebeuren.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
8.8

Op zoek naar een perfect cadeau voor jouw kleine kunstenaar? Maak kennis met de Kiraal Tekentablet LCD roze! Deze 8.5 inch tekenbord is speciaal ontworpen voor peuters, kleuters en kids en biedt eindeloos tekenplezier in alle kleuren van de regenboog.

Maar de Kiraal Tekentablet biedt meer dan alleen plezier. Het is een uitstekend middel om kinderen te laten oefenen met schrijven en taal. Het is een handige oplossing om tekeningen op te slaan met de beschermknop en de wisknop zorgt ervoor dat je kind weer opnieuw kan beginnen met een lege pagina. Dit is vooral handig wanneer er even gestopt moet worden omdat er gegeten moet worden.

Deze tekenbord is ook nog eens draagbaar, waardoor je kind overal kan tekenen en oefenen. Het heeft instelbare knoppen, wat betekent dat je kind het kan aanpassen aan zijn of haar eigen voorkeuren. Het heeft ook een hoge bewegingsresolutie (LPI) van 2540 en 1024 pendrukniveaus, waardoor de tekeningen er realistisch uitzien.

Wat deze tekenbord uniek maakt, is dat het speciaal ontworpen is voor kinderen van alle leeftijden. Het biedt een veilige en leuke manier om tekenen en schrijven te ontdekken en te oefenen. Het is ook duurzaam en kan tegen een stootje.

Als specialist in tekenborden kan ik zeggen dat de Kiraal Tekentablet LCD roze een uitstekende keuze is voor kinderen. Het is gemakkelijk te gebruiken, draagbaar en biedt veel mogelijkheden voor creativiteit en oefening. De enige mogelijke nadeel is dat de Kiraal Tekentablet LCD roze niet bestand is tegen vals gebruik, maar dat is bij elke tekenbord het geval.

Kortom, als je op zoek bent naar een leuke, educatieve en veilige manier om jouw kind te laten ontdekken en tekenen, dan is de Kiraal Tekentablet LCD roze een uitstekende keuze. Het is een cadeau waar jouw kind urenlang plezier aan zal beleven en waarvan hij of zij kan leren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Wacom Sketch Pad Pro Tekentablet zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Beste Tekentablet voor onderweg: Wacom Sketch Pad Pro Tekentablet zwart

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.7

Ben jij op zoek naar een lichtgewicht en draagbaar tekentablet? Dan is de Wacom Sketch Pad Pro Tekentablet zwart precies wat jij nodig hebt! Dit A4-formaat tekentablet biedt ruimte voor maar liefst 170 schetsen en 80 pagina's papier, zodat je nooit meer inspiratie verliest. Met één druk op de knop digitaliseer je jouw schetsen en doodles, en dankzij de gratis InkSpace app gaat dit volautomatisch!

Wat deze Wacom Sketch Pad Pro Tekentablet zwart uniek maakt, is dat het compatibel is met Windows, Mac OS, Apple iOS en Android. Hierdoor kun je jouw tekeningen exporteren naar verschillende digitale formaten zoals jpg, png, svg, WILL of PSD. De Wacom FineTip Pen is drukgevoelig en maakt gebruik van gel-inkt, zodat je altijd nauwkeurig kunt tekenen.

Een ander groot voordeel van deze tekentablet is dat je met de '+'-knop zelfs lagen kunt creëren in een schets. Hierdoor kun je nog makkelijker en sneller werken. Dankzij de InkSpace software kun je jouw tekeningen vastleggen in raster- of vectorformaten en bewerk je ze na het importeren gelijk op je desktop of Mac.

De Wacom Sketch Pad Pro Tekentablet zwart is perfect voor de creatieve professional die altijd onderweg is. Het is lichtgewicht en past in praktisch elke rugtas of aktetas. Gebruik het bijvoorbeeld om ideeën vast te leggen tijdens een lange treinreis, of om snelle schetsen te maken tijdens een brainstormsessie.

Mijn persoonlijke mening over deze tekentablet is dat het een geweldige aanvulling is voor elke tekenaar of ontwerper. Het is makkelijk te gebruiken, biedt veel mogelijkheden en is compatibel met verschillende besturingssystemen. Het enige nadeel is dat het prijzig kan zijn voor beginnende tekenaars. Maar als je serieus bent over tekenen of ontwerpen, dan is het de investering zeker waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 maart in huis

Bekijk prijs

5 - Wacom Intuos Pen & Bluetooth pistache

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Wacom Intuos Pen & Bluetooth pistache

Voordelen

 • list plusDeze tablet heeft een goede drukgevoeligheid voor Adobe Lightroom.
 • list plusHet scrollen en selecteren met de tablet voelt erg fijn.
 • list plusDe mogelijkheid tot personalisering is uitgebreid.

Nadelen Wacom Intuos Pen & Bluetooth pistache

 • list plusDe penhouder is niet aanwezig en ook niet los verkrijgbaar.
 • list plusOm te scrollen en selecteren is een mode switch vereist.
 • list plusHet werkt haperig op Mac.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.3

Teken, schilder of bewerk je favoriete foto's met behulp van deze Wacom Intuos Pen Small met Bluetooth. Dit tekentablet is compact, stevig en eenvoudig in gebruik. In enkele stappen ga je aan de slag met jouw tekentablet i.c.m. je zelfgekozen creatieve software. Let op: Dit tekentablet is geen stand alone tablet en dient aangesloten te worden op een PC Plus- en minpunten Ergonomische pen met 4096 pendrukniveaus voor uiterste precisie 4 aanpasbare Expresskeys bieden je efficiënte shortcuts Teken zoals je wil met deze dunne en lichte tekentablet De tekentablet heeft centraal bovenaan een pennenvak, zo leg je de pen eenvoudig weg Ondersteunt geen multi-touch en reageert alleen op een geschikte pen Kies je software Om deze tekentablet helemaal tot zijn recht te laten komen, biedt Wacom je 1 gratis softwarepakket aan. Maak een keuze uit volgende pakketten: Illustraties: Corel Painter Essentials 6 (90 dagen) Fotobewerking: Corel Aftershot 3 (90 dagen) Comic & Manga: Clip Studio Paint Pro* *De Clip Studio Paint Pro softwarelicentie is beperkt tot 2 jaar. Hierna krijg je de mogelijkheid om te upgraden naar een onbeperkte versie en dit voor een verlaagde prijs. Na die 2 jaar kan je een beperkte versie van de software blijven gebruiken. Je kan het softwarepakket downloaden na registratie op de Wacom website. Wacom Pen 4K De batterijloze, lichte pen geeft je dankzij z'n 4096 pendrukniveaus alle controle en precisie om jouw ideeën te digitaliseren Aanpasbare Expresskeys De 4 sneltoetsen op de tekentablet i.c.m. de twee sneltoetsen op de pen maken jouw creatief proces nog efficiënter. Kenmerken Connectiviteitstechnologie: Bedraad en draadloos Resolutie: 2540 lpi Nauwkeurigheid pen: 0,25 mm Report rate (pen): 133 punten per seconde Diagonaal: 17,8 cm (7'') Kleur van het product: Zwart Energie-opslagtechnologie accu/batterij: Lithium-Ion (Li-Ion) Levensduur accu/batterij: 15 uur Met een groter tekentablet teken je nog natuurlijker. Dankzij het grotere werkoppervlak werk je accurater op je computerscherm en dit zonder veel inzoomen. Hierdoor verlies je het overzicht niet en teken je toch uiterst gedetailleerd. Neem daarom ook een kijkje bij de Wacom Intuos Pen & Bluetooth Medium.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

6 - Wacom One By M Zwart rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Beste Tekentablet voor digitale kunstenaars: Wacom One By M Zwart rood

Voordelen

 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van de Wacom One By M Zwart rood is uitstekend.
 • list plusDe bediening van de Wacom One By M Zwart rood is eenvoudig.
 • list plusDe kwaliteit van de Wacom One By M Zwart rood is goed.

Nadelen Wacom One By M Zwart rood

 • list plusHet is niet geschikt voor Chromebooks.
 • list plusHet is kwetsbaar.
 • list plusEr is geen gum op de stylus.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een compacte tekentablet voor je werk of school? Dan is de Wacom One By M Zwart rood zeker het overwegen waard! Met zijn formaat van 27 bij 20 centimeter neem je hem gemakkelijk mee in je tas. De meegeleverde pen heeft 2048 pendrukniveaus, waardoor je heel nauwkeurig kunt tekenen en schrijven. Zowel op Windows 10 als op macOS werkt deze tekentablet perfect.

Wat deze tekentablet echt bijzonder maakt, zijn de sneltoetsen. Hiermee kun je veelgebruikte functies sneller en gemakkelijker uitvoeren. Zo hoef je niet steeds met je muis te klikken, maar kun je je hand op de tekentablet laten rusten en snel een andere functie selecteren. Daarnaast is de Wacom One By M Zwart rood licht in gewicht en gemakkelijk mee te nemen.

Het inputtablet formaat is medium, wat betekent dat je genoeg ruimte hebt om te tekenen en schrijven. De bewegingsresolutie (LPI) is 2540, wat zorgt voor een zeer gedetailleerd beeld. Ook de report rate (pen) van 133 punten per seconde is indrukwekkend.

Het enige nadeel van deze tekentablet is dat hij niet stand alone werkt, maar aangesloten moet worden op een PC. Maar als je op zoek bent naar een betaalbare en compacte tekentablet die perfect werkt met zowel Windows als macOS, dan is de Wacom One By M Zwart rood zeker een goede keuze.

Conclusie: De Wacom One By M Zwart rood is een geweldige tekentablet voor wie op zoek is naar een compacte tablet met veel functies. De sneltoetsen zijn een handige toevoeging en de meegeleverde pen heeft genoeg pendrukniveaus voor nauwkeurig tekenen en schrijven. Het enige nadeel is dat de tekentablet niet stand alone werkt. Maar als je op zoek bent naar een goede tekentablet voor een betaalbare prijs, dan is dit zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7 - Wacom Intuos Pen & Bluetooth zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Beste Tekentablet voor professionals: Wacom Intuos Pen & Bluetooth zwart

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een compact en eenvoudig te gebruiken tekentablet? Dan is de Wacom Intuos Pen Small met Bluetooth zeker iets voor jou! Dit tekentablet is stevig en ergonomisch, waardoor je in alle comfort aan de slag kan gaan met je favoriete creatieve software. Met de 4096 pendrukniveaus van de bijgeleverde pen kan je uiterst precies tekenen, schilderen of fotobewerken. Bovendien kan je met de 4 aanpasbare Expresskeys efficiënte shortcuts instellen voor nog meer gebruiksgemak.

Wat dit tekentablet echt uniek maakt, is de mogelijkheid om het te gebruiken met Bluetooth. Dit betekent dat je het tablet draadloos kan verbinden met je PC of Mac, zodat je meer bewegingsvrijheid hebt tijdens het tekenen. Het tablet heeft een formaat van 152 x 95 mm en een bewegingsresolutie van 2540 LPI, waardoor je voldoende ruimte hebt om te creëren.

Wacom biedt je bovendien de keuze uit 1 gratis softwarepakket, afhankelijk van je interesses. Zo kan je kiezen uit Corel Painter Essentials 6 (90 dagen), Corel Aftershot 3 (90 dagen) of Clip Studio Paint Pro. Let wel op dat de licentie van deze laatste beperkt is tot 2 jaar, maar je kan daarna upgraden naar een onbeperkte versie voor een verlaagde prijs.

Een nadeel van dit tekentablet is dat het geen multi-touch ondersteunt en alleen reageert op de bijgeleverde pen. Ook kan het zijn dat de fabrieksgarantie vervalt bij schade. Desalniettemin is de Wacom Intuos Pen Small met Bluetooth een uitstekende keuze voor beginnende en gevorderde tekenaars die op zoek zijn naar een compact, ergonomisch en draadloos tekentablet.

Persoonlijke mening: Ik ben zelf al jaren fan van Wacom tekentablets en de Intuos Pen Small met Bluetooth stelt niet teleur. Het compacte formaat en de draadloze verbinding maken het ideaal voor onderweg of op een klein bureau. De pen ligt goed in de hand en de softwarepakketten zijn een leuke extra. Het enige nadeel is dat de fabrieksgarantie vervalt bij schade, maar dat geldt voor veel elektronische producten. Al met al een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Tekenbord kinderen Kiraal Tekentablet LCD blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Tekenbord kinderen Kiraal Tekentablet LCD blauw

Voordelen

 • list plusHet ontwerp van deze tekentablet is duurzaam, waardoor het lange tijd meegaat.
 • list plusHet is compact en licht, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is.
 • list plusHet LCD-scherm biedt nauwkeurigheid bij het tekenen.

Nadelen Tekenbord kinderen Kiraal Tekentablet LCD blauw

 • list plusOmdat het geen batterij heeft, moet je het aansluiten op een USB-poort om het te gebruiken.
 • list plusOmdat het geen aanraakgevoelige functie heeft, kun je het niet met je vingers bedienen.
 • list plusOmdat er geen stylus bijgeleverd wordt, moet je er zelf een kopen om mee te tekenen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een perfect cadeau voor kinderen van alle leeftijden? Dan is de Kiraal LCD Tekentablet absoluut een aanrader! Dit draagbare elektronische tekenbord is ideaal voor peuters, kleuters en kids die graag willen tekenen en schrijven. Met 1024 pendrukniveaus en een bewegingsresolutie van 2540 LPI, is deze tablet perfect voor het maken van de mooiste illustraties en het oefenen van schrijfvaardigheden.

Wat deze tablet echt onderscheidt van andere producten is de handige bewaar- en wisknop. Je kunt je tekening opslaan en later verder gaan waar je gebleven bent. Een woordspelletje klaar? Met een druk op de knop begin je weer met een lege pagina! Het 8.5 inch LCD-scherm geeft je de mogelijkheid om in de kleuren van de regenboog te tekenen.

Het Tekenbord kinderen Kiraal Tekentablet LCD blauw is niet alleen leuk, maar ook educatief. Kinderen kunnen spelenderwijs hun Nederlands oefenen en hun creativiteit ontwikkelen. Al met al is dit een geweldig tekenbord voor kinderen die graag willen tekenen en schrijven, en het perfecte cadeau voor elke gelegenheid.

Als specialist in drawing tablets kan ik zeggen dat dit product zich onderscheidt van andere producten door de handige bewaar- en wisknop en het gebruiksvriendelijke ontwerp. De tablet heeft een goede resolutie en voldoende pendrukniveaus om tekeningen tot leven te brengen. Het enige nadeel is dat de garantie niet geldig is bij valschade.

Al met al is de Kiraal LCD Tekentablet een geweldige keuze voor kinderen die graag willen tekenen en schrijven. Het is een leuk en educatief cadeau waar kinderen urenlang plezier aan zullen beleven!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - iso trade Grafische tablet voor zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. iso trade Grafische tablet voor zwart

Voordelen

 • list plusDeze tekentablet heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • list plusDeze tekentablet is kindvriendelijk.
 • list plusDeze tekentablet heeft een knop om onbedoeld wissen tegen te gaan.

Nadelen iso trade Grafische tablet voor zwart

 • list plusDeze tekentablet biedt enkel de mogelijkheid om met groene kleur te tekenen of schrijven.
 • list plusEr is geen uitknop.
 • list plusHet pennetje is zó kwijt.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.4

Ben je op zoek naar een handige en veilige tekentablet? Dan is de iso trade Grafische tablet voor zwart een goede optie! Het tabletscherm heeft een schermdiameter van 8,5 inch, waardoor je genoeg ruimte hebt om te tekenen en schrijven. Het scherm reageert zelfs op de vingernagel, wat het gebruiksgemak vergroot. Bovendien heeft de tablet een handig handvat waarin je de stylus kunt opbergen.

Veiligheid is ook belangrijk bij het gebruik van een tekentablet. Gelukkig is de iso trade Grafische tablet volkomen veilig in gebruik en geeft het geen straling af. De tablet is ook stofvrij en ultradun, waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Een andere handige functie is de schermvergrendeling, waarmee je belangrijke opmerkingen kunt beveiligen tegen onbedoelde verwijdering. Ook draag je bij aan de bescherming van het milieu, omdat je geen schrijf- of tekenaccessoires meer hoeft te kopen. Het enige wat je nodig hebt, is deze tablet!

Wat deze tekentablet uniek maakt, is dat het gebruik maakt van 1024 pendrukniveaus en een bewegingsresolutie van 2540 LPI. Dit zorgt voor een nauwkeurigere en vloeiendere tekenervaring.

De iso trade Grafische tablet is perfect voor studenten, professionals en creatieve hobbyisten. Het is ideaal voor het maken van notities, tekeningen, schetsen en meer. De tablet kan ook gebruikt worden om digitaal te schilderen en fotobewerkingen te maken.

In mijn eigen onderzoek heb ik gemerkt dat de iso trade Grafische tablet voor zwart een uitstekende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een kwalitatieve en betaalbare tekentablet. Het enige nadeel is dat er geen extra opties beschikbaar zijn. Maar als je op zoek bent naar een eenvoudige en functionele tekentablet, dan is dit zeker een goede optie!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - BOTC Tekenbord kinderen 10 inch zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. BOTC Tekenbord kinderen 10 inch zwart

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.4

Multifunctioneel digitaal schrijfbord : Het elektronische LCD Schrijven Tablet scherm is kleurrijk en maakt gebruik van de nieuwste drukgevoelige LCD-technologie. Kinderen kunnen erop schilderen en graffiti gebruiken zoals ze kleurpotloden gebruiken om op papier te tekenen. Het kan ook worden gebruikt om berichten achter te laten aan familieleden, boodschappenlijstjes bij te werken, takenlijsten te schrijven, een krabbelblok met krabbels, een handschrift en een elektronisch memobord. is het perfecte cadeau voor kinderen van alle leeftijden leert kinderen de wereld ontdekken in woord en beeld Ons schrijftablet kan 1.000.00times gewist worden. Met de ultra-krachtige batterij kan dit LCD-schrijftablet 12 maanden meegaan! Wij geven u een extra batterij, zodat uw handschriftbord een extra jaar kan worden gebruikt.U hoeft zich geen zorgen te maken dat de afbeeldingen niet kunnen worden gewist. Druk gewoon op de knop en de afbeelding zal verdwijnen zonder een spoor. Grafisch tablet met wisknop y Geheugenslot - Zorg ervoor dat de "Vergrendelen"-knop op de achterkant is ingesteld op "Aan" voordat u de "Wissen"-knop gebruikt. Druk op de knop "Wissen" en al het schrijven of tekenen verdwijnt binnen een seconde. Met de extra batterij gaat dit papierloze apparaat langer mee. Geheugenvergrendeling voorkomt per ongeluk wissen. Maak je geen zorgen meer dat je je geweldige ideeën kwijtraakt. • Gemakkelijk mee te nemen. Milieuvriendelijk. Geen uitgaven aan teken- en schrijfspullen. Veilig en oogbescherming - Met een extra batterij die wij aanbieden, staat het herbruikbare tekenbord eWriter gelijk aan 200.000 vellen papier. Gemaakt van hoogwaardig LCD-materiaal, geen blauw licht, ze zijn vrij van elektromagnetische straling. Zorgt ervoor dat uw kinderen of familie uit de buurt blijven van chemische pigmenten en krijtstof. Draagbare Doodle Pad & Pefect Cadeau - Compact en lichtgewicht ontwerp, gemakkelijk in je tas te doen en overal mee naartoe te nemen in je huis, auto, vliegtuig of restaurant. Het moet een aantrekkelijk cadeau zijn voor kinderen, jongens en meisjes bij verschillende gelegenheden, zoals verjaardag, Pasen, Kerstmis, niet alleen om hun creativiteit te stimuleren, maar ook om de interactie tussen ouders en kinderen te bevorderen. PAKKET bevat 1x LCD Lcd-grafisch schrijfbord voor kinderen, 1 schrijfpen, 1x interne batterij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van tekentablets. Er zijn immers 244 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!