Wat is de beste Tekentablet met Scherm van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 november, 2023

Het aanschaffen van een goede Tekentablet met Scherm is een moeilijke opgave. Wat is de beste Tekentablet met Scherm van 2023? Na het analyseren van 799 Tekentablets voor schermen kwam de XPPen Artist 12 Teken Scherm als beste getest uit onze Tekentablet met Scherm-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Tekentablets voor schermen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Tekentablets voor schermen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Tekentablet met Scherm-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Tekentablets voor schermen

1Score: 9.8
XPPen Artist 12 Teken Scherm
Beste tekentablet met scherm
XPPen Artist 12 Teken Scherm
XPPen
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Wacom Intuos Pro
Wacom Intuos Pro
Wacom
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Wacom Cintiq 16
Wacom Cintiq 16
Wacom
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Huion Kamvas 13 Zwart
Huion Kamvas 13 Zwart
Huion
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Wacom Intuos Pro Large
Wacom Intuos Pro Large
Wacom
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
XPPen Artist 15.6 Pro Teken
XPPen Artist 15.6 Pro Teken
XPPen
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
XPPen Deco01 V2 Tekentablet 10x6
XPPen Deco01 V2 Tekentablet 10x6
XPPen
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Xppen XP-Pen Artist 12 2nd
Xppen XP-Pen Artist 12 2nd
Xppen
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
WZ W&Z® Grafische Teken Tablet
WZ W&Z® Grafische Teken Tablet
WZ
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
Huion Inspiroy H640P
Huion Inspiroy H640P
Huion
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Tekentablet met Scherm Koopgids

Tekentablets worden vooral gebruikt door grafisch designers en andere digitale artiesten. Echter niet alle tekentablets hebben een scherm, terwijl dat juist ontzettend handig is. Het voordeel hiervan is dat je precies ziet wat je doet, terwijl je aan het tekenen bent. In deze koopgids lees je over hoe je het beste exemplaar aanschaft!

Welk tekenprogramma kun je gebruiken voor een tekentablet?

Er is verschillende software verkrijgbaar voor tekentablets. De populairste software voor tekentablets met scherm zijn Adobe Photoshop, Illustrator en Lightroom. Buiten Adobe, is software als Sketchbook ook populair. Welk programma het beste is, is afhankelijk van waarvoor je het tekentablet gebruikt en je persoonlijke voorkeur. 

Pendrukniveaus

Hoe harder je op een potlood drukt, hoe dikker de lijn die je zet. Hetzelfde geldt ook voor de stylus van een tekentablet: hoe harder je op het scherm drukt met de stylus, hoe dikker de uiteindelijke lijn.

Niet alle stylussen hebben evenveel drukpunten. Hoe meer drukniveaus een stylus heeft, hoe meer verschil je kunt maken in de dikte van je gezette lijnen. Dit is erg belangrijk als je detailleerde tekeningen wilt maken. Als beginner heb je niet meer dan 1024 drukniveaus nodig. Ben je een gevorderde tekenaar, kies dan een tekentablet met minstens 2048 drukniveaus.

Het formaat van de tekentablet

Houd rekening met twee factoren: het formaat van het actieve gebied (het gedeelte waarop je tekent), en de grootte van het apparaat in zijn geheel. Heeft het tekentablet een groter actief gebied, dan werk je gemakkelijker aan grotere tekeningen. Je hoeft niet continu te swipen om een leeg stuk scherm te vinden, en hebt een beter overzicht van wat je doet. 

Denk goed na waar je de tablet voor gaat gebruiken, wat voor kunst ben je van plan te maken? Je tekentablet moet groot genoeg zijn voor je doelen, anders levert het alleen maar frustratie op. De totale grootte omvat ook de behuizing van het apparaat, hou hier rekening mee. 

 

 

Wat is LPI?

LPI staat voor ‘lines per inch’. oftewel lijnen per inch op het scherm van de tablet en hoeveel het kan detecteren met de stylus. LPI wordt ook wel de bewegingsresolutie genoemd. Heeft je tekentablet een hoog LPI, dan kun je met meer detail tekenen. Tekentablets van groter formaat hebben gewoonlijk een hogere bewegingsresolutie dan een kleinere tekentablet. 

Het verschil tussen tekentablets van hetzelfde formaat is echter te verwaarlozen. Reis je veel of ben je veel onderweg, dan is een kleiner formaat vaak praktischer. Ze zijn lichter en bieden meer comfort. 

Soorten stylussen

Er zijn verschillende stylussen verkrijgbaar voor tekentablets met scherm. Meestal worden ze bij de tablet geleverd, maar je koopt ze ook los. Hieronder heb ik de verschillende stylussen voor je op een rijtje gezet.

 • De EMR-stylus is de modernste stylus. Deze hoef je niet op te laden, want hij ontvangt zijn energie via het tablet, draadloos. 
 • Een oplaadbare stylus laadt je regelmatig op. Dit kan frustrerend zijn als je net lekker aan het werk bent, en je de stylus niet hebt opgeladen ondertussen.
 • Een stylus op batterijen voelt vaak iets minder comfortabel aan dan zijn broertje zonder batterijen. Dit komt omdat de stylus vaak groter en breder is dan een stylus zonder een compartiment voor batterijen. 

Voordelen ten opzichte van modellen zonder scherm

Wanneer je tekent, zie je direct het resultaat onder je potlood of pen, op je papier. Deze ervaring heb je ook wanneer je een tekentablet met scherm gebruikt. In plaats van naar het scherm van je laptop of computer te kijken, kijk je naar het scherm van je tekentablet, onder je stylus.

Details zijn hierdoor specifieker en foutjes zijn makkelijker te corrigeren. Een tekentablet met scherm is ideaal voor iedereen die graag bezig is met digitale kunst, of dit nu voor je werk of je hobby is.

hero illustration

Hoe testen we Tekentablets voor schermen?

Om de beste Tekentablet met Scherm te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Tekentablet met Scherm-test hebben we 799 Tekentablets voor schermen vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Tekentablet met Scherm-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Tekentablet met Scherm-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Tekentablet met Scherm-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Tekentablet met Scherm in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 799 Tekentablets voor schermen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Tekentablets voor schermen in een oogopslag

1. Beste tekentablet met scherm: XPPen Artist 12 Teken Scherm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen XPPen Artist 12 Teken Scherm

 • list plusGroot weergavegebied van 11,6 inch voor gedetailleerde kunstwerken.
 • list plus6 handige sneltoetsen en een volledig aanpasbare aanraakbalk verbeteren de workflow van de gebruiker.
 • list plusP06 passieve stylus met 8192 niveaus van drukgevoeligheid voor nauwkeurige lijnen en details.

Nadelen XPPen Artist 12 Teken Scherm

 • list plusMoet worden aangesloten op een computer om te kunnen worden gebruikt.
 • list plusResponstijd van 14 ms kan voor sommige gebruikers mogelijk niet snel genoeg zijn.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.83
Functionaliteit
9.62
Gebruiksgemak
10
De XPPen Artist 12 - Teken Scherm - Tekentablet is mijn nieuwste aanwinst in de XPPen-serie en heeft een aantal geweldige functies die het onderscheiden van andere tablets. Met een scherm van 11,6 inch heb ik genoeg ruimte om gedetailleerde kunstwerken te maken. En de 6 handige sneltoetsen en volledig aanpasbare aanraakbalk maken mijn werkflow nog beter.

Een van de beste dingen aan de XPPen Artist 12 is de P06 passieve stylus. Ik kan met deze stylus het gevoel van een echt potlood ervaren. Met 8192 drukniveaus kan ik super nauwkeurige lijnen en details maken. En het zeshoekige ontwerp met een digitale gum aan het uiteinde is perfect voor het corrigeren van foutjes tijdens het tekenen.

Het HD IPS-scherm van de XPPen Artist 12 geeft me levendige beelden, prachtige kleuren en super gedetailleerde beelden. Met een NTSC-kleurengamma van 72% kan ik mijn kunstwerken tot leven brengen met rijke en realistische kleuren. Dit scherm is perfect voor allerlei toepassingen, zoals tekenen, fotografie, animatie, mode, schetsen, beeldbewerking, 3D-beeldhouwen en online training.

De XPPen Artist 12 is super makkelijk te installeren en werkt met zowel Windows als Mac. En het werkt naadloos samen met populaire digitale kunstsoftware zoals Adobe Photoshop, Illustrator, SAI, CDR, Painter, SketchBook Pro, MediBang en Clip Studio. Dit maakt het een veelzijdig hulpmiddel voor digitale kunstenaars zoals ik.

Hoewel de XPPen Artist 12 veel te bieden heeft, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Het is belangrijk om te weten dat dit geen op zichzelf staand product is en je het moet aansluiten op een computer om het te kunnen gebruiken. En sommige gebruikers vinden de responstijd van 14 ms misschien niet snel genoeg, vooral als je snel en vloeiend wilt werken.

Maar ondanks deze kleine nadelen, is de XPPen Artist 12 echt geweldig. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, geavanceerde stylustechnologie en prachtige beeldkwaliteit is het een uitstekende keuze voor digitale kunstenaars van elk niveau. Als je op zoek bent naar een tekentablet met een goede prijs-kwaliteitverhouding, is de XPPen Artist 12 zeker de moeite waard om te overwegen. 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

2. Wacom Intuos Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.16
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
10
Met de Wacom Intuos Pro Medium geef je als professioneel ontwerper digitaal vorm aan al jouw creatieve ideeën. De tekentablet is slechts 8 mm dik en dankzij dit slanke design is hij ook lichter dan zijn voorgangers uit de Intuos Pro lijn. Toch is de tekentablet stevig dankzij de behuizing die bestaat uit aluminium en glasvezel. Met de Wacom Pro Pen 2 teken je nauwkeurige lijnen dankzij de 8192 drukniveaus. De knoppen van de tekentablet zijn instelbaar, waardoor je handige shortcuts gebruikt. Zo hoef je tijdens het ontwerpen niet lang te zoeken voordat je de juiste creatieve tool hebt gevonden.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Wacom Cintiq 16

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wacom Cintiq 16

 • list plusDe meegeleverde Pro Pen 2 voelt vertrouwd aan en is accuraat.
 • list plusDe verminderde parallax zorgt voor nauwkeurige cursorplaatsing.
 • list plusGeen oplaadtijd nodig voor de pen dankzij elektromagnetische resonantie.

Nadelen Wacom Cintiq 16

 • list plusDe hoge prijs.
 • list plusDe pen kan in het begin tegen het scherm krassen.
 • list plusHet relatief zware gewicht.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.09
Functionaliteit
9.51
Gebruiksgemak
8.73
Breng je creatieve ideeën naar een hoger niveau met de Wacom Cintiq 16. Ik teken graag op de Cintiq omdat het zo vertrouwd aanvoelt, net als tekenen op papier. Geen gedoe meer met opladen, want de pen laadt automatisch op zodra hij in contact komt met de tablet, dankzij de elektromagnetische resonantie.

Het 15,6 inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 zorgt ervoor dat ik nauwkeurig kan werken zonder last te hebben van weerspiegeling. De tekentablet staat stevig op zijn plek dankzij de slipvaste voetjes die ik kan uitvouwen om de Cintiq 16 in de juiste hoek te zetten voor een comfortabele en ergonomische werkhouding.

De meegeleverde 3-in-1 kabel heeft aansluitingen voor usb C, usb A en mini DisplayPort. Aan de andere kant van de kabel vind je de Wacom aansluiting. Let op: dit is geen stand alone tablet en moet worden aangesloten op een pc met een Full HD beeldscherm.

Met de Full HD resolutie van de Wacom Cintiq 16 kan ik elk klein detail van mijn kunstwerk zien. De meegeleverde Pro Pen 2 is 4 keer drukgevoeliger en accurater dan zijn voorganger, en heeft vrijwel geen vertraging. Het beste is dat ik de pen niet hoef op te laden en dat er geen batterijen nodig zijn.

Het ergonomische design van de Cintiq 16, met het ontspiegelingslaagje dat weerspiegeling voorkomt, is geweldig. En dankzij de slipvaste voetjes staat de tekentablet stevig op zijn plek. Voor meer flexibiliteit en ergonomische posities biedt Wacom een optionele standaard aan, met een hellingshoek van 19 tot 68 graden.

Voor beginnende kunstenaars is de Wacom Cintiq 16 een uitstekende keuze. Het biedt levendige kleuren, HD helderheid en een ergonomisch design. Het voelt natuurlijk aan en helpt je om je creatieve ideeën naar een hoger niveau te tillen. De tablet heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en gaat lang mee.

Sommige gebruikers vinden de prijs van de Wacom Cintiq 16 aan de hoge kant. Ook kan de pen in het begin een beetje tegen het scherm krassen, wat jammer is gezien de prijs van het product. Het gewicht van de tekentablet wordt ook genoemd als een nadeel. Desondanks zijn de meeste gebruikers zeer tevreden over de kwaliteit, het gebruiksgemak en het grote scherm van de Cintiq 16.

Al met al is de Wacom Cintiq 16 een fantastische tekentablet die je creativiteit naar een hoger niveau kan tillen. Met zijn vele functies en gebruiksvriendelijke ontwerp is het een uitstekende keuze voor zowel beginnende als ervaren kunstenaars. Ondanks enkele kleine nadelen, wegen de voordelen en mogelijkheden van de Cintiq 16 zwaarder. Als je op zoek bent naar een hoogwaardige tekentablet met een scherm, dan is de Wacom Cintiq 16 zeker een aanrader.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Huion Kamvas 13 Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Huion Kamvas 13 Zwart

 • list plusIndrukwekkende pen technologie met 8192 drukniveaus en kantelgevoeligheid, wat zorgt voor een precieze en realistische tekenervaring.
 • list plusEen 13-inch scherm met een resolutie van 1920x1080, wat heldere en gedetailleerde tekeningen mogelijk maakt.
 • list plusMogelijkheid om te verbinden met Android-apparaten, wat erg handig is voor tekenen onderweg.

Nadelen Huion Kamvas 13 Zwart

 • list plusHet scherm kan enigszins donker lijken onder direct licht.
 • list plusDe pen kan af en toe afwijken van de lijn vanuit bepaalde hoeken.
 • list plusHet vereist meerdere kabels om te verbinden met de computer, wat voor sommige gebruikers onhandig kan zijn.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.33
Gebruiksgemak
8.46
Ik ben dol op de Huion Kamvas 13 Zwart! Als digitale kunstenaar is deze betaalbare en gebruiksvriendelijke tekentablet een geweldige keuze. Met zijn geweldige pen technologie en handige functies biedt deze tablet een ongelooflijke tekenervaring.

Een van de beste functies van de Huion Kamvas 13 is de meegeleverde batterijloze pen. Met 8192 drukniveaus en kantelgevoeligheid geeft deze pen een nauwkeurige en realistische tekenervaring. Het voelt alsof je met een echt potlood op papier tekent. En het 13 inch scherm met een resolutie van 1920x1080 zorgt ervoor dat elk detail van je tekeningen duidelijk zichtbaar is.

Wat deze tablet echt onderscheidt, is de mogelijkheid om verbinding te maken met Android-apparaten. Je kunt nu onderweg tekenen en je creatieve ideeën overal tot leven brengen. En het is ook compatibel met zowel Windows als macOS, dus het is perfect voor kunstenaars met verschillende besturingssystemen.

Het Full HD IPS-scherm van de Huion Kamvas 13 is een ander geweldig voordeel. Met een kijkhoek van 178° en een extra breed kleurengamma van 120% sRGB krijg je levendige en realistische beelden. En dankzij de volledige laminering en anti-glare laag is er geen parallax en blijft het scherm helder, zelfs bij fel licht.

De Huion Kamvas 13 wordt geleverd met handige sneltoetsen waarmee je extra functies kunt gebruiken en efficiënter kunt ontwerpen. En het is super gemakkelijk aan te sluiten op je computer met een Type-C tot HDMI of Type-C tot Type-C aansluiting. Je hebt zelfs geen aparte voedingsadapter nodig, want de tablet kan direct worden gevoed via een USB-kabel.

Hoewel de Huion Kamvas 13 veel geweldige eigenschappen heeft, zijn er ook een paar kleine nadelen. Het scherm kan onder direct licht iets te donker lijken en de pen kan soms net naast de streep lopen vanuit bepaalde hoeken. En het aansluiten op je computer vereist meerdere kabels, wat voor sommige mensen misschien onhandig is.

Al met al is de Huion Kamvas 13 Zwart een uitstekende keuze voor zowel beginners als professionals in de digitale kunstwereld. Met zijn gebruiksvriendelijke functies, nauwkeurige pen en betaalbare prijs biedt deze tablet een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Dus als je op zoek bent naar een veelzijdige en betrouwbare tekentablet, dan is de Huion Kamvas 13 Zwart zeker de moeite waard om te overwegen. 😉

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

5. Wacom Intuos Pro Large

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wacom Intuos Pro Large

 • list plusStevig en duurzaam dankzij behuizing van aluminium en glasvezel
 • list plusInstelbare knoppen en Wacom Pro Pen 2 bieden veel mogelijkheden voor efficiënt werken
 • list plusGeen muis nodig, voorkomt gespannen armen en RSI-klachten

Nadelen Wacom Intuos Pro Large

 • list plusPenpunten slijten snel
 • list plusConnectieproblemen kunnen optreden
 • list plusHoge prijsklasse

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.78
Functionaliteit
8.13
Gebruiksgemak
8.53
De Wacom Intuos Pro Large is mijn ideale tekentablet. Als professioneel ontwerper kan ik mijn creatieve ideeën nu eindelijk digitaal tot leven brengen. Met een slank design van slechts 8 mm dik en een lichtgewicht behuizing van aluminium en glasvezel, is deze tablet niet alleen draagbaar maar ook stevig.

Wat deze tekentablet echt onderscheidt, is de Wacom Pro Pen 2. Met maar liefst 8192 drukniveaus kan ik super nauwkeurige lijnen tekenen. En de instelbare knoppen op de tablet maken het mogelijk om snel en handig shortcuts te gebruiken en de juiste creatieve tool te vinden terwijl ik ontwerp.

Als ik de Wacom Intuos Pro Large vergelijk met oudere modellen, zie ik meteen de verbeteringen. Het slanke design en de verbeterde pen met meer drukniveaus zorgen voor een nog nauwkeurigere en intuïtievere ervaring tijdens het tekenen. En het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat ik urenlang kan werken zonder last te krijgen van mijn hand.

Wat ik echt geweldig vind aan de Wacom Intuos Pro Large, is dat deze tablet stevig en duurzaam is. De behuizing van aluminium en glasvezel zorgt ervoor dat hij tegen een stootje kan. En met de instelbare knoppen en de Wacom Pro Pen 2 heb ik zoveel mogelijkheden om efficiënt te werken.

Maar eerlijk is eerlijk, er zijn enkele mogelijke nadelen waar ik je op wil wijzen. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de penpunten snel slijten, wat niet ideaal is voor een tablet in deze prijsklasse. En er zijn ook klachten geweest over connectieproblemen, waarbij de pen soms niet goed werkt en opnieuw moet worden aangesloten. Dit kan frustrerend zijn, vooral als je deze tablet voor je werk gebruikt.

Over het algemeen heb ik positieve reviews gelezen over de Wacom Intuos Pro Large. Gebruikers zijn enthousiast over het gebruiksgemak en de hoge kwaliteit van het product. Het feit dat ik zonder muis kan werken, is ook een groot voordeel. Dit helpt bij het voorkomen van gespannen armen en RSI-klachten, wat voor mij als ontwerper erg belangrijk is.

Al met al is de Wacom Intuos Pro Large een krachtige en professionele tekentablet met een slank design, een verbeterde pen en instelbare knoppen. Het biedt een nauwkeurige en intuïtieve ervaring voor professionele ontwerpers zoals ik. Hoewel er enkele mogelijke nadelen zijn, zoals slijtende penpunten en connectieproblemen, wegen de sterke punten van dit product zwaarder. Het is absoluut een waardevolle investering voor degenen die serieus met digitaal ontwerpen bezig zijn. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6. XPPen Artist 15.6 Pro Teken

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen XPPen Artist 15.6 Pro Teken

 • list plusEen 15.6-inch HD IPS-scherm met heldere en levendige kleuren, waardoor je afbeeldingen en video's in hoge kwaliteit kunt bekijken.
 • list plusEen styluspen met 8192 niveaus drukgevoeligheid en kantelfunctie, waardoor je nauwkeurig en creatief kunt tekenen en schrijven.
 • list plusEen innovatieve interface met sneltoetsen voor verbeterde workflow, waardoor je sneller en efficiënter kunt werken.

Nadelen XPPen Artist 15.6 Pro Teken

 • list plusEen aangesloten tablet, wat betekent dat je een computer nodig hebt om het te kunnen gebruiken.

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.14
Functionaliteit
8.44
Gebruiksgemak
8.29
De XPPen Artist 15.6 Pro, dat is mijn favoriete grafische tablet! Als je serieus bent over tekenen, dan is dit apparaat perfect voor jou. Met een 15,6-inch HD IPS-scherm en een superslanke dikte van slechts 11 mm, kun je het overal mee naartoe nemen. Het scherm heeft een resolutie van 1920x1080 en een kijkhoek van 178 graden, dus je kunt heldere en levendige kleuren verwachten. En het kleurbereik van 90% Adobe RGB en 120% sRGB zorgt voor een ongelooflijke kleurnauwkeurigheid.

Maar wat dit tablet echt bijzonder maakt, is de styluspen. Met 8192 niveaus van drukgevoeligheid en een kantelfunctie van 60 graden, kun je nauwkeurige penstreken maken en een realistisch penseeleffect creëren. Het voelt alsof je echt aan het tekenen bent met een potlood! En de vloeiendheid van de penbewegingen is net als tekenen op papier. Ik bedoel, hoe cool is dat? En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je ook een pennenroller en 8 vervangende penpunten bij de styluspen.

Maar dat is nog niet alles! De XPPen Artist 15.6 Pro heeft ook een innovatieve interface met een rode roulette. Dit is echt een gamechanger in vergelijking met andere grafische tablets. Met 8 sneltoetsen kun je je workflow verbeteren en supersnel toegang krijgen tot veelgebruikte functies. En je krijgt ook nog een tabletstandaard, een 3-in-1 kabel en een anti-reflecterende beschermende film. Het is gewoonweg geweldig!

En weet je wat het beste is? Dit tablet werkt zowel met Windows als Mac-besturingssystemen en is compatibel met populaire grafische software zoals Photoshop, Illustrator en Clip Studio. En als kers op de taart krijg je ook nog eens gratis OpenCanvas 7-tekensoftware. Dat is toch te gek?

Ik ben niet de enige die dol is op de XPPen Artist 15.6 Pro. De gebruikersreviews zijn over het algemeen echt positief. Mensen zijn blij met de prestaties van dit apparaat en vinden het geweldig om ermee te werken. Ze prijzen de precisie van de styluspen en de helderheid van het scherm. Ik bedoel, wie wil er nu niet zo'n geweldig tablet?

Natuurlijk, zoals bij elk product, zijn er altijd een paar dingen om rekening mee te houden. De XPPen Artist 15.6 Pro is een aangesloten tablet, dat betekent dat je een computer nodig hebt om het te kunnen gebruiken. Dus zorg ervoor dat je er een hebt, anders kun je niet genieten van al zijn geweldige functies.

Maar al met al is de XPPen Artist 15.6 Pro gewoon een geweldig grafisch tablet voor serieuze tekenaars zoals jij. Met zijn geavanceerde functies en geweldige prestaties is het de perfecte keuze. Het biedt ongelooflijke kleurnauwkeurigheid, een nauwkeurige styluspen en een handige interface. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en maak de mooiste kunstwerken met de XPPen Artist 15.6 Pro! ✨

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. XPPen Deco01 V2 Tekentablet 10x6

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen XPPen Deco01 V2 Tekentablet 10x6

 • list plusGroot werkgebied van 10x6 inch
 • list plus8192 niveaus drukgevoeligheid
 • list plusCompatibiliteit met verschillende apparaten en software

Nadelen XPPen Deco01 V2 Tekentablet 10x6

 • list plusGevoelig voor krassen en vingerafdrukken
 • list plusKan wennen zijn voor gebruikers die gewend zijn aan traditioneel potlood en papier

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.86
Functionaliteit
7.57
Gebruiksgemak
8.42
De XPPen Deco01 V2 is echt een geweldige tekentablet met zoveel indrukwekkende functies. Ik bedoel, serieus, je kunt je creativiteit gewoon de vrije loop laten! Het werkgebied van 10x6 inch en de 8192 niveaus van drukgevoeligheid zorgen ervoor dat je precies kunt tekenen zoals je wilt. En het beste is dat je de stylus niet hoeft op te laden, dus je kunt gewoon doorgaan met tekenen zonder onderbrekingen - net als met een potlood!

Ik moet echt benadrukken hoe cool het is dat je met deze tablet ook op verschillende apparaten en met verschillende software kunt werken. Ik bedoel, je kunt hem zelfs gebruiken met Android-tablets en smartphones! Stel je voor dat je je creativiteit overal mee naartoe kunt nemen. En hij werkt ook met alle populaire tekensoftware die je maar kunt bedenken, zoals Photoshop, SAI, Illustrator en Clip Studio. Echt geweldig, toch?

En weet je wat? Deze tablet heeft ook acht aanpasbare snelkoppelingen, zodat je supersnel toegang hebt tot je favoriete tools en functies. En die vier LED-lampjes geven je visuele feedback, zodat je altijd weet wat er aan de hand is. Met een rapportfrequentie van minimaal 200rps en een nauwkeurigheid van ± 0,01 inch kun je echt nauwkeurig en precies tekenen. Het is gewoon super responsief en echt een geweldige ervaring.

En weet je wat nog beter is? Deze tablet is niet alleen voor professionele kunstenaars, maar ook voor mensen zoals jij en ik die online cursussen geven, thuiswerken of videoconferenties bijwonen. Je kunt zelfs Microsoft Office-applicaties zoals Word, PowerPoint en OneNote gebruiken om digitale handtekeningen en aantekeningen te maken tijdens vergaderingen. En je kunt ook allerlei teken-apps gebruiken om overal creaties te maken. Echt handig, toch?

Oké, ik moet wel eerlijk zijn en zeggen dat er een paar dingen zijn waar je op moet letten. Sommige mensen hebben opgemerkt dat de tablet gevoelig is voor krassen en vingerafdrukken, dus je moet er voorzichtig mee zijn. En het kan even wennen zijn om met een tekentablet te werken in plaats van met een traditioneel potlood en papier. Maar eerlijk gezegd, dat is gewoon een kwestie van wennen, toch?

Over het algemeen vind ik de XPPen Deco01 V2 echt een fantastische keuze als je op zoek bent naar een betaalbare en veelzijdige tekentablet. Met al die geweldige functies, de mogelijkheid om met verschillende apparaten en software te werken en het gemak van gebruik, biedt deze tablet echt een geweldige ervaring. Of je nu een professionele kunstenaar bent of gewoon wilt experimenteren, dit is gewoon een betrouwbare en kosteneffectieve optie voor digitale kunst en creatieve projecten. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en laat je creativiteit de vrije loop met de XPPen Deco01 V2! 🎨

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

8. Xppen XP-Pen Artist 12 2nd

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Xppen XP-Pen Artist 12 2nd

 • list plusSchermgrootte van 11,6 inch (29,5 cm) biedt voldoende ruimte om te tekenen en creatief te zijn.
 • list plusSchermresolutie van 1920 x 1080 pixels zorgt voor scherpe en heldere beelden.
 • list plusOndersteuning van 8192 niveaus van drukgevoeligheid biedt meer controle en precisie tijdens het tekenen.

Nadelen Xppen XP-Pen Artist 12 2nd

 • list plusMogelijke moeilijkheden met de grootte van het scherm voor sommige gebruikers.
 • list plusConnectiviteit met een computer of laptop is vereist.

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.94
Functionaliteit
7.71
Gebruiksgemak
7.57
Ik ben echt dol op de XP-Pen Artist 12 2nd Gen! Dit tekentablet heeft zoveel unieke kenmerken en verbeteringen ten opzichte van eerdere modellen. Met een schermgrootte van 11,6 inch (29,5 cm) heb ik meer dan genoeg ruimte om mijn creativiteit de vrije loop te laten. En met een resolutie van 1920 x 1080 pixels zien mijn beelden er zo scherp en helder uit!

Een van de geweldige functies van de XP-Pen Artist 12 2nd Gen is de ondersteuning van 8192 niveaus van drukgevoeligheid. Dat betekent dat elke penseelstreek en drukvariatie super nauwkeurig worden geregistreerd. Ik heb zoveel controle en precisie tijdens het tekenen, het is echt geweldig! Dit is vooral handig als je gedetailleerde illustraties wilt maken, zoals professionele kunstenaars en grafisch ontwerpers.

Je moet dit tekentablet wel aansluiten op een computer of laptop om het te kunnen gebruiken. Maar dat heeft zo zijn voordelen! Ik kan mijn creatieve werk gemakkelijk opslaan en delen met anderen. En het beste is dat de XP-Pen Artist 12 2nd Gen compatibel is met zowel Windows- als Mac-besturingssystemen. Dus het maakt niet uit welk systeem je gebruikt, dit tablet werkt altijd!

Wat dit tekentablet echt onderscheidt van de rest is de keuze uit vier verschillende kleuren: zwart, blauw, groen en roze. Hoe cool is dat?! Je kunt een tablet kiezen die echt bij jouw persoonlijke stijl en voorkeuren past. Ik koos voor blauw, omdat dat mijn favoriete kleur is, en ik ben er helemaal weg van!

Over het algemeen zijn gebruikers van de XP-Pen Artist 12 2nd Gen erg blij met de prestaties en functies van dit product. Ze zijn vooral enthousiast over de nauwkeurigheid en responsiviteit van de pen, en de helderheid van het scherm. En de installatie en het gebruiksgemak van het tablet worden ook vaak genoemd als positieve punten.

Hoewel er geen specifieke negatieve punten worden genoemd in de beschikbare beoordelingen, kan het zijn dat sommige mensen moeite hebben met de grootte van het scherm en de connectiviteit met een computer of laptop. Dus houd daar rekening mee bij het kiezen van een tekentablet dat bij jouw behoeften past.

Al met al is de XP-Pen Artist 12 2nd Gen echt een topkeuze voor kunstenaars en ontwerpers die op zoek zijn naar een tekentablet met geavanceerde functies en prestaties. Met zijn scherpe schermresolutie, hoge drukgevoeligheid en compatibiliteit met verschillende besturingssystemen, krijg je echt waar voor je geld. Ja, er zijn enkele beperkingen wat betreft de schermgrootte en connectiviteit, maar de voordelen van dit tekentablet maken dat zeker goed. Probeer het zelf en ontdek hoe geweldig het is! 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

9. WZ W&Z® Grafische Teken Tablet

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.66
Gebruiksgemak
7.25
De WZ W&Z ® Grafische Teken Tablet is echt iets voor mij! Als ik foto's en video's bewerk met een computermuis, kom ik altijd in de knoei. Maar met deze tekentablet wordt alles een eitje!

Wat ik zo geweldig vind aan de WZ W&Z Grafische Teken Tablet is de hoge bewegingsresolutie van 5080 LPI. Hierdoor kan ik super nauwkeurig tekenen en ontwerpen. En de pen die erbij zit is ook geweldig! Hij beweegt met een snelheid van 230 punten per seconde, waardoor ik moeiteloos mijn creaties kan maken. En het beste is dat de tablet de pen al herkent vanaf een hoogte van 7mm, dus ik kan meteen aan de slag!

Deze tekentablet is super makkelijk te installeren op mijn computer, laptop of mobiel apparaat. En hij heeft ook nog eens 5 handige knoppen naast het werkgedeelte, die ik naar eigen voorkeur kan instellen als snelkoppelingen. Zo handig!

Bij de WZ W&Z Grafische Teken Tablet krijg ik ook nog eens drie gratis vervangende nibs en een tool om ze te vervangen. Zo heb ik altijd een reserve nib bij de hand als ik veel gebruik maak van de pen. En de pen heeft zelfs twee knoppen, waarvan één de rechtermuisknop is en de ander de gum. Ik kan ze ook nog eens naar eigen voorkeur instellen. Geweldig!

En het beste van alles is dat de tablet compatibel is met zowel Windows (10/8/7) als Mac (10/12 of hoger). Dus iedereen kan er gebruik van maken! En als klap op de vuurpijl heeft hij ook nog eens een mooi design en kun je hem zonder zorgen bestellen. Mocht je toch niet tevreden zijn, dan kun je hem binnen 30 dagen kosteloos retourneren.

Ik heb de reviews van andere gebruikers gelezen en ze zijn allemaal lovend over de WZ W&Z Grafische Teken Tablet. Ze vinden het design mooi, de tablet handig in gebruik en ze zijn blij met de snelle verzending en veilige verpakking. Eén gebruiker noemde het zelfs een "prima aankoop" en zei dat zijn zoon er dolblij mee is.

Een andere gebruiker had wat hulp nodig bij de installatie, omdat de gebruiksaanwijzing niet helemaal duidelijk was. Dit kan een punt van aandacht zijn voor nieuwe gebruikers, maar over het algemeen lijkt de WZ W&Z Grafische Teken Tablet een betrouwbare en effectieve keuze te zijn.

Kortom, de WZ W&Z Grafische Teken Tablet is echt een geweldige tool voor iedereen die op een natuurlijke manier wil werken met hun computer. Met zijn handige functies, hoge resolutie en gebruiksvriendelijkheid is het de perfecte keuze voor zowel beginners als ervaren gebruikers.️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Huion Inspiroy H640P

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Huion Inspiroy H640P

 • list plusGoede kwaliteit en voordelig prijskaartje
 • list plusBatterijvrije pen met extra penpunten
 • list plusGevoelig en precies in de bewegingen

Nadelen Huion Inspiroy H640P

 • list plusMogelijke kleine "offset" betreft schermratio
 • list plusScrollen kan anders aanvoelen dan op andere merken

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.05
Functionaliteit
7.13
Gebruiksgemak
6.82
Ik ben enorm onder de indruk van de Huion Inspiroy H640P, een grafische tablet die mijn creativiteit naar een hoger niveau tilt. Met de geavanceerde digitale pen technologie van Huion wordt tekenen, ontwerpen en bewerken een waar genot. Of ik nu onderweg ben of gewoon thuis, dit draagbare tablet van slechts 8 mm dikte stelt me in staat om overal prachtige scenario's te tekenen en mijn inspiratie vast te leggen.

Een van de meest opvallende kenmerken van de H640P is de batterijvrije technologie. Dankzij de nieuwste generatie PW100 drukgevoelige pen, Elektromagnetische Resonantie technologie en geïntegreerde intelligente chip hoef ik me nooit meer zorgen te maken over opladen. Ik kan ongehinderd creëren en genieten van een ongeëvenaard gevoel tijdens het tekenen.

Het werkgebied van de H640P is voorzien van vijf lagen vezels die bestand zijn tegen slijtage, hitte en erosie. Hierdoor voelt het alsof ik uit de vrije hand op papier teken. Bovendien zijn er acht programmeerbare druktoetsen waarmee ik verschillende combinaties van snelle toegang voor verschillende software kan configureren. De pengevoeligheid is zelfs verbeterd van 4048 naar 8192 niveaus, waardoor ik nog nauwkeuriger kan tekenen en ontwerpen.

De Huion Inspiroy H640P is compatibel met Windows 7/8/10 en Mac 10.11 of hoger. Met een werkgebied van 160 x 100 mm biedt deze grafische tablet een compact formaat om te creëren. Met een gewicht van slechts 277g en een dikte vergelijkbaar met een smartphone, is het ook gemakkelijk mee te nemen.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over de H640P. Gebruikers prijzen de uitstekende kwaliteit en de betaalbare prijs van dit tablet. Het installeren van de driver verloopt soepel en snel, waardoor ik direct aan de slag kan. Het tablet werkt probleemloos op zowel Mac als Windows. Gebruikers vinden het tablet gevoelig en precies in de bewegingen, wat vooral handig is voor beginners die digitaal tekenen willen leren.

Een ander pluspunt is de batterijvrije pen, die licht en comfortabel in gebruik is. Daarnaast worden er acht extra penpunten meegeleverd, zodat ik me geen zorgen hoef te maken over het vervangen van de penpunt tijdens het langdurig tekenen.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het vermeldenswaardig dat sommige gebruikers aangeven dat er een kleine "offset" kan zijn betreft schermratio. Dit kan echter eenvoudig worden opgelost. Daarnaast kan het scrollen op dit tablet anders aanvoelen dan op andere merken.

Al met al is de Huion Inspiroy H640P een ideaal product voor creatieve beginners. Het biedt hoge kwaliteit, een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en gebruiksgemak. Of ik nu wil leren tekenen, ontwerpen of bewerken, dit tablet zal me niet teleurstellen. Met zijn compacte formaat en draagbaarheid kan ik overal en altijd mijn creativiteit de vrije loop laten. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Tekentablets voor schermen. Er zijn namelijk 799 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!