Wat is de beste Slaaptrainer van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 juli, 2024

Het kopen van een goede Slaaptrainer is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Slaaptrainer van 2024? Na het analyseren van 443 Slaaptrainers kwam de Numsy Lou Slaaptrainer Kinderen als beste getest uit onze Slaaptrainer-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Slaaptrainers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Slaaptrainers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Slaaptrainer-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Slaaptrainers

1Score: 9.7
Numsy Lou Slaaptrainer Kinderen
Numsy Lou Slaaptrainer Kinderen
Numsy
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
DAILY LOGIX Slaaptrainer Kinderwekker Slaapwekker
Beste slaaptrainer
DAILY LOGIX Slaaptrainer Kinderwekker Slaapwekker
DAILY LOGIX
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Vivex Slaaptrainer Slaaptrainer kinderen Kinderwekker
Vivex Slaaptrainer Slaaptrainer kinderen Kinderwekker
Vivex
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Zazu Sam Slaaptrainer Schaap Bruin
Zazu Sam Slaaptrainer Schaap Bruin
Zazu
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Luvion Pinguïn Slaaptrainer Kinderwekker Slaapwekker
Luvion Pinguïn Slaaptrainer Kinderwekker Slaapwekker
Luvion
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Alecto Baby BC110BE SIMON Slaaptrainer
Alecto Baby BC110BE SIMON Slaaptrainer
Alecto
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Alecto BC100TIGER Slaaptrainer voor kinderen
Alecto BC100TIGER Slaaptrainer voor kinderen
Alecto
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.9
Merkloos Slaaptrainer kinderen Kinderwekker Nachtlampje
Merkloos Slaaptrainer kinderen Kinderwekker Nachtlampje
Merkloos
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Luvion Beer Slaaptrainer - Kinderwekker
Luvion Beer Slaaptrainer - Kinderwekker
Luvion
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Alecto BC-100
Alecto BC-100
Alecto
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Slaaptrainer Koopgids

Als je jonge kinderen hebt, is er een einde gekomen aan de term "uitslapen". Peuters doen hier niet aan en staan vaak al te stuiteren wanneer de meeste mensen zich nog eens omdraaien in bed. Het gebruik van een slaaptrainer kan helpen je iets langer in je bed te laten liggen. Lees hieronder waar je op let bij de aankoop van een slaaptrainer.

Wat voor soorten slaaptrainers zijn er allemaal?

Er zijn verschillende slaaptrainers verkrijgbaar, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: jou wat langer te laten slapen en jouw kindje lager in zijn bedje te laten liggen. Het grootste verschil zie je in het uiterlijk van het apparaatje. De ene heeft een schaapje, de andere lijkt meer op een traditionele wekker.

Er zitten onderling soms ook verschillen in de functies. Vaak is de slaaptrainer ook meteen een goed nachtlampje en bruikbaar als alarm. Met sommige slaaptrainers luistert je kind ook naar slaapliedjes.

Welke functies heeft een slaaptrainer allemaal?

De hoofdfunctie van een slaaptrainer is om jouw kindje te leren wanneer het tijd is om op te staan, en wanneer nog niet. Het is een soort wekker voor peuters. Er wordt door middel van plaatjes, kleuren of vormen aangegeven of je kindje al uit bed kan komen. Dit kan bijvoorbeeld een zonnetje op het display zijn.

Dit zonnetje schijnt zodra het tijd is om op te staan, en je raadt het al: deze tijd stel jij in. Zo ook met slaaptrainers die met oogjes werken. Als de oogjes op de wekker nog dicht zijn, betekent dit dat je kindje nog in bed moet blijven liggen. Het is een simpel concept, maar wel effectief.

Sommige slaaptrainers hebben ook de mogelijkheid om mee naar slaapliedjes te luisteren en de meeste slaaptrainers dienen ook als nachtlampje. Je kunt bovendien met alle slaaptrainers een alarm instellen en de meeste slaaptrainers hebben een snooze-knop. Je gebruikt hem hierdoor ook als wekker. De meeste slaaptrainers zijn bovendien draadloos en oplaadbaar.

Vanaf welke leeftijd gebruik je een slaaptrainer?

Een slaaptrainer is bedoeld voor peuters, dus voor kindjes vanaf twee jaar. Hier geldt natuurlijk zoals altijd dat elk kindje anders is, en dat het soms voorkomt dat oudere kindjes het nog niet goed snappen en jongere kindjes wel. Hier is niets mis mee.

Slaaptrainers zijn bovendien vaak een goed hulpmiddel voor kinderen met autisme. Een slaaptrainer is erg visueel, wat kan helpen bij het langer laten slapen van niet alleen neurotypische kinderen, maar ook neurodiverse kinderen. Hierbij is er geen leeftijd vastgesteld; de wekker is voor alle leeftijden geschikt.

Wat is er beter: een analoge of een digitale slaaptrainer?

Wat beter is, is moeilijk te zeggen. Een slaaptrainer is bedoeld voor kleine kinderen die nog geen klok kunnen kijken. Een analoge slaaptrainer heeft vaak een meer 'vintage' look, terwijl een digitale slaaptrainer vaak wat moderner is. Welke beter is, is een kwestie van smaak.

Hoe werkt een slaaptrainer precies?

Is jouw kindje elke ochtend om 5 uur wakker? Een slaaptrainer gebruikt leuke plaatjes van bijvoorbeeld sterren en de zon. De slaaptrainer helpt zo je peuter met het leren om te zien wanneer het tijd is om op te staan. Gedurende de hele nacht zal de slaaptrainer iets anders op het display laten zien dan wanneer het tijd is om op te staan.

Wordt je kindje om 5 uur wakker en hij ziet dat het zonnetje nog niet schijnt, dan weet hij dat het nog geen tijd is om op te staan en gaat verder slapen. Zoals altijd: niet elk kindje is hetzelfde en al hebben slaaptrainers veel succes bij veel kinderen, het werkt niet bij alle kinderen.

hero illustration

Hoe testen we Slaaptrainers?

Om de beste Slaaptrainer te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Slaaptrainer-test hebben we 443 Slaaptrainers vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Slaaptrainer-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Slaaptrainer-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Slaaptrainer-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte Slaaptrainer in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 443 Slaaptrainers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Slaaptrainers in een makkelijke lijst

1. Numsy Lou Slaaptrainer Kinderen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Numsy Lou Slaaptrainer Kinderen

 • list plusReguleert het slapen en wakker worden van kinderen op een speelse en effectieve manier
 • list plusMogelijkheid om twee verschillende alarmtijden in te stellen voor bedtijd en ontwaken
 • list plusGebruiksvriendelijk en eenvoudig in te stellen

Nadelen Numsy Lou Slaaptrainer Kinderen

 • list plusBatterijduur kan snel leeg raken

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.89
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
10
De Numsy Lou Slaaptrainer Kinderen is echt een geweldig apparaat waarmee ik als ouder het slapen en wakker worden van mijn kinderen op een speelse en effectieve manier kan reguleren. Het is ontworpen met feedback van duizenden tevreden gebruikers en slaapexperts, waardoor het echt de meest optimale slaaptrainer op de markt is.

Een van de unieke kenmerken van de Numsy Lou is dat ik twee verschillende alarmtijden kan instellen, één voor bedtijd en één voor het ontwaken. Dit maakt het super gemakkelijk om een consistente slaaproutine voor mijn kind te creëren. Het scherm verandert van rood met een slaapgezicht naar groen met open ogen, zodat mijn kind op een visuele manier begrijpt wanneer het tijd is om te slapen en wakker te worden.

Daarnaast heeft de Numsy Lou een nachtlampje met een instelbare ringlamp, zodat ik een comfortabele slaapomgeving kan creëren. De zonsopgang functie helpt mijn kind om zich voor te bereiden op het ontwaken door het licht geleidelijk aan te laten oplichten gedurende 30 minuten voordat het alarm afgaat. Dit zorgt voor een natuurlijke en rustige overgang van slapen naar wakker worden.

De Numsy Lou is ook ontzettend gebruiksvriendelijk. Het instellen van de slaaptrainer is echt een fluitje van een cent en kan ik binnen enkele seconden doen. Bovendien is het apparaat ook nog eens budgetvriendelijk, dus ik hoef niet veel geld uit te geven voor de luxe van een goede nachtrust. Het is gemaakt van niet-giftige materialen, dus het is veilig voor mijn kind.

De reviews van andere gebruikers bevestigen ook echt de kwaliteit van de Numsy Lou. Het apparaat wordt geprezen vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en goede prijs-kwaliteitverhouding. Ouders zijn dol op het schattige ontwerp en de rustgevende geluidjes die hun kinderen helpen bij het in slaap vallen en wakker worden.

Er wordt wel een klein minpuntje genoemd in een van de reviews, namelijk de batterijduur. Sommige gebruikers hebben gemeld dat de batterij van de Numsy Lou snel leeg raakt, waardoor ze het apparaat vaak moeten opladen. Dit kan een beetje vervelend zijn, vooral als je kinderen gewend zijn om de slaaptrainer de hele nacht te gebruiken.

Al met al is de Numsy Lou Slaaptrainer Kinderen echt een geweldige keuze voor ouders zoals ik die op zoek zijn naar een effectieve en gebruiksvriendelijke slaaptrainer voor hun kinderen. Het biedt een zachte overgang naar slaap en ontwaken, helpt bij het creëren van een consistente slaaproutine en zorgt voor een veilige en comfortabele slaapomgeving. Hoewel de batterijduur misschien een minpuntje is, wegen de vele voordelen en tevreden gebruikers zwaarder. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

2. Beste slaaptrainer: DAILY LOGIX Slaaptrainer Kinderwekker Slaapwekker

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DAILY LOGIX Slaaptrainer Kinderwekker Slaapwekker

 • list plusMogelijkheid om de lichtsterkte aan te passen
 • list plusVoorzien van een kinderslot
 • list plusOplaadbaar met een lange batterijduur

Nadelen DAILY LOGIX Slaaptrainer Kinderwekker Slaapwekker

 • list plusKan niet via smartphone worden ingesteld

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.54
Gebruiksgemak
8.92
Ik heb dé oplossing gevonden voor ouders die worstelen met het slaapritme van hun kinderen: de Daily Logix slaaptrainer. Met deze slaaptrainer kunnen kinderen leren hoe laat ze 's ochtends uit bed mogen komen. Dankzij kleurige displays en een schattig schapen gezichtje dat slaapt en wakker wordt op het juiste tijdstip, leren ze langzaam het tijdsbesef van volwassenen.

Een geweldig kenmerk van de Daily Logix slaaptrainer is de mogelijkheid om de lichtsterkte aan te passen. Met 7 verschillende helderheidsniveaus kan het licht gedimd worden, zodat kinderen niet wakker blijven door fel schijnend licht. Bovendien kan de slaaptrainer ook gebruikt worden als nachtlampje, dankzij de verschillende helderheidsniveaus en het gezelschap van het schaapje.

De slaaptrainer heeft ook een kinderslot, zodat kinderen niet per ongeluk de instellingen kunnen veranderen. Zo voorkomen we dat ze plotseling vroeg in de ochtend de kamer binnenstormen. Daarnaast heeft de slaaptrainer ook een wekkerfunctie, waarbij het schapengezichtje wakker wordt met een vrolijk deuntje op het juiste tijdstip.

Wat ook zo handig is aan de Daily Logix slaaptrainer, is dat hij oplaadbaar is. Binnen ongeveer 1,5 uur is hij weer volledig opgeladen en gaat de batterij vervolgens ongeveer 2 weken mee. Dus je kunt de slaaptrainer overal mee naartoe nemen, zelfs zonder stopcontact in de buurt.

De slaaptrainer is compact en licht van formaat, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is. Ideaal voor logeerpartijtjes bij opa en oma, weekendjes weg of vakanties.

Gebruikers zijn erg tevreden over de Daily Logix slaaptrainer. Ze vinden hem gebruiksvriendelijk, de prijs-kwaliteitverhouding is goed en de prijs is ook nog eens voordelig. Daarnaast zijn ze blij met het compacte formaat en de mogelijkheid om de instellingen te vergrendelen.

Wat de Daily Logix slaaptrainer echt onderscheidt van andere slaaptrainers op de markt, is de mogelijkheid om de lichtsterkte aan te passen, het kinderslot voor de instellingen en de oplaadbare batterij. Deze functies maken het gebruik van de slaaptrainer handig en flexibel.

Hoewel de Daily Logix slaaptrainer over het algemeen positieve beoordelingen krijgt, hebben gebruikers één suggestie voor een toekomstige versie. Ze zouden graag de wekker via hun smartphone willen instellen, zodat ze het schaapje eerder kunnen laten slapen of later wakker kunnen laten worden.

Al met al is de Daily Logix slaaptrainer een aanrader voor ouders die hun kinderen een goed slaapritme willen aanleren. Met handige functies zoals de instelbare lichtsterkte, het kinderslot en de oplaadbare batterij, biedt deze slaaptrainer een praktische en effectieve oplossing voor het slaapritme van kinderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

3. Vivex Slaaptrainer Slaaptrainer kinderen Kinderwekker

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vivex Slaaptrainer Slaaptrainer kinderen Kinderwekker

 • list plusHelpt kinderen een gezond dag- en nachtritme aan te leren met behulp van simpele symbolen en kleuren.
 • list plusHeeft twee slaapinstellingen, zodat ouders een flexibel schema kunnen hebben voor hun kinderen.
 • list plusHeeft een muisstille overgang van nacht naar dag, waardoor kinderen lekker kunnen blijven slapen.

Nadelen Vivex Slaaptrainer Slaaptrainer kinderen Kinderwekker

 • list plusDe nachtlampfunctie kan te fel zijn, waardoor kinderen te lang wakker blijven door het licht.
 • list plusDe beschrijving op Bol.com geeft aan dat er een dimfunctie is, maar dit blijkt niet het geval te zijn.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.59
Functionaliteit
9.15
Gebruiksgemak
8.98
Review van de Vivex Slaaptrainer - Slaaptrainer voor kinderen - Kinderwekker - Slaapwekker - Nachtlampje - Gratis E-book + stickervel + adapter - Penny de Pinguïn

Ik ben helemaal weg van de Vivex Slaaptrainer - Penny de Pinguïn! Deze geweldige slaaptrainer heeft ons gezin geholpen om het slaapritme van onze kinderen te verbeteren. Voorheen waren ze altijd te vroeg uit bed en stonden ze al naast ons voordat onze eigen wekker afging. Maar nu is dat probleem opgelost dankzij Penny de Pinguïn.

Een van de dingen die Penny de Pinguïn zo uniek maakt, is dat het kinderen helpt om een gezond dag- en nachtritme aan te leren met behulp van eenvoudige symbolen en kleuren. Het display van Penny verandert van kleur, zodat kinderen kunnen zien wanneer het tijd is om te slapen, wanneer ze nog even moeten wachten en wanneer het tijd is om uit bed te komen. Dit helpt hen om beter te begrijpen hoeveel tijd er nog over is.

Wat ik ook geweldig vind aan Penny de Pinguïn, is dat het twee slaapinstellingen heeft. Je kunt een vast slaapritme instellen, maar ook een timer gebruiken voor een kort dutje. Dit is super handig voor ouders die een flexibel schema willen hebben voor hun kinderen.

Wat mij opviel aan Penny de Pinguïn, is dat het een naadloze overgang heeft van nacht naar dag. Andere slaaptrainers kunnen soms geluid maken, wat ervoor kan zorgen dat kinderen wakker worden. Maar Penny blijft stil wanneer het tijd is om uit bed te komen, zodat kinderen lekker kunnen doorslapen.

Een ander handig kenmerk van Penny de Pinguïn is dat het scherm dimbaar is in meerdere standen. Zo kun je de helderheid aanpassen aan de voorkeuren van je kind. Bovendien kan Penny ook dienen als nachtlampje door het scherm helderder te zetten.

Een nadeel dat ik in sommige reviews heb gelezen, is dat de nachtlampfunctie soms te fel kan zijn, waardoor kinderen te lang wakker blijven. Hoewel de beschrijving op Bol.com aangeeft dat er een dimfunctie is, blijkt dit niet altijd het geval te zijn. Gelukkig kun je wel instellen dat de nachtlamp na een bepaalde tijd automatisch uitgaat.

Over het algemeen zijn wij ontzettend blij met de Vivex Slaaptrainer - Penny de Pinguïn. Het heeft ons geholpen om het slaapritme van onze kinderen te verbeteren en zorgt voor meer structuur in hun dag. De vele opties, zoals de verschillende kleuren en geluiden, maken het een leuke en effectieve slaaptrainer. Ondanks enkele kleine nadelen, wegen de voordelen van Penny de Pinguïn zwaarder. Ik raad deze slaaptrainer zeker aan andere ouders aan. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

4. Zazu Sam Slaaptrainer Schaap Bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zazu Sam Slaaptrainer Schaap Bruin

 • list plusIk kan twee verschillende tijden instellen, wat handig is voor het plannen van activiteiten.
 • list plusHet LCD-scherm kan worden gebruikt als nachtlampje, waardoor het schaap een multifunctioneel apparaat is.
 • list plusDe ogen van het schaap zijn 'kidsproof', wat betekent dat ze veilig zijn voor kinderen om mee te spelen.

Nadelen Zazu Sam Slaaptrainer Schaap Bruin

 • list plusDe gebruiksaanwijzing van het schaap is ingewikkeld en moeilijk te begrijpen.
 • list plusHet duurt maar liefst 30 minuten voordat de ogen van het schaap opengaan, wat een lange wachttijd is.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.63
Functionaliteit
9.31
Gebruiksgemak
8.88
De Zazu Sam Slaaptrainer Schaap is echt een lifesaver voor ouders zoals ik die te maken hebben met kleine vroege vogels. Met dit geweldige product kunnen mijn kinderen leren wanneer ze uit bed mogen komen zonder dat ze mij veel te vroeg wakker maken. Deze slaaptrainer heeft een aantal fantastische functies die hem onderscheiden van andere producten op de markt.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Zazu Sam Slaaptrainer Schaap is dat je twee verschillende tijden kunt instellen, bijvoorbeeld voor 's ochtends en 's middags. Dit is superhandig als je je kinderen wilt helpen een vast slaap- en waakritme te ontwikkelen. Bovendien kun je de slaaptrainer ook instellen op een specifieke tijd of na een bepaald aantal minuten, perfect voor dutjes in de middag.

Een ander uniek kenmerk van de Zazu Sam Slaaptrainer Schaap is dat je het LCD-scherm als nachtlampje kunt gebruiken. Je kunt het schermpje de hele nacht aan laten staan of automatisch laten uitschakelen na 5, 15 of 30 minuten. Dit zorgt voor een kalmerende sfeer in de slaapkamer van je kind.

Als het gaat om prestaties, zijn er een paar cijfers die je kunnen helpen bij het nemen van een beslissing. Het scherm blijft 15 minuten aan nadat de wekker is afgegaan. Zo heeft je kind voldoende tijd om rustig wakker te worden voordat het tijd is om op te staan. Daarnaast voldoet de slaaptrainer aan de EU-regelgeving en is hij geschikt bevonden voor kinderen vanaf ongeveer 2,5 jaar.

De Zazu Sam Slaaptrainer Schaap heeft zoveel voordelen! De ogen van het schaap zijn "kidsproof" en kunnen niet gemakkelijk worden geopend door nieuwsgierige vingers. Bovendien kan de slaaptrainer zowel op batterijen als op netstroom werken, dus hij blijft altijd werken, zelfs als je de stekker eruit trekt. Het schattige ontwerp van het schaap en de mogelijkheid om het geluid aan of uit te zetten wanneer de ogen opengaan, maken het een veelzijdig product.

Er zijn echter ook een paar beperkingen van de Zazu Sam Slaaptrainer Schaap. Een veelgenoemd nadeel is de gebruiksaanwijzing, die als ingewikkeld en moeilijk te begrijpen wordt beschouwd. Daarnaast duurt het altijd 30 minuten voordat de ogen van het schaap opengaan, wat voor sommige kinderen te lang kan zijn.

Al met al is de Zazu Sam Slaaptrainer Schaap een handig en effectief hulpmiddel voor ouders zoals ik die hun kinderen willen helpen een gezond slaap- en waakritme te ontwikkelen. Het heeft unieke kenmerken die het onderscheiden van andere slaaptrainers op de markt, zoals de mogelijkheid om twee verschillende tijden in te stellen en het gebruik van het LCD-scherm als nachtlampje. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals de ingewikkelde gebruiksaanwijzing en de wachttijd van 30 minuten, wegen de voordelen van de Zazu Sam Slaaptrainer Schaap zwaarder en maakt het een geweldige keuze voor ouders. 🐑

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Luvion Pinguïn Slaaptrainer Kinderwekker Slaapwekker

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Luvion Pinguïn Slaaptrainer Kinderwekker Slaapwekker

 • list plusLeerzaam en handig voor kinderen om te begrijpen wanneer het tijd is om uit bed te komen
 • list plusGeen wekker die afgaat, waardoor de kleine niet onnodig wordt gewekt
 • list plusKan gebruikt worden als nachtlampje en is veilig en eenvoudig te bedienen

Nadelen Luvion Pinguïn Slaaptrainer Kinderwekker Slaapwekker

 • list plusDe lichtintensiteit in de ochtend kan erg hoog zijn, waardoor sommige kinderen wakker kunnen worden

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.33
Functionaliteit
8.32
Gebruiksgemak
9.11
De Luvion Pinguïn Slaaptrainer is echt een geweldig product, ik zweer het je. Het is niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend handig. Deze slimme slaapwekker helpt kleine kinderen te begrijpen wanneer het tijd is om uit bed te komen, vooral als ze nog geen klok kunnen lezen. Je kunt de wekker instellen op de tijd die jij wilt en het lampje gaat een half uur van tevoren aan om aan te geven dat het bijna tijd is om op te staan. En weet je wat het beste is? Er gaat geen vervelende wekker af, dus je kleintje wordt niet onnodig wakker gemaakt. Zelfs als ze besluiten langer te slapen, zal de pinguïn ze niet storen. Hoe cool is dat?

Maar dat is nog niet alles, want deze schattige pinguïn is ook een superleuk nachtlampje. Het is gemaakt van zacht aanvoelend siliconen materiaal, dus het is helemaal veilig voor kinderen. En het beste van alles is dat je het lampje makkelijk kunt bedienen met een tikje. Het schakelt automatisch uit na 20 minuten, maar de wekker blijft gewoon werken dankzij de handige vergrendelingsfunctie. Het is gewoon een kwestie van instellen en genieten van een goede nachtrust.

De Luvion Pinguïn Slaaptrainer is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer twee tot drie jaar, afhankelijk van wanneer ze de uitleg begrijpen en ernaar luisteren. Je kunt het lampje opladen met de handige USB-kabel die wordt meegeleverd, en het schakelt automatisch uit om energie te besparen. Na 2 minuten inactiviteit gaat het display uit, maar de slaaptrainer blijft gewoon zijn werk doen. En als je de pinguïn wilt wekken, hoef je alleen maar geluid te maken of hem even te bewegen. Het is echt zo simpel.

De Luvion Pinguïn Slaaptrainer heeft al heel wat positieve reviews ontvangen, en dat is niet voor niets. Mensen zijn echt tevreden omdat het zo makkelijk is in gebruik en duidelijk voor kleine kinderen. Het instellen van de tijd en het licht is een fluitje van een cent, en het kinderslot zorgt ervoor dat de wekker niet per ongeluk kan worden aangepast of uitgezet. Het enige minpuntje dat werd genoemd, is dat het licht in de ochtend best fel kan zijn, en sommige kinderen daardoor wakker kunnen worden. Maar geen zorgen, daar hebben we een oplossing voor. Je kunt de pinguïn als het ware aankleden met een 'trui', zodat alleen het hoofd wordt verlicht. Probleem opgelost!

Al met al zijn we echt heel tevreden met de Luvion Pinguïn Slaaptrainer. Het helpt kinderen om een gezond dag- en nachtritme aan te leren en zorgt ervoor dat ze niet te vroeg uit bed komen. En het is ook nog eens een superleuk nachtlampje dat op een veilige manier gebruikt kan worden door kinderen. Het enige nadeel is die felheid van het licht in de ochtend, maar dat is makkelijk op te lossen. Dus, als je op zoek bent naar een geweldig product dat je kinderen helpt om een gezond slaapritme te ontwikkelen, dan is de Luvion Pinguïn Slaaptrainer echt een uitstekende keuze. Probeer het zelf en je zult zien hoeveel verschil het kan maken. 💚

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

6. Alecto Baby BC110BE SIMON Slaaptrainer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alecto Baby BC110BE SIMON Slaaptrainer

 • list plusGebruiksvriendelijk en duidelijke gebruiksaanwijzing
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding en compact formaat
 • list plusAanpasbare verlichting met verschillende standen

Nadelen Alecto Baby BC110BE SIMON Slaaptrainer

 • list plusMogelijk niet geschikt voor oudere kinderen die al goed kunnen klokkijken

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.34
Functionaliteit
8.61
Gebruiksgemak
8.04
De Alecto Baby BC110BE SIMON is echt een topper, hoor! Dit handige apparaatje is namelijk niet alleen een slaaptrainer, maar ook een wekker én een nachtlampje. Perfect voor ouders die hun kinderen willen helpen bij het ontwikkelen van een goed slaapritme en tijdsbesef.

Met de BC110BE SIMON kan ik als ouder de gewenste tijd instellen waarop mijn kind mag opstaan. Het display kleurt dan 's nachts blauw met een schattig maantje, zodat mijn kleintje weet dat het nog geen tijd is om uit bed te komen. Maar wanneer de ingestelde tijd is bereikt, verandert het display naar een vrolijk oranje kleurtje en verschijnt er een zonnetje. Dat betekent dat het tijd is om uit bed te komen en de dag te beginnen!

Wat deze slaaptrainer echt bijzonder maakt, is dat ik de kleur en intensiteit van het nachtlampje kan aanpassen. Het display heeft 7 verschillende standen, dus ik kan kiezen voor een heldere, felle blauwe gloed of juist een zachte, subtiele gloed. Het oranje display kan ik ook naar wens aanpassen. En als ik wil, kan ik het nachtlampje zelfs helemaal uitschakelen. Zo voelt mijn kind zich veilig en geborgen tijdens het slapen.

Wat ik ook geweldig vind aan de BC110BE SIMON is dat hij draadloos en oplaadbaar is. Met de extra lange USB-kabel van 200 cm kan ik het apparaat overal neerzetten en gebruiken, met of zonder snoer. Ideaal voor als we ergens anders logeren!

Het instellen van de BC110BE SIMON is trouwens super makkelijk. De gebruiksaanwijzing is duidelijk en het scherm is overzichtelijk. Het ontwerp is minimalistisch en het rupsje, gemaakt van zacht siliconen materiaal, staat stevig op zijn buikje. En de functietoetsen kunnen geblokkeerd worden, zodat mijn kind ze niet per ongeluk kan veranderen.

De reviews van andere gebruikers zijn ook erg positief. Ze zijn enthousiast over de gebruiksvriendelijkheid, de goede prijs-kwaliteitverhouding en het compacte formaat van de BC110BE SIMON. Ook de mogelijkheid om het schermlicht in verschillende standen te dimmen wordt gewaardeerd. En ze vinden het leuk dat het apparaat er mooi en vriendelijk uitziet én draadloos werkt. Eén gebruiker merkt zelfs op dat de batterij super lang meegaat!

Er worden geen specifieke negatieve punten genoemd in de reviews, maar het is belangrijk om te weten dat de BC110BE SIMON misschien niet geschikt is voor oudere kinderen die al goed kunnen klokkijken. Dit product is vooral bedoeld om jongere kinderen te helpen bij het ontwikkelen van tijdsbesef en een gezond slaapritme.

Al met al is de Alecto Baby BC110BE SIMON dus echt een geweldige keuze. Met zijn gebruiksvriendelijke functies, draadloze mogelijkheden en aanpasbare verlichting is dit apparaat een waardevolle toevoeging aan elke kinderkamer. Dus waar wacht je nog op? Haal de BC110BE SIMON nu in huis en geef je kind een goede nachtrust! 💤

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

7. Alecto BC100TIGER Slaaptrainer voor kinderen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alecto BC100TIGER Slaaptrainer voor kinderen

 • list plusDuidelijke klok en gemakkelijk te programmeren
 • list plusVeel instelbare opties voor individuele behoeften
 • list plusOplaadbaar en draadloos, zonder gedoe met snoeren

Nadelen Alecto BC100TIGER Slaaptrainer voor kinderen

 • list plusHelder blauw licht in de nachtstand, zelfs op de laagste stand
 • list plusBlauw licht in de nachtstand kan verwarrend zijn voor kinderen
 • list plusKwetsbaar en kan gemakkelijk omvallen, waardoor het scherm kan breken

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.51
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
8.16
De Alecto BC100TIGER, dat is mijn naam! Ik ben een handige slaaptrainer voor kinderen. Maar dat is niet alles, ik ben ook een nachtlampje én een wekker. Een echt alles-in-één pakketje dus! Met mij leren kinderen spelenderwijs omgaan met tijd en ontwikkelen ze een regelmatig slaapritme. Hoe ik dat doe? Heel inventief! Mijn display kleurt blauw en mijn tijger sluit zijn ogen tijdens slaaptijd. En wanneer het tijd is om op te staan, kleurt mijn display oranje en opent mijn tijger zijn ogen. Zo begrijpen kinderen precies wanneer het tijd is om te slapen en wanneer ze uit bed mogen komen.

Een groot voordeel van mij, de Alecto BC100TIGER, is dat ik een duidelijke klok heb en super makkelijk te programmeren ben. En weet je wat nog cooler is? Ik heb ook nog eens veel instelbare opties, zodat ik helemaal aangepast kan worden aan de behoeften van jouw kind. Mijn nachtlampje zorgt ervoor dat je je veilig en gerust voelt. En het beste van alles? Ik ben draadloos en oplaadbaar, dus je hoeft je geen zorgen te maken over vervelende snoeren. En als klap op de vuurpijl kan ik ook nog eens gebruikt worden als een aparte klok met wekker.

Maar, er is altijd wel een klein minpuntje, toch? Een gebruiker gaf aan dat mijn blauwe licht in de nachtstand vrij fel is, zelfs op de laagste stand. Dat kan een probleem zijn voor kinderen die gevoelig zijn voor licht tijdens het slapen. Een andere gebruiker merkte op dat de keuze voor blauw licht in de nachtstand eigenlijk niet zo logisch is, omdat blauw licht vaak geassocieerd wordt met wakker blijven. Misschien hadden ze wel een punt, maar helaas kan ik niet anders geprogrammeerd worden.

Over het algemeen zijn de meeste gebruikers wel tevreden met mij, de Alecto BC100TIGER. Kinderen begrijpen mijn slaaptrainer concept goed en het helpt ze echt om een goede slaaproutine te ontwikkelen. En weet je wat ze ook handig vinden? Dat ik oplaadbaar ben en wel 5 dagen meega! Oh, en nog iets, ik maak geen geluid wanneer mijn tijger zijn ogen opent. Dat is wel zo fijn als je kind nog lekker ligt te slapen.

Maar, er is altijd een maar, toch? Een negatieve review wees erop dat ik wel wat kwetsbaar ben en gemakkelijk omval. Dat kan resulteren in een gebroken scherm en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Vooral in een kinderkamer waar het risico op ongelukjes groter is, kan dat best vervelend zijn. Ze noemden het een ondoordacht productdesign.

Al met al ben ik, de Alecto BC100TIGER, een handige slaaptrainer voor kinderen. Ik help ze bij het ontwikkelen van een regelmatig slaapritme. Ik heb handige functies, zoals een duidelijke klok, instelbare opties en een oplaadbare batterij. Maar ik moet eerlijk zijn, ik heb ook wel een paar beperkingen, zoals het felle blauwe licht in de nachtstand en mijn kwetsbaarheid. Maar hé, ik ben er om te helpen en ik doe mijn best! 🐯

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

8. Merkloos Slaaptrainer kinderen Kinderwekker Nachtlampje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Merkloos Slaaptrainer kinderen Kinderwekker Nachtlampje

 • list plusSpeelse en visuele manier om het slaapritme van kinderen te beïnvloeden
 • list plusFlexibel ontwerp met verschillende displayopties en helderheidsaanpassing
 • list plusDraadloos en oplaadbaar via USB voor eenvoudige verplaatsing en reisgebruik

Nadelen Merkloos Slaaptrainer kinderen Kinderwekker Nachtlampje

 • list plusSommige kinderen kunnen minder gevoelig zijn voor de visuele aanwijzingen
 • list plusRegelmatig opladen vereist vanwege de oplaadbare functie via USB

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.27
Functionaliteit
8.29
Gebruiksgemak
7.39
Ik ben zo enthousiast om de Slaaptrainer kinderen - Kinderwekker - Nachtlampje Kinderen - Slaapwekker - Slaaptrainer konijn - Dimbaar - Konijntje - Wit - Klokje Rond aan jullie voor te stellen! Dit schattige konijnvormige nachtlampje is echt een game changer in de slaaproutine van kinderen. Met de gesloten oogjes en het blauwe scherm geeft het aan wanneer het tijd is om te gaan slapen, en met open oogjes en een geel scherm laat het weten wanneer het tijd is om wakker te worden. Zo help ik kinderen om een vast slaapritme te ontwikkelen, en geef ik ouders een duidelijke manier om aan te geven wanneer het tijd is om op te staan.

Wat dit product echt uniek maakt, is de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende displays. Je kunt ervoor kiezen om alleen de oogjes van het konijntje te tonen, alleen de tijd weer te geven, of een combinatie van beide. Zo pas ik me gemakkelijk aan aan de behoeften en voorkeuren van jouw kind. En wist je dat mijn helderheid in 7 stappen kan worden aangepast? Hierdoor ben ik geschikt voor allerlei lichtomstandigheden en voorkeuren.

Ik ben ook draadloos en oplaadbaar via USB, waardoor ik super handig ben om mee te nemen, bijvoorbeeld tijdens logeerpartijtjes. En met mijn duidelijke tijdweergave en compacte formaat ben ik ook perfect voor op reis. En niet te vergeten, mijn installatie is super eenvoudig, dus je kunt me meteen gebruiken.

Natuurlijk zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Sommige kinderen kunnen minder gevoelig zijn voor mijn visuele aanwijzingen, waardoor ik misschien niet voor iedereen even effectief ben. En vergeet niet dat ik regelmatig opgeladen moet worden via USB wanneer mijn batterij-indicator dit aangeeft.

Al met al ben ik een geweldige toevoeging aan de slaaproutine van kinderen. Met mijn veelzijdige weergaveopties, dimbare nachtverlichting en draadloze functionaliteit, help ik kinderen om een consistent slaapritme te ontwikkelen op een leuke en praktische manier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

9. Luvion Beer Slaaptrainer - Kinderwekker

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Luvion Beer Slaaptrainer - Kinderwekker

 • list plusDuidelijkheid voor kleine kinderen
 • list plusHandige functies, zoals nachtlampje en lock functie
 • list plusGebruiksvriendelijkheid en eenvoudig instellen

Nadelen Luvion Beer Slaaptrainer - Kinderwekker

 • list plusFelheid van het lampje kan kinderen wakker maken

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.18
Functionaliteit
7.82
Gebruiksgemak
7.47
Recensie: Luvion Beer Slaaptrainer - Kinderwekker - Met nachtlamp en wekkertimer

Ik ben dol op de Luvion Beer Slaaptrainer! Hij is niet alleen superleerzaam, maar ook ontzettend handig voor ouders met jonge kinderen. Deze slaaptrainer helpt je kindje te begrijpen wanneer het tijd is om op te staan of nog even verder te slapen. Vooral in de eerste jaren, wanneer kinderen oud genoeg zijn om zelf uit bed te komen maar nog niet goed weten hoe laat het is, is deze slaaptrainer echt een uitkomst.

De beer slaaptrainer werkt heel simpel. Je stelt gewoon de wekker in op de tijd waarop je kindje uit bed mag komen. 's Ochtends gaat het lampje in de beer branden om aan te geven dat het tijd is om op te staan. Een half uur voor de ingestelde tijd wordt het lampje geel, zodat je kindje weet dat het bijna tijd is om op te staan. En op de ingestelde tijd wordt het lampje groen, wat betekent dat het oké is om uit bed te komen. Het lampje is trouwens helemaal stil, dus het zal je kindje niet onnodig wakker maken.

Wat ik echt geweldig vind aan deze slaaptrainer is dat hij zo duidelijk is voor kleine kinderen. Het lampje laat op een hele simpele en herkenbare manier zien wanneer het tijd is om op te staan. Dat helpt je kindje een goed dag- en nachtritme aan te leren en zorgt voor een betere nachtrust voor jullie allebei.

En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de Luvion Beer Slaaptrainer nog een paar handige functies. Overdag kun je de beer gewoon als nachtlampje gebruiken, en dankzij de vergrendelingsfunctie kan de wekker niet per ongeluk worden aangepast of uitgezet. Het lampje kan worden opgeladen met een USB-kabel en schakelt automatisch uit om energie te besparen.

Volgens de gebruikersreviews zijn ouders over het algemeen erg tevreden over de Luvion Beer Slaaptrainer. Ze vinden hem heel gebruiksvriendelijk en duidelijk. Het instellen van de tijd en het licht is makkelijk en de vergrendelingsfunctie voorkomt dat kinderen de wekker per ongeluk veranderen. Ook het zachte licht en het mooie ontwerp worden positief genoemd.

Er is echter één punt van kritiek: sommige ouders vinden het lampje 's ochtends te fel. Het kan te fel zijn, waardoor kinderen wakker kunnen worden van het licht. Maar geen zorgen, daar is een oplossing voor! Je kunt de beer namelijk een 'trui' geven, bijvoorbeeld door een sok over het lampje te doen, zodat alleen het hoofd van de beer verlicht is.

Al met al vind ik de Luvion Beer Slaaptrainer een ontzettend handig en leerzaam apparaat voor ouders met jonge kinderen. Het helpt je kindje een goed dag- en nachtritme aan te leren en zorgt voor een betere nachtrust voor jullie allebei. Ja, het lampje kan wat fel zijn, maar over het algemeen zijn de gebruiksvriendelijkheid en duidelijkheid van de slaaptrainer erg goed beoordeeld. Dus waar wacht je nog op? Haal die beer in huis en zeg gedag tegen slapeloze nachten! 🐻

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

10. Alecto BC-100

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alecto BC-100

 • list plusHet visuele systeem helpt kinderen bij het ontwikkelen van een besef van tijd en slaapritme.
 • list plusDe draadloze en oplaadbare functie maakt het gebruiksgemak en veelzijdigheid.
 • list plusHet product heeft een goede kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, met een mooie vormgeving.

Nadelen Alecto BC-100

 • list plusDe nachtstand kan nog vrij helder zijn, zelfs op de laagste stand.
 • list plusDe kwetsbaarheid van het product kan leiden tot snel kapotgaan.

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.22
Functionaliteit
7.59
Gebruiksgemak
7
Ik ben een slaaptrainer genaamd de Alecto BC-100 en ik ben speciaal ontworpen om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van een besef van tijd en een gezond slaapritme. Mijn display heeft een blauwe kleur en een schattig maantje, wat betekent dat het nog geen tijd is om op te staan. Maar zodra de ingestelde tijd is bereikt, verander ik naar oranje met een vrolijk zonnetje, wat betekent dat het tijd is om op te staan. Zelfs als kinderen nog niet kunnen klokkijken, begrijpen ze deze visuele aanwijzingen heel goed.

Een van mijn geweldige functies is dat ik draadloos en oplaadbaar ben. Je kunt me eenvoudig opladen met een micro-USB-kabel. Daarnaast kun je de helderheid van mijn scherm instellen in 7 verschillende standen, waardoor ik ook als nachtlampje kan dienen. Ik ben dus niet alleen een slaaptrainer, maar ook een handige klok met wekker.

Ik ben de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Alecto Babycare en ik heb enkele verbeteringen ten opzichte van eerdere modellen. Gebruikers hebben me geprezen omdat ik gemakkelijk in te stellen ben en veel instelbare opties bied. Daarnaast hebben ze gezegd dat mijn klok duidelijk afleesbaar is en dat ik een intuïtieve interface heb. Maar sommige gebruikers hebben wel opgemerkt dat mijn nachtstand nog vrij helder kan zijn, zelfs op de laagste stand.

Een van mijn grootste voordelen is mijn goede kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Gebruikers zijn blij met mijn vormgeving en mooie kleur. Ze hebben ook gezegd dat ik duurzaam ben, omdat ik oplaadbaar ben en ongeveer 5 dagen meega voordat ik weer opgeladen moet worden. Een ander voordeel is dat ik geen geluid maak wanneer het tijd is om op te staan, zodat kinderen die nog slapen niet worden gestoord.

Hoewel de meeste gebruikers tevreden zijn met mij, zijn er ook enkele kritische opmerkingen. Een gebruiker heeft gezegd dat ik kwetsbaar ben en snel kapot kan gaan, vooral als ik per ongeluk omval. Dit kan een beperking zijn, vooral in een kinderkamer waar onbedoelde ongelukjes kunnen gebeuren.

Al met al ben ik een veelzijdige en betrouwbare slaaptrainer die kinderen helpt bij het ontwikkelen van een gezond slaapritme. Met mijn visuele systeem, draadloze en oplaadbare functie en gebruiksvriendelijke interface bied ik vele voordelen voor zowel ouders als kinderen. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals de helderheid van mijn scherm en mijn kwetsbaarheid, wegen mijn voordelen zwaarder. Ik ben een aanbevolen keuze voor ouders die op zoek zijn naar een effectieve en veelzijdige slaaptrainer voor hun kinderen. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Slaaptrainers. Er zijn immers 443 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!