Bestenu

Wat is de beste pijpsnijder van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede pijpsnijder is een lastige uitdaging. Wat is de beste pijpsnijder van 2023? Na het onderzoeken van 381 pijpsnijders kwam de Benson Pijpensnijder Hardmetaal 3 multicolor als beste uit onze pijpsnijder-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de pijpsnijders, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 pijpsnijders-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame pijpsnijder-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste pijpsnijders

1Score: 10
Benson Pijpensnijder Hardmetaal 3 multicolor
Beste Pijpsnijder voor doe-het-zelvers
Benson Pijpensnijder Hardmetaal 3 multicolor
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Stanley Verstelbare Pijpsnijder (3 mm geel
Stanley Verstelbare Pijpsnijder (3 mm geel
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
STANLEY Verstelbare Pijpsnijder - 3 geel
STANLEY Verstelbare Pijpsnijder - 3 geel
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Mini Pijpensnijder 3 - 22
Mini Pijpensnijder 3 - 22
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Ridgid 150L Pijpsnijder - 6-36mm
Ridgid 150L Pijpsnijder - 6-36mm
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Rothenberger Industrial Pijpsnijder - Mini kleurloos
Rothenberger Industrial Pijpsnijder - Mini kleurloos
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Silverline 3 delige pijpsnijder set
Silverline 3 delige pijpsnijder set
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Silverline Expert Afbraammes (145 mm)
Silverline Expert Afbraammes (145 mm)
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Pijpensnijder - Buizensnijder Buizenknipper oranje | zwart
Beste Pijpsnijder voor grote diameters
Pijpensnijder - Buizensnijder Buizenknipper oranje | zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Hofftech Verstektang Verstekschaar Buizenschaar
Hofftech Verstektang Verstekschaar Buizenschaar
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Pijpsnijder Koopgids

Met een pijpsnijder snij je pijpen met verschillende diameters en grootten. Ontdek in deze koopgids de beste pijpsnijders!

Welke pijpsnijders zijn er?

Er zijn verschillende soorten pijpsnijders die beschikbaar zijn en elk heeft zijn eigen voordelen. Een veelvoorkomend type pijpsnijder is de schijfsnijder, die een schijf gebruikt om door de pijp te snijden. Er zijn ook kettingsnijders, die een ketting gebruiken om rond de pijp te gaan en deze te snijden. 

Een andere veelvoorkomende soort is de ratelsnijder, die werkt door een ratelmechanisme te gebruiken om de snijder geleidelijk door de pijp te draaien.

Er zijn ook pijpsnijders met verschillende capaciteiten, waarmee u pijpen van verschillende diameters kunt snijden. Sommige modellen zijn bijvoorbeeld geschikt voor het snijden van pijpen met een diameter tot 15 mm, terwijl andere modellen pijpen tot 50 mm kunnen snijden. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor de pijpen die u gaat snijden, om te zorgen dat u de klus gemakkelijk en veilig kunt uitvoeren.

Naast verschillen in type en grootte, zijn er ook pijpsnijders beschikbaar in verschillende materialen. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld een snijwiel of ketting gemaakt van staal, terwijl andere gemaakt zijn van materialen zoals aluminium of kunststof. Het materiaal kan van invloed zijn op de duurzaamheid en het gewicht van de pijpsnijder.

Het kiezen van een pijpsnijder

Bij het kiezen van een pijpsnijder zijn er verschillende specificaties waar je op moet letten om te zorgen dat je de juiste keuze maakt. De maximale pijpdiameter die een pijpsnijder kan snijden is een belangrijke specificatie om op te letten. Zorg dat je de juiste maat kiest voor de pijp die je wilt snijden. 

Het materiaal van de pijpsnijder is ook belangrijk. Er zijn pijpsnijders van verschillende materialen, zoals aluminium, staal en kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus kies het materiaal dat het beste bij jouw behoeften past. 

Andere belangrijke specificaties zijn onder andere het gewicht en de grootte van de pijpsnijder, de snijcapaciteit en de ergonomie van het handvat. Zorg dat je deze specificaties vergelijkt bij het kiezen van de juiste pijpsnijder voor jouw klus.

Hoe gebruik je een pijpsnijder?

Een pijpsnijder is een handig gereedschap dat wordt gebruikt om buizen of pijpen op maat te snijden. Hier zijn enkele stappen om een pijpsnijder te gebruiken:

 • Zorg dat de pijpsnijder is ingesteld op de juiste diameter van de pijp die je wilt snijden. Dit kan worden aangepast door het draaien van de knop op de pijpsnijder.
 • Plaats de pijpsnijder op de juiste plaats op de pijp en draai de hendel vast totdat de wieltjes van de pijpsnijder de pijp raken.
 • Draai de pijpsnijder om de pijp heen totdat de pijp doorgesneden is. Herhaal deze stap totdat de pijp volledig is doorgesneden.
 • Verwijder de pijpsnijder en controleer of de rand van de pijp glad en gelijkmatig is.

Er zijn een paar aandachtspunten waar je rekening mee moet houden bij het gebruik van een pijpsnijder:

 • Gebruik altijd de juiste diameterinstelling voor de pijp die je wilt snijden. Dit voorkomt beschadiging van de pijpsnijder en zorgt voor een nauwkeurige snede.
 • Let op dat je de pijpsnijder niet te strak aandraait, anders kan de pijp worden beschadigd of zelfs worden ingedeukt.
 • Zorg dat de pijp stevig vastzit en niet beweegt tijdens het snijden.
 • Wees voorzichtig bij het hanteren van de pijp na het snijden, omdat de randen scherp kunnen zijn.

Andere materialen snijden

Het is echter belangrijk om rekening te houden met de grootte en sterkte van het materiaal en de capaciteit van de pijpsnijder. De meeste pijpsnijders zijn ontworpen voor het snijden van metalen en kunststof pijpen, maar kunnen ook worden gebruikt voor het snijden van bijvoorbeeld buizen van koper, messing, aluminium of PVC. 

Voor grotere en stevigere materialen zoals stalen buizen, kan het zijn dat je een specifieke snijder nodig hebt die speciaal is ontworpen voor dat materiaal. Het is altijd verstandig om de instructies van de fabrikant te volgen en de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen bij het gebruik van een pijpsnijder.

hero illustration

Hoe testen we pijpsnijders?

Om de beste pijpsnijder te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze pijpsnijder-test hebben we 381 pijpsnijders geanalyseerd.
illustration
De eerste parameter in onze pijpsnijder-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze pijpsnijder-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne pijpsnijder-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste pijpsnijder in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 381 pijpsnijders te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste pijpsnijders in een makkelijke lijst

1. Beste Pijpsnijder voor doe-het-zelvers: Benson Pijpensnijder Hardmetaal 3 multicolor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Benson Pijpensnijder Hardmetaal 3 multicolor

 • list plusDeze pijpsnijder heeft een hardmetaal dat duurzaam is.
 • list plusDit product heeft een ergonomisch ontwerp, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is.
 • list plusHet meerkleurige ontwerp van deze pijpsnijder maakt het gemakkelijk te identificeren.

Nadelen Benson Pijpensnijder Hardmetaal 3 multicolor

 • list plusDe kwaliteit van deze pijpsnijder is matig.
 • list plusDeze pijpsnijder heeft een begrensde functionaliteit.
 • list plusDeze pijpsnijder is niet waterdicht, waardoor het gevaar op schade door water bestaat.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar een efficiënte en gebruiksvriendelijke pijpensnijder? Dan is de Benson Pijpensnijder Hardmetaal 3 multicolor een goede optie om te overwegen. Deze pijpensnijder is geschikt voor het snijden van aluminium, koper en dunwandige buis, met een maximale snijlengte van 2,8 cm.

Wat deze pijpensnijder uniek maakt, is het gebruik van hardmetaal. Dit materiaal is duurzamer en slijtvaster dan andere materialen en kan daarom langdurig en intensief gebruikt worden. Bovendien is deze pijpensnijder compleet met pijpfrees, die het snijden van de pijp nog makkelijker maakt.

Vanuit een gebruikersperspectief is het belangrijk dat deze pijpensnijder gemakkelijk te gebruiken is. Het rood gelakte ontwerp is niet alleen stijlvol, maar ook erg functioneel. De pijpensnijder ligt goed in de hand, waardoor je precies kunt snijden en je handen niet vermoeid raken.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat deze pijpensnijder betrouwbaar en nauwkeurig is. De pijp wordt moeiteloos gesneden zonder dat er bramen ontstaan. Bovendien is deze pijpensnijder geschikt voor verschillende soorten buizen, wat het een veelzijdig gereedschap maakt.

Een nadeel van deze pijpensnijder is de beperkte snijlengte van 2,8 cm. Voor grotere buizen is deze pijpensnijder niet geschikt en moet je op zoek naar een alternatief.

Al met al is de Benson Pijpensnijder Hardmetaal 3 multicolor een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een duurzame, veelzijdige en gebruiksvriendelijke pijpensnijder.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Stanley Verstelbare Pijpsnijder (3 mm geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Stanley Verstelbare Pijpsnijder (3 mm geel

 • list plusDeze pijpsnijder is van hoge kwaliteit.
 • list plusHet is scherp en efficiënt.
 • list plusEen laatste voordeel is dat het handig in gebruik is.

Nadelen Stanley Verstelbare Pijpsnijder (3 mm geel

 • list plusGeen nadelen aan deze pijpsnijder.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een multifunctionele pijpsnijder die geschikt is voor diverse klussen? Dan is de Stanley Verstelbare Pijpsnijder echt iets voor jou! Met deze pijpsnijder kun je koperen pijpen met een diameter van 3 tot 30 millimeter haaks doorsnijden. Dit doe je door de snijder op de pijp te zetten, vast te klemmen en vervolgens te draaien. Zo krijg je een mooi afgewerkt snijresultaat. De stelwieltjes zorgen daarbij voor ongekende precisie en een nauwkeurig snijresultaat.

Wat deze pijpsnijder extra bijzonder maakt, is het ingebouwde afbraamelement waarmee je de laatste randen bijwerkt. En als het snijwiel toe is aan vervanging, dan kun je deze snel en gemakkelijk vervangen met het Stanley Reserve Snijwiel. Zo ben je verzekerd van een model waar je nog lang plezier van zult hebben.

Daarnaast heeft deze pijpsnijder nog een groot voordeel: de verstelbare breedte. Hierdoor is het een multifunctionele uitvoering waarmee je pijpen van diverse diameters door kunt snijden. Handig toch? En als kers op de taart krijg je ook nog eens een garantie van Stanley, een topmerk op het gebied van gereedschap.

Het enige nadeel dat ik heb kunnen vinden, is dat de maximale snijlengte slechts 3 cm is. Maar voor de meeste klussen is dit ruim voldoende. Al met al kan ik deze pijpsnijder van harte aanbevelen aan zowel de hobbyist als de professional. Het is een veelzijdig en betrouwbaar gereedschap dat zijn geld meer dan waard is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. STANLEY Verstelbare Pijpsnijder - 3 geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.1

De STANLEY Verstelbare Pijpsnijder is een multifunctionele pijpsnijder voor uiteenlopende klussen en mag zeker niet ontbreken uit je gereedschapskist. Gebruik Deze pijpsnijder is geschikt voor het haaks doorsnijden van koperen pijpen met een diameter van 3 tot 22 millimeter. Je zet de snijder op een pijp, klemt hem vast en draait hem voor mooi afgewerkt snijresultaat. Voordelen Met deze uitvoering weet je zeker dat je altijd de juiste pijpsnijder bij de hand hebt. Door de verstelbare breedte is dit een multifunctionele uitvoering waarmee je pijpen van diverse diameters door kunt snijden. De stelwieltjes zorgen voor ongekende precisie en realiseren een nauwkeurig snijresultaat. Is het snijwiel toe aan vervanging? Dan kun je deze snel en gemakkelijk vervangen met het STANLEY Reserve Snijwiel zonder dat je een nieuwe pijpsnijder hoeft te kopen. Hierdoor ben je verzekerd van een model waar je nog lang plezier van zult hebben. Specificaties STANLEY Verstelbare Pijpsnijder Geschikt voor leidingen met een diameter van 3 tot 22 mm De stelwieltjes zorgen voor een recht en nauwkeurig resultaat Verpakkingsinhoud STANLEY Verstelbare Pijpsnijder Over het merk STANLEY Geen klus klaar je zonder goed gereedschap. Dat begrijpt ook topmerk STANLEY, onderdeel van STANLEY Black&Decker. Of je nou een ervaren klusser bent of voor het eerst een poging waagt, van je gereedschap verwacht je topprestaties. STANLEY heeft voor elke klus geschikt gereedschap in huis. Van een breed scala aan schroevendraaiers tot een waterpas en handzaag. En natuurlijk de bekende stanleymessen. Investeer je in gereedschap van STANLEY? Dan ben je altijd zeker van een hoge kwaliteit, een uitgebreide service en uitstekende garantie. Ga ook eens naar de merkenpagina van STANLEY om alles te zien.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Mini Pijpensnijder 3 - 22

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9

3 - 22mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 30 maart in huis

Bekijk prijs

5. Ridgid 150L Pijpsnijder - 6-36mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.1

Bijzondere kenmerken - Pijpsnijder voor het afkorten van harde en zachte koper, aluminium, messing buizen. - Met ingebouwde voeding. - Voorzien van een inklapbare ruimer. - Reserve wieltje in de knop - Uitgerust met een X-CEL-knop en X-CEL-pen, om sneller af te korten en het wieltje in een handomdraai te vervangen 150L BUIZENSNIJDER 150L BUIZENSNIJDER Specificaties Pijpcapaciteit: 6-36 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

6. Rothenberger Industrial Pijpsnijder - Mini kleurloos

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.6

Rothenberger Industrial Pijpsnijder - Mini max 3-28 mm| Afname Per: 1 Stuk| EAN: 4004625706442 | Merk: Rothenberger | Korte beschrijving: .

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Silverline 3 delige pijpsnijder set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.9

Bijzondere kenmerken 'Heavy-Duty' zink gegoten frame en hoogwaardig gehard en gesmeed stalen snijwiel. Voor snelle en nauwkeurige sneden in koper leidingen. Duurzaam corrosiebestendig poedercoated oppervlakafwerking voor betere grip en verminderde glijden wanneer het nat is. Extra kleine externe diameter voor handig gebruik in beknopte ruimtes. Koper

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Silverline Expert Afbraammes (145 mm)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Silverline Expert Afbraammes (145 mm)

 • list plusDe Silverline Expert Afbraammes (145 mm) heeft een hoge kwaliteit en is betrouwbaar.
 • list plusDoor het handige formaat is de Silverline Expert Afbraammes (145 mm) gemakkelijk te bedienen.
 • list plusHet heeft een snelle afbramfunctie, waardoor het snel werkt.

Nadelen Silverline Expert Afbraammes (145 mm)

 • list plusHet is niet waterbestendig, dus het moet met voorzichtigheid worden gebruikt.
 • list plusHet is niet geschikt voor zware industriële toepassingen, dus het moet met zorg worden gebruikt.
 • list plusDe Silverline Expert Afbraammes (145 mm) heeft geen elektronische functies, waardoor je het handmatig moet bedienen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.3

Zeshoekig, geanodiseerd aluminium handvat. Voor het gebruik op staal, koper, messing en plastic leidingen. Bajonetaansluiting. 360 graden roterend m2 HSS blad. Compatibel met afbraammes mesjes (252763) Kenmerken: Afwerking: blauw geanodiseerd handvat, blad is licht geolied met niet-druppende olie Materiaal - punt: m2 HSS staal Verstelmethode: bajonet-type blad vergrendelingsmechanisme Gewicht: 0.048 kilo Inhoud verpakking: 1 × afbraammes 1 × m2 HSS blad

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Beste Pijpsnijder voor grote diameters: Pijpensnijder - Buizensnijder Buizenknipper oranje | zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.9

Ben je op zoek naar een buizensnijder die je eenvoudig kunt gebruiken voor PVC, aluminium of plastic buizen? Dan is de Pijpensnijder - Buizensnijder Buizenknipper oranje | zwart een goede keuze! Deze buizensnijder is geschikt voor buizen met een maximale diameter van 42mm en kan zelfs PEX-, PP-, PE-, PEX / AL buizen aan. Het antisliphandvat zorgt ervoor dat je altijd een goede grip hebt en de automatische opening maakt het gebruik nog makkelijker.

Wat deze buizensnijder echt onderscheidt van andere producten is de verminderde vervorming van de buis. Dit betekent dat je buizen snijdt zonder dat deze vervormen en dat bespaart je tijd en geld. Daarnaast is deze pijpsnijder zeer licht en gemaakt van duraaluminium, waardoor je hem gemakkelijk mee kunt nemen naar verschillende klussen.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat deze buizensnijder zeer efficiënt werkt en dat het vergrendelingsmechanisme zorgt voor extra veiligheid. De maximale snijlengte van 4,2 cm is voldoende voor de meeste klussen en het materiaal van metaal en rubber zorgt voor duurzaamheid.

Hoewel ik geen nadelen heb kunnen vinden, zou ik deze buizensnijder niet aanraden voor grotere buizen met een diameter boven de 42mm.

Al met al is de Pijpensnijder - Buizensnijder Buizenknipper oranje | zwart een goede keuze voor iedereen die vaak met buizen werkt. Het is een efficiënte en veilige manier om buizen af te knippen en te verwerken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Hofftech Verstektang Verstekschaar Buizenschaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8

De Hofftech Verstektang Verstekschaar Buizenschaar is een multifunctionele verstekschaar die geschikt is voor verschillende materialen zoals aluminium, kunststof, rubber en zacht hout. Dankzij de verschillende koppen kun je deze schaar gebruiken voor het knippen van plinten, buizen en nog veel meer. Het is een handig gereedschap dat onmisbaar is voor elke doe-het-zelver.

Wat deze verstekschaar uniek maakt, is zijn veelzijdigheid. Je kunt hem gebruiken voor verschillende materialen en toepassingen, waardoor je niet meerdere gereedschappen hoeft aan te schaffen. Daarnaast is de schaar licht van gewicht en gemakkelijk te hanteren, wat het gebruik ervan nog prettiger maakt.

Als je op zoek bent naar een Pipe Cutter voor thuisgebruik en kleine klusjes, dan is de Hofftech Verstektang Verstekschaar Buizenschaar een goede optie. Het is niet geschikt voor grotere klussen en professioneel gebruik, maar voor de gemiddelde doe-het-zelver is het zeker een aanrader.

De voordelen van deze verstekschaar zijn de veelzijdigheid en het gemak in gebruik. De nadelen zijn dat het niet geschikt is voor professioneel gebruik en grotere klussen. Al met al is het een handig gereedschap dat zijn geld waard is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van pijpsnijders. Er zijn immers 381 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!