Wat is de beste Pastamachine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 november, 2023

Het kopen van een goede Pastamachine is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Pastamachine van 2023? Na het onderzoeken van 2155 Pastamachines kwam de Marcato Design Atlas 150 als beste uit onze Pastamachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Pastamachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Pastamachines-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Pastamachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Pastamachines

1Score: 9.8
Marcato Design Atlas 150
Beste Pastamachine
Marcato Design Atlas 150
Marcato Design
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
CucinaPro Imperia Pasta Machine
CucinaPro Imperia Pasta Machine
CucinaPro
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
KitchenAid 3-Piece Pasta Roller and
Topklasse automatische pastamaker opzetstuk
KitchenAid 3-Piece Pasta Roller and
KitchenAid
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.3
Weston Roma Electric Pasta Maker
Ideaal voor verschillende pastavormen
Weston Roma Electric Pasta Maker
Weston
5Score: 9.2
OxGord Hand Crank
OxGord Hand Crank
OxGord
Ga naar laagste prijs
6Score: 9
CucinaPro Titania
CucinaPro Titania
CucinaPro
7Score: 8.9
Philips Compact
Philips Compact
Philips
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.8
Philips Pasta Maker Plus
Perfect voor grote porties met het hele gezin
Philips Pasta Maker Plus
Philips
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.5
OxGord KAPM-01
OxGord KAPM-01
OxGord
10Score: 8.5
CucinaPro Deluxe Set
CucinaPro Deluxe Set
CucinaPro
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Pastamachine Koopgids

De authentieke smaak van verse, Italiaanse pasta creëer je door zelf pasta te maken met een pastamachine. Lees hier hoe je de beste pastamachine kiest!

Wat is het verschil tussen een handmatige en automatische pastamachine?

Het verschil tussen een handmatige en automatische pastamachine zit in de aandrijving van het apparaat. In beide gevallen maak je zelf het pastadeeg en doe je dit in de machine. Een automatische pastamachine verwerkt het deeg met een druk op de knop tot pasta. Het deeg hoeft in dit geval niet uitgerold te zijn voordat je het in de machine doet.

Gebruik je een handmatige pastamachine, dan draai je ondertussen aan de handslinger. In de ene kant van het apparaat doe je het uitgerolde pastadeeg, en aan het andere uiteinde komen de pastaslierten.

Welke bloem moet ik gebruiken met een pastamachine?

De bloem die je gebruikt is bepalend voor de smaak en textuur van de uiteindelijke pasta. Kies daarom een geschikte soort bloem of meel. Met gewoon meel uit de supermarkt maak je prima pasta, maar door het lage gluten gehalte krijgt de pasta geen optimale elasticiteit.

Type 00 meel bevat daarentegen meer gluten waardoor het deeg meer elasticiteit heeft. Een nadeel van dit type meel is de hogere prijs en moeilijke verkrijgbaarheid ten opzichte van gewoon meel uit de supermarkt.

De laatste en waarschijnlijk beste optie is durummeel. Niet alle supermarkten verkopen durummeel, maar in een XL supermarkt, Italiaanse speciaalzaak of Turkse bakkerij heb je meer kans het te vinden. De elasticiteit en smaak van durumtarwe maken deze meelsoort zo geschikt en populair om lekkere pasta mee te maken.

Welke soorten pasta kan ik maken met een pastamachine?

De pastasoort die élke pastamachine kan maken is fettucine. Dit is pasta in de vorm van platte, brede slierten. Bij veel pastamachines stel je de exacte dikte van de slierten zelf af. Er zit dan een knop met standen op de zijkant van het apparaat waarmee je de dikte van de pasta bepaalt.

Er zijn natuurlijk veel meer soorten pasta. Welke soorten je met een pastamachine precies kunt maken, verschilt per apparaat. Met wisselende opzetstukken maak je verschillende soorten pasta, zoals spaghetti, ravioli of tagliolini. Bekijk dus van tevoren welke opzetstukken worden meegeleverd en welke pasta je daarmee kunt maken.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een pastamachine?

Alle pastamachines helpen je om pasta te maken, maar de manier waarop en wat je zelf het fijnst vindt werken verschilt natuurlijk. De aandrijving maakt het grootste verschil in gebruik. Een handmatige pastamachine vereist meer handwerk, maar geeft je ook meer controle. Heb je liever dat er zo veel mogelijk voor je wordt gedaan? Dan is de automatische pastamachine een goede keuze.

Als je een handmatige pastamachine gebruikt, is het belangrijk dat het apparaat tijdens het maken van de pasta stabiel staat. Een tafelklem is daar ideaal voor. Niet elke pastamachine is hier automatisch mee uitgerust, dus zoek deze eigenschap op in de productspecificaties.

Wanneer je wilt experimenteren met veel verschillende soorten pasta, is het leuk om daar ruime keuze in te hebben. Let dan vooral op het aantal meegeleverde accessoires en opzetstukken; die bepalen namelijk het type pasta dat je snijdt.

Ten slotte hebben bepaalde pastamachines vaatwasbestendige onderdelen. Schoonmaken is hierbij een eitje, want de onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasmachine.

Hoe moet je een pastamachine schoonmaken?

Niet elke pastamachine moet op dezelfde manier worden schoongemaakt. Het grootste verschil in reinigen zit tussen de klassieke, handmatige pastamachine en automatische modellen.

Ga je een handmatige pastamachine schoonmaken? Het is dan goed om te weten dat het gebruik van water en afwasmiddel het metaal kan beschadigen. Maak de machine zo droog mogelijk schoon.

Draai eerst een vel keukenpapier door de handmatige pastamaker heen. Hiermee verwijder je restjes meel en deeg uit de binnenkant van het apparaat. Om de pastamaker verder schoon te maken kun je zachte borstels en doeken gebruiken. Dit zou voldoende moeten zijn voor een schone pastamachine.

Heb je een elektrische pastamachine of een ander model dat helemaal niet van metaal is gemaakt, dan kun je het apparaat schoonmaken met water en zeep, en in sommige gevallen onderdelen zelfs in de vaatwasser doen. Dompel een elektrisch apparaat echter nooit onder water en was onderdelen zo veel mogelijk los af.

hero illustration

Hoe testen we Pastamachines?

Om de beste Pastamachine te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Pastamachine-test hebben we 2155 Pastamachines vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Pastamachine-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Pastamachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Pastamachine-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Pastamachine in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2155 Pastamachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Pastamachines in een handige lijst

1. Beste Pastamachine: Marcato Design Atlas 150

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Marcato Design Atlas 150

 • list plusLevert uitstekende prestaties en duurzaamheid
 • list plusKan pastadeeg gemakkelijk rollen en snijden
 • list plus10 verschillende dikte-instellingen bieden veelzijdigheid in pastadikte

Nadelen Marcato Design Atlas 150

 • list plusHogere prijs in vergelijking met andere concurrenten
 • list plusMoet extra cutters en optionele motor apart aanschaffen
 • list plusSommige bijlagen kunnen moeilijk te vinden zijn online

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.39
Functionaliteit
9.32
Gebruiksgemak
10
De Marcato Design Atlas 150 Italian Pasta Maker is een eersteklas pastamachine die uitstekende prestaties en duurzaamheid levert. Met zijn vermogen om pastadeeg gemakkelijk uit te rollen en te snijden, stelt het gebruikers in staat om thuis verse lasagne, fettuccine en tagliolini te maken. De 10 verschillende dikte-instellingen, variërend van 0,6 tot 4,8 millimeter, bieden veelzijdigheid in pastadikte. Gemaakt van duurzaam en roestbestendig verchroomd staal, zorgt deze pastamachine voor een lange levensduur. Hij wordt geleverd met een handkruk, klemmen en een deegsnijder, waardoor het een compleet pakket is. Bovendien is hij compatibel met verschillende accessoires voor het snijden van pasta, hoewel deze apart worden verkocht. De machine blijft tijdens het gebruik stabiel en klemt zich stevig vast aan de meeste aanrechtbladen.

In vergelijking met andere budgetopties, zoals de OxGord Pasta Maker Machine, biedt de Marcato Atlas 150 een gladdere en stabielere werking, evenals beter presterende messen. Terwijl de Philips Viva Collection Pasta and Noodle Maker de creatie van buizen en spiralen zoals penne en fusili mogelijk maakt, heeft deze een hogere prijs. De Marcato Atlas 150 wordt geprezen om zijn kwaliteit en mooie uitstraling tegen een solide prijs, waardoor het een topkeuze is voor mensen die thuis verse pasta willen maken.

De veelzijdigheid en prestaties van de machine worden benadrukt door de 10-jarige garantie, wat het toewijding van de fabrikant aan hun product aantoont. De stevige constructie, inclusief lagers en een veilig mechanisme, zorgt ervoor dat het lang meegaat zonder te beschadigen of te krassen. Het hogere prijskaartje in vergelijking met andere concurrenten en de noodzaak om extra messen en de optionele motor apart aan te schaffen, moeten echter in overweging worden genomen. Sommige bijlagen kunnen moeilijk te vinden zijn online, wat contact met de fabrikant vereist, maar het is de moeite waard om op te merken dat veel soorten pasta er hetzelfde uitzien voor het ongetrainde oog, dus het is niet nodig om alle bijlagen in één keer aan te schaffen.

Over het algemeen springt de Marcato Design Atlas 150 Italian Pasta Maker eruit als een pastamachine van topkwaliteit. Zijn prestaties, duurzaamheid en veelzijdigheid maken het een uitstekende keuze voor ervaren koks die een duurzame en veelzijdige pastamachine willen. Het is echter misschien niet de beste optie voor beginnende of incidentele gebruikers die op zoek zijn naar een meer budgetvriendelijke en gebruiksvriendelijke optie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. CucinaPro Imperia Pasta Machine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CucinaPro Imperia Pasta Machine

 • list plusBetrouwbare en veelzijdige keuze voor het maken van zelfgemaakte pasta
 • list plusGemaakt van roestvrij staal met een anti-aanbaklaag, waardoor duurzaamheid wordt gegarandeerd
 • list plusInclusief twee ingebouwde messen voor tagliatelle en fettuccine, waardoor een verscheidenheid aan pastavormen mogelijk is

Nadelen CucinaPro Imperia Pasta Machine

 • list plusSommige zorgen over plastic onderdelen
 • list plusAf en toe problemen met de zwengel die uit de machine valt
 • list plusKan niet worden gewassen of in de vaatwasser worden geplaatst

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.68
Functionaliteit
9.67
Gebruiksgemak
9.63
De CucinaPro Imperia Pasta Machine is mijn betrouwbare en veelzijdige keuze voor pasta liefhebbers die zelfgemaakte pasta willen maken. Gemaakt van roestvrij staal met een anti-aanbaklaag, is deze robuuste machine gebouwd om lang mee te gaan. Het bevat twee ingebouwde snijders voor tagliatelle en fettuccine, zodat je verschillende pastavormen kunt creëren. Een van zijn opvallende kenmerken is de ingebouwde motor, die zorgt voor een soepele en efficiënte werking terwijl de machine stil blijft.

Volgens een review op Don't Waste Your Money is de CucinaPro Imperia Pasta Machine een waardevolle investering voor het maken van zelfgemaakte pasta. Het is gemakkelijk te gebruiken en wordt geleverd met genoeg accessoires om verschillende soorten pasta te maken. De machine voelt stevig aan en wordt geleverd met een metalen klem voor stabiliteit. Sommige gebruikers hebben echter bezorgdheid geuit over de plastic onderdelen en de zwengel kan af en toe uit de machine vallen.

Vergeleken met andere pastamakers kan de CucinaPro Imperia Pasta Machine zich goed meten. De review van Fabulous Pasta vermeldt dat hoewel het minder accessoires heeft in vergelijking met de Marcato, het nog steeds goed presteert. The Spruce Eats benadrukt dat de CucinaPro Classic Pasta Maker Deluxe Set een redelijk geprijsde en goed gebouwde optie is, met verschillende dikte-instellingen en drie verschillende snijders. Het wordt aanbevolen door vertrouwde bijdragers die het product uitgebreid hebben getest.

Qua prestaties levert de CucinaPro Imperia Pasta Machine heerlijke resultaten met dunne, dikke of gevulde pasta. Het stelt je in staat om lasagnevellen te maken van handmatig bereid deeg dat kan worden gesneden. De machine garandeert verse, veilige en schone pastanoedels. Het is echter belangrijk op te merken dat het niet in de vaatwasser mag worden gewassen.

Al met al is de CucinaPro Imperia Pasta Machine een betrouwbare en veelzijdige keuze voor pasta liefhebbers. Het biedt een verscheidenheid aan pastavormen, presteert goed en is gemaakt van goede kwaliteitsmaterialen. Hoewel het enkele kleine nadelen kan hebben, zoals bezorgdheid over plastic onderdelen en af en toe problemen met de zwengel, maken de algehele prestaties en positieve klantbeoordelingen het een waardevolle investering. Of je nu een beginner bent of een ervaren pastamaker, deze machine kan je helpen om met gemak heerlijke zelfgemaakte pasta te maken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Topklasse automatische pastamaker opzetstuk: KitchenAid 3-Piece Pasta Roller and

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen KitchenAid 3-Piece Pasta Roller and

 • list plusMotorbediening voor een handsfree ervaring
 • list plusVeelzijdig met 8 dikte-instellingen
 • list plusCompatibel met alle KitchenAid Stand Mixers

Nadelen KitchenAid 3-Piece Pasta Roller and

 • list plusMogelijk probleem met het barsten van plastic in eerdere modellen

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.08
Functionaliteit
9.45
Gebruiksgemak
10
De KitchenAid 3-delige Pastaroller en Snijder Set is een hoogst gewaardeerde automatische pastamaker die sterk wordt aanbevolen voor liefhebbers van zelfgemaakte pasta die een KitchenAid keukenmachine bezitten. Deze set biedt kwaliteit en consistente resultaten vergelijkbaar met de Marcato Atlas 150 Pastamachine, maar tegen een lagere prijs.

De set bevat een pastaroller, een fettuccinesnijder, een spaghettisnijder en een schoonmaakborstel, allemaal gemaakt van duurzaam roestvrij staal. De bijlagen zijn gemotoriseerd, waardoor de noodzaak van een handkruk wordt geëlimineerd en een handsfree ervaring wordt geboden. Deze functie maakt het vooral handig voor zowel beginners als ervaren pastamakers.

Een opvallende eigenschap van deze bijlage is de 8 dikte-instellingen van de pastaroller, waarmee gebruikers hun gewenste dikte van het deegblad kunnen bereiken, variërend van 1,80 mm tot 0,10 mm. Deze veelzijdigheid stelt gebruikers in staat om verschillende soorten pasta te maken, van delicate angel hair tot dikke lasagnebladen.

De KitchenAid 3-delige Pastaroller en Snijder Set is compatibel met alle huishoudelijke KitchenAid keukenmachines, waardoor het een handige toevoeging is aan de uitrusting van elke KitchenAid-eigenaar. De bijlagen zijn eenvoudig te bevestigen en te wisselen, waardoor efficiënte pastabereiding wordt gegarandeerd.

Volgens beoordelingen zijn de bijlagen gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, waardoor ze duurzaam en gemakkelijk schoon te maken zijn. De set wordt ook geleverd met een schoonmaakborstel, waardoor het schoonmaakproces nog eenvoudiger wordt.

Een mogelijke beperking die in de beoordelingen wordt genoemd, is het probleem van plastic breuk in eerdere modellen. KitchenAid heeft dit probleem echter aangepakt door de bijlage opnieuw te ontwerpen, waardoor de duurzaamheid en levensduur zijn verbeterd.

In vergelijking met andere pastamachines valt de KitchenAid bijlage set op door zijn gemotoriseerde werking, compatibiliteit met KitchenAid keukenmachines en het gemak van het niet nodig hebben van een handkruk. Deze functies maken het een topkeuze voor degenen die al een KitchenAid keukenmachine bezitten en gemakkelijk verse pasta willen maken.

Over het algemeen biedt de KitchenAid 3-delige Pastaroller en Snijder Set gemak, veelzijdigheid en hoogwaardige resultaten voor het maken van verse pasta thuis. Het is een uitstekende investering voor liefhebbers van zelfgemaakte pasta, met een consistente prestatie en een breed scala aan mogelijkheden voor het maken van pasta.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Ideaal voor verschillende pastavormen: Weston Roma Electric Pasta Maker

Loading ...

Voordelen Weston Roma Electric Pasta Maker

 • list plusPerfect voor beginners
 • list plusHandige elektrische functionaliteit
 • list plusVeelzijdig met verschillende pastavormen

Nadelen Weston Roma Electric Pasta Maker

 • list plusKan wat experimenteren met de consistentie van het deeg vereisen

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
9.26
Gebruiksgemak
9.58
De Weston Roma Elektrische Pastamachine is een solide optie voor beginners die hun eigen pasta thuis willen maken. Met zijn kammechanisme en instelbare dikte-instellingen kunnen gebruikers moeiteloos strips klaar-om-te-koken pasta maken. De machine biedt snelle en langzame instellingen om de snelheid van het deeg te regelen, voor optimale resultaten. Volgens Top Ten Reviews is de veiligheidsafdekking een opvallende functie die de stroom uitschakelt wanneer deze wordt geopend, met prioriteit voor de veiligheid van de gebruiker.

Een recensent van Don't Waste Your Money prijst de Weston Double Cutting Head C-Clamp Pastamachine vanwege de gemakkelijk verstelbare rollen en dubbele snijkop, waarmee spaghetti en fettuccini kunnen worden gemaakt. Ze merken echter op dat het alleen gebruiken ervan uitdagend kan zijn en dat de klem op het aanrecht van slechte kwaliteit is. Het is de moeite waard om de Weston Roma Elektrische Pastamachine als alternatief te overwegen, vooral voor beginners die een gebruiksvriendelijke ervaring willen.

In een recensie van de beste pastamakers voor pro-level bucatini en ravioli thuis, noemt Epicurious de KitchenAid Pastaroller als de beste algemene pastamaker, gevolgd door de Marcato Atlas 150 Pastamachine als de beste handmatige pastamaker. Hoewel deze modellen uitblinken in hun respectievelijke categorieën, biedt de Weston Roma Elektrische Pastamachine een andere ervaring met zijn elektrische functionaliteit. Deze onderscheidende factor kan aantrekkelijk zijn voor degenen die de voorkeur geven aan het gemak van een elektrische machine.

Onder de topkeuzes die worden vermeld door Good Housekeeping, onderscheidt de Weston Roma Elektrische Pastamachine zich doordat het een elektrische pastamachine is die verschillende pastavormen biedt. Handmatige pastamakers, hoewel betaalbaarder, vergen meer moeite en tijd. Aan de andere kant bieden elektrische pastamakers zoals de Weston Roma Elektrische Pastamachine gemak en veelzijdigheid. Het is echter belangrijk op te merken dat extruders in het algemeen kieskeurig kunnen zijn met de consistentie van het deeg en wat trial-and-error vereisen om het gewenste resultaat te bereiken.

Samengevat is de Weston Roma Elektrische Pastamachine een gebruiksvriendelijke optie die het gemak van een elektrische machine biedt. Het kammechanisme, de instelbare dikte-instellingen en de veiligheidsafdekking maken het gebruiksvriendelijk en veilig in gebruik. Hoewel het misschien niet alle geavanceerde functies heeft van de best beoordeelde pastamakers, biedt het een solide prestatie en veelzijdigheid voor verschillende pastavormen. Het is een geweldige keuze voor beginners die hun eigen pasta thuis willen maken zonder de bank te breken.

Verkrijgbaar bij:

5. OxGord Hand Crank

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen OxGord Hand Crank

 • list plusBetaalbare optie voor het maken van zelfgemaakte noedels
 • list plusVeelzijdig met 9 dikte-instellingen en 2 snijders
 • list plusGemakkelijk te gebruiken met een EASY Crank-handvat en roestvrijstalen constructie

Nadelen OxGord Hand Crank

 • list plusLagere BVR-beoordeling in vergelijking met sommige alternatieven

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
8.79
Ik ben enthousiast om de OxGord Pasta Maker Machine aan je voor te stellen. Deze betaalbare machine is perfect voor iedereen die graag zelfgemaakte noedels wil maken. Wat deze machine onderscheidt van de rest, is zijn betaalbaarheid en veelzijdigheid. Volgens Tierney McAfee van The Spruce Eats zorgt de OxGord machine voor urenlang vermaak en produceert het heerlijke verse noedels. McAfee noemt het een geweldig alternatief voor de duurdere KitchenAid 3-Piece Pasta Roller & Cutter Set, die een mixer vereist, en de prijzige Philips Pasta and Noodle Maker Plus, die beperkte vormen heeft.

Met de OxGord Pasta Maker Machine kun je kiezen uit 9 dikte-instellingen, zodat je je pasta kunt aanpassen aan jouw voorkeur. Daarnaast wordt de machine geleverd met 2 snijders, zodat je verschillende soorten noedels kunt maken. McAfee heeft de machine zelf getest en was onder de indruk van de resultaten. Ze benadrukt de mogelijkheid om heerlijke zelfgemaakte noedels te maken.

Gebruikers vinden de OxGord Pasta Maker Machine gemakkelijk te gebruiken en waarderen de EASY Crank Handle, zoals vermeld in de review op BestViewsReviews. De roestvrijstalen constructie zorgt voor duurzaamheid en een lange levensduur van de machine. Met 7 dikte-instellingen en 2 instellingen voor het type noedels biedt het voldoende veelzijdigheid voor een verscheidenheid aan pastagerechten.

Als alternatieven wordt de Nuvantee Pasta Maker Machine Adjustable Crank Roller & Attachments aanbevolen vanwege het innovatieve ontwerp en de mogelijkheid om restaurantwaardige pasta te produceren. De CHEFLY Stainless Steel Pasta Maker wordt geprezen om zijn verstelbare deegroller en duidelijk gelabelde instellingen. De OFFTESTY Pasta Maker Machine biedt daarentegen verstelbare dikte-instellingen en een dubbele snijkop voor stevige noedels.

Hoewel de OxGord Pasta Maker Machine positieve feedback heeft ontvangen vanwege zijn betaalbaarheid en gebruiksgemak, heeft het ook enkele beperkingen. De BVR-beoordeling voor de OxGord-machine is 73 op basis van 73 beoordelingen, wat wijst op een bevredigende gebruikerservaring. Andere opties zoals de Nuvantee, CHEFLY en OFFTESTY-machines hebben echter hogere BVR-beoordelingen, wat suggereert dat ze mogelijk betere prestaties bieden.

Concluderend is de OxGord Pasta Maker Machine een betaalbare optie voor iedereen die zelfgemaakte noedels wil maken. Zijn betaalbaarheid en veelzijdigheid maken het een uitstekende keuze op de markt. Met zijn verstelbare dikte-instellingen en meerdere snijders kunnen gebruikers hun pasta gemakkelijk aanpassen aan hun smaak. Hoewel het misschien niet de hoogste BVR-beoordeling heeft in vergelijking met andere opties, biedt het nog steeds een bevredigende ervaring voor gebruikers die op zoek zijn naar een kosteneffectieve pastamachine. 🍝

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

6. CucinaPro Titania

Loading ...

Voordelen CucinaPro Titania

 • list plusHoge kwaliteit constructie
 • list plusBreed scala aan bijlagen
 • list plusAanpasbare dikte-instellingen

Nadelen CucinaPro Titania

 • list plusVereist handmatige inspanning om het deeg te voeden
 • list plusHet maken van pasta kan tijdrovend zijn

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.44
Functionaliteit
8.67
Gebruiksgemak
8.92
De CucinaPro Titania Pasta machine is een veelzijdige en goed gebouwde optie voor pastaliefhebbers die authentieke Italiaanse noedels thuis willen maken. Deze stevige machine is gemaakt in Italië en heeft een stalen constructie met een eenvoudig vergrendelsysteem en een houten handgreep, waardoor duurzaamheid en gebruiksgemak gegarandeerd zijn. Je kunt verschillende pastavormen maken, waaronder lasagnebladen, en de machine biedt negen dikte-instellingen om de consistentie van je pasta aan te passen.

Een recensent op Amazon benadrukt de hoge kwaliteit van de machine en zegt: "De Imperia Pasta Machine zet de standaard voor thuispasta machines met zijn hoge kwaliteit en gebruiksgemak." Dit sentiment wordt gedeeld door Tierney McAfee, een bijdrager aan The Spruce Eats, die de CucinaPro uitgebreid heeft getest in haar keuken. Ze prijst de stabiliteit en veelzijdigheid ervan, en merkt op dat het een breder scala aan accessoires biedt, waaronder een ravioli-accessoire, in vergelijking met andere opties op de markt.

De CucinaPro Titania onderscheidt zich van zijn concurrenten door zijn antiaanbaklaag en ingebouwde motor. De roestvrijstalen constructie zorgt voor duurzaamheid, terwijl de antiaanbaklaag zorgt voor eenvoudige reiniging. De ingebouwde motor zorgt voor gemak en elimineert de noodzaak van handmatig draaien, waardoor de machine tijdens gebruik stiller is.

In een vergelijking met andere pastamakers benadrukt The Spruce Eats de middelmatige positie van de CucinaPro. Hoewel de OxGord Pasta Maker Machine goedkoper is en geschikt is voor beginners, biedt de CucinaPro betere stabiliteit en een breder scala aan accessoires. Aan de andere kant biedt de KitchenAid 3-Piece Pasta Roller & Cutter Set gemak met zijn elektrische motor, maar deze is duurder en vereist een aparte KitchenAid standmixer.

Met zijn redelijke prijs levert de CucinaPro Titania Pasta machine heerlijke resultaten met verschillende soorten pasta. Het biedt een solide middenweg voor mensen die veelzijdigheid en duurzaamheid willen zonder de bank te breken. Good Housekeeping neemt het op in hun lijst van de beste pastamakers van 2022, wat zijn reputatie verder bevestigt.

Hoewel de CucinaPro Titania Pasta machine tal van voordelen biedt, moet worden opgemerkt dat het handmatige inspanning vereist om het deeg in de machine te voeren. Bovendien kan het maken van pasta voor sommige gebruikers tijdrovend zijn in vergelijking met elektrische modellen.

Samengevat is de CucinaPro Titania Pasta machine een betrouwbare en veelzijdige optie voor pastaliefhebbers. De hoogwaardige constructie, brede scala aan accessoires en instelbare dikte-instellingen maken het een uitstekende keuze op de markt. Hoewel het handmatige inspanning vereist en langer duurt om te gebruiken in vergelijking met elektrische modellen, maken de duurzaamheid, het gebruiksgemak en de betaalbare prijs het een uitstekende toevoeging aan elke keuken. Zoals een recensent zegt: "Je kunt je gewenste dikte kiezen en de perfecte consistentie voor je pasta creëren."

Verkrijgbaar bij:

7. Philips Compact

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Compact

 • list plusKrachtige zuigkracht
 • list plusHandige functies
 • list plusGeschikt voor verschillende vloertypen

Nadelen Philips Compact

 • list plusHoger geluidsniveau
 • list plusHogere aanschafprijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.26
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.96
De Philips PowerPro Compact FC9332/09 is een zakloze stofzuiger die krachtige zuigkracht en handige functies biedt. Met een motorvermogen van 900W en de TriActive-mondstuk kan hij effectief 99,9% van fijne stofdeeltjes verwijderen. De PowerCyclone 5-technologie zorgt voor langdurige zuigkracht, terwijl het Allergy H13-filter stof en allergenen vastlegt, waardoor het ideaal is voor mensen met allergieën. 💨️

Volgens een beoordeling van de Consumentenbond heeft de Philips PowerPro Compact FC9332/09 een bereik van 9,1 meter en weegt hij 5,9 kg. Hij wordt geleverd met een parketborstel en heeft positieve beoordelingen gekregen van klanten. De stofzuiger is compact en lichtgewicht, waardoor hij gemakkelijk op te bergen en mee te nemen is.

De recensie van de Household Specialist benadrukt de technische specificaties van de Philips FC9332/09. Hij heeft een energie-efficiëntieklasse A en verbruikt gemiddeld 25 kilowattuur per jaar. De stofzuiger heeft een stofuitstootklasse A en presteert goed op zowel tapijten als harde vloeren. Hij beschikt over een opvangcontainer van 1,5 liter, een HEPA 13-filter en een maximale zuigkracht van 16,8 kPa.️

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de Philips FC9332/09 is het zakloze ontwerp, waardoor er geen stofzuigerzakken nodig zijn en het legen van de opvangcontainer gemakkelijker wordt. De recensie vermeldt ook dat de stofzuiger goed gebouwd is, met een metalen zuigbuis, rubberen wielen en een verstelbare telescopische buis.

Hoewel de Philips PowerPro Compact FC9332/09 veel positieve eigenschappen heeft, is het belangrijk op te merken dat zakloze stofzuigers over het algemeen een hoger geluidsniveau hebben en duurder zijn in aanschaf. Echter, het gemak en de efficiëntie die het biedt, met name voor verschillende vloertypen, maken het een uitstekende optie voor mensen met een lichamelijke beperking of oudere gebruikers.

In vergelijking met andere stofzuigers op de markt, valt de Philips PowerPro Compact FC9332/09 op door zijn krachtige zuigkracht, compacte ontwerp en handige functies. Het biedt effectieve schoonmaakprestaties op verschillende vloertypen en is vooral gunstig voor mensen met allergieën. Het zakloze ontwerp en de duurzame constructie maken het een betrouwbare keuze.️

Samengevat is de Philips PowerPro Compact FC9332/09 een krachtige en efficiënte zakloze stofzuiger. Hij blinkt uit in zijn zuigkracht, handige functies en geschiktheid voor verschillende vloertypen. Hoewel hij mogelijk een hoger geluidsniveau en hogere prijs heeft in vergelijking met sommige concurrenten, maken zijn prestaties en duurzaamheid het een waardevolle investering voor wie op zoek is naar een betrouwbare en effectieve schoonmaakoplossing. Zoals een recensie het verwoordt: "Deze stofzuiger biedt handige en efficiënte schoonmaak voor verschillende vloertypen en is geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking of oudere gebruikers."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Perfect voor grote porties met het hele gezin: Philips Pasta Maker Plus

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Pasta Maker Plus

 • list plusVeelzijdig en handig voor het maken van gepersonaliseerde pasta thuis
 • list plusAutomatiseert het proces van mengen, kneden en extruderen van pasta
 • list plusMakkelijk schoon te maken met vaatwasserbestendige onderdelen en een opbergvak voor vormschijven en schoonmaakgereedschap

Nadelen Philips Pasta Maker Plus

 • list plusWordt niet beschouwd als de beste algehele pastamachine in vergelijking met andere opties
 • list plusBiedt mogelijk niet dezelfde duurzaamheid en reeks accessoires als andere topkeuzes
 • list plusIs mogelijk niet geschikt voor degenen die de voorkeur geven aan een handmatige machine met verschillende dikte-instellingen

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.74
Functionaliteit
8.93
Gebruiksgemak
8.7
De Philips Pasta Maker Plus is een veelzijdige en handige machine om gepersonaliseerde pasta thuis te maken. Ik automatiseer het proces van mengen, kneden en extruderen van pasta, zodat je binnen 10 minuten zelfgemaakte pasta kunt hebben. Met vier vormschijven kun je verschillende pastavormen maken, zoals spaghetti, fettuccini, penne en lasagne. Mijn machine biedt ook opties voor verschillende soorten meel, waaronder spelt, tarwe, rijst en boekweit, zodat ik geschikt ben voor verschillende dieetvoorkeuren.

Volgens een recensie op Amazon zijn klanten tevreden over het gebruiksgemak en de kwaliteit van de pasta die ik produceer. Een klant zegt: "Het is gemakkelijk te gebruiken en maakt heerlijke pasta in enkele minuten." Mijn machine is ook gemakkelijk schoon te maken, met vaatwasmachinebestendige onderdelen en een opbergvak voor de vormschijven en reinigingsgereedschap.

Vergeleken met andere pastamakers op de markt, zoals de KitchenAid Pasta Roller en de Marcato Atlas 150 Pasta Machine, ben ik een uitstekende keuze vanwege mijn gemak en automatisering. Ik zorg voor het hele pastaproces, van het mengen tot het extruderen, waardoor ik een tijdbesparende optie ben. De Marcato Atlas 150 Pasta Machine daarentegen is een handmatige machine met een zwengel die verschillende dikte-instellingen en accessoires biedt voor verschillende pastavormen.

Ik raad de Philips Pasta Maker Plus aan voor grote familieporties, want ik kan in één keer maximaal 600 gram pasta maken, genoeg voor zes porties. Dit maakt me ideaal voor mensen die vaak voor een groot aantal mensen koken. Ik bied ook een verscheidenheid aan vormen, waardoor er meer culinaire creativiteit mogelijk is.

Hoewel ik een handige optie ben, is het vermeldenswaard dat de Marcato Atlas 150 Pasta Machine wordt beschouwd als de beste pastamaker in het algemeen, volgens Epicurious. Het biedt duurzaamheid, veelzijdigheid en een reeks accessoires voor verschillende pastavormen. Maar ik blink uit in mijn automatisering en gebruiksgemak.

Kortom, de Philips Pasta Maker Plus is een handige en veelzijdige pastamachine die het pastaproces automatiseert. Ik bied verschillende vormen, eenvoudige reiniging en de mogelijkheid om gepersonaliseerde pasta te maken met verschillende soorten meel. Hoewel ik misschien niet de beste keuze ben wat betreft algehele prestaties, onderscheid ik me door mijn gemak en automatisering. Als je op zoek bent naar een pastamachine die grote familieporties aankan en een probleemloze ervaring biedt, is de Philips Pasta Maker Plus het overwegen waard. Zoals een klant zegt: "Het is gemakkelijk te gebruiken en maakt heerlijke pasta in enkele minuten."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9. OxGord KAPM-01

Loading ...

Voordelen OxGord KAPM-01

 • list plusBudgetvriendelijke optie
 • list plusVeelzijdigheid bij het maken van verschillende pastavormen
 • list plusErkend als de beste budgetoptie door The Spruce Eats

Nadelen OxGord KAPM-01

 • list plusBiedt geen automatische meng-, kneed- en extrudeerfuncties
 • list plusVereist meer moeite en tijd om te gebruiken in vergelijking met elektrische pastamachines
 • list plusKan extra schoonmaakoverwegingen hebben in vergelijking met elektrische pastamachines

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.03
Functionaliteit
8.69
Gebruiksgemak
8.84
De OxGord Pasta Maker Machine is een budgetvriendelijke optie die urenlang plezier en heerlijke zelfgemaakte pasta biedt. Met negen dikte-instellingen en twee snijders inbegrepen, biedt het veelzijdigheid bij het creëren van verschillende pastavormen. Deze machine valt op in de markt vanwege zijn betaalbaarheid en gemak, omdat het geen aparte mixer nodig heeft zoals de KitchenAid 3-delige Pasta Roller & Cutter Set.

Vergeleken met de duurdere Philips Pasta and Noodle Maker Plus, biedt de OxGord Pasta Maker Machine misschien niet dezelfde automatische meng-, kneed- en extrudeerfuncties, maar het levert nog steeds indrukwekkende resultaten. Tierney McAfee van The Spruce Eats heeft persoonlijk de OxGord getest en was onder de indruk van zijn prestaties. Daarnaast heeft schrijver Jason Horn aanvullende inzichten gegeven over de mogelijkheden ervan.

In een recensie van The Spruce Eats, waarin 21 pastamachines werden getest, werd de OxGord Pasta Maker Machine uitgeroepen tot de beste budgetoptie. Het werd erkend vanwege de prijs-kwaliteitverhouding en de kwaliteit van de pasta die het produceert. De Marcato Atlas 150 Pasta Machine werd gekozen als de beste algemene keuze, terwijl de Imperia Pasta Maker Machine (Model 150) werd vermeld als de tweede keuze.

Bij het vergelijken van handmatige en elektrische pastamachines is het belangrijk om de voor- en nadelen van elk te overwegen. Handmatige pastamachines, zoals de OxGord, zijn geschikt voor het rollen en snijden van lange vormen zoals spaghetti of linguine. Ze zijn over het algemeen goedkoper, maar vereisen meer inspanning en tijd om te gebruiken. Elektrische pastamachines daarentegen bieden het gemak van stroom en de mogelijkheid om verschillende vormen te maken. Ze kunnen echter duurder zijn en extra schoonmaakoverwegingen met zich meebrengen.

Over het geheel genomen biedt de OxGord Pasta Maker Machine een aankoop met weinig risico en hoge beloning voor degenen die zelfgemaakte pasta willen proberen. Het biedt de essentiële functionaliteit die nodig is voor het creëren van verschillende pastavormen en diktes, allemaal tegen een betaalbare prijs. Hoewel het niet alle geautomatiseerde functies heeft van duurdere modellen, maken de eenvoud en effectiviteit ervan het een uitstekende keuze voor pasta-liefhebbers met een beperkt budget. Zoals een reviewer op Amazon opmerkte: "Deze pastamachine is geweldig, gemakkelijk te gebruiken en maakt heerlijke pasta. Het is een fantastische prijs-kwaliteitverhouding."

Verkrijgbaar bij:

10. CucinaPro Deluxe Set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CucinaPro Deluxe Set

 • list plusRedelijk geprijsd
 • list plusVeelzijdig met meerdere bijlagen
 • list plusDuurzame constructie

Nadelen CucinaPro Deluxe Set

 • list plusKan mogelijk niet zo soepel of stabiel zijn als andere pastamachines
 • list plusKnopinstellingen zijn mogelijk niet standaard en vereisen extra aanpassingen

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.72
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.54
De CucinaPro Deluxe Set Pasta Machine is een solide optie voor degenen die heerlijke zelfgemaakte pasta willen maken. Met een redelijke prijs en een stevige constructie biedt deze pastamaker verschillende mogelijkheden om dunne, dikke en gevulde pasta te maken. Het wordt geleverd met drie verschillende snijders, waardoor er veelzijdigheid is in de vormen van de pasta. Volgens The Spruce Eats is de CucinaPro Deluxe Set van hogere kwaliteit in vergelijking met de OxGord Pasta Maker Machine, hoewel het wel een hogere prijs heeft. De OxGord machine is daarentegen een betaalbaardere optie voor beginners. De KitchenAid 3-Piece Pasta Roller & Cutter Set is een elektrische optie die het handmatige werk uit het maken van pasta haalt, maar vereist wel een aparte KitchenAid standmixer.

De CucinaPro Deluxe Set Pasta Machine heeft lof ontvangen voor zijn prestaties en redelijke prijs. Zoals vermeld in de review van Don't Waste Your Money, wordt het zeer geprezen door experts vanwege de veelzijdigheid en betaalbaarheid. De machine biedt negen dikte-instellingen en meerdere accessoires, waaronder voor spaghetti, fettuccini, engelenhaar, ravioli en lasagnette. De duurzame, verchroomde stalen constructie en bijgeleverde tafelklem worden gewaardeerd door gebruikers.

Het is echter vermeldenswaard dat de CucinaPro Deluxe Set Pasta Machine mogelijk niet zo soepel of stabiel is als andere pastamakers, volgens sommige experts. Het kan wat meer inspanning vergen om te bedienen, en de knopinstellingen zijn mogelijk niet standaard, wat extra aanpassingen kan vereisen om de gewenste dikte te bereiken. Ondanks deze mogelijke beperkingen wordt de CucinaPro Deluxe Set Pasta Machine nog steeds aanbevolen voor beginners en degenen die op zoek zijn naar een betaalbare optie met verschillende accessoires.

Bij het vergelijken van de CucinaPro Deluxe Set Pasta Machine met andere top pastamakers op de markt, valt het op als een solide keuze qua prestaties en prijs. De Marcato Atlas 150 Pasta Machine wordt beschouwd als de beste algehele pastamaker, terwijl de Imperia Pasta Maker Machine bekend staat om zijn duurzaamheid en gebruiksgemak. De Hamilton Beach Traditional Pasta Machine wordt aanbevolen voor degenen die op zoek zijn naar de beste prijs-kwaliteitverhouding, en de KitchenAid 3-Piece Pasta Roller & Cutter Attachment Set is een geweldige optie voor degenen die de voorkeur geven aan een standmixer. De Philips Viva Collection Pasta and Noodle Maker en Philips Pasta and Noodle Maker Plus zijn topkeuzes voor extruders. Elke pastamaker heeft zijn eigen sterke punten en overwegingen, zoals handmatige versus elektrische bediening en gemak van schoonmaken.

Kortom, de CucinaPro Deluxe Set Pasta Machine biedt een betrouwbare en betaalbare optie voor het maken van zelfgemaakte pasta. Met zijn verschillende accessoires en instelbare dikte-instellingen biedt het veelzijdigheid bij het maken van verschillende pastavormen. Hoewel het misschien niet zo soepel of stabiel is als sommige andere pastamakers, levert het nog steeds bevredigende prestaties. Voor degenen die hun pastabereiding willen beginnen of op zoek zijn naar een betaalbare optie met verschillende accessoires, is de CucinaPro Deluxe Set Pasta Machine zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Pastamachines. Er zijn immers 2155 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!