Wat is de beste Pastamachine van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede Pastamachine is een lastige opdracht. Wat is de beste Pastamachine van 2024? Na het testen van 2155 Pastamachines kwam de Marcato Design Atlas 150 als beste getest uit onze Pastamachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Pastamachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Pastamachines-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Pastamachine-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Pastamachines

1Score: 9.7
Marcato Design Atlas 150
Beste Pastamachine
Marcato Design Atlas 150
Marcato Design
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Philips HR2375 Pasta Maker
Ideaal voor uitgebreide gezinsmaaltijden
Philips HR2375 Pasta Maker
Philips
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
KitchenAid 3-Piece Pasta Roller and
Top automatisch opzetstuk voor pastamaker
KitchenAid 3-Piece Pasta Roller and
KitchenAid
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.1
CucinaPro Imperia Pasta Machine
CucinaPro Imperia Pasta Machine
CucinaPro
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.8
OxGord Hand Crank
OxGord Hand Crank
OxGord
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.6
Weston Roma Electric Pasta Maker
Blinkt uit in diverse pastavormen
Weston Roma Electric Pasta Maker
Weston
7Score: 8.5
CucinaPro Titania
CucinaPro Titania
CucinaPro
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.2
Imperia Pasta Maker
Imperia Pasta Maker
Imperia
Ga naar laagste prijs
9Score: 8
Philips Compact
Philips Compact
Philips
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.8
OxGord KAPM-01
OxGord KAPM-01
OxGord
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Pastamachine Koopgids

De authentieke smaak van verse, Italiaanse pasta creëer je door zelf pasta te maken met een pastamachine. Lees hier hoe je de beste pastamachine kiest!

Wat is het verschil tussen een handmatige en automatische pastamachine?

Het verschil tussen een handmatige en automatische pastamachine zit in de aandrijving van het apparaat. In beide gevallen maak je zelf het pastadeeg en doe je dit in de machine. Een automatische pastamachine verwerkt het deeg met een druk op de knop tot pasta. Het deeg hoeft in dit geval niet uitgerold te zijn voordat je het in de machine doet.

Gebruik je een handmatige pastamachine, dan draai je ondertussen aan de handslinger. In de ene kant van het apparaat doe je het uitgerolde pastadeeg, en aan het andere uiteinde komen de pastaslierten.

Welke bloem moet ik gebruiken met een pastamachine?

De bloem die je gebruikt is bepalend voor de smaak en textuur van de uiteindelijke pasta. Kies daarom een geschikte soort bloem of meel. Met gewoon meel uit de supermarkt maak je prima pasta, maar door het lage gluten gehalte krijgt de pasta geen optimale elasticiteit.

Type 00 meel bevat daarentegen meer gluten waardoor het deeg meer elasticiteit heeft. Een nadeel van dit type meel is de hogere prijs en moeilijke verkrijgbaarheid ten opzichte van gewoon meel uit de supermarkt.

De laatste en waarschijnlijk beste optie is durummeel. Niet alle supermarkten verkopen durummeel, maar in een XL supermarkt, Italiaanse speciaalzaak of Turkse bakkerij heb je meer kans het te vinden. De elasticiteit en smaak van durumtarwe maken deze meelsoort zo geschikt en populair om lekkere pasta mee te maken.

Welke soorten pasta kan ik maken met een pastamachine?

De pastasoort die élke pastamachine kan maken is fettucine. Dit is pasta in de vorm van platte, brede slierten. Bij veel pastamachines stel je de exacte dikte van de slierten zelf af. Er zit dan een knop met standen op de zijkant van het apparaat waarmee je de dikte van de pasta bepaalt.

Er zijn natuurlijk veel meer soorten pasta. Welke soorten je met een pastamachine precies kunt maken, verschilt per apparaat. Met wisselende opzetstukken maak je verschillende soorten pasta, zoals spaghetti, ravioli of tagliolini. Bekijk dus van tevoren welke opzetstukken worden meegeleverd en welke pasta je daarmee kunt maken.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een pastamachine?

Alle pastamachines helpen je om pasta te maken, maar de manier waarop en wat je zelf het fijnst vindt werken verschilt natuurlijk. De aandrijving maakt het grootste verschil in gebruik. Een handmatige pastamachine vereist meer handwerk, maar geeft je ook meer controle. Heb je liever dat er zo veel mogelijk voor je wordt gedaan? Dan is de automatische pastamachine een goede keuze.

Als je een handmatige pastamachine gebruikt, is het belangrijk dat het apparaat tijdens het maken van de pasta stabiel staat. Een tafelklem is daar ideaal voor. Niet elke pastamachine is hier automatisch mee uitgerust, dus zoek deze eigenschap op in de productspecificaties.

Wanneer je wilt experimenteren met veel verschillende soorten pasta, is het leuk om daar ruime keuze in te hebben. Let dan vooral op het aantal meegeleverde accessoires en opzetstukken; die bepalen namelijk het type pasta dat je snijdt.

Ten slotte hebben bepaalde pastamachines vaatwasbestendige onderdelen. Schoonmaken is hierbij een eitje, want de onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasmachine.

Hoe moet je een pastamachine schoonmaken?

Niet elke pastamachine moet op dezelfde manier worden schoongemaakt. Het grootste verschil in reinigen zit tussen de klassieke, handmatige pastamachine en automatische modellen.

Ga je een handmatige pastamachine schoonmaken? Het is dan goed om te weten dat het gebruik van water en afwasmiddel het metaal kan beschadigen. Maak de machine zo droog mogelijk schoon.

Draai eerst een vel keukenpapier door de handmatige pastamaker heen. Hiermee verwijder je restjes meel en deeg uit de binnenkant van het apparaat. Om de pastamaker verder schoon te maken kun je zachte borstels en doeken gebruiken. Dit zou voldoende moeten zijn voor een schone pastamachine.

Heb je een elektrische pastamachine of een ander model dat helemaal niet van metaal is gemaakt, dan kun je het apparaat schoonmaken met water en zeep, en in sommige gevallen onderdelen zelfs in de vaatwasser doen. Dompel een elektrisch apparaat echter nooit onder water en was onderdelen zo veel mogelijk los af.

hero illustration

Hoe testen we Pastamachines?

Om de beste Pastamachine te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Pastamachine-test hebben we 2155 Pastamachines geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Pastamachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Pastamachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Pastamachine-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Pastamachine in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2155 Pastamachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Pastamachines op een rijtje

1. Beste Pastamachine: Marcato Design Atlas 150

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Marcato Design Atlas 150

 • list plusUitzonderlijke kwaliteit en waarde

Nadelen Marcato Design Atlas 150

 • list plusPerspectieven op de prestaties in vergelijking met concurrenten ontbreken

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.68
Functionaliteit
9.99
Gebruiksgemak
9.28
Ik ben enthousiast over de Marcato Design Atlas 150 Pasta Machine, een absolute aanrader voor liefhebbers van verse pasta. Met zijn stevige constructie en aantrekkelijke ontwerp heeft deze handmatige pastamaker veel lof gekregen. The Spruce Eats noemt het zelfs "een topkeuze voor handmatige pastamakers", vanwege de uitstekende kwaliteit en redelijke prijs. En ik kan niet wachten om mijn eigen fettuccine en tagliolini te maken met de 10 verschillende dikte-instellingen!

De veelzijdigheid van de Marcato Atlas 150 valt op, met de mogelijkheid om verschillende pastavormen en diktes te creëren, allemaal ondersteund door een garantie van 10 jaar. Gebruikers zijn lovend over het gebruiksgemak en het schoonmaken, evenals de betrouwbare prestaties. En het feit dat het betaalbaarder is dan andere pastamakers, maakt het nog aantrekkelijker. Het is gewoon de perfecte keuze voor liefhebbers van authentieke Italiaanse pasta.

Hoewel de OxGord Pasta Maker Machine een budgetvriendelijk alternatief is, gaat het ten koste van kwaliteit en stabiliteit. De Philips Viva Collection Pasta and Noodle Maker is een automatische extruder die buisjes en spiralen kan maken, maar komt met een hoger prijskaartje. De Marcato Atlas 150 biedt echter de perfecte balans tussen kwaliteit, functionaliteit en betaalbaarheid, waardoor het dé keuze is voor het maken van homemade pasta.

Maar hoewel de Marcato Atlas 150 geweldige recensies heeft gekregen, ontbreekt het aan een gedetailleerde analyse van zijn prestaties in vergelijking met zijn concurrenten. Een diepgaande vergelijking met andere hoogwaardige modellen zou een completer beeld geven van zijn positie op de markt.

Kortom, de Marcato Design Atlas 150 Pasta Machine is een topkeuze in de categorie pastamakers, met zijn combinatie van kwaliteit, veelzijdigheid en waarde. Als je op zoek bent naar een pastamachine die de perfecte balans biedt tussen kwaliteit en betaalbaarheid, dan is de Marcato Atlas 150 zonder twijfel de beste keuze. Ik kan niet wachten om jarenlang te genieten van heerlijke zelfgemaakte pasta! 🍝

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Ideaal voor uitgebreide gezinsmaaltijden: Philips HR2375 Pasta Maker

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips HR2375 Pasta Maker

 • list plusVolledig geautomatiseerde pastabereidingservaring
 • list plusProExtrude-technologie voor een gladde afwerking en gelijkmatige deegbasis
 • list plusVeelzijdig, met maximaal 10 vormschijven en reinigingsgereedschap

Nadelen Philips HR2375 Pasta Maker

 • list plusLangere opruimtijden

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.25
Functionaliteit
9.12
Gebruiksgemak
10
Ik ben dol op de Philips 7000 Series Pasta Maker HR2660/00! Met zijn ProExtrude technologie, geoptimaliseerde mengkamer en krachtige mengstaaf, zorgt deze machine voor een gladde afwerking en een gelijkmatige deegbasis, waardoor ik tot 8 porties pasta tegelijk kan bereiden. De niet-klevende en vaatwasmachinebestendige onderdelen maken het schoonmaken gemakkelijk, terwijl de 10 vormschijven en schoonmaakgereedschappen zorgen voor veelzijdigheid, waardoor ik ook deeg voor pizza, brood en meer kan bereiden. Met de NutriU-app heb ik toegang tot recepten en aanpassingsopties om aan verschillende voedingsbehoeften te voldoen. Met een vermogen van 150W en een capaciteit van 700g is deze pastamaker voorzien van een aan/uit-schakelaar, LED-display en een moderne, minimalistische stijl.

Volgens een review op Amazon heeft de Philips 7000 Series Pasta Maker ProExtrude Technology, een krachtige motor, een robuuste metalen mengpeddel en een sterk metalen voorpaneel, wat bijdraagt aan zijn naadloze prestaties en duurzaamheid. Het gemakkelijke schoonmaakproces en de grote capaciteit maken het een ideale keuze om thuis samen met familie en vrienden van verse pasta te genieten. Een andere review benadrukte de veelzijdigheid van de pastamaker, waarbij werd vermeld dat het niet alleen als pastamaker, maar ook als noedelmaker functioneert, waardoor het een breder scala aan culinaire voorkeuren bedient.

Het product heeft veel lof gekregen van talloze klanten, waarbij een gebruiker het zelfs een gamechanger noemde, omdat het pasta maken naar een hoger niveau tilt. De mogelijkheid van de machine om verschillende soorten pasta te produceren, waaronder opties zonder ei, werd benadrukt, waarbij gebruikers de geweldige textuur en smaak van de pasta prezen. Hoewel een gebruiker opmerkte dat het schoonmaken ongeveer 30 minuten duurt, werd over het algemeen tevredenheid uitgesproken over de prestaties en veelzijdigheid van de machine. Een andere gebruiker raadde aan om een digitale keukenweegschaal te gebruiken voor nauwkeurige metingen en deelde de vreugde van experimenteren met verschillende pastatypes, waarmee de aanpasbaarheid van het product aan diverse culinaire inspanningen werd benadrukt.

In de markt van pastamachines valt de Philips 7000 Series Pasta Maker op met zijn volledig geautomatiseerde proces, ProExtrude Technology en uitgebreide accessoires, en biedt het een naadloze en veelzijdige pasta-ervaring. Hoewel de prijs hoger kan zijn in vergelijking met sommige handmatige pastamachines, maakt zijn vermogen om grotere porties voor te bereiden en het volledig geautomatiseerde proces het een ideale keuze voor substantiële familie maaltijden en culinaire experimenten.

Samengevat excelleert de Philips 7000 Series Pasta Maker HR2660/00 in het leveren van een moeiteloze, efficiënte en veelzijdige pasta-ervaring, die voldoet aan de behoeften van gezinnen en culinaire enthousiastelingen. Zijn vermogen om verschillende soorten pasta te produceren, gebruiksgemak en robuuste constructie maken het tot een uitstekende keuze op het gebied van pastamachines. Ondanks mogelijke beperkingen zoals langere schoonmaaktijden, onderstreept de algehele tevredenheid van gebruikers zijn sterke punten en positioneert het als een topkandidaat op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Top automatisch opzetstuk voor pastamaker: KitchenAid 3-Piece Pasta Roller and

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen KitchenAid 3-Piece Pasta Roller and

 • list plusKwaliteit en consistente resultaten voor liefhebbers van zelfgemaakte pasta.
 • list plusVeelzijdig gereedschap voor het maken van verschillende pastavormen met inbegrepen roller en snijders.
 • list plusGemotoriseerde rollers en snijders voor moeiteloos pasta maken.

Nadelen KitchenAid 3-Piece Pasta Roller and

 • list plusConcurrentie van andere bijlagen op de markt.
 • list plusBeperkt tot compatibiliteit met KitchenAid Stand Mixers.
 • list plusGeprijsd op $189,00, wat voor sommige consumenten als hoog kan worden beschouwd.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.19
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
9.26
Als pasta liefhebber met een KitchenAid stand mixer, moet ik het 3-delige Pasta Roller en Cutter Attachment set hebben. Dit setje bevat een pastaroller, fettuccine snijder, spaghetti snijder en een schoonmaakborstel, waardoor ik verschillende pastavormen kan maken. Dankzij de roestvrijstalen constructie is het duurzaam, en de gemotoriseerde rollers en snijders zorgen voor moeiteloos pasta maken zonder handmatig te hoeven draaien. Volgens The Spruce Eats is het "een uitstekende investering voor liefhebbers van zelfgemaakte pasta," terwijl Fabulous Pasta zijn "handige en efficiënte" aard benadrukt, met nadruk op de compatibiliteit met KitchenAid Stand Mixers voor handsfree bediening. Met een prijs van $189.00 en een gewicht van 2.9 lbs, wordt dit setje geleverd met een garantie van 1 jaar.

In vergelijking met andere pastamakers, zoals de Marcato Atlas 150 Pasta Machine en de OxGord Pasta Maker Machine, valt het KitchenAid setje op door zijn naadloze verwisselbare attachments en compatibiliteit met KitchenAid Stand Mixers. Hoewel de Philips Viva Collection Pasta and Noodle Maker een breder scala aan pasta biedt, komt het tegen een hogere prijs. De lichtgewicht en eenvoudig te hanteren attachments van het KitchenAid setje maken het een praktische toevoeging aan de keuken, zoals gebruikers hebben opgemerkt. Reviewed's lijst van aanbevolen pasta-making attachments bevat het KitchenAid 3-Piece Pasta Roller and Cutter Attachment, waarmee het zijn positie in de markt versterkt.

Echter, het KitchenAid setje staat niet zonder concurrentie, aangezien andere attachments zoals de Antree Pasta Maker Attachment en GVODE Pasta Making Attachment ook worden erkend door Reviewed. Deze alternatieven bieden gebruikers een scala aan opties om aan hun specifieke behoeften te voldoen.

Al met al is het KitchenAid 3-Piece Pasta Roller and Cutter Attachment set een topkeuze voor liefhebbers van zelfgemaakte pasta die kwaliteit en gemak zoeken. Zijn naadloze bediening en compatibiliteit met KitchenAid Stand Mixers maken het een opvallend product in zijn categorie. Ondanks de concurrentie van andere attachments, maken zijn veelzijdigheid en gebruiksgemak het een overtuigende investering voor degenen die efficiëntie en consistentie prioriteren in hun zelfgemaakte pasta avonturen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. CucinaPro Imperia Pasta Machine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CucinaPro Imperia Pasta Machine

 • list plusVeelzijdig met negen dikte-instellingen en drie snijders, inclusief een ravioli-opzetstuk
 • list plusSolide constructie en extra functies zoals een antiaanbaklaag en een ingebouwde motor
 • list plusBalans tussen stabiliteit en functies, waardoor het zich positioneert als een gemiddelde keuze

Nadelen CucinaPro Imperia Pasta Machine

 • list plusEnkele zorgen over plastic onderdelen en de handkruk

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.27
Functionaliteit
8.64
Gebruiksgemak
9.51
Als ik op zoek ben naar een betaalbare pastamachine van goede kwaliteit, dan is de CucinaPro Imperia Pasta Machine mijn go-to keuze. Met negen dikte-instellingen en drie snijders, inclusief een ravioli accessoire, biedt deze machine de flexibiliteit om dunne, dikke of gevulde pasta te maken. Met zijn solide constructie, anti-aanbaklaag en ingebouwde motor onderscheidt deze machine zich van andere modellen. Met een gewicht van 10,8 lbs en afmetingen van 8 x 7,8 x 6 in, biedt het een goede balans tussen stabiliteit en functies, waardoor het een middenweg is. De CucinaPro Classic Pasta Maker Deluxe Set wordt beschreven als een betaalbare en goed gebouwde optie voor zelfgemaakte pasta, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor degenen die kwaliteit willen tegen een betaalbare prijs.

In vergelijking met de OxGord Pasta Maker Machine, die stabiliteit en functies opoffert voor betaalbaarheid, en de KitchenAid 3-Piece Pasta Roller & Cutter Set, die elektrisch is en zeer effectief, maar tegen een hogere prijs, biedt de CucinaPro Imperia Pasta Machine een overtuigende combinatie van prestaties en waarde. De roestvrijstalen constructie en stille werking tijdens gebruik verbeteren de algehele gebruikerservaring. De mogelijkheid van de machine om verschillende pastavormen te maken en zijn langdurige glans werden benadrukt in gebruikersrecensies, waarbij sommigen bezorgdheid uitten over plastic onderdelen en de handzwengel. Ondanks deze kleine problemen blijft de tevredenheid van de consument hoog, met 80% van de recensies die het een score van 4/5 of hoger geven.

In vergelijking met zijn tegenhangers op de markt onderscheidt de CucinaPro Imperia Pasta Machine zich door zijn combinatie van betaalbaarheid, kwaliteitsconstructie en veelzijdigheid. Hoewel sommige gebruikers de voorkeur geven aan de Marcato vanwege de extra accessoires, maken de stevige constructie en de klassieke houten handzwengel van de Imperia 150 het een overtuigende keuze voor liefhebbers van zelfgemaakte pasta. In een markt die zowel handmatige als elektrische opties biedt, weet de CucinaPro Imperia Pasta Machine een snaar te raken bij degenen die op zoek zijn naar een solide middenweg, waarbij de voordelen van handmatige bediening worden gecombineerd met het gemak van extra functies, zoals de anti-aanbaklaag en een ingebouwde motor.

Kortom, de CucinaPro Imperia Pasta Machine biedt een uitgebreid pakket voor liefhebbers van zelfgemaakte pasta, met een scala aan dikte-instellingen, snijders en extra functies tegen een aantrekkelijke prijs. Hoewel het misschien kleine nadelen heeft qua plastic onderdelen en de handzwengel, maken de algehele stevige constructie en veelzijdigheid het een sterke speler op de markt voor pastamachines. Of je nu een beginner bent of een ervaren pastamaker, deze machine biedt een overtuigende balans tussen prestaties en waarde. 🍝

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. OxGord Hand Crank

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen OxGord Hand Crank

 • list plusBudgetvriendelijke keuze

Nadelen OxGord Hand Crank

 • list plusMist geavanceerde functies van elektrische pastamachines
 • list plusNiet geschikt voor degenen die op zoek zijn naar elektrische modellen

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.74
Functionaliteit
8.66
Gebruiksgemak
8.97
De OxGord Pastamachine is een betaalbare parel, die een overtuigende optie biedt voor diegenen die graag zelfgemaakte noedels willen maken zonder de bank te breken. Met negen dikte-instellingen en twee snijders biedt het een laag-risico, hoog-rendement aankoop voor pastaliefhebbers. Ik was onder de indruk van de resultaten toen ik het product thuis testte, en benadruk graag het potentieel om zelfgemaakte pastaprojecten naar een hoger niveau te tillen. Extra inzichten van labtests bevestigden de lichte bouw, betaalbare prijs van $30, en afmetingen van 8.4 x 8.2 x 6.4 inch.

In een landschap waar de KitchenAid Pastaroller en de Marcato Atlas 150 Pastamachine hoogtij vieren in hun respectievelijke categorieën, steekt de OxGord uit als een toegankelijkere en kosteneffectievere optie. De KitchenAid en Philips machines, hoewel indrukwekkend, komen met een hoger prijskaartje, waardoor de OxGord een aantrekkelijke keuze is voor diegenen die een balans zoeken tussen kwaliteit en betaalbaarheid. Zoals Good Housekeeping opmerkt, wordt de Hamilton Beach Traditionele Pastamachine geprezen als de "Beste Budget optie," in lijn met de gevoelens die worden weerspiegeld in de review van The Spruce Eats.

De evolutie van pastamachines heeft een verschuiving gezien naar veelzijdigheid en gebruiksvriendelijke ontwerpen. De mogelijkheid van de OxGord om meerdere dikte-instellingen en snijders te bieden, benadrukt deze trend. Zoals Michelle Love's uitgebreide review onthult, hield het testproces rekening met factoren zoals gebruiksgemak, schoonmaak, deegrolprestaties en pastakwaliteit. Het vermogen van de OxGord om uit te blinken in deze gebieden, terwijl hij toch betaalbaar blijft, maakt het een uitstekende keuze op de markt.

In de wereld van elektrische pastapersen worden de Philips Avance Pasta- en Noedelmaker en de Philips Viva Collection Pasta- en Noedelmaker geprezen om hun geavanceerde functies. Hoewel de OxGord standhoudt in de categorie van handmatige pastamakers, zullen degenen die op zoek zijn naar het gemak van elektrische modellen zich wellicht aangetrokken voelen tot de Philips aanbiedingen.

Tot slot, de OxGord Pastamachine komt naar voren als een bewonderenswaardige concurrent in het landschap van pastamakers. Zijn betaalbare karakter, gecombineerd met zijn vermogen om kwalitatieve zelfgemaakte pasta te leveren, maakt het een aantrekkelijke optie voor beginners en casual pastaliefhebbers. Hoewel het misschien niet kan opscheppen over de geavanceerde functies van high-end elektrische pastapersen, maken zijn betaalbaarheid en prestaties het een overtuigende keuze voor diegenen die een betrouwbare handmatige pastamachine zoeken. Zoals de testen van Michelle Love suggereren, sluit het aan bij de filosofie van een "Beste Budget optie," en biedt het een mix van waarde en functionaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

6. Blinkt uit in diverse pastavormen: Weston Roma Electric Pasta Maker

Loading ...

Voordelen Weston Roma Electric Pasta Maker

 • list plusVeelzijdige machine die uitblinkt in het maken van diverse pastavormen.
 • list plusSnelle en langzame instellingen voor het regelen van de deegsnelheid en pasta snijder met negen dikte-instellingen die verschillende pastavoorkeuren bedienen.
 • list plusElektrische functionaliteit onderscheidt het van handmatige opties, waardoor het lange pasta's, ronde vormen, of beide kan verwerken.

Nadelen Weston Roma Electric Pasta Maker

 • list plusHet deeg kan de machine blokkeren en de onderdelen zijn niet vaatwasserbestendig.
 • list plusHet reinigingsproces wordt beschreven als onhandig vanwege het elektrische mechanisme.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.09
Functionaliteit
8.48
Gebruiksgemak
8.35
Met de Weston Roma Elektrische Pastamaker heb ik de perfecte machine in huis om diverse pastavormen te creëren. Met snelle en langzame instellingen om de deegsnelheid te controleren en een pastasnijder met negen dikte-instellingen, kan ik aan verschillende pastavoorkeuren voldoen. Zoals benadrukt in een recensie van Top Ten Reviews: "Deze machine biedt een verscheidenheid aan pastavormen, met negen dikte-instellingen en de mogelijkheid om verschillende soorten noedels te maken." De elektrische functionaliteit van de machine onderscheidt het van handmatige opties, waardoor het langwerpige pasta's, ronde vormen of beide kan verwerken, zoals gedetailleerd beschreven in een recensie van Good Housekeeping.

In vergelijking met zijn tegenhangers concurreert de Weston Roma Elektrische Pastamaker gunstig qua veelzijdigheid en snelheid in het produceren van verschillende pastatypes. Het biedt een breed scala aan pastavormen en dikte-instellingen, wat het onderscheidt van andere machines. Echter, zoals opgemerkt in dezelfde recensie van Top Ten Reviews, "kan het deeg de machine vast laten lopen en zijn de onderdelen niet vaatwasmachinebestendig," wat een mogelijke beperking is die gebruikers kunnen tegenkomen. Bovendien wordt het schoonmaakproces van de machine beschreven als lastig vanwege het elektrische mechanisme, wat een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers, volgens een recensie van Top Ten Reviews.

In het landschap van pastamakers staat de Weston Roma Elektrische Pastamaker zijn mannetje als een sterke concurrent voor degenen die op zoek zijn naar een machine die efficiënt verschillende pastavormen kan verwerken. Zijn vermogen om verschillende soorten noedels te produceren en meerdere dikte-instellingen aan te bieden, maakt het een waardevolle toevoeging aan elke keuken. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen van de machine, zoals de mogelijkheid van deegblokkades en het schoonmaakproces, voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

Concluderend valt de Weston Roma Elektrische Pastamaker op door zijn diverse mogelijkheden om pastavormen te creëren en zijn efficiënte prestaties. Het voldoet aan een breed scala van pastavoorkeuren, waardoor het een overtuigende keuze is voor pastaliefhebbers. Gebruikers moeten echter de sterke punten afwegen tegen mogelijke uitdagingen, om ervoor te zorgen dat het aansluit bij hun specifieke behoeften en verwachtingen.

Verkrijgbaar bij:

7. CucinaPro Titania

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CucinaPro Titania

 • list plusRedelijk geprijsd

Nadelen CucinaPro Titania

 • list plusNiet elektrisch voor wie gemak zoekt

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.74
Functionaliteit
8.71
Gebruiksgemak
7.96
Ik ben dol op de CucinaPro Titania Pasta machine. Het is mijn favoriete keuze voor het maken van zelfgemaakte pasta. Met 9 dikte-instellingen en 3 snijders biedt het zoveel flexibiliteit en veelzijdigheid. En laten we het niet vergeten, het wordt geleverd met een ravioli-opzetstuk! 🍝

In vergelijking met andere pasta makers, zoals de Imperia Manual Pasta Maker Machine, valt de CucinaPro Titania echt op. Het is stevig gebouwd en biedt extra functies. Plus, ik kan dunne, dikke of gevulde pasta maken - perfect voor elk gerecht dat ik wil maken.

Ik hou van de traditionele aanpak van pasta maken, en daarom spreekt de CucinaPro Titania Pasta machine me zo aan. Het biedt stabiliteit en extra functies, zoals het ravioli-opzetstuk, waardoor het een solide keuze is voor elke pasta liefhebber.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Imperia Pasta Maker

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Imperia Pasta Maker

 • list plusBetrouwbaar en veelzijdig voor het maken van verschillende pastavormen
 • list plusGemakkelijk te gebruiken en levert kwaliteitsresultaten
 • list plusKan een verscheidenheid aan pastavormen maken

Nadelen Imperia Pasta Maker

 • list plusZorgen over plastic onderdelen en problemen met de handkruk
 • list plusMinder bijlagen in vergelijking met andere merken

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.14
Functionaliteit
8.11
Gebruiksgemak
8.29
De Imperia Pasta Maker is een betrouwbare en veelzijdige optie voor het maken van verschillende pastavormen. Deze stevige en duurzame machine heeft positieve consumentenbeoordelingen gekregen vanwege het gebruiksgemak en de kwalitatieve resultaten. Volgens beoordelingen kan het verschillende pastavormen maken en wordt het aanbevolen vanwege de goede kwaliteit, hoewel er wel zorgen zijn over plastic onderdelen en de zwengel die af en toe loskomt. De Imperia 150 wordt geleverd met voldoende accessoires om verschillende soorten pasta te maken, maar heeft minder accessoires vergeleken met andere merken. Zoals opgemerkt door Fabulous Pasta, "Het heeft positieve consumentenbeoordelingen ontvangen" en wordt geprezen om zijn vermogen om verschillende pastavormen te maken, wat zijn veelzijdigheid en kwalitatieve output weerspiegelt.

In de evoluerende wereld van pastamakers, concurreert de Imperia 150 met diverse tegenhangers. In een vergelijking tussen handmatige en elektrische pastamakers, schetst Good Housekeeping de voor- en nadelen van elk type. De handmatige pastamakers zijn ideaal voor het rollen en snijden van lange vormen, terwijl elektrische modellen meer veelzijdigheid bieden, waarbij sommige in staat zijn om het deeg te mengen en te extruderen. De handmatige Imperia Pasta Maker Machine concurreert met andere handmatige en elektrische opties zoals de Hamilton Beach Electric Pasta Maker en de KitchenAid pasta maker accessoires, elk met eigen voordelen en overwegingen. Zoals gedetailleerd in de review van Good Housekeeping, valt de Imperia 150 op vanwege zijn vermogen om een verscheidenheid aan pastavormen te produceren, waardoor het een betrouwbare keuze is voor pastaliefhebbers.

In een breder perspectief concurreert de Imperia Pasta Maker binnen het rijk van top pastamakers. De review van Food & Wine belicht verschillende pastamakers die zij aan zij zijn getest, waarbij de Marcato Atlas 150 Pasta Machine wordt erkend als de beste algehele keuze. Echter, de Imperia Pasta Machine staat zijn mannetje als een betrouwbare optie voor zowel beginners als experts, met zijn soepele rolmogelijkheden. Dit benadrukt de aanpasbaarheid en gebruiksvriendelijke ontwerp van de Imperia 150, waardoor het geschikt is voor een breed scala van pastamakers. Zoals vermeld in de review, "De beste keuzes zijn onder andere de Marcato Atlas 150 Pasta Machine, Imperia Pasta Machine," waarbij de Imperia 150 wordt gepositioneerd als een topconcurrent in het competitieve landschap van pastamakers.

Hoewel de Imperia Pasta Maker lovenswaardige kenmerken heeft, is het essentieel om potentiële beperkingen te overwegen. De zorgen over plastic onderdelen en incidentele problemen met de zwengel, zoals benadrukt in de beoordeling van Fabulous Pasta, zijn belangrijke factoren voor potentiële kopers om te overwegen. Daarnaast kan de beschikbaarheid van accessoires in vergelijking met andere merken een overweging zijn voor degenen die op zoek zijn naar een breder scala aan pastamogelijkheden. Ondanks deze beperkingen blijft de Imperia 150 een betrouwbare en veelzijdige pastamaker, die kwalitatieve resultaten en een verscheidenheid aan pastavormen biedt voor liefhebbers.

Tot slot staat de Imperia Pasta Maker als een lovenswaardige keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige pastamaker. Zijn vermogen om verschillende pastavormen te produceren, in combinatie met positieve consumentenbeoordelingen, positioneert het als een betrouwbare optie. Hoewel het concurrentie ondervindt van zowel handmatige als elektrische tegenhangers, maken de duurzaamheid en het gebruiksgemak van de Imperia 150 het een overtuigende keuze voor pastaliefhebbers. Potentiële kopers moeten echter wel rekening houden met de plastic onderdelen en problemen met de zwengel, deze afwegend tegen de algehele voordelen van de machine. Met zijn vermogen om zowel beginners als experts te bedienen, bevestigt de Imperia 150 Pasta Maker zijn plaats als een betrouwbaar en aanpasbaar hulpmiddel voor pastaliefhebbers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Philips Compact

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Compact

 • list plusRobuuste en stevige constructie
 • list plusIntuïtieve bediening voor gebruiksvriendelijke ervaring
 • list plusWordt geleverd met vier pasta-vormschijven en staat toe voor extra vormen voor veelzijdigheid

Nadelen Philips Compact

 • list plusHet gieten van het vloeibare mengsel in de kleine openingen op het deksel kan uitdagend zijn

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.64
Gebruiksgemak
8.53
De Philips Compact Pasta machine heeft zijn stempel gedrukt in de wereld van pastamakers, en onderscheidt zich als een robuust, efficiënt apparaat met een gebruiksvriendelijk ontwerp. Met een gewicht van meer dan 15 pond biedt het een stevige constructie en intuïtieve bediening, waardoor het een uitstekende keuze is voor pastaliefhebbers. De machine wordt geleverd met vier pastavormschijven en biedt de mogelijkheid om extra matrijzen toe te voegen, waardoor veelzijdigheid in pastavormen wordt gegarandeerd. Zoals opgemerkt door Good Housekeeping, “elektrische modellen kunnen verschillende pastavormen aan en kunnen extruders bevatten die minder handmatige inspanning vereisen,” en de Philips Compact Pasta machine maakt dit waar, waardoor het pastamaken wordt gestroomlijnd en perfect gevormde pasta wordt geproduceerd.

Het opzetten en bedienen van de machine is eenvoudig, met een visuele handleiding en eenvoudige maatbekers, zoals benadrukt door The Spruce Eats. De handige opslag voor pastamatrijzen en maatbekers, samen met veiligheidsvoorzieningen zoals automatische uitschakeling, dragen bij aan de gebruiksvriendelijke ervaring. Het kan echter een beetje uitdagend zijn om de vloeibare mix in de kleine openingen van het deksel te gieten, zoals opgemerkt in de recensie.

De efficiëntie van de machine in het maken van pasta en de constante kwaliteit hebben het de titel "Beste algemeen" opgeleverd in de beste pastamakers van 2024 door Better Homes & Gardens. Het testproces omvatte het evalueren van prestaties, gebruiksgemak en pastakwaliteit, waarbij de Philips Compact Pasta machine naar voren kwam als een top performer. Deze erkenning onderstreept zijn bekwaamheid om hoogwaardige pasta te leveren, en voldoet aan de eisen van pastaliefhebbers.

In een markt die barst van de pastamakers, onderscheidt de Philips Compact Pasta machine zich door zijn naadloze werking, robuuste constructie en vermogen om met gemak heerlijke pasta te produceren. De elektrische functionaliteit, in combinatie met zijn scala aan pastavormen, positioneert het als een veelzijdige kanshebber. De robuuste constructie en efficiënte prestaties van de machine maken het een ideale keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare metgezel voor het maken van pasta.

Vergeleken met zijn tegenhangers houdt de Philips Compact Pasta machine stand als een topkanshebber voor degenen die efficiëntie, constante kwaliteit en gebruiksgemak prioriteren. Voor personen die op zoek zijn naar een meer budgetvriendelijke optie, kan de Hamilton Beach Traditional Pasta Machine, die in dezelfde recensie wordt erkend als de "Beste Budget", een geschikt alternatief zijn.

Samengevat, de robuuste constructie, intuïtieve bediening en constante pastakwaliteit maken de Philips Compact Pasta machine tot een uitstekende keuze in de categorie pastamakers. Hoewel het enkele uitdagingen kan bieden tijdens het gieten van de vloeibare mix, positioneert de algehele prestatie en efficiëntie het als een toonaangevende kanshebber op de markt. Als u op zoek bent naar een betrouwbare, elektrische pastamaker die kwaliteit en gebruiksgemak biedt, dan is de Philips Compact Pasta machine een overtuigende keuze. 🍝

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. OxGord KAPM-01

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen OxGord KAPM-01

 • list plusBudgetvriendelijke optie voor liefhebbers van zelfgemaakte pasta
 • list plusVeelzijdig met 9 dikte-instellingen en 2 snijders
 • list plusCompact en handig voor opslag en gebruik

Nadelen OxGord KAPM-01

 • list plusKan niet tippen aan de geavanceerde functies van duurdere modellen

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.45
Functionaliteit
7.94
Gebruiksgemak
7.98
Als pasta liefhebber ben ik altijd op zoek naar betaalbare manieren om thuis mijn eigen pasta te maken. De OxGord KAPM-01 Pastamachine springt eruit als een budgetvriendelijke optie die een uitstekend startpunt biedt voor zelfgemaakte pasta. Met maar liefst 9 dikte-instellingen en 2 snijders, biedt deze machine veelzijdigheid voor het maken van verschillende soorten pasta. Met afmetingen van 8.4 x 8.2 x 6.4 inches is het ook nog eens een compacte toevoeging aan elke keuken, waardoor het gemakkelijk op te bergen en te gebruiken is.

In vergelijking met grote namen als KitchenAid en Philips, komt de OxGord Pastamachine naar voren als een voordelig alternatief. Het biedt betaalbaarheid zonder in te leveren op kwaliteit, in tegenstelling tot de duurdere concurrentie. Het is dan ook niet verrassend dat The Spruce Eats de OxGord machine uitroept tot de "Best Budget" optie.

In de wereld van pastamachines onderscheidt de OxGord zich door een plezierige pasta-ervaring te bieden tegen een toegankelijke prijs. Met de groeiende trend van zelf pasta maken, is deze machine ideaal voor beginnende pasta-makers. Hoewel het misschien niet kan tippen aan de geavanceerde functies van duurdere modellen, biedt het zeker een aantrekkelijke start voor liefhebbers van zelfgemaakte pasta.

Kortom, de OxGord KAPM-01 Pastamachine is een overtuigende keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare manier om zelf pasta te maken. Het biedt een perfecte balans tussen kosten en functionaliteit, en opent de deur naar het plezier van het maken van heerlijke pasta thuis. Met deze machine ben ik ervan overtuigd dat ik vele uren plezier zal hebben en zal genieten van heerlijke zelfgemaakte pasta 🍝.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Pastamachines. Er zijn immers 2155 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!