Wat is de beste monitor voor fotobewerking van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 09 december, 2023

Het aanschaffen van een goede monitor voor fotobewerking is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste monitor voor fotobewerking van 2023? Na het analyseren van 436 monitoren voor fotobewerking kwam de BenQ SW2700PT als beste uit onze monitor voor fotobewerking-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de monitoren voor fotobewerking, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 monitoren voor fotobewerking-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame monitor voor fotobewerking-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste monitoren voor fotobewerking

1Score: 9.8
BenQ SW2700PT
BenQ SW2700PT
BenQ
2Score: 9.6
Asus ProArt PA279CRV
Bijna-professionele ervaring zonder de hoge kosten
Asus ProArt PA279CRV
Asus
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Apple Studio Display
Apple Studio Display
Apple
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.1
BenQ SW321C
BenQ SW321C
BenQ
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.8
BenQ PD3220U
Professionele 4K UHD-monitor met Thunderbolt 3-connectiviteit
BenQ PD3220U
BenQ
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.8
Dell S2722QC
Dell S2722QC
Dell
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.5
Asus Designo MX27UCS
Asus Designo MX27UCS
Asus
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.3
InnoCN 27M2U
Ideale keuze voor creatieven en contentmakers
InnoCN 27M2U
InnoCN
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.1
Dell S2721QS
Dell S2721QS
Dell
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.8
LG 32UN880 UltraFine Ergo
LG 32UN880 UltraFine Ergo
LG
Ga naar laagste prijs
hero illustration

Hoe testen we monitoren voor fotobewerking?

Om de beste monitor voor fotobewerking te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze monitor voor fotobewerking-test hebben we 436 monitoren voor fotobewerking vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze monitor voor fotobewerking-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze monitor voor fotobewerking-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen monitor voor fotobewerking-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte monitor voor fotobewerking in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 436 monitoren voor fotobewerking te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste monitoren voor fotobewerking op een rij

1. BenQ SW2700PT

Loading ...

Voordelen BenQ SW2700PT

 • list plusBijna volledige Adobe RGB-gamut en volledige sRGB-dekking
 • list plusBeste kalibratiemonitor voor fotobewerking
 • list plusUitstekende ergonomie met eenvoudige aanpassingen en duidelijke hoogtemarkeringen

Nadelen BenQ SW2700PT

 • list plusLichte backlight bloeding op één plek (hoewel als acceptabel wordt beschouwd)
 • list plusOntwerp kan esthetisch gezien niet aantrekkelijk zijn
 • list plusPrijs kan door sommigen nog steeds als hoog worden beschouwd

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.93
Functionaliteit
9.62
Gebruiksgemak
9.76
De BenQ SW2700PT is een zeer gerespecteerde monitor voor fotobewerking, geprezen om zijn bijna volledige Adobe RGB kleurenbereik en volledige sRGB dekking. Het wordt beschouwd als de beste kalibratiemonitor voor fotobewerking, met nauwkeurige en precieze kleuren, waardoor het een ideale keuze is voor fotografen. Het bereikt een perfecte balans tussen grootte en resolutie, met uitstekende kijkhoeken en algemene uniformiteit.

Een van de belangrijkste kenmerken van de SW2700PT is de uitstekende ergonomie, met gemakkelijke aanpassingen en duidelijke hoogtemarkeringen voor herhaalbare instellingen. De monitor wordt ook geleverd met een kap, wat een toegevoegde waarde is aan de functies. De profielschakelaar is een nuttige toevoeging, waarmee gemakkelijk kan worden geschakeld tussen verschillende kleurprofielen. De I/O-opties, waaronder DisplayPort, HDMI, USB 3.0 en een SD-kaartsleuf, worden gewaardeerd door gebruikers.

Volgens Fstoppers "bereikt de monitor een balans tussen grootte en resolutie die geschikt zou moeten zijn voor veel fotografen." En hoewel er misschien wat lichte backlight-bleeding is op één gebied, wordt dit als acceptabel beschouwd en biedt BenQ vervangingen. Het ontwerp van de monitor is misschien niet het meest esthetisch aantrekkelijk, maar het geeft prioriteit aan kwaliteit boven uiterlijk.

De BenQ SW2700PT wordt sterk aanbevolen voor fotografen die een betrouwbaar en nauwkeurig display nodig hebben voor hun fotobewerking. Het wordt vooral gewaardeerd om zijn vermogen om kleurnauwkeurigheid te behouden en de compatibiliteit met kleurbeheerworkflows. De monitor biedt hardwarekalibratie, waardoor kleurnauwkeurigheid en consistentie worden gegarandeerd.

Volgens BenQ is "de SW2700PT speciaal ontworpen voor professionele fotobewerking en biedt fotografen de tools die ze nodig hebben om hoogwaardige afbeeldingen te maken." Het biedt een grotere kleurruimte, inclusief 99% AdobeRGB, waardoor fotografen nauwkeurige kleuren kunnen bereiken in hun bewerkingen. De monitor biedt ook kleurkalibratie-instellingen voor effectief kleurbeheer.

Al met al is de BenQ SW2700PT een hoogwaardige monitor voor fotobewerking die nauwkeurige kleuren biedt tegen een betaalbare prijs. Het wordt sterk aanbevolen voor fotografen die op zoek zijn naar een betrouwbare en budgetvriendelijke optie. Het is echter belangrijk op te merken dat de prijs door sommigen nog steeds als hoog kan worden beschouwd.

Verkrijgbaar bij:

2. Bijna-professionele ervaring zonder de hoge kosten: Asus ProArt PA279CRV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus ProArt PA279CRV

 • list plusNauwkeurige en levendige kleuren
 • list plusUitgebreide connectiviteitsopties
 • list plusGebruiksvriendelijke ervaring

Nadelen Asus ProArt PA279CRV

 • list plusZwakke HDR-prestaties en contrast

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.09
Functionaliteit
9.71
Gebruiksgemak
9.94
De Asus ProArt PA279CRV is een sterk aanbevolen monitor voor fotobewerking, die een bijna professionele ervaring biedt zonder de hoge kosten. Met zijn 27-inch 4K-scherm, dunne schermranden en verstelbare standaard zorgt hij voor een geweldige gebruikerservaring. Het beschikt ook over verschillende aansluitmogelijkheden, waaronder USB-C met 96W stroomvoorziening, waardoor het handig is voor het verbinden met verschillende apparaten.

Volgens TechRadar is de prestatie van de monitor indrukwekkend, met nauwkeurige kleuren, goede pixeldichtheid en scherpe lettertypen. Het werkt goed met zowel Windows als MacOS en biedt een volledig scala aan schaalopties en schone letterweergave.

De PA279CRV ondersteunt HDR tot Vesa DisplayHDR 400, maar de HDR-prestaties en het contrast worden als zwakke punten genoemd. De algehele beeldkwaliteit en kleurnauwkeurigheid zijn echter fantastisch, waardoor het een uitstekende keuze is voor fotobewerking.

PCWorld benadrukt de budgetvriendelijkheid van de PA279CV, gericht op content creators met nauwkeurige beeldkwaliteit en uitgebreide aansluitmogelijkheden. Het biedt volledige dekking van de sRGB- en Rec.709-kleurengamuts en beschikt over een USB-C-poort met DisplayPort Alternate Mode en 65 watt stroomvoorziening. Hoewel het ontwerp misschien niet indrukwekkend is, maken de functionele focus en concurrerende prijs dit goed.

De connectiviteit van de monitor is een sterk punt, met een USB-C-poort die de meeste laptops kan opladen en vier USB-A-poorten voor hubfunctionaliteit. Het heeft ook meerdere andere poorten, waaronder HDMI en DisplayPort, waardoor het flexibel is om verschillende apparaten aan te sluiten.

De ASUS PA279CRV, volgens Display Ninja, is een 27-inch 4K IPS-monitor die uitstekende beeldkwaliteit biedt voor professioneel kleurgevoelig werk. Het heeft een 10-bits kleurdiepte en dekt 99% van de Adobe RGB- en DCI-P3-kleurengamutsen. De fabriekscalibratie is uitstekend en de monitor presteert goed in verschillende kleurruimten. Na kalibratie bereikt het een nog bredere gamutdekking. De monitor biedt mogelijkheden voor kleuraanpassingen, waardoor het flexibel is voor professioneel gebruik.

De ASUS ProArt Display PA279CV, zoals beoordeeld door Digital Camera World, is een 27-inch 4K-monitor ontworpen voor creatieve professionals. Het biedt upgrades ten opzichte van zijn voorganger, waaronder een hogere resolutie, verbeterde kleurnauwkeurigheid en ondersteuning voor 10-bits HDR-kleur. Het beschikt ook over een USB 3.2-interface voor handige connectiviteit en een veelzijdige standaard voor instelbare hoogte- en rotatiemogelijkheden. De bouwkwaliteit is stevig en het strakke ontwerp voegt een moderne touch toe.

Over het algemeen is de Asus ProArt PA279CRV een betrouwbare en functierijke monitor voor professionele fotobewerking. Het biedt nauwkeurige en levendige kleuren, uitgebreide aansluitmogelijkheden en een gebruiksvriendelijke ervaring. Hoewel het enkele beperkingen heeft op het gebied van HDR-prestaties en contrast, maken de algehele prestaties en betaalbaarheid het tot een topkeuze in zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Apple Studio Display

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple Studio Display

 • list plusEen adembenemend 5K-scherm
 • list plusUitgebreide multimediamogelijkheden
 • list plusUitstekende bouwkwaliteit en ontwerp

Nadelen Apple Studio Display

 • list plusBeperkte compatibiliteit met Windows
 • list plusHoge prijs
 • list plusGebrek aan hoogteverstellingsopties

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.77
Gebruiksgemak
9.18
De Apple Studio Display is een zeer gewilde monitor voor fotobewerking, hoewel hij als overdreven wordt beschouwd voor deze taak. Volgens een recensie op TechRadar valt de Studio Display op door zijn plezierige functies, ook al zijn er meer verstandige opties beschikbaar. Hij heeft een enorme 5K-resolutie en uitgebreide multimediamogelijkheden, waardoor het een uitstekende keuze is voor Apple-gebruikers.

In een overzicht van de beste monitoren voor fotobewerking op Digital Camera World wordt de Apple Studio Display genoemd als een van de beste keuzes. Hij wordt geprezen om zijn 5K-resolutie en uitgebreide multimediamogelijkheden, waardoor het een ideale keuze is voor enthousiaste fotobewerkers. De BenQ PhotoVue SW271C wordt echter aangemerkt als de beste algehele optie, met verbluffende kleurnauwkeurigheid en handige extra's zoals USB Power Delivery en kleurkalibratie.

Een recensie op DPReview prijst de Apple Studio Display om zijn uitstekende bouwkwaliteit en design, met een solide aluminium behuizing en glasrand tot rand. Het 27-inch IPS LCD-paneel biedt volledige dekking van het Display P3-kleurengamma. Er wordt echter opgemerkt dat de monitor meer geschikt is voor Apple-gebruikers en niet compatibel is met Windows. Deze beperkte compatibiliteit kan een nadeel zijn voor sommige gebruikers.

Tom's Guide prijst de Apple Studio Display om zijn prachtige 5K-scherm, uitstekende camera en fantastische luidsprekersysteem. Er wordt echter kritiek geuit op de prijs en het gebrek aan hoogteverstellingsopties. Het display is compatibel met specifieke modellen MacBook en iPad met macOS Monterey 12.3 of iPadOS 15.4 (of later). Het wordt beschouwd als een topkeuze voor Mac-gebruikers, maar de hoge prijs en beperkte hoogteverstellingsopties kunnen sommige potentiële kopers afschrikken.

Samengevat is de Apple Studio Display een hoogwaardige monitor met een prachtig 5K-scherm en uitgebreide multimediamogelijkheden. Het is zeer gewild ondanks dat het als overdreven wordt beschouwd voor fotobewerking. De beperkte compatibiliteit met Windows en de hoge prijs kunnen echter nadelen zijn voor sommige gebruikers. Mac-gebruikers die op zoek zijn naar een topklasse monitor met uitstekende kleurnauwkeurigheid en extra functies kunnen de Apple Studio Display als de perfecte keuze beschouwen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. BenQ SW321C

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BenQ SW321C

 • list plusUitzonderlijke kleurnauwkeurigheid en breed scala aan kleurruimten
 • list plusFijn gecoat paneel met geavanceerde anti-reflectietechnologie
 • list plusBetaalbaar in vergelijking met andere professionele displays

Nadelen BenQ SW321C

 • list plusGebrek aan gedetailleerde gebruikersrecensies op Amazon
 • list plusDe grootte en resolutie kunnen te veel zijn voor casual gebruikers of beperkte bureauruimte

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.29
Functionaliteit
8.79
Gebruiksgemak
9.31
De BenQ SW321C is een topklasse monitor, speciaal ontworpen voor fotobewerking en biedt een exclusieve oplossing voor scherm-naar-print. Met een 32-inch 4K-display en uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid is het een favoriet onder fotografen en grafisch ontwerpers.

Een opvallende functie van de SW321C is het fijn-gecoate paneel, dat zorgt voor een reflectievrije prestatie en schittering elimineert, waardoor een visuele ervaring met gesimuleerde papier-textuur ontstaat. Volgens TechRadar heeft de monitor een "Advanced Reflectionless Technology" (ART) micro-fine anti-reflectiecoating, die zorgt voor nauwkeurige kleur en contrast.

De monitor dekt 99% Adobe RGB, 95% P3 en 100% sRGB kleurruimtes, met een Delta E ≤ 2 voor nauwkeurige kleurweergave. Zoals vermeld door Digital Camera World, is de SW321C vooraf gekalibreerd in de fabriek en ondersteunt het hardwarekalibratie met een 16-bits LUT, waardoor nauwkeurige en consistente kleuren op het hele scherm worden gegarandeerd.

Om de kleurnauwkeurigheid verder te verbeteren, wordt de SW321C geleverd met BenQ's eigen software, Paper Color Sync, waarmee gebruikers speciale kleurinstellingen kunnen maken op basis van printermodel, papiertype en kleurruimte. Het beschikt ook over Pantone Connect Premium, een mobiele app ontwikkeld in samenwerking met Pantone.

De monitor biedt een breed scala aan kleurruimte-instellingen, waaronder sRGB, AdobeRGB en DCI-P3, evenals HDR- en B&W-modi. Het ondersteunt HDR10- en HLG-videoinvoer voor kleurgrading in de postproductie. De monitor heeft ook een ingebouwde SD-kaartlezer, waardoor het handig is om afbeeldingen rechtstreeks vanuit een camera over te zetten en te bekijken.

Wat connectiviteit betreft, biedt de SW321C USB-C met 60W stroomvoorziening, waardoor eenvoudige connectiviteit en opladen voor compatibele apparaten mogelijk is. Het wordt ook geleverd met een modulaire kap om schittering en reflecties te verminderen, evenals een bekabelde afstandsbediening genaamd de Hotkey Puck G2 voor eenvoudig schakelen tussen kleurruimtes.

Volgens TechRadar is de SW321C betaalbaarder in vergelijking met andere professionele displays, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor professionals met een beperkt budget. Met een prijs van $2,000 / £1,599 / AU$3,199 wordt het geleverd met de Hotkey Puck G2, een kap en een set kabels.

Hoewel de BenQ SW321C zeer wordt gewaardeerd vanwege zijn kleurnauwkeurigheid en uitgebreide functies, heeft het enkele beperkingen. Een potentieel nadeel is het ontbreken van een gedetailleerde beoordeling op Amazon, waardoor het moeilijk kan zijn om gebruikerservaringen in te schatten. Bovendien kan de grootte en resolutie van de monitor te veel zijn voor casual gebruikers of degenen met beperkte bureauruimte.

Ter conclusie, de BenQ SW321C is een topklasse monitor voor fotobewerking met uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid en een breed scala aan functies. Het fijn-gecoate paneel, de geavanceerde anti-reflectietechnologie en de ondersteuning voor verschillende kleurruimtes maken het een uitstekende keuze voor fotografen en grafisch ontwerpers. Ondanks enkele beperkingen qua grootte en gebruikersrecensies, biedt de SW321C uitstekende waarde voor zijn prijs en is het een betrouwbaar gereedschap voor professioneel fotobewerkingswerk.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Professionele 4K UHD-monitor met Thunderbolt 3-connectiviteit: BenQ PD3220U

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BenQ PD3220U

 • list plusThunderbolt 3-connectiviteit voor naadloze gegevensoverdracht en stroomvoorziening
 • list plusScherp en gedetailleerd 4K UHD-display met levendige kleuren
 • list plusHandige functies zoals de 'Hockey Puck'-afstandsbediening en KVM-switch

Nadelen BenQ PD3220U

 • list plusBeperkte geluidskwaliteit van ingebouwde luidsprekers
 • list plusMogelijke wiebeligheid door stevige standaard
 • list plusOntbreekt echte HDR-mogelijkheden

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.11
Functionaliteit
8.64
Gebruiksgemak
8.77
De BenQ PD3220U is een eersteklas monitor die speciaal is ontworpen voor grafisch ontwerpers, fotografen en videomakers. Met zijn 32-inch 4K UHD-display en Thunderbolt 3-connectiviteit biedt het indrukwekkende prestaties en gemak voor professionals in de creatieve industrie.

Een van de opvallende kenmerken van de PD3220U is de Thunderbolt 3-connectiviteit, waarmee naadloze gegevensoverdracht en stroomvoorziening mogelijk zijn via één kabel. Volgens TechRadar heeft deze monitor een visueel aantrekkelijk ontwerp met een smalle rand en een strakke zwarte behuizing. De bouwkwaliteit is uitstekend, met een solide metalen voet die gemakkelijke aanpassingen van de kijkhoek mogelijk maakt.

De PD3220U biedt een scherp en gedetailleerd display met levendige kleuren, dankzij de 4K-resolutie, hoge pixeldichtheid en 100% sRGB-kleurengamma. Digital Camera World benadrukt dat het 100% van de sRGB-kleurruimte, 100% Rec.709, 95% DCI-P3 en 80% Adobe RGB bestrijkt. De HDR-mogelijkheid voegt diepte en dimensionaliteit toe aan afbeeldingen en video's, waardoor de algehele kijkervaring wordt verbeterd.

Wat betreft gebruiksgemak biedt de PD3220U verschillende handige functies. Het bevat een programmeerbare bedrade afstandsbediening genaamd de 'Hockey Puck' voor eenvoudige navigatie en overschakelen tussen kleurmodi. Het wordt ook geleverd met een Keyboard Video Mouse (KVM) switch, waarmee gemakkelijk kan worden geschakeld tussen twee computers of twee monitoren.

Volgens Creative Bloq vereenvoudigt de PD3220U workflows met zijn beeld-in-beeld en beeld-naast-beeld modi, waardoor gemakkelijk multitasken en aanpassing mogelijk is. Het biedt 12 vooraf ingestelde kleurmodi, waaronder DCI-P3, Rec.709, AdobeRGB, CAD/CAM en HDR. Het is echter vermeldenswaard dat de monitor geen echte HDR-mogelijkheden heeft.

Hoewel de PD3220U veel sterke punten heeft, heeft het ook enkele beperkingen. De ingebouwde luidsprekers hebben een beperkte geluidskwaliteit, maar externe luidsprekers kunnen worden toegevoegd voor beter geluid. Bovendien kan de monitor enige wiebeligheid hebben vanwege zijn stevige standaard.

Al met al is de BenQ PD3220U een professionele en functierijke monitor die tegemoet komt aan de behoeften van creatieve professionals. Met zijn 4K UHD-display, Thunderbolt 3-connectiviteit en handige functies zoals de Hockey Puck-afstandsbediening en KVM-switch biedt het een uitstekende kijkervaring en vereenvoudigt het workflows voor grafisch ontwerpers, fotografen en videomakers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Dell S2722QC

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dell S2722QC

 • list plusIndrukwekkende 4K-resolutie en scherpe beeldkwaliteit
 • list plusVeelzijdige monitor geschikt voor kantoorgebruik, gaming, mediaconsumptie en contentcreatie
 • list plusBetaalbare optie met specifieke functies

Nadelen Dell S2722QC

 • list plusBeperkte kleurnauwkeurigheid en dekking van Adobe RGB
 • list plusLage contrastverhouding en ontbreken van lokale dimfunctie
 • list plusEnkele beperkingen op het gebied van kleurnauwkeurigheid, contrastverhouding en HDR-prestaties

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.12
Functionaliteit
8.31
Gebruiksgemak
8.88
De Dell S2722QC is een veelzijdige monitor die uitblinkt in kantoorgebruik en geschikt is voor gamen, mediaconsumptie en contentcreatie. Met zijn indrukwekkende 4K-resolutie en scherpe tekstweergave is het zeer aan te bevelen voor kantoortaken. Volgens RTINGS biedt het brede kijkhoeken en uitstekende ergonomie, waardoor het geschikt is voor multitasking en scherm delen. Bovendien maakt de USB-C-ingang met stroomvoorziening het mogelijk voor gebruikers om hun laptops aan te sluiten en tegelijkertijd op te laden. De kleurnauwkeurigheid en Adobe RGB-dekking zijn echter alleen redelijk.

Voor gaming is de Dell S2722QC redelijk geschikt voor 4K-gaming met een verversingssnelheid van 60Hz en HDMI 2.0-bandbreedte. Het ondersteunt variabele verversingssnelheid en heeft een lage invoervertraging, wat resulteert in een responsieve game-ervaring. Hoewel de responstijd traag is, biedt het nog steeds een bevredigende gameprestatie.

Wat betreft mediaconsumptie is de monitor goed geschikt voor het kijken van video's vanwege de 4K-resolutie en brede kijkhoeken. Het heeft echter een laag contrastverhouding en mist een lokale dimfunctie, wat de kwaliteit van zwart beïnvloedt bij het bekijken in het donker.

Voor mediacreatie is de Dell S2722QC geweldig voor content makers met zijn scherm met hoge resolutie en scherpe beeldweergave. De kleurnauwkeurigheid is echter alleen redelijk vanuit de verpakking en het heeft een beperkte Adobe RGB-dekking.

De Dell S2722QC is een betaalbare 4K-monitor met USB-C- en HDR-mogelijkheden, zoals benadrukt door PCWorld. Het biedt goede helderheid en kleurnauwkeurigheid, maar schiet tekort op het gebied van contrastverhouding en kleurengamma. Het is een degelijke monitor voor dagelijks productief gebruik met een aantrekkelijk ontwerp en ergonomische aanpassingen. Het opvallende kenmerk is de USB-C-connectiviteit, waardoor gemakkelijke aansluiting en opladen van laptops mogelijk is. Met een prijs van $379,99 is het concurrerend geprijsd in vergelijking met andere monitors in zijn categorie.

Volgens DisplayNinja biedt de Dell S2722QC consistente en nauwkeurige kleuren met zijn 99% dekking van het sRGB-kleurengamma. De brede kijkhoeken zorgen voor een foutloos beeld vanuit elke hoek en de 4K UHD-resolutie zorgt voor scherpe details en tekst. De monitor heeft een lage invoervertraging en snelle pixelresponstijd, waardoor het geschikt is voor incidentele gamers. Het ondersteunt ook AMD FreeSync voor het spelen zonder tearing binnen het ondersteunde frame rate-bereik. De standaard is robuust en veelzijdig, met verschillende aanpassingsmogelijkheden, en de monitor heeft een slank randloos ontwerp.

In de recensie van PC Monitors wordt de Dell S2722QC geprezen om zijn hoge pixeldichtheid en ruime bureaubladruimte. Hoewel het niet specifiek is ontworpen voor gaming, heeft het Adaptive-Sync om tearing en haperingen te verminderen. De monitor heeft een modern ontwerp met slanke bezels en een zilveren standaard.

Al met al is de Dell S2722QC een veelzijdige monitor die indruk maakt met zijn 4K-resolutie en scherpe beeldkwaliteit. Het blinkt uit in kantoorgebruik, gaming, mediaconsumptie en contentcreatie. Het heeft echter enkele beperkingen qua kleurnauwkeurigheid, contrastverhouding en HDR-prestaties. Het is een budgetvriendelijke optie met specifieke functies, waardoor het een geschikte keuze is voor mensen die prijs en specifieke behoeften belangrijker vinden dan topprestaties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Asus Designo MX27UCS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus Designo MX27UCS

 • list plusStunning image quality met uitstekende kleurreproductie
 • list plusBrede kijkhoeken voor consistente kwaliteit vanuit elke positie
 • list plusStrak design met smalle randen en dun scherm

Nadelen Asus Designo MX27UCS

 • list plusVerwarrend geplaatste navigatieknoppen op het schermmenu
 • list plusKabelbeheer kan verbeterd worden
 • list plusMinimale backlight-bleeding langs de randen

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.84
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
7.96
De ASUS Designo MX27UC is een topklasse monitor voor fotobewerking en andere taken die uitzonderlijke beeldkwaliteit vereisen. Met zijn 27-inch 4K-display en strakke ontwerp biedt het een visueel verbluffende ervaring. Volgens Lifewire heeft de monitor een solide en zware voet en standaard, wat zorgt voor stabiliteit, terwijl de slanke randen en dunne scherm bijdragen aan zijn moderne esthetiek.

Een opvallende eigenschap van de MX27UC is zijn uitstekende kleurweergave, die 100% van de sRGB-kleurruimte bestrijkt. Dit maakt het ideaal voor taken zoals foto- en videobewerking, grafisch ontwerp en meer. De kijkhoeken van 178 graden zorgen voor een consistente kwaliteit vanuit elke positie, en gebruikers hebben geen problemen gemeld met ghosting of schermvervaging.

"De MX27UC biedt een scherp, levendig en kleurnauwkeurig beeld dat perfect is voor fotobewerking en algemeen multimedia-gebruik." - Lifewire

Het opzetten van de monitor is een fluitje van een cent, omdat deze grotendeels voorgemonteerd wordt geleverd. Sommige gebruikers hebben echter gemerkt dat de navigatieknoppen op het menu op het scherm verwarrend geplaatst zijn. Daarnaast kan de kabelbeheer verbeterd worden, hoewel de poorten handig aan de achterkant geplaatst zijn.

Wat betreft connectiviteit biedt de MX27UC HDMI, DisplayPort en DisplayPort over USB-C opties. Dit maakt eenvoudige verbinding met verschillende apparaten mogelijk, waaronder telefoons en tablets. De compatibiliteit kan echter variëren, afhankelijk van het gebruikte mobiele apparaat.

Een potentieel nadeel van de MX27UC is de minimale backlight bleeding langs de randen. Hoewel dit tijdens normaal gebruik niet opvalt, kan het meer zichtbaar zijn in een donkere omgeving. Dit is een klein nadeel gezien zijn algehele uitzonderlijke prestaties.

Al met al is de ASUS Designo MX27UC een uitstekende monitor voor fotobewerking en multimedia-taken. Het biedt een verbluffende beeldkwaliteit, brede kijkhoeken en een strak ontwerp. Zijn kleurnauwkeurigheid en 4K-resolutie maken het een uitstekende keuze voor professionals en enthousiastelingen.

"De MX27UC is een geweldig scherm voor het bewerken van foto's en video's, grafisch ontwerp, evenals het kijken van films en het spelen van games." - Lifewire

Bij het vergelijken van de MX27UC met andere monitoren op de markt, valt het op door zijn kleurnauwkeurigheid en brede kijkhoeken. Als specifieke functies zoals een ingebouwde camera belangrijk zijn, kunnen andere modellen meer geschikt zijn. Het is belangrijk om individuele behoeften en voorkeuren in overweging te nemen bij het nemen van een beslissing.

Al met al is de ASUS Designo MX27UC een fantastische monitor voor fotobewerking, met uitstekende beeldkwaliteit en een strak ontwerp. Hoewel het enkele kleine nadelen kan hebben, zoals kabelbeheer en minimale backlight bleeding, wegen de sterke punten duidelijk op tegen eventuele beperkingen. Of je nu een professionele fotograaf bent of een multimedia-enthousiasteling, de MX27UC is een betrouwbare en hoogwaardige keuze die niet teleur zal stellen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. Ideale keuze voor creatieven en contentmakers: InnoCN 27M2U

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen InnoCN 27M2U

 • list plusMini LED-technologie zorgt voor betere contrasten en levendige kleuren zonder inbranden en hogere productiekosten van OLED-displays.
 • list plusSlimme sensor past de helderheid aan op basis van de omgeving voor optimale kijkomstandigheden.
 • list plusVeelzijdige standaard maakt aanpassingen in hoogte, draaiing, kanteling en rotatie mogelijk voor de gewenste kijkhoek.

Nadelen InnoCN 27M2U

 • list plusDe native contrastverhouding is laag voor HDR-inhoud.
 • list plusCompatibiliteitsproblemen met macOS.
 • list plusGemelde problemen met de bouwkwaliteit.

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.43
Functionaliteit
8.03
Gebruiksgemak
8.35
De InnoCN 27M2U Mini LED-monitor is voor mij als creatieveling en contentmaker echt een uitkomst. Voor maar $699 USD krijg je een monitor met 4K-natieve resolutie, mini-LED-achtergrondverlichting en diepe DCI-P3-kleuren. Notebookcheck noemt het zelfs een van de meest betaalbare opties in zijn categorie. En geloof me, het voldoet echt aan alle verwachtingen. TechRadar benadrukt de indrukwekkende visuele prestaties met diepe zwarttinten, levendige kleuren en betere contrasten, vergelijkbaar met OLED.

Wat deze InnoCN 27M2U echt onderscheidt, is het gebruik van Mini LED-technologie. TechRadar legt uit dat dit zorgt voor betere contrasten en levendige kleuren, zonder de problemen die je vaak tegenkomt bij OLED-schermen, zoals inbranden en hogere productiekosten. Ook heeft deze monitor een slimme sensor die de helderheid aanpast op basis van je omgeving, zodat je altijd optimaal kunt kijken. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij ook nog een USB Type-C-poort met maximaal 90W vermogen, superhandig als je je apparaten wilt opladen.

Het design van de monitor is misschien niet het meest oogstrelend, met een grijze plastic behuizing die er goedkoop uitziet, zoals TechRadar opmerkt. Maar de dunne randen en de naar beneden gerichte aansluitingen maken hem perfect voor wandmontage. De standaard is ook heel flexibel, je kunt hem in hoogte verstellen, kantelen, draaien en zelfs roteren, zodat je altijd de perfecte kijkhoek kunt vinden.

Wat betreft de beeldkwaliteit, daar blinkt de InnoCN 27M2U echt in uit, zoals Windows Central benadrukt. Hij is al goed gekalibreerd, maar als je nog wat finetuning doet, is de kleurweergave indrukwekkend, met hoge percentages Adobe sRGB, Adobe RGB en DCI P3 kleurruimte. Dat maakt hem dus ideaal voor fotobewerking en het maken van content.

Maar ook voor gamers is deze monitor een topper, volgens RTINGS. Hij heeft een snelle responstijd, minimale inputlag, ondersteuning voor variabele verversingssnelheid (VRR) en HDMI 2.1-bandbreedte. Dit maakt hem dus perfect voor gamers. En de Mini LED local dimming-technologie zorgt ervoor dat je media in volle glorie kunt ervaren, met een breed kleurbereik en goede beeldnauwkeurigheid in SDR.

Natuurlijk heeft de InnoCN 27M2U ook zijn beperkingen. De native contrastverhouding is bijvoorbeeld laag voor HDR-content, en er zijn meldingen van compatibiliteitsproblemen met macOS en problemen met de bouwkwaliteit. Maar ondanks dat blijft deze monitor absoluut een aanrader voor creatievelingen en contentmakers. Met zijn Mini LED-technologie, diepe kleuren en indrukwekkende visuele prestaties is het echt een game changer op de markt. En met de flexibele standaard, goede kalibratie en uitstekende game-mogelijkheden krijg je echt waar voor je geld. Maar wees je wel bewust van de beperkingen wat betreft de native contrastverhouding voor HDR, compatibiliteitsproblemen met macOS en enkele meldingen van problemen met de bouwkwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Dell S2721QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dell S2721QS

 • list plusIk waardeer het strakke ontwerp
 • list plusIk hou van de veelzijdige opties
 • list plusIk ben onder de indruk van de verbluffende beelden

Nadelen Dell S2721QS

 • list plusDe ingebouwde speakers bieden misschien niet de beste geluidservaring
 • list plusHet kan geavanceerde gamefuncties missen in vergelijking met andere modellen

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.41
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.84
De Dell S2721QS is een indrukwekkende 4K-monitor die een strak design, veelzijdige opties en verbluffende beelden biedt voor een betaalbare prijs. Met zijn moderne design en eenvoudige montage valt de monitor op door zijn dunne randen en minimale zwarte rand wanneer hij is ingeschakeld. Volgens Tom's Hardware kan de stevige standaard van de monitor eenvoudig worden aangedraaid voor stabiliteit, en biedt het ook de mogelijkheid voor een VESA-montage voor extra gemak.

Een van de opvallende kenmerken van de Dell S2721QS is de 4K UHD-resolutie en het ultradunne randontwerp aan drie zijden, wat zorgt voor een verbluffende kijkervaring. De monitor ondersteunt het afspelen van HDR-content en biedt schitterende kleuren dankzij de IPS-technologie en 99% sRGB-kleurdekking. Dit maakt het een uitstekende optie voor fotobewerking, omdat het kleuren en details nauwkeurig kan weergeven.

Op het gebied van gaming beschikt de Dell S2721QS over AMD FreeSync™-technologie, wat zorgt voor gamingprestaties zonder tearing. Het heeft ook een scherm met weinig blauw licht genaamd ComfortView Plus, wat het oogcomfort verbetert tijdens lange gamesessies of langdurig gebruik.

De monitor biedt naadloos overschakelen tussen apparaten met zijn dubbele HDMI-poorten en ondersteunt multitasking met de functies Picture-by-Picture en Picture-in-Picture. Dit stelt gebruikers in staat om meerdere apparaten aan te sluiten en tegelijkertijd inhoud van verschillende bronnen te bekijken.

Volgens Dell wordt de S2721QS geleverd met ingebouwde dubbele speakers van 3W voor meeslepend geluid. Het is echter vermeldenswaard dat sommige gebruikers mogelijk de voorkeur geven aan het gebruik van externe speakers of koptelefoons voor een betere audiobeleving.

Al met al is de Dell S2721QS een budgetvriendelijke 4K-monitor die uitblinkt in het leveren van een kijkervaring van hoge kwaliteit voor zowel fotobewerking als gaming. Zijn strakke design, veelzijdige opties en indrukwekkende beelden maken het een opvallende keuze in zijn prijsklasse.

In de woorden van Tom's Hardware: "De Dell S2721QS biedt een strak design en veelzijdige opties voor een budgetvriendelijke 4K-monitor". Daarnaast biedt Dell ondersteuning en gemoedsrust met functies zoals een gratis vervanging van het paneel tijdens de garantieperiode en geavanceerde omruildiensten.

Hoewel er andere opties op de markt zijn, springt de Dell S2721QS eruit vanwege zijn betaalbaarheid, betrouwbare prestaties en functierijke ontwerp. Als je echter op zoek bent naar een monitor met meer geavanceerde gamingfuncties, zijn er mogelijk andere modellen die op dat specifieke gebied iets beter presteren.

Tot slot is de Dell S2721QS een zeer aanbevolen monitor voor fotobewerking en algemeen gebruik. Zijn 4K UHD-resolutie, veelzijdige opties en strakke design maken het een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare maar functierijke monitor.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. LG 32UN880 UltraFine Ergo

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG 32UN880 UltraFine Ergo

 • list plusIndrukwekkende kleuraccuraatheid
 • list plusLevendig display
 • list plusFlexibele standaard voor eenvoudige aanpassing

Nadelen LG 32UN880 UltraFine Ergo

 • list plusMogelijk niet de gewenste HDR-ervaring bieden
 • list plus32-inch formaat kan niet geschikt zijn voor beperkte bureauruimte
 • list plusNiet de beste optie voor gaming

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.82
Functionaliteit
7.76
Gebruiksgemak
7.82
De LG 32UN880 UltraFine Ergo is een geweldige monitor voor fotobewerking, met indrukwekkende kleurnauwkeurigheid en een levendig display. Volgens TechRadar is het een uitstekende keuze voor creatieve professionals die vanuit huis werken, vanwege de betaalbaarheid en kwaliteit. Deze monitor heeft een flexibele standaard waarmee je gemakkelijk de hoek, hoogte en draaiing kunt aanpassen om content aan collega's te laten zien.

Maar let op, als HDR belangrijk voor je is, is deze monitor mogelijk niet de beste optie. Met een maximale helderheid van slechts 350 nits kan het niet de gewenste HDR-ervaring bieden. Bovendien is de 32-inch grootte mogelijk niet geschikt voor mensen met beperkte bureauruimte.

Volgens RTINGS is de LG UltraFine 4k 23.7 monitor, die deel uitmaakt van dezelfde productlijn, een goede optie voor kantoorgebruik. Het biedt brede kijkhoeken, een scherm met hoge resolutie en uitstekende uniformiteit. Maar het schiet tekort op het gebied van gaming-mogelijkheden, met een verversingssnelheid van 60Hz en het ontbreken van geavanceerde gaming-functies. Het heeft ook een probleem met flikkerende achtergrondverlichting dat zichtbare duplicaties veroorzaakt.

Op het gebied van multimedia en mediaproductie presteert de LG 32UN880 redelijk goed met zijn 4k-resolutie, brede kijkhoeken en goede maximale helderheid. Maar het presteert mogelijk niet zo goed in een donkere ruimte en de flikkerende achtergrondverlichting kan de beweging beïnvloeden.

Hoewel de LG 32UN880 UltraFine Ergo sterke punten heeft op het gebied van kleurnauwkeurigheid en flexibiliteit, zijn er betere monitoren beschikbaar tegen lagere prijzen. Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften en voorkeuren van de gebruiker, vooral als het gaat om HDR-mogelijkheden en gaming-prestaties.

Samenvattend is de LG 32UN880 UltraFine Ergo een solide optie voor fotobewerking, met levendige kleuren en een flexibele standaard. Maar het is mogelijk niet de beste keuze voor degenen die HDR of gaming prioriteit geven. Potentiële kopers moeten hun specifieke eisen overwegen en de monitor vergelijken met andere opties op de markt om ervoor te zorgen dat ze de beste beslissing nemen voor hun behoeften.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van monitoren voor fotobewerking. Er zijn immers 436 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!