De Bestenu Metaaldetector Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/14/2020


Om een schat te vinden, heb je geen schatkaart nodig, wel een metaaldetector. Met een metaaldetector speur je naar bijvoorbeeld muntstukken, juwelen, goud en zilver. Waar je op let bij het kopen van een metaaldetector, lees je hieronder.

Kun je met een metaaldetector ook geld vinden?

hide product content

Ja, je kunt met een metaaldetector ook geld vinden. Denk hierbij aan verschillende munten. Je kunt naast euro's natuurlijk ook oude, waardevolle munten vinden. Een goede plaats om munten te vinden is op het strand, en dan vooral onder de strandtenten.

Waar mag ik zoeken met een metaaldetector?

hide product content

Je mag in principe op alle openbare terreinen je metaaldetector gebruiken, behalve:

  • Archeologische rijksmonumenten
  • Terreinen waar de gemeente een metaaldetectieverbod heeft ingesteld (dit kan gelden voor delen of voor de hele gemeente)
  • Beschermde provinciale en gemeentelijke archeologische monumenten
  • Terreinen waar een procedure loopt om een beschermd archeologisch (rijks)monument te worden
  • Terreinen waar al een archeologische opgraving gaande is

De precieze regels rondom het gebruik van metaaldetectors vind je in de wet. Je leest artikel 2.2 na in het Besluit Erfgoedwet archeologie.

Als ik iets waardevols vind, mag ik het dan houden?

hide product content

Vondsten die je met de metaaldetector vindt, moet je zo snel mogelijk melden bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Je vindt hiervoor een formulier op de website van het cultureel erfgoed. Je bent als vinder verplicht om de vondst zes maanden ter beschikking te houden voor wetenschappelijk onderzoek. Daarna word de vondst jouw eigendom.

Hoe diep kan ik meten met een metaaldetector?

hide product content

Je mag in Nederland maximaal 30 centimeter diep zoeken. Onder geen enkele voorwaarde mag de grond dieper worden verstoord.

Hoe stel je een metaaldetector in?

hide product content

Je moet allereerst je metaaldetector leren kennen. Zodra je door hebt waar hij op reageert en hoe gevoelig hij is, maar ook wat voor geluiden deze maakt, ga je spelen met de instellingen. Dit proces kan best wat tijd in beslag nemen, maar het loont de moeite!

Hoe je je metaaldetector instelt, hangt af van het type metaaldetector je hebt. Vaak zet je de sens (sensitivity) zo hoog mogelijk. Deze kun je lager instellen als hij op werkelijk alles reageert en dus constant geluid maakt. Zwaai daarnaast laag en in een effen lijn in plaats van omhoog te zwaaien. Loop daarnaast langzaam en neem je de tijd! Metaaldetectie is geen bezigheid die baat heeft bij haast.

Waarom kan een metaaldetector fosfor niet opzoeken?

hide product content

Fosfor valt niet onder de metalen en kan daarom niet worden gevonden door een metaaldetector. Wel worden er soms bommen opgespoord met metaaldetectoren. Deze bommen bevatten soms fosfor.

Fosfor is hoe dan ook een levensgevaarlijke substantie. Als je iets hebt opgespoord dat op een bom lijkt, laat het dan met rust en licht de politie zo snel mogelijk in.

Welke metalen kun je opsporen met een metaaldetector?

hide product content

Er zijn drie groepen metaalsoorten die je opspoort met een metaaldetector: laaggeleidende metaalsoorten, middengeleidende metaalsoorten en hooggeleidende metaalsoorten. IJzer valt onder de laaggeleidende metaalsoorten. Denk hierbij daarnaast vooral aan blikjes, schroeven en ander minder waardevolle items.

Nikkel, zink lood, brons, aluminium en goud vallen onder de middengeleidende metaalsoorten. Hiervan wil je natuurlijk het liefst die gouden ring vinden, of misschien een oude bronzen vaas. Zilver en koper valle beiden onder de hooggeleidende metaalsoorten.

Hoe komt deze leuke Metaaldetector opsomming tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de speurtocht naar de beste Metaaldetector ook!

Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over Metaaldetectors, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Metaaldetectors die op de markt zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Metaaldetectors het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Metaaldetectors stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Artikelen die vergelijkbaar zijn aan Metaaldetectors

De beste Metaaldetectors op een rij

Product informatiePlus or Show more

MacGyver metaaldetector De Target metaaldetector is de enige in zijn soort met een zoekspoel en ingebouwde pinpointer. De detector is door zijn uitschuifbare steel perfect in te stellen op alle lengtes. De ingebouwde pinpointer is uniek op dit soort detectoren voor deze prijs, hiermee kan de metaaldetector niet alleen geweldig zoeken maar ook nog eens met de pinpoint-functie het gevonden object uitpeilen. Dit voorkomt onnodig graven en zoeken. Met zijn instelbare volume is het perfect zoeken op plekken waar veel mensen aanwezig zijn zoals op het strand. Specificaties: Gevoeligheid tot 20cm voor bv muntjes en dieper voor grotere objecten 3 bedieningsstanden: alle metalen, disc & pinpoint 19cm waterdichte zoekschijf In lengte verstelbaar Aansluiting voor hoofdtelefoon Inclusief schepje Analoog display Lage batterij spanning indicator Werkt op 2x9V batterijen (niet inbegrepen)

1. MacGyver Metaaldetector Target - Detectie apparaat - Analoog display - tot 20cm


Product informatiePlus or Show more

Nauwkeurige metaaldetector kopen? Zorgeloos schatten ontdekken doe je met de Up Down Go Metaaldetector! Up Down Go levert het beste instapmodel van metaaldetectors aan. Met de professionele kwaliteit , de schep en de headset maakt de Up Down Go Metaaldetector de ideale metaaldetector voor kinderen en volwassenen om kennis te maken met de schatzoekers hobby. Wereldwijd is dit metaaldetector model al één van de best verkochte metaaldetectors. De Up Down Go Metaaldetector bevat effectieve en hoogwaardige onderdelen die ervoor zorgen dat je zorgeloos en met plezier schatten kunt ontdekken. Inhoud: Up Down Go Metaaldetector Handleiding Schep Headset Verpakking Voordelen van de Up Down Go Metaaldetector: ✅ Detecteert elke metaalsoort, zo kun je elk specifiek metalen object ontdekken ✅ Geschikt voor kinderen en volwassenen, met de verstelbare steel is de metaaldetector ideaal voor kinderen en volwassenen ✅ Waterdichte zoekspoel, geeft mogelijkheid je metaaldetector in ondiep water te gebruiken ✅ Circa 70 cm bereik voor grote objecten, ~20cm voor kleine objecten als munten ✅ Detecteert kleine objecten, zoals munten ✅ Eenvoudig te bedienen, het simpele controlepaneel maakt de metaaldetector zeer gebruiksvriendelijk ✅ Verstelbaar, van 78cm tot 107cm ✅ Hoge precisie, je kan de gevoeligheidsgraad verlagen of verhogen naar je eigen voorkeur met de "SENS" knop ✅ Eliminatie van verschillende metaalsoorten, met de "DISC" knop kun je bepaalde metaalsoorten elimineren en voorkom je zo detectie van prullenboel als bijvoorbeeld bierdopjes ✅ Luidspreker, de Up Down Go Metaaldetector heeft een ingebouwde luidspreker die detectie geluiden af kan laten spelen Voeding: 2x (VARTA) 9 volt batterijen - niet inbegrepen. Metaaldetectors zijn niet voor niets zo populair. Het schat zoeken met een metaaldetector brengt ultieme spanning met zich mee, iedere keer is het weer een verrassing wat voor een vondst je kan aantreffen. Druk nu op ‘In Winkelwagen’ en ontdek morgen of vandaag al waardevolle schatten! Adviesprijs: €139,95

2. Up Down Go Metaaldetector – Metaal Detectie Apparaat – 20 Tot 70 CM Detectie Bereik – Koptelefoon – Schep


Product informatiePlus or Show more

Professionele Detectory Metaaldetector Met deze professionele metaaldetector van Detectory is het mogelijk om alle soorten munten, sieraden, goud- en zilverstukken in de bodem te vinden. De kop van de metaaldetector is waterdicht, dus het is ook mogelijk om in ondiep water te gaan jagen op verborgen schatten! Deze detector is erg makkelijk te gebruiken. Geschikt voor elke soort metaal! Ook is het met de LCD display mogelijk om bepaalde metaalsoorten aan of uit te zetten. Vind dus alleen waar je naar op zoek bent! Verder is deze Professionele metaaldetector volledig instelbaar: van geluid, tot aan zoekdiepte tot aan zoeksterkte! Kortom: als je op zoek bent naar een professionele en toch betaalbare metaaldetector, dan zit je met onze Detectory goed! Kenmerken Detectory Metaaldetector: Verstelbare lengte van de metaaldetector. Geschikt voor zowel kinderen als voor volwassenen Handige LCD display interface, lees duidelijk en snel gegevens af. Comfortabele handvat en een handige ellenboog ondersteuning. Krijg dus geen klachten van de Detectory metaaldetector. Geschikt voor het vinden van allerlei soorten metalen. Door de handige interface is het zelfs mogelijk om op 1 bepaald soort metaal te zoeken. Handige audio aanwijzing voor als u dicht in de buurt zit van een metaal. Met volumeregelaar. Verander de volume van de luidspreker of uw koptelefoon Specificaties: Geschikt voor de bekendste metalen (dus goud, zilver, ijzer, etc.) Kleur: zwart Waterdichte zoekspoel: Ja Volledig waterdicht: Nee Gevoeligheid: tot ongeveer 50 cm kleine muntjes. Voor wat grotere objecten ongeveer tot 150 cm bereik Frequentie: 19.23KHZ Voeding: 6x AAA Batterijen Stroomverbruik: max 20mA Detectie indicatie: audio via luidspreker of headphones. En de analoge display. Instelbare gevoeligheid: Ja Instelbare volume: Ja Lengte arm metaaldetector: min 78 cm max 108 cm Diameter zoekspoel: 20cm Audiojack uitgang: Ja Gewicht: 1.6kg Inhoud pakket: 1 x Detectory Metaaldetector 1 x Armsteun 2 x Drijfstang 1 x Zoekspoel 1 x Handleiding Inclusief 1 jaar garantie

3. Professionele Metaaldetector - Detectie apparaat - LCD Display - tot 50cm Munten - Tot 1.5 meter Grotere Objecten - Ideaal voor Hobby of Professioneel Gebruik - Hoge en Nauwkeurige Precisie - Vind Munten , Goud, Schatten


Product informatiePlus or Show more

De STANLEY FatMax Materiaal Detector S300 detecteert houten en metalen wandstijlen tot op 38mm en wisselstroomdraden onder spanning tot op 51mm. Daarnaast beschikt deze materiaal detector over een scanmodus voor het nauwkeurig detecteren van ferro-metaal tot 75mm diepte en 38mm voor koper. Hij heeft een LCD display met middendetector en geeft auditieve en visuele waarschuwingen voor aangesloten wisselstroomdraden. Deze materiaal detector is onmisbaar bij het plaatsen van plafondverlichting, scheidingswanden, installatie van keukens of badkamers, het ophangen van planken, het bevestigen van kasten en interieurdecoratie. Voordelen: LCD display met middendetector Auditieve en visuele waarschuwingen voor aangeloten wisselstroomdraden Detecteert tot op 38mm Soft grip design Met markeergleuf Specificaties: Meetdiepte Ferro- metaal: 75mm Meetdiepte Koper: 38mm Type batterij: 9V

4. STANLEY FatMax S300 Materiaal Detector - met markeergleuf


Product informatiePlus or Show more

Coinhunter Green kinder metaaldetector MD Coinhunter Green metaaldetector voor kinderen. De ideale metaaldetector voor kinderen in de leeftijd van 4 tot ongeveer 10 jaar. De metaaldetector is eenvoudig te bedienen en licht van gewicht. Uw kind kan met deze metaaldetector vele mooie vondsten doen waaronder munten, juwelen en bodemvondsten. Deze metaaldetector biedt de mogelijkheid kleine ijzer objecten zoals spijkers en bierdoppen te discrimineren (uit te schakelen van het zoekproces). Het dieptebereik van deze metaaldetector varieert van 15 cm voor een object ter grootte van een enkel muntje tot wel 70 cm voor grotere objecten. De metaaldetector is in lengte instelbaar. Deze metaaldetector wordt op dit moment geleverd in een stoere groene kleur. Nu met gratis hoofdtelefoon, batterijen en schepje! Specificaties: Analoge metaaldetector met 3 draaiknoppen: Knop 1: discriminatie (instelmogelijkheid voor het uitschakelen van klein ijzer) Knop 2: aan/uit en sensitivity ( voor het instellen van de diepte / gevoeligheid ) Knop 3: het volume Low battery indicator: lampje ter waarschuwing dat u de batterijen dient te vervangen Hoofdtelefoon ingang op het bedieningspanneel Metaalsignaal: audiotoon en afleesbaar op de meter Armsteun Waterdichte zoekspoel en steel Batterijen 2 x 9V Kleur: donker groen Word geleverd inclusief: Batterijen Schepje Hoofdtelefoon Handleiding 1 jaar garantie

5. MD Coinhunter kinder metaaldetector ACTIE


Product informatiePlus or Show more

Om een schat te kunnen vinden hoef je niet toevallig een schatkaart te vinden. In feite, overal om ons heen, net onder het aardoppervlak, zijn waardevolle (edel)metalen die wachten om gevonden te worden. Alles wat je nodig hebt om de zoektocht te beginnen is deze metaaldetector! Metaaldetectie is een uitdagende hobby voor avonturiers van alle leeftijden. Met dit apparaat kunnen onder andere munten, sieraden en zelfs antieke voorwerpen gevonden worden. De metaaldetector werkt op batterijen. Metaaldetector: 1x alkalinebatterij (9V) en de LED lamp: 3x AAA-batterijen. Deze batterijen zijn niet bij de levering inbegrepen. Kenmerken - Ergonomische uitvoering - Verstelbaar in lengte van 65 tot 83 cm - Hoek van de zoekspoel is instelbaar - Akoestisch signaal bij metalen vondsten - Lichtsignaal d.m.v. LED verlichting in handgreep - LED Lamp

6. National Geographic Metaaldetector voor Kinderen


Product informatiePlus or Show more

Het product Met de Velleman Metaaldetector kan je speuren naar bijvoorbeeld muntstukken, juwelen, goud en zilver. Specificaties - Bevat een comfortabele armsteun dat de ergonomie bevordert. - Uitgang voor hoofdtelefoon: aansluiting 3.5 mm. - De VU-meter duidt het type metaal aan. - Waterbestendige zoekschotel. - Instelbaar TUNE-niveau. - Verstelbare steel. - Instelbare gevoeligheid (> 12 cm voor muntstuk van 50 Eurocent). - Volumeregeling. - Batterij-laag aanduiding. - Batterij wordt niet meegeleverd. - Voeding voor 1x9V batterij - Afmetingen: lengte: 78-106 centimeter. Zoekschotel: 19 centimeter in diameter. - Gewicht: 650 gram

7. Velleman Metaaldetector CS130 - Waterbestendige zoekschotel - Excl. batterij


Product informatiePlus or Show more

Wil jij snel, gemakkelijk en op een leuke manier waardevolle spullen vinden? Verveel jij jezelf ook steeds vaker nu in tijden van corona? Zie je graag dat je kind wat meer buiten speelt? Of vind je het gewoon super leuk om in de buitenlucht te zijn? Kijk niet verder de professionele metaaldetector van Treasurefind is de oplossing. Voor jong en oud is dit een ideaal Sinterklaas Cadeau! GEMAKKELIJK IN GEBRUIK Deze professionele metaaldetector helpt jou uitstekend. De professionele metaaldetector is van hoogwaardige kwaliteit en ligt tevens stevig in de hand. Geen gedoe of irritaties tijdens het gebruik. Integendeel... de Treasurefind professionele metaaldetector is al jaren de keuze voor iedereen die op zoek is naar een gemakkelijk en intuïtief te gebruiken metaaldetector. Stop een 9V batterij (EXCLUSIEF) in het apparaat en je bent bijna klaar om te gaan! Middels de rubberen slijtvaste drukknop kan jij vervolgens van start. Na indrukken geeft de detector zowel vibrerende als auditieve signalen af wanneer jij in de buurt bent van waardevol metaal. De metaaldetector is door het gemakkelijke gebruik zowel de keuze voor volwassenen als kinderen. WAAROM KIEZEN VOOR DEZE METAALDETECTOR? Al jaren maken wij kind en volwassen blij met de hoogwaardige metaaldetectors van Treasurefind. De professionele detector wordt tevens voor jou geleverd met een gratis (broek/riem) houder. Jij bent dus in alle gemakken voorzien tijdens je zoektocht. Mocht de metaaldetector toch in een plas water vallen.... geen paniek! Deze metaaldetector is tevens volledig waterafstotend! Als kers op de taart is de metaaldetector overigens ook volledig uitgerust met hoogwaardige LED verlichting zodat je naast de vibrerende en auditieve signalen nu ook visueel in staat bent om waardevol metaal op te sporen. Succes gegarandeerd dus! UITERLIJK EN FUNCTIONALITEIT De metaaldetector heeft een stoer uiterlijk en wordt geleverd in verschillende kleuren. Wanneer je wilt opvallen kies je natuurlijk voor de kleur ''Hollands Oranje'', toch liever wat stoerder? prima... de kleur ''Legergroen'' is de ideale keuze. Daarnaast hebben wij ook zwart en camouflage in het assortiment. Het apparaat is zoals benoemd bijzonder gemakkelijk te bedienen. Stop een 9V batterij (exclusief) in het apparaat en pinpoint dichtbij liggend metaal met een 360 Graden detectiehoek. DE VOORDELEN OP EEN RIJTJE ✔ Treasurefind heeft het meest complete assortiment aan pin point metaaldetectoren. - Je reis voor metaaldetectie begint en eindigt bij Treasurefind! ✔ GRATIS houder meegeleverd ✔ LED verlichting - Je bent ook visueel of in het donker in staat je zoektocht voort te zetten ✔ Waterafstotend - Geen zorgen bij regenachtig weer! ✔ Compact en slijtvast - Zoals het hoort! ✔ 360 Graden detectiehoek - Accuraat, accurater, Treasurefind ✔ Vibratie & Auditieve signalen ✔ Gemakkelijk in het gebruik! ✔ IDEAAL Cadeau voor je kind! SPECIFICATIES: 360 Graden detectiehoek Waterafstotend Klein & stevig 20cm (zie video!) WAT ZIT ER IN DE DOOS? Treasurefind metaaldetector - de door jou gewenste oplossing. Quickstart handleiding GRATIS Houder GRATIS Elastische vergrendeling Laat deze professionele metaaldetector jou helpen waardevol metaal op te speuren! Druk op in winkelmandje en heb het product morgen nog in huis! Niet goed? Geld terug!

8. Treasurefind - Metaaldetector voor kinderen / volwassen - Pinpointer - Professionele metaaldetector - Schatgraver - Waterdicht'


Product informatiePlus or Show more

ALLEEN VANDAAG: van €149.95 nu voor maar €119,95! Detectory Metaaldetector Met deze professionele metaaldetector van Detectory is het mogelijk om alle soorten munten, sieraden, goud- en zilverstukken in de bodem te vinden. De kop van de metaaldetector is waterdicht, dus het is ook mogelijk om in ondiep water te gaan jagen op verborgen schatten! Deze detector is erg makkelijk te gebruiken. Geschikt voor elke soort metaal! Kortom: als je op zoek bent naar een professionele en toch betaalbare metaaldetector, dan zit je met de Detectory goed! (Nog 2 op voorraad) Kenmerken Detectory Metaaldetector: Verstelbare lengte van de metaaldetector. Geschikt voor zowel kinderen als voor volwassenen Handige display interface, lees duidelijk en snel gegevens af. Comfortabele handvat en een handige ellenboog ondersteuning. Krijg dus geen klachten van de Detectory metaaldetector. Geschikt voor het vinden van allerlei soorten metalen. Door de handige interface is het zelfs mogelijk om op 1 bepaald soort metaal te zoeken. Handige audio aanwijzing voor als u dicht in de buurt zit van een metaal. Met volumeregelaar. Verander de volume van de luidspreker of uw koptelefoon (KOPTELEFOON IS INBEGREPEN) Specificaties: Geschikt voor de bekendste metalen (dus goud, zilver, ijzer, etc.) Kleur: zwart Waterdichte zoekspoel: Ja Volledig waterdicht: Nee Gevoeligheid: tot ongeveer 15 cm kleine muntjes. Voor wat grotere objecten ongeveer tot 50 cm bereik Frequentie: 5.69 kHz Voeding: 2 x 9V batterij Stroomverbruik: max 10mA Detectie indicatie: audio via luidspreker of headphones. En de analoge display. Instelbare gevoeligheid: Ja Instelbare volume: Ja Lengte arm metaaldetector: min 78 cm max 108 cm Diameter zoekspoel: 20cm Audiojack uitgang: Ja Gewicht: 1.2kg GRATIS KOPTELEFOON Inhoud pakket: 1 x Detectory Metaaldetector 1 x Armsteun 2 x Drijfstang 1 x Zoekspoel 1 x Handleiding 1 x Koptelefoon (Let op: nog maar 2 op voorraad) Inclusief 1 jaar garantie

9. Metaaldetector - Detectie apparaat - Analoog display - tot 20cm Munten - Tot grote diepte meter Grotere Objecten - Ideaal voor Hobby of Professioneel Gebruik - Hoge en Nauwkeurige Precisie - Vind Munten , Goud, Schatten


Product informatiePlus or Show more

Deze all-round metaaldetector is het perfecte instapmodel. Hij heeft een 170 mm waterdichte spoel en een uitschuifbare metalen as voor gebruiksgemak. Het apparaat is voorzien van een visuele evenals hoorbare indicator. De detector geeft ook het verschil aan tussen ijzer/ staal en zilver/goud. Koptelefoon aansluiting. Volumeregeling. Uitbreiding van 570-880 mm.

10. Electrovision Cs100 Metaaldetector Analoog Akoestisch


Artikelen die vergelijkbaar zijn aan Metaaldetectors


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Metaaldetectors. Er zijn immers 291 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste Metaaldetector kopen.