Bestenu

Wat is Laundry Stripping?

Is laundry stripping dé manier om je was echt schoon te krijgen? Lees er hier meer over!

Wat is Laundry Stripping?

Laatste update:16 januari, 2023

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Inhoudsopgave

Je leest er steeds meer over, maar wat is laundy stripping precies? Laundry stripping is een techniek die wordt gebruikt om ophopingen van wasmiddel, hard water mineralen en andere stoffen te verwijderen uit je wasgoed. 

Deze ophopingen kunnen ervoor zorgen dat uw wasgoed niet helemaal schoon wordt, en kunnen zelfs de wasprestaties van je machine negatief beïnvloeden. Door het strippen van je wasgoed verwijder je deze ophopingen, waardoor je wasgoed weer fris en schoon ruikt.

Hoe werkt laundry stripping?

Het proces van laundry stripping iseenvoudig. Je begint met het toevoegen van een speciaal strippend middel, zoals Borax of washing soda, aan je wasmachine. 

Vervolgens voeg je een grote hoeveelheid warm water toe en laat je de wasmachine een paar minuten draaien, zodat het strippend middel goed kan oplossen. Daarna voeg je je wasgoed toe en laat je de machine een volledige wascyclus doen.

Na de wascyclus, is het belangrijk om je wasmachine grondig te reinigen. Dit kan door het draaien van een lege cyclus met een reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel of witte azijn. Dit helpt om de resten van het strippende middel te verwijderen en je wasmachine weer in topconditie te brengen.

Waarom laundry stripping?

Er zijn verschillende redenen waarom je laundry stripping overweegt. Ten eerste kan het helpen om een slechte geur uit je wasgoed te verwijderen. 

Dit kan gebeuren als gevolg van de ophoping van bacteriën of schimmels in je wasmachine. Door het strippen van je wasgoed, verwijder je deze ophopingen en je wasgoed ruikt weer fris.

Ten tweede helpt laundry stripping bij het verbeteren van de wasprestaties van je machine. Als er ophopingen van wasmiddel of hard water mineralen in je wasmachine zitten, kan dit ervoor zorgen dat je wasgoed niet helemaal schoon wordt. 

Door het strippen van je wasgoed, verwijder je deze ophopingen en breng je je wasmachine weer in topconditie. Vervolgens droog je je wasgoed in de wasdroger of aan de lijn en klaar is Kees!

Conclusie

Laundry stripping is een techniek die wordt gebruikt om ophopingen van wasmiddel, hard water mineralen en andere stoffen te verwijderen uit je wasgoed. 

Het proces is eenvoudig, en kan helpen om de slechte geur uit je wasgoed te verwijderen, de wasprestaties van je machine te verbeteren, en de levensduur van je wasmachine te verlengen. 

Hopelijk heb je nu genoeg informatie om zelf aan de slag te gaan. Bedankt voor het lezen!