De Bestenu Laminaatsnijder Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 11/21/2020


Laat die zaag maar liggen, want met een laminaatsnijder snijd je snel en netjes stukken laminaat! Alles wat je moet weten over de beste laminaatsnijder en hoe je die gebruikt, lees je in deze koopgids.

Hoe werkt een laminaatsnijder?

Hoe een laminaatsnijders werkt kun je vergelijken met een schaar die aan een statief vastzit. De belangrijkste twee onderdelen zijn dan ook de basis en het mes. De basis van de laminaatsnijder bestaat uit een laag, stevig frame dat stabiel staat. Doordat het frame niet zo hoog is, kun je de laminaatsnijder ook op een werktafel zetten.

Het frame is zo gemaakt dat de laminaatsnijder tijdens het snijden niet verschuift en het mes in goede banen geleidt. Het mes zit stevig vast aan de laminaatsnijder, wat veiliger is en waardoor je geen foutjes of bochten maakt. Het uiteinde van het messenblad begint in de laminaatsnijder en aan de andere kant zit een handvat.

Het handvat heeft wat extra lengte en steekt uit, waardoor je meer voordeel hebt van het hefboomeffect. Zo snijd je het laminaat makkelijker door zonder veel kracht te zetten.

Hoe gebruik je een laminaatsnijder?

Een laminaatsnijder gebruik je met de hand. Het is geen apparaat waar een stroomtoevoer voor nodig is. Laminaatsnijders hebben een paar handige details die ervoor zorgen dat je precies recht snijdt.

Zo zit er op de laminaatsnijder een blokje die werkt als waterpas hulp. Je legt het stuk laminaat in de lengte tegen het blokje aan. In deze positie ligt het stuk laminaat kaarsrecht onder het mes en snijd je waterpas stukken laminaat af.

De stappen om een laminaatsnijder te gebruiken zijn simpel. Meet eerst op waar je het stuk laminaat door wilt snijden en zet hier met potlood een streepje zodat je het straks makkelijker terugvindt. Daarna leg je het stuk laminaat onder het mes tegen het hulpblokje aan, met het mes ter hoogte van het streepje.

Als alles goed ligt, duw je met het handvat het mes naar beneden. Sterk materiaal kan wat stroever snijden, dus duw het mes goed door. Het stuk laminaat is nu netjes en recht afgesneden! Je kunt dit herhalen met zoveel stukken laminaat als je maar wilt.

Voor welke materialen is een laminaatsnijder geschikt?

Laminaatsnijders zijn geschikt om laminaat vloerdelen en vezelplaten mee te snijden. Dat geldt voor verschillende laminaatsoorten, zoals MDF-, HDF- en PVC-laminaat. MDF-laminaat is een standaard soort die geschikt is voor in de huiskamer en slaapkamers. De HFD-variant is iets sterker en vergt dus wat meer kracht om door te snijden, maar de laminaatsnijder is er nog wel geschikt voor.

Vezelplaten en ondervloeren snijd je ook prima met de laminaatsnijder door. Dit plaatmateriaal is lichter dan laminaat en snijd je dus makkelijker door dan gewone vloerdelen.

Sommige sterkere vloerdelen kun je ook doorsnijden met een laminaatsnijder, maar dan heb je een sterkere variant nodig. Wil je plaatmateriaal van edelstaal, gelakt staal, metaal of plastic doorsnijden? Dan heb je een speciale laminaatsnijder nodig die daar geschikt voor is.

Wat is de maximale snijbreedte van een laminaatsnijder?

De maximale snijbreedte bepaalt hoe breed het vloerdeel maximaal kan zijn zodat het nog onder de laminaatsnijder past. Dit verschilt per laminaatsnijder en staat aangegeven in de product specificaties. Bij standaard laminaatsnijders is de maximale snijbreedte ongeveer 21 centimeter en bij extra grote varianten loopt het op tot 35 centimeter en meer.

De meeste laminaatstukken hebben een vaste maat, die bijna altijd wel onder de laminaatsnijder past. Als je extra brede vloerdelen hebt, heb je wellicht een bredere laminaatsnijder nodig. Plaatmateriaal zoals ondervloeren zijn meestal een stuk groter dan standaard laminaatdelen. Als je die door wilt snijden, komt een extra brede laminaatsnijder ook van pas.

Wat zijn de voordelen van een laminaatsnijder?

De laminaatsnijder is geen hightech smart apparaat, maar biedt toch veel voordelen, vooral als je het vergelijkt met zagen. Tijdens het snijden met een laminaatsnijder komt er bijvoorbeeld geen stof of zaagsel vrij. Je eindigt met minder troep en ademt geen stofdeeltjes in. Een mondkapje dragen is tijdens het gebruik van de laminaatsnijder daarom niet nodig.

Omdat de laminaatsnijder een stuk gereedschap voor handmatig gebruik is, heb je ook geen stroomtoevoer nodig. De laminaatsnijder maakt tevens geen geluid. Uiteindelijk snijd je snel en met relatief weinig kracht kaarsrechte stukken laminaat. Nu nog een goede laminaatlegset kopen, en je zit gebakken!

Hoe komt deze geweldige Laminaatsnijder opsomming tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de zoektocht naar de beste Laminaatsnijder ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Laminaatsnijders, maar vandaag helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Laminaatsnijders die te koop zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Laminaatsnijders het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Laminaatsnijders stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Producten die overeenkomstig zijn aan Laminaatsnijders

De beste Laminaatsnijders op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Laminaat en vinyl/pvc snijder voor parket, laminaat en vinyl. Met het zware kapmes kun je laminaat en vinylstroken eenvoudig afkorten. Het voordeel van deze snijder is, dat je laminaat t/m een breedte van 35 cm makkelijk kan snijden. Een ander voordeel hiervan, dit integenstelling tot zagen, is dat er relatief weinig stof vrijkomt. Geschikt voor alle soorten laminaat en vinyl/pvc Minimale snijbreedte 0 cm Maximale snijbreedte 35cm Maximale snijdikte 9mm Snijdt snel en precies met een 90° hoek

1. Laminaatsnijder XL - PVC knipper - 35cm breed - Voor Laminaat en PVC - Ook brede planken


Product informatiePlus or Show more

Bijzondere kenmerken Wolfcraft laminaatsnijder is snel, exact en kan inkorten in een hoek van 90 graden. Hoeksnedes en lengtesnedes mogelijk. Snijdt alle laminaattypes tot een diepte van 11 mm. en een breedte tot 465 mm. De laminaatsnijder snijdt vinyl planken en vinyl tegels met diktes tot 6 mm. en een breedte tot 465 mm. De rugzijde van de aanslag dient als geleider voor sneden van 45 graden. Geen last van stofontwikkeling. Het speciale, getande mes werkt slijtagevrij en veilig. De laminaatsnijder van Wolfcraft is mobiel te gebruiken dankzij zijn compacte afmetingen. Antislip voetjes aan de onderkant. Voor dwars en lengte sneden. Voor zowel laminaat als vinyl te gebruiken. Aanlegblok voor de standaard 45° hoeken. Specificaties Afmetingen: 661 x 211 x 197mm.

2. Wolfcraft VLC 800 Laminaatsnijder - 661 x 211 x 197mm


Product informatiePlus or Show more

Een aanslagijzer is een ideaal hulpmiddel wat niet mag ontbreken bij het leggen van laminaatvloeren. Je gebruikt het aanslagijzer vaak bij het aantikken van de laatste rij. ..

3. Benson aanslagijzer laminaat


Product informatiePlus or Show more

Bijzondere kenmerken Geschikt voor alle gangbare types laminaat. Ook voor laminaat met geïntegreerde geluidsisolatie. Snel en exact inkorten in een hoek van 90 graden. Hoeksnedes en lengtesnedes mogelijk. De rugzijde van de aanslag dient als geleider voor sneden van 45 graden. Geen last van stofontwikkeling. Het speciale, getande mes werkt slijtagevrij en veilig. Mobiel, dankzij zijn compacte afmetingen. Antislip voetjes aan de onderkant. • Voor standaard legwerkzaamheden van laminaat • Geschikt voor laminaat tot 11 mm dik en 465 mm breed • Voor hoeksneden van 0-180º • Voor exacte 90º sneden met aanslag Specificaties Breedte: 194 mm Hoogte: 656 mm Lengte: 133 mm

4. Wolfcraft LC 600 Laminaatsnijder - 198mm


Product informatiePlus or Show more

Laminaat- en PVC snijder voor laminaat en PVC vloeren tot 20 cm breed. Zware kwaliteit. Laminaat leggen zonder zaagstof en electra kan met deze laminaatsnijder. Het 6mm dikke mes baant zich een weg door de laminaatplank of pvc strook. Het mes van 6mm hoeft niet geslepen te worden. En is uit veiligheidsoverwegingen niet scherp.

5. Laminaatsnijder (snijdt tot 20cm breed) - ook voor PVC


Product informatiePlus or Show more

Gegevens Maximale knipcapaciteit 15 mm Knipbreedte bij 15 Graden 305 mm Knipbreedte bij 30 Graden 275 mm Knipbreedte bij 45 Graden 220 mm Lengte van de snijtafel 600 mm Gewicht 7 Kg Overige Gegevens Een professionele laminaatsnijder voor snel en makkelijk op maat knippen van laminaat. Met hefboomvergrendeling, naslijpbaar snijmes en verstek knippen mogelijk. Is zeer eenvoudig in gebruik en voor een strakke snijrand.

6. Professionele Laminaatknipper / Snijder 325 mm


Product informatiePlus or Show more

Laminaatsnijden wordt u gemakkelijk gemaakt met deze laminaatsnijder van VITREX. De snijder heeft een sterk en scherp werkmes waardoor de snijder onderhoudsvrij is. het stevige rubberen handvat zorgt voor grip tijdens gebruik. De anti slip voetjes aan de onderzijde zorgen voor een veilig en stevig en stevig gebruik. Geschikt voor alle soorten laminaat en PVC vloeren. Tot 200mm breed en 12mm dik in 90 graden. Komt met hulpblok om het laminaat recht te houden tijdens het snijden.

7. VITREX Laminaatsnijder - 200MM - Alle soorten laminaat - 90 graden draaibaar


Product informatiePlus or Show more

Laminaat en vinyl/pvc snijder voor parket, laminaat en vinyl. Met het zware kapmes kun je laminaat en vinylstroken eenvoudig afkorten. Het voordeel hiervan, dit integenstelling tot zagen, is dat er relatief weinig stof vrijkomt. Geschikt voor alle soorten laminaat en vinyl/pvc Minimale snijbreedte 0 cm Maximale snijbreedte 20cm Maximale snijdikte 9mm Snijdt snel en precies met een 90° hoek

8. Laminaatsnijder - PVC knipper - 20cm breed - Voor Laminaat en PVC


Product informatiePlus or Show more

Leg eenvoudig laminaat of nieuwe tegels met behulp van deze premium laminaat tool. Met dit meetgereedschap teken je eenvoudig alle hoeken, randen en gaten af. Een ideale hulp bij elke klus! Kenmerken: - Afmetingen: 13 x 14.5 x 4.5 cm - Kleur: Zwart met groen - Materiaal: Plastic

9. WiseGoods - Premium Meetgereedschap Laminaat - Tool - Lamineer Hulp - Profielmal - Patroon tekenen - Sjabloon - Aftekenhulp


Product informatiePlus or Show more

De Roughneck laminaat snijder is een stof en lawaaivrije oplossing om laminaat te snijden. Het zorgt voor een mooi afwerking. - snijoppervlak 200mm - snijdikte 12mm

10. Roughneck laminaatsnijder


Producten die overeenkomstig zijn aan Laminaatsnijders


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Laminaatsnijders. Er zijn namelijk 11 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Laminaatsnijder kopen.