Bestenu

Beste laminaatsnijders - dec. 2022

Met meer dan 19 laminaatsnijders op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Hieronder vind je de beste laminaatsnijders op een rij
01Score: 10
Wolfcraft LC 600 Laminaatsnijder
Wolfcraft LC 600 Laminaatsnijder
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.9
Benson aanslagijzer laminaat
Benson aanslagijzer laminaat
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.7
VITREX Laminaatsnijder
VITREX Laminaatsnijder
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.7
Professionele Laminaatknipper / Laminaatsnijder 325 mm
Professionele Laminaatknipper / Laminaatsnijder 325 mm
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.5
Laminaatsnijder (snijdt tot 20cm breed)
Laminaatsnijder (snijdt tot 20cm breed)
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.3
Wolfcraft VLC 800 Laminaatsnijder
Wolfcraft VLC 800 Laminaatsnijder
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.2
Laminaatsnijder XL
Laminaatsnijder XL
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.9
HBM 325 mm PROFI laminaatknipper
HBM 325 mm PROFI laminaatknipper
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.5
7industries laminaat vinyl snijder PLC-200 professioneel
7industries laminaat vinyl snijder PLC-200 professioneel
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.8
Laminaatsnijder
Laminaatsnijder
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Laminaatsnijder Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 26, 2021


Laat die zaag maar liggen, want met een laminaatsnijder snijd je snel en netjes stukken laminaat! Alles wat je moet weten over de beste laminaatsnijder en hoe je die gebruikt, lees je in deze koopgids.

Hoe werkt een laminaatsnijder?

Hoe een laminaatsnijders werkt kun je vergelijken met een schaar die aan een statief vastzit. De belangrijkste twee onderdelen zijn dan ook de basis en het mes. De basis van de laminaatsnijder bestaat uit een laag, stevig frame dat stabiel staat. Doordat het frame niet zo hoog is, kun je de laminaatsnijder ook op een werktafel zetten.

Het frame is zo gemaakt dat de laminaatsnijder tijdens het snijden niet verschuift en het mes in goede banen geleidt. Het mes zit stevig vast aan de laminaatsnijder, wat veiliger is en waardoor je geen foutjes of bochten maakt. Het uiteinde van het messenblad begint in de laminaatsnijder en aan de andere kant zit een handvat.

Het handvat heeft wat extra lengte en steekt uit, waardoor je meer voordeel hebt van het hefboomeffect. Zo snijd je het laminaat makkelijker door zonder veel kracht te zetten.

Hoe gebruik je een laminaatsnijder?

Een laminaatsnijder gebruik je met de hand. Het is geen apparaat waar een stroomtoevoer voor nodig is. Laminaatsnijders hebben een paar handige details die ervoor zorgen dat je precies recht snijdt.

Zo zit er op de laminaatsnijder een blokje die werkt als waterpas hulp. Je legt het stuk laminaat in de lengte tegen het blokje aan. In deze positie ligt het stuk laminaat kaarsrecht onder het mes en snijd je waterpas stukken laminaat af.

De stappen om een laminaatsnijder te gebruiken zijn simpel. Meet eerst op waar je het stuk laminaat door wilt snijden en zet hier met potlood een streepje zodat je het straks makkelijker terugvindt. Daarna leg je het stuk laminaat onder het mes tegen het hulpblokje aan, met het mes ter hoogte van het streepje.

Als alles goed ligt, duw je met het handvat het mes naar beneden. Sterk materiaal kan wat stroever snijden, dus duw het mes goed door. Het stuk laminaat is nu netjes en recht afgesneden! Je kunt dit herhalen met zoveel stukken laminaat als je maar wilt.

Voor welke materialen is een laminaatsnijder geschikt?

Laminaatsnijders zijn geschikt om laminaat vloerdelen en vezelplaten mee te snijden. Dat geldt voor verschillende laminaatsoorten, zoals MDF-, HDF- en PVC-laminaat. MDF-laminaat is een standaard soort die geschikt is voor in de huiskamer en slaapkamers. De HFD-variant is iets sterker en vergt dus wat meer kracht om door te snijden, maar de laminaatsnijder is er nog wel geschikt voor.

Vezelplaten en ondervloeren snijd je ook prima met de laminaatsnijder door. Dit plaatmateriaal is lichter dan laminaat en snijd je dus makkelijker door dan gewone vloerdelen.

Sommige sterkere vloerdelen kun je ook doorsnijden met een laminaatsnijder, maar dan heb je een sterkere variant nodig. Wil je plaatmateriaal van edelstaal, gelakt staal, metaal of plastic doorsnijden? Dan heb je een speciale laminaatsnijder nodig die daar geschikt voor is.

Wat is de maximale snijbreedte van een laminaatsnijder?

De maximale snijbreedte bepaalt hoe breed het vloerdeel maximaal kan zijn zodat het nog onder de laminaatsnijder past. Dit verschilt per laminaatsnijder en staat aangegeven in de product specificaties. Bij standaard laminaatsnijders is de maximale snijbreedte ongeveer 21 centimeter en bij extra grote varianten loopt het op tot 35 centimeter en meer.

De meeste laminaatstukken hebben een vaste maat, die bijna altijd wel onder de laminaatsnijder past. Als je extra brede vloerdelen hebt, heb je wellicht een bredere laminaatsnijder nodig. Plaatmateriaal zoals ondervloeren zijn meestal een stuk groter dan standaard laminaatdelen. Als je die door wilt snijden, komt een extra brede laminaatsnijder ook van pas.

Wat zijn de voordelen van een laminaatsnijder?

De laminaatsnijder is geen hightech smart apparaat, maar biedt toch veel voordelen, vooral als je het vergelijkt met zagen. Tijdens het snijden met een laminaatsnijder komt er bijvoorbeeld geen stof of zaagsel vrij. Je eindigt met minder troep en ademt geen stofdeeltjes in. Een mondkapje dragen is tijdens het gebruik van de laminaatsnijder daarom niet nodig.

Omdat de laminaatsnijder een stuk gereedschap voor handmatig gebruik is, heb je ook geen stroomtoevoer nodig. De laminaatsnijder maakt tevens geen geluid. Uiteindelijk snijd je snel en met relatief weinig kracht kaarsrechte stukken laminaat. Nu nog een goede laminaatlegset kopen, en je zit gebakken!

hero illustration

Hoe komt deze super laminaatsnijder lijst tot stand..?

De wereld verandert... en dus de speurtocht naar de beste laminaatsnijder ook!
In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over laminaatsnijders, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle laminaatsnijders die te bestellen zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke laminaatsnijders het best worden verkocht
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van laminaatsnijders stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!
illustration
hero illustration

Artikelen vergelijkbaar aan laminaatsnijders

De beste laminaatsnijders op een rij

1 - Wolfcraft LC 600 Laminaatsnijder

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze wolfcraft laminaatsnijder LC 600 is onmisbaar bij het plaatsen van laminaatvloeren. Hij is ideaal om snel, handig en veilig laminaatdelen te snijden (waaronder die met ingebouwde geluidsisolatie) met een dikte tot 11 mm en een breedte tot 465 mm. Het is de meest handige oplossing voor grote oppervlakken met laminaat of vinyl die moeten worden gelegd! De laminaatnsijder kan hoeksneden maken tussen 0° en 180°. Dankzij de getande snijgeleider, kan het werkstuk goed op zijn plek worden gehouden tijdens contact met het mes en nauwkeurige, langwerpige sneden kunnen worden gemaakt. Door de speciale geometrie van het mes kan deze laminaatsnijder niet alleen snel snijden, maar ook zeer nauwkeurig, zonder stof en geluid te produceren. Voor standaard snijwerkzaamheden van laminaat Voor het snel, eenvoudig en veilig snijden van laminaatvloerdelen (inclusief delen met ingebouwde geluidsisolatie) met een dikte tot 11 mm en breedte tot 465 mm Voor exacte 90° sneden dankzij de aanslag Voor hoeksneden van 0°-180° Voor het langwerpig snijden van delen Voor precisie, langwerpige sneden dankzij speciale mesgeleiding en -vertanding Scherpe sneden aan de decoratieve kant Kartel geleider voor stevig bevestigen van werkstuk tijdens eerste contact met mes Snel en veilig snijden dankzij speciale geometrie van mes Stofvrij en geluidloos werken Licht en stevig dankzij het kwalitatief hoogwaardige aluminium ontwerp Stevige pootjes met anti-slip

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Benson aanslagijzer laminaat

Loading..
Ga naar laagste prjis

Een aanslagijzer is een ideaal hulpmiddel wat niet mag ontbreken bij het leggen van laminaatvloeren. Je gebruikt het aanslagijzer vaak bij het aantikken van de laatste rij. ..

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - VITREX Laminaatsnijder

Loading..
Ga naar laagste prjis

Laminaatsnijden wordt u gemakkelijk gemaakt met deze laminaatsnijder van VITREX. De snijder heeft een sterk en scherp werkmes waardoor de snijder onderhoudsvrij is. het stevige rubberen handvat zorgt voor grip tijdens gebruik. De anti slip voetjes aan de onderzijde zorgen voor een veilig en stevig en stevig gebruik. Geschikt voor alle soorten laminaat en PVC vloeren. Tot 200mm breed en 12mm dik in 90 graden. Komt met hulpblok om het laminaat recht te houden tijdens het snijden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Professionele Laminaatknipper / Laminaatsnijder 325 mm

Loading..
Ga naar laagste prjis

Gegevens Maximale knipcapaciteit 15 mm Knipbreedte bij 15 Graden 305 mm Knipbreedte bij 30 Graden 275 mm Knipbreedte bij 45 Graden 220 mm Lengte van de snijtafel 600 mm Gewicht 7 Kg Overige Gegevens Een professionele laminaatsnijder voor snel en makkelijk op maat knippen van laminaat. Met hefboomvergrendeling, naslijpbaar snijmes en verstek knippen mogelijk. Is zeer eenvoudig in gebruik en voor een strakke snijrand.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Laminaatsnijder (snijdt tot 20cm breed)

Loading..
Ga naar laagste prjis

Laminaat- en PVC snijder voor laminaat en PVC vloeren tot 20 cm breed. Zware kwaliteit. Laminaat leggen zonder zaagstof en electra kan met deze laminaatsnijder. Het 6mm dikke mes baant zich een weg door de laminaatplank of pvc strook. Het mes van 6mm hoeft niet geslepen te worden. En is uit veiligheidsoverwegingen niet scherp.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Wolfcraft VLC 800 Laminaatsnijder

Loading..
Ga naar laagste prjis

Bijzondere kenmerken Wolfcraft laminaatsnijder, snijdt alle laminaattypes tot een diepte van 11mm en een breedte tot 465mm. Hoeksnedes en lengtesnedes mogelijk. Snijdt alle laminaattypes tot een diepte van 11 mm. en een breedte tot 465 mm. De laminaatsnijder snijdt vinyl planken en vinyl tegels met diktes tot 6 mm. en een breedte tot 465 mm. De rugzijde van de aanslag dient als geleider voor sneden van 45 graden. Geen last van stofontwikkeling. Het speciale, getande mes werkt slijtagevrij en veilig. De laminaatsnijder van Wolfcraft is mobiel te gebruiken dankzij zijn compacte afmetingen. Antislip voetjes aan de onderkant. Voor dwars en lengte sneden. Voor zowel laminaat als vinyl te gebruiken. Aanlegblok voor de standaard 45° hoeken. Specificaties Afmetingen: 661 x 211 x 197mm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Laminaatsnijder XL

Loading..
Ga naar laagste prjis

Laminaat en vinyl/pvc snijder voor parket, laminaat en vinyl. Met het zware kapmes kun je laminaat en vinylstroken eenvoudig afkorten. Het voordeel van deze snijder is, dat je laminaat t/m een breedte van 35 cm makkelijk kan snijden. Een ander voordeel hiervan, dit integenstelling tot zagen, is dat er relatief weinig stof vrijkomt. Geschikt voor alle soorten laminaat en vinyl/pvc Minimale snijbreedte 0 cm Maximale snijbreedte 35cm Maximale snijdikte 9mm Snijdt snel en precies met een 90° hoek

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - HBM 325 mm PROFI laminaatknipper

Loading..
Ga naar laagste prjis

Maximale knipcapaciteit: 15 mm|knipbreedte bij 15 graden: 305 mm|knipbreedte bij 30 graden: 275 mm|knipbreedte bij 45 graden: 220 mm|Lengte van de snijtafel: 600 mm|Gewicht: 7 Kg|Merk: HBM

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - 7industries laminaat vinyl snijder PLC-200 professioneel

Loading..
Ga naar laagste prjis

7industries Laminaat Vinyl Snijder Plc-200 Professioneel

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Laminaatsnijder

Loading..
Ga naar laagste prjis

Laminaat en vinyl/pvc snijder voor parket, laminaat en vinyl. Met het zware kapmes kun je laminaat en vinylstroken eenvoudig afkorten. Het voordeel hiervan, dit integenstelling tot zagen, is dat er relatief weinig stof vrijkomt. Geschikt voor alle soorten laminaat en vinyl/pvc Minimale snijbreedte 0 cm Maximale snijbreedte 20cm Maximale snijdikte 9mm Snijdt snel en precies met een 90° hoek

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

Artikelen vergelijkbaar aan laminaatsnijders

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van laminaatsnijders. Er zijn immers 19 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste