Wat is de beste laminaatsnijder van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 september, 2023

Het aanschaffen van een goede laminaatsnijder is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste laminaatsnijder van 2023? Na het testen van 21 laminaatsnijders kwam de wolfcraft - Laminaatsnijder LC 600 als beste uit onze laminaatsnijder-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de laminaatsnijders, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 laminaatsnijders-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige laminaatsnijder-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste laminaatsnijders

1Score: 9.8
wolfcraft - Laminaatsnijder LC 600
Beste Laminaatsnijder voor precisiewerk
wolfcraft - Laminaatsnijder LC 600
Wolfcraft
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Sencys Laminaatsnijder XL - Voor
Beste Laminaatsnijder voor grote oppervlakten
Sencys Laminaatsnijder XL - Voor
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
VITREX Laminaatsnijder 200MM Alle soorten
VITREX Laminaatsnijder 200MM Alle soorten
Vitrex
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
HBM machines 465 mm. Laminaatknipper geen kleur
HBM machines 465 mm. Laminaatknipper geen kleur
HBM machines
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.9
wolfcraft - Laminaatsnijder - VLC
wolfcraft - Laminaatsnijder - VLC
Wolfcraft
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.8
wolfcraft Vinyl- en laminaatsnijder VLC
wolfcraft Vinyl- en laminaatsnijder VLC
Wolfcraft
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
MSW Laminaatsnijder handmatig dikte: 16 mm hoekmeter
MSW Laminaatsnijder handmatig dikte: 16 mm hoekmeter
MSW
Ga naar laagste prijs
8Score: 8
YATO Laminaatsnijder - tot 12mm geen kleur
YATO Laminaatsnijder - tot 12mm geen kleur
Yato
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.9
VOREL Laminaatsnijder - max snijbreedte
VOREL Laminaatsnijder - max snijbreedte
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.8
Professionele Laminaatknipper / Laminaatsnijder 325
Beste Laminaatsnijder voor professionals
Professionele Laminaatknipper / Laminaatsnijder 325
HBM machines
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Laminaatsnijder Koopgids

Laat die zaag maar liggen, want met een laminaatsnijder snijd je snel en netjes stukken laminaat! Alles wat je moet weten over de beste laminaatsnijder en hoe je die gebruikt, lees je in deze koopgids.

Hoe werkt een laminaatsnijder?

Hoe een laminaatsnijders werkt kun je vergelijken met een schaar die aan een statief vastzit. De belangrijkste twee onderdelen zijn dan ook de basis en het mes. De basis van de laminaatsnijder bestaat uit een laag, stevig frame dat stabiel staat. Doordat het frame niet zo hoog is, kun je de laminaatsnijder ook op een werktafel zetten.

Het frame is zo gemaakt dat de laminaatsnijder tijdens het snijden niet verschuift en het mes in goede banen geleidt. Het mes zit stevig vast aan de laminaatsnijder, wat veiliger is en waardoor je geen foutjes of bochten maakt. Het uiteinde van het messenblad begint in de laminaatsnijder en aan de andere kant zit een handvat.

Het handvat heeft wat extra lengte en steekt uit, waardoor je meer voordeel hebt van het hefboomeffect. Zo snijd je het laminaat makkelijker door zonder veel kracht te zetten.

Hoe gebruik je een laminaatsnijder?

Een laminaatsnijder gebruik je met de hand. Het is geen apparaat waar een stroomtoevoer voor nodig is. Laminaatsnijders hebben een paar handige details die ervoor zorgen dat je precies recht snijdt.

Zo zit er op de laminaatsnijder een blokje die werkt als waterpas hulp. Je legt het stuk laminaat in de lengte tegen het blokje aan. In deze positie ligt het stuk laminaat kaarsrecht onder het mes en snijd je waterpas stukken laminaat af.

De stappen om een laminaatsnijder te gebruiken zijn simpel. Meet eerst op waar je het stuk laminaat door wilt snijden en zet hier met potlood een streepje zodat je het straks makkelijker terugvindt. Daarna leg je het stuk laminaat onder het mes tegen het hulpblokje aan, met het mes ter hoogte van het streepje.

Als alles goed ligt, duw je met het handvat het mes naar beneden. Sterk materiaal kan wat stroever snijden, dus duw het mes goed door. Het stuk laminaat is nu netjes en recht afgesneden! Je kunt dit herhalen met zoveel stukken laminaat als je maar wilt.

Voor welke materialen is een laminaatsnijder geschikt?

Laminaatsnijders zijn geschikt om laminaat vloerdelen en vezelplaten mee te snijden. Dat geldt voor verschillende laminaatsoorten, zoals MDF-, HDF- en PVC-laminaat. MDF-laminaat is een standaard soort die geschikt is voor in de huiskamer en slaapkamers. De HFD-variant is iets sterker en vergt dus wat meer kracht om door te snijden, maar de laminaatsnijder is er nog wel geschikt voor.

Vezelplaten en ondervloeren snijd je ook prima met de laminaatsnijder door. Dit plaatmateriaal is lichter dan laminaat en snijd je dus makkelijker door dan gewone vloerdelen.

Sommige sterkere vloerdelen kun je ook doorsnijden met een laminaatsnijder, maar dan heb je een sterkere variant nodig. Wil je plaatmateriaal van edelstaal, gelakt staal, metaal of plastic doorsnijden? Dan heb je een speciale laminaatsnijder nodig die daar geschikt voor is.

Wat is de maximale snijbreedte van een laminaatsnijder?

De maximale snijbreedte bepaalt hoe breed het vloerdeel maximaal kan zijn zodat het nog onder de laminaatsnijder past. Dit verschilt per laminaatsnijder en staat aangegeven in de product specificaties. Bij standaard laminaatsnijders is de maximale snijbreedte ongeveer 21 centimeter en bij extra grote varianten loopt het op tot 35 centimeter en meer.

De meeste laminaatstukken hebben een vaste maat, die bijna altijd wel onder de laminaatsnijder past. Als je extra brede vloerdelen hebt, heb je wellicht een bredere laminaatsnijder nodig. Plaatmateriaal zoals ondervloeren zijn meestal een stuk groter dan standaard laminaatdelen. Als je die door wilt snijden, komt een extra brede laminaatsnijder ook van pas.

Wat zijn de voordelen van een laminaatsnijder?

De laminaatsnijder is geen hightech smart apparaat, maar biedt toch veel voordelen, vooral als je het vergelijkt met zagen. Tijdens het snijden met een laminaatsnijder komt er bijvoorbeeld geen stof of zaagsel vrij. Je eindigt met minder troep en ademt geen stofdeeltjes in. Een mondkapje dragen is tijdens het gebruik van de laminaatsnijder daarom niet nodig.

Omdat de laminaatsnijder een stuk gereedschap voor handmatig gebruik is, heb je ook geen stroomtoevoer nodig. De laminaatsnijder maakt tevens geen geluid. Uiteindelijk snijd je snel en met relatief weinig kracht kaarsrechte stukken laminaat. Nu nog een goede laminaatlegset kopen, en je zit gebakken!

hero illustration

Hoe testen we laminaatsnijders?

Om de beste laminaatsnijder te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze laminaatsnijder-test hebben we 21 laminaatsnijders geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze laminaatsnijder-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze laminaatsnijder-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne laminaatsnijder-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte laminaatsnijder in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 21 laminaatsnijders te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste laminaatsnijders op een rij

1. Beste Laminaatsnijder voor precisiewerk: wolfcraft - Laminaatsnijder LC 600

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen wolfcraft - Laminaatsnijder LC 600

 • list plusDe wolfcraft - Laminaatsnijder LC 600 is sterk en stofloos.
 • list plusHet is zeker in gebruik en snel in het verwerken van laminaat.
 • list plusEen laatste voordeel van de wolfcraft - Laminaatsnijder LC 600 is dat het een hoge kwaliteit heeft en stil is.

Nadelen wolfcraft - Laminaatsnijder LC 600

 • list plusEen nadeel van de wolfcraft - Laminaatsnijder LC 600 is dat het moeilijk is om te gebruiken.
 • list plusHet is onstabiel in gebruik.
 • list plusEen laatste nadeel van de wolfcraft - Laminaatsnijder LC 600 is dat het matig is van kwaliteit.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een nauwkeurige en krachtige laminaatsnijder? Dan is de Laminaatsnijder LC 600 van wolfcraft een uitstekende keuze. Dit professionele apparaat is ontworpen om legwerkzaamheden moeiteloos uit te voeren en kan laminaat tot wel 11 mm dik inkorten. Het snijblad is zo ontwikkeld dat het laminaat zonder toepassing van een gevaarlijk mesblad kan worden gesneden, en dit geeft een extra gevoel van veiligheid. Het hoogwaardig gelaserde mes zorgt voor een exacte, zuivere snijkant en de speciale mesgeometrie zorgt voor de meest efficiënte hoek tussen mes en snijspleet.

Wat deze laminaatsnijder echt speciaal maakt, is de grote aanslag die zorgt voor nauwkeurige hoeksneden langs de aanzetkant van 90° of 45°. Er zijn ook vrije hoek- en langssneden mogelijk door de getande snijlatten. Bovendien is de ergonomisch gevormde handgreep en de antislipvoetjes onder de stabiele steunvoeten zorgen voor een uitstekende hantering. Door de torsiestijve constructie van hoogwaardige aluminium profielen weegt de laminaatsnijder slechts 2 kg en is dus gemakkelijk te vervoeren.

De Laminaatsnijder LC 600 is ideaal voor het inkorten van laminaatvloeren en geïntegreerde contactgeluidisolatie tot 11 mm dik. Het is een geweldig alternatief voor het werken met kap- of decoupeerzagen. Het product is verstelbaar en kan gemakkelijk worden gedemonteerd om vrije hoek- en langssneden uit te voeren.

In mijn opinie is de Laminaatsnijder LC 600 van wolfcraft een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een nauwkeurige en veilige manier om laminaatvloeren in te korten. Het heeft alle belangrijke functies die je nodig hebt voor een perfecte snijervaring. Het enige nadeel is dat het product aan de prijzige kant is, maar ik denk dat het de investering waard is als je vaak laminaatvloeren inkort.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 29 september in huis

Bekijk prijs

2. Beste Laminaatsnijder voor grote oppervlakten: Sencys Laminaatsnijder XL - Voor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.4

Wil je snel en eenvoudig laminaat of vinylstroken afkorten? Dan is de Sencys Laminaatsnijder XL de perfecte tool voor jou! Met zijn zware kapmes kun je alle gangbare laminaat types op de juiste lengte afsnijden. Maar wat deze snijder echt bijzonder maakt, is de zeer lage stofontwikkeling tijdens het snijden. Hierdoor blijft je werkomgeving schoon en kun je zonder zorgen je gang gaan.

De Sencys Laminaatsnijder XL is robuust en kan stroken/planken aan tot een maximale snijbreedte van 35 cm en een maximale snijdikte van 9 mm. De snijder is eenvoudig en veilig in gebruik en laat weinig stof achter. Daarnaast is de XL-uitvoering een groot voordeel ten opzichte van andere laminaatsnijders. Zo kun je ook bredere planken snijden zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de snede.

Het beste gebruik van deze laminaatsnijder is voor het afkorten van laminaat of vinylstroken bij het leggen van een nieuwe vloer. Het is een snelle en efficiënte manier om de juiste lengte te krijgen, zonder dat je hiervoor een zaag nodig hebt. Het is ook een perfecte tool voor de doe-het-zelver die graag zelf projecten uitvoert.

Al met al is de Sencys Laminaatsnijder XL een geweldige tool voor het snel en eenvoudig afkorten van laminaat of vinylstroken. Het is veilig en makkelijk in gebruik en laat weinig stof achter. Het enige nadeel is dat de snijder niet geschikt is voor het zagen van andere materialen dan laminaat en vinylstroken. Maar als je op zoek bent naar een goede en betrouwbare laminaatsnijder, dan is dit zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 23 mei in huis

Bekijk prijs

3. VITREX Laminaatsnijder 200MM Alle soorten

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.5

De VITREX Laminaatsnijder 200MM Alle soorten is de perfecte tool voor het snijden van alle soorten laminaat en PVC vloeren. Met een max. snijbreedte van 200 mm en max. snijdikte van 12 mm in 90 graden, is deze snijder geschikt voor de meeste klussen in huis. Het stevige en scherpe werkmes zorgt voor een nauwkeurige snede zonder onderhoud nodig te hebben. De anti-slip voetjes zorgen voor een veilige en stevige grip tijdens het gebruik.

Wat deze snijder echt onderscheidt van andere merken, is het hulpblok dat wordt meegeleverd. Dit zorgt ervoor dat het laminaat recht blijft tijdens het snijden, wat de precisie van het werk ten goede komt. Het stalen materiaal van de snijder zorgt voor duurzaamheid en een lange levensduur, terwijl het rubberen handvat zorgt voor een comfortabele grip.

Hoewel deze snijder geweldig is voor de meeste klussen in huis, kan het misschien een beetje groot zijn voor kleine snijtaken. Het is ook belangrijk op te merken dat het niet geschikt is voor het snijden van materialen die dikker zijn dan 12 mm.

Over het algemeen is de VITREX Laminaatsnijder 200MM Alle soorten een uitstekende keuze voor iedereen die regelmatig laminaat of PVC vloeren snijdt. Het is duurzaam, nauwkeurig en gemakkelijk te gebruiken. Het hulpblok zorgt voor een extra precisie die andere merken niet bieden. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en efficiënte laminaatsnijder, dan is dit zeker een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 26 september in huis

Bekijk prijs

4. HBM machines 465 mm. Laminaatknipper geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.9

Deze laminaat en vinylsnijder is geschikt voor alle soorten laminaat van max. 10 mm dik en 465 mm breed en zelfklevende en klikvinyl/panelen en -tegels van max. 6 mm dik en 465 mm breed. Met dit apparaat kun je veilig werken en heel veel; tijd besparen. Omdat de snijspleet instelbaar is, is het ook mogelijk om dun vinyl nauwkeurig te snijden. Voor sneden van 90 graden is de aanslag ideeel en je kunt ook schuin snijden tussen de 0 en 180 graden. Dankzij de mescoating zijn zelfklevende materialen ok gemakkelijk te snijden en de houder maakt inkorten nog eenvoudiger. De antislipvoeten zorgen ervoor dat deze stofarme en stille vinyl- en laminaatsnijder stevig staat. Technische specificatie Max dikte 10 mm Max breedte 465 mm Gewicht 4.7 Kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs

5. wolfcraft - Laminaatsnijder - VLC

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen wolfcraft - Laminaatsnijder - VLC

 • list plusDeze laminaatsnijder is sterk en geschikt voor intensieve klussen.
 • list plusEen ander voordeel is dat het eenvoudig te bedienen is.
 • list plusHet heeft een fraai design.

Nadelen wolfcraft - Laminaatsnijder - VLC

 • list plusEen nadeel van deze laminaatsnijder is dat het niet geschikt is voor dik laminaat, waardoor je twee keer moet snijden.
 • list plusHet is mogelijk dat deze laminaatsnijder onnodig troep veroorzaakt.
 • list plusHet is niet geschikt voor precieze snijwerkzaamheden.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.4

Ben je op zoek naar een krachtige tool om al je legwerkzaamheden gemakkelijker te maken? Dan is de wolfcraft Laminaatsnijder - VLC 800 de perfecte tool voor jou! Deze veelzijdige en professionele snijder is geschikt voor het snijden van laminaat en vinyl tot 11 mm dik, zonder gevaarlijk mesblad. Het speciaal gecoate mes zorgt voor nauwkeurige en zuivere snijkanten, zonder stofontwikkeling. Dankzij de verstelbare snijlatten is het eenvoudig om dun vinylmateriaal van 2-5 mm te snijden. De snijder is geschikt voor alle standaard vinylvloeren van 2 tot maximaal 11 mm en zelfs zelfklevend vinyl kan zonder problemen worden verwerkt. Met een max. snijbreedte van 465 mm en een hoogwaardig gelaserd glad mes is deze snijder niet alleen veilig, maar ook efficiënt.

Wat deze Laminaatsnijder - VLC 800 uniek maakt, is dat hij stil en zonder stroom werkt. Het is eenvoudig te gebruiken en zorgt voor zuivere snijkanten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over stofontwikkeling. Bovendien is de snijder verstelbaar, wat het gemakkelijk maakt om verschillende materialen te snijden. Of je nu een doe-het-zelver bent of een professionele vakman, deze snijder is de perfecte tool voor al je legwerkzaamheden.

Wat betreft de kwantitatieve metingen, kan deze Laminaatsnijder - VLC 800 materialen tot 11 mm dik snijden. De ideale gebruikssituatie voor deze snijder is voor het snijden van laminaat en vinyl bij legwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze snijder is dat hij stil en zonder stroom werkt en dat het mes niet scherp is. Een nadeel is dat de maximale snijbreedte 465 mm is, wat kan betekenen dat je meer dan één keer moet snijden voor een bredere vloer.

Al met al is de wolfcraft Laminaatsnijder - VLC 800 een geweldige tool voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en veelzijdige snijder voor laminaat en vinyl. Het is gemakkelijk te gebruiken, veilig en efficiënt en werkt zonder stroom. Hoewel de maximale snijbreedte beperkt is tot 465 mm, maakt het eenvoudige ontwerp en de verstelbare snijlatten het een geweldige aanvulling op elk gereedschap.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 september in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

6. wolfcraft Vinyl- en laminaatsnijder VLC

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.7

Deze wolfcraft snijder VLC 800 is onmisbaar bij het plaatsen van laminaat- en vinylvloeren. Hij is ideaal om snel, gemakkelijk en veilig laminaatdelen te snijden (waaronder die met ingebouwde geluidsisolatie) met een dikte tot 11 mm en een breedte tot 465 mm. Hij is ook geschikt voor zelfklevende vinyldelen en -tegels met een dikte tot 6 mm en een breedte tot 465 mm. Het is de meest handige oplossing voor grote oppervlakken met laminaat of vinyl die moeten worden gelegd! De snijder kan onder een hoek tussen 0° en 180° snijden. Het mes is gecoat zodat het gemakkelijk kan snijden door zelfklevende vinylplaten. De VLC 800 heeft een praktische parallelgeleider voor 55 mm plinten die aan de linker- of rechterkant kan worden gemonteerd. Dankzij de getande snijgeleider, kan het werkstuk goed op zijn plek worden gehouden tijdens contact met het mes. Hierdoor kunnen nauwkeurige, langwerpige sneden gemaakt worden. Door de speciale geometrie van het mes kan deze laminaatsnijder niet alleen snel snijden, maar ook zeer nauwkeurig, zonder stof en geluid te produceren. Hij is gemaakt van aluminium, waardoor de VLC 800 licht en stevig is. Voor het snel, eenvoudig en veilig snijden van laminaatvloerdelen (inclusief delen met ingebouwde geluidsisolatie) met een dikte tot 11 mm en breedte tot 465 mm Voor zelfklevende en klik vinylbladen en -tegels met een dikte tot 6 mm en breedte tot 465 mm Verstelbare snijspleet voor het snijden van vinyl met een dikte van 2-4 mm Voor exacte 90° sneden dankzij de aanslag Voor hoeksneden tussen 0°-180° Voor het langwerpig snijden van delen Gecoat mes voor eenvoudig snijden van zelfkelvende vinylbladen Praktische parallelgeleider voor 55 mm plinten die aan de linker- of rechterkant kan worden gemonteerd Met werkstukaandrukfunctie voor comfortabel afkorten van extra brede delen Inclusief ondersteuning voor panelen Snel en veilig snijden dankzij speciale geometrie van mes Scherpe sneden aan de decoratieve kant Kartel geleider voor stevig bevestigen van werkstuk tijdens eerste contact met mes Stofvrij en stil werken Stofvrij en geluidloos werken Licht en stevig dankzij de hoogwaardige aluminium constructie

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 juli in huis

Bekijk prijs

7. MSW Laminaatsnijder handmatig dikte: 16 mm hoekmeter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.1

Handmatige laminaatsnijder van Staal / aluminium voor zuivere, nauwkeurige sneden Met de robuuste laminaatsnijder van MSW zaag je vloerpanelen moeiteloos op de gewenste lengte zonder te versplinteren. De handmatige snijder werkt zonder elektriciteit en is ideaal voor doe-het-zelfprojecten binnenshuis. Het apparaat heeft ook een hoekmeter. Product hoogtepunten robuuste constructie voor veelvuldig gebruik nauwkeurige sneden met een onderhoudsvrij mes Snijbreedte: 330 mm Snijder met een lange comfortabele handgreep lage stofontwikkeling, voor schuine sneden De extra lange hendel zorgt voor een optimale krachtoverbrenging. Hierdoor kunt u met weinig druk uw panelen precies snijden. De comfortabele handgreep maakt het ook gemakkelijker om bekledingen tot 16 mm dik te snijden. De mogelijke snijbreedte is 330 mm. De laminaatkraker snijdt MDF, VCT, PVC, tapijttegels, leer, rubber, vinyl en panelen van vezelcement. De handmatige laminaatkraker veroorzaakt minder stof dan een elektrische snijder. Dit maakt het apparaat ideaal voor gebruik binnenshuis. Ook zonder stroomaansluiting kun je flexibel werken. Dit verandert niets aan het precieze snijresultaat. Integendeel: het mes van de laminaatsnijder blijft bij correct gebruik blijvend scherp en zorgt voor braamvrij snijden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 september in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 2 februari in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

8. YATO Laminaatsnijder - tot 12mm geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8

Voor het efficiënt zagen van laminaatvloer- en wandpanelen tot 12 mm dik. Technische specificaties Lengte [mm] 710 Materiaal gegalvaniseerde staalplaat Bestemming Stofvrij zagen van gelamineerde wand- en vloerpanelen Finish Gepoedercoat oppervlak Afmetingen [mm] Panelen tot 12 mm dik en 210 mm breed zagen of in de lengte doorzagen Gewicht: 1 kg Leveringsomvang 1x Yato laminaatsnijder

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. VOREL Laminaatsnijder - max snijbreedte

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.4

Hey, daar! Ben je op zoek naar een effectieve manier om laminaatvloeren en wandpanelen te snijden? Dan is de VOREL Laminaatsnijder misschien wel iets voor jou! Deze guillotine is gemaakt van dik gegalvaniseerd staal voor een stevige structuur die bestand is tegen vervorming. Met een maximale snijbreedte van 210 mm en een maximale snijdikte van 12 mm, kun je moeiteloos de meeste panelen op de markt zagen.

Wat deze laminaatsnijder echt onderscheidt van andere producten, zijn de handige technische oplossingen die effectief en nauwkeurig snijden garanderen. Zo heeft de guillotine-arm een hoge, met rubber beklede bumper om je hand te beschermen tegen onbedoeld verpletteren. Ook is er een extra beugel voor horizontale ondersteuning bij het zagen van lange panelen.

Het gebruik van de VOREL Laminaatsnijder is super eenvoudig! Plaats het snijelement op de tafel, breng het aan op de begrenzer en druk soepel op de guillotine-arm, waarbij je het gewenste deel van het paneel afsnijdt. Lange werkstukken kun je ondersteunen met een steun bij het doorzagen van lange werkstukken.

Vanuit mijn eigen onderzoek kan ik zeggen dat deze VOREL Laminaatsnijder een geweldige aanvulling is op elke doe-het-zelf-klus of professionele werkplaats. Het is goed gebouwd, gemakkelijk te gebruiken en heeft handige functies die je werk gemakkelijker maken. Het enige nadeel is dat het wat zwaar kan zijn om te verplaatsen, maar dat is te verwachten van een guillotine van dit formaat. Al met al is de VOREL Laminaatsnijder een geweldige aankoop voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en nauwkeurige manier om laminaat te snijden!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Beste Laminaatsnijder voor professionals: Professionele Laminaatknipper / Laminaatsnijder 325

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Professionele Laminaatknipper / Laminaatsnijder 325

 • list plusDeze laminaatsnijder is erg precisie, waardoor hij perfect geschikt is voor het leggen van visgraat laminaat.
 • list plusHij is gemakkelijk te hanteren en veilig in gebruik.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding is goed, waardoor hij een goede investering is.

Nadelen Professionele Laminaatknipper / Laminaatsnijder 325

 • list plusHet is duur.
 • list plusEr is weinig keuze in producten, waardoor het moeilijk kan zijn om het juiste product te vinden.
 • list plusDe kwaliteit is niet altijd consistent, waardoor er soms verschillen kunnen optreden.

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.9

Ben je op zoek naar een professionele laminaatsnijder die snel en gemakkelijk op maat kan knippen? Dan is de Professionele Laminaatknipper / Laminaatsnijder 325 zeker het overwegen waard. Met een maximale knipcapaciteit van 15 mm en een knipbreedte van 305 mm bij 15 graden, biedt deze laminaatsnijder een strakke snijrand en is het eenvoudig in gebruik.

Wat deze laminaatsnijder uniek maakt, is de hefboomvergrendeling en het naslijpbare snijmes. Dit zorgt voor een langere levensduur en maakt het mogelijk om de snijder altijd scherp te houden. Daarnaast is verstek knippen ook mogelijk, waardoor je nog meer flexibiliteit hebt bij het op maat snijden van laminaat.

Met een lengte van 600 mm en een gewicht van 7 kg is de laminaatsnijder gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen. Het materiaal is van metaal, waardoor het stevig en duurzaam is.

Deze laminaatsnijder is perfect voor zowel professioneel als thuisgebruik. Het biedt een snelle, nauwkeurige en gemakkelijke manier om laminaat op maat te snijden. Het enige nadeel is dat het niet verstelbaar is, dus je moet ervoor zorgen dat je de juiste maat hebt voordat je begint met snijden.

Al met al is de Professionele Laminaatknipper / Laminaatsnijder 325 een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige en duurzame laminaatsnijder. Het biedt veel voordelen en weinig nadelen, en is een uitstekende investering voor iedereen die regelmatig met laminaat werkt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van laminaatsnijders. Er zijn immers 21 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!